Page 1

AIMEE STUART B. DESIGN IN ARCHITECTURE - USYD

T. 0431731737

B. INTERIOR AND SPATIAL DESIGN - UTS

E. aimeestuart77@gmail.com


EDUCATION

SKILLS

UNIVERSITY OF SYDNEY 2015-2016 Bachelor of Design -Architecture UNIVERSITY OF TECHNOLOGY 2013 - 2015 Bachelor of Interior and Spatial Design

Adobe Illustrator Adobe Photoshop Revit SketchUp

CERTIFICATE III IN RETAIL OPERATIONS 2012-2014 WHITE CARD NSW 2016

Adobe InDesign Rhinoceros

EXPERIENCE EXHIBITION DESIGN Graduate Masters Exhibition for the University of Sydney to be held in Tin Sheds Gallery. LIGHTING Studied a semester specializing in Lighting, working in collaboration with Zumtobel. Analyzing the effect of lighting on business productivity. CAD Studied a subject on producing DA applications and developing an understanding of the BCA, creating a mock DA application for a small terrace house design proposal in Crows Nest. Studied an intensive CAD elective focusing on Revit, Photoshop and SketchUp OTHER Traveled Europe with Lawrence Wallen and Thea Brezech, looking at re-designing the Archaeological Museum of the earthquake affected island Kefelonia, Greece while attending the Bienalle of Architecture, Venice. Traveled to Indonesia with Campbell Drake, analyzing the effects of tourism and sustainability on a remote Indonesian Island, Rote. T. 0431731737

E. aimeestuart77@gmail.com


UNIVERSITY OF SYDNEY, MASTERS GRADUATE ARCHITECTURE EXHIBITION 2016 I was a part of the Exhibition Team who designed and organised the graduating Masters of Architecture Exhibition in the Tin Sheds Gallery, University of Sydney. The exhibition was designed to represent a city landscape. The 65metre table that held the students models and portfolios curved and flowed through the gallery, winding around the wooden towers that presented their panels mimicked a cityscape. This project required us to organise sponsorship, develop time and fund management schedules, organise construction methods, print and mount panels, and lighting. This project was completed in partnership with Ana Trifunovska.


HABITABLE BRIDGE (SKETCHUP 2016)

The Habitable Bridge encouraged students to reconsider the importance of structure within a building. This studio took two randomly selected precepts of a Wine Bar and a Library and combined them into an inviting and spatially unique bridge, crossing a river. The bridge became a ‘Wine Library’ and embodied the idea wine appreciation and wine making. The building sought to create a stark contrast between the solidity of storing and aging wine, and the temporality of tasting and enjoying wine, while creating a structurally supported way of crossing the river.


PRIMARY

PRIMARY LOAD PATHS

Concrete Foundations Steel Beams- securely bolted into the granite rock, supporting the

SECONDARY LOAD PATHS

5.2m

5m

5.2m Steel Beams supported by vertical beams where the main forces travel, aiding the prevention of bending

TERTIARY LOAD PATHS

SECONDARY Steel Truss

TERTIARY

Wooden portal frames Horizontal Wooden beams

QUINARY

Timber cladded roof

Portal Frame provides lateral stabilisation Wooden beams secure portal frames

.03m .03m .03m

3.2m

.03m .03m .03m

resisting vertical forces and bending

0.5m

34m

TENSION COMPRESSION


AN ARCHIVE AND LABORATORY FOR ARCHITECTURE (REVIT 2015)

Our AALFA project (An Archive and Laboratory for Architecture) examined the site of the Sydney Domain. My aim was to create a public building that enriched and embodied the communities’ awareness and understanding of architecture. The building was designed to house a total collection of Sydney‘s architectural archives, creating a space for people to learn about the city’s past; laboratories and workshops for people to expand and experiment for the future.


8

4

6 9

1

21

13 14

17

3

7

2

5

12

20

10

19 11

15

Eastern

Distribut or Motorwa

y

18

16

SITE STRUCTURE

Precedent Analysis

HIDDEN PUBLIC SPACE

TEMPORARY EXHIBITION

MAIN HALL

VISIBLE

ADMINISTRATION

LEARNING SPACE

FUNCTION HALL

PRIVATE

PUBLIC EXHIBITION SPACE

STORAGE

CIRCULATION

FUNCTION

SITE PROGRAMS

ADMINISTRATION

EXHIBITION

PUBLIC RUINS

MAIN HALL

EXHIBITION

FUNCTION HALL

LEARNING CENTRE

RESTAURANT

VISUAL THEATRE

FUNCTION

COFFEE SHOP

OUTDOOR TERRACE

SHOP

ACCESSIBILITY

CIRCULATION

FUNCTION HALL

LABORATORIES

EXHIBITION

SERVICES

ARCHIVES

VIRTUAL SPACE

CAFE

CIRCULATION

MUSEUM

EXHIBITION SPACE

LABORATORIES

ENTRANCE

STORAGE

PUBLIC SPACE

FUNCTION

ARCHIVES

PUBLIC

PRIVATE

CIRCULATION

Floor Plans


ARCHITECTURAL DETAILING (HAND DRAWING 2016 )

This project required us to work onsite with Simpson and Wilson Architects, following one of their house renovations in 2016. We followed the project from start to finish, documenting the construction methods and processes to produce finalised detail construction drawings of the project. The project was completed in partnership with Eleanor Gibson


SLIDING DOOR

PAINTED 10MM GYPROCK PLASTERBOARD CEILING, SCREW FIXED TO PURLINS POLYESTER INSULATION 168X32MM HARDWOOD PURLINS, FIXED WITH STAINLESS STEEL ANGLE BRACKETS 300X35MM HARDWOOD PURLIN TOP CHORD OF TRUSS: 200X40MM HARDWOOD BEAM HIGHLIGHT WINDOW GALVANIZED STEEL BOOKER-ROD TIE DOWN CONCEALED WITHIN BEAM AND TRUSS PLYWOOD TRUSS BRACING: 10MM MARINE PLY, CUT DIAGONALLY FROM STANDARD SHEET, PAINTED WITH DANISH OIL - STAINLESS STEEL SCREW FIXED TO FRAMING 130X35MM CCA TREATED TIMBER BEAM PAINTED WEATHERBOARD TONGUE AND GROOVE CLADDING 300X65MM HYBEAM TIMBER BEAM LINTEL 100X200MM GALVANIZED STEEL ANGLE, BOLT FIXED TO HYBEAM LINTEL FORMED COLOURBOND FLASHING 220X35MM HARDWOOD DOOR HEAD 130X35MM CCA TREATED TIMBER BEAM

SLIDING DOORS: 4 WESTERN RED CEDAR FRAMED, LOW-E GLASS GLAZED PANELS WITH FLY SCREEN. 20MM REVEAL. STAINED OUTSIDE, PAINTED WHITE INSIDE.


KITCHEN

PLYWOOD TRUSS BRACING: 10MM MARINE PLY, CUT DIAGONALLY FROM STANDARD SHEET, PAINTED WITH DANISH OIL - STAINLESS STEEL SCREW FIXED TO FRAMING CCA TREATED 90MM TIMBER STUD FRAMING PARIS 90 WHISPAR RANGEHOOD DUCT 300mm WIDE FORM PLY SHELF TIMBER RAFTER FIXED TO FRAME WITH STEEL CONNECTORS BI-FOLD WINDOWS WITH CENTOR SE1 SCREEN TO DETAIL OVERHEAD CUPBOARDS BEYOND MIRROR SPLASHBACK 35 X 35 HDW LEDGE WITH 10M GAPS BETWEEN STEEL ANGLE SUPPORTS CAESAR STONE BENCH TOP 5000 LONDON GREY/2020 SEATTLE SKY

WEATHERBOARD TO MATCH EXISTING

DRAWER & CUPBOARD FRONTS = BLACK FORM PLY KICK BOARD

PAINTED 10MM GYPROCK PLASTERBOARD, SCREW FIXED TO STUD WALL


ROTE ISLAND, INDONESIA (HAND DRAWING 2015)

This project was based internationally and required an intensive analysis on the impacts of tourism in a remote island in Indonesia. We were not allowed to use any utensils but pen and paper and required us to study the design of a resort in comparison to the local housing. We presented our findings to the community and suggested possible outcomes to handle their future development.


HETEROTOPIAS OF DEVIATION (SKETCHUP 2015)

This project looked at Micheal Foucault’s idea of Heterotopias existing within the society. The National Art School behind the Supreme Court of NSW was chosen as the site to design a prison which incorporated Foucault’s philosophies.


The space is only accessible through the house, making it private but open for the public to see. Tight space, meaning that clothes and accessories need to be compact and arranged neatly.

Sociable space, therefore it is large and can fit many people.

Entrance

Private space, place to hold personal belongings.

Entrance

Space is not large enough for more than two people.

Space is covered to allow for entertaining and shelter from weather.

Dark space, with all artificial lighting.

Support beams, supports roof and second level.

Administration

Entrance

Administration

Administration Open space or “Annular Well” Control Tower Control Tower Draws for storage, no space is wasted, there are storage option from floor to roof.

Cell blocks

The storage options are built into the space. Can be changeable or easily removed to suit personal preference.

Guards Tower

Chapel

Chapel Open Space Cells Toilet is separated from bathroom, allows privacy.

The walls are tiled, because of condensation from the shower

Symmetrical design of sinks, designed for the use of two people, typically a couple.

Cells

The Panopticon

Barrier into shower, creates privacy and prevents water links.

The Barrier is semi-private and provides safety.

Efficient use of space as the underneath area is fully functional.

Entrance

Kitchen is tight space but enough room for several people to cook. The spaces are separated through different furniture heights and barriers. ie the couch in the middle separates vectors.

The space is large but feels spatial through proximity between furniture.

Entrance

Large door allows for natural light to be let into the space, or closed with blinds to avoid glare on mirrors.

The space does not require furniture as it has finishings installed.

Armory

Separated space through the middle gives bench room for preparations.

Entrance

Visitors Phones

Security

Visitors Centre

Main office

Armory

Security

Library

Armory

Main Cell Block

Visitors

Cell blocks

Main Hall

Alcatraz Prison Study space is simple and not cluttered to allow for productive environment.

Cell blocks

Library

Mess hall

Mess hall

Kitchen

Kitchen

The Windows are large and allow a large amount of natural light into the space.

The space is medium sized, creating privacy. The space is comfortable for two people but can fit more.

Desk placed against the window to avoid glare on computer screens.

Dishwasher, located under sink, allows for dirty dishes to be placed directly inside.

The oven is generally in the middle of all the cupboards, allowing for bench space around it. The Bedroom is private and simple, creates a peaceful and calming environment.

Entrance

Bathroom attached is only accessible through the bedroom, making it extremely private.

Hallway

Windows allow for natural light into the space, or a breeze to flow through.

Front door creates the first impression of a building.

Sector One

Chapel

Cell Blocks

Control Tower

Amenities

Visitors

Storage

They are easily accessible and generally lead into a entry corridor/ hallway.

It is the function that separates the home and its privacy from the street.

Entrance

Hallway

Sector One

Millbank Prison

Antecedent Analysis

Precedent Analysis

Visitors Entrance

Entrance

Bath

Administration

Cells

Hall way

Visitors

Main Hall

Canteen

NAS

Physical link Visual link Link of Levels

Entrance

Staircase

Hallway

Security

HUMAN

CRIMINAL

Administration/ Processing

Staircase

Activities

Mess Hall

Hallway

Kitchen

Parti Diagrams

Iterations

Visitors

Security

The window allows natural light into the space and feature between the cupboards.

Living and dinning area is combined. The space becomes an open and sociable area.

Two windows allowing light into the space, both screens face away from the light, to avoid glare.

Administration

Window is about the sink, creating a vista outside while washing up.

Visitors

Control Tower

Cell Blocks

Storage


CAD INTENSIVE ELECTIVE (REVIT & SKETCHUP 2015)

In the two week intensive cad elective we built the German pavilion by mies van Der Rohe and Falling water by frank Loyd wright. We learned in detail hoe to use Revit, sketchup and photoshop


Consultant Address Address Phone Fax e-mail Consultant Address Address Phone Fax e-mail Consultant Address Address Phone Fax e-mail Consultant Address Address Phone Fax e-mail Consultant Address Address Phone Fax e-mail

Project Addr Enter addres

No.

1

{3D}

CA

Fa

3

Page 6 1

1

1

Page 9

www.autodesk.com/revit

Page 9

Page 6 1

Project number

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

Date

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

Consultant Address Address Phone

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

UP

Fax by Checked e-mail

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

UP

1

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

UP

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

Page 5

Page 8

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

Drawn by

DN

Scale

1

DN

1

Page 5

P

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

DN

Project Address Enter address here

DN

DN

Project Address Enter address he DN

No.

UP

Description

Date No.

CAD Elective

Date

H

1 : 50 Scale

Drawn by

1 : 50

Checked by

P

H

Page 2

Secod level terrace

RT O N

1

Date

Checker

Checked by

1 : 50

Project number

31.07.15 Aimee Stuart

Drawn by

RT O N

1

Page 7

A02b

Project number

1 Page 9

Falli Sec Terr

1

31/07/2015 12:04:38 PM

1

Main level terrace

CAD

Falling Water Main Level Terrace Plan

Page 7

D

Scale


www.autodesk.com/revit

Consultant Address Address Phone Fax e-mail Consultant Address Address Phone Fax e-mail Consultant Address Address Phone Fax e-mail 1 Page 9

Roof

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

7500

Third floor terrace

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

5390

Secod level terrace 2850

Main level terrace 0

Project Address Enter address here

No.

Description

D

Base Platform -2830

1

South 1 : 50

CAD Elective

Falling Wate South Elevation www.autodesk.com/revit

Consultant Address Address Phone Fax e-mail Project number DateConsultant Address Address Phone Drawn Faxby e-mail Checked by Consultant Address Address Phone Fax e-mail Consultant Address Address Scale Phone Fax e-mail

Roof 7500

31.0

Aimee S

Che

Page 7

1

Consultant Address Address Phone Fax e-mail

Third floor terrace 5390

Project Address Enter address here Secod level terrace Split level 2850 main 2470

No.

Description

D

Main level terrace 0

Base Platform -2830

1

Section One 1 : 50

CAD Elective

Falling Wate Section Project number Date Drawn by

31.0

Aimee S


INJECTED (SKETCHUP & WATERCOLOR 2014)

Injected was based around creating a pavilion in Circular Quay that attracted visitors to the open space in front of Customs House. After determining that the site, along with the city of Sydney as a whole, were ‘broken’, the project created ways to acknowledge the absence of efficient and articulate architecture in the city. The project was based heavily on the influence of Richard Goodwin and his theories on Public Space.


Precedent Studies- The Heidi Weber Pavilion

Site Analysis- Factors used to determine the location

HUMAN CIRCULATION

HUMAN DENSITY

VOIDS

PUBLIC SPACES

Diagramming- Determining the circulation path through various possibilites

Moment of Relief

Main exit point at back

Main Entry Point

Circulation Points of interest

Exterior density Interior density


T. 0431731737

E. aimeestuart77@gmail.com

Aimee Stuart Portfolio  

Design Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you