Page 1


Descarrega’t el programa al teu SmartPhone Segueix tota l’actualitat a les xarxes socials almoster.cat #FestesAlmoster Edita: Ajuntament d’Almoster Exemplars: 1.000 Disseny: copdull.net Fotografies: Pineda Giral, Jordi Figueres i arxiu Cartell: Elena Pedrola Samarreta: Gemma Moragas Agraïm la col·laboració de totes les persones i entitats que fan possible la Festa Major d’Almoster 2019. Aquest és el programa oficial de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, elaborat i coordinat per l’Ajuntament d’Almoster. L’organització es reserva el dret a modificar aquest programa si, per causes de darrera hora, ho considerés convenient, fet que s’anunciaria. Organitza:

Institucions col·laboradores

PER UNA FESTA UN GOT PER MAJOR LLIURE A LA FESTA D’ACTITUDS MAJOR Com funciona? SEXISTES Si dic sí, triem on; Si dic no, bona nit! #FestesSenseSexime

Em vesteixo per a mi, no per a tu, per tant no siguis pesat. El meu cos és meu, jo decideixo qui em toca, per tant no siguis bavós. Les bromes sexistes no fan gràcia, per tant no siguis impertinent. L’alcohol, les drogues o la nit no són excuses per fastiguejar la festa, fem pinya per una festa on tothom gaudeixi.

Si veus o pateixes una agressió i/o discriminació busca qui et pugui ajudar

TELÈFONS D’INTERÈS

#UnGotxFestaMajor 1. Adquireix un got Durant la festa major, lloga el got per 1 € per poder consumir la teva beguda preferida

2. Reutilitza el got

El got reutilitzable es pot utilitzar tantes vegades com vulguis.

3. Retorna el got

Al final de la festa major, podràs retornar-lo i recuperar 0,50 € a qualsevol barra.

Ajuda’ns a reduir residus. Amb els gots evitem el 80% de les deixalles generades en cada acte.

Emergències: 112 Ajuntament d’Almoster: 977 855 110

Gaudir i fer gaudir la Festa Major és cosa de totes i tots: moltes gràcies per facilitar la participació de tothom i per fer un Sant Abdó i Sant Senén més inclusiu. Molt bona Festa Major!


CA

RR

ER

PU IG

D’E

NC

MA A

C. MURALL

L EL

FO

ADIA

D C.

C. AB

4 C. MAJOR

CARRER NOU

2

5

AV.

CA

RR

ER

DE

REUS

RN

FO NT

BERTRAN CARRER JOAN

RTA

L VA RA

ANA

6 CARRER DE

AYMA

CARRER SARD

PO

C.

C. PAR E

C. POMPEU FABRA

C.

1

VER DAG UER

LA

C. J ACIN T

YA LUN

TA CA

C. QUARTER DEL SUD

3

T

ON AF

L DE MÍ CA

ALMOSTER 1. Ajuntament 2. Parada de l’Envelat 3. Teatre Municipal 4. Església 5. Plaça de l’Era 6. Pista Blanca Aparcament Lavabos adaptats Espai accessible Acte sorollós (concerts, petards, etc.)

— Cercavila 20 de juliol

— Baixada d’Artefactes 21 de juliol

— Correfoc 26 de juliol

— Processó 28 de juliol


Bona Festa Major! Estem en aquella època de l’any en què el dia s’allarga, fet que assenyala que arribem al solstici d’estiu. Deixem enrere la primavera i abracem l’estiu, estació de l’any que convida a gaudir de la vida, del bon temps, de la família, amics i de tot el poble. Un any més teniu a les vostres mans el programa que us hem preparat des de l’Ajuntament perquè gaudiu de l’estiu, i de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, patrons de la nostra vila. No puc deixar d’esmentar que sense la participació de les entitats del nostre poble i de la Comissió de Festes no fora possible oferir un programa d’activitats tan extens com el que presentem. Vagi per endavant el meu gran agraïment, que amb paraules no n’hi ha prou per maniferstar-lo. Així doncs, tots plegats anem a fer poble, trobar-nos a les places i carrers on segur que compartirem experiències, rialles, complicitats. Tots aquells sentiments que ens fa sentir que pertanyem a la mateixa comunitat social, al mateix poble, a Almoster. Àngel Xifré Arroyo Alcalde d’Almoster

Surt al carrer a viure la Festa Major! Arriba un dels moments de l’any més esperats per a molts de vosaltres, la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, on grans i petits, membres de les entitats, persones de fora que ens visiten i famílies senceres, surten al carrer per participar de la gran quantitat d’actes que hi ha preparats. Per tant, el que teniu a les vostres mans, més que un programa de festes, és un compendi d’il·lusions que estan esperant ser trobades, un reguitzell de sensacions a peu de carrer que certifiquen, a cada pas, que possiblement aquest és el moment més intens de l’any. Són moltes les persones que aporten el seu gra de sorra perquè les festes siguin lluïdes i amb la màxima participació, i des de l’Ajuntament d’Almoster, com és habitual, ens posem a la seva disposició perquè siguin un èxit. Us convidem un any més a viure amb nosaltres la festa i a sortir al carrer. Bona Festa Major!

Oriol Calabuig Navarro Regidor de Cultura d’Almoster


Actes previs Del 6 al 19 de juliol

Diumenge 7

11.00 h, a la Pista Blanca, 1a part del Taller de construcció d’artefactes. Manipularem, construirem i crearem un artefacte per a la Baixada d’artefactes. Es servirà esmorzar als participants. A càrrec de Paco Moragas. Inscripcions: al bar l’Ateneu d l’1 al 6 de juliol. Places limitades 20.00 h, a la Parada de l’Envelat, Sopar a la fresca sota la llum de les estrelles i els arbres de la Parada, obert a tothom i amb la música en directe del Quim Sugrañes i el seu grup Si fa sol. Organitza: Dones de Sta. Àgata.

Dissabte 13

23.00 h, al Parc de l’Aubareda, Barrakes d’Almoster amb l’actuació dels grups

Porto Bello, Doctor Prats i Pirat’s Sound Sistema. La banda d’Altafulla ens presenta el seu últim treball l’Ull de la Tempesta. Doctor Prats, amb Venim de lluny, ens presenta un disc que és un reflex perfecte del moment actual. Els de Sants ens posaran del revés amb el seu últim album, Remena. Entrada: gratuïta.

Diumenge 14

10.00 h, a la Parada de l’Envelat, 22a Trobada de Puntaires, on es podrà veure com fan les puntes de coixí. Organitza: Puntaires de Sta. Àgata. 11.00 h, a la Piscina Municipal, participa al Mulla’t per l’esclerosi múltiple i solidaritza’t amb les 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia neurològica. Informa’t al web www.fem.es. 11.00 h, a la Pista Blanca, 2a part del Taller de construcció d’artefactes. Acabarem de construir l’artefacte que des-


prés baixarà pel circuit de Festa Major. A càrrec de Paco Moragas.

Divendres 19

20.30 h, al Teatre Municipal, Espectacle de titelles Mare Terra de la companyia Príncep Totilau. El Bernat té cinc anys i una pila de preguntes sense resposta: “D’on van sortir la lluna, el sol, les estrelles i el planeta Terra?”; “Com és que tots els dinosaures es van morir?”, “Abans de ser a la panxa de la mare, on era jo?”. Una nit, quan s’acaba d’adormir, uns personatges molt estranys entren a la seva habitació, hi construeixen una carpa de circ i es preparen per explicar-li, a través de diferents números, l’origen de la vida al planeta Terra, des de la gran explosió del Big Bang fins a l’aparició de l’ésser humà. Preu: 6 €. Venda d’entrades: al bar l’Ateneu i al forn Vilarrubí del 9 al 19 de juliol.

Mesures i recomanacions per als actes de foc Per al veïnat i comerciants: 1. Mantingueu portes i finestres tancades, persianes abaixades, aparadors i vidres protegits i tendals recollits, i no tingueu roba estesa o altres elements com banderes, etc. 2. No col·loqueu cap element que pugui obstaculitzar el desenvolupament de l’actuació o el pas fluid de la gent (testos, taules, cadires, etc.). 3. No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o contenidors del material pirotècnic. Per a les persones que hi vulgueu participar: 1. Porteu roba de cotó, preferible- ment vella, amb mànigues i panta- lons llargs, i coll tancat. Eviteu la roba de fibra sintètica. 2. Porteu un barret que cobreixi tot el cap i mocador de coll de cotó. 3. Porteu un calçat adequat (esportiu, etc.) i tancat. 4. No envaïu l’espai on el grup de foc fa l’actuació, i no destorbeu cap de les persones que en són membres. 5. Seguiu en tot moment les indicacions de les persones integrants del grup de foc i dels serveis d’ordre públic.


festa major

19.45 h, a l’Ajuntament, Obertura de portes del Saló de Plens per assistir al pregó.

Sant Abdó i Sant Senén Del 20 al 28 de juliol

Dissabte 20

18.15 h, a la Parada de l’Envelat, Espectacle infantil amb Jordi Jubany Cançons, contes, danses i els jocs més sonats t’estan esperant! 19.00 h, al Campanar, tret de sortida de la festa de Sant Abdó i Sant Senén amb el Repic de campanes i el so de festa major de les campanes de l’Església. 19.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, Ballades del seguici festiu com a inici de la festa de la ciutat, amb l’acompanyament musical dels Vitxets.

20.00 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament, lliurament del Coet de Festes 2019 al forner Joan Vilarrubí, en reconeixement a la seva dedicació a les festes majors. En finalitzar, Pregó de la Festa Major, a càrrec de Pep Canals, president de l’Almoster FC durant tres dècades, regidor d’Almoster des del 2003 fins al 2019 i membre de la Junta Directiva de l’Ateneu Agrícola d’Almoster. Quan acabi el pregó, el pregoner farà la Crida a la festa des del balcó de l’Ajuntament, amb l’acompanyament musical dels Vitxets. Llavors s’encendrà el Coet i la Tronada per donar pas a la cercavila del seguici festiu d’Almoster, amb l’acompanyament musical dels Vitxets. Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer Pare Aymamí, carrer Joan Bertran i plaça Josep Rosselló.


22.00 h, a la Parada de l’Envelat, Carnada popular, per omplir la panxa amb un plat de llonganissa, panxeta, pa, vi i aigua. Organitza: Colla Gegantera. Preu: 6 €. Venda de tiquets: al bar l’Ateneu i al forn Vilarrubí del 9 al 18 de juliol. 23.30 h, a la Parada de l’Envelat, Concert amb el grup vallenc Fenya rai. Una formació de quatre músics que amb l’estil més divertit que es pugui trobar, ens faran passar una bona estona.

Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer Portal, carrer Abadia, carrer de la Font i plaça Josep Rosselló. 12.30 h, a la Parada de l’Envelat, Concurs d’arrosos on els grups participants portaran els productes i estris necessaris per a l’elaboració i degustació del seu arròs, així com begudes, postres, coberts, plats, estovalles i tot el necessari per deixar la panxa ben plena. L’Ajuntament posarà a disposició de cada grup, taules i cadires. Inscripcions: al bar l’Ateneu del 9 al 19 de juliol.

Diumenge 21

9.00 h, al Campanar, repic de campanes a càrrec dels campaners.

10.00 h, a la Parada de l’Envelat, 30a Baixada d’artefactes pels carrers del nucli. Els artefactes hauran d’estar prèviament inscrits per poder participar. Inscripcions: al bar l’Ateneu i al forn Vilarrubí del 9 al 19 de juliol.

16.00 h, a la Parada de l’Envelat, tarda d’humor amb Jordi Merca i el seu monòleg Malditos Hipsters que ens explicarà tot el que fa la gent guay que tanta ràbia ens dóna. Els moderns ens envaeixen. És l’espectacle d’Estand-Up més irreverent i eixelebrat on repassarem com érem fa uns anys i com és la gent avui dia en què les aparences importen.


20.00 h, a la Parada de l’Envelat, Espectacle de circ amb Los Barlou. Fascinats per la fastuositat de les grans produccions, 3 excèntrics personatges pretenen emular-les de la manera que saben: amb un gust més que dubtós i una imatgeria pròpia d’octogenàries. Malabars, màgia, monocicles i equilibris desequilibrats, plens d’humor i acció són els ingredients principals d’aquest espectacle.

21.00 h, al Teatre Municipal, Espectacle de màgia amb el Mag Marín i el seu show The Magic Showman. Un còctel explosiu amb humor, música i màgia a sobre l’escenari, i tu, estimat espectador, seràs l’ingredient clau. Un espectacle increïble, amb un humor àcid i veloç, i una banda sonora exquisida! Seu a la teva butaca, deixa els problemes a l’entrada i gaudeix d’aquesta màgia tan personal de Marín. L’important no és desxifrar l’enigma, l’essencial és viure-ho.

Dilluns 22

17.00 h, a la Parada de l’Envelat, Gimcana infantil per a nens i nenes d’entre 4 i 14 anys amb l’objectiu de recórrer les places i carrers guarnits. Inscripcions: al bar l’Ateneu del 9 al 17de juliol. 18.00 h, a la Parada de l’Envelat, Vine a donar sang al bus. Recorda que calen donacions diàries per atendre els pacients i mantenir reserves suficients.

Entrada: gratuïta.

Dimarts 23

17.00 h, al carrer Pau Casals, gaudeix d’una tarda refrescant amb el Súper lliscador urbà, l’inflable del moment, que farà les delícies dels petits i no tan petits. Un joc refrescant i divertit per gaudir-lo en família. Vine amb la teva taula de suro, flotador o matalàs inflable preferit.


21.00 h, al Teatre Municipal, teatre amb la comèdia Separades i què? protagonitzada per Mayte Carreras i Cristina Solà, i dirigida per Marià Font. Ruth fa més de 10 anys que en va fer 40 i s’acaba de separar, el seu marit l’ha deixat per la seva secretària de 20 anys, s’ha quedat sense feina i està pendent de ser desnonada. Per sort compta amb la Mercè, la seva millor amiga. Mercè, més jove que Ruth, divertida i eixelebrada, s’ha proposat animar-la a fer el pas, no tan sols de canviar de casa, sinó també il·lusionar-la amb un canvi de vida. Ruth i Mercè resoldran els seus conflictes, mostrant-nos un ventall de situacions còmiques i de solucions divertides. Ens parlaran dels homes, de cirurgia plàstica, de dietes, de sexe, de la menopausa, en fi, de tot allò que les amoïna. Una comèdia plena de sorpreses que sens dubte farà riure des del primer segon. Entrada: gratuïta.

Dimecres 24

17.00 h, a la Parada de l’Envelat, Parc infantil amb un toro mecànic, un tragaboles gegants, un futbolí humà i llits elàstics. I per als més tradicionals, juga amb els Jugantots, una col·lecció de 10 jocs de fusta construïts artesanalment. El Joc de l’Oca, el Tres en ratlla, el Qui és qui? o El Penjat són alguns dels jocs.

17.30 h, a la Parada de l’Envelat, manualitats per passar una bona estona. Organitza: Gatmoster. 19.30 h, a la Parada de l’Envelat, Berenar popular per recuperar energia amb un got de xocolata calenta de les Xocolateres i coca de sucre. Organitza: Ateneu Agrícola. 22.00 h, a la plaça del Teatre, Cinema a la fresca amb la projecció d’una pel·lícula sota la llum de les estrelles. Quan unim cinema i estiu, el resultat és un dels nostres entreteniments preferits. Recordeu portar una manta per si refresca.


Dijous 25

21.00 h, a la Parada de l’Envelat, Homenatge a la Gent Gran dedicat als majors de 65 anys, que gaudiran d’un sopar sota els arbres de la Parada. 23.00 h, a la Parada de l’Envelat, Espectacle d’humor amb Maica i els seus personatges. Amb l’estil del Joan Pera, prepareu-vos per no parar de riure de les coses més simples de la vida.

També hi ha el Senyor De la Vega, un personatge d’aparença desmenjada i innocent que pel seu caire acomodat és respectat pels soldats, lluny de sospitar qui és realment. De la Vega festeja la Lolita una valenta i bella jove, qui al mateix temps és pretesa pel malvat capità Ramón. Al final, el poble, ajudat pel Zorro, obliga al Governador a abdicar i Lolita descobreix que De la Vega i el Zorro són la mateixa persona. 22.00 h, a la Parada de l’Envelat, una nit de foc amb el Correfoc! del Ball de Diables i el Sokarrat, i la colla de Les Borges del Camp com a convidada. Recorreran els carrers del nucli i empaitaran tots aquells que siguin prou valents per posar-se sota el foc.

Divendres 26

18.30 h, a la plaça de l’Era, Espectacle de titelles Les aventures del Zorro de la companyia Eudald Ferré & Luca Ronga. Un Governador abusa del seu poder i roba al poble, mitjançant un fidel exercit de soldats maldestres, que no dubten en complir les seves ordres. Però el Zorro, ocult sota una màscara, marca els abusadors amb una Z i porta de corcoll al Governador.

Recorregut: plaça Josep Rosselló, carrer Joan Bertran, carrer Jacint Verdaguer, carrer Pare Aymamí, plaça de l’Ajuntament, carrer Portal, carrer del Forn, carrer Raval, carrer Major, plaça de l’Església i carrer de la Font.


23.00 h, a la Piscina Municipal, Banyada nocturna per a tots aquells que vulguin remullar-se sota la llum de les estrelles. La piscina obrirà les portes fins a la una de la matinada. 24.00 h, al parc de l’Aubareda, Revetlla jove amb la millor música i ambient, a l’aire lliure dels dj locals.Ens faran gaudir d’un ritme sense contemplacions per no deixar de ballar, cridar i saltar. Organitza: Joves d’Almoster.

Dissabte 27

9.30 h, al Teatre Municipal, Campionat popular de tennis taula a partir de 6 anys. Organitza: CTT Almoster. 10.30 h, al pati del Teatre, 23è Torneig de Futbol Botons. 11.00 h, a la Casa de Cultura, Torneig de FIFA 19 per als amants dels videojocs. Organitza: Penya Barcelonista. Inscripcions: (3€) al forn Vilarrubí del 16 al 24 de juliol. 12.00 h, a la Pista Blanca, Festa Holy amb pols de colors, molta música i diversió. Organitza: Colla Gegantera. Recomanacions: Aquells que patiu problemes respiratoris, porteu una màscara.

17.00 h, a la Piscina Municipal, Festa aquàtica amb inflables gegants per a tots aquells infants que saben nedar. 17.00 h, al Camp de futbol, Partit de futbol que enfrontarà a solters contra casats. Organitza: Almoster FC. 21.30 h, a la Parada de l’Envelat, Sopar de Festa Major sota els arbres de la Parada. Què hi ha millor per celebrar una festa que un sopar de germanor amb tota la gent? Doncs res, per això no us podeu perdre aquesta oportunitat de fer pinya mentre entreneu el paladar. Reserves: al bar l’Ateneu del 15 al 24 de juliol. Les taules infantils es fan sota petició. 23.30 h, a la Parada de l’Envelat, Revetlla de Festa Major amb l’orquestra La Banda del Drac, amb més de 30 anys d’experiència. La melodia del Drac és un beuratge dolç que omple i sedueix, que atrau i empresona. L’escoltareu encisats i quan volgueu reaccionar ja us estareu movent al seu ritme.


Diumenge 28

10.00 h, al Campanar, toc de Festa amb el Repic de campanes. 11.30 h, al carrer de la Font, el Seguici Festiu amb els diables, el Sokarrat, l’Abdó i l’Era, la Canaleta, el Miquel i l’Àgata, amb l’acompanyament musical dels Vitxets, faran les ballades de lluïment abans de la processó.

14.00 h, a la Parada de l’Envelat, Vermut popular per a tots els musterencs i musterenques seran convidats. 18.30 h, a la Parada de l’Envelat, Espectacle musical amb la Sidral Brass Band. La banda del Penedès ens porta un ampli repertori amb estils com l’Ska, el Rock i Funk, entre altres, que ens farà gaudir d’una gran vetllada. 20.00 h, a la Parada de l’Envelat, Degustació de montaditos. No us podeu perdre el tast dels variats, suculents i apetitosos montaditos. Organitza: Dones Sta. Àgata. 21.00 h, a la plaça del Teatre, Cantada d’havaneres a càrrec del grup Olla Barrejada, nascut a La Secuita el 1983.

12.30 h, des del carrer de la Font, inici de la Processó Solemne amb el seguici festiu d’Almoster i l’acompanyament musical dels Vitxets. En arribar a la plaça, les campanes repicaran en honor a Sant Abdó i Sant Senén i esclatarà una tronada aèria. 13.00 h, a l’Església, inici de la Solemne Missa i ofrena dels nans Era i Abdó a l’interior del recinte. A continuació, a la plaça de l’Església, Ballada festiva del seguici festiu, amb l’acompanyament dels Vitxets.

En acabar, a la Parada de l’Envelat, últimes ballades amb Ball d’espelmes de l’Era, l’Abdó, la Canaleta, l’Àgata i el Miquel, amb l’acompanyament musical dels Vitxets, i encesa del castell de focs, que posarà punt i final a la festa de Sant Abdó i Sant Senén d’enguany.


altres Actes Del 6 al 19 de juliol

Divendres 16 Dimarts 30

18.00 h, a l’Església, Missa en honor a Sant Abdó i Sant Senén.

23.45 h, a la plaça Josep Rosselló, Caminada nocturna al Puig d’en Cama on s’observaran, si la climatologia ho permet, les llàgrimes de Sant Llorenç. Organitza: Ateneu Agrícola.

Diumenge 25 Dissabte 3

20.00 h, a la Parada de l’Envelat, tradicional Sardinada popular. La vetllada estarà amenitzada amb la millor música en directe del grup Salsa Cubana. Organitza: Dones Sta. Àgata.

9.00 h, al Teatre Municipal, XI Open Federat de Tennis Taula entre jugadors federats en categoria única. Organitza: CTT Almoster.

Venda de tiquets: uns dies abans.

21.30 h, a la Parada de l’Envelat, Sopar a la fresca sota els arbres de la Parada i a la llum de les estrelles. Organitza: Societat de Caçadors.

21.30 h, a la Parada de l’Envelat, Sopar a la fresca sota els arbres de la Parada i a la llum de les estrelles. Organitza: Ateneu Agrícola.

Dissabte 31


Profile for ajuntamentalmoster

Programa de la Festa Major 2019  

Programa oficial de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén | Del 20 al 28 de juliol de 2019

Programa de la Festa Major 2019  

Programa oficial de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén | Del 20 al 28 de juliol de 2019

Advertisement