Revista de la Fira de Campllong 2019

Page 1

www.campllong.cat


ORGANITZA: Ajuntament de Campllong i Associació de Fires i Festes de Campllong AMB LA COL·LABORACIÓ DE: J. Boet, Ll. Roca, Maquinària Campllong, Club del Gos d’Atura Català, Club d’enganxes de les comarques de Girona, Lletera Campllong S.C.C.L, Televisió de Girona, Alexandre Xiberta, Museu d’eines antigues del camp i oficis tradicionals de Campllong, Centre de visitants del Gironès, Mª Cinta Masgrau, Arxiu Comarcal de la Selva, Joan Pujades, A.E. Bitlla Mallorquines-Sils, Joaquim Albertí, S.A, Busquets-Sitjà, S.A, Can Nosa, Lluís Falgàs, Can Feliu, Narcís Ribalta, Freixas i Freixas, BOMA, Can Gener i Cal Realista. AMB EL SUPORT DE:

Ajuntament de Campllong

• Durant tota la Fira hi haurà servei de bar amb esmorzars, dinars i berenars. • El recorregut de la tractorada serà dins el municipi de Campllong i municipis limítrofs. • L’organització ha previst una gran zona d’aparcament. • L’extensió de la Fira és de 40.000 metres quadrats, dels quals 3.100 metres quadrats estan coberts.

L’ORGANITZACIÓ ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR O VARIAR AQUEST PROGRAMA SI CAUSES IMPREVISTES HO FESSIN NECESSARI.


Presentació Des del seu inici l’any 1982, la Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha anat augmentant i diversificant l’oferta de propostes i activitats fins arribar a convertir-se en un esdeveniment de referència dins el món rural i comercial i un reclam per al visitant, arribant a acollir més de 30.000 persones en les darreres edicions. Enguany la fira compta amb un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions. Una fira multisectorial, motor econòmic del certamen, que any rere any ofereix als visitants les novetats de sectors com l’agricultura, ramaderia, serveis, alimentació, indústria, jardineria, construcció, motor. I complementat amb activitats, concursos i exhibicions relacionades amb l’agricultura i ramaderia tradicional, sumant sinergies entre tradició i progrés.


Durant tota la Fira FIRA MULTISECTORIAL Estands comercials.

4a TROBADA DE CAMIONS RÀDIO CONTROL ESCALA 1/14 a càrrec de Ràdio Control Quart

VISITA EL MUSEU D’EINES ANTIGUES DEL CAMP I D’OFICIS TRADICIONALS DE CAMPLLONG.

13è CONCURS DE RATAFIA. Programa a www.campllong.cat.

T’hi portarà el Trenet Turístic que podràs agafar a l’entrada Nord de la Fira per 1€

MOSTRA COMERCIAL DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA I INDUSTRIAL. OUTLET D‘ANTIGUITATS. 29a MOSTRA I VENDA DE PRODUCTES ARTESANS I D’ALIMENTACIÓ. ZONA INFANTIL gaudeix-ne TOT EL DIA per només 6€ ZONA D’ATRACCIONS.

IV JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL CARGOL Vine a tastar el “Cargol de la Fira” EXPOSICIÓ: FRANCESC ROSQUELLAS, autor de les primeres receptes escrites de ratafia. Si bé la paraula ratafia ja s’utilitzava des de finals del segle xvii, la primera vegada que a Catalunya la trobem associada a una recepta és en les llibretes de Francesc Rosquelles i els seus fills. Entre altres negocis regentaven un cafè/fonda a Santa Coloma de Farners, on la ratafia hi era servida. Quatre són les receptes conegudes que distingien quatre maneres diferents d’entendre aquest licor.

PASSEJADES AMB PONIS. 19a MOSTRA DE BESTIAR. 11a EXPOSICIÓ D’AUS DE RAÇA. VINE A MUNYIR LA VACA DE LLET NOSTRA.

DESTIL·LACIÓ EN DIRECTE AMB ALAMBÍ. Elaboració d’aiguardent com a base de licors casolans. A càrrec de Joan Pujades de “Els Guiamets”. NOVETAT

21è MERCAT D’OCASIÓ. MOSTRA D’OFICIS ARTESANS.

EXPOSICIÓ DE MOTOS ANTIGUES.


EXPOSICIÓ DE BICICLETES DE TOTS ELS TEMPS. A càrrec de Narcís Bou.

EXPOSICIÓ DE VESTITS D’ANTICS OFICIS. A càrrec de Maria Cassà i Maria Argimon Vidal.

EXPOSICIÓ DE QUADRES DEL 16è CONCURS DE PINTURA RÀPIDA DE CAMPLLONG 2019.

4a TROBADA D’AUTOCARAVANES I CAMPERS. Amb la col·laboració d’Eurotete.com

EXPOSICIÓ “FAMÍLIA I PAISATGE: Retrats en 3D (1900-1936). Imatges del Fons Fotogràfic Vilallonga de Sant Martí Sapresa”. El Fons Vilallonga és un conjunt de plaques fotogràfiques de vidre estereoscòpiques (imatges que es veuen en relleu) dipositades a l’Arxiu Comarcal de la Selva, procedents de la família Vilallonga del Mas Parés de Sant Martí Sapresa (Brunyola). Van ser realitzades el primers terç del segle passat i mostren les activitats, el lleure, els viatges i les inquietuds d’una família benestant de propietaris rurals. Són el testimoni d’una època, en què ja s’havien descobert les imatges en 3D.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA itinerant de Pep Iglésias cedida per la Diputació de Girona “ANACRONISMES”. Selecció de les fotografies més rellevants que integren el fons Pep Iglésias, que des d’un punt de vista testimonial i patrimonial, serveixen per explicar el nostre context social, cultural i polític més immediat, però també el més llunyà, a través dels viatges del fotògraf.

EXPOSICIÓ “CAMISETES HISTÒRIQUES DEL GIRONA FC”. A càrrec d’Albert Martínez.

VINE A L’AULA TECNOLÒGICA: - Imprimeix-te en 3D (preu: 3€) - Circuit de minidrons amb bateig de vol - Demostració de robot de Lego FLL - Robofutbol - Circuit de robots per als més petits NOVETAT TALLER MUSICAL a càrrec de la pianista Elena Babenkova.

Jornada tècnica del sector boví: Dijous dia 25 d’abril. Programa a www.campllong.cat


Dissabte 27 d’abril Durant tot el dia: 16è CONCURS DE PINTURA RÀPIDA bases concurs a www.campllong.cat. A les 9: TROBADA DE PUNTAIRES. A 2/4 de 10: 22è CONCURS DE PALETES FIRA COMARCAL DE PRIMAVERA CAMPLLONG 2019. A les 10: 13è CONCURS MORFOLÒGIC DE BURRO CATALÀ. DONACIÓ DE SANG: Tothom que faci una donació serà obsequiat amb un entrepà fred. Matí de 2/4 d’11 a 2 Tarda de 2/4 de 4 a 2/4 de 8

A les 11: GIMCANA DE TRACTORS LANZ programa a part a www.campllong.cat. NOVETAT A les 11: EXHIBICIÓ-DEMOSTRACIÓ DE TALLADA DE TRONCS a càrrec de Pau Llanos i Joan Mallarach que faran talla amb destral australiana, tall amb motoserra i tall vertical amb destral, i d’Abel Tarradelles que realitzarà una figura. A les 11: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “CAMPLLONG, CRÒNICA DEL SEGLE XX” a càrrec dels seus autors Lluís Poch i Enric Serra. A 2/4 de 12: 14è CONCURS DE MAQUINISTES bases a www.campllong.cat. A les 12: INAUGURACIÓ OFICIAL DE LA FIRA per les autoritats assistents. A les 3: 24a TRACTORADA DE TRACTORS ANTICS (de l’any 1965 endarrere). Imprescindible presentació de la documenta-

ció dels vehicles. Els tractors que no tinguin seient per acompanyant no podran portar ocupants. PROGRAMA: A 2/4 de 3, concentració per a inscripcions al recinte firal. A 2/4 de 4, sortida dels tractors. A les 5, parada i refrigeri. A les 6, tornada al recinte firal. ATENCIÓ: Els tractoristes que deixin el tractor exposat els dos dies de la Fira tindran un tiquet esmorzar pel diumenge. (2 tiquets per tractor). A les 4: JORNADA TÈCNICA DE TREBALL DE RAMAT AMB GOS D’ATURA CATALÀ. Organitzat pel Club del Gos d’Atura Català. A les 5: CONCURS DE MENJAR CARGOLS. Programa a www.campllong.cat. NOVETAT A les 5: CURSES DE MULES PER EQUIPS. Programa a www.campllong.cat. A les 6: ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS DE RATAFIA. A les 6: ARRIBADA DE LA TRACTORADA AL RECINTE FIRAL. A les 6: ACTUACIÓ DE LA COLLA GEGANTERA DE CAMPLLONG. A 2/4 de 8: SORTEIG D’UN MAGNÍFIC LOT DE PAGÈS, UN SOPAR PER A 2 PERSONES I UNA ESTADA DE CAP DE SETMANA (omplint la butlleta d’entrada). A 3/4 de 8: VEREDICTE I ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS DE PINTURA RÀPIDA.


Delegació Gironès, La Selva - Pla de l’estany: Carrer Astúries, 9 · 17003 GIRONA · T. +34 972 20 20 78 · F. +34 972 22 44 51 · administracio@prodaisa.com Delegació Garrotxa, Alt Empordà: Carrer Cistella, 1 · 17744 NAVATA · adminemporda@prodaisa.com


Diumenge 28 d’abril Durant tot el dia: EXPOSICIÓ I VENDA D’OBRES DEL 16è CONCURS DE PINTURA RÀPIDA. Al Local Social. A les 9: 7a TROBADA DE VEHICLES CLÀSSICS. Aforament limitat. Inscripció prèvia. Més info a www.campllong.cat. A les 10: 37è CONCURS MORFOLÒGIC DE VAQUES DE RAÇA FRISONA. FIRA COMARCAL DE PRIMAVERA 2019.

A les 12: PRESENTACIÓ DEL CICLE DE MÚSICA DEL PAÍS “MUSICANT 2019”. Amb l’actuació de l’artista gironí Marc Sansalvador.

De 4 a 8: PASSEJADES AMB CARRETA ESTIRADA PER BOUS. NOVETAT

A les 10: 37è CONCURS DE TREBALL MONOGRÀFIC DE RAMAT I GOS D’ATURA CATALÀ.

A 2/4 de 5: EXHIBICIÓ DEL «BATRE» com es feia abans, amb màquina de batre antiga, tractors Lanz, paller, etc.

De 10 a 2: 16a TROBADA D’INTERCANVI DE PLAQUES DE CAVA (placa commemorativa + placa especial Cava Canals Nadal).

A les 5: CURSES DE MULES PER EQUIPS. Programa a www.campllong.cat.

A 2/4 d’11: 6è TORNEIG DE BITLLES CATALANES. Organitza A.E. Bitlla Mallorquines - Sils. A les 11: ENGANXE: CONCURS D’OBSTACLES. Puntuable pel Campionat de Catalunya.

A les 5: EXHIBICIÓ DE BALLS COUNTRY a càrrec dels alumnes de Campllong. A 2/4 de 8: SORTEIG D’UN MAGNÍFIC LOT DE PAGÈS, UN SOPAR PER A 2 PERSONES I UNA ESTADA DE CAP DE SETMANA (omplint la butlleta d’entrada).


Concessionari Girona

Serveis per a la Mobilitat Urbana

â„Ą


O n menjar dins la fira

ser vei de bar Durant tota la fira hi haurà rs amb esmorzars, dinars i berena al Social loc del a la carpa bar situada al costat

Menú 1:

12€

· Amanida i torrades · Pinxo amb botifarra o pollastre a l’ast (només diumenge) · Galetes · Vi o aigua NO inclou cafè

Menú 2: · i · · ·

Amanida torrades Entrecot Galetes Vi o aigua

NO inclou cafè

Entrepans calents: · · · ·

Pinxo Botifarra Llom Ventresca

15€

6€

Inclou aigua de 33cc o Vi Formatge opcional a 0,50€

Menú infantil:

· Pa de llonguet · Hamburguesa de vedella · Galetes o iogurt · Aigua Formatge opcional a 0,50€

Entrepans freds: · · · · ·

5€

3€

Pernil salat Pernil dolç Botifarra catalana Formatge Llonganissa

Inclou aigua de 33cc o Vi


TANCAT DILLUNS I DIMARTS TOT EL DIA I DIUMENGE A LA NIT

Crta. de l’Aeroport a Cassà, km 242 • 17459 CAMPLLONG (Girona) • Tel. 972 461 005 canbarris@canbarris.cat • www.canbarris.cat •

RESTAURANT CLUB ESPORTIU GAVARRES COSTA BRAVA COMPLEX

www.costabravacomplex.com RESTAURANT Tel. 872 985 864 CLUB ESPORTIU Tel. 872 987 355


PAVELLÓ MOSTRA D’OFICIS ARTESANS EXPOSICIÓ DE VESTITS D’OFICIS ANTICS

CONCURS MORFOLÒGIC DE BURRO CATALÀ

TALLER MUSICAL

CONCURS MORFOLÒGIC DE VAQUES DE RAÇA FRISONA

DESTIL·LACIÓ EN DIRECTE AMB ALAMBÍ

EXHIBICIÓ DE BALLS COUNTRY

CONCURS DE RATAFIA

EXHIBICIÓ DEL «BATRE»

EXPOSICIÓ MOTOS ANTIGUES

ESPAIS COMERCIALS MOSTRA DE BESTIAR EXPOSICIÓ D’AUS DE RAÇA

EXHIBICIÓ DEMOSTRACIÓ TALLADA DE TRONCS JORNADA TÈCNICA DE TREBALL DE RAMAT AMB GOS D’ATURA CONCURS DE TREBALL MONOGRÀFIC DE RAMAT I GOS D’ATURA CATALÀ PASSEJADES AMB CARRETA ESTIRADA PER BOUS CONCURS DE PALETES TORNEIG DE BITLLES CATALANES

LOCAL SOCIAL

ZONA INFANTIL

EXPOSICIÓ “CAMISETES HISTÒRIQUES DEL GIRONA FC”

PASSEJADES AMB PONIS

EXPOSICIÓ DE BICICLETES DE TOTS ELS TEMPS

MUNYIR A MÀ

CONCURS DE PINTURA RÀPIDA EXPOSICIÓ “FAMÍLIA I PAISATGE” (RETRATS 3D) JORNADA TÈCNICA SECTOR BOVÍ AULA TECNOLÒGICA

CARPA-BAR CONCURS DE MENJAR CARGOLS


RIUDELLOTS DE LA

SELVA

C-25

C-25

A CASSÀ DE LA SELV

ENTRADA NORD

TROBADA D’AUTOCARAVANES I CAMPERS

OUTLET D‘ANTIGUITATS

AJUNTAMENT EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “ANACRONISMES” PRESENTACIÓ LLIBRE “CAMPLLONG CRÒNICA DEL S. XX”

MOSTRA I VENDA DE TROBADA D’INTERCANVI PRODUCTES DE PLAQUES DE CAVA ARTESANS I TROBADA DE PUNTAIRES D’ALIMENTACIÓ ESTANDS COMERCIALS ACTUACIÓ COLLA GEGANTERA ACTUACIÓ MARC SANSALVADOR (MUSICANT)

TROBADA DE CAMIONS I MÀQUINES RÀDIO CONTROL

MOSTRA COMERCIAL DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA-INDUSTRIAL TROBADA DE VEHICLES CLÀSSICS CONCURS DE MAQUINISTES ESPAIS COMERCIALS

MERCAT D’OCASIÓ GIMCANA TRACTORS LANZ ENGANXE CURSA D’OBSTACLES CURSES DE MULES

ZONA ATRACCIONS

TRACTORADA DE TRACTORS ANTICS EXHIBICIÓ D’ENGANXES

ENTRADA SUD


22è CONCURS de

PALETES 1- PARTICIPANTS. Podran participar-hi tots els paletes que treballin per compte propi o bé en empreses constructores, ja sigui particularment o a nom de l’empresa. El límit màxim de participants serà de 20 parelles. 2- FORMACIÓ DE LES PARELLES. Seran formades per un paleta i un manobre. Cada parella portarà les eines necessàries per a la realització del treball. No s’admetrà la participació de parelles que treballin en empreses vinculades a algun membre del Jurat qualificador. 3- TREBALL A REALITZAR. El treball a realitzar es farà d’acord amb els plànols de detall que es facilitaran a cada parella. 4- MATERIAL A EMPRAR. Tots els materials necessaris, inclosos els lligants, els seran subministrats i posats a peu d’obra. No està permesa la utilització de porex. 5- LLOC I DATA DEL CONCURS. El concurs es realitzarà el dia 27 d’abril de 2019 al recinte firal. 6- LLOC I TERMINI D’INSCRIPCIONS. Les inscripcions es podran fer a l’Ajuntament de Campllong enviant el full d’inscripció a: cultura@campllong.cat. El tancament del termini d’inscripcions serà a la una del migdia del dia abans si el límit màxim de participants ha quedat cobert. L’ordre d’admissió dels participants serà per rigorós ordre de registre d’entrada a l’Ajuntament. El cost de la inscripció serà de 10€ per parella. 7- LLIURAMENT DE PLÀNOLS. Els plànols es lliuraran el dia i al lloc del concurs. Allà hi haurà la persona o persones nomenades per l’organització, a qui els participants podran demanar tota mena de detalls i aclariments sobre el treball a desenvolupar.

Fira Comarcal de Primavera 8- HORARI. A les 9.00 h les parelles participants signaran l’acta d’assistència, davant del Jurat qualificador. En aquest acte s’indicarà a cada parella la zona que li pertany, així com el treball que hi ha de realitzar. A les 9:30 h, quan ho indiqui el Jurat, s’iniciarà el treball, per donar-lo per acabat a les 14.00 h. Tot seguit es procedirà a la qualificació i lliurament de premis, amb el previ veredicte del Jurat. Com a cloenda de l’acte es farà un dinar per a tots els participants. 9- QUALIFICACIÓ DELS TREBALLS. El jurat, format per membres pertanyents a diferents àmbits de la construcció, serà qui valorarà i qualificarà els treballs realitzats. El jurat podrà deixar desert qualsevol dels premis, si així ho creu oportú. La qualificació i el veredicte del Jurat serà únic i inapel·lable. Qualsevol aspecte no recollit a les bases, el Jurat l’interpretarà segons el seu entendre. 10- PREMIS. Els premis que s’estableixen són els següents: - 1r. 1.000€ - 2n. 400€ i 2 àpats per a dues persones al restaurant Can Xiquet de Campllong - 3r. 200€ - Resta de participants, 50€ parella A TOTS ELS PARTICIPANTS SE’LS FARÀ ENTREGA D’UN OBSEQUI COMMEMORATIU DE LA FIRA. AMB EL SUPORT DE: • Associació de Fires i Festes de Campllong • Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers de l’edificació de Girona • Unió Empresaris de la Construcció • Ajuntament de Campllong • Consell Comarcal del Gironès • Diputació de Girona


Patrocinat per:


Dipòsit legal: GI 1690-2017