Page 1


AIK v IF Elfsborg Allsvenskan • Omgång 15 • Lördag 13 juli 2019 • Avspark 16:00 Välkommen till AIK Fotbolls digitala match­ program för säsongen 2019”. Tips: Scrolla listen ­ nedan för snabbare ­sidbläddring. Dubbelklicka på skärmen för att zooma in/ut. Flera av programmets bilder är klickbara för mervärde, till exempel med videoklipp.


INNEHÅLL

MATCHDAG Ladda upp med förfest vid Östra Yttre

DEEP FOCUS! Tight spelschema – fokus på det som är nu!

LAGEN & STATISTIK Elfsborgs främste målskytt avstängd

16 LAG. EN LIGA.

HUVUDSPONSOR

MEDIAPARTNER

PARTNER

PARTNER

PARTNER

PARTNER

OFFICIELL LEVERANTÖR


MATCHDAG AIK Fotboll vill hälsa publiken varmt välkommen till omgång 15 av Allsvenskan 2019 och matchen mot IF Elfsborg. Vi förväntar oss hög publiksiffra så vi vill uppmana alla att vara ute i god tid. På kommande sidor följer fem viktiga punkter ­inför ditt besök. I SAMARBETE MED AIK FOTBOLLS EXKLUSIVA PARTNERS:


MATCHDAG 1) Östra Yttre Favorit i repris från säsongen 2018: Ladda upp inför av­ spark med att äta och dricka gott i säll­ skap av andra AIK:are. För musikunder­ hållningen står ingen min­ dre än Kenny ­Pavey, som kommer att agera DJ under förfesten. Mat och dryck kommer att finnas till försälj­ ning via Operakällaren @ Friends Arena samt foodtrucks. Då baren har fullständiga rättighe­ ter gäller 20 års åldersgräns (barn är välkomna i målsmans sällskap) och det är fritt inträde. Allt detta sker på Friends Arenas östra sida: Vid entré H finns det en trapp som leder till Östra Yttre. Välkommen från kl 13:00! 2) Mat och dryck inne på arenan Det finns kiosker i närheten av samtliga sek­ tioner. Och du har väl inte missat att arenan numera har en mexikansk restaurang, i anslut­ ning till vår Gnagis-hörna. En genomgång av vårt restaurang- och ­kioskutbud finner ni på den här länken.

1/2


MATCHDAG 3) Fair Play Corner Det som är nytt för i år är att vi byter namn från det tidigare Gnagisland till Fair Play Cor­ ner. Syftet med Fair Play Corner är att skapa en tryggare fotboll för publik, spelare, funktio­ närer och övriga besökare. Genom arbetet med Fair Play Corner, som en central mötesplats på arrangemangen, verkar AIK Fotboll för att främja etik, moral och människors lika värde. Tillsammans kan vi skapa en trygg och säker fotbollsmiljö för barn och vuxna. 4) Besök AIK Shop Välkommen förbi AIK Shop i samband med matchen mot Elfsborg. Vi håller öppet från kl 10 till en timme ef­ ter matchens slut. Där hittar du bland annat Matchens Vara, vår svarta sweatshirt från Nike, till specialpris 299 kr (ord. pris 549 kr). Självklart gäller erbjudan­ det även online: aikshop.se. 5) Stötta AIK Ungdom – köp 50/50-lotter Mycket folk på plats innebär en hög vinstsum­ ma i 50/50-lotteriet! 50% av vinsten går till en ensam vinnare och 50% går till AIK Ungdoms­ fotboll. Vid derbyt mot Hammarby 2019 vann en ensam vinnare 41 470 kr. Pris per lott är 25 kr. Uppvisad lott ger 30% rabatt på en pro­ dukt i AIK Shop.

2/2


DEEP FOCUS! Fredrik "Deep" Nyström är krönikör i AIK Fotbolls matchprogram. Åsikterna är hans egna och kan skilja sig från AIK Fotbolls.

I SAMARBETE MED:


DEEP FOCUS! Gräs vs konst­ gräs – en ständigt aktu­ ell diskussion inom svensk fotboll.

 Tight spelschema! Den gamla ”sanningen” om att svenska lag har så svårt att kombinera Allsvensk guldstrid med framgångsrikt euro­ paspel utmanas igen. Vår första kvalmatch blev väl ingen succé men den är redan historia och nu är det Allsvenskan igen. Nästa Champions League-kval får vi fokusera på nån annan gång, typ imorgon vill säga. Elfsborg kommer alltså på besök, ett lag som vi har en halvdan statistik mot på bortaplan men desto bättre hemma. Anledningen är till stor del en artificiell historia där Borås Kom­ mun prompt ville lägga konstgräs på den nya arenan. På västkusten. Det finns mängder av anledningar till att kommunledningen blev övertygade om hur smarta de var och jorå, jag förstår hur de tänkte. Här har vi en till stor frå­ ga i fotbollssverige, börjar vi inte vara redo för ett konstgräsförbud i Svensk Elitfotboll? Annars blir var och varannan motståndare det som vi möter idag, ett konstgräslag! Det finns mer eller mindre inget sämre gnäll runt fotbollen än när en intervjuad spelare menar på att de förlorade för att de är sämre på riktigt gräs. Hemma på plasten hade man vunnit brukar det heta. Be­ drövligt, de borde jubla av lycka när de äntligen får spela på fotbollens riktiga underlag! Hybrid­ gräs vore också godkänt.

1/5


DEEP FOCUS! Nåväl, en som hade lite rätt då han kriti­ serade Friends matta var den ständigt fli­ nande Marcus Rosenberg. En spelare som har en fin hybridmatta hemma har all rätt att gnälla på en före det­ ta fin men plötsligt konsertmördad dito. Eller som Björn Wesström så fyndigt poängterade: "Phil Collins (bilden) fick spela på bättre gräs än vad vi och Malmö fick!" En sak som gladde i förra Allsvenska om­ gången var att vi fick se det gamla genuina AIK igen. Scenen för detta återuppstående var förra höstens guldarena i Kalmar. Vi spe­ lade lite sådär lagom bra i första halvlek och växlade upp i andra, gjorde ett mål och sen höll vi nollan. AIK-stilen! Kan ni tänka er att det finns de som anser att det är tråkigt? Trå­ kigt med tre poäng på bortaplan? Tråkigt med toppstrid i Allsvenskan? Tråkigt att tycka sig notera att Pertan säger till övriga i försvaret: – Idag är vi Juventus! Jag har levt med AIK länge, ja hyfsat länge i alla fall. Gick på Rå­ sunda som pojkspoling på 70-talet, började morska upp mig på 80-talet och sen har det rullat på. Alltid när AIK har varit bra så har vi varit bäst i landet på försvar. Alltid! Det är något som man inte kan förneka och ta mig sjutton, det är något som jag är förbaskat stolt över! Ibland har vi kombinerat det med att göra en hel del mål också men frågan är om vi någonsin har varit bättre än 1999?

2/5


DEEP FOCUS! Jag tror inte det, inte un­ der mina årtionden på läk­ tarna i alla fall. Gissa vad som hände det året? Jo, den där ”sanningen” om att man inte kan kombine­ ra framgångsrikt Europaspel med guldstrid i Allsvenskan fick rätt. Vi var förvisso högst in­ blandade i guldstriden men tappade pokalen till Helsingborg, på ett offsidemål i sista om­ gången! Å andra sidan spelade vi gruppspel i Champions League där motståndarna hette Barcelona, Arsenal och Fiorentina! Snacka om sjuka minnen, tänk om vi någon gång kom­ mer i närheten av det igen. Då kan man ju fak­ tiskt gå med på att ”bara” komma tvåa i All­ svenskan. Men det viktigaste, 1999 släppte vi in 14 mål i Allsvenskan. Vi var sjukt bra! Året innan vann vi guld, då släppte vi in 15 mål. Var något an­ nat lag i närheten av de siffrorna tror ni? Svaret är nej, inte ens halvnära. Knappt ens Juventus! Nu kör vi! Veckans Citat "Vi har väl justerat vårt spel en aning som gör att det passar Daniel bättre. Jag tror också att han är förberedd nu på ett lite annorlunda sätt med att ta sig an AIK. Det tycker jag mig märka både i matchspel och i träning. Han fick stå åt sidan ganska länge och nu när han inte gör det så är han väldigt bestämd i att det där vill han inte uppleva igen." Rikard Norling om Daniel Granlis utveckling.

3/5


DEEP FOCUS! Veckans supporterprotest 20 tysta minuter är fler än 16 polisanmälning­ ar mot arrangör/anordnare i Allsvenskan. Det är alltså resultatet av tillämpningen av vill­ korsskrivningarna hittills, villkor som ofta är så ouppnåeliga att den som skrivit dessa bör kom­ ma ut i verkligheten. AIK har anmälts tre gång­ er. Hammarby har också tre och GIF Sundsvall fem anmälningar! Veckans "Oberoende Utredning" Björn Eriksson kallar den för ”trams”. Setter­ valls advokatbyrå tar emot vittnesmål under så kallad advokatsekretess vilket tydligen innebär att ingen utanför får veta något men RF får ta del av hela vittnesmålet och även namnet på den personen. Det finns nog fog att misstänka att vittnen då avstår från att säga en del som eventuellt skulle kunna hota den egna karriä­ ren. Så ja, utredningen kanske bara blir trams i slutändan. Veckans Tweet – @ASnacke Idag hände det absolut roligaste jag varit med om, alla kategorier. @albinlinner Den här tweeten MÅSTE ses, det är nämligen filmklip­ pet som får oss att skratta! Veckans Backlinje Karol Mets avstängd och frågetecken på Per Karlsson. Undrar vilka som skall vara Juventus idag? Den som kommer till Friends får uppleva det live!

4/5


DEEP FOCUS! 1

2

3

Deeps Innelista 1. Daniel Granli En kille som blev mångas favorit innan han ens hade spelat fotboll för oss. Det baserades tydligen mest på hur han såg ut. Sen spelade han och hamnade på sidan om under lång tid. Nu är dock Daniel på g, bra insatser har vi­ sat att han har tänkt sig att bosätta sig i back­ linjen! 2. Chinedu Obasi Det har sett lite trögt ut, något har saknats. Sakta men säkert har det dock blivit bättre och bättre och nu börjar Obasis steg se så där in­ ternationellt överlägset ut igen. Formen kom­ mer i exakt rätt tid, nu behöver vi dig för att lyckas på bred front! 3. Kolbeinn Sigþórsson Nästa kille som sakta men säkert närmar sig formen. Det syns tydligt att här finns det kvali­ tet, vilken dag som helst exploderar det ute på planen!

5/5


LAGEN AIK vs IFE Laguppställningar, statistik från årets säsong och tidigare möten mellan lagen.

I SAMARBETE MED:


MOTSTÅNDAREN IF ELFSBORG Bildad 1904. Hemmaarena: Borås Arena (16 200). Huvudtränare: Jimmy Thelin.

Spelartrupp:

Pawel Cibicki, fem mål så här långt, är av­ stängd efter tre gula kort.

Veteranen Ste­ fan Ishizaki har startat fem seriematcher hittills i år.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 13. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 30. 31.

Kevin Stuhr-Ellegaard (mv) Jesper Manns Stian Rode-Gregersen Christopher McVey Gustav Henriksson Jon Jönsson Deniz Hümmet Samuel Holmén Pawel Cibicki Simon Lundevall Jesper Karlsson Rami Kaib Rasmus Rosenqvist Robert Gojani Per Frick Simon Olsson Kevin Kabran Simon Strand Jonathan Levi Alex Dyer Stefan Ishizaki Arian Kabashi Marokhy Ndione Frederik Holst Filip Schyberg David Olsson (mv) Tim Rönning (mv) Anton Thorsson

Matchens domare: Victor Wolf Assisterande: Daniel Wärnmark, Niclas Ivarsson. Fjärdedomare: Ozan Camlibel.

1/8


MOTSTÅNDAREN IF ELFSBORG 1

2

3

Tre motståndarprofiler  Text: Olle Östman 1. Simon Olsson, mittfältare Ung mittfältstalang som väl inte främst är känd för sin poängproduktion – men mot Helsing­ borg senast visade 21-åringen att han kan bi­ dra även där. Med ett jätteskott satte Olsson 1–1 och räddade poäng åt Boråslaget. Får stort förtroende på Elfsborgs mittfält, ofta tillsam­ mans med den 14 år äldre Samuel Holmén. 2. Stian Rode Gregersen, back Inlånad från Molde för att få fart på karriären och har tagit en ordinarie tröja i Elfsborgs mitt­ lås. Och när mittbackskollegan Joakim Nilsson precis har lämnat för spel i tyska Arminia Bielefeld ökar ansvaret för den tuffe norrman­ nen. Nickstark med sina 191 cm. 3. Jonathan Levi, mittfältare Ytterligare ett lån från Norge. Levi fick chansen i Janne Anderssons landslagstrupp till januari­ turnén i vintras och har i Allsvenskan under våren bitvis visat varför. Två mål och två mål­ givande passningar har det blivit så här långt och 23-åringen är vid sidan om Pawel Cibicki (avstängd i dag) Elfsborgs främsta offensiva hot. Skottglad.

2/8


MOTSTÅNDAREN STATISTIKEN När AIK och IF Elfsborg lördagen den 13 juli 2019 möts på Friends Arena är det 156:e gången genom tiderna som lagen möts i en tävlingsmatch. Vi tar en titt på siffrorna i de tidigare matcherna.  Statistik: Stefan Mellerborg Samtliga tävlingsmatcher, hemma/borta AIK 64 X 37 IFE 54 Allsvenskan, hemma/borta AIK 58 X 35 IFE 49 Samtliga tävlingsmatcher, AIK:s hemmamatch AIK 39 X 15 IFE 23 Störst seger för båda lagen, AIK:s hemmamatch AIK – IF Elfsborg 7–2 (1934-10-07) AIK – IF Elfsborg 1–5 (1965-09-16) Senaste tio hemmamötena 2018-08-12 AIK – IF Elfsborg 1–0 (0–0), Allsv. 2017-10-01 AIK – IF Elfsborg 5–2 (3-1), Allsv. 2016-04-25 AIK – IF Elfsborg 2–1 (2-1), Allsv. 2015-07-26 AIK – IF Elfsborg 4–2 (4-0), Allsv. 2014-05-15 AIK – IF Elfsborg 2–1 (1-0), Allsv. 2013-08-03 AIK – IF Elfsborg 2–1 (1-0), Allsv. 2012-09-26 AIK – IF Elfsborg 1–1 (0-1), Allsv. 2011-07-31 AIK – IF Elfsborg 0–1 (0-1), Allsv. 2010-10-31 AIK – IF Elfsborg 2–0 (0-0), Allsv. 2009-05-21 AIK – IF Elfsborg 0–0 (0-0), Allsv.

3/8


MOTSTÅNDAREN STATISTIKEN AIK har svarat för 160 mål på hemma­ plan i de 77 tävlings­ matcherna mot IF Elfsborg. Flest mål har Per Kaufeldt gjort med sina nio fullträffar mellan 1927 och 1932. AIK:s målskyttar på hemma­plan mot IF Elfsborg: Per Kau­ feldt 9, Henry "Gar­ vis" Carlsson 7, Eric "Lillis" Persson 5, Yngve Leback 5, John "Jompa" Nilsson 4, Gustaf Josefsson 4, Bertil Bäckvall 4, Roland "Rimbo" Lundblad 4, Börje Leback 4, självmål 4, Ernst "Sudden" Wahlberg 3, Axel Nilsson 3, Åke Sigrell 3, Olle Zetherlund 3, Floyd Lager­ krantz 3, Börje Leander 3, Tord Grip 3, Björn Lundberg 3, Dag Szepanski 3, Anders Åslund 3, Thomas Johansson 3, Nebojša Novakovic 3, Mats Rubarth 3, Nicolás Stefanelli 3, Henok Goitom 3, Sven Andersson 2, John "Long-John" Nilsson 2, Åke "Carnera" Andersson 2, He­ rold Wolfbrandt 2, Ivan Bodin 2, Sören Hägg­ ström 2, Owe Ohlsson 2, Sven "Dala" Dahlkvist 2, Karl Corneliusson 2, Mohamed Bangura 2, Martin Lorentzson 2, Wilhelm Engdahl, Axel "Massa" Alfredsson, Knut Johansson, Erik Almgren, Arthur Svensson, Olle Pettersson,

4/8


MOTSTÅNDAREN STATISTIKEN Lennart Askerlund, Lennart Andersson, Stig Carlson, Lennart Pettersson, Erik "Prosten" Karlsson, Sune "Mona-Lisa" Andersson, Bror Mellberg, Gösta "Pröjsarn" Nilsson, Gunnar Öqvist, Ingvar "Tjotta" Olsson, Inge Bengtsson, Jim Nildén, Sanny Åslund, Ove "Ryssen" Rüb­ samen, Lars Zetterlund, Kim Bergstrand, Tho­ mas Bergman, Niclas Kindvall, Pascal Simp­ son, Christer Mattiasson, Mike Kjølø, Teddy Lucic, Patric "Långås" Andersson, Derek Boa­ teng, Fredrik Björck, Per Nilsson, Markus Jons­ son, Wilton Figueiredo, Viktor Lundberg, Celso Borges, Nabil Bahoui, Kenny Pavey, Alessandro Pereira, Alexander Isak, Anton Salétros, Johan Blomberg, Haukur Hauksson.

Klicka på bilden för att se målen och höjdpunkterna från 5–2-segern hemma mot Elfsborg 2017.

4/8


AIK SPELARTRUPP & STATISTIK 23. Budimir Janosevic målvakt Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/hållna nollor: 0/0 Gula/röda kort: 0/0 34. Oscar Linnér målvakt Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/hållna nollor: 15/8 Gula/röda kort: 1/0 2. Daniel Granli back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 3/0/0 Gula/röda kort: 0/0 3. Per Karlsson back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 15/0/0 Gula/röda kort: 0/0 6. Panajotis Dimitriadis mittfältare Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 13/0/0 Gula/röda kort: 1/1 7. Sebastian Larsson mittfältare Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 14/2/4 Gula/röda kort: 5/0 8. Enoch Kofi Adu mittfältare Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 14/0/1 Gula/röda kort: 2/0 9. Rasmus Lindkvist back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 8/0/0 Gula/röda kort: 0/0

5/8


AIK SPELARTRUPP & STATISTIK 10. Chinedu Obasi forward Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 12/2/1 Gula/röda kort: 1/0 11. Stefan Silva forward Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 4/0/0 Gula/röda kort: 1/0 14. Karol Mets back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 15/0/1 Gula/röda kort: 3/0 15. Robert Lundström back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 1/0/0 Gula/röda kort: 0/0 16. Anton Salétros mittfältare Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 12/0/1 Gula/röda kort: 3/0 17. Adam Ben Lamin back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 0/0/0 Gula/röda kort: 0/0 18. Bilal Hussein mittfältare Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 7/0/1 Gula/röda kort: 0/0 19. Saku Ylätupa mittfältare Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 5/0/0 Gula/röda kort: 1/0

6/8


AIK SPELARTRUPP & STATISTIK 20. Tarik Elyounoussi forward Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 15/9/0 Gula/röda kort: 1/0 21. Daniel Sundgren back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 15/3/1 Gula/röda kort: 2/0 24. Heradi Rashidi back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 8/0/0 Gula/röda kort: 0/0 25. Magnar Ödegaard back Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 0/0/0 Gula/röda kort: 0/0 28. Jack Lahne forward Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 9/1/0 Gula/röda kort: 4/0 30. Kolbeinn Sigþórsson forward Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 4/0/0 Gula/röda kort: 1/0 36. Henok Goitom forward Statistik Allsvenskan 2019: Matcher/mål/assist: 15/0/3 Gula/röda kort: 0/0 Ännu ingen trupputtagning 2019: 5. Jesper Nyholm back 26. Joel Ekstrand back 35. Samuel Brolin målvakt

7/8


ALLSVENSKAN TABELLEN Malmö FF Djurgårdens IF AIK IFK Göteborg BK Häcken IFK Norrköping Hammarby IF IF Elfsborg IK Sirius Östersunds FK Helsingborgs IF Örebro SK Kalmar FF GIF Sundsvall Falkenbergs FF AFC Eskilstuna

10 8 8 7 7 6 6 4 5 3 3 4 2 2 2 1

4 4 4 4 3 6 4 6 2 7 5 2 7 5 4 5

1 2 3 3 4 3 4 4 7 4 6 8 5 8 8 8

27– 10 24– 11 17– 11 22– 13 20– 12 22– 17 26– 20 18– 20 18– 22 14– 19 14– 20 16– 23 10– 15 16– 22 13– 28 10– 24

34 28 28 25 24 24 22 18 17 16 14 14 13 11 10 8

FULLSTÄNDIGT SPELSCHEMA FÖR 2019 – KLICKA HÄR! AIK:s SPELSCHEMA TRE SENASTE MATCHERNA Allsvenskan:  Malmö FF (h)�������������������� 0–0 Allsvenskan:  Kalmar FF (b)������������������� 1–0 UCL-kval:  FC Ararat-Armenia (b)������������ 1–2 TRE KOMMANDE MATCHERNA Ons 17/7, CL-kval omg 2: FC Ararat-Armenia (h) Lör 20/7, Allsvenskan: Helsingborgs IF (h) Lör 27/7, Allsvenskan: IK Sirius (b)

8/8


MATCHENS KNATTAR Wilmer Luthman Wilmer har tillhört AIK P11-grön från starten för två år sedan. Han älskar AIK och fotbollen och har endast missat en träning på de här åren. Med sin fantastiska spelupp­ fattning och sina fina fötter är han lika bra på små ytor som i det långa spelet. Han är en populär lagkamrat på grund av sitt fot­ bollskunnande men kanske framförallt för hans sätt att vara på planen – en riktig lagspelare! Victor Danielsson Victor är en ruskigt snabb spelare med fin teknik och speluppfattning. Han är dessutom tvåfotad vilket är väldigt sällsynt i dagens fotboll. Victor har hög träningsnärvaro och ger alltid hundra procent på både träning och match, sätter alltid la­ get före jaget och är väldigt omtyckt bland lagkamrater och ledare. Bli inte förvånad om vi inom ett par år får se Victor springa in på Friends Arena med den svartgula tröjan.

Gräsroten, Svenska Spels satsning på ungdomsidrotten innebär att du som spelar på Svenska Spels produkter kan hjälpa till att stödja just dina utvalda föreningar. Stöd AIK genom att registrera dig via länken som du når genom att klicka på bilden här ovan.


NÄSTA HEMMAMATCH Onsdag 17 juli Kl 19:00 Friends Arena

AIKBILJETT.SE

NÅ MÅLET MED DHL EXPRESS Precis som du älskar vi fotboll. Precis som fotboll finns DHL Express i världens alla hörn – på gräs, på grus, på gator, i parker, i städer och i byar. Med över 100 000 medarbetare fyller DHL Express flera av världens största arenor och bildar över 9 000 kompletta startelvor som varje dag kämpar sida vid sida. Med stor passion och snabbhet levererar vi miljontals expressförsändelser världen över – en enkel match. Nu levererar vi Allsvenskan 2019! Allsvenskan. Delivered by DHL Express.

www.dhl.se/express

Profile for aikfotboll

AIK | Matchprogram 2019 | IF Elfsborg  

Matchprogram AIK Fotboll - IF Elfsborg • Allsvenskan omgång 15 • Lördag 13 juli 2019

AIK | Matchprogram 2019 | IF Elfsborg  

Matchprogram AIK Fotboll - IF Elfsborg • Allsvenskan omgång 15 • Lördag 13 juli 2019