Page 1

XARXES SOCIALS 2018

Una finestra al món des de la qual fer visible l'invisible per a molts


2

Presentació

3

Dades generals de 2018

4

Posicionamient i públic objectiu

7

Impacte d'AIS AYUDA a la xarxa

12

Campanyes de màrqueting

14

Publicacions dels projectes

17

Conclusions


Anàlisi de xarxes 2018

Anem compartint, seguim creixent Tanquem un any amb una xarxa que no para de créixer i amb nous reptes per l'any que comença.


AIS a la XARXA DADES GENERALS DE 2018

409

+35%

Seguidors

54,6 MIL

+35%

Impresions

922 +11,8% "M'agrada" a la pàgina

33,21% mitja d'obertura de la newsletter mensual

MOLTES MÉS PUBLICACIONS ACTUALITZACIÓ BASE DE DADES AMB LLEI RGPD NOVA WEB EN CATALÀ


Ais a la xarxa

4

POSICIONAMENT Organització sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies a través del voluntariat. Atributs de la marca: solidaritat, positivisme, dinamisme.

Públic objectiu Cadascuna de les xarxes socials que AIS Ajuda utilitza com a medi de comunicació arriba a un sector de públic diferent. Facebook, Instagram i Twitter, principalent, són els tres mitjans que s'utilitzen i de forma complementària. Segons el target sigui una persona o una fundació, segons la franja d'edat, una xarxa social o una altra serà més adient que una altra. A la primera de les xarxes, Facebook, hi predomina el públic femení (76,9%) vers el masculí (21,9%). D'altra banda, més de la meitat del públic es troba entre els 35 i els 54 anys (52%).

Instagram té uns resultats ben diferents, sobre tot quant a la franja d'edat. A aquesta xarxa social la gran majoria d'usuaris es troba entre els 18 i els 34. Tot i això, el percentatge de dones segueix sent considerablament superior als homes.


Ais a la xarxa

5

No obstant això, aquesta hegemonia del públic femení disminueix amb Twitter. Aquest com, els percentatges per sexes estan ben igualats, amb un 50% cadascú.

Un altre mitjà de comunicació important és el mailing massiu per el qual utilitzen Mailchimp. Amb aquesta eina fem arribar la nostra Newsletter mensual al nostre públic (empreses, voluntaris, centres, fundacions, famìlias) i el mantenim així informat a tothom de les activitats i novetats de l'organització. Aquest any s'ha actualitzat la base de dades per tal de complir amb nova política RGPD. Després d'aquest esfoç d'actualizació dels gairebé 2.000 contactes, ens hem quedat amb una nova llista de 1923 persones i entitats que han volgut seguir rebent informació de AIS AYUDA, així com altres nous contactes. El resultat d'aquesta acció de renovació ha sigut molt positiu pel que fa referència a comunicació eficaç: el percentatge mitjà d'obertura del mail de tot l'any és del 33,21%, quan fa un any era del 2,5%.


Ais a la xarxa

6

Amb l'objectiu d'establir punts de referència pel 2019, analitzem les publicacions més virals i els "m'agrada" del 2018, per així tenir un millor coneixement del que el nostre públic espera de la organització i poder assolir més èxits al futur.

PUBLICACIONS A FACEBOOK 823

922

11,78%

"M'agrada" a la pàgina de Facebook d'AIS. En aquest aspecte, creixem un 11,78% més del que vam créixer l'any passat. 922 usuaris únics, Tenim en compta que mai es promocionen les publicacions.

Abast de la publicació Mayor alcance conseguido: 1416 insights

Les publicacions oscil·len entre els 50 i els 1416 insights, esent els millors dies per publicar els dilluns, dimecres i dijous i la millor hora a les 8:30 o a les 15:00. Important destacar que no existeix abast pagat, tot és orgànic.


Ais a la xarxa

7

top 3 facebook

2

1

1 d'agost. Pau Donés. 1751 insights!

3 de desembre. Dia de la Discapacitat. 1416 insights!

22 de març. Cursa El Corte Inglés. 1271 insights!

3


Ais a la xarxa

Publicacions a InstagramÂ

8 240 posts

+9,6%

El Top 3 en "M'agrada" d'aquesta xarxa social correspon, per ordre, a la Sortida de Nadal, el Premi Estatal de Voluntariat, y el Dia de la Discapacitat.


Ais a la xarxa

9

PUBLICACIONS DE TWITTER

Una mostra d'alguns dels twits més importants de l'any. Aquest any hem twiteat molt més que l'any passat. Les impressions han arrivat a 54.939 i el nombre de twits s'ha triplicat respecte al 2017.


Ais a la xarxa

10

TOP 3 TWITTER 1. TWIT PRINCIPAL: Dia Internacional de la Discapacitat. 3 de desembre. 

3.894 INSIGTHS

2. EEV 2018. 19 de setembre. 

2.250 INSIGTHS

3. Primer Bany de l'Any. 13 de gener. 

1.132 INSIGTHS


Ais a la xarxa

11

ELS VÍDEOS D'AIS MÉS VIRALS DEL NOSTRE CANAL

1

2

3 VÍDEOS NOUS I 3,7 mil VISUALITZACIONS TOTALS AL CANAL

Els vídeos del canal de Youtube són una eina molt útil per a donar suport a les explicacions dels projectes en les xerrades de sensibilització i a nous voluntaris. Els vídeos d'AISBAND són els que desperten un major interès i els que perduren major temps com a contingut actual.


Ais a la xarxa

12

CAMPANYES DE MÀRQUETING ONLINE

Primer Premi

#ConcursoFotografiaAIS

El concurs de fotografia d'estiu va ser pensat com a campanya de màrqueting per a fomentar la participació i mantenir el contacte amb els voluntaris d'AIS AJUDA en l'època de vacances d'estiu. La participació va ser un èxit i es va aconseguir que hi hagués més activitat en les xarxes en una època en la qual hi ha moltes menys activitats.


Ais a la xarxa

13

II Torneig de Pàdel Solidari #AISPadel

#AISNadal #Adviento

La campanya de #AISPadel amb motiu del II Torneig de Pàdel Solidari va servir per a aconseguir més patrocinadors, més jugadors i més voluntaris. Per Nadal aprofitem el taller dels calendaris solidaris de #Advent per a compartir 25 frases inspiradores.


ENROTLLA'T

Algunes Publicacions del projecte Enrotlla't


FÀBRICA DE SOMRIURES

Algunes Publicacions de Fàbrica de Somriures


AISNADA L

Algunes Publicacions del projecte AISNADAL


Ais a la xarxa

17

CONCLUSIONS Com a novetats d'aquest any destaquem la renovació de la base de dades que ens ha permès dur a terme una comunicació molt més eficaç, augmentant l'índex d'obertura de les newsletter mensuals fins a aconseguir un 33,21%. D'altra banda, es va innovar amb la creació de campanyes de màrqueting en xarxes socials amb l'objectiu de donar continuïtat i promoure la participació dels usuaris. Entre aquestes accions de promoció van estar el concurs de fotografia d'estiu, la campanya de promoció de l'II Torneig Solidari de Pàdel i el calendari d'Advent de Nadal amb frases inspiradores, així com la campanya de captació de fons "Dona gotes d'alegria" que es va llançar al desembre. Un vegada més, analitzant les xarxes socials de l'entitat, es confirmen dues idees essencials: en primer lloc, que AIS AJUDA compta amb una alta fidelitat per part del seu públic i, d'altra banda, que aquests canals de difusió són eines molt útils per a mantenir el contacte amb molts voluntaris i persones associades a la comunitat, així com per a reforçar el treball en xarxa que es duu a terme amb altres entitats. Això es veu reflectit en l'ascens lent però estable del nombre de seguidors i en la resposta positiva que rebem per part dels usuaris, que demostren una implicació i una gran afinitat als valors solidaris defensats per aquesta ONG. Aquest any hem pogut comprovar que hi ha dos tipus de publicacions que resulten de major interès: les activitats amb persones amb discapacitat (beneficiaris de tot el treball d'AIS AJUDA) i els articles d'actualitat. El format preferit és el del vídeo i els posts que generen major "engagement", els referents a premis, reconeixements i subvencions. El tipus d'usuari segueix determinat per la xarxa social: els més joves utilitzen gairebé com a única eina Instagram mentre que els adults consumeixen major informació en Facebook. L'usuari de Twitter sol estar més vinculat a l'àmbit professional i té més interès en continguts més seriosos que aportin un coneixement més concret. Aquesta divisió de públics és el motiu principal pel qual considerem crucial el manteniment de les tres xarxes per a compartir informació, captar nous seguidors, generar simpatia i, per descomptat, fer un exercici de transparència.


Ais a la xarxa

18

On volem arribar el 2019 i com ho farem Donar protagonisme a les persones amb discapacitat i als voluntaris de l'entitat a la xarxa. Ells són els més actius i els que millor mostren l'essència de l'ONG. Aprofitar els moments de les activitats amb els usuaris per mostrar major proximitat. Elaborar material audiovisual en format de vídeo, que és el que més reaccions positives aconsegueix. Promoure la participació i la resposta dels usuaris a través de campanyes concretes que donin continuïtat i animin a prendre un paper més actiu, com els concursos, les enquestes en stories o les publicacions que van creant una història i estan relacionades. Crear i compartir contingut d'utilitat per a persones amb discapacitat, com per exemple, llocs adaptats que es poden visitar o activitats d'oci interessants. El nostre objectiu és donar-nos a conèixer i arribar a gent nova, però preval tenir usuaris reals i implicats en la causa i fer comunitat amb els quals ja ho estan. Volem seguir amb la política de no invertir en promoció ni en mètodes de pagament, i tot i així seguir millorant els nostres resultats a la xarxa. Donar suport a les relacions del treball en xarxa donant suport a altres projectes d'entitats col·laboradores amb qui compartim objectius socials. Tots junts sumem i és molt més fàcil trobar suport en altres amb les mateixes preocupacions i interessos. Anar actualitzant la base de dades i promocionar més la subscripció a la newsletter mensual, el medi més seriós que recull la informació més rellevant i la forma més clara per fer l'exercici de transparència amb les persones que ens ajuden. Creació d'un nou blog amb contingut relacionat amb un projecte i un objectiu concrets. Marcar-se uns objectius mensuals perquè hi hagi constància en les publicacions.

Profile for aisayudaalainfancia

Anàlisi de xarxes socials AIS AYUDA 2018  

Anàlisi de l'activitat i l'impacte de les publicacions d'AIS AYUDA a les xarxes socials en aquest últim any.

Anàlisi de xarxes socials AIS AYUDA 2018  

Anàlisi de l'activitat i l'impacte de les publicacions d'AIS AYUDA a les xarxes socials en aquest últim any.

Advertisement