Page 1

Casal del Mestre 13_Maquetación 1 29/04/13 23:04 Página 1

ESTANDS A LA PLAÇA DE LA VILA Escoles Bressol 1. EBM La Cigonya i EBM La Maduixa 2. EBM l’Oreneta, EBM l’Esquirol i EBM Els Pins 3. EBM l’Ànec, EBM La Sargantana i Escola Infantil Sant Miquel Escoles d’Educació Infantil i Primària 4. Comunitat d’aprenentatge Tanit + AMPA Tanit 5. Escola i AMPA Riera Alta 6 i 7. Escola i AMPA Les Palmeres 8 i 9. Escola i AMPA Pallaresa 10 i 11. Escola i AMPA Sant Just 12. Escola i AMPA Mercè Rodoreda 13. Escola Santa Coloma 14. Escola Beethoven 15. Escola i AMPA Primavera 16. Escola i AMPA Joan Salvat Papasseit 17. AMPA Fray Luís de León Instituts d’Educació Secundària 18. Institut Les Vinyes 19. Institut Puig Castellar 20. Institut i AMPA Torrent de les Bruixes 21. Institut Ramón Berenguer 22. Institut La Bastida 23. Institut Numància Altres ensenyaments 24. Escola Municipal de Música Can Roig i Torres 25. Escola de Música Musicaula 26 i 27. Universitat de Barcelona. Campus de l’Alimentació de Torribera. Entitats 28. Federació d’AMPAS de Santa Coloma de Gramenet 29. Associació Cultural i Popular Aramateix 30. Dep. de polítiques d’igualtat de gènere (Ajuntament de Sta Coloma) 31. Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs 32. CNL L’Heura 33. Grup de Joves de Singuerlín 34. Club Patí Gramenet 35. Casal del Mestre 36. Assemblea Groga Gramenet 37. Centre d’Acolliment per a Estrangers 38. CCOO Ensenyament i Mesa Cívica 39. Associació Teatral Denominació d’Origen (DOSC) 40. Les Colomes 41. Educere (Joves Educadors) 42. 7 d’Aventura 43. ANC (Assemblea Nacional Catalana) 44. Santa Coloma amb el Sàhara 45. Carro de Baco 46. Centre d’Estudis de la Natura 47. Acolite/Imatge Solidària/Fòrum Grama/CEP 48. Batukada Draconaires


Casal del Mestre 13_Maquetación 1 29/04/13 23:04 Página 2

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS DE LA XVII DIADA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC DE SANTA COLOMA Hi ha moltes situacions en la vida als centres que ens permeten fer-nos preguntes i construir conjuntament les respostes. Ens iniciem en el mètode científic. Proposem en aquesta XVII Diada posar en comú com FEM CIÈNCIA a l’escola i buscar la possibilitat d’intercanviar, interaccionar i aprendre entre tots i totes, grans i petits. Com podem fer-ho? Tallers de ciències: qui millor que siguin els mateixos alumnes els que protagonitzin les explicacions de les experiències de ciències que es fan a les escoles. Els grans aprendran dels petits. FEM CIÈNCIA PER DIVERTIR-NOS. Exposicions de treballs de Ciència mitjançant pòsters, murals, crèdits de síntesis, treballs de recerca. APRENEM FENT CIÈNCIA. Plantejaments metodològics que es fan als centres amb exposicions de materials. COM FEM CIÈNCIA A L’ESCOLA? Aquest és un petit recull de propostes però els científics ens poden sorprendre de moltes maneres. Veniu i gaudiu!

Al Teatre Sagarra Mostra d’activitats extraescolars de diferents AMPAS de la ciutat. 9.00h à AMPA Torre Balldovina, AMPA Fray Luís de León, AMPA Sagrada Família. 10.15h à AMPA Tanit, AMPA Banús, AMPA Palmeres. 12.15h à AMPA Pallaresa, AMPA Salvatella. Cal entrada. Aforament limitat. A l’Auditori Can Roig i Torres 10.30h a 11.30h Actuació dels alumnes de Musicaula. 12 a 13h Actuació de la Banda de l’Escola Municipal de Música. 13h Presentació del projecte “Santa Coloma Sona”. Presentació del projecte “SANTA COLOMA SONA” Diumenge 12 de maig a l’Auditori Can Roig i Torres a les 13’00h dins dels actes de la XVII Diada, Presentació-concert de “SANTA COLOMA SONA” projecte de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres, El Casal del Mestre i l’Escola Beethoven amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Actes reivindicatius de la XVII Diada de l’Ensenyament Públic

Presentació de la XVII Diada de l’Ensenyament (2 de maig a les 18h) El dia 2 de maig a les 18h a Can Sisteré presentarem la nostra Diada i seguidament es farà la conferència: “El pas de la curiositat a la indagació tot aprenent ciències” a càrrec de Neus Sanmartí, catedràtica emèrita Facultat de Ciències de l’Educació UAB. XVII Diada de l’Ensenyament Públic (12 de maig de 10h a 14h) A la plaça de la Vila Durant tot el matí hi haurà la fira d’estands dels centres educatius i de les entitats de la ciutat. També podrem gaudir de diferents activitats, com ara tallers, conta contes, esgrima, música en directe, etcètera. Exposició “Dona i Ciència” amb tallers pels nens i nenes.

La Diada és un acte d’afirmació de l’escola pública, cal lluitar per ella, reivindicar-se. Us proposen diferents activitats: L’estenedor reivindicatiu (durant tot el matí) Quin és el teu desig per l’escola pública? Aquesta és la pregunta que ens agradaria que ens contestéssiu per tal de poder fer el rècord de samarretes grogues retallades i esteses per tota la plaça la Vila. Lectura del manifest de la Diada (a les 12h) Belén Carmona, escriptora,periodista, guionista i docent ens llegirà el manifest. Fem soroll per l’Escola Pública (després de la lectura del manifest) Porta el teu tabal, pandero, tambor, cassola. Se’ns ha de sentir, l’Escola Pública fa soroll contra les retallades. Amb la participació de la Batukada Draconaires. RECORDEU PORTAR LA SAMARRETA GROGA!! Veniu i participeu.

Díptic de la XVII Diada de l'Ensenyament Públic  

Díptic de la XVII Diada de l'Ensenyament Públic, que organitza el Casal del Mestre de santa Coloma de Gramenet.