Page 1

EL MORELL MUNICIPI CARDIOPROTEGIT


LA INTERVENCIÓ -

DESFIBRIL·LADORS -

Davant d’un col·lapse cardíac, la intervenció ha de ser molt àgil i eficaç. Es disposa de pocs minuts per donar resposta a l’aturada mitjançant maniobres de reanimació.

Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arrítmia anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable, mitjançant una descàrrega elèctrica gràcies als desfibril·ladors externs automàtics.

Rehabilitar, de manera provisional i artificial, la circulació sanguínia fins al restabliment del batec cardíac, mantenint oxigenat l’organisme.

Una actuació ràpida i de qualitat augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure.

Temps, rapidesa, cada minut que passa sense intervenir, es perden gairebé un 10% de possibilitats de recuperació del ritme cardíac.

El SUPORT VITAL inclou: _ RECONEIXEMENT de l'aturada cardíaca. _ ALERTA als serveis d'emergència. _ Maniobres de REANIMACIÓ. _ DESFIBRIL·LACIÓ immediata.

COM INTERVENIR DAVANT UN COL·LAPSE CARDÍAC? _ COMPROVAR RESPOSTA de l’afectat. _ Si no respon i no respira amb normalitat TELEFONAR 112.

EL MORELL, ÀREA CARDIOPROTEGIDA -

_ Enviar algú a buscar un desfibril·lador. _ Iniciar compressions toràciques IMMEDIATAMENT.

ON SÓN ELS DESFIBRIL·LADORS?

_ POSAR EN MARXA el desfibril·lador. Vall s

_ SEGUIR LES INSTRUCCIONS DE VEU. Av. de

Al Morell tenim 7 desfibril·ladors. El NOU desfibril·lador és a l’Ajuntament i està ubicat a la via pública, accessible 24 h. Pròximament donarem cobertura a més edificis municipals.

Institut

Centre de Serveis Gent Gran

_ Ajuntament NOU! / Accessible 24 h _ CAP _ Centre de Serveis per a la Gent Gran _ Centre Cultural _ Institut _ Llar d’Infants _ Pavelló Municipal d’Esports

Pavelló Municipal d’Esports

Llar d’Infants

Ajuntament

CAP

Centre Cultural

Profile for Ajuntament del Morell

Díptic El Morell cardioprotegit  

Díptic El Morell cardioprotegit  

Advertisement