Page 1

Guió Escena1. “Apareix un bosc amb un xiquet mort.” Poble: OH! Deu meu! Quina desgracia més gran, mai em podia imaginar alguna cosa així. “El poble plora” Poble: Com pot haver passat aquesta tragèdia tan gran? Poble: Segur que ha sigut per alguna maledicció... No hi ha altra explicació. Dona: Jo ahir en somnis vaig veure a un grup de dones fent aquelarres i adoracions al dimoni. Poble: Això es impossible, no pot ser, estàs boja! A demes, això no pot donar-se en un xiquet sense cap maldat.. “El poble se’n va deixant al xiquet al bosc i apareixen reunits els habitants a la plaça, perquè han vist morir a un porc” Poble: No pot ser! Una altra desgracia, la dona tenia raó, pot ser que hi hagen bruixes al poble! “Tres dies després la gent del poble comença a manifestar-se dient que algunes de les habitants del poble son bruixes i que son les causants de els últims esdeveniment catastròfics que han succeït” “Diumenge de mati a la porta de l’església” Poble: Cremarem a totes les bruixes sense pietat! Poble: Han de pagar per el que han fet!


Escena 2 “ Apareixen tots en la plaça del poble fent el Acte de Fe” Poble : (aclamant als presos) Asesines ! Justicia per al poble! Bruixes : Vos maldira la resta de diez que vos queden . “Les bruixes i encadenats es desplaces en cua per tota la plaça” Poble : El vostre fi s’apropa .

“Un dels havitant es posa davant de la cua” Havitant: Perfi! Despres d’aço serem lliures , sense més creencies absurdes ni maldicions! “Continues desfilant fins que arrien al tribunal”

Escena3 “Arriben al tribunal i cadascú ocupa el lloc que tenen assignat” Fiscal: A continuació llegirem les penitencies assignades a cada persona. Jutge: Les primeres onze persones van a ser cremades, sis son humans i altres cinc son el ossos restants de aquests primers diables. A continuació passarà al estrat María de Zozaya. Fiscal: Tu, per haver sigut mestra i haver dogmatitzat a una gran multitud de persones, homes i dones, xiquets i xiquetes, seràs condemnada a la foguera per a que el foc et consumeixca lentament i pateixques pels danys que has causat.


Guió zugarramurdi  
Guió zugarramurdi  
Advertisement