Page 1

Octubre2012 // 296

15è Festival Internacional de Pallassos Una setmana de somriures a CornellĂ


296

OCTUBRE 2012

04. Cultura Arriba el 15è Festival Internacional de Pallassos La ciutat viurà una allau de somriures, amb més de 40 actuacions, entre les quals destaquen el Matx d’improvisació i les del Parc dels Pallassos.

08. Ocupació Convenis i obres per lluitar contra l’atur L’Ajuntament signa convenis amb la Cambra de Comerç i el Citilab per a promoure la formació i les exportacions de les empreses locals. També inicia obres a la ciutat per a contractar persones en atur.

11. Ocupació Cornellà demana inversions per a crear llocs de treball L’Ajuntament aprova una moció que reclama a la Generalitat i a l’Estat polítiques actives d’ocupació.

Edita: Gabinet de Premsa i Comunicació Fotografies: Guillem Urbà Imprimeix: TG Alfadir Distribueix: Igualssom SRL http://nou.cornellaweb.com/ca/cornellaInforma.asp

14. Joventut La ciutat s’obre als més joves Un programa d’oci nocturn alternatiu, sala de noves tecnologies, locals per a assajar, tallers, centres d’informació… Els joves tenen al seu abast recursos per a divertir-se i formar-se.

16. Cultura Comença la Mostra del Còmic D’aquesta revista se n’editen 37.000 exemplars i es distribueixen gratuïtament per tots els habitatges de la ciutat. Si algú no la rep per la circumstància que sigui, preguem que ho indiqui al Gabinet de Premsa. Tel.: 93 377 02 12 Correu: premsa@aj-cornella.cat

Del 5 de novembre al 2 de desembre, la ciutat acull exposicions, exhibicions, contacontes i projeccions.

17. Polítiques de Família Serveis per a les famílies amb infants Els Espais Familiars, els Espais Nadó, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, el Consell d’Infants, un programa de ràdio… Cornellà es compromet amb les famílies.


Octubre12

L’alcalde Antonio Balmón

Sumem esforços per construir el futur de Cornellà

C

C

Estem impulsant mesures per dinamitzar l’economia. Recentment hem signat convenis amb la Cambra de comerç i amb el Citilab per a formar emprenedors, millorar la gestió de les empreses locals i afavorir les seves exportacions. També hem promogut un projecte amb l’Àrea Metropolitana per a contractar persones en atur i amb el mateix objectiu hem realitzat obres de millora de l’espai públic. En aquesta línia, l’Ajuntament destina 3 milions d’euros, finançats amb recursos propis, a desenvolupar plans locals d’ocupació.

Estamos impulsando medidas para dinamizar la economía. Recientemente hemos firmado convenios con la Cámara de Comercio y con el Citilab para formar emprendedores, mejorar la gestión de las empresas locales y favorecer sus exportaciones. También hemos promovido un proyecto con el Área Metropolitana para contratar a personas en paro y con el mismo objetivo hemos realizado obras de mejora del espacio público. En esta línea, el Ayuntamiento destina 3 millones de euros, financiados con recursos propios, a desarrollar planes locales de ocupación.

El benestar social és un altre dels temes on centrem els nostres esforços. Famílies, joves i gent gran són tres col·lectius als quals la ciutat dóna el seu suport i respon a les seves necessitats. Els ofereix serveis d’atenció, d’informació i de formació.

El bienestar social es otro de los temas donde centramos nuestros esfuerzos. Familias, jóvenes y gente mayor son tres colectivos a los que la ciudad da su apoyo y responde a sus necesidades. Les ofrece servicios de atención, de información y de formación.

La cultura i l’educació són el tercer vèrtex d’aquest triangle, sobre el qual construïm Cornellà; ens humanitzen i ens fan lliures. Aquest curs desenvoluparem, de manera transversal amb els diferents departaments de l’Ajuntament, nous programes educatius. Pel que fa a la cultura, arriben el Festival de Pallassos i la Mostra del Còmic. Esteu tots convidats a gaudir-los!

La cultura y la educación son el tercer vértice de este triángulo sobre el que construimos Cornellà; nos humanizan y nos hacen libres. Este curso desarrollaremos, de manera transversal con los distintos departamentos del Ayuntamiento, nuevos programas educativos. En cuanto a la cultura, llegan el Festival de Pallassos y la Mostra del Còmic. ¡Estáis todos invitados a disfrutarlos!

ornellà es mou i actua, dins de les seves possibilitats, amb força contra la crisi. Tenim un full de ruta marcat, un horitzó clar i una prioritat: les persones. Per elles treballem amb una estratègia orientada a l’ocupació, el benestar social i l’educació/cultura.

ornellà se mueve y actúa, dentro de sus posibilidades, con fuerza contra la crisis. Tenemos una hoja de ruta marcada, un horizonte claro y una prioridad: las personas. Por ellas trabajamos con una estrategia orientada a la ocupación, el bienestar social y la educación/cultura.

cornellàinforma [3


15è Festival Internacional de Pallassos

Del 23 al 28 d’octubre

15è Festival Internacional de

Pallassos:

una allau de somriures arriba a Cornellà El parc de Can Mercader es convertirà en el Parc dels Pallassos, un espai familiar a l’aire lliure que acollirà una marató d’actuacions el dia 28

T

ornen els pallassos a la ciutat i ho fan amb el mateix esperit de sempre: fer riure i divertir grans i petits amb representacions que van des del clown més clàssic al més innovador, del més minimalista al més espectacular, amb acrobàcies i música en directe. Arriba el 15è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà i, per uns dies, tot s’omplirà de nassos vermells i del seu poder terapèutic.

Pensant en el públic escolar

El festival ha volgut crear una programació adreçada al públic escolar, amb la intenció d’iniciar els estudiants en els llenguatges escènics, estimular els seus sentits i

4] cornellàinforma

promoure la interacció entre ells i amb l’artista. Hi ha propostes dissenyades per a diferents etapes educatives, des de les escoles bressol fins a l’educació secundària.

Humor gestual amb moments màgics

La sala Ramon Romagosa és un dels enclavaments fonamentals del festival. Presenta una selecció d’espectacles oberta i de qualitat. Des d’un jove clown –Toti Toronell– que oferirà la seva darrera creació, “Naïf”; l’experiència dels italians de Teatro Necessario; la barreja d’humor, música i acrobàcia del duo Les Rois Vagabonds, o l’absurd dels francesos Les Chiche Capon.

Maratón de 14 compañías de payasos en Can Mercader

El Parque de Can Mercader se convertirá en el Parque de los Payasos, lugar donde el 28 de octubre se concentrarán todas las actividades al aire libre del festival. A partir de las once de la mañana la zona acogerá multitud de actuaciones simultáneas, itinerantes y en las plazas, pensadas para el público familiar, donde nueve compañías sorprenderán al público que se acerque a disfrutar.

“Matx d’improvisació” y la “Carpa del Riure” Plaza Catalunya será el emplazamiento de la Carpa del Festival, donde se representarán parte de las actuaciones para las escuelas y los espectáculos: el “Matx d’improvisació” i la “Carpa del Riure”. En el primero de ellos, dos equipos, de cuatro payasos cada uno, pelearán por realizar la mejor improvisación en un concurso donde el público ejercerá de jurado. En el segundo, diferentes artistas de cinco compañías mezclarán equilibrio, ritmo y cabaret durante una hora y media.


Octubre12

El Nas d’Or serà concedit a Tortell Poltrona, en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional i per ser el primer director del Festival

VENDA D’ENTRADES Les entrades per als espectacles es poden comprar a l’Oficina del Festival (Centre Cultural Joan N. García-Nieto. Mossèn Andreu, 15) i a través del web

http://compra.cornelladellobregat.eu/ Més informació:

www.festivaldepallassos.com

Consulta l’agenda del Festival al teu mòbil

ANDROID

iPHONE

Fraser Hooper impartirà un curs de tres dies de circ i teatre a tots els interessats, professionals o no, al Citilab

Unicef reconeix la tasca del Festival en defensa dels drets i la felicitat dels infants i dona suport a aquest projecte de Cornellà, una “Ciutat Amiga de la Infància” cornellàinforma [5


CITILAB

biblioteques

parc de can mercader

carrers i places de la ciutat

escoles bressol

sala ramon Romagosa

Carpa del Festival

PROGRAMACIÓ

Retalla la programació i porta-la amb tu!

Mini Bleda La Bleda

Nou Barris (Barcelona)

18 h. Wronk! The Scalextris Experience

Mini Bleda La Bleda

15.15 h. Minuts Marcel Gros

11.15 h. Minuts Marcel Gros

11.15 h. Minuts Marcel Gros

23 h. Hupft Theater Irrwisch

21 h. Matx d’improvisació Pep Callau, Marcel Escolano (Dimitri), Lluís Rodríguez, Claret Clown, Lola González, Pere Hosta, Tortell Poltrona, Jordi Saban (Sabanni), Alba Sarraute,Toti Toronell, Josep Ventura (Sylvestre)

DIVENDRES 26

Workshop Fraser Hooper

Workshop Fraser Hooper

Workshop Fraser Hooper

Biblio. Central de Cornellà

18 h. Wronk! The Scalextris Experience

D’11 a 15 h. El Parc dels Pallassos Escarlata Circus, Claire, Always Drinking Marching Band i Guillem Albà, Las Polis, Los 2Play, Puck Caravanacinema, Mumusic Circus, Wandering Orchestra, Pere Hosta, Pallapupes, Pallassos Sense Fronteres, Parc Afanoc

18 h. Concerto pour deux clowns Les Rois Vagabonds

18 h. La Carpa del Riure Alba Sarraute, ’t Brabants Fietsharmonisch Orkest, Fraser Hooper, Les Bleus de Travail, Familia Campa

22 h. La Carpa del Riure Alba Sarraute, ’t Brabants Fietsharmonisch Orkest, Fraser Hooper, Les Bleus de Travail, Familia Campa 21 h. Le Cabaret des Chiche Capon Les Chiche Capon

12 h. La Carpa del Riure Alba Sarraute, ’t Brabants Fietsharmonisch Orkest, Fraser Hooper, Les Bleus de Travail, Familia Campa

DIUMENGE 28

18 h. La Carpa del Riure Alba Sarraute, ’t Brabants Fietsharmonisch Orkest, Fraser Hooper, Les Bleus de Travail, Familia Campa

DISSABTE 27

Clowntrait. Asier Bastida. Exposició fotogràfica de retrats de clowns de gran format (2 x 3 metres)

Mini Bleda La Bleda

22 h. Naïf Toti Toronell

21 h. Nuova Barberia Carloni Teatro Necessario Mini Bleda La Bleda

9.30 h. Nuova Barberia Carloni Teatro Necessario 11.15 h. Nuova Barberia Carloni Teatro Necessario

20.30 h. De Paso La Industrial Teatrera

11.15 h. Merci Bien Mumusic Circus

9.30 h. Merci Bien Mumusic Circus

DIJOUS 25

9.30 h. Minuts Marcel Gros 11.15 h. Minuts Marcel Gros 15.15 h. Minuts Marcel Gros

11.15 h. Merci Bien Mumusic Circus

11.15 h. Merci Bien Mumusic Circus

9.30 h. Minuts Marcel Gros

9.30 h. Merci Bien Mumusic Circus

DIMECRES 24

9.30 h. Merci Bien Mumusic Circus

DIMARTS 23

9.30 h. Minuts Marcel Gros

Programació escolar Matx d’improvisació Espectacle carpa del Festival Exposició al carrer Espectacles escenari Biblioteques Espectacles de carrer Curs - workshop

DILLUNS 22


Esport / Salut

Octubre12

Diversos espais públics de la ciutat acullen activitats gratuïtes i supervisades per monitors, que no necessiten inscripció prèvia

L’esport dirigit torna als parcs i a les places de Cornellà aquesta tardor

Properes activitats d’octubre DM16. Nordik Walking, des del Parc Esportiu, per la llera del riu, 11.30h. Ruta Parc Esportiu-Fontsanta, 19.30h DV19. Nordik Walking, des del Parc Esportiu, per la llera del riu, 16.00h DS20. Masterclas a Can Mercader “Fes aeròbic”, 12.00h DG21. IV Bicicletada popular per la llera del riu Llobregat DL22. Dinamització a Can Mercader, 19.30h DM23. Nordik Walking, des del Parc Esportiu, per la llera del riu, 11.30h. Ruta del Pilmos a Sant Ildefons, 19.30h

Podeu assistir a classes de pil-lates, aeròbic, pil-lumba o pil-tuka, entre d’altres, a més de realitzar circuits de dinamització, rutes pels barris i Nordik Walking

Q

ualsevol moment és idoni per a posar-se en forma; la tardor, també. El programa “Vine a fer Esport Salut!”, que es va estrenar la darrera primavera, tornarà a omplir aquest trimestre els parcs i les places de Cornellà de veïns i veïnes que volen posar-se en forma. Totes les edats són bones i les activitats tenen diferents intensitats, de manera que tothom pugui participar en un nivell adequat al seu estat físic. A més, són gratuïtes i un monitor especialitzat supervisa les classes per tal que ningú es lesioni. Trobareu coreografies al ritme de música llatina, estiraments, relaxacions, passejades pels carrers

DJ25. Dinamització al Parc de la Infanta, 10.00h DV26. Nordik Walking, des del Parc Esportiu, per la llera del riu, 16.00h

dels diferents barris o sortides amb bastons per l’entorn natural, entre d’altres disciplines.

DS27. Masterclas de Pil-lumba, a la plaça Sant Ildefons, 12.00h

El parc de Can Mercader, el de la Infanta, la plaça de Sant Ildefons i el Parc Esportiu Llobregat són els llocs escollits per realitzar les dinàmiques. Només cal anar amb calçat esportiu, roba còmoda, una ampolla d’aigua i una tovallola petita.

DL29. Dinamització a Can Mercader, 10.00h

Consulteu els horaris i les activitats a: http://nou.cornellaweb.com/ca/PAFES. asp, al Departament d’Esports (plaça dels Enamorats, 4-6. T. 93 377 02 12), al Parc Esportiu Llobregat o al Pilmos (Av. Sant Ildefons, 2. T. 93 471 11 95).

DM30. Nordik Walking, des del Parc Esportiu, per la llera del riu, 11.30h Ruta, del Parc de Can Mercader a la ruta del colesterol. 19.30h

cornellàinforma [7


Ocupació

El convenio contribuye a fomentar las exportaciones y establece un programa de formación continuada para empresarios en comunicación comercial, gestión estratégica y mejora de ventas.

Acuerdo entre el Ayuntamiento y la Cámara

de Comercio para dar apoyo a las empresas locales

E

l Ayuntamiento de Cornellà, a través de la empresa municipal Procornellà, y la Cámara de Comercio de Barcelona, desde su delegación del Baix Llobregat, han firmado un convenio para compartir esfuerzos en la promoción económica de la ciudad y colaborar en la prestación de servicios a las empresas. Con esta colaboración, Procornellà amplía sus prestaciones y su asistencia a los emprendedores y ofrece la experiencia de la Cámara en la ciudad, de forma que se convierte en un referente como centro de empresas de la comarca. Entre los puntos del convenio, destacan los destinados a la internacionalización, la formación y la mejora de la

competitividad. Así, la Cámara ofrecerá a las empresas un servicio de iniciación a las exportaciones, que favorecerá el acceso a nuevos mercados y oportunidades de negocio. Además, pondrá a su alcance un programa de formación continuada y las asesorará para orientar su comunicación, su gestión y aumentar sus ventas. Entre los cursos que recoge el acuerdo están: “Los primeros pasos de la Pyme exportadora”, “Asesoramiento internacional”, “Diagnóstico de estrategia internacional”, “Estrategia de ventas y comunicación comercial”, “El comercial negociador: cierre de la venta” y “Sesión 360º: Definición del modelo de negocio”.

El Citilab i Procornellà s’alien en favor de l’emprenedoria a la ciutat

E

ls recursos i el talent, quan es comparteixen, es multipliquen. Amb aquesta filosofia neix l’aliança entre el Citilab i Procornellà, signada el passat 21 de setembre. Es tracta d’un conveni de col·laboració pel qual el Citilab lloga aules a les empreses de Procornellà i acull videoconferències en condicions avantatjoses, a més d’oferir-los assessorament

tecnològic gratuït i donar-los accés preferent als seus cursos. Per part seva, Procornellà oferirà un servei d’assessoria i tramitacions a preus reduïts a les empreses usuàries instal·lades al Citilab, a més d’ajudar-les a resoldre qüestions comptables, fiscals, laborals i jurídiques, entre altres aspectes.

El texto también contempla la realización por parte de la Cámara de informes sobre la coyuntura económica de la ciudad además de favorecer la asociación entre las empresas instaladas en los polígonos industriales del ámbito municipal.

Pensando en la ciudad

Procornellà, a través de los distintos servicios que ofrece de información, formación, así como de ubicación y de gestión de trámites burocráticos y fiscales, está orientada tanto a apoyar la creación de nuevas empresas en la ciudad como a la ampliación y la consolidación de éstas. Más información: www.cornellaempren.com

El Centre d’Empreses forma els empresaris i els emprenedors

E

l Centre d’Empreses Baix Llobregat obre el calendari de formació per a empresaris i emprenedors. Els propers cursos són: 16, 17 i 18 d’octubre. Selecció per al programa de rendiment personal. 8 de novembre. Networking Export. Nova trobada d’empreses catalanes per afavorir l’exportació. 5, 12 i 19 de novembre. Comunicació per a comandaments intermedis. 14 de novembre. Curs de creació d’empreses. Gratuït. 27 de novembre. Taller de sensibilització: “Tens un esperit emprenedor?”. Dirigit a persones en situació d’atur. Més informació: T. 93 474 80 42 www.cornellaempren.com

8] cornellàinforma


Octubre12

Presentación del Acuerdo Social que ha permitido realizar las obras

Obras en las calles Miquel de Roncalí y Pius XII para fomentar el empleo

E

ste mes empiezan las obras de reurbanización de la calle Miquel de Roncalí (entre Rubió i Ors y las escaleras de acceso a la plaza de los Enamorados) y la calle Pius XII (en la zona próxima a la plaza Can Rissuenyo). Esta actuación forma parte de los planes de ocupación local y las ejecutará la empresa municipal Procornellà, en el marco de los objetivos del Acuerdo Social contra la Crisis que impulsa el Ayuntamiento de Cornellà y que se firmó el pasado 11 de mayo.

Reurbanización

Las obras en Miquel de Roncalí tienen un presupuesto de 218.053,51 euros y de 263.406,28 euros en el tramo para remodelar de Pius XII. En ambas calles se efectuará la renovación de los elementos deteriorados y una nueva

urbanización, siguiendo criterios de austeridad y sostenibilidad.

Planes locales contra la crisis

Además de estas dos obras, también se han renovado recientemente las calles Josep Cuxart y Jaume Casas Pallerol, y está previsto hacer actuaciones similares en la calle Cirerers, en la confluencia entre Avda. Línea Eléctrica y la carretera de Esplugues. Este tipo de medidas están contempladas en el Acuerdo Social, que destina tres millones de euros al fomento de la ocupación; de éstos, 1,5 millones se invierten en proyectos de transformación y mejora del espacio público de la ciudad, incluyendo la contratación de personas paradas en Cornellà.

Además, el Ayuntamiento de Cornellà, en su línea de trabajo por la dinamización de la economía local, ha impulsado un proyecto con el Área Metropolitana que proporcionará trabajo de manera temporal a 134 vecinas y vecinos de la ciudad. Las contrataciones estarán repartidas en dos períodos: 67, en 2012-2013 y 67 más, en 20132014. El programa está destinado a desocupados/as, inscritos como demandantes de empleo en la Bolsa de trabajo municipal y en riesgo de exclusión social. Realizarán tareas de reparación del mobiliario público dañado y de apoyo administrativo en los servicios municipales de atención al ciudadano.

cornellàinforma [9


Innovació / Educació

El Citilab obre les seves

E

portes a les escoles

l Citilab treballa per a fomentar l’accessibilitat i l’ús de les noves tecnologies. Per això, i a més de tots els cursos, tallers i seminaris que organitza habitualment per als diferents col·lectius de la ciutat, ara fa un pas més i obre les seves instal·lacions als centres educatius de Cornellà. En concret, a les escoles d’infantil, primària i secundària. Els col·legis interessats tenen a la seva disposició l’espai Open Surf, una planta diàfana de 200 metres quadrats i 60 ordinadors portàtils amb connexió a Internet. A més, un monitor resoldrà els dubtes dels usuaris.

Aquest servei s’oferirà fins al 21 de desembre, tots els dies de la setmana en horari de 9.30 a 12.30 h. Això sí, els alumnes han d’estar sota la supervisió d’un professor del centre educatiu. Aquesta iniciativa pretén fer partícips els estudiants dels processos d’innovació tecnològica i el foment del programari lliure.

Espai a la innovació

Citilab ofereix també un entorn que potencia la innovació a tots aquells emprenedors i empreses que volen iniciar un projecte i busquen

acompanyament en el seu procés d’innovació. En la primera i segona planta del centre hi ha oficines modulars per allotjar tant a petites empreses que que comencen (spin ups), com a d’altres més grans que tenen al centre el seu departament d’investigació.

Fins al 21 de desembre, els centres educatius compten amb una planta de 200 metres quadrats amb 60 portàtils

Jóvenes emprendedores de Cornellà diseñan un camarero virtual

E

l camarero virtual o, como le llaman sus inventores, el “cloud waiter” es una innovación creada en Cornellà y pensada para facilitar la vida tanto de clientes como de trabajadores de bares y restaurantes.

que permite consultar on line la carta del local, incluidas fotos y sugerencias, además de poder realizar el pedido a cocina sin tener que esperar al camarero. El objetivo es agilizar el proceso sin olvidar el incentivo tecnológico.

Consiste en una aplicación móvil, compatible con iPhone y Android,

Los creadores son los jóvenes emprendedores de la empresa J2A2

10] cornellàinforma

Solutions, que ya han puesto en marcha su producto en el bar de tapas Los Arcos, donde centenares de personas ya lo han utilizado. Para acceder a la carta on line sólo hay que descargar la aplicación y escanear el código QR asignado a cada mesa del local.


Octubre12

L’Ajuntament demana inversions a l’Estat i a la Generalitat per a crear llocs de treball

L’

Ajuntament de Cornellà té com a prioritat la creació de llocs de treball a la ciutat i la dinamització de l’economia local. Amb aquest objectiu, va aprovar el passat 26 de setembre una moció en la que reclamava a la Generalitat i a l’Estat la recerca d’inversions públiques i privades per a promoure el desenvolupament econòmic i la protecció social tant de la ciutat com de la zona sud del Baix Llobregat. Així mateix, instava a les dues administracions a prioritzar a la seva agenda les polítiques actives d’ocupació i de formació per davant d’altres despeses públiques. Aquesta moció arriba en un moment en que la comarca té un dels índexs més elevats d’atur i quan ja se sap que el projecte denominat “Eurovegas”, impulsat i negociat per la Generalitat, no es farà realitat al Baix Llobregat. Per aquests motius, el Consistori considera que la col·laboració entre les diferents administracions és necessària, de manera que al compartir recursos, creixi l’ajuda a les famílies de la ciutat.

L’Ajuntament fomenta la formació i els plans d’ocupació locals.

L’Acord Social com a marc El text de la moció també posa de manifest que el govern municipal està desenvolupant plans locals d’ocupació a través de l’empresa Procornellà, amb una dotació econòmica d’aproximadament dos milions d’euros; també que el passat mes de maig va promoure l’Acord Social 2012-2016, una iniciativa signada per 34 agents socials de la ciutat per impulsar mesures que redueixin els efectes de la crisi econòmica a Cornellà. Per contra, la Generalitat de Catalunya ha reduït el número de convocatòries dels plans d’ocupació.

cornellàinforma [11


Medi Ambient / Espai Públic

Els tres mercats municipals ja disposen de contenidors per a reciclar l’oli domèstic

E

l Mercat Centre, el de Sant Ildefons i el Marsans disposen des del passat 25 de juliol de contenidors específics per a reciclar l’oli domèstic. Després de cuinar, només hem d’esperar que l’oli es refredi, abocar-lo dins d’una ampolla de plàstic i dipositar-la suaument dins d’un dels contenidors instal·lats. Aquesta és la part del procés on els ciutadans tenim una responsabilitat fonamental.

A partir d’aquest punt, una empresa especialitzada el recull, el neteja i el trasllada a una planta, on es transformarà en biodiesel. Aquest nou servei permet desfer-se dels olis sense llençar-los pel clavegueram i evitar així contaminar greument el medi ambient, en concret les aigües subterrànies i la vida fluvial i marina.

El Bicibox compleix un any de funcionament amb prop de 150 usuaris

E

l servei d’aparcament tancat i segur per a bicicletes conegut com a Bicibox compleix aquest mes un any de la seva posada en funcionament a Cornellà. I ho fa amb 148 altes del servei, més de 50.000 hores d’utilització i amb els mòduls del Centre Cultural Joan N. García-Nieto i l’avinguda del Baix Llobregat–carretera del Prat com els dos més utilitzats dels onze existents a la ciutat. Un 56% dels usuaris són homes i, per franges d’edat, els ciclistes d’entre

Aprendre a no malbaratar els aliments

C

Per a poder utilitzar els aparcaments, s’ha de tenir una targeta d’abonat, que costa 35 euros anuals. Els interessats s’han d’adreçar a l’Oficina d’Atenció al Client del Bicibox (carrer Barcelonès, 5-7), trucar al telèfon 93 480 15 59 o escriure a info@bicibox.cat. Més informació a www.bicibox.cat

ornellà ha posat en marxa una campanya per a prevenir el malbaratament alimentari que porta per nom “Cornellà aprofita els aliments”. Mitjançant una nova secció a l’apartat de medi ambient de la web municipal (www.cornellaweb.cat), es pretén fer arribar a tots els ciutadans i ciutadanes consells que ens ajudaran a estalviar diners, tenir un comportament més respectuós amb el planeta i evitar l’augment dels preus dels aliments a causa d’una demanda desproporcionada. Entre els trucs que es poden trobar hi ha un planificador d’àpats, una guia de porcions per no cuinar en excés i receptes creatives i d’aprofitament.

12] cornellàinforma

35 a 44 anys són els més actius. Deu municipis més de l’àrea metropolitana de Barcelona disposen d’aquest servei.


Octubre12

Finalizan las obras del nuevo tramo de la carretera de l’Hospitalet

C

ornellà cuenta con un nuevo tramo de la carretera de l’Hospitalet, que solventa los principales problemas que venía arrastrando esta vía. Así, las obras finalizadas en verano han mejorado la movilidad gracias a la construcción de una rotonda en el cruce de la calle Energía. Como consecuencia de ello, se han dinamizado los dos polígonos industriales de la zona. Tambien se han ampliado las aceras y las zonas verdes para peatones y se han resuelto los problemas de saneamiento, con una nueva red de alcantarillado. Además de estas actuaciones, se ha construido un carril bici, se ha adaptado el entorno a personas con movilidad reducida y se ha renovado el pavimento y la calzada actual. En definitiva, se ha integrado la vía en la ciudad y se ha convertido en un espacio más habitable. Las obras, ejecutadas por Ferrovial, han tenido un presupuesto de poco más de un millón y medio de euros y un período de ejecución de 15 meses, tres meses menos de lo previsto.

El estadio del R.C.D. Espanyol cumple tres años

E

l campo de fútbol del R.C.D. Espanyol cumple tres años. El estadio, que sigue conservando la máxima puntuación de la UEFA, está considerado el más ecológico del país y tiene capacidad para 40.500 espectadores. Ésta es la cuarta temporada con sus instalaciones abiertas y en ellas se han celebrado más de 65 partidos con una afluencia media de 24.000 espectadores, además de cerca de 220 eventos de todo tipo (conciertos, congresos, conferencia…) El proyecto que permitió la instalación del campo en Cornellà se gestó incluyendo una ampliación y mejora de los accesos al barrio de Riera desde el Cinturón del Litoral.

Desde la primavera está operativo el nuevo enlace de la A2, que ha servido para redefinir la movilidad del barrio y de la zona de equipamientos. Además, el campo representa un referente no sólo en cuanto a la eficiencia energética de sus instalaciones, con 2.720 módulos fotovoltaicos en las cubiertas, sino también como modelo de financiación, ya que le corresponde un porcentaje de la facturación que generan las placas solares y que está estimada en unos 200.000 euros anuales. La energía que producen es suficiente para abastecer a unas 600 viviendas y redunda en un ahorro de 360 toneladas de emisiones de CO2.

cornellàinforma [13


Joventut

Jove: Forma’t, diverteix-te Suport per a buscar feina i ampliar estudis, un programa d’oci nocturn alternatiu i saludable, espais per a la creació plàstica i musical, tallers… La ciutat és un espai d’oportunitats per als joves.

L

a joventut és el temps de les possibilitats, del creixement i de l’experimentació. És un període per a aprendre i desenvolupar-se, per a crear i passar-ho bé. Cornellà n’és conscient i ofereix als seus joves recursos per a expressar la seva creativitat i fomentar la participació: des de les Nits Insòmnia fins al projecte Experimenta, que abasta el vessant musical, la promoció de les noves tecnologies, les arts plàstiques, amb la Paret Taronja, o els Grups de Joves al CRAJ, on els propis adolescents formen els seus companys. Però encara n’hi ha més. El concurs de còmics, la promoció d’un comportament sexual saludable i els Serveis d’Informació Jove (el TRAILER i l’IMESDE) són uns altres punts de referència per a aquest col·lectiu fonamental a la ciutat.

Estades a l’estranger, voluntariat, feines d’hivern… Tot al teu abast

De los locales de la Factoría al concierto de la Fiesta Mayor

Als Serveis d’Informació Jove, el TRAILER i l’IMESDE, obtindràs assessorament personalitzat sobre tot allò que t’interessa:

La música en Cornellà tiene un nombre, La Factoría Musical, que con sus locales se ha convertido en un espacio de aprendizaje para los músicos de la zona. De esta cantera, cada año son seleccionados distintos grupos para actuar como teloneros en la Fiesta Mayor y en las Nits d’Estiu.

Busques feina? Podràs accedir a un munt d’ofertes, especialment durant octubre i novembre, per treballar durant la temporada d’hivern a Catalunya i a l’estranger (restauració, festivals infantils, centres comercials, pistes d’esquí…). També t’ajuden amb el currículum. Educació i Formació: Itineraris formatius, beques i ajuts, estudi d’idiomes o formació musical. Vols marxar a l’estranger a estudiar, treballar, fer un voluntariat…? Te n’informen. Vols emancipar-te i necessites saber més sobre habitatge? Coneix les possibilitats de llogar, compartir i comprar i els requisits de la protecció oficial. Tens dubtes sobre temes de salut? Tracten temes de sexualitat, alimentació saludable i drogues. Vols realitzar alguna activitat recreativa, esportiva o cultural a Cornellà i no saps on? Tindràs accés a tota l’oferta d’oci de la la ciutat.

TRAILER / IMESDE

El TRAILER obre de dilluns a dissabte de 17 a 21h. L’IMESDE el trobaràs als cinc centres d’educació secundària públics, a l’hora del pati. Contacte: imesdecornella@gmail.com i al TRAILER (Mossèn Andreu, 17. A/e: trailer@aj-cornella. cat.T. 93 376 35 61).

14] cornellàinforma

Una cantera de buenos músicos. Desde el año pasado se desarrolla el programa Espai Nova, gracias al cual los jóvenes de entre 14 y 25 años pueden ensayar en la Factoría a cambio de ofrecer conciertos y participar en los proyectos de formación musical del Departamento de Juventud. Recientemente han actuado en conciertos de las fiestas del barrio Pedró y de Sant Ildefons, y lo harán en la “Quedada Sakafotos”, el 20 de octubre, en la sala Ramon Romagosa.

Connecta’t a la tecnologia

A l’Aula de Treball i Experimentació (A.T.E.), situada al CRAJ, es potencia l’ús de les noves tecnologies amb la programació de tallers i cursos. Així mateix, es pot fer un ús individual dels ordinadors per a la recerca d’informació de treballs acadèmics.


Octubre12

i crea a Cornellà w

lla e n r

.co w ww t) u t en v o (J

t a c . eb

TALLERES EN EL CRAJ Fotografía básica con réflex. De 16 a 35 años. 15, 16 y 18 de octubre, de 18.30 a 20 h // Gratuito // Lugar: CJ La Forja Técnicas de relajación y autohipnosis. De 18 a 30 años. 9, 16, 23 y 30 de octubre, de 18.30-20.30 h // 10€ // Lugar: CC La Gavarra Edición fotografía en Blanco y Negro. De 16 a 35 años. 18, 25 octubre, 8, 15 y 22 de noviembre, de 19 a 21 h // 35 € // Lugar: A.T.E. Retoque fotográfico. De 16 a 35 años. 20, 27 de octubre y 10 de noviembre, de 17.30 a 21 h // 30 € // Lugar: A.T.E.

Las Nits Insòmnia, también con frío Por primera vez, las Nits Insòmnia, una oferta de ocio nocturno saludable, también organiza actividades para otoño e invierno. Se realizarán durante tres fines de semana. Ya está programada la Lan Party para los días 11, 12, 13 y 14 de octubre.

Aprende Breakdance. De 12 a 20 años. 30 de octubre de 18 a 20.30 h // Gratuito // Lugar: CRAJ Fotografía Nocturna. De 16 a 35 años. 6, 13, 20, 27 noviembre y 4 de diciembre, de 19 a 21 h // 35 € // Lugar: A.T.E. Psicología Práctica: Herramientas de cambio. De 18 a 30 años. 6, 13, 20 de noviembre, y 4 de diciembre, de 18.30-20.30 h // 10€ // Lugar: CC La Gavarra Creación de una web serie. De 16 a 30 años. 12, 15, 19 y 22 de noviembre, de 18:30 a 20 h // Gratuito // Lugar: CRAJ

Penja’t a la Paret Taronja La Paret Taronja és un espai de promoció i exhibició de produccions artístiques juvenils situat al CRAJ. Està oberta a tot tipus d’arts plàstiques: il·lustració, pintura, gravats, foto… Fins al 26 d’octubre visita l’exposició “Cultures d’Amèrica Llatina. Una altra realitat”, d’Adrià Ruiz i Sandra Pacha.

Fotografía Alto Rango Dinámico (HDRI). De 16 a 35 años. 16 y 23 de noviembre, de 18 a 21 h // Gratuito // Lugar: A.T.E. Creación de blogs. De 14 a 25 años. 24 de noviembre de 17 a 21 h // Gratuito // Lugar: A.T.E.

Una ciutat de còmic

Cornellà ja ha viscut 29 edicions del concurs i la mostra de còmics, dues iniciatives per a promoure la creació artística dels i les joves d’entre 12 i 30 anys. Per aquest certamen han passat autors com Albert Monteys i Pedro Vera, d’El Jueves, o Berto Romero, entre d’altres.

Inicio en las redes sociales. De 14 a 25 años. 19 y 26 de enero, de 17 a 21 h // 30€ // Lugar: A.T.E. A.T.E.: Aula de Treball i Experimentació + información e inscripciones: CRAJ – Centre de Recursos Juvenils. C/ Mn. Andreu 17. T. 93 376 36 93. craj@aj-cornella.cat

cornellàinforma [15


Cultura / Polítiques de família

A partir del 9 de novembre, podreu veure al Castell una selecció de les obres del concurs “Ciutat de Cornellà”

Tot a punt per a la Mostra del Còmic el 5 de novembre al 2 de desembre torna a Cornellà una nova edició de la Mostra del Còmic, i ja són 28 anys en què la ciutat s’omple d’historietes pertot arreu. Exposicions, activitats a les biblioteques i als instituts, als mercats, als restaurants… Tots els racons són bons per contemplar les últimes creacions dels artistes del concurs “Ciutat de Cornellà”, veure projeccions (visionat de “Devil May Cry”, el 15 de novembre a la Biblioteca Marta Mata), escoltar les narracions de les contacontes (9, 16 i 27 de novembre a la Biblioteca Central i el dia 21, a la BMM) o fer unes tapes amb el dibuixant Joso (el 15 de novembre, a El Diván de los Sentidos).

D’aquesta edició destaca l’exposició “Arrugas: de la viñeta a la pantalla”, una mostra oficial de la pel·lícula basada en el còmic de Paco Roca i que es podrà veure a l’Espai d’Art Moritz del 8 de novembre a l’1 de desembre. Aquest film va guanyar el Premi del Públic al Millor Llargmetratge al festival Anima de Brussel·les i dos premis Goya.

Autors i autores júnior del 28è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”. Del 5 al 24 de novembre, a la Paret Taronja del CRAJ Vinyetes per la discapacitat intel·lectual. Del 5 al 25 de novembre, a la Residència Teresa Duran Spiderman: veí, amic, superheroi. Del 5 de novembre a l’1 de desembre, a la Biblioteca Central

Premi “Ciutat de Cornellà”

Les millors caricatures de Vizcarra. Del 5 de novembre al 2 de desembre, als mercats Marsans i Centre “Caminant”, Alicia Grande Bayona

Alumnes Escola Joso. Del 12 al 30 de novembre, al Centre Cívic Sant Ildefons

A més, abans de la inauguració de la Mostra, i com a activitat complementària, el 21 d’octubre tindrà lloc al Museu Palau Mercader una visita comentada, per part de Toni Guiral, de l’exposició “La familia Ulises”. Tampoc us podeu perdre les diferents exhibicions dels creadors cornellanencs, i, és clar, el lliurament dels premis “Ciutat de Cornellà” i “Premi ‘Ivà’ al millor historietista professional” al Castell, el dia 9 de novembre. Hi esteu tots convidats!

16] cornellàinforma

“Arrugas: de la viñeta a la pantalla”. Del 8 de novembre a l’1 de desembre, a l’Espai d’Art Moritz Exposició del 28è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà” i Racó de l’Ivà. Del 9 de novembre al 2 de desembre, al Castell

Lliurament de premis

Teniu la programació completa de la Mostra a la secció de Joventut de www.cornellaweb.cat

La familia Ulises. Fins al 25 de novembre, al Museu Palau Mercader. Visita comentada: 21 d’octubre, a les 12 h, a càrrec de Toni Guiral Exposició beca carnet jove Connecta’t al Còmic. Del 29 d’octubre al 30 de novembre, als instituts públics de la ciutat

D

“Arrugas: de la viñeta a la pantalla”

Exposicions de Còmics

Núria Pompeia: sola davant la vinyeta. Del 12 de novembre a l’1 de desembre, a la Biblioteca Marta Mata Còmic Made in Cornellà: Guille de las Heras. Del 15 de novembre al 2 de desembre, a El Diván de los Sentidos

Premi autor local

“La siesta afgana” Laura García Sagol


Octubre12

Coneix els serveis per a les famílies amb infants de la ciutat

L’

educació, la igualtat, l’esforç i la solidaritat són valors fonamentals per al desenvolupament integral de les persones i de la societat en el seu conjunt. Amb l’objectiu de promoure’ls, el Departament de Polítiques de Família repren les seves activitats i obre les portes de les seves instal·lacions després de les vacances estivals, conscient que les necessitats de la ciutat són ara majors si cap.

Programa de ràdio “Ones amb valors”.

Espais Nadó. Es tracta d’un servei de petita infància

Més informació: Departament de Polítiques de Família (Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18). T. 93 377 99 11. www.cornellaweb.cat

Espais Nadó Municipals Teresa Majem · Plaça dels Almogàvers, 2. (edifici escola bressol Mag Maginet). T. 93 376 81 29 · Vicenç Llivina, s/n. (planta baixa escola bressol La Trepa). T. 93 470 92 68

S’organitza periòdicament des de l’Escola Municipal de Pares i Mares i està centrat en la transmissió de valors en el si de les famílies. S’han emès diferents programes on s’han desenvolupat la comunicació intergeneracional, la coeducació i la igualtat de gènere.

on els pares i mares amb nadons menors de 9 mesos no escolaritzats poden assistir per relacionar-se amb altres famílies, fer consultes i intercanviar experiències.

Espais Familiars Municipals Espai Familiar Roger de Llúria i Espai Familiar Mowgli. Plaça dels Almogàvers, 2. (edifici escola Estan destinats a les famílies amb infants menors de tres anys no escolaritzats. Es treballen amb els nens i les nenes diferents activitats mentre els adults poden assistir a xerrades. L’Espai Familiar Mowgli ofereix el mateix servei i està gestionat pel centre d’esplai infantil i juvenil Mowgli.

bressol Mag Maginet). T. 93 376 81 29

Espai Familiar La Trepa Vicenç Llivina, s/n. (planta baixa escola bressol La Trepa). T. 93 470 92 68 Espai Familiar Mowgli Plaça Tarradellas, s/n. T. 93 377 06 95

Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Municipal. És un servei de diagnòstic i tractament a la primera infància, per a infants que presenten dificultats en el seu desenvolupament o amb risc de presentar-les.

Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Municipal. Joan Fernández, s/n. Més informació: 93 375 60 53

cornellàinforma [17


Cultura / Entitats

La innovació marca l’inici

Els usuaris puntuen amb un

del curs acadèmic

9,2 la campanya contra el cop de calor

E

l curs acadèmic ja està inaugurat oficialment. El passat 9 d’octubre va tenir lloc el discurs d’obertura amb les paraules que va pronunciar Lluís Bahamonde, president d’Innovaix, l’Agència per a la Innovació al Baix Llobregat. La intervenció, amb el títol “Ensenyar i innovar en un context canviant”, va tenir lloc al Castell i va fer èmfasi en la importància de la innovació en l’educació.

Solució al càlcul mental de la pàgina 27: 5

L Gran qualitat dels relats del concurs de narrativa de gent gran

U

na nova edició del concurs de narrativa de gent gran torna a demostrar l’elevada qualitat d’aquest certamen que any rere any convoca els més grans de 70 a presentar els seus relats breus. Aquest any s’han presentat 79 relats de 56 autors, dels quals 20 estaven escrits en castellà i 59, en català. Salvador Obiols Gómez, de Viladecans, ha estat el guanyador del primer premi amb la seva obra “El vell i la llum”. El segon lloc ha estat per a Pere Casals i Sort, de Berga, amb el relat “Misteri sense resposta”; i en tercera posició, ha quedat Lluís Paniello Limiñaña, de Barcelona, per “Kimbo”. El passat 3 d’octubre va tenir lloc l’entrega de premis a la Biblioteca Central, acte en què també es va presentar el llibre recopilatori dels relats guanyadors de la convocatòria de 2011.

La recomanació de Begonya Gasch Yagüe* El primer cop que vaig llegir “Pedra de tartera”,—fa un parell d’anys—em va frapar la sobrietat, la precisió de la prosa de l’escriptora. Em van atrapar els seus personatges càlids, entranyables, i sobretot la fermesa i coratge de les dones per tirar sempre endavant… històries d’amor i odi, de parella i de família, del treball dur del camp, de somnis i futurs impossibles… Sobretot recordo la resistència interna per afrontar les penúries de la vida d’un poble petit del Pallars. I avui el recomano perquè em va arribar la capacitat dels personatges per tirar endavant, per tornar a començar, per patir amb dignitat i per somiar un futur més feliç però amb la consciència que un ha de posar-se en joc… perquè transmeten els beneficis de cultivar la capacitat d’esforçar-se encara que els temps siguin difícils, com ara els nostres… *Begonya Gasch Yagüe. Directora Fundació El Llindar Aquest llibre el podeu trobar a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC).

18] cornellàinforma

a 8a campanya per a la prevenció de cops de calor entre les persones més grans de 75 anys ha estat un èxit. La Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents ha contactat amb el 99% dels domicilis de la ciutat que s’havia marcat com a prioritaris i ha comprovat el bon estat de salut dels seus residents, a més de donar-los consells per fer front a les altes temperatures. El nombre de supervisions totals és de 2.854 i s’han realitzat per via telefònica i presencial. Aquesta xifra supera la del mes de juliol de 2011, quan es va atendre el 77% de la població de risc, per la qual cosa es considera un avanç important en el servei a la gent gran que no està inclosa en els circuits d’atenció social. Pel que fa a la valoració del servei, el col·lectiu de beneficiaris li ha atorgat una puntuació de 9,2 sobre 10. S’ha d’afegir que no s’ha detectat cap cop de calor durant el període de la campanya, tot i que sí que es va atendre una emergència en un dels domicilis visitats.


Octubre12

Teatre familiar amb propostes lúdiques i educatives E

l teatre familiar presenta opcions divertides i pedagògiques per als més petits de la casa. Els infants a partir de tres anys tenen l’oportunitat de veure “Els músics de Bremen” a l’Orfeó Catalònia. Serà el proper 21 d’octubre. La Cia. Xip Xap interpreta aquesta obra, on es mostra la importància de valors com l’amistat i el treball en equip. L’11 de novembre serà el torn de la Cia. Teatre Clownx amb l’espectacle “Desperta bruixeta” (foto), una història de somnis i màgia que tindrà lloc a la sala Ramon Romagosa. Més endavant, el 18 de novembre, l’Orfeó es convertirà en “La granja més petita del món”, una peça oferta per la Cia. Anna Roca i que està pensada per a infants a partir d’1 any. Les entrades es poden adquirir a: http://cornelladellobregat.eu Totes les dades, a la secció de Cultura en Família de: www.cornellaweb.cat

Participación y compromiso en la

Trobada d’Entitats y la Fira de la Solidaritat M

ás de 60 entidades invitaron a los ciudadanos y ciudadanas de Cornellà a la VIII Trobada d’Entitats, impulsada por la Agrupación Cultural FontsantaFatjó Can Suris. El evento estaba previsto para el fin de semana del 29 y 30 de septiembre, aunque la lluvia obligó a suspender los actos del sábado. Fue un domingo repleto de propuestas divertidas y de sensibilización en el Parque de la Infanta, donde también se celebró la Fira de la Solidaridad. Ambas convocatorias fueron un éxito de participación.

Presentación de la VIII Trobada d’Entitats, en el Citilab. Abajo, imágenes del la celebración de la Trobada y de la Fira de la Solidaritat.

cornellàinforma [19


Societat / Cultura

Record de les riuades de 1962 i 1971

El Consell d’Infants promou

el civisme a Cornellà

A

mb el nom “Cornellà s’ho val”, el Consell d’Infants ha llançat una campanya per promoure les actituds cíviques. Mitjançant cartells i fullets elaborats per ells mateixos, volen conscienciar la ciutadania sobre el respecte al descans dels veïns, el manteniment del mobiliari urbà, la recollida dels excrements dels animals i la importància del reciclatge, entre altres aspectes.

L

a nit tràgica del 25 de setembre de 1962, unes fortes precipitacions van sacsejar Catalunya. Al Vallès van ocasionar centenars de morts, i a Cornellà van afectar diferents barris. Nou anys després, l’any 1971, la nostra ciutat va patir les conseqüències d’una altra riuada, també de dimensions colpidores.

Sobre aquests esdeveniments, les reaccions dels polítics d’aleshores i l’organització del moviment veïnal van parlar Ramon Rull, Manel Márquez i testimonis dels fets, com Amparo Almarcha i Clara Avellán, el passat 26 de setembre al Castell.

L’escola Dolors Almeda estalviarà

aigua calenta i energia per a calefacció

L’

Ajuntament de Cornellà i l’escola Dolors Almeda han signat un conveni de col·laboració per dur a terme el projecte Euronet 50/50. Aquest programa promou l’ús responsable dels recursos, en concret de l’electricitat i l’energia per a la calefacció i l’aigua calenta. Els diners que s’estalvien gràcies a les mesures de conscienciació seran repartits al 50% entre el centre educatiu i el Consistori. L’escola rebrà l’import en espècies, segons decideixi l’equip energètic que hagi treballat en el projecte. L’escola Abat Oliba ja desenvolupa aquest pla i el curs passat va ser una de les que millors resultats va obtenir a tot Catalunya.

20] cornellàinforma

Festes locals de Cornellà Els festius locals de Cornellà de Llobregat de l’any 2013 seran: • El 20 de maig (segona Pasqua) • El 31 de maig (Festa Major del Corpus).


Octubre12

Sant Ildefons cierra un mes de fiestas en los barrios 5

6

1

3

2

4

L

as fiestas de Sant Ildefons (foto 4), que coinciden con la festividad de la Virgen del Pilar, cierran un mes de participación y diversión en los distintos barrios de Cornellà. Desde mediados de septiembre, los vecinos de GavarraLindavista (1), el Pedró (2) y Centre (3), han disfrutado del ocio local, sin coste para las familias y con propuestas para todas las edades.

Els Catarres, Ana Belén, Joan Colomo i Marina Rosell componen una programació plena de bons sons i figures musicals de primera línia

Els Amics de les Arts delecten Cornellà amb les seves “Espècies per catalogar”

C

ornellà i tardor són sinònims de bona música. Música de diferents estils, de cantautor i de banda, d’ara i de sempre, i tota de qualitat. Els seguidors d’Els Amics de les Arts tenen una cita amb el quartet català el proper 27 d’octubre a l’Auditori. Una trobada de luxe amb el seu darrer treball “Espècies per catalogar”, que aproparà als assistents les millors lletres i melodies d’aquest grup que recull èxits arreu. Al mateix concert actuaran Els Catarres, que van saltar a la fama a 2011 amb la cançó “Jennifer”.

També a l’Auditori, però el 17 de novembre, Ana Belén presentarà el seu àlbum “A los hombres que amé”, un treball reflexiu que arriba després de quatre anys de silenci. I aquella mateixa nit, a la sala Ramon Romagosa, Joan Colomo oferirà el seu repertori de “Producto Interior Bruto Vol. II”.

L’homenatge

Marina Rossell, d’altra banda, serà l’encarregada d’apropar a la ciutat un espectacle ple de tendresa, on un homenatge al monstre de la cançó

francesa Georges Moustaki es convertirà en un àpat musical d’amor i amistat. Ho podreu veure el diumenge 18 de novembre a la Sala Ramon Romagosa. Més informació de l’Auditori a: www.auditoricornella.com i als telèfons 93 474 02 02 i 93 474 43 58. Més informació de les actuacions de la Sala Ramon Romagosa a l’apartat Cultura de www.cornellaweb.cat, i al T. 93 377 99 11.

cornellàinforma [21


Esport / Edictes

El nuevo campo municipal

de fútbol, a pleno rendimiento

C

ornellà cuenta con una nueva instalación deportiva de gran nivel. El campo municipal de fútbol, situado en la calle Sorral del Riu, junto al estadio del RCD Espanyol, ya ha entrado en funcionamiento y permitirá mejorar la actividad deportiva de más de 1.000 niños y niñas de la ciudad. Desde julio los equipos ya tenían la posibilidad de entrenar en el campo, y ha sido en septiembre cuando se han empezado a jugar los partidos oficiales.

Escuela de la UE Cornellà Este campo, que sustituye al existente en la Vía Férrea, está a disposición de la UE Cornellà y de su escuela de fútbol. Cuenta con un campo de fútbol 11, uno de fútbol 7, uno de entrenamiento de porteros y gradas con asientos para más de 800 personas.

La Cursa Popular, El cros dóna el tret de sortida un nou exemple de participació i esportivitat

E

l passat 7 d’octubre es va celebrar la 32a edició de la Cursa Popular Ciutat de Cornellà, l’esdeveniment esportiu amb més participació de la ciutat. Més de 1.500 persones van fer mostra de valors com l’esforç i la disciplina en aquesta marxa de diferents categories i distàncies, adequades a les edats dels corredors. Paral·lelament es va organitzar una cursa solidària de 2.400 metres, on es van recollir diners per a la campanya contra la crisi alimentària al Sahel que desenvolupa l’ONG Save The Children.

als Jocs Escolars

E

l Cros Escolar, que se celebrarà el proper 27 d’octubre a partir de les 10 del matí al parc de Can Mercader, marca l’inici dels Jocs Escolars, que cada any dinamitzen els centres educatius de la ciutat. El cros té com a principal objectiu fomentar la convivència entre els diferents nens i nenes que practiquen alguna modalitat esportiva en l’àmbit de les escoles. Els participants estaran repartits en sis categories: Educació Infantil, Prebenjamins, Benjamins, Alevins, Cadets i Juvenils. Les inscripcions es poden formalitzar fins al 22 d’octubre, al Departament d’Esports (T. 93 377 01 12. Ext. 1466), o al Consell Esportiu del Baix Llobregat (T. 93 685 20 39) o www.cebllob.cat

22] cornellàinforma


Octubre12

b. 144,66 euros per assistència a les sessions de les Comissions Informatives de caràcter permanent. En conformitat amb el que disposa l’article 75.5 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local i 304 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, es dóna publicitat a l’acord de modificació de l’acord adoptat pel Ple d’aquest Ajuntament el dia 21 de juny de 2011, pel qual es va procedir a l’establiment del règim de retribucions i dedicació dels membres d’aquesta Corporació, en el sentit d’aprovar, per al present exercici, una reducció de les retribucions dels membres de la Corporació en règim de dedicació exclusiva i parcial i de les indemnitzacions per assistències i les dotacions econòmiques dels membres i dels Grups Polítics Municipal. Acord Plenari de 26 de juliol de 2012 … Un cop constituït el nou Ajuntament resultant de les últimes Eleccions locals celebrades, aquest Ajuntament, mitjançant acord plenari adoptat el dia 21 de juny de 2011, va procedir a l’establiment del règim de dedicació, retribucions i indemnitzacions dels seus membres, i a la determinació de la quantia de la dotació econòmica dels Grups polítics municipals, que posteriorment ha sigut modificat mitjançant diferents acords plenaris. Atès que com a conseqüència de les mesures adoptades pel Govern, mitjançant el Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, a fi de garantir l’estabilitat pressupostaria i el foment de la competitivitat, el personal al servei d’aquest Ajuntament veurà reduïdes les seves retribucions corresponents a l’any 2012 en la quantia corresponent a la paga extraordinària del mes de desembre. Atès que l’Equip de govern d’aquest Ajuntament considera que ha de ser aplicada una mesura econòmica similar a les retribucions, indemnitzacions i dotacions econòmiques dels membres i grups polítics d’aquest Ajuntament. Per tot això, aquesta Alcaldia, en ús de les delegacions que legalment té conferides, proposa al Ple l’adopció dels següents ACORDS Primer.- Aprovar, per al present exercici, una reducció de les retribucions dels membres de la Corporació en règim de dedicació exclusiva i parcial del 7,14% anual, que s’aplicarà en l’últim pagament corresponent al mes de desembre. Segon.- Establir que des del dia 1 de setembre al dia 31 de desembre de 2012, les indemnitzacions per assistències i les dotacions econòmiques dels membres i dels Grups polítics municipals tindran la quantia següent: • Indemnitzacions a. 289,31 euros per assistències a les sessions de Ple

c. 950,07 euros per assistència a les reunions de la Junta de Portaveus. • Dotació econòmica dels grups a. 304,00 euros mensuals per cada regidor electe. b. 456,00 euros mensuals per cada Grup polític municipal. Tercer.- Mantenir per l’any 2013 i exercicis successius l’import de les retribucions, indemnitzacions i dotacions econòmiques dels membres i grups polítics d’aquest Ajuntament aprovat per acord plenari de 21 de juny de 2011, en la nova redacció donada a aquest pels posteriors acords adoptats pel Ple en data 26 d’octubre de 2011 i al punt precedent d’aquesta sessió. Quart.- Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de la Província, en el Tauler d’Anuncis de la Corporació i en el Butlletí d’Informació Municipal, en conformitat amb el que disposa l’article 75.5 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local. Cinquè.- Notificar aquest acord als interessats i al Departament de Recursos Humans, pel seu coneixement i efectes. … Cornellà de Llobregat, 27 de juliol de 2012.

de 35.801,89 €, i figurant d’alta al règim corresponent de la Seguretat Social. Atès que és necessari regularitzar la situació del Primer Tinent d’Alcalde, senyor Antonio Martínez Flor aplicant, en quant a dedicació, i per tant règim retributiu, el que venia produint-se en exercicis anterior, que no és més que la permanència, i per tant de fet encara que no de dret, la dedicació exclusiva en aquesta Corporació. Atès que per part del Tinent d’Alcalde i Regidor de l’Àrea de Política Territorial i Seguretat, senyor Antonio Martínez Flor, s’ha mostrat la seva conformitat en acollir-se al règim de dedicació exclusiva amb efectes del dia 1 d’agost d’enguany, en comptes del que se li va atribuir en el plenari de 21 de juny de 2011 de dedicació parcial. Per tot això, aquesta Alcaldia, en ús de les delegacions que legalment té conferides, proposa al Ple l’adopció dels següents ACORDS Primer.- Modificar l’acord adoptat pel Ple d’aquest Ajuntament el dia 21 de juny de 2011, pel qual es va procedir a l’establiment del règim de retribucions i dedicació dels membres d’aquesta Corporació, en el sentit de incloure, amb efectes del dia 1 d’agost de 2012, al Tinent d’Alcalde, senyor Antonio Martínez Flor, en el règim de regidors i regidores amb dedicació exclusiva, amb dret a percebre una retribució anual bruta de 64.892,58 €. El règim d’incompatibilitats derivat d’aquesta dedicació serà l’establert amb caràcter general per aquest supòsit a l’acord plenari de data 21 de juny de 2011.

En conformitat amb el que disposa l’article 75.5 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local i 304 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, es dóna publicitat a l’acord de modificació de l’acord adoptat pel Ple d’aquest Ajuntament el dia 21 de juny de 2011, pel qual es va procedir a l’establiment del règim de retribucions i dedicació dels membres d’aquesta Corporació, en el sentit de incloure, amb efectes del dia 1 d’agost de 2012, al Tinent d’Alcalde, senyor Antonio Martínez Flor, en el règim de regidors i regidores amb dedicació exclusiva, amb dret a percebre una retribució anual bruta de 64.892,58 €.

Segon.- Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de la Província, en el Tauler d’Anuncis de la Corporació i en el Butlletí d’Informació Municipal, en conformitat amb el que disposa l’article 75.5 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local. Tercer.- Notificar aquest acord a l’interessat, i al Departament de Recursos Humans, pel seu coneixement i efectes. … Cornellà de Llobregat, 27 de juliol de 2012.

… “Acord Plenari de 26 de juliol de 2012 Un cop constituït el nou Ajuntament resultant de les últimes Eleccions locals celebrades, aquest Ajuntament va procedir a l’establiment del règim de retribucions i dedicació dels seus membres, mitjançant acord plenari adoptat el dia 21 de juny de 2011. Atès que en virtut de l’esmentat acord, el Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de l’Àrea de Política Territorial i Seguretat, senyor Antonio Martínez Flor, ve exercint el seu càrrec en règim de dedicació parcial, percebent per a això una retribució anual

Al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona de data 13 d’agost de 2012, s’ha publicat íntegrament l’Ordenança reguladora de l’Administració Electrónica La qual cosa es fa pública en compliment del que disposa l’article 66.1 del Reglament d’Obres, Activitats i Serveis dels Ens Locals, aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny. Cornellà de Llobregat, 19 de setembre de 2012

cornellàinforma [23


Opinió

E

Serenor i fermesa

La paraula no és Independència és Democràcia

Jordi Rosell Grup Municipal de CIU

Arnau Funes Grup municipal d’ICV-EUiA

l passat 11 de setembre la societat catalana va sortir massivament al carrer per demanar, de forma cívica i pacífica, un estat propi dins la Unió Europea que ens permeti seguir progressant com a nació. Per tal que Catalunya pugui fer el seu propi camí, cal que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu i per a fer-ho és necessari traslladar la veu del carrer a les urnes: el 25 de novembre tindrem unes eleccions històriques, plebiscitàries i constituents. Estem vivint un procés de transició nacional en el que anirem superant etapes per tal d’aconseguir els mecanismes d’estat propi que el país necessita per seguir progressant en tots els àmbits: social, econòmic, cultural... I això ho hem de fer de forma natural i sense radicalismes, amb esperit pacífic i on tothom s’hi senti còmode. I sobretot amb el màxim consens possible. Només així podrem portar a terme aquest procés democràtic, amb un full de ruta de diàleg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el Govern espanyol que ha de culminar en una consulta al poble de Catalunya perquè pugui determinar de forma lliure i democràtica el seu futur col·lectiu. El dret a decidir respon a aquesta decisió plenament democràtica, però per depèn de quins sectors hi veuen tota mena de mals auguris i calamitats. Això ja ha passat en altres moments de la història, com quan les dones van mantenir una lluita ferma pel seu dret a vot. Ara ens pot semblar molt estrany, però fins fa vuitanta anys a Espanya les dones no podien votar ja que els homes els negaven el seu dret a decidir. Som plenament conscients que serà un procés complicat i ple de dificultats. Ja hem començat a veure i sentir el joc brut (també a Cornellà!), amb discursos de la por: de la fractura social, de la supressió de les pensions, de la deslocalització empresarial, de l’aïllament internacional. Amenaces. Coaccions. Insults. Ofenses. Injúries. Difamacions. Improperis. Ho ha advertit el President Mas: “vénen temps difícils, hi haurà provocacions i desqualificacions. Però cal mantenir-nos serens, la vista posada en el nostre objectiu legítim i evitar els enfrontaments estèrils.” I això és el que farem des de Convergència i Unió. No respondrem les provocacions, vinguin d’on vinguin, que intenten frenar les legítimes aspiracions de tota la gent de pobles, comarques i ciutats que han empès des de tots els racons del país i que han aconseguit, amb la seva persistència i la seva empenta, arribar a aquest moment històric. Demostrarem la nostra capacitat de resistir, d’adaptar-nos i ser creatius. Amb esforç, tenacitat i comprensió. Hem de fer les coses bé, amb sentit de responsabilitat i autoexigència. La ciutat de Cornellà ha d’estar a l’alçada del moment històric que se’ns presenta, i com en demostra la seva història, ben segur que hi estarem. Com sempre, estem al vostre servei al despatx del grup municipal i a ciu@aj-cornella.cat

24] cornellàinforma

H

i haurà eleccions el 25 de novembre. El president Mas ha decidit que amb el debat de Política General del Parlament i la manifestació de l’Onze de Setembre dona per acabada la legislatura i presenta les properes eleccions com un plebiscit personal. És l’escenari que ha dibuixat CiU amb l’ajut de la majoria de mitjans públics i privats. Eleccions en clau Sobiranista que amaguin la resta de coses que han passat aquests 2 anys (Acords amb PP, Retallades, Cas Palau i ITV, ...). ICV-EUiA però, no oblidarem que també han estat històriques les mobilitzacions contra les retallades neolliberals de CiU i PP a Cornellà, Catalunya i l’Estat. Fa 2 anys CiU va construir el govern de la Generalitat, “el dels millors” deien, després de guanyar les eleccions sense majoria i gràcies a l’acord al parlament amb PP i PSC. Un govern farcit de càrrecs del partit i on destacaven el fitxatge d’un empresari de la sanitat privada (Boi Ruiz) per dirigir la Salut Pública o d’un exPSC (Mascarell) a Cultura. Havia de ser un Govern de gent “capacitada” i bona gestora que traïes Catalunya de la crisi... segur? La situació econòmica de la Generalitat ha estat la gran excusa per la Reducció dels Serveis de Salut, el tancament de centres d’Atenció Primària i d’Hospitals, l’eliminació de la política social d’habitatge, la reducció de mestres i dels serveis de suport a l’escola, la reducció de les beques de menjador, dels ajuts a les famílies i del PIRMI, i/o, fins i tot, la reducció dels serveis de seguretat i emergències. Durant el període de crisi amb el govern d’esquerres (20082010) el deute de la Generalitat es va incrementar en 512,6 milions € mensuals però només en els 18 primers mesos de govern Mas el deute ja s’ha incrementat en 540,3 milions mensuals. Amb unes retallades que han tocat el moll de l’os de l’Estat del Benestar no s’ha resolt res i es demostra que el problema de les finances de la Generalitat és deu sobretot a la caiguda d’ingressos. Calien més ingressos i menys frau, no menys impostos ni menys serveis públics. I calia més Autogovern. En això, la majoria de gent de Catalunya hi està d’acord. És evident que la de l’11 de setembre fou una de les manifestacions més massives i suposa un pas més en un procés de desencontre amb l’Estat, alimentat per PP i PSOE amb l’ajuda del Tribunal Constitucional i la política recentralitzadora i inqüestionada de l’Estat. No ens podem quedar aturats/des davant aquest escenari d’atac a l’autogovern, però tampoc confonguem a la població amb un “Independentisme Exprés” ingestionable. El dret a la lliure determinació és un dret democràtic que ha de tenir reconeguda la ciutadania per a decidir sobre el seu present i el seu futur com a col·lectiu, i per això creiem que ara la paraula no és Independència, aquesta pot arribar o no, ara la paraula és democràcia, és poder debatre i opinar, serenament, entre més Autogovern (Independentisme, Federalisme, Confederalisme,..) o retorn al Centralisme. En si fem de Catalunya un Estat del Benestar Democràtic dins d’una Europa o una Espanya plurinacional o si retornem a la uniformitat que avui imposa Madrid.


Octubre12

E

¡Sorpresa, sorpresa!

Decebedora gestió de dretes

Maximiliano Palacios Grup Municipal del PP

Emília Briones Grup Municipal del PSC

ste Ayuntamiento no deja de sorprenderme. En el pleno de este pasado mes de septiembre nos encontramos con una más que sorprendente modificación del presupuesto de nuestro Ayuntamiento en la que se traspasaban 4.760.015,86 € para hacer frente a una ampliación de capital de la empresa municipal Procornellá. Podemos plantearnos varias cuestiones: ¿a qué va destinado ese dinero?, ¿de dónde sale? o ¿qué partidas tienen que recortarse para llegar a estos casi 5 millones de euros? Pues bien, el equipo de gobierno del PSC ha decidido recortar en un 15 % los servicios domiciliarios, un 50 % en escuelas públicas, ha anulado la partida en fomento de energías alternativas, etc. Esto sí es recortar, porque un recorte no es, ni más ni menos que no realizar proyectos cuando tienes dinero para desarrollarlos y ese dinero gastarlo en “otras cosas” que no son las que habías prometido. Segunda sorpresa. El Grupo del PP presentó una moción en el anterior pleno sobre el acceso a la información para todos los ciudadanos/as de Cornellá, donde pedíamos que se publicase en la web municipal cuánto dinero se gasta el Ayuntamiento en los actos o eventos que subvenciona. Ya es hora de que la página Web del Ayuntamiento deje de ser un aparato propagandístico del PSC. Es necesario reforzar sus utilidades prácticas para los ciudadanos/as y su verdadera función como medio de información y comunicación. En este sentido, entendemos que el acceso a la información de interés público generada por el Ayuntamiento y el conocimiento de las actuaciones municipales facilitan a los ciudadanos/as comprender, juzgar y formarse una opinión sobre la actividad pública y que el acceso a esta información pública es una forma de ejercer la participación ciudadana. Cuando los ciudadanos pueden conocer cómo se toman las decisiones que les afectan, cómo se manejan los fondos públicos o bajo qué criterios actúan nuestras instituciones podremos hablar de una sociedad crítica, exigente y participativa y creo que es lo que este Ayuntamiento siempre ha propugnado. Pero ¡sorpresa! Todos los Grupos en nuestro Ayuntamiento (PSC, ICV-EUiA y CiU) votaron en contra. Tercera sorpresa. El Gobierno de la Generalitat pide primero el rescate y después la independencia… difícil de entender. Nos encontramos con un órdago del Sr. Artur Mas contra la convivencia pacífica y la fortaleza de mantenernos unidos: España sin Cataluña no es España, al igual que Cataluña sin España tampoco es Cataluña. CiU quiere envolvernos en un escenario político y social de fractura, de división de la sociedad y de ruptura civil. Quiere llevar a los catalanes a una crisis institucional que agravará aún más la crisis económica que ya sufrimos y que es lo que realmente nos preocupa. Estamos a su disposición de 12,00 a 14,00 h en el Ayuntamiento y de 18,00 a 20,00 h en nuestra oficina de atención ciudadana de la CL. León XIII, nº 46. Tels. 630 106 264 / 934 741 677. E-mail: cornellapp@hotmail.com / PP@aj-cornella.cat.

A

l ple municipal de setembre, hem impulsat una moció demanant al Govern de la Generalitat i de l’Estat que cerqui inversions per la nostra ciutat. Volem que ens plantegin alternatives viables d’inversió pública o privada. Demanem que promoguin el desenvolupament de Cornellà per tal de fomentar la creació de llocs de treball. Patim una crisi amb conseqüències devastadores, on la pobresa emergent i fins i tot l’exclusió social són protagonistes. Una dada; Cornellà 19% d’atur. I què fan? RES, i amb majúscula! En canvi nosaltres, aquest ajuntament, dintre de les nostres possibilitats, sí dona la cara a les persones. Per nosaltres, és una prioritat política generar ocupació. Els exemples els tenim, entre d’altres, amb els recursos que destinem als plans locals d’ocupació, amb les obres del Carrer Miguel de Roncalí o de Pius XII, o els llocs de treball que vindran finançats gràcies al suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb una dotació econòmica de 437.000 euros. En total ocuparem a més de 100 persones. Veiem, però, que d’altres institucions com ara l’Estat i la Generalitat no estan encarant la realitat dels problemes de la ciutadania. Està clar que ara no som la seva prioritat. La decebedora gestió del govern de dretes, ha aconseguit en gairebé dos anys deixar una Catalunya trencada, a dues velocitats. Amb una part de la seva població en condicions de pobresa, amb més de 250.000 aturats, que no és capaç d’evitar que es produeixin més de 30 desnonaments al dia i on el nombre d’usuaris de serveis socials s’ha incrementat. Així, les urgències partidistes del “govern dels millors”, han posat fi a la legislatura més curta de la història. Ara entrarem en campanya i les polítiques d’ajut a les persones passen a la cua de les prioritats d’un govern obsessionat en treure rèdit electoral del debat nacional perquè passin desapercebudes les conseqüències de les seves pròpies retallades. Catalunya està avui pitjor que fa dos anys. Hi ha més pobresa, hi ha més desigualtat. Han ignorat i trepitjat a la classe mitjana i treballadora, han fet una política pura i dura de reducció de drets i recursos. Han perjudicat als més febles i han regalat als poderosos i als benestants la supressió d’impostos. El resultat, és que Catalunya està més aturada, més retallada i amb més llistes d’espera que mai. No entenem que una bandera, sigui quina sigui, es prioritzi més que la solidaritat envers els més desfavorits. Veiem que no passa el mateix davant la pobresa. Els socialistes de Cornellà tenim clares les nostres prioritats, i fem tot el que podem en la mesura de les nostres possibilitats. Altres sembla que no. Ja sabeu, ens podeu trobar a psc@aj-cornella.cat, ens veiem per la ciutat!

cornellàinforma [25


octubre/ novembre

Dia a dia www.cornellaweb.cat

D Ca ina n m M it er za ca ci de ó a So r lP al rt ar Pa id c a rc N Es or d po i H rt k W Bi or iu a bl a d lk io e in te l C g, ca o nt M Be ar e: “ Cí re ta RR vi n M R c ar at ”, Sa s a a o nt li la Il da H de ri “S or , f a on al Bi up d s Ce bl e r e l io h c nt te er on re ca oi te s : Vi Ce ”, R si nt a iu ta ra la Ll gu l ob ia re da g V at al n is Pa ob ita l g e la d u u e ia M l M da er u a ca se la Pr de u p a oj la ec r de la l nt Bi ci ó a bl “ io M te a ca ria R Ce i ut nt jo” a ra , Pi l lm os -S an tI ld ef on s H a or la a Bi de bl l c io on te te ca p M er ar a ta na X V M do G T at ns de eg ro a , Ll l B an ba ob a te d r i a re x a ga t

Agenda

15 16 17 18 19 20 21 22

23 24 25 26 27 15è Festival Internacional de Pallassos

Cornellà acull la XV Trobada gegantera del Baix Llobregat

Còmics d’Alfonso Zapico

L’

La Biblioteca Central de Cornellà acollirà fins al 28 d’octubre una mostra de l’il·lustrador i autor de còmics Alfonso Zapico. Més informació d‘aquest artista, que ha rebut diversos premis: www.alfonsozapico.com

últim cap de setmana d’octubre, Cornellà acollirà la XV Trobada gegantera del Baix Llobregat, on es reuniran una trentena de colles de tota la comarca. Des de les 16.30 h del dissabte 27 fins a les 13.30 h del diumenge 28, tindran lloc diferents activitats, com cercaviles, assaigs de balls i exhibicions de les colles. El diumenge, a les 11.30 h, es farà una cercavila des del Parc Esportiu Llobregat fins el camp de rugbi, on es desenvoluparà l’acte central, amb els parlaments de les autoritats, així com el Ball del Baix i el traspàs de la medalla al nou Hereu del Baix Llobregat, Cornelius.

Conversa literària

Griselda Martín, membre del grup Aut@rs de Cornellà, parlarà i resoldrà els misteris de la seva primera novel·la “Mujeres en la sombra”. Serà el 23 d’octubre, a les 18h, a la Biblioteca Central.

Esport al parc de Can Mercader

A les 19.30 hores del proper 22 d’octubre, i dins del programa “Vine a fer Esport Salut”, es realitzarà una dinamització al parc de Can Mercader. Es tracta d’exercicis d’intensitat baixa, gratuïts i dirigits per un monitor. El dia 29, hi haurà una altra sessió a la mateixa hora.

Apunta’t per participar a la Cavalcada de la Nit de Reis 2013 L a Nit de Reis és una de les més màgiques de l’any. És una nit d’il·lusió i col·laboració, on un grup d’infants de la ciutat guien, juntament amb el Mag Maginet, els Reis d’Orient per fer realitat els somnis dels cornellanencs. Per poder ser un dels nens o les nenes que participin en la Cavalcada al costat dels Reis, cal apuntar-se el dilluns 22 i el

“Francesca Vidal: violoncel·lista i dona de Pau Casals’’

dimarts 23 d’octubre, de 17.00 a 20.00 hores a la sala polivalent del CRAJ (Centre Cultural Joan N. García-Nieto, Mn. Andreu, 17). Els únics requisits són tenir entre 6 i 11 anys i estar empadronat a Cornellà de Llobregat. D’entre tots els inscrits, es farà un sorteig de 40 places a la sala de la UNED el dijous 22 de novembre de 2012, a les 19.00 hores.

El 31 d’octubre al CIRD (Centre d’Informació i Recursos per a les Dones), dins de la programació de la Tarda de les Dones, tindrà lloc la tertúlia “Francesca Vidal: violoncel·lista i dona de Pau Casals”, a càrrec de la sra. Victòria Palma, locutora redactora de Catalunya Ràdio. Serà a les 17.30 h. Informa-te’n: 93 474 28 41. Hi ha servei de guarderia prèvia sol·licitud.

Exposició dels autors/es júnior del concurs de còmics

Del 2 al 24 de novembre estarà exposada una mostra de les obres dels autors i les autores júnior del 28è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”. Podeu visitar-la a la Paret Taronja del CRAJ (c/ Mossèn Andreu, 17).

Cinema fòrum: “Incendies” El CIRD, Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (c/ Mn. Jacint Verdaguer, 16) acollirà el 7 de novembre a les 16.00 h la projecció de la pel·lícula “Incendies”, de Denis Villeneuve. Anirà a càrrec del Sr. Joan Ramon Fortuny. Informa-te’n: 93 474 28 41. Hi ha servei de guarderia prèvia sol·licitud.

26] cornellàinforma


29 30 31

1

2

3

4

5

t”

6

7

8

9

L “ at al Esc ar CI rip da R tu de D r l a es ip d er on so es na : lit a

3 d 3è de e la an Ca Sa ive n rd rsa M a r er na i A ca , a m de l ic r pa s rc

P al roj CI ec R ció D “ In ce nd ie s” ,

V n is Pa ob ita la le d gu u e ia M l M da er u a ca se la de u p r de la l nt a

E c xp al onc osi Ca ur ció st s d a el e ut l cò o m rs d ic e s, l

F al est pa a a rc m de b e Ca ls P n al I M la al tine er ss So se ra ca os rt u ri de , id te “C r a: m a el ps” da Ca . p So ed al rt st ra el Pa id l rc a N Es or po di rt k W iu a lk in g,

28

10 11 12 13 14 15

Una trobada popular amb ferrocarrils de totes les èpoques Visites guiades al Riu Llobregat

Els dies 20 d’octubre i 10 de novembre tindrà lloc una visita guiada al riu Llobregat. El lloc de trobada és al carrer Mare de Déu de Montserrat, on comença la passera que creua el riu. L’activitat comença a les 10.00 h i té una durada aproximada de 2 hores.

Ballada de sardanes

Els Amics de la Sardana celebren, l’11 de novembre el seu 33è aniversari. Serà al parc de Can Mercader a partir de les 11.00 h del matí.

Sortides Nordik Walking

Com a part del programa “Vine a fer Esport Salut!” s’han previst dues sortides Nordik Walking per caminar amb bastons per un entorn natural. Tenen una intensitat baixa/mitja. Seran els dies 19 i 26 d’octubre. L’encontre és a les 16.00 h al Parc Esportiu Llobregat, per la llera del riu Llobregat.

Itinerari “Cada pedra al seu temps”

Patrimoni ha organitzat aquest recorregut pel centre històric de Cornellà per comprovar l’efecte del pas del temps i la seva evolució de vila agrícola a la ciutat actual. Té una durada de dues hores. Tindrà lloc el 28 d’octubre. Punt de trobada: 11.00 h, al Castell.

Contes per a nadons

La Biblioteca Central acull, el 17 d’octubre, a les sis de la tarda, una nova sessió de contes per a nadons de 6 a 36 mesos. Les places són limitades. Les inscripcions estan obertes a la sala infantil de la mateixa biblioteca.

CÀLCUL MENTAL

17 + 23 ·· – 8 x 13 + 35 – 18 ·· –

2 + 19 x 3 – 90 ·· – 18 = ?

E

l Club d’Amics del Ferrocarril celebra, el proper 21 d’octubre al parc de Can Mercader, una nova edició de la Festa del Trenet, la que farà el número 23. La trobada començarà a les 11 del matí, amb la circulació lliure, i a les 11.30 h tindrà lloc la sortida del primer tren oficial. A més, es podran veure rèpliques a escala de vaporosos de diferents models i èpoques. Com cada diumenge, els assistents també podran recórrer el parc des de dalt d’un comboi.

Desfilada solidària en favor dels malalts d’Alzheimer

C

om cada tardor, la solidaritat arriba a Cornellà amb la desfilada Dia mundial de la solidària “La memòria està de moda”. salut mental El 18 d’octubre, a les 18.00 h, es Amb aquest acte, organitzat per projectarà el curtmetratge “El camino l’Associació Familiars Alzheimer está en ti”, creat pels usuaris del Club Baix Llobregat, es recullen fons per Social Espai 3 de Santa Coloma de oferir serveis a aquest col·lectiu tan Gramenet. També s’ha organitzat una vulnerable. Ciutadans, comerciants, taula rodona sobre l’estigma en salut mental. Tindrà lloc a la Biblioteca Central. Solució a teixit associatiu i representants la pàgina 18

municipals donen el seu suport desinteressat perquè l’entitat pugui desenvolupar la seva tasca social. La desfilada serà el 21 d’octubre, a les 18.30 h, a l’Auditori. Les entrades tenen un preu de 12 euros.


Cornellà Informa 296 - Octubre 2012  

Butlletí d'Informació de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat / Boletín de información del Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you