Page 1

AUTORS: Els Rat-penats, escola Font Freda de Montcada; Les Panderetes, escola Les Moreres de Sta. Fe del Penedès, i Els Volcans, escola Emili Carles-Tolrà de Castellar del Vallès. IL·LUSTRADORS: Els Volcans, escola Emili Carles-Tolrà de Castellar del Vallès.

1


En un restaurant del poble, un cartell enorme posava: RATPENATS EMPANATS 5 EUROS

Aquell matí la classe de segon havia sortit a fer una passejada pel poble. Anaven a “caçar formes”. Un triangle, cilindres, rodones, rectangles...

2


En veure aquell cartell es van sorprendre moltíssim. - Anna! - Va cridar l’Oriol - Mira! - Va dir la Júlia - Heu vist el cartell? - Va preguntar l’Are A l’hora en Kilian, l’Adrià i el Pau llegeixen en veu alta: RATPENATS EMPANATS L’Aimar sorprès diu: Però si som nosaltres els ratpenats! La Judith contesta: Si, és el nom de la nostra classe. Van decidir entrar a investigar.

3


Els va rebre un cuiner, en realitat era un bruixot disfressat, que estava fent el dinar.

Els va oferir una beguda i en acabar aquesta, es van convertir en ratpenats, doncs era una poci贸. Tots menys La J煤lia que havia anat al lavabo.

4


Els va tancar dins d'unes gàbies i quan va sortir la Júlia del lavabo i en no trobar els companys va decidir buscar-los.

Va baixar per unes escales que duien al sòtan i va trobar unes gàbies plenes de ratpenats però no als seus amics. No sabia que fer, fins que va veure que un ratpenat portava una petita diadema com la que duia sempre la Judith i es va adonar que eren els seus amics.

5


Va obrir la gàbia i els va ajudar a sortir, però ningú sabia com desfer l'encanteri.

El cuiner va baixar per buscar més menjar i els nens ratpenats es van amagar darrera unes caixes, quan van veure al cuiner que entrava, tots els ratpenats es van tirar sobre del bruixot, tots li mossegaven i l'atacaven, llavors va caure a terra i la Júlia el va lligar amb una corda, després li va treure unes claus que portava a la butxaca per obrir la biblioteca i buscar el llibre on estava la formula de l'encanteri.

La formula de l'encanteri era una barreja de foc, aigua i sofre. 6


Així que la Júlia va anar al mar a buscar aigua, després va fer un camí molt llarg fins arribà a un volcà d'on va agafar sofre, va fer foc i la poció màgica va quedar preparada.

7


Llavors va córrer on estàvem els seus companys de classe i, un per un, vam anar bevem aquella poció i es van anar transformant amb els nens i nenes que eren abans, van sortir corrents al carrer i van tornar a la seva classe. A partir d'aquell moment quan algú els hi preguntava quina era el moment de la seva vida que havien passat més por, sempre explicaven que quan un bruixot els havia convertit en ratpenats i .....sabeu què? Doncs que tots se'n reien i deien: -Si, si ratpenats i a mi em va convertir en un mosquit! I vet aquí un gos i vet aquí un gat, que aquest conte s'ha acabat!

F I

8

El bruixot i la classe dels ratpenats  

El bruixot i la classe dels ratpenats

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you