Raport Asociația Aici pentru Tine 2018-2019

Page 1

Asociația ,,Aici pentru Tine’’ Raport anual Aici pentru tine Februarie 2018 – Februarie 2019

Asociatia


Cuvânt înainte

Asociația ”Aici pentru Tine” s-a înființat în 2015 și ,de atunci, a sprijinit 200 de copii, adulți și bătrâni cu povești de viață impresionante, din tot județul Brașov și din țară. Misiunea noastră este inițierea, extinderea și îmbunătățirea programelor sociale de integrare în societate a persoanelor și grupurilor marginalizate, prin activități instructiv-educativ-culturale și consiliere psihologică și profesională. Valori: educație și prevenție, implicare, suport, schimbare, dezvoltare.

Asociatia


Cuvânt înainte Prin educație nonformală, sprijin, consiliere psihosocială ,suport social, și material, vizăm stimularea copiiilor, tinerilor și adulților în formarea abilităților și aptitudinilor social-psiho-comportamentale, prevenerii și contracarării abandonului școlar și reinserției sociale. Beneficiarii vor dezbate propriile interese și manifestările specifice acestora în raport cu potențialul lor de dezvoltare în diverse domenii, cu rezultate vizibile sociale și personale în comunitate. Urmărim dezvoltarea abilităților formate pe termen lung.

Asociatia


Activitatea noastră în 2018

Asociatia


Activitatea noastră în 2018 Am început anul în forță și am înregistrat un adevărat succes, în Februarie, când am organizat Gala de caritate ,,Aici pentru Tine”, eveniment la care am strâns 6000 de Euro pentru operațiile a doi copii grav bolnavi, Răzvan și Cristina. Evident, nu ne-am oprit aici. Am continuat să oferim ajutor zilnic și să fim alături de cei aflați în nevoie, astfel că, sute de persoane defavorizate, copii și vârstnici, au primit pachete cu alimente datorită sponsorilor noștri inimoși, Olympus, Lactate Brădet, Cofetăria Saray și mulți alții. Cu atât mai mult, ne-am implicat și în preajma sărbătorilor Pascale, unde am ajutat, prin donarea de alimente, haine și jucării, nevoiașilor din Brașov și din împrejurimi, dar și copilașilor orfani de la Așezământul Social ,,Sfinții Mihail și Gavril”. Au urmat nenumărate momente de bucurie. Școlarii din comunitățile din jurul Brașovului: Arini, Tărlungeni, Apața, dar și din Brașov, au avut parte de distracții pe cinste la Zao Planet și am unit lumile, prin includerea în activitățile noastre a copiilor din medii normale social.

Asociatia


Activitatea noastră în 2018 Mijlocul anului a marcat debutul unui program ambițios - Programul Psiho-educativ, susținut de Kaufland și Biblioteca Județeană Brașov, care are ca scop, ajutarea copiilor și a tinerilor, astfel încât aceștia să depășească traumele, să își recupereze viețile și să devină oameni maturi și responsabili. De asemenea, și această perioadă a fost una plină de emoție, întrucât am reușit să ducem 30 de copii, pentru prima dată, la mare, să oferim, cu ajutorul clinicii Sirona, servicii stomatologice pentru câțiva copii defavorizați și să îl ajutăm pe Răzvan Toma, un băiețel de 13 ani, să facă o operație de transplant renal, la Cluj, iar pentru Cristina, o intervenție cu celule stem, în București.

Asociatia


Activitatea noastră în 2018 Am continuat să facem bine. Cu ajutorul sponsorilor Nym House Residence și Primovilla, a fost posibilă renovarea casei unei famili năpăstuite. Alături de Olympus, Saray și Promedivet, am reușit să împărțim mii de sucuri și iaurturi, sute de prăjituri și am organizat zeci de plimbări și distracții pentru copii. Am ajutat și centrele de bătrâni: Casa Daniel, Christiana și Asociația Delta, unde am oferit o surprize dulci și sănătoase la sute de bătrâni, și, împreună cu grădinițele și școlile din Brașov am donat peste 1000 de kilograme de fructe și legume!

Asociatia


Activitatea noastră în 2018 Mai mult, în luna cadourilor, în Decembrie, am reușit să: mobilizăm un grup de români din Germania să ajute o femeie al cărui copil suferă de probleme psihice complexe, prin plata terapiei ABA pentru un an de zile și am reabilitat casele a trei familii cu ajutorul firmelor Forex și Speed&Trust. Am donat două tone de produse lactate Olympus. Auto Hybride Romania, D.O. Security, Premium Aerotec Romania, Cofetaria SARAY, Olympus Romania și Speed & Trust au primit copiii asociației noastre, la un dulce colind. Copiii au primit cadouri frumoase, pregătite cu multă atenție și iubire, iar, la final, o masă pe cinste. Per total, rezultatele sunt uimitoare: sute de kilograme de alimente, haine, jucării, tone de lemne de foc și multe altele au fost donate nevoiașilor din Brașov, împrejurimi și Constanța. Vorbim de bătrâni, copii, adulți defavorizați, oameni bolnavi.

Asociatia


Serviciul de asistență comunitară „Aici pentru Tine“ este un serviciu acordat în comunitate,

pentru adulți între 35-65 ani, care se află în situații de sărăcie și excluziune socială. Beneficiarilor li s-a acordat asistență socială și consiliere socială, informare, suport emoțional, orientare profesională, consiliere psihologică, terapii de reintegrare socială, facilitare acces la educație, mediere socială. Serviciul este realizat de personal de specialitate format din asistent social și psiholog clinician, serviciile sociale acordate, fiind gratuite. Oricine aflat în dificultate, ne poate contacta și primi ajutor. Împreună facem bine!

Asociatia


Logica de intervenție

Serviciul de asistență comunitară ”Aici pentru Tine” are misiunea de a-i ajuta pe adulții din medii defavorizate să se integreze în societate, să se dezvolte personal și emoțional, să ducă o viață normală.

Asociatia


PROGRAME În prezent, pe lângă categoria de beneficiari adulți a-i serviciului social comunitar, oferim servicii sociale și familiilor aflate în dificultate pentru a face față sărăciei și situațiilor dificile cu care se confruntă: • consiliere socială, • informare, • mediere, • sprijin material, • financiar, • acces la servicii medicale, etc.

Asociatia


Programe Însă cel mai mare impact al ajutorului acordat este prevenirea abandonului copiilor, al abuzurilor și violenței famililor aflate în dificultate, este doar o chestiune de timp pentru ca beneficiarii, cu sprjinul adecvat, să își dezvolte abilități noi, să învețe cum să facă față provocărilor din viața de zi cu zi. Însă tot sprijinul acordat acestor oameni a fost posibil pentru că voi, oameni implicați, voluntari cu care am dorit să avem o relație autentică cu ei care să le aducă sentimentul de siguranță, încredere, valorizare, acceptare, deschidere, relație pe baza căreia să putem lucra la un alt nivel de profunzime cu rezultate pe termen mediu si lung. Pe de altă parte, în cadrul Serviciului de Asistență comunitară „Aici pentru Tine” am desfășurat activități care să faciliteze accesul la socializare, exprimare emoțională, dezvoltare persoanală și promovare în comunitate într-un mod demn și care îi face să nu se simtă judecați.

Asociatia


Cursuri In cadrul asociației se desfășoară sau sunt în curs de derulare următorele cursuri și programe: • Program psiho-educativ: din octombrie 2018 martie 2019 s-a desfășurat grupa pilot (o singură grupă, o dată pe saptămână, 6 beneficiari), din martie s-a extins la 5 grupe, o grupa pe zi (35 de beneficiari perioada martie - noiembrie 2019, cu pauză de vacanță 15 iunie15 septembrie 2019). • Cursuri de modelling pentru 10 beneficiari, cursul a început în Ianuarie. • Cursuri de Karate • Cursuri de înot • Cursuri de limba engleză. În urma dobândirii cunoștințelor de engleză, copii defavorizați, vor fi beneficiarii primului proiect Erasmus al asociației noastre, în perioada 13-17 ianuarie 2020.

Asociatia


CAMPANII, EVENIMENTE, STRÂNGERE DE FONDURI ȘI DONAȚII Un exemplu a fost Gala de caritate „Aici pentru Tine“ din 23 februarie 2018, eveniment organizat pentru beneficiarii noștri și am făcut, totodată, un extraordinar exercițiu de imagine legat de viziunea și misiunea noastră.

Asociatia


BUGET, FONDURI, FINANȚĂRI • Serviciul de asistență comunitară „Aici pentru tine” poate primi un mic ajutor donând 2% din impozitul pe venit. Poți veni alături de noi și ca voluntar, dar și ca partener pentru a-i ajuta pe beneficiarii serviciului. • Demarăm aceste activități și acțiuni prin care vă invităm să fiți alături de noi în continuare. Doar împreună avem puterea de a schimba ceva în această lume aflată în continuă schimbare și plină de provocări. În comunitatea noastră, avem oameni frumoși și implicați, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat. De asemenea, le mulțumim și voluntarilor care reprezintă o parte din echipa fără de care nu am putea realiza atât de multe activități. Dar le suntem recunoscători și pentru sprijinul oferit în desfășurarea galei de caritate.

Asociatia
PARTENERI

și mulți alții

STAFF -

3 angajați part-time 2 ore /zi ( psiholog, asistent social, șef serviciu social) 20 de voluntari Asociatia


Asociatia

Strada 13 Decembrie Nr.209, 500164 Brașov 0726 686 793 contact@asociatiaaicipentrutine.ro