Page 1

O p d r a c h t

1

Zoek (tenminste) drie voorbeelden van ruimtes die je ‘immersive’ vindt. De gevonden beelden moeten heel verschillende van vormgeving, stijl en sfeer zijn. Ik vind dat deze afbeelding veel immersive eigenschappen heeft. Het geeft je een bepaald gevoel. Bij mij het dat ik op een berg sta en uitkijk op dit uitzicht. Je kan zo ver kijken in deze ruimte dat je erin getrokken wordt. De afbeelding heeft veel kleur, er is een hoog contract tussen de kleuren waardoor het er bijna onrealistisch en mysterieus uitziet, De diepte die ze proberen te bereiken ligt over het water,

Deze ruimte zuigt je bijna naar binnen. Het heeft zo’n lange snelweg effect vind ik. En omdat er gangpaden zijn geeft het gelijk meer ruimte in de afbeelding.

Deze afbeelding is heel minimaal. Toch door het gebruik van schaduw en een soort diepte dat je kan zien bij de achterste muur vind ik het immensive en vooral interessant en mysterieus. De stijl is getekend, of eigenlijk meer geschetst. Met de juiste dimensie en toch niet te realistisch.

Dit is een verlaten plek dat je meeneemt naar een verre toekomst. Waarin niets meer hetzelfde is en je priotiteiten heel verschillend zijn dan die je nu hebt. Daarom ook dat je je helemaal inleeft bij deze afbeelding. De stijl is toch een beetje cliché bijna, het wordt vaker gebruikt bij games en degelijke. Het is een rauwe bijna realistische afbeelding.

Deze afbeelding heeft weinig kleur. Er is veel wit en de boeken zijn bijna allemaal licht bruin of donker bruin. De stijl die het ademt is heel sereen. Redelijk koud en stil en toch mooi.

Opdracht IMSP 01  

Zoek (tenminste) drie voorbeelden van ruimtes die je 'immersive' vindt. De gevonden beelden moeten heel verschillende van vormgeving, stijl...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you