Issuu on Google+


Meren kävijöille Kalajoki kasvaa ja elää merestä. Ainutlaatuinen luonto, ystävälliset ihmiset ja monet merelliset mahdollisuudet tekevät jokaisesta käynnistä unohtumattoman. Meri puhuttelee jokaista, joka on valmis sitä kuulemaan. Kalajoella tekemisen ja näkemisen kirjo ulottuu sisämaasta rannalle ja vielä kauas ulkosaaristoon asti.

HEINÄKUISTA ILTAPÄIVÄN AURINKOA HIEKKASÄRKILLÄ


Kalajoella meri ei ole pelkkää suolavettä, vaan elämäntapa ja olomuoto, johon haluaa kasvaa ja oppia. Mieleltään Kalajoki on avara, aina valmiina kääntämään purjeet nousevaan tuuleen. Kuten meri, myös Kalajoki on ainaisessa muutostilassa, matkalla kohti uusia seikkailuja. Kalajoella ilo kasvaa hiljalleen hetki hetkeltä. Olipa toiveissasi siis vauhdikas perheloma tai hiljentyminen sen kaikkein tärkeimmän ihmisen kanssa, Kalajoki luo sopivat merelliset puitteet. Inspiroidu, opi ja ennen kaikkea pidä hauskaa. Koe Kalajoki ja tunne hetki merestä. Tutustu Kalajokeen: www.visitkalajoki.fi


VESIRIEMUJA JUKUPARKISSA


Kalajoki kuvina flickr.com/visitkalajoki

Pieniä ihmeitä perheelle Koko perhe viheriöllä

Pienet ja vähän isommatkin varpaat kaivautuvat auringon lämmittämään hiekkaan ja jäätelötötterö

Kokeile golfia 9-reikäisellä jokamieskentällä merimaisemissa!

maistuu makeammalta kuin koskaan ennen. Meren äärellä lapsiperhe intoutuu yhdessä touhuamaan rantakivellä makoilevan hylkeen iskiessä leikkisästi silmää koko porukalle. Kalajoki on jokaisen lapsiperheen suosikkikohde, joka tarjoaa tekemistä ja kokemista vuoden ympäri: pyydä ja paista oma kalasi, polski kylpylän poreissa tai tutustu Meriluontokeskuksen ihmeisiin. Meillä vietät vauhdikkaan loman merellisten kokemusten parissa uutta sekä itsestäsi että merestä oppien.

Tenavatarinoita Päästä satuhahmot valloilleen kesäteatterin luonnonkauniissa puitteissa!

Syö pehmistä! Hiekkalinnan rakentamisen jälkeen maistuu mansikkajätski!


After -sea Meren rytmi Kalajoen laajasta viihdetarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin ympäri vuoden!

Meren aallot ja naurunpurskahdukset säestävät auringonlaskussa soivaa kitaraa. Aika tuntuu pysähtyvän rennon yhdessäolon kruunatessa toiminnantäytteisen päivän. Parhaat muistot syntyvät ja syvenevät elämyksistä meren äärellä.

Extremeä hiekoilla Beachfutis, hiekkasähly ja Kalajoki X-Games ovat vain hiekkadyynin huippu!

Aaltojen valtiaat Sovita vesisukset jalkaan tai kokeile muita eksoottisia vesilajeja!

Kalajoki on Suomen monipuolisin rantakohde, jossa yhdistyvät pohjoinen eksotiikka ja rantaloma etelässä. Loputtoman hiekan lisäksi tarjolla on aktiviteetteja jokaiseen makuun ja huippuluokan mahdollisuuden juhlimiseen niin rannalla kuin yökerhossakin. Kokeilkaa golfia, lähtekää saaristoretkelle tai nauttikaa viileistä drinkeistä baaritiskillä, pääasia että teette sen yhdessä.


Videokuvaa Kalajoki X-Gamesista ja muista Kalajoen riennoista youtube.com/visitkalajoki

PIKNIK JA SERENADI


Sinä, minä ja meri Merellinen kokemus on aina kaunein kahdestaan, kun yhdessä jaettu aika heijastuu vedenpinnan kirkkaasta peilistä. Hetki tuntuu hidastuvan ja rentoutuminen voi alkaa.

Kalajoella ilo kuplii viipyillen ja kestäen. Se saa uusia vivahteita kokemuksen kasvaessa hiljalleen hetki hetkeltä. Meriristeily purjelaivalla, kävelyretki dyyneillä ja kierros paikallisissa kulttuurikohteissa ovat omiaan unohduttamaan arjen kiireet. Hyvästi pakotetut aikataulut ja tervetuloa suloinen vapaus viettää aikaa yhdessä sen kaikkein tärkeimmän kanssa.


Jaetut hetket luonnossa Meriretki saaristoon on kaunein, kun sen voi tehdä kaikkein tärkeimmän kanssa.

Vesi hellii Kylpylän lämpö, hoidot ja hemmottelut ympäri vuoden.

Samaa latua Hiihtäkää halki jäälakeuksien tai pulahtakaa yhdessä vaikka avantoon.

Käsintehtyä muotoilua Ihastu paikallistuotteisiin ja pohjoiseen designiin.

AURINGONLASKU TUOMIPAKOILLA


Inspiraatiota horisontissa Kaukana horisontissa yhtyvät taivas ja meri lepuuttavat arjen rutiineista väsynyttä mieltä, ja raikas merituuli tuo mukanaan tuoreita ideoita. Kalajoki antaa aikaa löytää uusia ratkaisuja ja vapauttaa näkemään asiat toisin.

Olipa neuvottelupöydän toisella puolella asiakas tai kollega, Kalajoki tarjoaa puitteet tuottavaan ja nautinnolliseen yhteistyöhön. Hyvin varustellut kokous- ja majoitustilat sekä inspiroiva ympäristö takaavat menestyksen. Palaverin jälkeen on ilo siirtyä oheisohjelmaan paikallisten meriherkkujen ja rentouttavien elämysten parissa. ­


Myötätuulta teemapäivistä Yhteishenki on tehty yhteisistä kokemuksista ja elämyksistä!

Yritysjuhlat ympärivuoden Merihenkiset pikkujoulut tai kesäjuhlat ovat vuoden kohokohta!

Kokka kohti oppimista Uuden omaksuminen käy leikiten aaltojen kuisketta kuunnellessa.


RISTELY PURJELAIVA ANSIOLLA ON UNOHTUMATON ELÄMYS


Avarin mielin Horisontti jakaa maiseman kahtia ja taivaskin näyttää olevan korkeammalla kuin koskaan. Avara maisema heijastuu katsojan mieleen ja jättää jäljen. Kalajoella on tilaa hengittää. KEVÄTTALVEN KANTOHANGET HELLIVÄT MURTOMAAHIIHTÄJÄÄ


Meren neljä vuodenaikaa Kohta nappaa ja ahti suo antejaan! Ei mene enää kauaakaan kun tässä kuljetaan papan kanssa kalassa potkukelkan sijaan kanootilla.

Kalajoella riittää touhua ympäri vuoden. Meri tarjoaa loputtomat mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin ja kokemuksiin. Kesäisin on ilo heittäytyä aaltojen vietäväksi ja vesipuiston vauhtiin, talvella taas kutsuvat hiihtoladut ja kylpylän porealtaat. Ympäri vuoden kävijän on mahdollista tutustua ympäröivään luontoon ja kokea sen monet puolet: retki saaristoon, patikkamatka rantakoivikossa tai kuutamokävely meren jäällä. Kalajoella jokaisella on mahdollisuus löytää juuri oikea hetki saada yhteys mereen. Elämyksiä ympäri vuoden: www.visitkalajoki.fi


PILKKIRETKELLÄ KEVÄTJÄILLÄ: TARINOITA KUUNNELLESSA AIKA KULKEE KUIN SIIVILLÄ.


Pohjoista eksotiikkaa Talven tullen hiekkadyynit peittyvät puhtaan hankivaipan alle ja rantakoivikon oksat saavat hellän huurteen. Pakkanen paukkuu kilpaa jään kanssa ja kuulas taivas häikäisee sinisyydellään. Jäälakeudella kulkija kokee kokonaan uuden puolen Kalajoesta ylitsepääsemättömän tilantunnun vallatessa mielen. Talvinen Kalajoki on erilainen, mutta edelleen yhtä kiehtova. Vahvan jääkuoren alla meri odottaa kävijäänsä. Talvinen Kalajoki yllättää Meren Kävijän erilaisuudellaan: www.visitkalajoki.fi

TÄYDEN KUUN REVONTULIRETKI SAARISTOON


MÄEN LASKUA KEVÄISILLÄ SÄRKILLÄ


Navigoi itsesi Kalajoelle! Kun meren kutsun kerran kuulee, sitä on vaikea enää vastustaa. Kalajoelle on helppo tulla ja sinne palaa aina mielellään kerta toisensa jälkeen.

Kalajoki sijaitsee Perämeren rannalla Valtatie 8 varrella. Tänne matkustat kätevästi omalla autolla, mutta myös useat reittiliikenteen linja-autot pysähtyvät Hiekkasärkillä. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Ylivieskassa (40 km) ja Kokkolassa (70 km), lentokentät taas KokkolaPietarsaaressa (100 km) ja Oulussa (130 km). ­

www.visitkalajoki.fi -sivusto tarjoaa ainutlaatuisen näköalan Suomen merellisimmän matkakohteen mahdollisuuksiin. Tuoreinta tietoa ajankohtaisista tapahtumista saat puolestaan Visit Kalajoki –Facebook-ryhmästä.


- eli mitä kaikkea meri on meillä Kalajoki tunnetaan ennen kaikkea hiekkasärkistään. Korkeat dyynit ovat jatkuvasti muuttuva luonnonihme ja yksi Kalajoen mieleenpainuvimpia näkymiä.

Pitkät hiekkarannat luovat kesäaikaan alueelle täysin oman

Kalajoen tapahtumia:

Etäisyyksiä Kalajoelle:

Kalajoki X-Games

Oulu: 130km

Kalajoen juhannus

Helsinki: 550 km

Kalajoen venetsialaiset

Kuopio: 280 km

Kalajoen syysmarkkinat

Seinäjoki: 210 km

Beachfutis Finnish Open

Rovaniemi: 350 km

mikroilmaston. Näin ollen säät ovat usein miellyttävämpiä kuin lähialueella.

Kalajoen Hiekkasärkkien synnystä kiertää monta tarinaa. Alun perin Tuomipakkoina tunnettu alue oli paikallisen väestön suosiossa jo 1800-luvun lopulla, juhannuksenviettopaikkana sen maine tunnettiin kauempanakin.

Lue lisää: visitkalajoki.fi

Lisää tapahtumia ja tarkempaa tietoa löydät visitkalajoki.fi -sivuilta!


www.visitkalajoki.fi


Kalajoki merenkavijoille7