Page 1

@

a cup of news iunie 2013

June's Learning Circle

Departments updates

The show must go on...


2

The show must go on... În cea mai lungă zi a anului - 21 iunie - în AIESEC Chișinău a avut loc tranziția dintre Executive Board 2012-2013 și Executive Board 2013-2014. De data aceasta evenimentul s-a desfășurat la Orange Cafe, într-o atmosferă familială, care a ținut toți oaspeții pe aceeași undă, fie că este vorba de alumni, membri vechi sau membri noi. Momentul de adio a devenit și moment de reuniune.

La intrarea în Orange le, succesele și amintirile din Cafe, chair-ul evenimentului, anul ce a trecut. alumnus Iulian Gulea, a rugat Cărți, maiouri personalizafiecare oaspete să răspun- te, ciocolate, căni, albume și dă la aceeași întrebare: „Ce multe altele au devenit simeste AIESEC pentru tine?” O boluri ale atașamentului, ale întrebare simplă, dar com- promisiunii și aduceri-aminte plexă, în același timp. în timpul schimbului de caAtmosfera de dinaintea douri dintre VP. părții oficiale a evenimentului „Am simțit mândrie și reera plină de emoții pozitive, cunoștință față de EB 2012îmbrățișări și discuții dintre 2013 și, în același timp, cele vechi camarazi, care ajung mai pozitive așteptări de la la să se întâlnească anume EB 2013-2014. în cadrul evenimenteA fost un evenilor AIESEC. ment emoționant”, Improve În cadrul tranmărturisește Ana ziției propriu-zise, Său. your Într-adevăr prechair-ul a rugat best pe fiecare LC VP zența unor emoții să țină un discurs. nenumărate a marEmoțiile blocau cuvincat acest eveniment, tele, dar totuși au fost men- fiind un hotar și o trecere de ționate experiențele, greșeli- la ceea ce a fost și ceea ce

urmează să se întâmple. „În cadrul acestui eveniment, cel mai mult s-a evidențiat etapa de life-long connection, caracteristică AIESEC. În același timp și spațiu s-au adunat 2 EB-uri, alumni, membri noi, membri vechi. Cel mai mult mi-a plăcut combinația atmosferei nostalgice cu una plină de entuziasm”, povestește Lia Plămădeală. La încheierea evenimentului chair-ul a prezentat concluziile referitor la ce este AIESEC pentru membrii acestuia. Majoritatea au indicat oamenii ca fiind esența organizației. Într-adevăr, loilalitatea și entuziasmul oamenilor este un indicator incontestabil al succesului oricărei organizații.


3

Rezultatul recrutării din primăvara anului 2013 AIESEC Chișinău a însemnat încă 30 de studenți entuziaști în organizaţie, iar o parte din membrii oldies s-au realocat în alte departamente.

ții, s-au evidențiat calitățile unui adevărat lider și care este locul său în echipă: - Creativ - Ambițios - Integru - Inspirațional Toți participanții la sesiune au rămas inspiraţi de un citat: “Când îți construiești o echipă, caută oameni cărora le place să câștige, iar dacă nu găsești, atunci pe cei cărora nu le place să piardă”, o frază care explică ce fel de oameni ar putea forma o echipă.

Cu această ocazie, în data de 3 iunie, echipa LTT a organizat un learning circle cu tematica: ”Team Work”. Sesiunea a fost condusă de Dorin Curoșu, alumni AIESEC Chişinău Întrebând persoane din afara organizației ce este AIESEC, unii au răspus că este o companie internațională de manageri, iar un alt grup

World trip Deja e o obișnuință ca AIESEC Chișinău să desfășoare evenimente ce promovează culturile străine și interacțiunea dintre țări. Astfel, în data de 29 iunie, în sediul AIESEC s-au întrunit reprezentanți ai Marii Britanii, Franței, Sloveniei, Macedoniei, Turciei și, desigur, tineri din Republica Moldova.

că reprezintă nişte de persoane care se distrează împreună . Dorin a explicat noilor membri ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă adevărată, care sunt etapele ei de formare, cum să depășim conflictele, cum să eficientizăm lucrul în cadrul ei, spre a atinge nivelul așteptărilor tuturora și spre a obține rezultate. În urma unei activități cu toți participan-

Iar să fii AIESEC-er, este ceva mai mult decât a fi parte a unui grup de oameni care doar se distrează: “Lucrul în echipă este capacitatea de a munci împreună pentru a realiza o idee comună, capacitatea de a direcționa realizările individuale spre obiectivele organizaționale. Este sursa ce le permite oamenilor obișnuiți să atingă rezultate neobișnuite.” (Andrew Carnagie- cel mai bogat om din lume în 1901)

formații curioase despre țara din tabere, internaționalii vizitează locare vin, i-au invitat pe toți cei curile frumoase din Moldova și fac prezenți la eveniment să guste cunoștință cu cultura noastră. din bucatele lor tradiționale, au fost deschiși spre a răspunde la întrebări și spre interacțiune.

Participanții la eveniment s-au bucurat de o atmosferă foarte deschisă și prietenoasă, comunicarea n-a fost opțională, ci obligatorie. Am furat din secretele pregătirii mâncărurilor tradiționale, le-am aflat obiceiurile și tradițiile Deja e o obișnuință ca AIESEC statelor din care vin, dar și impreChișinău să desfășoare eveni- siile lor despre Moldova. mente ce promovează culturile Toți acești tineri au venit în castrăine și interacțiunea dintre țări. litate de participanți ai proiectului Astfel, în data de 29 iunie, în sediul Summer Box, în cadrul căruia ei AIESEC s-au întrunit reprezentanți vor desfășura activități în tabeai Marii Britanii, Franței, Sloveniei, rele de vară pentru copii. Acest Macedoniei, Turciei și, desigur, ti- proiect face posibilă experiența neri din Republica Moldova. schimbului cultural pentru o anuInternaționalii au prezentat in- mită perioadă. Până a pleca în


4

„Să-ti, trăiască.. ” Dragii noștri AIESEC-eri,

Acum e rândul vostru să vă simţiţi speciali! Şi pentru că sărbătorile voastre vin odată cu începutul verii, AIESEC Chișinău vă dorește cât mai multe începuturi frumoase și reuşite în viaţă. Să vă păstraţi mereu entuziasmul fierbinte pe care îl aveţi şi să vă trăiţi visele, pentru că ele vă determină succesul. If you want to be happy, be. La Mulți Ani!

Irina Grigoraş

Vitoria Ulinici

Guzun Dana Dana Guzun

A n g Angela Barbălat

e

l

a

Elena Vatavu Elena Vatavu

Elena Elena Fratea Fratea

Sorin Sorin Golovatic

Macoveţchi Cristina


5

Movie Time

Echipa RRM şi-a propus să organizeze cât mai multe evenimente pentru oamenii care aleg să-și petreacă vara în AIESEC. Iar pe lângă lucrul pe care îl facem împreună e frumos să ne şi distrăm împreună.

Ideea unei seri pe care s-o dedicăm vizionării unui film a fost una care a plăcut tuturor celor prezenţi la eveniment. Filmul pe care l-am privit a fost ales tot de membrii, cel care a fost ales a fost 1+1. Am încercat să creăm atmosferă

cât mai plăcută pentru toţi. De căldură ne-au salvat climatizoarele. Pentru că ne-am dorit ca totul să fie ca într-o sală de cinema, la eveniment am avut şi popcorn. Iar ambianţa plăcută pe care am încercat să o facem în sediu, a fost completată de sacii moi Because. Oamenii au putut savura cu plă-

cere filmul. Am primit mult feedback pozitiv, şi acest lucru a bucurat echipa RRM. Echipa se simte motivată pentru că oamenii au avut parte de un timp frumos. Toate devin mai ușoare și nereușitele mai neînsemnate când participanţii la eveniment sunt încântaţi de idee.

Brand elements The global youth network impacting the world through leadership development experiences

Activating Leadership since 1948.

AIE

U S P:

SEC

descriptor:

Logo Elemente vizuale Eddie Culori Descriptor USP Fonturi

: Brandul AIESEC

Online use: Helvetica Offline use: Helvetica, Georgia MyAIESEC: trashhand

Fonturi:

AIESEC online Facebook pages: AIESEC Chișinău Globex BusinessArena UpGreat

Let's Host KEY Project Weekend Schools Summer BOX Cubes iTtT Dezvoltare.md

www.myaiesec.net www.chisinau.aiesec.md www.globex.md www.challenge.md


6

Departments Updates Finance:

- S-au înregistrat operaţiunile economice din organizaţie ; - Inventarierea stocurilor AIESEC Chișinău; - Finalizarea şi reînnoirea contractului de Exchange.

Outgoing Exchange:

- Crearea unei baze de date noi cu participanţi GLOBEX; - Lansarea instrumentului EP HOST; - Intervievarea oamenilor din „pending list”.

Projects:

- Şedință cu Alumni, foști membri ai departamentului Projects; - Working day; - Elaborarea noilor concepte de proiecte; - Planificarea LPM-ului.

Talent Management:

- Implementarea Goal Setting-ului; - Testul de membru full (3 persoane); - Organizarea Movie Time; - AIESEC dance day în stil hawaiian; - Pregatiri pentru buddy-ii EP-ilor din Summer Box; - Implementarea programului de mentorat.

Căldura lunii iunie a fost prielnică pentru activitatea departamentelor din AIESEC Chișinău și a fost un bun prilej pentru planificarea pentru vară. Iată câteva reușite din culisele fiecărui departament: Communication:

- actualizarea semnăturilor în tot LCul; - implementarea Skills Matrix; - dezvoltarea campaniei „Moldova PLACE”; - plan de promovare pentru paginile de facebook și updates pe ele; - NL intern și extern; - promovarea YouthVoice; - conceptul de brand „Let’s host!”, împreună cu jobulețul; - updates pe www.dezvoltare.md.

Guess the AIESEC-er Ediția lunii iunie a newsletter-ului vă pune la încercare, ca de fiecare dată. Acceptați provocarea și ghiciți cine este membrul AIESEC Chișinău din spatele răspunsurilor ingenioase. 1. Caracterizează-te în 3 cuvinte: Activ(ă), voluntar(ă), AIESEC-er. 2. Care era visul tău din copilărie? Mai repede să cresc mare. 3. Descifrează abrevierea PBoX : Personal Beer or Xenon. 4. Ce persoană o consideri potrivită pentru a fi următorul PAI? Un AIESEC-er ar fi perfect. 5. Care era idolul tău din copilărie? Nu am avut idoli. 6. Cum te vezi peste 10 ani? Director la propria agenție. 7. Carte sau Film? Carte apoi film sau film după carte.

Who is the AIESEC-er? Așteptăm variantele de răspuns la adresa gavrilita.r@gmail.com. Prima persoană care va răspunde corect va fi premiată.


Thank an AIESEC-er

7

To: Eugenia Dabija

To: Ecaterina Dmitreva

Mulțumesc pentru că esti așa cum ești, mereu soare! A la luna,la luna

Mulțumim pentru mandatul tău frumos de Vice President Finance 2012-2013! Alături de tine am crescut. Mulțumim! With love, your finance people. Finance Department

To: Iulian Gulea Mulțumesc că ai fost alături de echipa EB. Anonim To: Mariana Curnic

To: TM-shiki

I am proud to call you my team! Never forget that we are born to be awesome! Alessia

Mulțumesc pentru că ești alături! Katea To: Ruxanda Vîhrest Îți mulțumesc pentru că mă încurajezi și apreciezi ce fac. Îmbrățișări nenumărate. Rodica G.

To: PR Team Dragile, scumpele mele. Eu vă mulțumesc pentru că: sunteți în componența acestei echipe, luați sarcinile în serios, ne respectăm reciproc și pentru că vom fi o echipă mereu, indiferent de durata mandatului. Numai îmbrățișări calde pentru voi.

To: Maria Țarigradean

Rodica G.

Salut, Maria! Să ai o zi bună. Ciocolată! Anonim

To: Elena Mutruc

To: Echipa RRM

Mulțumesc, scumpa mea, pentru că m-ai primit cu brațele deschise și m-ai încurajat când am avut nevoie. Mulțumesc pentru încredere! Ești superbă!

Vă mulțumesc pentru devotamentul, creativitatea și responsabilitatea de care dați dovadă. Cu astfel de omuleți, RRM va înflori cu siguranță. Îmi sunteți dragi. Vicky To: Irina Grigoraș Mersi că ești dulce, serioasă și copil în același timp. Și mulțumesc pentru tot suportul și pentru mandatul tău de LCVP COMM. Love. Ruxanda To: Ruxanda Vîhrest Mulțumesc pentru suportul și sfaturile pe care mi le-ai oferit. I really appreciate that. Hugs. Alina S.

Silvia To: Katiușa Mulțumesc, Katiușa, pentru că ești atât de draguță, pentru că ai un zâmbet dulce, de la care se bucură sufletul. Silvia To: Rodica Gavriliță Pentru că ești un TL extraordinar, mulțumesc pentru lecțiile de InDesign, sinceritatea și grija ta. Hugs. P.S. Aștept și lecții de tenis! Alina S.


8

Our partners:


AIESEC - Activating Leadership since 1948

June newsletter  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you