Page 1

Parels van Afrika


Reizen is meer dan genieten van fraaie uitzichten. Reizen is een voortdurende en diepgaande verandering in de beleving van het leven en verblijdt het hart.


Van Rotterdam

Programma

Naar Rotterdam

MAROKKO

EGYPTE

ALGERIJE

Dag 1. Rotterdam - Aswan, Egypte Abu Dhabi Abu Dhabi

LIBIË

VAE

Aswan Ro

SAUDI-ARABIË

NIGER

OMAN

Ze

SOEDAN

TSJAAD

Dag 3. Aswan - Livingstone, Zambia Dag 4. Livingstone - Windhoek, Namibië Dag 5. Sossusvlei

e

MALI

de

MAURETANIË

Muscat

Dag 2. Aswan

JEMEN

Dag 6. Windhoek - Kaapstad, Zuid-Afrika Dag 7. Kaapstad

NIGERIA ETHIOPIË

Victoriameer

DEM. REP. KONGO

MASAI MARA

Dag 8. Kaapstad Dag 9. Kaapstad - Maun, Botswana

SOMALIË KENIA NAIROBI

Dag 10. Okavango Delta Dag 11. Maun - Johannesburg

Kilimanjaro

Seychellen

TANZANIA

Dag 13. Masai Mara Dag 14. Nairobi - Seychellen

ANGOLA

ZAMBIA

Livingstone Victoriawatervallen

NAMIBIË Windhoek Sossusvlei

MOZAMBIQUE ZIMBABWE

Maun Okavango Delta

BOTSWANA JOHANNESBURG

ZUIDAFRIKA Kaapstad

Dag 12. Johannesburg - Nairobi, Kenia

MADAGASKAR

Dag 15. Seychellen Dag 16. Seychellen Dag 17. Seychellen - Muscat, Oman Dag 18. Muscat - Rotterdam


Air Cruise 'Parels van Afrika' In navolging van onze eerdere unieke en succesvolle aircruises heeft onze reisarchitect opnieuw een schitterende 18-daagse aircruise ontworpen: ‘Parels van Afrika’. Deze exclusieve aircruise is ongetwijfeld de meest onvergetelijke manier om de mooiste plekken van Afrika te ontdekken. Uw privévliegtuig, een VIP Boeing 737-700 NG, is ingericht met 56 comfortabele, klassieke business class stoelen, zodat u aan ruimte en comfort geen gebrek heeft. Het vliegtuig, met dezelfde bemanning, blijft gedurende de aircruise bij het gezelschap. U vliegt alleen overdag. Op de meeste luchthavens hebben wij, waar mogelijk, een eigen VIP balie en bagageafhandeling, zodat er geen lange rijen bij de douane en beveiliging zijn. Het reisschema van de aircruise is uniek en laat u kennis maken met historische steden en de mooiste natuurgebieden van het Afrikaanse continent. Tijdens deze reis bezoekt u maar liefst acht landen. Vanaf Rotterdam The Hague Airport reist u eerst naar het historische Aswan aan de machtige Nijl in Egypte en vervolgens naar Livingstone in Zambia, waar u een bezoek brengt aan de imposante Victoriawatervallen. In Namibië vindt u de hoogste zandduinen ter wereld bij Sesriem en Sossusvlei. Kaapstad is zonder twijfel een van de mooie historische steden waar u overal de invloeden terugvindt van de Nederlandse ontdekkingsreizigers. In Kaapstad bieden wij u bijzondere excursies waar u desgewenst gebruik van kunt maken. Het verblijf in de Okavango Delta in Botswana is een van de vele hoogtepunten van de reis. Het unieke ecosysteem biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna en is het decor van vele bekende natuurdocumentaires van o.a. de BBC.

Totaal anders is de natuur in de uitgestrekte Masai Mara in Kenia, een waar paradijs op aarde. Hier vindt u grote kuddes gnoes en zebra’s die over de steppen trekken. Na al deze ervaringen, die ongetwijfeld een grote indruk op u hebben gemaakt, is het goed toeven op de exotische Seychellen. Geniet en laat u verwennen in uw luxe resort gelegen aan de altijd warme Indische Oceaan. De laatste bestemming van uw reis is het authentieke Muscat. Verwonder u over de vele moskeeën, soeks en forten in de sprookjesachtige hoofdstad van Oman. Tijdens de aircruise verblijft u in luxe of bijzondere accommodaties en maakt u inspirerende excursies. U geniet van de culinaire creaties van de lokale chefs en maakt kennis met diverse culturen en gebruiken. De aircruise wordt begeleid door twee tourmanagers die ervoor zorgen dat het u tijdens uw reis aan niets zal ontbreken. Gedurende de aircruise is er regelmatig gelegenheid om, als u daar prijs op stelt, even los van het gezelschap uw eigen weg te gaan.

Deelnemen aan de aircruise is niet zomaar een vakantie, maar een ware ontdekkingsreis waarbij u in stijl de kleuren en geuren van den vreemde ondergaat.

Slechts 54 personen kunnen aan deze unieke aircruise deelnemen.


Rotterdam - Aswan, Egypte Vliegtijd: 5.00 uur

In de loop van de morgen vertrekt uw privĂŠvliegtuig vanaf Rotterdam The Hague Airport voor de schitterende aircruise naar de mooiste plekken van Afrika.

Dag 1

De eerste bestemming van uw aircruise is het indrukwekkende Aswan in Egypte. Aswan, vroeger Syene genoemd, is de meest zonnige zuidelijke stad van Egypte en was eens een belangrijk handelscentrum en de poort naar Afrika. Aswan heeft een mooi natuurlijk landschap en talrijke belangrijke bezienswaardigheden. Op de Nijl ziet u talloze zeilboten (falluka's) en kunt u heerlijk slenteren langs de brede Corniche. Bij Aswan vindt u vele interessante bijzonderheden, zoals het tempelcomplex Philae, gebouwd in de 3e eeuw voor Christus. Dit prachtige tempelcomplex is gewijd aan de godin Isis. Het lag vroeger op het eiland Philae, maar werd bedreigd door overstromingen toen de beroemde Aswan stuwdam werd gebouwd. Met internationale steun werden de tempels verplaatst en opnieuw opgebouwd op het eiland Agilkia. Het grootste deel van het graniet dat voor de oude Egyptische tombes, tempels en obelisken werd gebruikt, kwam uit de steengroeven van Aswan. Interessant is de onvoltooide obelisk met een lengte van 42 meter die nog steeds op dezelfde plaats ligt waar hij duizenden jaren geleden werd uitgehouwen.

Uw hotel in Aswan is het roemrijke Hotel Sofitel Legend Old Cataract Aswan.

Het hotel, gelegen op een granieten rots, ligt in de Nubische woestijn direct aan de oever van de machtige Nijl, tegenover het eiland Elephantine. Het indrukwekkende Victoriaanse gebouw is de legendarische plek waar de Egyptische koning Foead zijn gasten ontving, Agatha Christie aan haar cocktails nipte en een imposante gastenlijst van vorsten en beroemdheden koninklijk vertoefde.


Dag 2

Aswan Vandaag kunt u deelnemen aan een aantal interessante excursies. U kunt er ook voor kiezen om te genieten van de faciliteiten van uw hotel. Het klooster van Sint Simeon ligt op een heuvel in de woestijn aan de westelijke oever van de Nijl in Aswan. Het is een van de grootste en best bewaarde Koptische kloosters in Egypte. Het grootste deel van de bouw zou in de 7e eeuw hebben plaatsgevonden en de site was van historisch belang voor Nubische christenen. Dit prachtige klooster werd opgedragen aan Anba Hadra, een 4e-eeuwse monnik.

De Noble Tombes, genesteld in de uitlopers tegenover de Ramesseum tempel, zijn meer dan 400 graven van edelen uit de 6e dynastie tot de Grieks-Romeinse periode. Waar koninklijke tombes werden versierd met cryptische passages uit het Dodenboek om hen door het hiernamaals te leiden, verfraaiden de edelen, om het goede leven na hun dood voort te zetten, hun graven met prachtig gedetailleerde scènes uit hun dagelijks leven.


Dag 3

Aswan - Livingstone, Zambia Vliegtijd: 6.00 uur

Na een vroeg ontbijt vliegt u van Aswan naar Livingstone in Zambia. Livingstone ligt aan de wereldberoemde Victoriawatervallen, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Livingstone is vernoemd naar de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone. Als eerste Europeaan reisde hij met een zogenaamde piroge, een soort prauw, naar Kazembe, een koninkrijk in het huidige Zambia. Op 17 november 1855 ontdekte hij als eerste blanke de beroemde Victoriawatervallen, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De Schot was zeer onder de indruk van het natuurverschijnsel. In zijn dagboek schreef hij onder meer het volgende over de watervallen:

“Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen.�

U verblijft in Livingstone in het koloniale Royal Livingstone Hotel by Anantara. Het meest luxueuze koloniale hotel van Zambia is gelegen in het Nationaal Park MosiOa-Tunya en ligt direct aan de oevers van de rivier de Zambezi met een schitterend uitzicht op de Victoriawatervallen. Via een eigen ingang kunt u naar de watervallen lopen.

Het hotel heeft een zwembad en een terras in koloniale stijl met uitzicht op de onberispelijk onderhouden tuinen. De kamers van het Royal Livingstone bieden een mix van Victoriaanse elegantie en Afrikaanse warmte. The Royal Spa biedt massages met uitzicht op de machtige Zambezirivier.


Dag 4

Livingstone Windhoek, Namibië Vliegtijd: 1.20 uur

Na het ontbijt maakt u een onvergetelijke helikoptervlucht over de Victoriawatervallen en de Zambezi. U zult genieten van het prachtige uitzicht tijdens deze ‘Flight of Angels’. Na deze bijzondere ervaring vliegt u naar Windhoek in Namibië. In Windhoek aangekomen, reist u verder in kleinere vliegtuigen naar de indrukwekkende Sossusvlei. Hier vindt u de hoogste zandduinen ter wereld. In Namibië zijn niet veel accommodaties die het aantal gasten van onze aircruise kunnen ontvangen. Daarom hebben wij hier gekozen voor twee uniek gelegen accommodaties.

De Sossusvlei Lodge & Le Mirage Desert Lodge and Spa. De Sossusvlei Lodge ligt naast Sesriem net buiten de ingang van zowel het Namib Naukluft National Park als de duinen bij Sossusvlei. De milieuvriendelijke lodge past perfect in de spectaculaire omgeving van de oudste woestijn ter wereld.

Le Mirage Desert Lodge and Spa heeft een unieke architectuur in de vorm van een kasteel. Het combineert luxe en natuur en biedt gasten vanuit elke kamer een prachtig uitzicht op de Namib Woestijn. Voor gasten die willen ontspannen heeft Le Mirage een wellness centrum van wereldklasse.


Dag 5

Sossusvlei De Sossusvlei is een vallei in het midden van de Namib Woestijn. De vallei ligt in het Namib Naukluft National Park. Majestueus rijzen de 325 meter hoge, roodoranje zandduinen op uit de vlakte met geel savannegras. De duinen zijn niet alleen de oudste en hoogste zandduinen ter wereld, maar ook hĂŠt handelsmerk van NamibiĂŤ.

De duinen hebben unieke kleuren die veranderen bij het opkomen en ondergaan van de zon. Dit levert een schouwspel op dat u echt niet mag missen. Fotosucces is verzekerd in dit spel van uniek licht, schaduw en rood zand. Het is toegestaan om vrij te wandelen in Sossusvlei en u mag de zandduinen zelfs beklimmen.


Dag 6

Windhoek - Kaapstad, Zuid-Afrika Vliegtijd: 1.40 uur

In de loop van de ochtend vliegt u met kleine vliegtuigen terug naar Windhoek. Hier staat uw privévliegtuig klaar om u naar Kaapstad in Zuid-Afrika te vliegen.

De invloeden van de VOC zijn ook terug te vinden in de enorme hedendaagse culturele smeltkroes. Naast Hollanders, Franse Hugenoten, Duitsers en Britten migreerden ook Indonesiërs naar de Kaap.

Kaapstad is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Ronduit spectaculair is de ligging van Kaapstad aan de voet van de majestueuze Tafelberg, die grote delen van het jaar in een mystieke nevel is gehuld. Jan van Riebeeck stichtte de stad in 1652 als proviandplaats voor de schepen van de VOC op weg naar Azië.

Het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, de onmiskenbare culturele en historische bezienswaardigheden worden afgewisseld met prachtige stranden, de vermaarde botanische tuinen van Kirstenbosch, de beroemde pinguïns van Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop.

Vooral in het centrum van de stad komt dit historische gegeven nog volop terug in het straatbeeld. Kaapstad wordt hierom ook wel de “moederstad” genoemd, want het was lange tijd de enige stad in Zuid-Afrika.

Uw hotel voor de komende drie nachten is het charmante Cape Grace Hotel. Het sfeervolle hotel is gelegen in het hart van het Victoria & Alfred Waterfront. Alle kamers bieden uitzicht op de gezellige haven. In de Bascule Bar van het hotel zijn meer dan 500 verschillende whisky’s en tal van uitgelezen Kaapse wijnen aanwezig. Daarnaast kunt u in de Cape Grace Spa terecht voor Afrikaans geïnspireerde behandelingen volgens traditionele methodes, waarbij lokale producten worden gebruikt.

Op slechts een uurtje rijden van de stad liggen de wereldberoemde wijngaarden van Stellenbosch, Franschhoek en Paarl.

Kortom: welkom in een van de mooiste steden op aarde.


Dag 7 & 8

Kaapstad Deze dagen kunt u indelen zoals u wilt. Wellicht wilt u de stad zelf verkennen en genieten van uw hotel of deelnemen aan een van onze bijzondere excursies. Wij hebben een selectie gemaakt van unieke excursies waaraan u kunt deelnemen. Houd de ochtend van dag 7 in ieder geval vrij. Wij hebben dan een bijzondere verrassing voor u in petto!


U kunt kiezen uit diverse excursies. • Proef de mooiste wijnen tijdens een bezoek aan de beroemde wijngebieden. U rijdt in klassieke auto’s met privéchauffeur. • Ontdek de heerlijke Maleise keuken tijdens een kookcursus in de Bo-Kaap.

• Laat u inspireren tijdens een gospeldienst in een township. • Geniet van de prachtige vergezichten vanaf de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop tijdens een Peninsula tour met een privégids/chauffeur.

• Vaar naar het Robbeneiland Museum, de gevangenis waar Nelson Mandela gevangen zat.


Kaapstad - Maun, Botswana Vliegtijd: 2.10 uur

Dag 9

Direct na het ontbijt vliegt u van Kaapstad naar Maun in Botswana. Vanaf Maun vliegt u met kleinere vliegtuigen naar de schitterende Okavango Delta.

valt de rivier in het noordwesten van Botswana eerst uiteen in talloze kanalen en moerassen in een enorm deltagebied. De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld, zo groot als ZwitserDe Okavango Delta is een immens land. Er zijn geen grootschalige netwerk van kanalen en moeraslodges in de delta. Dit zou afbreuk sen dat een natuurlijke aantrekdoen aan de schoonheid van het kingskracht vormt. gebied en een negatieve invloed De levensader van dit gebied is de hebben op het fragiele ecosys1400 kilometer lange Okavango teem. die vanuit Angola door de NamiTijdens het verblijf in de delta bische Caprivi richting de Kalahari wordt het gezelschap daarom Woestijn stroomt. Voordat het ondergebracht in verschillende water deel wordt van de Kalahari, luxe, kleinschalige lodges.


Okavango Delta

Dag 10

De Okavango Delta is een ultiem natuurgebied met opvallend veel wilde dieren, waaronder de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. De verscheidenheid aan begroeiing en wild is enorm in de delta. Gebieden met hoge bomen als de worstboom (sausage tree) worden afgewisseld door zandvlaktes met voornamelijk mopane begroeiing. Hier vindt u een enorme diversiteit aan dieren: impala, koedoe, zebra, gnoe, tsessebe, lechwe, hartebeest, eland, steenbok en de zeldzame Roan antilope.

Kuddes buffels en olifanten zwerven door het gebied. Katachtigen als de leeuw, luipaard en cheeta zijn in grote getalen aanwezig met de hyena in hun voetspoor. Tijdens uw verblijf worden diverse gamedrives gemaakt. Tijdens deze safariritten zult u de geuren en kleuren van de delta in hun volle glorie ervaren. Het bezoek aan de Okavango Delta is een onvergetelijke ontdekkingsreis door ongerepte en onaangetaste natuur.


Maun - Johannesburg Vliegtijd: 1.10 uur

Bij het krieken van de dag, tijdens de zonsopgang, maakt u nog een schitterende gamedrive in de delta en geniet u van de kleuren en geuren als de natuur op haar mooist is. Na het ontbijt vliegt u met kleinere vliegtuigen terug naar Maun en vervolgens met uw privĂŠvliegtuig naar Johannesburg. Voordat u naar uw hotel gaat maakt u een korte sightseeingtour door Johannesburg.

Een van de meest prestigieuze hotels van Zuid-Afrika is ongetwijfeld het Four Seasons Hotel The Westcliff.

Dag 11

Het hotel ligt op een heuvel in een van de meest exclusieve woonwijken van Johannesburg. Vanuit uw hotel heeft u een schitterend uitzicht op de welvarende wijken en de dierentuin van Johannesburg. The Westcliff is gebouwd in de stijl van een Toscaans dorp en wordt omringd door acht hectare prachtige tuinen waardoor u een sereen gevoel krijgt, iets wat normaal niet wordt geassocieerd met 'Josie', zoals de lokale bevolking hun drukke stad noemt. Het hotel heeft alle luxe en faciliteiten die u van een exclusief hotel als dit mag verwachten.


Dag 12

Johannesburg Nairobi, Kenia Vliegtijd: 3.45 uur Na het ontbijt vliegt u van Johannesburg naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. U vliegt direct door met kleinere vliegtuigen naar uw lodge in de Masai Mara, waar u in de loop van de middag aankomt. De Masai Mara is een van de mooiste natuurparken ter wereld. Het loopt naadloos over in het Serengeti National Park in Tanzania. Het reservaat, geopend in 1961, beslaat ongeveer 1.800 km². In het oosten wordt het park door de Loita heuvels begrensd, westelijk door het prachtige Esoit Oloolo en in het noorden door de Ithong heuvels. Het contrast tussen de flora en fauna van de Masai Mara en die van de Okavango Delta is enorm. Het zijn twee uitzonderlijk mooie natuurparadijzen die u kennis laten maken met enkele van de mooiste natuurgebieden van onze aarde.

U verblijft in de schitterend gelegen Fairmont Mara Safari Club. Fairmont Mara Safari Club, onderdeel van de gerenommeerde Fairmont hotelketen, ligt in het beschermde natuurgebied Ol Choro Oiroua. De lodge ligt aan de voet van de Ithong heuvels, aan drie zijden omgeven door de Mararivier en aan de rand van 's werelds zevende nieuwe Wereldwonder: de Masai Mara. Fairmont Mara Safari Club is dé definitie van luxe in een tent. Alle tenten van het Fairmont Mara hebben een eigen veranda en uitzicht op de Mararivier, waar talloze nijlpaarden en krokodillen leven.

Uw tent is smaakvol ingericht met houten meubels en gedecoreerd in warme kleuren. In het centrale gedeelte van Mara Safari Club vindt u de receptie, lounge, souvenirwinkel, bibliotheek en heeft u wifi. Een overnachting in een tented camp zorgt voor het ultieme safarigevoel: u bent een met de natuur. Tussen u en die leeuw die ’s nachts brult, zit slechts een tentdoek! Uw veiligheid is echter gewaarborgd door professionele rangers die 's nachts voor u de wacht houden.


Dag 13

Masai Mara Het Masai Mara National Reserve is een gebied van adembenemende vergezichten, overvloedige flora en fauna en eindeloze vlaktes. Op de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara komt u grote troepen leeuwen, maar ook kuddes zebra’s, antilopen, gazellen, olifanten en buffels tegen. Het reservaat is de thuisbasis van een enorme concentratie van meer dan twee miljoen wildebeesten, zebra’s en antilopen die deel uitmaken van de beroemde Grote Migratie. In de Masai Mara leven de Masai. Verspreid over het reservaat leven zij in hun typische kraal: een houten omheining die vee en bewoners afschermt van de wilde dieren.

De Masai Mara is een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers en herbergt een overvloed aan olifanten, buffels, giraffen, leeuwen en cheeta's. Luipaarden worden vaak aangetroffen en de bedreigde zwarte neushoorn schuilt in het dichte struikgewas. Grote groepen nijlpaarden en enorme krokodillen worden gevonden in de Mararivier. In het park leven meer dan 450 vogelsoorten. U ontdekt de Masai Mara tijdens diverse gamedrives onder leiding van uw zeer ervaren ranger.


Dag 14

Nairobi - Seychellen Vliegtijd: 2.40 uur

Na het ontbijt vliegt u met kleinere vliegtuigen terug naar Nairobi en aansluitend met uw eigen privévliegtuig naar de exotische Seychellen. Een waar paradijs in de Indische Oceaan waar u alle indrukken van de afgelopen dagen kunt verwerken in een serene omgeving. U verblijft op het grootste eiland van de archipel, Mahé. Hier is ook de hoofdstad Victoria gevestigd. Ontegenzeggelijk zijn de stranden de grootste attracties van de Seychellen, parelwitte zandstranden aangeraakt door het heldere water van de Indische Oceaan, afgewisseld met gigantische granieten rotsblokken en weelderige groene bergen.

Uw resort op de Seychellen is het prachtig gelegen Kempinski Seychelles Resort. Het resort is gelegen in het zuiden van Mahé, aan de bekende Lazare-baai in het exclusieve en rustige deel van het eiland. Het resort ligt op 24 km van de luchthaven van Mahé. Het resort is een waar paradijs met poeder witte zandstranden aan een azuurblauwe zee. Naast dineren in restaurant ‘Café Lazare’ of het specialiteitenrestaurant ‘L’Indochine’, is het ook mogelijk om in uw eigen kamer of suite te dineren. Het resort biedt alle service, faciliteiten en activiteiten dat u van een Kempinski Resort mag verwachten.


Dag 15 & 16

Seychellen Het is heerlijk uitrusten op de Seychellen en uw resort na de vele indrukken en activiteiten van de afgelopen dagen.

Zeldzame exotische diersoorten leiden hier dan ook een ongestoord leven. Bijna de helft van de eilanden is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied.

De Seychellen bestaat uit een groep van 115 tropische eilanden. De eilanden beslaan een gezamenlijke oppervlakte van 455 km² en liggen verspreid over honderdduizenden vierkante kilometers in het turquoise zeewater van de Indische Oceaan, ten noordoosten van Madagaskar.

Bij de eilanden kan men uitstekend duiken of snorkelen op zoek naar tropische vissoorten en koraalriffen.

De meeste eilanden bieden schitterende witte zandstranden en helderblauw water. De drie grotere eilanden MahĂŠ, Praslin en La Digue zijn atollen van graniet, de buitenste eilanden bestaan uit koraal. De overheid stimuleert het luxueuze toerisme om te voorkomen dat grote massa's mensen de fraaie en kwetsbare natuur aantasten.

Op de Seychellen groeien veel planten die nergens anders voorkomen. De bevolking van de eilanden leeft veelal van landbouw, toerisme en visvangst. Het constante en zeer aangename klimaat, de vriendelijke multiculturele bevolking, de imposante natuur, de altijd warme oceaan en de tropische groene wouden maken de Seychellen tot een waar paradijs.


Dag 17

Seychellen - Muscat, Oman

Na het tropische ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Mahé voor uw vlucht naar Oman. De hoofdstad van Oman is Muscat en wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. Vele witte gebouwen, poorten, doolhofstraatjes en gezellige restaurantjes kenmerken de stad. Oman wordt sinds 1970 geleid door sultan Qaboes bin Said Al Said. Het sultanaat is bezig om het toerisme aan te trekken.

Vliegtijd: 4.05 uur

Van een rustig plaatsje dat haar inkomsten haalde uit de visserij, is Muscat nu uitgegroeid tot een bruisende stad. Oman is gelegen in het westen van Azië, in het oosten van het Arabisch Schiereiland. Het land telt meer dan drie miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. In Oman leven Arabieren, Bedoeïenen en Jebels. Op weg naar uw hotel maakt u een korte stadstour door Muscat.

Uw hotel is het luxe Shangri-La Al Husn Resort & Spa. Het Al Husn Hotel vormt samen met het Al Waha Hotel en het Al Bandar Hotel het Shangri-La’s Barr al Jissah Resort & Spa bij Muscat. Het resort is uniek gelegen tussen steile bergkammen in een idyllische baai aan het strand en in het midden van fraai aangelegde tuinen. Het zeer luxe Al Husn Resort

heeft een privéstrand en biedt maximale service en privacy. Op het privéstrand van dit schitterende resort wordt ook het afscheidsdiner voor u geserveerd.


Muscat - Rotterdam Vliegtijd: 7.10 uur De laatste dag van uw aircruise is aangebroken. U geniet van een heerlijk ontbijt en de morgen is ter vrije besteding. Desgewenst kunt u nog een bezoek brengen aan de Grand Mosque voor u vertrekt naar de luchthaven. De imposante Sultan Qaboos Grand Mosque is de enige moskee in Oman die elke ochtend (behalve vrijdag) geopend is voor niet-moslims. U zult onder de indruk zijn van het wit marmeren bouwwerk met de schitterende gebedshal, het plafond van keramiek en mozaĂŻek en de prachtige kristallen kroonluchters. De gebedshal heeft plaats voor 20.000 gelovigen. Het motief van het plafond komt terug in het tapijt waar door honderden vrouwen vier jaar lang aan is gewerkt. De bemanning wacht op u in uw privĂŠvliegtuig om u weer comfortabel naar Rotterdam terug te vliegen. Het diner wordt aan boord geserveerd. U komt om circa 21.00 uur aan op Rotterdam The Hague Airport.

Dag 18


Upgrades De hotelkamers die wij voor u hebben geselecteerd zijn over het algemeen Deluxe kamers, kamers in de hogere categorie. Wilt u genieten van nog meer luxe en ruimte? Wij hebben de mogelijkheid om in een aantal hotels en resorts een kamer of een suite in een hogere categorie voor u te reserveren.

Op basis van beschikbaarheid zijn upgrades mogelijk in:

Aswan Sofitel Legend Old Cataract Aswan

Kaapstad Cape Grace Hotel

Johannesburg Four Seasons Hotel The Westcliff

Livingstone Royal Livingstone Hotel by Anantara

Botswana Mombo Camp

Seychellen Kempinski Seychellen Resort

Muscat Shangri-La Al Husn Resort & Spa


Uw vliegtuig Het vliegtuig waarmee gevlogen wordt is een Boeing 737-700, uitgerust met 56 klassieke business class stoelen met uitsluitend een raam- of gangpadplaats. Aan ruimte en comfort dus geen gebrek. U vliegt alleen overdag. Waar mogelijk zult u een VIP behandeling ervaren op de luchthavens, dus geen lange rijen bij de douane en de beveiliging. U mag 32 kg ruimbagage (2 koffers) per persoon meenemen en uiteraard uw handbagage.

Elke 2 seconden start of landt er een Boeing 737. Er zijn meer dan 180 miljoen vluchten geweest. Er hebben 17 miljard passagiers in Boeing 737’s gezeten. Gemiddeld zijn er tegelijk 2.000 Boeing 737’s in de lucht. Alle Boeing 737’s samen hebben 187 miljard kilometer gevlogen. Dat is 624 keer naar de zon en terug. Spanwijdte: 28.88 m Lengte: 31-33 m Hoogte: 11.1 m Kruissnelheid: 800 km/h Maximaal bereik: 5180 km Vlieghoogte maximaal: 11.000 m Maximum take-off gewicht: 56.450 – 63.300 kg Maximum landingsgewicht: 51.700 – 52.550 kg Brandstof: 23.830 liter Verbruik: 2600 kg per uur


Algemene informatie Reisperiode Op onze website www.aircruisecollection.nl staan de vertrekdata en prijzen van de Air Cruise ‘Parels van Afrika’. Landen Tijdens de Air Cruise ‘Parels van Afrika’ bezoekt u achtereenvolgens: Aswan in Egypte, Livingstone in Zambia, Sossusvlei in Namibië, Kaapstad in Zuid-Afrika, de Okavango Delta in Botswana, Johannesburg in Zuid-Afrika, de Masai Mara in Kenia, de Seychellen en tenslotte Muscat in Oman. Aantal deelnemers De reis gaat door met minimaal 34 personen en maximaal 54 personen. Tourmanagers/gidsen Er gaan twee ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection mee. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw aircruise. Ter plaatse wordt gebruik gemaakt van lokale (Engelssprekende) gidsen. Van de luchtvaartmaatschappij, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de vlucht, zijn minimaal aanwezig: twee piloten en vier stewardessen. Drankjes en maaltijden Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf de lunch op dag 1 tot en met het diner op dag 18. Bij de maaltijden is mineraalwater, frisdrank, huiswijn en lokaal bier inbegrepen. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Accommodaties U verblijft in luxe of bijzondere accommodaties. Niet alle hotels hebben dezelfde kamers. De indeling gaat op volgorde van boeking. In Namibië en Botswana verblijft het gezelschap in diverse kleinschalige lodges. Wij hebben luxe kamers, suites of villa’s voor u gereserveerd. In een aantal hotels of resorts is een upgrade van de kamer of suite beperkt beschikbaar. De upgrades bieden wij aan op een ‘first come, first serve’ basis. Excursies/activiteiten Tijdens de aircruise worden er tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om deel te nemen aan een excursie, maar wil genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u zelf iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen kan helaas geen restitutie plaatsvinden. Paspoort en visa U gaat acht landen bezoeken. Dit betekent dat u voldoende blanco pagina’s in uw paspoort moet hebben voor de visa en stempels. Uw paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn na vertrek van de laatste bestemming.

Vaccinaties Wij raden u aan zich te verdiepen in de vaccinaties die mogelijk van toepassing zijn. Afhankelijk van de reisduur en de gebieden die u bezoekt, worden er soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Voor uitgebreid vaccinatie advies raden wij u aan contact op te nemen met bijv. de GGD of de KLM Travel Clinic. Air Cruise Collection is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor onjuiste adviezen. Kleding Voor deze reis raden wij u luchtige zomerkleding aan, bijvoorbeeld een linnen broek, katoenen shirt of overhemd. In bepaalde gebieden kan het wat frisser worden, met name in de ochtend en in de avond. Een trui, vest of jas is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’. Voor het bezoek aan de moskee is aangepaste kleding vereist. Reis- en annuleringsverzekering Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Tevens raden wij u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Desgewenst sluiten wij deze voor u af. Let wel op het feit dat de annuleringsverzekering bij ons kan worden afgesloten tot zeven dagen na boeking. Voorbehoud Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma worden gewijzigd. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten. Aansprakelijkheid Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de aircruise. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de aircruise. Dit geldt ook voor vertragingen, storingen of ander oponthoud van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen. Uw zekerheid Air Cruise Collection (KvK 60687908) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.


Air Cruise Collection maakt deel uit van de FST Group.

Specialist in aircruises

Specialist in luxe riviercruises

Specialist in luxe en bijzondere treinreizen

Specialist in opera- en concertreizen


Journey beyond Expectations

Veersedijk 95 | 3341 LL Hendrik Ido Ambacht | +31 (0) 88 130 73 80 info@aircruisecollection.nl | www.aircruisecollection.nl

Air Cruise 'Parels van Afrika'  
Air Cruise 'Parels van Afrika'  
Advertisement