Page 1

INFORMATIU MUNICIPAL

PUBLICACIÓ GRATUÏTA

JULIOL 2011

Ajuntament de Calldetenes

Obra de l’artista: Conxita Cisneros

Plaça onze de setembre, s/n 08506, Calldetenes Tel. 93 886 31 05 Fax. 93 889 13 20 calldetenes@diba.cat www.calldetenes.cat


INFORMATIU

MUNICIPAL

PUBLICACIÓ GRATUÏTA

JULIOL 2011

Ajuntament de Calldetenes

PRESENTACIÓ

Benvolgut poble de Calldetenes, Com molts de vosaltres ja sabeu, les eleccions municipals del passat 22 de maig varen donar lloc al següent escenari polític: el grup de ERC va perdre la majoria absoluta, al passar de 6 a 5 regidors, el grup de CiU va passar de 2 a 4 regidors i el grup de PEM-CUP va passar de 3 a 2 regidors. Les negociacions posteriors a les eleccions varen desembocar en un pacte entre PEM-CUP i CiU que va permetre formar govern. Com a conseqüència d’aquest procés, un servidor, cap de llista de la candidatura de CiU, vaig esdevenir el nou Alcalde de Calldetenes. Accepto amb il·lusió, responsabilitat i voluntat de servei al poble el càrrec d’Alcalde. Afronto amb optimisme aquest repte amb ganes d’ajudar en tot el possible al poble de Calldetenes i a totes les persones que en formem part. Sóc ben conscient que no serà gens fàcil: estem travessant uns anys en els que els Ajuntaments haurem d’afrontar dificultats econòmiques que de ben segur donaran lloc a canvis i transformacions importants en la seva gestió. En aquest context advers és imprescindible ser-hi tots. Cal fer les coses i prendre les decisions amb consens, amb implicació no només dels grups municipals que estem a l’Ajuntament, sinó de tota la gent del poble. L’Ajuntament és cosa de tothom, i no pas només dels 11 regidors i regidores que formem part del consistori. Les eleccions municipals i negociacions posteriors ja formen part del passat. Ara ja no té sentit parlar de sigles de partits polítics sinó que cal parlar d’un objectiu comú que ens engloba a totes i a tots: CALLDETENES. Les decisions que es prendran aniran d’acord a aquest tarannà. No exclourem ningú i donarem la mà a totes les persones que vulguin implicar-se en el poble que estimem. Estem convençuts que actuant d’aquesta manera i fent les coses entre tots Calldetenes hi sortirà guanyant. Ajudeu-nos-hi!

IM# P2

Marc Verdaguer Montanyà Alcalde de Calldetenes


MUNICIPAL

PUBLICACIÓ GRATUÏTA

JULIOL 2011

Ajuntament de Calldetenes

MARC VERDAGUER I MONTANYÀ

JOSEP Mª BRACHS ROVIRÓ

EVA FREIXA ORS

Benvolguts veïns i veïnes de Calldetenes, com a alcalde de Calldetenes estaré directament implicat en les regidories de: Medi Ambient, Comerç i Consum, Agricultura, Serveis socials, Règim interior, Governació. Per la meva formació i professió puc ser més útil al poble gestionant personalment aquestes matèries i delegar les altres regidories en persones amb coneixement i especialització en les respectives àrees que tot seguit us exposaran. Em poso a la vostra disposició per atendre qualsevol sol·licitud, dubte o suggeriment en aquests camps. Us puc atendre presencialment els dimarts i els dijous al migdia prèvia concertació. També us fem saber que a través de la pàgina web de l’ajuntament www.calldetenes.cat hem obert una aplicació denominada “L’alcalde on line” des de la qual us puc donar resposta d’una manera àgil a totes les preguntes que ens feu arribar. Us animem a utilitzar el canal que us sigui més còmode.

Benvolguts veins:

En aquesta legislatura se m’ha encomanat la tasca, que no és poca, de la Regidoria de Joventut, Cultura i Premis Literaris, tot això sent regidora de l’equip de govern dins del grup municipal de Poble en Marxa-CUP. Com veieu aquesta regidoria requereix el treball colze a colze amb totes les entitats. en l’àmbit de la cultura i joventut de Calldetenes. Així doncs, promouré la participació dels joves, rendibilitzant el màxim el Punt Jove i el foment de l’aula d’estudi. A més a més, cal coordinar la resta de polítiques adreçades als joves en els àmbits de la salut, l’educació, l’esport, la mobilitat, l’habitatge, etc…. Des de Cultura hi ha l’organització i la promoció de les activitats culturals, regulant i promovent l’ús de l’Auditori-Teatre, com una peça important en l’activitat cultural, sense perdre de vista el seu ús com a sala multi funcional. Donar suport i fomentar totes les festes que es realitzen, a través de la regidoria, o a través d’entitats (Carnestoltes, Nadal i Reis, Festa Major….).

Soc en Josep Mª Brachs Roviró, nascut a Calldetenes i visc i treballo al poble. Desde el 2007 he estat regidor per CiU, i ara el govern m’ha fet confiança en les delegacions d’Esports, Industria i Serveis. Em podeu trobar els dijous mati a l’Ajuntament i també podeu fer-me arribar totes les vostres inquietuts, propostes,queixes, amb cita prèvia. Us voldria demanar col.laboració i paciència en aquest inici, ja que l’herència rebuda, sobretot economicament, és dolenta. És difícil motivar una empresa que no cobra puntualment i a més té pendents importants, això influeix en que el servei de recollida de deixalles no funcioni com jo crec que Calldetenes es mereix. Us vull animar a preparar equips d’handbol i basket entre d’altres per donar vida al pavelló quan aquest estigui acabat.

IM# P3

INFORMATIU


INFORMATIU

IM# P4

MUNICIPAL

PUBLICACIÓ GRATUÏTA

JULIOL 2011

Ajuntament de Calldetenes

BENET ILLA PUIG

MIQUEL ERRA GALLACH

ABEL BLANCAFORT BANCELLS

Les regidories que se’m ha encomanat de gestionar són principalment les d’economia i, com tots sabeu, l’estat econòmic i financer de l’Ajuntament no passa per el seu millor moment. Vull fer constar (així ho vaig fer també en el ple del 4 de juliol) la nefasta actuació econòmica de l’anterior equip de govern que ens ha portat a aquesta greu situació. El meu compromís és el de regularitzar prioritariament i amb urgència els deutes pendents amb els comerciants i empresaris locals, i els compromisos assumits per l’actual equip de govern es liquidaran al comptat i sempre amb un màxim ja fixat per la llei. Aquest 2011 seguirem amb els pressupostos prorrogats de 2010 i em dedicaré a preparar els de 2012 des dels lògics principis de prudència i contenció, pot ser seran restrictius, però el que sí que seràn segur es equilibrats i d’acord a la realitat. Estic a la vostra disposició a www.calldetenes.cat o els dilluns de 12 a 15 h. o a la tarda prèvia concertació.

Novament tinc l’oportunitat de col·laborar en la gestió municipal de Calldetenes en l’àmbit de l’Ensenyament, Sanitat i Patrimoni cultural. Pilars fonamentals de la nostra societat. En la situació actual cal que intentem millorar de mica en mica els serveis que estem oferim en educació i sanitat. Serà difícil que n’aprovin un nou edifici educatiu, però no deixarem de treballar en aquest projecte. Vetllarem per tal que l’edifici del nou institut s’acabi dins del termini establert. Tenim la nostra història a Sant Martí de Riudeperes i un gran patrimoni arquitectònic. Volem recuperar el nostre passat llunyà i més proper per donar a conèixer tot el que significa viure en un poble de gran tradició rural. La casa de les Adoberies ha de ser el nostre Ateneu Socio-Cultural. I, com a regidor de Poble en Marxa, no descuidaré altres objectius, com l’arranjament del c. Gran, els projectes urbanístics, la promoció econòmica, social i cultural, el món rural, els espais ambientals, esportius, el benestar de la gent gran, etc,.

Benvolguts veïns, com a nou regidor d’Urbanisme, Obres municipals i Brigada, els objectius per aquesta legislatura seran: 1-Acabar el Pavelló Poliesportiu sempre i quan hi hagi un aplaçament en el període per acabar-lo i arribin les corresponents subvencions que permetin acabar-lo i pagar-lo 2-Tancar i pagar les obres no tancades i no acabades de l’anterior legislatura (carrer Països Catalans, carrer Santa Eugènia, entorn de l’església de Sant Martí i urbanització del Pujol) 3- Gestionar la construcció per part del Departament d’Ensenyament del nou institut. 4- Pressionar per tal que es faci la variant i ens arrangin els carrers Gran i Pau Casals abans de la cessió per part de la Diputació de Barcelona 5- Impulsar una sol·lució per tal que la urbanització el Torrental s’acabi. 6-Acabarem el POUM ja començat Promourem la informació i consens amb els veïns implicats.

Informatiu Municipal agost 2011  

Butlletí d'informació municipal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you