Agenda d'activitats d'abril

Page 1

Amb inscripció prèvia. Infants acompanyats d’un adult

REVETLLA DE SANT JORDI I 12è ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA

Dilluns 22 de 17 a 20 h. Et convidem a celebrar la Revetlla de Sant Jordi i el 12è aniversari de la biblioteca.

 De 17 a 18.30 h. “Espai de joc per a infants de 0 a 3 anys” a càrrec de l’Espai Familiar. Plaça Neus Català.

 A les 18 h. Espectacle “Vers per on” a càrrec de la Cia. Pentina el Gat. Plaça Neus Català.

 De 17.30 a 19.30 h. “Fotomaton festiu de record”. Vestíbul biblioteca.

 De 17 a 20 h. Taller “Punts de llibre del 12è aniversari de la biblioteca”. Vestíbul biblioteca.

 De 17 a 20 h. Itineraris lectors per a infants: sis estacions de descoberta. Sala infantil

 A les 19.15 h Càpsula de màgia “Mr. Potter” a càrrec del mag Mr. Grau. Sala infantil.

En cas de pluja totes les activitats es faran a l’interior de la biblioteca.

ACTIVITATS ADULTS

L’activitat s’impartirà en la llengua en què està anunciat el títol. No serà permesa l'entrada a la sala passats 5 minuts del començament de l’activitat, per aquest motiu es prega puntualitat.

PUNT DE LECTURA

Dimarts 2 a les 18.30 h. Presentació del llibre El desconocido de l’autor local Josep Mateo Martínez. Espai Margarida Xirgu.

Dimecres 3 a les 18.30 h. Tertúlia literària “Redescobrim els clàssics catalans”, llegim Invasió subtil i altres contes de Pere Calders, modera el personal de la biblioteca. Espai de suport 3 planta 2.

Divendres 5 a les 18.30 h. Presentació del llibre ¿Qué harías tú? de l’autor local Vicente Corachán. Espai Margarida Xirgu.

Dimarts 9 a les 18.30 h. Tertúlia literària en anglès, llegim Elizabeth Finch de Julian Barnes, modera Rosa Ma. Cano, especialista en llengua i literatura anglesa. Espai Margarida Xirgu.

Dijous 11 a les 18 h. Lectura de poesia "4 Poetas en guerra" a càrec del grup Metanoia Teatre.

Dimarts 16 a les 18.30 h. Presentació del llibre Ensoñaciones ginsbergianas de l’autor local Manuel Fandos. Espai Margarida Xirgu.

Dimecres 17 a les 18.30 h. Presentació del llibre Hogar de transeúnte de l’autor local Felipe Sérvulo. Espai Margarida Xirgu.

P
ABRIL 2024

Dissabte 20 a les 11.30 h. Faràndula literària: vida, obra i miracles “Mercè Rodoreda: l’escriptora de llengua catalana contemporània més influent” a càrrec d’Eva Comas, periodista cultural. Espai Margarida Xirgu.

Dilluns 29 a les 18.30 h. Tertúlia literària, llegim Fin de temporada de Ignacio Martínez de Pisón amb la presència de l’autor. Espai Margarida Xirgu.

BIBLIOTECA DE CINEMA

Dimecres 10 a les 18.30 h. Club de cinema, comentem La Reina de África de John Huston, modera Pep Prieto, crític de cinema. Et prestem la pel·lícula perquè la puguis veure a casa i després comentar-la a la biblioteca. Espai Margarida Xirgu.

Dijous 18 a les 19 h. Documental del mes DocsBarcelona Breaking Social (2023), dirigida per Frederik Gretten. Versió original en anglès. Subtítols en català (83 min). Espai Margarida Xirgu.

Totes les societats es basen en la idea d'un contracte social. Ens diuen que si treballem dur, si tractem les altres persones amb respecte, si juguem amb les regles, tindrem una recompensa. Però després hi ha els trencadors de regles. Aquells que fan ús dels paradisos fiscals i obtenen beneficis sense retornar-los a la societat. BREAKING SOCIAL explora les possibilitats de superar la injustícia i la corrupció. Una pel·lícula sobre reimaginar els components

VIDA SANA

Dimecres 3 a les 18 h Taller “Aprendre a posar límits” a càrrec d’Eva Aragall, formadora i coach. Espai Margarida Xirgu.

Dijous 4 a les 18 h. Taller “Yoga en silla” a càrrec de Nathalie Collart. Espai Margarida Xirgu.

Dijous 11 a les 18 h. Taller “Claus per millorar les teves habilitats de comunicació a les relacions socials” a càrrec de Laura Ripollés, coach i formadora. Espai de suport 3 planta 2.

Dimecres 17 a les 10 h. Taller “En forma con Gimsau” a càrrec de Dani Alamillos de Castelldefels Fem Esport. Espai Margarida Xirgu.

Dimecres 24 a les 18 h. Taller “Es possible gaudir del fast food saludable!” càrrec d’Ana Canales Rodriguez de CAP El Castell. Espai de suport 3 planta 2.

SORTIDA I DESCOBERTA

Dissabte 13 a les 11 h. Ruta literària “Escenari Zafón: Marina”. L’activitat es durà a terme a Barcelona.

Marina és la principal novel·la de literatura juvenil de l'escriptor Carlos Ruiz Zafón. Situada a Sarrià, es possiblement la més indefinible i impossible de categoritzar i, en paraules de l'escriptor, és potser la més personal de totes les seves obres. La novel·la indaga a l'autodescobriment, propi de la novel·la d'aprenentatge; en l'aflorament de l'amor i la difícil gestió, i en la malenconia producte de la fidelitat. Aquest itinerari fa un recorregut pels escenaris de Sarrià de la seva obra descobrint racons i patrimoni del barri.

Passa per la Biblioteca i agafa en préstec el teu exemplar de Marina

T’INTERESSA

Dissabte 6 a les 10 h. Taller “Xerojardineria: la jardineria que optimitza i fa un ús racional de l’aigua cultivant espècies adaptades al medi i el clima” a càrrec d’Erina Wild, educadora mediambiental. Sala taller infantil.

Dilluns 8 a les 18.30 h. Xerrada “Científicas: el papel de la mujer a lo largo de la historia de la ciencia” a càrrec de Roger Amorin, matemàtic de l’Academia Gauss. Espai Margarida Xirgu.

P

Dimecres 17 a les 18.30 h. Taller de conversa en anglès “Let’s chat!!” a càrrec de Master Castelldefels (nivell fluid d’anglès). Espai de suport 3 planta 2.

LA BIBLIOTECA POSA FIL A L’AGULLA

Dijous 4 a les 10 h. Taller-xerrada “Saps triar els teixits més adequats per els teus projectes de costura?” a càrrec d’Olga Bebetoros d’Ideamoda. Sala taller infantil

Dimarts 9 a les 18 h. Taller de costura a màquina “Estoig per el raspall de les dents” a càrrec d’Olga Bebetoros d’Ideamoda. Has de saber cosir a màquina i dur la teva màquina de cosir. Sala taller infantil.

Dimecres 10 i 17 a les 10 h. Taller “Pañuelo de primavera en crochet” a càrrec de Claudette. Sala taller infantil.

Dijous 11 a les 18 h. Taller “Fem coixins d’olors” a càrrec d’AMB. Sala taller infantil.

Dimarts 23 a les 11 h. Taller “Acuarela de Sant Jordi” a càrrec de Tatiana Smotrova. Sala taller infantil.

Dijous 25 a les 18 h. Taller “Escritura artística en cursiva” a càrrec de Gabriela Soba. Sala taller infantil.

ZONA SONORA

Dilluns 15 a les 18 h. Taller i audició musical de jazz “Pianistes del jazz II” a càrrec de Pau Fuster, divulgador de música jazz. Espai Margarida Xirgu.

Dissabte 27 a les 12 h. Concert - vermut a la terrassa de planta 1 “Blues i Rythm’n’blues” a càrrec de The Hoodoo Doctors. Per a tots els públics. Terrassa planta 1.

ACTIVITATS FAMILIARS

L’activitat es farà en la llengua en què està anunciat el títol. L’infant ha d’estar dintre de la franja d’edat indicada. A les activitats familiars només tindrà accés a la sala l’infant inscrit amb l’adult acompanyant. No serà permesa l'entrada a la sala passats 5 minuts del començament de l’activitat, per aquest motiu es prega puntualitat.

15 MINUTS COMPTATS

De dilluns a divendres a les 17.30 h Lectura de contes per a infants a càrrec del personal de la biblioteca. A partir de 4 anys. Sala infantil.

TALLERS FAMILIARS

Dijous 4 de 18 a 19.30 h. Tarda de jocs “Crecer jugando: juegos de atención y agudeza visual” a càrrec de Kinderland. De 5 i 6 anys. Sala taller infantil.

Divendres 12 a les 18 h. Taller “Nengo Dango, permacultura en família. Aprendemos una técnica natural para regenerar la tierra a través de bombas de semillas” a càrrec de Las Acacias. A partir de 4 anys. Sala taller infantil.

Dijous 18 de 18 a 19.30 h. Tarda de jocs “Crecer jugando: juegos de lenguaje y memoria” a càrrec de Kinderland. De 7 i 8 anys Sala taller infantil.

Dijous 25 a les 18 h. Taller “Fem cal·ligrames. Dibuixem les paraules” a càrrec de Catartic i amb motiu del centenari del poeta Joan Salvat-Papasseit. De 6 a 12 anys. Sala taller infantil.

Divendres 26 a les 18 h. Espectacle de màgia “Mr. Potter” a càrrec del mag Mr. Grau A partir de 8 anys Espai Margarida Xirgu.

P

DISSABTES FAMILIARS

Dissabte 6 a les 11 h. Taller artístic cultures del món “Viatge a la Polinèsia: els Moais, les escultures monolítiques amb forma de rostre humà” a càrrec de Koala Art For Kids. A partir de 4 anys. Espai Margarida Xirgu.

Dissabte 13 a les 11 h. Taller “Punto de libro con acuarela” a càrrec de Nina de Nyusikart A partir de 8 anys (sense acompanyament adult). Sala taller infantil.

Dissabte 13 a les 12 h. Hora del conte musical “Sons de castells” a càrrec de La Botzina. De 3 a 8 anys Espai Margarida Xirgu. Entre castells s’amaguen moltes històries, amb l’ajuda d’àlbums il·lustrats i instruments us les explicarem.

Dissabte 20 a les 10 h. Ratolins de biblioteca (l’hora del conte pels més petits) “L’amagatall. Històries il·lustrades” a càrrec de Sherezade Bardají De 0 a 3 anys Espai Margarida Xirgu.

Dissabte 20 a les 11 h. Taller “Crea un cuenco de cerámica” a càrrec de Época de Jazmines. A partir de 8 anys. Sala taller infantil.

Dissabte 27 a les 11 h. Taller “Diseño de cómic: dibujo y narrativa” a càrrec d’Antonio Ordoñez, il·lustrador A partir de 8 anys (sense acompanyament adult). Sala taller infantil.

CINEMA PER A INFANTS

Divendres 19 a les 17:30 h. King Kongs de biblioteca, veiem Una nena, un drac i un unicorn de nit (32 min) Recomanat a partir de 6 anys. Espai Margarida Xirgu.

La divertida nena que vol jugar a cavallers a Randes i dragó, la bonica amistat entre una princesa i una dragona a La caça del dragó, les boniques estrelles a La nena i la nit, i les ganes de ser lliure de l’animaló fantàstic a La unicorn

CLUBS DE LECTURA INFANTILS I JUVENILS

Dilluns 15 a les 18 h. Club de les Granotes: lectura i descoberta “Poesia” a càrrec del personal de la biblioteca, i el poeta i rapsoda Josep Pedrals De 7 a 10 anys. Sala taller infantil.

Dilluns 15 a les 18 h. Club dels Mussols on llegim diversos llibres al voltant del tema “Poesia” moderat per la booktuber Mixa, i el poeta i rapsoda Josep Pedrals Joves de 10 a 13 anys Sala taller infantil

Dimecres 17 les 18 h. Club de Còmic dels Tritons, llegim La Pequeña genia y la partida de shatranj d’Álvaro Ortiz, moderat per Alejo Valdearena. De 8 a 11 anys. Espai de suport 4 planta 2.

Dimecres 24 a les 18 h. Club de Còmic dels Dracs, llegim Hilda y el perro negro de Luke Pearson, moderat per Alejo Valdearena. Joves d’11 a 15 anys. Sala taller infantil.

Podeu consultar les activitats del mes de maig a partir del 19 d’abril

La Biblioteca es reserva el dret a fer les modificacions que es considerin oportunes. Ens podeu seguir a través de: WHATSAPP 610 560 978

SI VOLS REBRE INFORMACIÓ SOBRE LES ACTIVITATS

ACTIVA L’OPCIÓ “VULL REBRE INFORMACIÓ DE LA BIBLIOTECA” DEL TEU ESPAI PERSONAL DEL CATÀLEG ALADÍ:

https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat

Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado. Bisbe Urquinaona, 19-21. 08860 Castelldefels. Tel. 93 636 96 97 b.castelldefels@diba.cat; biblioteca@castelldefels.org ; https://www.castelldefels.org/ca/serveis/biblioteca-ramon-fernandez-jurado http://bibliotecavirtual.diba.cat/castelldefels-biblioteca-ramon-fernandez-jurado

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ A LES ACTIVITATS: https://cdf.digital/inscripcions-activitats

P
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.