Page 1

Desembre2012 // 298

CornellĂ , compra a casa


298

DESEMBRE 2012

04. Comerç Els comerciants de Cornellà preparen la campanya nadalenca Una nit de compres el 14 de desembre, el concurs d’aparadors, animació als carrers… El comerç local treballa per oferir el millor servei i sobreposar-se a la crisi.

07. Ocupació Cursos de formació per a persones en atur L’Ajuntament ultima l’oferta de cursos de formació per a persones aturades de la ciutat. L’objectiu és facilitar la seva inserció laboral amb una nova professió.

08. Espai Públic Obres a l’avinguda Salvador Allende Les actuacions milloraran la connexió entre la zona centre i Sant Ildefons. Ampliaran l’espai per a vianants i renovaran el clavegueram, el paviment i el mobiliari urbà.

Edita: Gabinet de Premsa i Comunicació Fotografies: Guillem Urbà Imprimeix: TG Alfadir Distribueix: Igualssom SRL

10. Cultura Tot a punt per al Centre Cultural Sant Ildefons

http://nou.cornellaweb.com/ca/cornellaInforma.asp

Entrarà en funcionament a principis de 2013 i estarà format per una biblioteca i un auditori. Els dies 12 i 13 de gener hi haurà jornades de portes obertes.

14. Nadal Activitats i propostes per a viure el Nadal a Cornellà D’aquesta revista se n’editen 37.000 exemplars i es distribueixen gratuïtament per tots els habitatges de la ciutat. Si algú no la rep per la circumstància que sigui, preguem que ho indiqui al Gabinet de Premsa. Tel.: 93 377 02 12 Correu: premsa@aj-cornella.cat

Pessebres, nadales, contes, teatre, el campament oriental, el laboratori del Mag Maginet… La ciutat s’omple d’il·lusió i activitats per a gaudir de l’època més màgica.

16. Nit de Reis Recorregut de la Cavalcada de Reis Ses Majestats arribaran el 5 de gener a les 18 h al parc de la Infanta, on se’ls rebrà amb una festa de benvinguda. D’allà començarà la tradicional cavalcada per la ciutat.


L’alcalde Antonio Balmón

Compra a casa S’

S

apropa el Nadal, un temps d’assossec, de retrobaments i de detalls amb els nostres. Els comerciants es preparen per a proporcionar-nos, un any més, els millors productes al millor preu, atents a les nostres necessitats i esmolant l’enginy per comportar les conseqüències de la crisi econòmica, com la nit de comerços oberts que han preparat per al 14 de desembre. Ells contribueixen a crear i mantenir llocs de treball, ens ofereixen un servei de qualitat, proper i de confiança. Ells aposten per la innovació sense renunciar a la tradició.

e acerca la Navidad, un tiempo de sosiego, de reencuentros y de detalles con los nuestros. Los comerciantes se preparan para proporcionarnos, un año más, los mejores productos al mejor precio, atentos a nuestras necesidades y agudizando el ingenio para conllevar las consecuencias de la crisis económica, como la noche de comercios abiertos que han preparado para el 14 de diciembre. Ellos contribuyen a crear y mantener puestos de trabajo, nos ofrecen un servicio de calidad, próximo y de confianza. Ellos apuestan por la innovación sin renunciar a la tradición.

Per tot això i perquè són un motor per a la ciutat, que revitalitza barris i genera il·lusió, us proposo que els responguem amb complicitat, mitjançant un consum responsable i conscients que, si comprem a Cornellà, ens en beneficiem tots.

Por todo esto y porque son un motor para la ciudad, que revitaliza barrios y genera ilusión, os propongo que les respondamos con complicidad, mediante un consumo responsable y consciente de que si compramos en Cornellà, nos beneficiamos todos.

Sóc conscient que moltes famílies travessen moments difícils i que estem assistint a una disminució de la capacitat del nostre sistema de benestar, però us demano que feu el cor fort, igual que els nostres comerciants, per encarar el 2013 amb esperança. Us asseguro que des de l’Ajuntament treballem, en la mesura de les nostres possibilitats, per a defensar posicions i generar oportunitats.

Soy consciente de que muchas familias atraviesan momentos difíciles y que estamos asistiendo a una disminución de la capacidad de nuestro sistema de bienestar, pero os pido que saquéis fuerzas, igual que nuestros comerciantes, para encarar 2013 con esperanza. Os aseguro que desde el Ayuntamiento trabajamos, en la medida de nuestras posibilidades, para defender posiciones y generar oportunidades.

Aquest mes us animo a compartir temps amb els vostres i a gaudir de les petites coses. Els meus millors desitjos per a l’any nou.

Este mes os animo a compartir tiempo con los vuestros y disfrutar de las pequeñas cosas. Mis mejores deseos para el año nuevo.


Comerç

El comerç local de Cornellà anima el Nadal amb una nit de compres, ofertes i animació als carrers

El mercat Centre i els comerços de la ciutat obriran la nit del 14 de desembre, de 21 a 24 hores. Estaran instal·lats en carpes al voltant de la plaça de Lluís Companys i el carrer de Rubió i Ors. Faran promocions exclusives

E

l comerç de la ciutat fa servir tots els recursos al seu abast per a oferir un servei de qualitat, respondre a les necessitats de la ciutadania i superar la crisi. Noves tecnologies, animacions, descomptes, targetes de fidelització i, aquest any, per primera vegada, una nit de compres. El 14 de desembre més de 60 establiments de diferents llocs de Cornellà romandran oberts de 21 a 24 hores. Alguns d’ells estaran instal·lats en carpes als voltants del mercat Centre i de Rubió i Ors i oferiran almenys un dels seus productes amb un gran descompte. Roba, ulleres, complements, joguines, pernils... els veïns i les veïnes tindran al seu abast un ampli ventall de productes a preus rebaixats, envoltats de degustacions, animacions i música.

Tots en pijama Molts dels comerciants que participen a la nit del 14 de desembre atendran el públic en pijama per a crear un ambient lúdic i festiu. Si els clients també en porten rebran sorpreses i obtindran algun detall. Tota la informació dels establiments participants, els productes rebaixats i el preu final la trobareu a www.cornelladellobregat.eu, la web del comerç de Cornellà. A aquesta pàgina, trobaràs totes les seves dades de contacte centralitzades.

4] cornellàinforma

Més informació a

www.cornelladellobregat.eu


Desembre12

Animació familiar a les botigues i carrers

Quart concurs d’aparadors i de parades de Nadal El Consorci per a la Promoció i la Dinamització del Comerç de Cornellà, en col·laboració amb l’associació Cornellà Compra a Casa, ha organitzat el quart concurs d’aparadors i de parades de Nadal. Es reconeixerà el més original i el millor realitzat, tant en la categoria de carrer com de mercat.

Amb l’objectiu de crear una atmosfera festiva i dinamitzar el comerç local, els carrers ja tenen la tradicional il·luminació nadalenca, un any més amb llums de baix consum. A més, del 21 de desembre fins al 4 de gener, una família d’actors i actrius (pare, mare, filla, fill i àvia) recorreran els eixos comercials de la ciutat i els mercats municipals. Aquesta família parlarà amb els botiguers, interactuarà amb els ciutadans i els explicarà les ofertes que hagin trobat.

“Entarja’t”, la targeta amb la qual obtindràs descomptes tot l’any

Corals, als mercats municipals, i Reis, a Campfaso La coral de Los Hijos de Almáchar i el Cor Jove Zetzània cantaran nadales als tres mercats municipals (Centre, Sant Ildefons i Marsans) durant els dies de Nadal. A més, la coral jove de l’escola Torre de la Miranda també actuarà exclusivament al mercat de Sant Ildefons. A la plaça Campfaso, la primera setmana de gener, hi haurà una carpa on els més petits de la família podran donar la carta a Ses Majestats d’Orient.

La targeta “Entarja’t”, que es pot fer servir als comerços de l’entitat Cornellà Compra a Casa i als mercats municipals, premia la fidelitat al consum local. Acumula l’1% de l’import de cada compra i aquesta quantitat es pot invertir en qualsevol dels establiments adherits. Més de 12.100 usuaris ja la tenen.

cornellàinforma [5


Formació / Ocupació

El centre de formació La Carena obre un restaurant pedagògic a Cornellà

Un menú complet per 9,50 euros

E

l centre de formació i inserció de l’entitat La Carena, de Cornellà, que s’orienta a la formació laboral i personal de nois i noies, ha posat en marxa un restaurant pedagògic. A aquest espai, els alumnes que estudien al taller de restauració poden posar en pràctica els coneixements teòrics que han après i alhora, adquirir experiència professional.

El restaurant és obert de dimarts a divendres a partir de les 13.30 hores i ofereix un menú elaborat i servit pels alumnes. Es pot triar entre cinc primers plats i cinc segons, i inclou pa, postres i beguda, tot a un preu de 9,50 euros. El projecte, que inicialment només contemplava obrir al migdia, també atén a grups per a sopar, amb reserva prèvia, en resposta a les peticions que ha rebut. El restaurant està situat a la carretera d’Esplugues, 240. Es poden fer reserves al 93 261 90 01 i a l’adreça lacarena@pangea.org Aquest projecte pertany als Plans de Qualificació Professional Inicial (PQPI), orientats a joves d’entre 16 i 21 anys que no ha pogut obtenir el certificat d’educació secundària (ESO). Els 32 estudiants del taller són els encarregats de tirar endavant el projecte. Ho fan en dos torns de setze persones. En cadascun, vuit alumnes treballen a la cuina i els altres vuit

atenen i serveixen el menjar. Aquesta forma d’organització busca que tots els participants passin per tots els llocs de treball, de manera que en finalitzar el curs hagin assolit una formació polivalent. Una vegada acabades les 1.000 hores del taller, els alumnes poden seguir dos camins, segons les seves inquietuds: preparar la prova d’accés a cicles de grau mitjà o incorporar-se al món laboral.

Cornellà acull un projecte europeu pioner en la depuració d’aigües industrials

E

l Centre de Recerca i Innovació de Catalunya (CRI), amb seu a Cornellà, desenvolupa un projecte de depuració d’aigües industrials, que en minimitza l’impacte ambiental i dóna lloc a una font alternativa d’aigua potable. Està cofinançat amb fons europeus i compta amb la col·laboració de diverses empreses, entre elles Laboratoris

6] cornellàinforma

Espinós i Bofill, ubicades també al municipi. S’anomena Waterplasma i assegura la qualitat de les aigües sense necessitat d’utilitzar productes químics o filtres. Consisteix en un reactor de plasma atmosfèric que permet estalviar energia i reduir costos. Aquest projecte és un altre exemple de les idees innovadores que s’estan desenvolupant a la ciutat.


Desembre12

El objetivo es facilitar la inserción laboral

Cursos de formación para personas en situación de desempleo

E

l Departamento de Ocupación del Ayuntamiento está ultimando la oferta de cursos destinados a personas en situación de desempleo del municipio. Esta formación, prevista para el primer semestre de 2013, está dirigida a mejorar su capacitación profesional y a facilitar su incorporación al mercado de trabajo.

Nuevas tecnologías. Uno de los talleres enseña conocimientos básicos de informática.

Se trata de cursos gratuitos que, una vez terminados, permiten a los participantes desenvolverse en un nuevo ámbito laboral. Para ello, pueden utilizar los servicios de inserción y de orientación laboral.

130 personas mejoran su perfil profesional

La oferta de cursos para 2013 sigue la línea de los realizados en ejercicios anteriores y se adapta a las necesidades del mercado laboral actual, ya que previamente se han visitado las empresas de la ciudad para conocer sus necesidades de personal. Presta especial atención al uso de las nuevas tecnologías y la iniciación a Internet, el inglés para atender al público, la asistencia social y la realización de tareas administrativas.

Durante 2012, más de 130 personas mayores de 50 años han mejorado su perfil profesional gracias al programa de formación ocupacional Reinicia’t. De ellos, el 19% ha encontrado trabajo hasta ahora, principalmente en los sectores hostelería, comercio, administración, transporte y limpieza. Se trata de un proyecto impulsado desde el Departamento de Ocupación, para ofrecer una atención específica a colectivos con especiales dificultades de inserción laboral, como es el caso de parados de larga duración, mujeres con baja cualificación profesional, víctimas de la violencia de género o personas en riesgo de exclusión social. El programa se basa en tutorías personalizadas y sesiones grupales para profundizar en la búsqueda activa de trabajo, preparación de entrevistas, curriculums, etc.

Estos programas están dirigidos a mayores de 16 años, tienen una duración de entre 200 y 600 horas y algunos incluyen prácticas en empresas.

Distribución por sectores de las personas empleadas:

%

17%

5% 12,

5% 12,

5% 12,

8,5

4%

fic io s O

er

ia tr ía Ad m in is tr ac ió n

4%

G

Para más información, en el Departamento de Ocupación del Ayuntamiento de Cornellà, situada en Can Mercader, y en el 93 474 33 99

%

29

y Lim se p rv ie ic za io s Co ns tr uc ci ón Tr an sp or te O p y era m ri oz os os Co m er ci al

cornellàinforma [7


Espai públic / Ocupació

Obras en la Av. Salvador Allende para mejorar la conexión entre la zona centro y Sant Ildefons

Se alzará una barrera a lo largo de la avenida Salvador Allende para proteger a los vecinos de la contaminación acústica del tren

Se ampliará el espacio para peatones y se renovarán el alcantarillado, el pavimento y el mobiliario urbano.

A

principios de 2013, el Ayuntamiento de Cornellà empezará las obras de reordenación de la avenida Salvador Allende, la calle Bellaterra, un tramo de la calle Catalunya y la zona norte de la carretera de Esplugues. La mejora de estas vías facilitará el acceso desde el barrio Centro a los barrios de La Gavarra y Sant Ildefons, de manera que completa las actuaciones que se llevaron a cabo con la construcción del viaducto y que permiten una mejor interconexión del municipio. El proyecto se desarrollará sobre un ámbito superior a los 20.000

8] cornellàinforma

metros cuadrados y se centrará en la ampliación del espacio para los peatones, el aumento de la vegetación, el reemplazo del alcantarillado y la sustitución del pavimento deteriorado. Además, se adaptarán los vados a la nueva normativa de accesibilidad, se mejorarán las rasantes y se renovará el mobiliario urbano (bancos, sillas, papeleras, pilones y aparcabicis). En la zona del antiguo campo de fútbol de Vía Férrea, se habilitará un aparcamiento libre, con 145 plazas y 4 más para discapacitados, que compensará las eliminadas en las calles que se reurbanizan.

Protección acústica contra el ruido del tren Con el objetivo de proteger a los vecinos de la contaminación acústica del tren, también se creará una barrera protectora a lo largo de la Avenida Salvador Allende. El proyecto estará financiado por el Área Metropolitana y se prevé que las obras duren doce meses. Las actuaciones se realizarán de manera que se ocasione las mínimas molestias a los vecinos de la zona.


Desembre12

Obras para fomentar el empleo local y mantener el espacio público En estos momentos, también se está llevando a cabo las obras de reurbanización de las calles Miquel de Roncalí (entre Rubió i Ors y las escaleras de acceso a la plaza de los Enamorados) y Pius XII (en la zona próxima a la plaza Can Risuenyo). Estas actuaciones, que forman parte de los planes de ocupación local y están enmarcadas en los objetivos del Acuerdo Social contra la Crisis que impulsa el Ayuntamiento, tienen un presupuesto de 218.053 euros y 263.406

euros respectivamente. La realización de estas obras busca el mantenimiento del espacio público además de la contratación de vecinas y vecinos de la ciudad en situación de paro y con riesgo de exclusión social. Además de estas intervenciones, se está finalizando la renovación de las calles Josep Cuxart y Jaume Casas Pallerol.

Obras enmarcadas en el Acuerdo Social Contra la Crisis. La firma del acuerdo, impulsado por el Ayuntamiento de Cornellà, tuvo lugar en mayo de este año. Reunió a entidades, instituciones y otros agentes sociales.

Colaboración con el Área Metropolitana de Barcelona para dinamizar la economía de la ciudad El Área Metropolitana ha aportado 437.000 euros para planes de ocupación, lo que permitirá la contratación temporal de 134 vecinos y vecinas de la ciudad. Este programa se llevará a cabo en dos períodos, en concreto, entre 20122013 y 2013-2014. En cada uno de ellos, se empleará a 67 personas.

Ámbito de actuación. Las obras se desarrollarán en la avenida Salvador Allende hasta Bonavista, en la calle Bellaterra y en el arcén norte de la carretera de Esplugues, entre el viaducto del tren y la calle Catalunya. También en la calle Catalunya entre la carretera de Esplugues y la avenida del Parque.

El proyecto está destinado a ciudadanos/as desocupados, que estén inscritos como demandantes de empleo en la Bolsa de trabajo municipal y que se encuentren en riesgo de exclusión social. Los participantes en el programa realizarán tareas de mantenimiento del espacio público, de reparación del mobiliario urbano dañado y de apoyo administrativo, en los servicios municipales de atención al ciudadano.

cornellàinforma [9


Cultura

Un nou espai per a la lectura i l’oci a Cornellà,

el Centre Cultural Sant Ildefons Els propers 12 i 13 de gener, se celebraran jornades de portes obertes amb diferents activitats per a totes les edats.

E

ls ciutadans i les ciutadanes de Cornellà tindran al seu abast, a partir de gener, una nova instal·lació, el Centre Cultural Sant Ildefons. Aquest equipament estarà format per una biblioteca i un auditori. Es tracta d’un edifici accessible gràcies a la seva centralitat geogràfica i a la facilitat per arribar-hi amb transport públic. Aquest equipament s’afegeix a la Biblioteca Marta Mata, la Biblioteca Central i la xarxa de biblioteques d’escoles i instituts. La intenció és democratitzar l’acostament a la cultura i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a la informació, la lectura, l’estudi i el lleure, a més d’estendre per Cornellà un oci saludable que respongui a les inquietuds de totes les edats.

Llibres, documents gràfics i material audiovisual La biblioteca de Sant Ildefons és un edifici de nova construcció, amb una superfície útil de 1.739,50 m², ampli i lluminós, que disposarà d’un fons de lliure accés de 40.000 documents, tot i que el seu fons inicial d’obertura serà de 18.000 unitats. El fons tindrà documents en tots els formats, especialment llibres, però també disposarà de CD, DVD i publicacions periòdiques.

10] cornellàinforma

Més de 1.700 metres en dues plantes per a gaudir del lleure i la cultura L’equipament constarà de dues plantes. Planta baixa: aquí hi haurà un espai dedicat exclusivament als nens i les nenes de fins a 13 anys, amb llibres per a reforçar el seu procés educatiu, revistes infantils, còmics i contes. També s’hi trobarà el servei d’Internet, on a més de consultar la Xarxa es podran gestionar els documents dels usuaris, imprimir-los o guardar-los; la sala de diaris i revistes, guies de viatge, llibres de fotografia, cinema i musica, còmics, CD i pel·lícules en DVD; el servei de préstec centralitzat, el servei de reprografia i l’accés a la sala polivalent. Planta de soterrani: serà l’espai idoni per a l’estudi i la lectura. En questa sala, es concentraran els llibres de coneixement i els fons de referència. També hi haurà un servei d’informació.

Una porta oberta a la cultura i la lectura Les biblioteques de Cornellà a més de ser un lloc de lectura i consulta de documents, organitzen diverses activitats per a totes les edats. Ofereixen suport a la formació, amb cursos d’Internet bàsic, tertúlies en anglès, iniciació a la lectura i eines tecnològiques per a l’autoaprenentatge. També organitzen activitats culturals, com exposicions i cineclub; visites guiades de les escoles, i tallers de promoció de la lectura, com el Club de Lectura i l’Hora del Conte.


Desembre12

Els dies 12 i 13 de gener, jornades de portes obertes al nou Centre Cultural Sant Ildefons

Quatre anys de la Biblioteca Marta Mata La Biblioteca Marta Mata va obrir les portes el 12 de gener de 2009 i des de llavors ja ha repartit més de 5.500 carnets, ha augmentat el fons en un miler de documents (sobrepassa els 26.000) i més de 2.200 persones participen cada any en les seves activitats. Disposa d’un fons específic sobre la dona i un altre de còmic, especialitzat en manga, pel que moltes de les propostes que organitza pivoten sobre aquests dos temes.

Les xifres de la nova biblioteca: • 1.700 m2 de superfície, distribuïts en dues plantes • Una zona infantil de més de 230 m2 • Una part d’acollida i promoció de 453 m2 • Una zona general de prop de 840 m2

Les biblioteques viuen el Nadal Amb motiu de les festes nadalenques, les biblioteques de Cornellà desenvolupen activitats durant tot el mes de desembre. Dimecres 19, a les sis de la tarda, l’Hora del Conte de la Biblioteca Marta Mata (BMM) acollirà “Contes de Nadal”, de la veu d’Anna Casals. I dijous 20, a la Biblioteca Central (BCC), hi haurà una sessió de tarda especial per a les famílies, amb la projecció de la pel·lícula “El secret del llibre de Kells”. També a la BCC podeu assistir el dia 18 al club de lectura de còmic, que reunirà els interessats en “Sèrie B” Deamo Bros. I el 19, al club de lectura, amb una tertúlia sobre “Diari de lladre”, de Jean Genet. La BMM acollirà fins al 31 de desembre una exposició de llibres d’artistes del moviment action painting, les obres dels quals estan exposades a la Fundació Joan Miró, dins de la mostra “Explosió! El llegat de Jackson Pollock”.

• Un espai de treball intern de 137 m2 • Un pati exterior de 79 m2 • Un equip fix de 7 professionals • Un fons inicial de 18.000 documents, que arribarà als 40.000

cornellàinforma [11


Innovació / Solidaritat

Conveni entre el Citilab, l’Innobaix i el Consell Comarcal per enfortir l’economia del Baix Llobregat

64è aniversari dels Drets Humans amb el Síndic

E

C

ornellà treballa dia a dia per intentar enfortir l’economia de la ciutat i de la comarca. Fruit d’aquesta voluntat, neix el conveni de col·laboració que han signat el Citilab (Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement), l’Innobaix (Agència d’Innovació Industrial i Coneixement) i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Aquest acord promou l’impuls de metodologies innovadores en l’ús i l’aplicació de les noves tecnologies, el foment del talent i la creació de grups d’aprenentatge d’emprenedors. La suma d’aliances per assolir

aquests objectius és fonamental i el conveni compta amb la complicitat d’empreses, agents socials, institucions pedagògiques, universitats, administracions i altres entitats.

l passat 4 de desembre, el Síndic de Greuges de Cornellà, Frederic Prieto, va convocar la ciutadania per a celebrar el 64è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. L’acte va tenir lloc al Centre Joan N. García-Nieto i va estar presentat per Gonçal Évole. El Síndic va pronunciar la conferència “Gestió de la crisi i els Drets Humans: Què fer?” amb la qual va presentar un balanç de la situació dels Drets Humans a nivell general i local. A més, va reflexionar sobre els reptes de les societats actuals en un context de conjuntura econòmica desfavorable. Aquesta ha estat l’última trobada col·lectiva de Frederic Prieto, en qualitat de Síndic de Greuges.

Trasllat de l’Innobaix al Citilab Una de les primeres mesures d’aquesta col·laboració és el trasllat de l’Innobaix al Citilab. Aquesta ubicació permet potenciar les sinèrgies entre ambdós centres i un millor aprofitament dels recursos vinculats al desenvolupament de la innovació.

www.citilab.eu

68,45% de participació a les eleccions autonòmiques

E

l 25 de novembre es van celebrar a Catalunya eleccions autonòmiques per escollir un nou president de la Generalitat i els 135 diputats que integraran el nou Parlament de Catalunya. A Cornellà estaven cridades a les urnes 60.533 persones, de les quals en van votar 41.432; és a dir, un 68,45% del total, una xifra històrica, més de deu punts percentuals per sobre dels comicis autonòmics de 2010. Per partits polítics, a Cornellà l’opció més votada ha estat el PSC, amb un total de 11.075 vots (27%), seguit pel PP amb 6.566 (16%), ICV-EUIA amb 6.338 (15,45%), Ciutadans amb 4.764 (11,61%), CIU amb 4.697 (11,45%) i ERC-CAT. SÍ amb 3.074 (7,49%), a més d’altres formacions polítiques que van sumar 4.512 vots. Els resultats complets es poden consultar a: www.cornellaweb.cat

12] cornellàinforma


Desembre12

Cornellà pone en marcha la Botiga Solidària para hacer frente a la demanda de alimentos de familias en situación de pobreza

E

l Ayuntamiento de Cornellà, a través del área de Bienestar Social, en colaboración con las entidades de la ciudad que forman parte del Consell de Serveis Socials, pone en marcha la Botiga Solidària, un proyecto comunitario que tiene como objetivo dar respuesta a la creciente demanda de alimentos de primera necesidad por parte de familias en situación de pobreza. Según datos de la encuesta de Condiciones de Vida y Hábitos de la Población 2011 de la Diputación de Barcelona, 3 de cada 10 catalanes se encuentran en riesgo de exclusión social por su nivel de pobreza y a más de la mitad les cuesta llegar a fin de mes. Esto, sumado a los recortes en servicios públicos y a la subida de impuestos realizada por los gobiernos central y autonómico, y al aumento del paro, que en Cornellà supera el 18%, hace que la pobreza afecte cada vez más a un mayor número de personas.

El Ayuntamiento cuenta con la colaboración de una treintena de entidades de la ciudad con el objetivo de sumar y unificar recursos

Por este motivo, el Ayuntamiento ha impulsado la Botiga Solidària, para homogenizar los recursos y optimizar los esfuerzos que realizan las diferentes entidades de la ciudad que trabajan en el ámbito social.

municipales, de supermercados y de las donaciones de particulares realizadas a través de las asociaciones de vecinos.

En los últimos 20 años la entidad Ajuda Fraterna ha ofrecido este servicio en la ciudad, pero dada la creciente demanda, se consideró necesaria la colaboración de la administración local, entidades y agentes sociales implicados para canalizar de forma más eficaz los excedentes alimentarios del municipio.

Los equipos profesionales de Servicios Sociales del Ayuntamiento y de Cáritas de Cornellà serán los encargados de valorar y tramitar el acceso a estos recursos, determinar la cantidad de alimentos que recibirá cada familia en función del número de miembros, las necesidades nutricionales y sus recursos.

Los alimentos que se distribuyen proceden del banco de alimentos, de la Unión Europea, de excedentes de los establecimientos y mercados

Dentro de los objetivos del Acuerdo Social

La Botiga Solidària se trata de una iniciativa enmarcada dentro de los objetivos del Acuerdo Social Contra la Crisis, impulsado por el Ayuntamiento de Cornellà.

Impulsores: Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat, AAVV Pedró, AAVV Gavarra, AAVV Sant Ildefons, AAVV Fontsanta, AAVV Casc Antic, AAVV Riera, AAVV Almeda, Ajuda Fraterna, Cáritas y Cruz Roja. Colaboran: Departamento de Juventud y Departamento de Medio Ambiente del Ayuntamiento, UGT, CCOO, APRODICO, Associació Familiars Salut Mental Baix Llobregat, Fundació per a les persones dependents, Fundació Acció Solidària contra l’atur, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, ONCE, IES de Cornellà, La Fragua, Fundació El Llindar, Coordinadora contra la marginació, Fundació La Carena, Asociación de madres ADELANTE y los Casales de la Gente Mayor.

cornellàinforma [13


Nadal

La magia de la Navidad llena Cornellà de actividades y propuestas para toda la familia

L

a Navidad es la época más mágica del año. La ciudad se llena de ilusión, de buenos propósitos y de actividades lúdicas y culturales para todas las edades. Es tiempo de compartir y de disfrutar. La iluminación de las calles nos marca su entrada, y los comerciantes de Cornellà se vuelcan en decorar sus escaparates y sus paradas. Parroquias, entidades y plazas acogen pesebres y villancicos, las bibliotecas adaptan sus lecturas y sus actividades a este período, el laboratorio del Mag Maginet abre sus puertas para que podamos conocer sus secretos mejor guardados y el parque de Can Mercader se convierte en un campamento oriental, que prepara la llegada de los Reyes Magos. Toda la información de las propuestas navideñas en www.cornellaweb.cat

14] cornellàinforma

El laboratorio del Mag Maginet, en la Torre de la Miranda, abrirá sus puertas del 27 al 31 de diciembre (de 17 a 20 h), para que los más curiosos puedan conocer los últimos Del 1 al 4 de experimentos del mago enero, en el más famoso Parque de Can de Cornellà. Mercader, se instalará un auténtico campamento oriental con malabares, danza del vientre, talleres de manualidades, animaciones interculturales, muestra de oficios artesanos… Y sobre todo una carpa donde los niños y las niñas de la ciudad, guiados por el Mag Maginet, descubrirán cómo utilizar el elemento mágico que mostrará a los Reyes Magos el camino hasta Cornellà. Además de muchas otras sorpresas, cada tarde habrá chocolatada solidaria, organizada por la entidad Cornellà Solidari.


Desembre12

El Grup de Pintors de Cornellà ha organizado para el próximo 16 de diciembre la Fira de Santa Llúcia. La plaza de la Iglesia se llenará de paradas de artesanía, productos navideños, actividades, talleres infantiles y villancicos.

Fira de Cornellà acogerá del 19 al 31 de diciembre la Fira Infantil de Nadal, un espacio donde los niños y las niñas de entre 2 y 12 años encontrarán multitud de juegos, talleres y actividades para jugar y divertirse. Abrirá todos los días de 11 a 20 h, excepto el 24 y el 31 de diciembre que terminará a las seis y el 25 y el 26, que permanecerá cerrada.

El domingo 16 de diciembre, a las doce del mediodía, tendrá lugar la inauguración del pesebre y villancicos en la plaza de la Iglesia. Un año más, podremos ver un nacimiento en el centro de la fuente, con figuras de hasta 1,25 metros. También habrá pesebres en la Hermandad de Nuestra Señora del Rocío, en la parroquia de Santa María, en el local social de Amics de la Sardana, en la parroquia de la Virgen del Pilar y en la de Sant Ildefons.

Día 15, 21 h. Castell // Concierto lírico por el 25º aniversario de la escuela Cornell’art i Traços de Cornellà. Día 16, 19 h. Sala Ramon Romagosa // Ja’zz Nadal, con Manel Camp, Llibert Fortuny y Mireia Farrés. Día 16, 18.30 h. Castell // Concierto de Navidad con la Coral Nova. Día 20, 11 h. Mercat de Sant Ildefons// Villancicos con la escuela Torre de la Miranda. Día 21, 22 h. Peña Los Aficionados // Concierto de villancicos con el grupo d’Anea y degustación de dulces. Día 22, 20 h. Orfeó Catalonia // Concierto de Navidad. Día 22, 21 h. L’Auditori de Cornellà // XVI Encuentro de coros navideños “Memorial Francisco Guzmán”. Día 23, 12.30 h. Sala Ramon Romagosa // Concierto con la Coral Àuria i el Orfeó Catalònia. Día 23, 18 h. Iglesia de Sta. María // Concierto con la Asociación extremeña San Isidro Labrador, Rociero “Celeste” y Peña del Dominó. Día 26, 20 h. Asociación Andaluza Hijos de Almáchar // Villancicos con la pastoral de Hijos de Almáchar y degustación de dulces y vino. Como cada navidad, este año también se podrá disfrutar de la representación de “Els Pastorets”. Los días 23 y 30 de diciembre, a las 18 h, la compañía Triangle Teatre del Patronat Cultural i Recreatiu dará vida a esta obra en la Sala Ramon Romagosa. Las entradas se pueden adquirir en las taquillas del Patronat.

cornellàinforma [15


Nit de Reis / Cultura

Recorregut de la cavalcada 18.00 h. Espectacle d’arribada al parc de la Infanta 18.40 h. Inici cavalcada carrer de Maria Aurèlia Capmany 18.45 h. Carrer de Mercè Rodoreda 18.50 h. Carretera de Sant Joan Despí (direcció Quatre Camins) 18.55 h. Carrer de Rubió i Ors (Quatre camins) 19.10 h. Carrer de Rubió i Ors (Biblioteca Marta Mata) 19.20 h. Carrer de Rubió i Ors / Carretera de l’Hospitalet 19.35 h. Carretera de l’Hospitalet (direcció l’Hospitalet fins a l’alçada de l’Avinguda Pau Picasso) 19.40 h. Carretera de l’Hospitalet (direcció Cornellà fins a l’alçada de l’Avinguda del parc de Can Mercader) 19.45 h. Avinguda del parc de Can Mercader 19.50 h. Carrer de Pau Riera 19.55 h. Avinguda de Salvador Allende (direcció viaducte RENFE) 20.00 h. Arribada a l’Ajuntament, accés al balcó i parlaments

El parc de la Infanta, punt d’arribada dels Reis Mags d’Orient

C

om cada any, Cornellà es prepara per a la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient el proper 5 de gener. Aquest és, sens dubte, un dels moments més esperats per tots els infants de la ciutat, que, guiats pel Mag Maginet, hauran preparat prèviament l’element màgic que mostrarà als Reis Mags el camí cap a la ciutat. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les sis de la tarda al parc de la Infanta i, després de la festa de benvinguda, començaran la cavalcada pels carrers de la ciutat. Al voltant de les 20.00 hores està previst que facin els seus parlaments des del balcó del Consistori i, després, seguiran fent camí per Cornellà, repartint regals i caramels, fins al carrer d’Ignasi Iglesias. Si les condicions climatològiques són adverses i la Cavalcada no es pot dur a terme, Ses Majestats els Reis d’Orient rebran els infants a la piràmide de la Fira de Cornellà entre les 18 i les 21 h.

20.40 h. Carretera d’Esplugues (direcció viaducte RENFE) 20.45 h. Avinguda del Parc

Final Arribada

20.55 h. Plaça de Catalunya 21.00 h. Avinguda de Sant Ildefons (Plaça d’Europa) 21.05 h. Avinguda de la República Argentina (mercat de Sant Ildefons) 21.05 h. Carrer de Mossèn Andreu (Cinema Pisa) 21.15 h. Carrer dels Catalans 21.25 h. Carretera d’Esplugues (davant Barri Pedrò) 21.30 h. Final al carrer d’Ignasi Iglesias (antiga estació de bombers)

16] cornellàinforma

Parlament


Desembre12

Qualitat, alta participació i creativitat a la Mostra del Còmic’12

L

a Mostra del Còmic de Cornellà ha donat un any més —i ja en són 28—, exemple de creativitat, bon humor i visió crítica de la realitat que ens envolta. Fins l’any vinent no tornarem a gaudir amb les creacions d’artistes consolidats com Joso, Vizcarra i Paco Roca, i de noves promeses que, de segur, ens tornaran a obrir una finestra al món actual. Cornellà es consolida, una edició més, com la capital del còmic, amb exposicions que han omplert la ciutat,

amb activitats a les biblioteques, als mercats i als centres cívics i amb la complicitat de bars i restaurants, que han participat en la ruta gastronòmica Delícies de Còmic. La imatge recull els premiats de l’edició 2012 del concurs de còmics “Ciutat de Cornellà”, al qual es van presentar prop de 80 creacions, i on han resultat guanyadores un elevat nombre de noies.

“Cornellà de Llobregat, anys de democràcia”, nova secció de còmic al Cornellà Informa

E

l Cornellà Informa estrenarà el proper número una secció fixa de còmic, anomenada “Cornellà de Llobregat, anys de democràcia”, on coneixerem la història d’una família cornellanenca a través de la qual veurem l’evolució que ha patit la ciutat en els darrers 33 anys. Protagonitzat per Víctor (el pare), Aurora (la mare), Carlos (el fill) i Eva (la filla), cada número

ens explica un any a la ciutat, amb els projectes culturals, educatius i d’infraestructures que s’han dut a terme a Cornellà des dels 80 fins a l’actualitat. Aquesta historieta neix de la mà del dibuixant cornellanenc Juan Carlos Calvo i apareixerà publicada a cada número del butlletí municipal. Es podrà retallar i col·lecionar.

cornellàinforma [17


Societat

Fiesta en Sant Ildefons por los derechos de los niños y niñas 20N Día Internacional de la Infancia

o Cívico El 20 de noviembre se conmemoró el Día Internacional de la Infancia. Los niños y las niñas de Cornellà asistieron a una fiesta en la plaza de Sant Ildefons con música y animación. La ciudad también fue el punto de encuentro de la celebración por los derechos de los niños que organizaron los Esplais Catalans del Baix Llobregat. Participaron unos 300 menores y 100 monitores.

Actos de sensibilización para erradicar la violencia machista

Aprodico organiza una fiesta por la integración social 1D Día Internacional de las Personas con Discapacidad

25N Día internacional contra la violencia de género

18] cornellàinforma

Cornellà ha acogido diversos actos y actividades de concienciación contra la violencia machista, como la construcción de un muro con aportaciones ciudadanas, la lectura del manifiesto y una conferencia sobre los celos en pareja, en el Castell.

El pasado 1 de diciembre, Cornellà celebró el Día Internacional de las Personas con Discapacidad en la plaza de Sant Ildefons. Aprodico (Asociación Pro-Disminuidos de Cornellà) organizó una fiesta a favor de la integración social, donde hubo actuaciones musicales, botifarrada y aeróbic.


Desembre12

Tornen a obrir les aules d’estudi

L

es aules municipals d’estudi obren les seves portes del 21 de desembre al 3 de febrer, amb la intenció d’oferir un espai adequat de silenci i concentració i amb connexió Wi Fi, als alumnes que s’han de preparar els exàmens del primer trimestre de l’any. Com ja és tradicional, els estudiants tenen al seu abast les instal·lacions del Centre Cultural Joan N. García-Nieto (Mossèn Andreu, 13-19, 3a planta) el divendres de 20 a 24 hores i el dissabte i diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 24 h. Per la seva part, el Citilab (Pl. Can Suris, s/n.) estarà disponible el dissabte i el diumenge, en el mateix horari. L’Ajuntament organitza les aules d’estudi a diferents moments de l’any, com ara Nadal, els mesos de maig-juny i agost-setembre, en resposta a les necessitats de l’alumnat de la ciutat.

El Trambaix rep una puntuació de 7,6 per part dels usuaris

E

l Trambaix, el tramvia que enllaça Cornellà i altres localitats del Baix Llobregat amb Barcelona, rep un notable (7,61) en una enquesta realitzada a 2.500 usuaris el passat mes de juny. Els aspectes millor valorats dels 15 que s’han preguntat són l’accessibilitat, la neteja i la seguretat, mentre que la facilitat per a adquirir el títol de transport a les parades i la informació durant les incidències reben una nota més baixa, però sempre per damunt del 6,5. Pel que fa al perfil dels usuaris, hi ha més dones que homes, amb una edat compresa entre els 26 i els 40 anys, utilitzen el tramvia preferentment per a anar a la feina o per a gestions personals i més del 58% dels enquestats el fa servir més de tres vegades a la setmana.

La recomanació de Maria Rascón Quan el meu fill va marxar allà on tots haurem d’anar tard o d’hora, vaig llegir sobre el que ens espera, quina és la finalitat de la nostra existència… Era i és una mena de consol minúscul davant el dolor. En “Las buenas notícias ¡Estamos todos muertos!”, Fresia Castro, acompanyada de Tànatos, s’endinsa en una aventura en què li seran revelats els coneixements sobre l’essència de la vida. Ens parla de les moltes i diferents dimensions de la realitat, de com hem arribat a ser o som i quin és el destí que ens espera com a éssers d’energia que som. Fantasia, realitat o ficció? La narrativa d’aquest llibre és divertida i ens obliga a reflexionar molt sobre nosaltres i el que ens envolta. Espero que el gaudiu tant com jo. * Maria Rascón és coordinadora del projecte solidari: “1000 i una nineka”

Aquest llibre el podeu trobar a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC).

Solució al càcul mental de la pàgina 27: 21

cornellàinforma [19


Societat / Esport

Els Pintors de Cornellà porten al Castell les seves obres

P

aisatges, natures mortes, retrats o al·legories, realitzats amb tècniques diverses, configuren la proposta d’enguany de la VII Mostra de Pintors de Cornellà. A través de la mirada d’una quarantena d’artistes locals es podrà veure al Castell de Cornellà una obra representativa de cada autor. Amb un caràcter totalment amateur, la Mostra de Pintors recull la inquietud i la passió per la pintura d’un grup d’artistes de la ciutat que fa set anys que comparteixen el seu art amb la ciutadania. La mostra es podrà visitar fins a principis de gener.

Obertes les inscripcions als

tallers dels centres cívics

A

partir de gener, els centres cívics renoven la seva programació i donen pas a un trimestre ple de propostes. El centre cívic La Gavarra té les inscripcions obertes fins al 4 de gener i ofereix tallers d’art, de teràpia del riure i de teatre. Podeu obtenir-ne més informació al telèfon 93 376 20 11 i al ccgavarra@aj-cornella.cat. El de Sant Ildefons presenta més de dotze cursos diferents, que van des de balls de saló, joieria, o cuina fins a iniciació a la informàtica. Us en donaran totes les dades al 93 375 63 29 i al ccsildefons@aj-cornella.cat.

D’altra banda, ja són a punt els cursos per al trimestre Hivern-2013 del Centre Cívic del Parc Esportiu Llobregat. A partir del 7 de gener i fins al 22 de març es poden trobar els habituals cursos de “Fotografia digital”, “Dibuix i pintura”, “Teatre”, “Relaxació i meditació” o “Tast de vins”, entre altres. Com a novetats destaquen “Retoc digital”, “Memòria, cos i teatre per a la gent gran”, “Cuina vegetariana”, “Iniciació al massatge” i “Escriptura creativa”. El període d’inscripcions és obert fins al 28 de desembre.

Bollywood a l’Auditori L’

Auditori acosta a Cornellà el millor Bollywood el proper 6 de gener, a les 17 hores. L’espectacle compta de dues parts. A la primera, tots els infants i adolescents d’entre 8 a 21 anys que ho desitgin poden participar en una competició de Bollywood, on el jutge serà el ballarí vingut del Regne Unit Karan Pangali. La inscripció té un preu de 55 euros. Durant la segona part es podrà veure un espectacle clàssic d’aquesta dansa india, amb Pangali i el seu equip de ballarins, de la companyia Karan Pangali & Kspark. Les entrades costen 35 euros. Més informació:

www.auditoricornella.com

20] cornellàinforma


Desembre12

Ya están abiertas las inscripciones del nuevo complejo acuático y deportivo Can Mercader

E

l nuevo complejo acuático y deportivo Can Mercader abrirá sus puertas el próximo 14 de enero, pero, ya se puede obtener toda la información del centro e inscribirse en la recepción del Parc Esportiu Llobregat. También se puede asistir, los días 12 y 13 de enero, a unas jornadas de puertas abiertas para conocer las instalaciones y las actividades que acogerá. Estos dos días también habrá sesiones de spinning (10 y 12 h) y de aeróbic (11 h), abiertas a los ciudadanos de Cornellà. El complejo Can Mercader estará, como el Parc Esportiu Llobregat, gestionado por la empresa municipal Procornellà. Por este motivo, los usuarios tienen a su alcance tanto abonos exclusivos para acudir a una de las dos instalaciones como una cuota integrada para poder asistir a las dos. Este nuevo espacio deportivo quiere dar respuesta a las necesidades de ocio y de salud de los cornellanenses y se suma en la red de equipamientos de que dispone la ciudad. Situado en el parque de Can Mercader, consta de dos piscinas exteriores y tres cubiertas, cuatro salas y una zona de SPA. Acogerá cerca de 60 actividades dirigidas a la semana y cursillos de natación para bebés y gente mayor, además de nordik walking.

Más información e inscripciones, en la recepción del Parc Esportiu Llobregat. www.parcesportiullobregat.com

Activitats saludables

Entrará en funcionamiento el 14 de enero. Los días 12 y 13 de enero se celebrarán jornadas de puertas abiertas, para dar a conocer las instalaciones y las actividades que acogerá.

Torneig Mini de Nadal i Trobada d’Escoles

a l’espai públic

E

l programa Vine a fer Esport Salut! segueix posant la ciutat en forma. Els dies 14, 18 i 21 de desembre han organitzat nordik walking des del Parc Esportiu per la llera del riu. El 15, hi haurà una classe d’exhibició d’estiraments a Can Mercader, i el 17 i el 20, dinamització saludable a Can Mercader i el Parc de la Infanta. Totes les activitats són gratuïtes. Més informació a www.cornellaweb.cat

de Bàsquet

E

ls propers dies 22 i 23 de desembre, se celebra la 4a edició del torneig Mini de Nadal i Trobada d’Escoles de Bàsquet al Parc Esportiu Llobregat. Hi haurà quatre competicions segons les categories femenina i masculina, dels nascuts i nascudes el 2001 i el 2002. De cada competició hi haurà dos grups de quatre equips amb tres partits a la fase prèvia i un a la fase final. Pel que fa a la Trobada d’Escoles hi haurà dos grups que competiran sense acta ni marcador, que jugaran entre 2-3 partits el diumenge. Són els corresponents als nascuts el 2005-2006 i, d’altre costat, els de 2007 i 2008.

cornellàinforma [21


Esport / Cultura

Presentació dels equips del Bàsquet Femení Cornellà E l Bàsquet Femení Cornellà va presentar els seus equips federats, tant de l’Escola de Bàsquet com de les escoles amb les quals treballa, el passat 17 de novembre. L’acte, de caire festiu, va tenir lloc al Pavelló de Can Carbonell i va comptar amb la presència de ciutadans i ciutadanes que volien conèixer de primera mà la tasca de les jugadores del club.

Els castellers celebren la seva Diada

E

l passat 4 de novembre, els Castellers de Cornellà van celebrar la seva XXII Diada Castellera. La jornada es va desenvolupar a la plaça de l’Església de la ciutat amb diverses construccions, que van fer patents els valors del treball en equip, la capacitat d’esforç i de superació, el compromís i la solidaritat que promouen els castellers. Des de 2010 tenen el reconeixement de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Nova temporada de l’Escola d’handbol Cornellà-Almeda

L’

infantil femení de l’Escola d’handbol Cornellà-Almeda comença la nova temporada després que el passat 10 de juny es proclamés campió de Catalunya a la Final Nacional del Consell Esportiu. La trobada va tenir lloc a Bellvei, al Baix Penedès. Aquesta triomf és un incentiu per a aquesta escola tan jove.

33è aniversari d’Amics de la Sardana de Cornellà

E

l parc de Can Mercader es va convertir el passat 11 de novembre en l’escenari del 33è aniversari d’Amics de la Sardana de Cornellà. Durant tot el matí, les dues cobles de la ciutat, Principal de Llobregat i Ciutat de Cornellà, van oferir una doble ballada. A més, també hi va haver trobada de puntaires, un dinar de germanor i el lliurament d’insígnies d’argent als socis i les sòcies que complien 25 anys a l’entitat.

22] cornellàinforma


Desembre12

Edictes

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat mitjançant acord aprovat per la Junta de Govern Local, en sessió que ha tingut lloc el dia 30 de novembre d’enguany, ha acordat aprovar les Bases reguladores de la Convocatòria dels Premits Ciutat de Cornellà de Llobregat 2013 : BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA DELS PREMIS CIUTAT DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT 2013 Article 1.- Objecte: Aquestes bases tenen per objecte regular la convocatòria dels Premis Ciutat de Cornellà de Llobregat 2013, en les seccions següents: • Premi Ciutat de Cornellà de Llobregat d’humanitats. • Premi Ciutat de Cornellà de Llobregat d’acció cívica. • Premi Ciutat de Cornellà de Llobregat d’economia. • Premi d’honor Ciutat de Cornellà de Llobregat. • Premi especial Ciutat de Cornellà de Llobregat. Article 2.- Beneficiaris: Podran ser beneficiaris dels Premis que es regulen en aquestes bases, les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, de qualsevol nacionalitat que hagin destacat durant l’any 2012 per la seva contribució als valors de la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés i el civisme, o hagin tingut una trajectòria exemplar que hagi incidit en aquests camps, en els supòsits previstos per a cadascuna de les seccions per l’article 35 del Reglament especial regulador del protocol, honors, distincions i premis de Cornellà de Llobregat. Article 3.- Termini i presentació de candidatures: Les candidatures podran presentar-se en els termes previstos per l’article 39 del Reglament municipal abans esmentat, a partir del primer dia del mes següent al de la publicació de la convocatòria i d’aquestes bases en el butlletí municipal “Cornellà Informa” i fins el dia 15 de febrer de 2013. Article 4.- Comissió de Propostes: Als efectes previstos en l’article 42 del Reglament citat abans, la Comissió de Propostes estarà integrada per les persones següents: Broto Pérez, Sònia Culillas Jalencas, Joan Miquel, que actuarà com a representant de la Comissió de Propostes davant el Jurat. Fernández Trabal, Joan Herrero Hernández, Lorena Izquierdo Moreno, Jordi Marco Fernández, Ernesto Mestre Cabistany, Oscar Montserrat Martínez, Ramón Sanllehy Gilabert, Montserrat Santos Haba, José Termens López, Enric Ylla-Català Passola, Mireia

Article 5.- Jurat: El Jurat, la missió del qual serà examinar les candidatures elevades per la Comissió de Propostes i decidir les persones guardonades, o, en el seu cas, la declaració dels premis com a deserts, estarà integrat, d’acord amb l’article 40 del Reglament esmentat, per les persones següents: President: Sr. Antonio Balmón Arévalo, Alcalde de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, o regidor/a en que delegui. Vocals: a) En representació dels Grups Polítics Municipals: Sra. Emília Briones Matamales, portaveu del grup municipal del PSC-PM Sr. Maximiliano Palacios Palacios, portaveu del grup municipal del PP. Sra. Anna Caminals Lecha, portaveu del grup municipal d’ICV/EU i A. Sr. Jordi Rosell i Segura, portaveu del grup municipal del CIU. b) En representació de la ciutadania: Sra. Esperanza Mejías Román Sr. Jaume Vidal Forns Sra. Helena Porras Mascaró Sr. Josep Rey Moreno Sr. Ignacio Montiel García Secretaria: Sra. Carmen Alonso Higuera, Secretària General de l’Ajuntament, o persona en qui delegui

un dels diaris de més difusió a la província, així com al Butlletí d’Informació Municipal i al Tauler d’Anuncis de la Corporació, per tal que les persones que es considerin interessades puguin efectuar les al·legacions, reclamacions i/o suggeriments que estimin convenients.

Article 6.- Lliurament dels premis: L’acte de lliurament dels premis, que consistiran en una peça artística i un diploma acreditatiu, tindrà lloc en acte solemne, el dia 24 de maig de 2013, a l’Auditori de Cornellà.

Tan aviat entri en vigor aquesta modificació del Reglament del Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de Cornellà de Llobregat, s’incorporarà el text íntegre del Nou Reglament en la Intranet Municipal i en la pàgina web de l’Ajuntament, pel seu coneixement i consulta pels diferents Departaments municipals i per tota la ciutadania.

Article 7.- Disposicions complementàries: Per a tot allò no previst en aquestes bases, s’estarà al que disposen els articles 34 a 42 del Reglament especial regulador del protocol, honors, distincions i premis de Cornellà de Llobregat Cornellà de Llobregat, 3 de desembre de 2012

Exp. 20-12 Referent a l’aprovació inicial de la modificació del Reglament del Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de Cornellà de Llobregat, el Ple de l´Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en sessió celebrada el dia 25 d’octubre de 2012, va aprovar, entre altres, el següents acords: Primer.- Aprovar inicialment la modificació del Reglament del Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de Cornellà de Llobregat consistent en la introducció d’un nou capítol, Capítol V.- FONS D’HABITATGE DE LLOGUER SOCIAL (articles 37 al 43), que s’incorpora com a annex a aquest acord. Segon.- Sotmetre l’aprovació de l’esmentada modificació del Reglament a informació pública mitjançant inserció d’edicte al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, pel període de trenta dies, en

Tercer.- Transcorregut l’esmentat termini sense que s’hagin presentat al·legacions, reclamacions i/o suggeriments que suposin modificacions a la modificació del Reglament, aquesta s’entendrà definitivament aprovada. Quart.- Aprovada definitivament la modificació del Reglament del Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial de Cornellà de Llobregat, es publicarà el corresponent edicte en el Butlletí Oficial de la Província anunciant la seva aprovació i el seu text íntegre, entrant en vigor un cop transcorreguts quinze dies a partir d’aquesta publicació. .../... Ref.: 20-2012-modificació reglament, acord aprovació inicial .../... Així mateix, tant al Taulell d’anuncis de la Corporació, com al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Butlletí d’Informació Municipal, s’inserirà el corresponent Edicte anunciant la referència del Butlletí Oficial de la Província en el que s’hagi publicat l’edicte anterior.

Cinquè.- Comunicar el present acord a l’Administració de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya, als efectes previstos a l’art. 65.3 ROAS, dins del termini dels quinze dies següents a la seva aprovació definitiva. Sisè.- Notificar el present acord a l’empresa Municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de Cornellà de Llobregat Sociedad Anònima (PROCORNELLÀ), a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a l’Empresa Pública Administració, Promoció i Gestió, S.A. (ADIGSA) i al Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat pel seu coneixement i efectes.” La documentació integrant de l’expedient administratiu es podrà consultar de dilluns a divendres laborables, en horari de 9’30 a 13’30 hores, a les dependències d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, al carrer Racó d’Enric Mora i Gosch, s/n (Edifici de la Rectoria), de Cornellà de Llobregat. La qual cosa es comunica, indicant-se que aquest és un acte de tràmit no definitiu en via administrativa, i per tant no és susceptible de recurs, i això sense perjudici que es puguin exercitar els que s’estimin procedents, de conformitat amb el que disposa l’art. 58.2 de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Cornellà de Llobregat, 6 novembre de 2012

cornellàinforma [23


Opinió Propostes per a Cornellà

Darreres reflexions abans d’acabar el 2012

Jordi Rosell Grup Municipal de CIU

Arnau Funes Grup municipal d’ICV-EPM

H

em passat les eleccions al Parlament de Catalunya amb la major participació de la nostra història a Cornellà. Per primera vegada la ciutat es mulla com ho fa en unes eleccions generals. Les urnes han parlat, i ho han fet portant a Convergència i Unió a la cinquena posició a la ciutat, just per darrera de Ciutadans. Toca fer autocrítica i reflexió, és cert, però la cruïlla històrica en la que es troba el país no ens deixa temps per adormirnos. No està garantit que la gent emprenedora, treballadora, optimista i amb confiança se’n surti sempre, però els que no hi posen tot això segur que no se’n surten de cap manera. I són aquestes les qualitats que tenim a CiU per la ciutat de Cornellà. L’arribada de les festes de Nadal ens fa pensar que tenim molts temes pendents amb el comerç local. Un d’ells és la trista il·luminació dels nostres carrers per aquestes festes de Nadal. La ciutat s’ha convertit en un aparador fosc i gris, on es posen traves des de l’Ajuntament a solucions imaginatives dels comerciants per revitalitzar la ciutat. És hora d’aportar solucions sostenibles, i diners per part de l’Ajuntament per capgirar la situació. Els diners a la caixa hi són, i les prioritats de revitalització econòmica de la ciutat per part de l’equip de govern, no. La política d’aparcament i comerç són móns diferents per al PSC. Segueix faltant adequar les zones blaves a les zones comercials, així com ampliar el nombre d’aparcaments de rotació en superfície. L’Ajuntament disposa de terrenys municipals en diferents indrets de la ciutat que no utilitza. Proposta de CiU: Convertim aquests terrenys en zones d’aparcament de rotació per seguir incentivant el comerç en els nostres carrers. Hem rebut moltes queixes per no pagar la zona blava durant el mes d’agost. Les ciutats del voltant de Cornellà gaudeixen de gratuïtat de les zones blaves durant aquest mes estival i fa que molts conductors s’oblidin de pagar-la, no només perquè a d’altres municipis és gratuïta, sinó perquè aquestes estan pràcticament buides a Cornellà. Les dades ens donen la raó: el passat agost ha sigut el mes amb major denúncies per no pagar la zona blava, fins a un total de 439. Les zones blaves no són àrees recaptatòries, sinó àrees per regular l’aparcament. I és per això que ja hem proposat a l’equip de govern socialista la gratuïtat de les zones blaves de la ciutat durant el mes d’agost. La política d’arranjament de carrers tampoc afavoreix ni la mobilitat ni el comerç local. Hem patit les obres del carrer Josep Cuxart i Jaume Casas, i actualment avancen les de Miquel de Roncalí. Hi ha hagut carrers que han estat tancats mesos i mesos, i actualment no estan ni asfaltats després de mig any d’obres. Falta predisposició de l’equip de govern a no interferir tant en el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes. Des de CiU, per ajudar a pal·liar aquesta situació, hem proposat que la taxa de guals en cas de patir obres al mateix carrer, sigui bonificada durant el període que durin aquestes. Els ciutadans paguem, mentre l’equip de govern dorm. Com sempre, estem al vostre servei al despatx del grup municipal i a ciu@aj-cornella.cat.

24] cornellàinforma

E

n uns dies acabarem l’any 2012. Un any, de nou, dur i difícil per la majoria de famílies de la nostra ciutat. La crisi ens afecta de diverses maneres, però ens afecta. L’atur, la reducció de sous, pensions i prestacions, les retallades i l’increment dels costos dels serveis i subministres, o fins i tot la pèrdua de l’habitatge, colpegen les vides de moltes persones de Cornellà. Per això el 14 de novembre vam fer un exitosa Vaga General. Una vaga pel treball digne, pels serveis públics, pels nostres drets, perquè és feina de tots i totes defensar-los. Les polítiques d’austeritat imposades pels govern neoliberals de l’UE, l’Estat i la Generalitat, han provocat la destrucció de centenars de milers de llocs de treball i el tancament de milers d’empreses i comerços, aplicant una reforma laboral inútil i una reforma fiscal injusta quan calia més finançament per les empreses. La nostra ciutat està plena d’exemples d’empreses que mai haurien d’haver tancat i de llocs de treball que mai s’haurien d’haver perdut si les polítiques econòmiques marcades per mercats i governs haguessin estat d’altres. El 25 de novembre hi va haver Eleccions al Parlament, i moltíssima gent de Cornellà hi va participar, cosa que ens alegra. Molta participació vol dir resultat més real, o més aproximat al sentir del conjunt de la societat. ICV-EUiA de Cornellà volem agrair el suport rebut dels nostres veïns i veïnes. Els 6.338 vots obtinguts (quasi 3.000 més que el 2010) són una confiança que agraïm i rebem amb responsabilitat. Moltes Gràcies! El nostre resultat, sumat al d’altres formacions, ens permet dir que Cornellà és de gent d’esquerres que no oblidem les retallades de Mas i les polítiques d’austeritat. La dispersió i el reequilibri de vot entre CiU, PSC, PP, ERC, C’s, CUP i ICV-EUiA, posen de manifest que en aquestes eleccions plebiscitàries, emmarcades en una crisi econòmica profunda, ha aparegut una Catalunya, un Baix Llobregat i una Cornellà molt més plural i diversa del que molts sospitaven. Els savis de la Catalunya Convergent ja teoritzaven un Parlament monocolor, però malauradament per les seves teories aquestes eleccions ens interessaven a tots i a totes i diumenge 25 de novembre la gent treballadora també vam anar a votar. És evident que Catalunya avui és més difícil de governar, però tenint un Parlament més votat, plural i equilibrat el govern serà més real. Finalment volem comentar que el 30 de novembre va tancar el Cine Pisa. ICV-EUiA hem presentat al·legacions al Pla d’Actuació Urbanística Municipal on plantejàvem que es replantegi el volum d’habitatges i el tipus d’equipament que s’ubicaria al cinema PISA consultant la ciutadania. Segons aquest PLA (PAUM) el cinema anava a terra sí o sí, però sembla que un recurs presentat per CAPARBO pot obligar a reiniciar tot l’expedient administratiu, i ens pot permetre modificar el projecte. ICV-EUiA veiem difícil que l’activitat de cinema comercial es torni a obrir al CINE PISA però potser encara podem salvar l’edifici i mantenir un espai cultural tant estimat a Cornellà. El 30 de novembre va ser el darrer dia per veure-hi una pel·lícula comercial, però serà el darrer dia del PISA? Ja ho veurem durant el 2013.


Desembre12

E

Hablemos de Cornellá

Las personas no pueden esperar

Maximiliano Palacios Grup Municipal del PP

Emília Briones Grup Municipal del PSC

n primer lugar agradecer a todos las personas que, con su voto al Partido Popular, han depositado su confianza en el proyecto de unidad que les habíamos propuesto. Nuestro mensaje de unión y de afrontar el problema de la crisis, tomando las medidas necesarias para dar solución al desastre económico heredado, es el que de verdad ha calado entre los ciudadanos/as y ha servido para que el Partido Popular haya obtenido el mejor dato histórico en escaños, votos y porcentaje, en Cataluña y también en Cornellá, donde por primera vez hemos pasado a ser la segunda fuerza en unas elecciones autonómicas. El caso es que, una vez pasado el tsunami de las elecciones, nos vamos a centrar en temas de Cornellà: primero de los incidentes que hubo en diferentes puntos de la ciudad durante la huelga general del pasado 14N, ocasionados por los llamados piquetes informativos, que pretendían forzar a cerrar sus establecimientos a personas que libremente habían decidido ir a trabajar ese día. Se amenazó a las personas, se volcaron contenedores, se destruyó mobiliario urbano, se cortaron calles al tráfico… y esto ante la absoluta pasividad de la Guardia Urbana. Queremos dejar claro que en ningún momento ponemos en duda el buen hacer y la profesionalidad de los agentes, sino que criticamos las directrices de los responsables políticos durante esa jornada. Por contra, quisiera destacar la absoluta profesionalidad y dedicación de nuestra Guardia Urbana que, ante los pocos medios de que dispone y la falta de efectivos (tenemos uno de los ratios más bajos por habitante de la comarca), se esfuerza en estar presente siempre donde se le necesita. Por otro lado, en el pleno del mes de noviembre, el Partido Popular presentó una pregunta referente a la oficina de mediación hipotecaria que el pasado 26 de junio nuestro Ayuntamiento anunciaba, como ya es habitual, a bombo y platillo y convocando a la prensa. Esta oficina, supuestamente, “iba a servir para interceder entre familias que no pueden hacer frente al pago de su hipoteca y los bancos”. Esta información afecta a muchas familias de nuestra ciudad con graves problemas y ahora, según parece, esta oficina no va a convertirse en realidad. El equipo de gobierno está acostumbrado al autobombo y a no pararse a pensar esto sólo sirve para frustrar aquellas personas desfavorecidas que habían depositado sus esperanzas en dicha oficina. Ya está bien de hacer políticas de cara a la galería, y de vender humo. El Partido Popular está esperando la respuesta a nuestra pregunta formulada en el pleno y esperamos que, en caso de que esta oficina no exista, se rectifique y se dé la misma notoriedad que cuando supuestamente se inauguró. Estamos por las mañanas de 12,00 a 14,00 h en el despacho municipal del edificio Vallhonrat y por las tardes de 18,00 a 20,00 h en nuestra oficina de atención ciudadana de la CL. León XIII, nº 46. Tels. 630 106 264 / 934 741 677. E-mail: cornellapp@hotmail.com / PP@aj-cornella.cat.

L

a participación en las pasadas elecciones 25N en Cornellà fue del 68,5%, una participación que fortalece la democracia y que en la ciudad habló alto y claro contra las retalladas. Nuestro resultado en Catalunya ha sido malo. En cambio, en Cornellà, los socialistas obtuvimos 11.075 votos, así que 11.075 gracias por vuestra confianza, y por acudir a decir que ya está bien de hablar de Catalunya y no de los problemas de los y las catalanas. Ahora, ha quedado un Parlamento fragmentado. Además, un país más tensionado y con más dificultades por tenerlo paralizado durante una campaña electoral, en la que la derecha se olvidó de las personas: el PP solo habló de centralismo, CIU con insolencia solo habló de independencia. ¿y el día a día de las personas? El PSC continúa teniendo la misma prioridad que antes: las personas y sus problemas. La duración y profundidad de la crisis económica ha empujado a muchos ciudadanos a tomar la calle. Nadie se libra ya de los recortes. Médicos, pacientes, profesores, alumnos, jueces con las tasas de la injusticia, abogados, funcionarios, personas discapacitadas y ahora añadimos a los pensionistas, ¡que seguirán perdiendo poder adquisitivo! Una vez más el gobierno del PP ha traspasado las líneas rojas. Además, resulta difícil conciliar el sueño cuando dos días después de las elecciones CIU anuncia un nuevo recorte de 4.000 millones para este próximo año. Con un claro indicador del 18,7% de paro aquí en Cornellà, PP y CIU deberían parar su irresponsabilidad. ¡Pónganse las pilas y a trabajar! porque las personas no pueden esperar… no puede ser que avancemos hacia unos presupuestos de recortes y sin una sola propuesta de estimulación económica. En Cornellà, los socialistas, seguimos defendiendo lo que tenemos y construyendo nuevos proyectos. Así, este pasado pleno hemos dado un paso más y el futuro Consell de Ciutat será una realidad los próximos meses. Constituiremos un nuevo espacio de diálogo, de consenso, de corresponsabilidad. Un espacio global y abierto que dará respuesta a los retos del futuro de Cornellà. Por cierto, el PP votó en contra, ¡está claro! No quieren diálogo, prefieren los decretazos de cada viernes.

Además esta semana hemos impulsado y puesto en marcha la Botiga Solidària, para hacer frente a consecuencias de la crisis como la pobreza emergente. Funciona gracias a la colaboración de una treintena de entidades de la ciudad. Un proyecto que potencia la cohesión social, igual que los recursos económicos que destinamos a la creación de puestos de trabajo recogidos en el marco del Acord Social. También la Oficina de Mediación Hipotecaria hace frente a situaciones extremas de familias. En enero las jornadas de puertas abiertas del Complejo Deportivo y Acuático de Can Mercader y del Centro Cultural Sant Ildefons, nos harán descubrir nuevos equipamientos que mejorarán nuestra calidad de vida, nuestro bienestar. Eso es lo que hacemos los socialistas, sumar mientras otros restan. Y para acabar, ahora que se acercan las navidades, os deseamos felices fiestas. Ya sabéis, nos podéis encontrar en psc@aj-cornella.cat. ¡Nos vemos por la ciudad!

cornellàinforma [25


desembre/ gener

Dia a dia www.cornellaweb.cat

C Bi on bl tes io d te e ca N Pe M ada ar l, de l·l ta a B i l l íc bl lib ula M la io re “ at te d E a ca e l s Ce Ke ecr nt lls et ra ”, l al a “E n n Fr avi cue a an de n l’A c ñ tr ud isc os o d it o G Me e c or u m o “E i zm o ro R ls ánria s am P ”, l a on st R ore om t s I ag ”, a a nau os la l de es gu a s l P p ra al ila arr ci a ó r òq d iS u e an ies l p t I V ess ld er eb e f ge r e, on s

N al it d m e er Co ca m t C pr en es Vi tr a C ri si e u ta i v or Ll g ol ne ob ui ta llà re ad nt , a g I at a s l i nnau de a gu d l’E al ra sg es, ció lé a p si la es D a p s de ina la eb ça re Ca m i n tz M ac e r ió ca , a de l P r ar c

Agenda

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Fira Infantil de Nadal

Campanya de recollida de joguines C

Recapte d’aliments a Almeda

reu Roja de Cornellà, en col·laboració amb altres entitats de la ciutat, duu a terme la tradicional campanya de recollida de joguines, perquè cap infant es quedi sense regals la Nit de Reis. Fins al dia 4 de gener, tot aquell que vulgui participar en aquesta iniciativa solidària ha de portar joguines noves o en bon estat a la seu de la Creu Roja, al carrer de Rubió i Ors, 108. Aquestes seran repartides entre les famílies en situació de vulnerabilitat amb què la institució humanitària tracta habitualment.

L’Associació de veïns del barri d’Almeda ha organitzat una festa solidària per recollir menjar que es destinarà al banc d’aliments. Serà el diumenge 16 de desembre, a les 12 hores, a la plaça d’Almeda la Vella. Hi haurà un grup d’animació infantil.

Compromesos amb la marató de TV3 El 16 de desembre, a les 11.30 hores, la plaça de l’Església acollirà una ballada de sardanes i una mostra de cultura popular, de la mà dels Amics de la Sardana. Els donatius i les aportacions aniran en benefici de la marató de TV3.

Taller familiar “Parem taula”

Taller de dues hores al Palau Mercader, on es descobriran les característiques d’una taula parada en el context d’una família benestant de principis del segle XX, a la vegada que grans i petits podran gaudir del gust pels detalls creatius en aquesta tasca quotidiana. Serà el 16 de desembre a les 12 h.

Muntem el pessebre del Museu Agbar de les Aigües E l Museu Agbar de les Aigües proposa als infants d’entre 4 i 10 anys participar en el muntatge del seu pessebre. El naixement tindrà el riu com a protagonista i els nens i les nenes seran els encarregats de crear i col·locar-hi les figures. L’activitat és gratuïta i tindrà lloc del 22 de desembre fins al 5 de gener, excepte els dies festius.

Una altra proposta per a tota la família i que es desenvoluparà fins al 6 de gener és l’exposició “La Rentadora Morison’s”. A més, tots els diumenges de l’any es pot assistir a la posada en marxa de la màquina de vapor i a les visites comentades al patrimoni. Més informació al telèfon 93 342 35 36/38 o www.museudelesaigues.com

Mostra de fotografies a Sant Ildefons El 25 de gener s’inaugura una exposició dels alumnes de fotografia del centre cívic de Sant Ildefons, tant dels que treballen la fotografia analògica com els de digital. El centre està situat al carrer Gerdera, s/n.

Vols fer una escapada aquest Nadal? Si ets jove i necessites alguna guia de viatge per organitzar les vacances, obtenir descomptes en instal·lacions turístiques, museus o restaurants i saber-ho tot sobre pistes d’esquí, turisme rural, forfets… a la Viatgeteca del TRAILER t’ofereixen la informació que necessites. També tenen préstec de guies i tramiten carnets d’alberguista i d’estudiant internacional. Són al carrer Mossèn Andreu, 17. (T. 93 376 35 61).

Taller “Tancar la invisibilitat” La Fundació Indera realitza al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) un taller lúdic amb l’objectiu de reflexionar sobre la situació d’exclusió i discriminació que pateixen les dones al món, i com es converteixen en persones invisibles excloses del desenvolupament humà sostenible i digne. Es farà el 19 de desembre, a les 17.30 h.

26] cornellàinforma


1

2

Laboratori del Mag Maginet a la Torre de la Miranda

Ampliació d’horaris a les deixalleries

La Deixalleria Municipal del carrer Progrés, 18, obrirà una hora abans de dilluns a dissabte i la Deixalleria de Barri tancarà una hora més tard, de dilluns a divendres. A partir d’ara, els horaris d’aquestes dues instal·lacions són: Deixalleria Municipal: De dilluns a dissabte, de 9 a 14 i 16 a 20 h // Diumenge, de 10 a 14 h Deixalleria de Barri: De dilluns a divendres, de 10 a 13 i 16 a 20 h

Arbres de Nadal

Un cop passades les festes, es poden deixar els arbres de Nadal naturals al costat dels contenidors entre les 19 i les 21 hores. D’allí es recolliran i es portaran a un centre de tractament per al seu compostatge.

Activitat sobre la Setmana Tràgica

El 20 de gener, Patrimoni ha organitzat una visita guiada a càrrec de l’historiador Xavier Casals a l’exposició “Memòria gràfica d’una revolta. La setmana tràgica a Catalunya”. Aquesta activitat farà una aproximació a les imatges i les causes i conseqüències d’aquest moment històric. Lloc: Museu Palau Mercader.

Pessebre gegant a la plaça de l’Església

Un any més i ja és el tercer, podrem veure a la font de la plaça de l’Església un naixement amb figures de fins a 1,25 metres. El 16 de desembre a les 12 hores s’inaugurarà, amb una cantada de nadales. Es podran veure altres pessebres a la seu de la Hermandad Nuestra Señora del Rocío, al local dels Amics de la Sardana i a diferents parròquies de la ciutat.

Teatre familiar: “El barret foradat”

Dins de la programació de Cultura en Família, la companyia El taller del Parc presenta “El barret foradat”, una peça recomanada per a infants a partir de 4 anys. Tindrà lloc el 16 de desembre a l’Orfeó Catalonia.

CÀLCUL MENTAL

7 x 4 +

3

J d or (d el C nad ie o a s1 m d 2 ple e p i1 x o 3) C rte an s M ob er er ca te de s r

I lu nic do i d te e l ca es de ac l P tiv ar ita c ts Es a po la rt iu

“ R Els am P on ast R ore om t s ag ”, a os la a s al a

27 28 29 30 31

Campament Oriental al parc Can Mercader

4

5

6

7

8

9

10 11 12 13 14

Horari especial de Nadal dels mercats municipals E ls tres mercats municipals amplien els seus horaris durant els dies de Nadal per adequar-se al ritme de vida de la ciutadania i facilitar les compres durant el mes de desembre. El mercat Marsans obrirà els dies 21 i 28, de 8 a 20 hores, i el 22, 24 i 29, de 8 a 15 h. Per la seva part, les parades del mercat de Sant

Ildefons atendran la clientela el dia 22 de 7.30 a 20 hores de manera ininterrompuda, i el 24 i 31, de 7.30 a 16 hores. D’altra banda, el mercat Centre obrirà el dia 14 en horari de 8 a 20 hores i de 21 a 24 h, per la celebració de la “Nit de compres”; els dies 21 i 22 treballaran de 8 a 20 hores i el 24 i el 31, de 8 a 15 h.

20 ·· – 6

– 3 x 7 x 2 ·· –

10 + 4 – 5 + 15 ? Solució a la pàgina 19

Vull repetir! Llibre de cuina sana per a pares E l 19 de desembre, a les 19.30 h, al Castell, es presentarà el llibre “Vull repetir! Cuina fàcil i sana per a pares que es volen graduar amb nota”, de Montse Requena i Montse Serrano, cuineres de l’escola Els Pins, de Cornellà. En aquest llibre de receptes, totes dues ens confien els seus trucs culinaris, apresos al llarg de més de vint anys d’experiència en menjadors escolars, amb la intenció d’ajudar-nos a aconseguir que els nostres plats triomfin entre els més petits de la casa. La presentació del llibre anirà a càrrec de Marta Ciercoles, periodista del diari El Punt Avui especialitzada en temes de salut i medicina. El llibre ha estat publicat per Viena Edicions, dins de la seva col·lecció Milful.

cornellàinforma [27


Cornellà Informa 298 - Desembre 2012  

Butlletí d'Informació de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat / Boletín de información del Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you