Page 1

Notícies destacades Música i tradició a la Festa de la Granja

w w w. e l m o r e l l . c a t

Aposta per la seguretat

AGOST/2018

Èxit de participació Música, food trucks, animació infantil, sardanes, cultura popular, tradició... Aquests van ser els ingredients del primer cap de setmana de juliol amb la Festa de la Granja. Un esdeveniment que ja s’ha consolidat dins del calendari estiuenc i que dona el tret de sortida a un mes farcit d’actes. Joan Reig va ser l’encarregat, amb la presentació del seu primer disc en solitari, de posar ritme a la primera nit de festa, que havia començat amb la tradicional caminada des del Morell fins a la Granja dels Frares i un sopar de carmanyola. Una nit que es va allargar fins a la matinada amb la música dels DJ’s Gloria’s Sound Sistema. Dissabte, 230 persones es van apuntar a compartir el sopar a la fresca després d’haver tingut, durant la tarda, animació i una atracció infantil, la missa i els balls de l’Associació Cultural Sardanista i el Ball de Capgrossos petits de l’Embruix. Per acabar la nit, l’orquestra Grup Enigma va fer aixecar tothom de la cadira amb la seva música.

L’Ajuntament del Morell ha instal·lat dos semàfors pedagògics a l’avinguda de Valls (entrant al municipi des de Vilallonga del Camp) i a l’avinguda de la Pau (des de Reus). Una acció que ha suposat una inversió de gairebé 6.000 euros i que indicarà als conductors la velocitat a la qual circulen, assenyalant si superen o no la xifra màxima permesa. La col·locació d’aquests indicadors mostra una “clara aposta per la seguretat del consistori”, tal com indica el regidor de Comunicació, Eloi Calbet, a la vegada que “dona resposta a una reiterada demanda veïnal”. A més, en el que resta d’any es continuarà amb la 3a fase de senyalització horitzontal i vertical de diversos carrers del municipi, sobretot a l’àrea del PP1. De fet, aquesta i altres millores que s’han dut a terme pel que fa a la regulació de la circulació en el nucli urbà, són actuacions prèvies a la creació del cos de vigilants municipal, que està previst que vegi la llum definitivament durant el 4t trimestre d’aquest 2018.

L’Apatapa serveix prop de 14.000 tapes

Inversions de futur per al 2018

Iniciat el mes d’agost, la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén ja queda en el record, però es tracta d’un record compartit amb tots els morellencs i morellenques i molt positiu! I és que, un any més, la nostra Festa Major d’Estiu ha estat sinònim de participació i de carrers i actes plens a vessar. Un sopar popular que ha batut rècords, amb més d’un miler d’assistents, o el concert de La Raíz, que va reunir unes 6.000 persones de públic, són tan sols dos exemples que, durant 10 dies, El Morell creix i es converteix en un municipi referent pel que fa a cultura, tradició, música i diversió.

Des de l’Ajuntament del Morell volem agrair la col·laboració, el compromís i la implicació de totes les entitats que, d’una manera o altra, han organitzat o participat en el desenvolupament dels diferents actes de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén 2018. Gràcies a vosaltres, sumem un nou èxit!

A l’agost, gaudim dels “Dijous d’estiu”! La 4a edició de l’Apatapa ha estat la més exitosa de totes, amb prop de 14.000 racions servides. “És l’edició que ha registrat una participació més alta, superant totes les expectatives”, destaca la regidora de Promoció Econòmica, Susanna Ferré. En aquest sentit, explica que així “es demostra que aquesta iniciativa gastronòmica està consolidada i aconsegueix cridar l’atenció dels morellencs i també de molts visitants de fora”. Amb les seves votacions, els consumidors han elegit com a millor tapa salada la de Ca la Dori, amb 92 vots, seguida de la del Tasta’m i la del Bar El Centru. Pel que fa a la tapa dolça més ben valorada ha estat la del Forn de la Plaça, amb 145 vots, per davant de la de Can Calet i la del bar de les Piscines. Els dos establiments guanyadors s’han emportat 300 euros i un diploma acreditatiu. I entre els participants a la votació, Jordi Martorell s’ha endut un cap de setmana a la Vall d'Aran per a dues persones, i Jesús Sánchez i Francisco Salcedo, 200 i 150 euros respectivament per a consumir en qualsevol dels establiments participants en l'Apatapa 2018.

L’Ajuntament del Morell ha aprovat un pressupost municipal de 7.094.697,96 euros. Uns comptes equilibrats i ajustats a les necessitats actuals del nostre poble, que “contempla una racionalització de la despesa, posa èmfasi en els aspectes socials d’aquells que tinguin situacions d’urgència i continua apostant per subvencionar totes aquelles activitats que promocionem des de l’Ajuntament”, tal com explica el regidor d’Hisenda, Eloi Calbet. Val a dir, a més, que el deute municipal és molt baix, i que el romanent de tresoreria és superior als 2 MEUR. Pel que fa a inversions, es destinaran 700.000 euros a la fase final de la plaça i l’entorn de l’Era del Castell, així com 540.000 euros a la urbanització de la zona esportiva i l’entorn dels vials d’accés, que suposarà un arranjament dels carrers i els proveirà de serveis com enllumenat, clavegueram i aigua de boca, a més d’enjardinat. Finalment, el pressupost també recull la cobertura de les places de vigilats municipals, “la qual cosa permetrà dotar el Morell d’un cos de vigilants municipal”, indica Calbet.

Tens l’aplicació del nostre poble? Ja portem més de 2.000 descàrregues!

Encara que el mes d’agost acostuma a ser un mes de vacances i poca activitat, i que passada la Festa Major sembla que ja no queden forces per a gaire més festa, des de la regidoria de Cultura, Festes i Joventut de l’Ajuntament del Morell s’ha organitzat el cicle “Dijous d’estiu”. Tal com exposa la seva regidora, Judit Fernández, “us oferim quatre propostes molt variades i per a totes les edats, per tal de gaudir dels dijous d’aquest mes a la fresca i en bona companyia”. Així, del 9 al 30 d’agost “hem programat un concert de música jazz, un passi de cinema infantil, un monòleg i una cantada d’havaneres” en indrets com el jardí de l’Ajuntament, la plaça del PP1 o l’espai de davant del Centre Cultural. “Hem triat els dijous perquè sabem que molts veïns aprofiten el cap de setmana per sortir”, detalla Fernández, “i, tot i coincidir amb el període majoritari de vacances, volem que el Morell no deixi de ser el poble actiu i participatiu que és durant tot l’any”.


AGOST/2018 DILLUNS

www. elmorell. cat · www.facebook. com/ajuntamentdelmore l l

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

30

31

1

6

7

8

FUBTOL SALA. Pavelló municipal A partir de les 9 h / Inici del 2n torn del Campus del CFS El Morell.

DIVENDRES

2

9

DIJOUS D’ESTIU. Jardí de l’Ajuntament 22 h / Actuació de l’Stromboli Jazz Band.

13

14

DIJOUS D’ESTIU. Pista del PP1 (c.Montserrat Roig). 22 h / Cinema a la fresca amb “Coco”.

Mare de Déu d’Agost

20

21

22

DIJOUS D’ESTIU. Davant del Centre Cultural

27

28

A partir de les 9 h / Inici del 1r torn del III Aftersummer Campus del CB Morell.

29

DIJOUS D’ESTIU. Davant del Centre Cultural. 22 h / Cantada d’havaneres amb “Olla barrejada”.

3

FUBTOL SALA. Pavelló municipal

DIUMENGE

4

5

11

12

18

19

24

25

26

31

1

2

10

A partir de les 9 h / Final del 2n torn del Campus del CFS El Morell.

16

17

FESTA DEL CARRER SANT ANTONI A partir de les 20 h / Festa i sopar del carrer. Inscripcions fins al 3 d’agost.

SOPAR DE LES ESTRELLES. Rambla Joan Maragall. 21.30 h / Sopar organitzat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Morell.

23

NATACIÓ. Piscina municipal

30

BÀSQUET. Pavelló municipal

22 h / Monòleg “Música, maestro!” amb Xavier Deltell.

BÀSQUET. Pavelló municipal

DISSABTE

D’11 a 14 h / Festa final dels cursets de natació. La piscina estarà tancada al públic en aquest horari.

A partir de les 9 h / Final del 1r torn del III Aftersummer Campus del CB Morell.

Ajuntament Pl. Era del Castell, 5 ajmorell@morell.altanet.org 977 84 06 17 FAX 977 84 20 56

Escola de Música el Morell 977 84 21 88

Llar d'Infants Municipal 977 84 15 10

Passa l’agost en remull!

Viu la festa del carrer Sant Antoni

Festa final dels cursets de natació

Escola Ventura Gassol 977 84 02 09

Parròquia Sant Martí 977 84 32 04

Centre Cultural 977 84 21 76

Institut El Morell 977 84 20 57

Protecció Civil 977 84 07 26

Centre Obert El Morell 977 84 26 39

Centre d'Atenció Primària 977 84 06 56

Ràdio Morell 977 84 27 44

Amb un dels mesos més calorosos de l’any per endavant, una de les millors opcions és gaudir de la piscina! Aquest mes d’agost, fins al dia 15, l’horari de dilluns a divendres és d’11 a 21 hores, mentre que en cap de setmana és de 10 a 21 hores. A partir del dia 16, de dilluns a divendres les instal·lacions romandran obertes d’11 a 20 hores, i dissabtes i diumenges, de 10 a 20 hores. A més, el 15 d’agost, tot i ser festiu, les piscines municipals estaran obertes a tot el públic.

El programa de Festes dels carrers que el nostre Ajuntament ha tornat a impulsar aquest estiu ja té una nova cita: l’11 d’agost, els veïns del carrer Sant Antoni gaudiran d’una celebració molt especial. A partir de les 8 del vespre hi haurà sopar al carrer, amb un menú que constarà d’un entrant, un plat i postres. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 3 d’agost al carrer Sant Antoni 7, de 14 a 15 hores, o bé trucant al 977 84 06 01.

El dia 24 d’agost, tots aquells nens i nenes que hagin participat en algun dels cursets de natació en qualsevol de les quinzenes, tant a través del pavelló com del Casal d’Estiu, tenen una cita a l’agenda amb la festa final. La piscina estarà oberta exclusivament per als infants d’11 a 14 hores, i hi haurà inflables i jocs per a tots. Una activitat amb la qual passaran un matí ben entretingut i, a més, en sortiran amb una medalla i un obsequi.

Pavelló Municipal d'Esports Centre Serveis Gent Gran 977 84 27 00 977 84 16 47

Emergències 112

Profile for Ajuntament del Morell

Agenda agost 2018  

Agenda agost 2018  

Advertisement