Page 1


AIK–IF ELFSBORG Allsvenskan • Omgång 17 • Sön 12 augusti 2018 • 17:30 Välkommen till AIK Fotbolls nya, digitala matchprogram för säsongen 2018, som du kan läsa exklusivt genom vår nya app, ”AIK Fotboll Live”. Tips: Scrolla listen nedan för snabbare sidbläddring. Dubbelklicka på skärmen för att zooma in/ut. Flera av programmets bilder är klickbara för mervärde, till exempel med videoklipp.


INNEHÅLLSFÖRTECKNING MATCHDAG Block Party – och årskortsklubb med Nicklas Carlsson SIDORNA 10–14 DEEP – UNBEATABLE ”De som tror på jinx kan sluta läsa…” SIDORNA 15–20 DAGENS MOTSTÅNDARE Anfallsstjärnan såld till Rosenborg i veckan SIDORNA 21–34 AIK:S SPELARTRUPP Poängspelarna har börjat få utdelning! SIDORNA 35–36 SPELSCHEMA OCH TABELL Uppdaterat med höstens spikade matchdagar SIDAN 37 SOCIALA MEDIER Följ AIK från insidan – varje dag! SIDAN 38 MATCHENS KNATTAR SIDAN 39 GRÄSROTEN SIDORNA 6–9

EN DEL AV SAMHÄLLET

Tillsammans skapar den svenska herrelitfotbollen en enorm nytta för samhället, 775 miljoner kronor* för att vara specifik. Summan räcker till för att finansiera 5 370 förskoleplatser, 127 049 elevers skolmat under ett helt läsår eller 3 112 449 fotbollar till ungdomslag. Det här är ett värde vi skapar tillsammans, på och utanför planen. Så tack för att du är här idag och tack för att du är en del av Allsvenskan. Läs mer på svenskelitfotboll.se/samhällsansvar * 2017 års uppskattning från revisionsbyrån EY som kartlägger delar av den samhällsnytta klubbarna i Allsvenskan och Superettan skapar varje år. ** Källa: skolverket.se


ALLSVENSKAN 2018 DELIVERED BY DHL Precis som du älskar vi fotboll. Precis som fotboll finns DHL Express i världens alla hörn - på gräs, på grus, på gator, i parker, i städer och i småbyar. Med över 100 000 medarbetare kan vi fylla flera av världens största arenor eller forma över 9 000 kompletta startelvor som varje dag spelar sida vid sida. Med stor passion och snabbhet levererar vi miljontals expressförsändelser världen över. Nu levererar vi Allsvenskan! Allsvenskan. Delivered by DHL Express.

www.dhl.se


MATCHDAG1

SUPPORTERINFORMATION: AIK–IF ELFSBORG AIK Fotboll ­hälsar alla varmt välkomna till omgång 17 av Allsvenskan 2018, då vi tar emot IF Elfsborg. Avspark sker kl 17:30 söndagen den 12 augusti hemma på Friends Arena och entréerna öppnar kl 16:15. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid och att förköpa era ­biljetter för att undvika köer. Rekommenderad färdväg, AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station. Gästande supportrar: Bortasupportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad. Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar uppmanas att parkera vid Råsta Strandväg. Chartrade supporterbussar med Elfsborgssupportrar kör av vid Järva krog och sedan via Enköpingsvägen och tar höger mot Arenastaden. Släpp av passagerarna under ”kragen” vid biljettluckorna intill Gate 1. Parkering enligt polisens a­ nvisning. För färdtjänst så sker avstigning inför match och påstigning efter match sker vid Quality Hotel Friends Arena på Råsta Strandväg 1.


MATCHDAG2

Familjeaktiviteter: Innan matchen finns Gnagis utanför arenan på kragen vid entré B där det arrangeras aktiviteter för hela familjen. Souvenirer: AIK Shop vid Putte Kocks plats 2 har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut. Carlsberg Bar har öppet kl 15:30 – 18:45. Entre före match från Arenatorget. I halvtid via entré A. North Bar har öppet kl 16:15 – 18:45. North East Bar har öppet kl 16:15 – 18:45. Mat och dryck: Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5 % öl samt alkoholfria drycker). Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Taket kommer vara öppet. Kan du inte gå på matchen? Dela ditt årskort genom att skicka det vidare och hjälp oss att fylla arenan. AIK BLOCK PARTY! Allmänna Supporterklubben, Black Army – Stockholm, Sol Invictus och Ultras Nord bjuder in till Block Party inför matchen mellan AIK och Elfsborg. AIK Block Party börjar klockan 12 och pågår fram till ca 16.30. På plats finns food trucks, sound system med DJs, det kommer säljas lotter med fina vinster till förmån för AIK Tifo, fiskdamm för de yngre besökarna, en öppen graffitivägg och merchandiseförsäljning från samtliga grupperingar.


MATCHDAG3

ÅRSKORTSKLUBBEN AIK Fotboll i samarbete med O­ ’Learys i Mall of Scandinavia har glädjen att presentera Årskortsklubben. Inför årets hemmamatcher i Allsvenskan erbjuds AIK Fotbolls årskortsinnehavare platser i en exklusivt avskärmad AIK-profilerad del på O’Learys med AIK Fotboll på skärmarna, där det vid varje match bjuds på en gäst med koppling till AIK och information inför avspark medan mat och dryck serveras. Denna söndag har AIK Fotboll äran att välkomna matchens fanbärare Nicklas Carlsson till Årskorts­ klubben! Inför varje allsvensk hemmamatch under 2018 erbjuds AIK Fotbolls årskortsinnehavare en exklusiv sittning i en speciell AIK-del av O’Learys i Mall of Scandinavia där ni kan äta och dricka gott. Vi tittar på AIK-klipp, möter dagens gäst och får information inför den kommande hemma­matchen. För att få tillträde till Årskortsklubben har du fått ett mejl om du köpt årskort. Saknar du bokningslänk skicka ett mejl till slo@aik.se. Självklart går en del av intäkterna till AIK Fotboll då du bokar via länken. Observera att du måste ha årskort 2018 samt boka buffén för att kunna boka din plats hos O’Learys i Mall of Scandinavia och antalet platser är begränsade till 125 personer. Boka era platser här. Välkommen hem.


MATCHDAG4

12 STÄDER – 30 FRAMTRÄDANDEN! Ett mantra som dels talar ifrån den historiska anknytningen till sitt namn Allmänna Idrottsklubben men också utifrån perspektivet som Sveriges största klubb med flest medlemmar. För att befästa och hedra sin enorma supporterkrets har klubben beslutat sig för att ge sig ut på en landsomfattande turné under 2018. Turnén blir den största i sitt slag och kommer att pågå långt in på senhösten. Ni följer turnén på den speciella turnésajten ­gnagetontour.se och den officiella hashtaggen är ­#GNAGETONTOUR och #VIÄRÖVERALLT. På kampanjsajten kan man som supporter enkelt se var AIK spelar nästa gång, hur långt man har dit och framför allt så kan checka in för att visa att #viäröverallt. Biljetter till alla arenor där AIK spelar på turnén köps på turnésidan eller via aikbiljett.se


DEEP UNBEATABLE!1

ETT ÅR! För de som tror på jinx och så vidare kan det vara bra att sluta läsa nu, jag tänker nämligen skryta om en helt fantastisk rad av matcher där världens bästa fotbollslag har noterat över ett helt Allsvenskt år utan en enda förlust. Alla vet även att vi skulle ha firat denna dag ännu tidigare om vi inte hade blivit rånade på vårt sena kvitteringsmål nere i Göteborg förra sommaren. ­Nåväl, det är en historiskt stark tabellrad vi kan presentera under de senaste 365 dagarna där vi på 28 spelade matcher har 17 vinster och 11 oavgjorda. Pessimisten ser att det är onödigt många kryss medan optimisten ser att det bara är två matcher kvar till att motsvara en hel Allsvensk säsong! När vi nu tar emot ett Elfsborg med svajig formkurva känns det som att chansen till att förlänga sviten är stor men om vi skall låta pessimisten få tala igen så är det just i dessa lägen som AIK har en tendens att underprestera. Det ska inte hända idag!


DEEP UNBEATABLE!2

Det var knappast underskattning som gjorde att vi åkte ur kvalet till Europa League utan det som stjälpte oss var en störande oförmåga att få bollen i mål. Nordsjælland var förstås imponerande starka med tanke på deras unga spelare men det ser ut som att de får det tufft i nästa omgång då de åkte på en 1–2 förlust i hemmamatchen mot Partizan Belgrad. Det är kanske lite konstigt resonemang eftersom vi åkte ut men min känsla är att vi hade haft en väldigt stor chans mot Partizan, det är jag till och med övertygad om. Tyvärr sumpade vi den chansen och det gör att vi absolut inte får låta vårt stora mål vältas över ända på grund av att vi inte kör så det ryker i varenda match som återstår av Allsvenskan! Nu är det inget snack om vad vi siktar på, Lennart ska verkligen komma hem! Elfsborgs form är alltså ett stort frågetecken. De kommer från ett dubbelmöte med Östersund där de kammade noll och i deras senaste fyra matcher har de inte ens gjort ett mål. Förlusterna är dock med små marginaler och ena eller andra dagen lossnar det igen. Gör vi en bra match skall det mycket till för att vi ska bli bestulna på någon poäng. Jag hoppas att alla vi på läktarna gör detsamma som vi har gjort hela säsongen, det vill säga fyller våra egna spelare med lite extra självförtroende oberoende av om spelet ser bra eller lite mindre bra ut.


DEEP UNBEATABLE!3

KLICKA PÅ BILDEN för att minnas tillbaka till ­några av vårsäsongens fullträffar. Hela vägen ­tillsammans! Trycket från våra läktare har varit tungan på vågen vid mer än ett tillfälle hittills och så kommer det att fort­ sätta, det är många av spelarna som har vittnat om de där extra krafterna som de får när vi pumpar på från våra sektioner! Okej, det kan även vara så att toppstriden får ett lite annorlunda utseende efter denna omgång. Vi kan som vanligt inte påverka mer än vår egna match men det är lite intressant att IFK Norrköping tar sig an Hammarby på måndag. Får vi en vinnare där händer det grejer men innan dess skall vi ta våra tre poäng på Friends. Nu Kör vi! VECKANS CITAT ”Klart att vi jagat större namn men inte lyckats.” Djurgårdens Bosse Andersson vet hur man välkomnar sitt nyförvärv på sämsta möjliga sätt.


DEEP UNBEATABLE!4

VECKANS TWEET – @AIKFOTBOLL Tack och lycka till, ­ @eero­markkanen ! En enkel tweet men kombinerad med filmklippet på vänster­släggan som blev historia är det så sjukt vackert! VECKANS BALJA När Eero Markkanen lämnar AIK vill jag påminna er alla om ett av historiens vackraste mål: Eeros vänsterslägga i bortre krysset mot Djurgården i bortaderbyt 2014. Inte konstigt att Zinedine Zidane köpte loss honom direkt! VECKANS SORGLIGASTE Lisa Moazzeni i damlaget tvingas lägga av med fotbollen på grund av sin gamla korsbandsskada. Att i förtid tvingas avbryta något man älskar är jäkligt trist men man får intrycket av att Lisa kommer att hantera sin nya situation lika starkt som hon vanligen uppträdde på plan. Stort lycka till i framtiden Lisa!


DEEP UNBEATABLE!DEEPS INNELISTA 1. Enoch Kofi Adu När Adu kom in i andra halvlek mot Nordsjælland fick vi plötsligt en fantastisk balans. Där har ni anledningen till varför vi inte ska spela utan Adu en enda gång till. Eller okej, hans livesändningar ihop med Nabil Bahoui är också en stark orsak! 2. Oscar Linnér Var nog vår bäste spelare överlag i Europa League-kvalet men vad hjälpte det då vi inte fick in bollen i danskarnas mål. Oscar går dock från klarhet till klarhet och bevisar återigen att han är det odiskutabla förstavalet.

3. Per Karlsson Gjorde som vanligt en komplett insats senast och har hållit en sjukt hög nivå under en mycket lång tid. Pertan rubbar man inte, frågan är när han skall få en riktig egen ramsa?

5


DAGENS MOTSTÅNDARE1

FÖRENINGSFAKTA – IF ELFSBORG Bildad 1904. 75:e allsvenska säsongen. 2017: Åtta, hemmasnitt 7.002. Hemmaarena: Borås Arena (16.899). Publikrekord: 21.854 mot Norr­ köping 3/8 1961 (Ryavallen). ­Tränare: Jimmy Thelin ­(första säsongen).

16. Robert Gojani Spelartrupp: 1. K. Stuhr­-Ellegaard (mv) 17. Per Frick 18. Simon Olsson 2. Jesper Manns 19. Jesper Karlsson 5. Jörgen Horn 6. Jon Jönsson 20. Emir Bajrami 21. Christopher McVey 7. Daniel Gustavsson 22. Viktor Prodell 8. Samuel Holmén 10. Simon Lundevall 23. Alex Dyer 24. Stefan Ishizaki 11. Issam Jebali 12. Joakim Nilsson 25. Arian Kabashi 26. Marokhy Ndione 13. Rami Kaib 14. Ibrahim Dresevic 30. David Olsson (mv) 31. Tim Rönning (mv) 15. Rasmus Rosenqvist DAGENS HUVUDDOMARE: MARTIN STRÖMBERGSSON Ass. domare: Daniel Gustavsson och Joakim Amri Nilsson. Fjärdedomare: Patrik Eriksson.


DAGENS MOTSTÅNDARE2

STADEN BORÅS är känd för bland annat postorder­ företagen Ellos, Josefssons och Haléns, men stadens största storhet är fotbollslaget IF Elfsborg. Vårens möte på Borås Arena mellan hemmalaget och AIK slutade 0–0. Under förra säsongen vann AIK i Borås för första gången på nästan 15 år. AIK vann då med 2–1 efter att ha varit det bättre laget i den första halvleken och AIK tog också ledningen genom Henok Goitom. Per Frick kvitterade innan paus, men i början av den andra halvleken satte Jesper Nyholm 2–1-målet vilket också blev slutresultatet. Höstens möte på Friends vann AIK med 5–2 och Nicolás Stefanelli gjorde hattrick. Övriga målskyttar för AIK var Johan Blomberg och Haukur Hauksson. Elfsborgs målskyttar var Per Frick och den före detta AIK-spelaren Daniel Gustavsson. Jimmy Thelin är ny tränare för IF Elfsborg efter många framgångsrika säsonger i Jönköpings Södra IF. Dock har Jimmy fått en tuff inledning och man ligger just nu bara ett par poäng ovanför kvalplatsen. I den senaste allsvenska matchen blev det förlust hemma mot Östersunds FK. ÖFK gjorde både 0–1 och 0–2 under matchens första 15 minuter och trots flera bra målchanser lyckades inte Elfsborg spräcka nollan.


DAGENS MOTSTÅNDARE3

Målet vaktas av lagkaptenen Kevin Stuhr Ellegaard som kommit igen bra under denna säsong efter ett svagare 2017. Kevin släppte in flest mål av alla målvakter förra säsongen, men mycket är kopplat till hela lagets defensiva spel. Bland försvarsspelarna vill jag lyfta fram Ibrahim Dreševic som tagit ett stort kliv i sin utveckling denna säsong. En viktig spelare är Joakim Nilsson som har utvecklats mycket efter flytten från GIF Sundsvall. Rami Kaib har fått och tagit chansen efter att Adam Lundqvist flyttat till MLS och Houston Dynamo. Mittfältet är lagets starkaste sida. Samuel Holmén kom tillbaka förra sommaren efter flera år utomlands och är en stark bollvinnare. Thelin plockade med sig Robert ­Gojani från J-Södra och han har en viktig roll på mittfältet. En personlig favorit är Simon Lundevall som är en snabb ock teknisk spelare och en av Allsvenskans bästa passningsspelare. Talangen Simon Olsson har ett bra spelsinne och det är en spännande spelare som jag kommer att följa framöver. Stefan Ishizaki har varit skadad på slutet, men gjorde ett inhopp senast mot Östersund. Stefan hälsas idag välkommen tillbaka till Friends Arena. En annan före detta AIK-spelare är Daniel Gustavsson som också han hälsas välkommen tillbaka till Solna. I anfallet har Issam Jebali oftast varit förstavalet under säsongen, dock så lämnade han i veckan för norska Rosenborgs BK. Per Frick är bra både som bollmottagare och djupledsspelare. Viktor Prodell är en rutinerad forward som är vass i straffområdet. Jesper Karlsson slog igenom i Falkenbergs FF under 2016, men har inte riktigt fortsatt sin utveckling efter flytten till Borås. STEFAN STRÖMBERG


DAGENS MOTSTÅNDARE4

BILDEN: 1969-05-29

AIK-målvakten Leif Hult slänger sig efter bollen under den allsvenska matchen mot Elfsborg på Råsunda 1969. Foto: BILDBYRÅN Matchen vann gästerna med 2–0. AIK – IF ELFSBORG: STATISTIKEN När AIK och IF Elfsborg söndagen den 12 augusti möts på Friends Arena är det 155:e gången genom tiderna som lagen möts i en tävlingsmatch. Vi tar en titt på siffrorna i de tidigare matcherna. Samtliga tävlingsmatcher, hemma/borta AIK 63.............................. X 37��������������������� ELFSBORG 54 Allsvenskan, hemma/borta AIK 57.............................. X 35��������������������� ELFSBORG 49 Samtliga tävlingsmatcher, AIK:s hemmamatch AIK 38.............................. X 15��������������������� ELFSBORG 23 Samtliga tävlingsmatcher, störst seger för båda lagen, AIK:s hemmamatch: AIK – IF Elfsborg 7–2 (1934-10-07) AIK – IF Elfsborg 1–5 (1965-09-16)


DAGENS MOTSTÅNDARE5

Senaste tio mötena i Solna 2017-10-01 AIK – IF Elfsborg 5–2 (3–1), Allsvenskan 2016-04-25 AIK – IF Elfsborg 2–1 (2–1), Allsvenskan 2015-07-26 AIK – IF Elfsborg 4–2 (4–0), Allsvenskan 2014-05-15 AIK – IF Elfsborg 2–1 (1–0), Allsvenskan 2013-08-03 AIK – IF Elfsborg 2–1 (1–0), Allsvenskan 2012-09-26 AIK – IF Elfsborg 1–1 (0–1), Allsvenskan 2011-07-31 AIK – IF Elfsborg 0–1 (0–1), Allsvenskan 2010-10-31 AIK – IF Elfsborg 2–0 (0–0), Allsvenskan 2009-05-21 AIK – IF Elfsborg 0–0 (0–0), Allsvenskan 2008-08-10 AIK – IF Elfsborg 0–2 (0–2), Allsvenskan AIK – IF Elfsborg: Bäste mål­skytten AIK har svarat för 159 mål på hemmaplan i de 76 tävlingsmatcherna mot IF Elfsborg. Flest mål har Per Kaufeldt (bilden) gjort med sina nio fullträffar mellan 1927 och 1932. AIK:s målskyttar på hemmaplan mot IF Elfsborg: Per Kaufeldt 9, Henry ”Garvis” Carlsson 7, Eric ”Lillis” Persson 5, Yngve Leback 5, John ”Jompa” Nilsson 4, Gustaf Josefsson 4, Bertil Bäckvall 4, Roland ”Rimbo” Lundblad 4, Börje Leback 4, självmål 4, Ernst ”Sudden” Wahlberg 3, Axel Nilsson 3, Åke Sigrell 3, Olle Zetherlund 3, Floyd Lagerkrantz 3, Börje Leander 3, Tord Grip 3, Björn Lundberg 3, Dag Szepanski 3, Anders Åslund 3, Thomas Johansson 3, Nebojša Novakovic 3, Mats Rubarth 3, Nicolás Stefanelli 3, Sven Andersson 2, John ”Long-John” Nilsson 2, Åke ”Carnera” Andersson 2, Herold Wolfbrandt 2, Ivan Bodin 2, Sören Häggström 2, Owe Ohlsson 2, Sven ”Dala” Dahlkvist 2, Karl Corneliusson 2, Mohamed Bangura 2, Martin Lorentzson 2, Henok Goitom 2, Wilhelm Engdahl,


DAGENS MOTSTÅNDARE6

Axel ”Massa” Alfredsson, Knut Johansson, Erik Almgren, Arthur Svensson, Olle Pettersson, Lennart Askerlund, Lennart Andersson, Stig Carlson, Lennart Pettersson, Erik ”Prosten” Karlsson, Sune ”Mona-Lisa” Andersson, Bror Mellberg, Gösta ”Pröjsarn” Nilsson, Gunnar Öqvist, Ingvar ”Tjotta” Olsson, Inge Bengtsson, Jim Nildén, Sanny Åslund, Ove ”Ryssen” Rübsamen, Lars Zetterlund, Kim Bergstrand, Thomas Bergman, Niclas Kindvall, Pascal Simpson, Christer Mattiasson, Mike Kjølø, Teddy Lucic, Patric ”Långås” Andersson, Derek Boateng, Fredrik Björck, Per Nilsson, Markus Jonsson, Wilton Figueiredo, Viktor Lundberg, Celso Borges, Nabil Bahoui, Kenny Pavey, ­Alessandro Pereira, Alexander Isak, Anton Salétros, Johan Blomberg, Haukur Hauksson.  STEFAN MELLERBORG

KLICKA PÅ BILDEN för att se målen från 5–2-­ segern på Friends Arena i fjol.


AIK:s SPELARTRUPP 2018 VÄND

I SAMARBETE MED VÅRA EXKLUSIVA PARTNERS:

BLI PARTNER TILL AIK FOTBOLL!


#

13 KYRIAKOS STAMATOPOULOS MÅLVAKT FÖDD��������������28 augusti 1979 LÄNGD/VIKT�������� 187 cm/84 kg FÖDELSEORT���� Kalamata  MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 NOLLOR��������������0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0 #

23 BUDIMIR JANOSEVIC MÅLVAKT FÖDD�������������� 21 oktober 1989 LÄNGD/VIKT�������� 188 cm/87 kg FÖDELSEORT����������� Belgrad • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������7 NOLLOR��������������3 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����1


#

34 OSCAR LINNÉR MÅLVAKT FÖDD������������� 23 februari 1997 LÄNGD/VIKT�������� 200 cm/82 kg FÖDELSEORT���������Danderyd • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������9 NOLLOR��������������5 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

2 HAUKUR HAUKSSON BACK FÖDD����������� 1 september 1991 LÄNGD/VIKT�������� 186 cm/85 kg FÖDELSEORT������������ Akureyi • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������3 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

3 PER KARLSSON BACK FÖDD���������������� 2 januari 1986 LÄNGD/VIKT�������� 186 cm/82 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������16 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����1

#

5 JESPER NYHOLM BACK FÖDD��������� 10 september 1993 LÄNGD/VIKT�������� 184 cm/72 kg FÖDELSEORT���������� Uppsala • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

6 ALEXANDER MILOSEVIC BACK FÖDD�������������� 30 januari 1992 LÄNGD/VIKT�������� 192 cm/82 kg FÖDELSEORT�������������Rissne • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������14 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����4 #

9 RASMUS LINDKVIST BACK FÖDD��������������������16 maj 1990 LÄNGD/VIKT�������� 182 cm/72 kg FÖDELSEORT������� Stockholm • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������14 MÅL/ASSIST�����2/3 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����2


#

15 ROBERT LUNDSTRÖM BACK FÖDD������������ 1 november 1989 LÄNGD/VIKT�������� 182 cm/72 kg FÖDELSEORT��������Sundsvall • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������5 MÅL/ASSIST�����1/1 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����2

#

21 DANIEL SUNDGREN BACK FÖDD���������� 22 november 1990 LÄNGD/VIKT�������� 179 cm/69 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������12 MÅL/ASSIST�����0/2 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����3


#

24 ROBIN JANSSON BACK FÖDD���������� 15 november 1991 LÄNGD/VIKT�������� 187 cm/87 kg FÖDELSEORT������ Bengtsfors • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������11 MÅL/ASSIST�����0/1 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����3

#

25 PANAJOTIS DIMITRIADIS BACK FÖDD��������������12 augusti 1986 LÄNGD/VIKT������������� – cm/– kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER��������������2 MÅL/ASSIST������0/0 RÖDA KORT���������0 GULA KORT����������0


#

26 JOEL EKSTRAND BACK FÖDD��������������� 4 februari 1989 LÄNGD/VIKT�������� 188 cm/77 kg FÖDELSEORT����������������Lund • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

7 KRISTOFFER OLSSON ■

MITTFÄLTARE FÖDD��������������������30 juni 1995 LÄNGD/VIKT�������� 181 cm/69 kg FÖDELSEORT������ Norrköping • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������16 MÅL/ASSIST�����3/2 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����2


#

8 ENOCK KOFI ADU MITTFÄLTARE FÖDD��������� 14 september 1990 LÄNGD/VIKT�������� 178 cm/65 kg FÖDELSEORT������������Kumasi • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������16 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����2

#

14 HERADI RASHIDI MITTFÄLTARE FÖDD���������������������24 juli 1994 LÄNGD/VIKT�������� 175 cm/69 kg FÖDELSEORT����Gbadolite • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER��������������3 MÅL/ASSIST������1/0 RÖDA KORT���������0 GULA KORT����������0


#

16 SEBASTIAN LARSSON ■

MITTFÄLTARE FÖDD����������������������6 juni 1985 LÄNGD/VIKT�������� 178 cm/74 kg FÖDELSEORT�������Eskilstuna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER��������������������2 MÅL/ASSIST�������������0/0 RÖDA KORT������������������0 GULA KORT���������������������0 #

18 BILAL HUSSEIN MITTFÄLTARE FÖDD������������������ 22 april 2000 LÄNGD/VIKT�������� 173 cm/68 kg FÖDELSEORT������� Stockholm • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������1 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

20 TARIK ELYOUNOUSSI MITTFÄLTARE FÖDD������������� 23 februari 1988 LÄNGD/VIKT�������� 172 cm/66 kg FÖDELSEORT����Al Hoceïma • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������12 MÅL/ASSIST�����5/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����1 #

10 DENNI AVDIC FORWARD FÖDD����������� 5 september 1988 LÄNGD/VIKT�������� 193 cm/92 kg FÖDELSEORT��������Jönköping • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������9 MÅL/ASSIST�����0/1 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����1


#

11 STEFAN SILVA FORWARD FÖDD������������������11 mars 1990 LÄNGD/VIKT�������� 181 cm/76 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������3 MÅL/ASSIST�����1/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

22 NICOLAS STEFANELLI FORWARD FÖDD���������� 22 november 1994 LÄNGD/VIKT�������� 166 cm/71 kg FÖDELSEORT�����������Quilmes • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�����������11 MÅL/ASSIST�����5/1 RÖDA KORT�����1 GULA KORT����2


#

36 HENOK GOITOM FORWARD FÖDD��������� 22 september 1984 LÄNGD/VIKT�������� 189 cm/85 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������16 MÅL/ASSIST��������5/4 RÖDA KORT�����������0 GULA KORT����������2

HELA SPELARTRUPPEN 2. Haukur Hauksson 3. Per Karlsson 5. Jesper Nyholm 6. Alexander Milosevic 7. Kristoffer Olsson 8. Enoch Kofi Adu 10. Denni Avdic 11. Stefan Silva 13. K. Stamatopoulos (mv) 14. Heradi Rashidi 15. Robert Lundström

16. Sebastian Larsson 18. Bilal Hussein 20. Tarik Elyounoussi 21. Daniel Sundgren 22. Nicolás Stefanelli 23. Budimir Janosevic (mv) 24. Robin Jansson 25. Panajotis Dimitriadis 26. Joel Ekstrand 34. Oscar Linnér (mv) 36. Henok Goitom


LEDARSTABEN BJÖRN WESSTRÖM���������������������������������� Sportchef RIKARD NORLING�������������������������������Chefstränare BARTOSZ GRZELAK���������������� Assisterande tränare PATRIC JILDEFALK����������������� Assisterande tränare JOHAN SVENSSON�����������������������������������Fystränare KYRIAKOS STAMATOPOULOS��������� Målvaktstränare THOMAS THUDIN���Ass. målvaktstränare/koordinator LUKAS ARNDT������������������������������������������� Rörlig bild HÅKAN SJÖBERG�������������������������Materialförvaltare LUIS OYARZO������������������������������������������� Naprapat KAROL ZYTO�������������������������������������������������Läkare JONAS LUNDMARK������������������� Assisterande läkare HENRIK JURELIUS�������������� Assisterande sportchef KLICKA PÅ BILDEN för att se presskonferensen med ­huvudtränare Rikard Norling efter Europa League-­ uttåget. VI STÖTTAR AIK FOTBOLL SÄSONGEN 2018


SPELSCHEMAT

* Avsparkstiderna för ­omgång 29 & 30 är preliminära

OMGÅNG 1 (mån 2 april)��������������� DALKURD (h) 2–0 OMGÅNG 2 (mån 9 april)�������������� MALMÖ FF (b) 1–1 OMGÅNG 3 (sön 15 april)�����������DJURGÅRDEN (h) 2–0 OMGÅNG 4 (ons 18 april)�����������������ÖREBRO (b) 1–1 OMGÅNG 5 (sön 22 april)��������� IFK GÖTEBORG (h) 2–0 OMGÅNG 6 (fre 27 april)������������������� SIRIUS (h) 2–0 OMGÅNG 7 (ons 2 maj)�������������������� SIRIUS (b) 3–2 OMGÅNG 8 (sön 6 maj)���������������� ELFSBORG (b) 0–0 OMGÅNG 9 (mån 14 maj)�������������ÖSTERSUND (h) 1–1 OMGÅNG 10 (sön 20 maj)������������HAMMARBY (b) 1–0 OMGÅNG 11 (ons 23 maj)���������������� HÄCKEN (b) 1–1 OMGÅNG 12 (lör 26 maj)������ IFK NORRKÖPING (h) 3–3 OMGÅNG 13 (lör 7 juli)������������� TRELLEBORG (b) 4–1 OMGÅNG 14 (sön 15 juli)�������� GIF SUNDSVALL (b) 1–0 OMGÅNG 15 (sön 22 juli)�����BROMMAPOJKARNA (h) 5–1 OMGÅNG 16 (sön 29 juli)������������� KALMAR FF (h) 1–0 OMGÅNG 17 (sön 12 augusti, 17:30)������ ELFSBORG (h) OMGÅNG 18 (sön 19 aug, 17:30)�� BROMMAPOJKARNA (b) OMGÅNG 19 (sön 26 augusti, 17:30)����TRELLEBORG (h) OMGÅNG 20 (lör 1 september, 16:00)�������� HÄCKEN (h) OMGÅNG 21 (sön 16 sept, 15:00)���IFK NORRKÖPING (b) OMGÅNG 22 (sön 23 september, 15:00)�� HAMMARBY (h) OMGÅNG 23 (tor 27 sept, 19:00)�������IFK GÖTEBORG (b) OMGÅNG 24 (sön 30 september, 15:00)����� DALKURD (b) OMGÅNG 25 (sön 7 oktober, 17:30)����������� ÖREBRO (h) OMGÅNG 26 (sön 21 oktober, 15:00)��� DJURGÅRDEN (h) OMGÅNG 27 (mån 29 oktober), 19:00������MALMÖ FF (h) OMGÅNG 28 (tor 1 november, 19:00)�����ÖSTERSUND (b) OMGÅNG 29 (sön 4 november)*������GIF SUNDSVALL (h) OMGÅNG 30 (sön 11 november)*����������KALMAR FF (b)


TABELLEN AIK Hammarby IFK Norrköping Östersund Djurgården Malmö FF Gif Sundsvall Kalmar FF Häcken Örebro IFK Göteborg Sirius Elfsborg

16 +19 36 16 +16 36 16 +10 31 16 + 10 30 16 +10 28 17 + 4 28 16 +4 23 16 +1 23 16 +7 22 16 –1 20 17 – 5 19 17 – 16 17 16 –6 16

Brommapojkarna Trelleborgs FF Dalkurd

16 – 23 13 16 –15 12 17 –15 9

KLICKA PÅ BILDEN för att gå till ett detaljerat spelschema för säsongen 2018.


SOCIALA MEDIER Tack vare våra sociala mediekanaler har det aldrig varit enklare att följa AIK Fotboll från insidan.

Klicka på ikonerna ovan för att gå till våra respektive konto.

STÖTTAR AIK FOTBOLL SÄSONGEN 2018


MATCHENS KNATTAR JACK ÅSBERG ANDERSSON Jack är en omtyckt lag­ kamrat som sprider glädje inom laget. Han är mål­ farlig tekniker som inte räds tuffa dueller. Med sin goda inställning på plan har han flera gånger gjort sig förtjänt av det gröna kortet. ISAK ÖZBEK Isak är en uppskattad ­lagkamrat som med glatt humör sällan missar en träning. Isak kan spela både anfall och försvar där han med sin fart ofta letar tillfälle att få avlossa skott med sin fina vänster­fot.

VILL DU VETA MER OM AIK:s UNGDOMSVERKSAMHET?


GRÄSROTEN

Gräsroten, Svenska Spels satsning på ungdomsidrotten innebär att du som spelar på Svenska Spels produkter kan hjälpa till att stödja just dina utvalda föreningar. För varje krona du spelar, får de föreningar du valt ut ­poäng. Poäng som i oktober omvandlas till pengar. Alla involverade föreningar får nämligen då sin beskärda del utav de 50 miljoner kronorna som Svenska Spel delar ut varje år. Stödjer du AIK så får klubben sedan auto­matiskt poäng varje gång du lägger ett spel hos Svenska Spel. Stöd AIK genom att registrera dig via länken som du når genom att klicka på bilden nedan.


AIK | Matchprogram IF Elfsborg (hemma)  

Matchprogram AIK-IF Elfsborg • Allsvenskan omgång 17 • Söndag 12 augusti 2018

AIK | Matchprogram IF Elfsborg (hemma)  

Matchprogram AIK-IF Elfsborg • Allsvenskan omgång 17 • Söndag 12 augusti 2018