Page 1

Ekängen VÄLKOMMEN TILL

DITT NYA HEM!

Tillsammans med PEAB erbjuder vi solskyddslösningar som enkelt kan skräddarsys utifrån just dina behov, och integreras med huset samtidigt som det byggs. Vi hjälper dig att sätta pricken över i med moderna och flexibla markiser som ger dig ett behagligt inomhusklimat. Eller utomhusklimat, då våra terrassmarkiser kan användas både för att hålla solens strålar borta och hålla kvar värmen under ljumna sommarkvällar. För husets insida finns både lamellgardiner, plisségardiner och ett stort urval hemtextil.

Hur vill du sätta din prägel på ditt hus?

s-l i k r Maempe ex yren sc i b ro

h


TERRASSMARKISER FA 40-SERIEN (FA 42, FA 45)

FA 40-48 är en mångsidig produktserie som tillgodoser de flesta behov av skugga över en uteplats. I serien finns utföranden med extra ståhöjd och extra smala markiser, samt tillval som på olika sätt skuggar när solen står lågt. En helt modern design i ett stort urval kulörer kännetecknar FA40-seriens markistativ. Hög kvalitet borgar för slitstyrkan. 5 års Nordic Light-garanti.

DIMENSIONER (m)

FA 42 FA 45

Max armutfall

4,0*

4,0

Max bredd

7,0

4,6

Vindklassning

2

2

*Vid 7 m bredd, max utfall 3,5 m.

Enligt EN13561


MÅNGSIDIG MARKIS FÖR UTEPLATSEN Terrassmarkis FA42

Öppen terrassmarkis med traditionella gavlar. Instegsprodukten i standardutförande. Max bredd: 7,0 m. Max utfall: 4,0 m. (Vid 7 m bredd, max utfall 3.5 m) Tillval: Pitchcontrol och tak.

Duk

Välj från en bred vävkollektion, från enfärgade till randiga. Eller skapa en egen personlig väv med mönster och färgställningar från Nordic Light Designstudio. Kappan är löstagbar och kan fås med rakt eller vågigt avslut.

Stativ

Med Dyneema®-band över vikarmarnas knäleder får markiserna en god, hållbar dukspänning.

Markisstativ

Markisstativet med detaljer finns som standard i tre färger: pulverlackerad svart, vit och grått. Med något längre leveranstid kan man få stativet i ytterligare 10 färger – matchade för att passa ihop med

Standardkulörer

Tillvalskulörer

Terrassmarkis FA45

Öppen terrassmarkis med Cross -overarmar. Ena armen viks omlott över den andra, vilket gör det möjligt att ha terrassmarkisen på en mycket smal terrass eller balkong. Minsta bredd är 1 meter. Max bredd: 4,6 m. Max utfall: 4,0 m. Tillval: Tak och rullkappa.

de vanligast förekommande hus och fasader. Utöver dessa färger erbjuds valfri RAL-kulör, dock med något längre leveranstid.

Montering

Markisen monteras enkelt direkt på väggen eller i takfoten.

Manövrering

Markisen manövreras manuellt med vev eller med motordrift. Tillsammans med motordrift finns sol- och vindautomatik. Tillval: Motorstyrning Med motorstyrningen Smart Control kan motor och automatik kontrolleras av en iPhone via wifi. Tillval: Nedrullningsbar kappa

Smart tillval: Med motorstyrningen SmartControl kan markisen manövreras av en iPhone-app via wifi.

En nedrullrullningsbar kappa i markisens front löser enkelt problem med lågt stående sol. Finns med markisduk eller genomsiktlig screenväv. Manövreras med vev. Tillval: PitchControl Steglös inställning av markisens vinkel. Gör det enkelt att justera markisen efter hur högt solen står under dygnet. Manövreras med vev. Tillval: Teleskopstag Justerbara teleskopstag som fälls ned vid behov och säkrar markisens front mot underlaget. Fotplatta medföljer. Stabiliserar markisen vid vindbyar (upp till 10 m/s). Steglös höjd 1,5 - 2,5 m.


FÖNSTERMARKISER DA 20 & DA 30

DA 20 och DA 30 är moderna, kompakta och stilrena markiser som passar de flesta byggnader. DA 30 kan kompletteras med en elegant aluminiumkassett som skyddar markisduken mot regn och smuts. Fallarmarna har justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. Invändig eller utvändig manövrering med polyesterband och som tillval kan markisen motoriseras.


UTVÄNDIG MANÖVRERING MED DRAGBAND AV POLYESTER

DIMENSIONER (m) Armutfall

0,5-1,0

Max bredd

3,6 per enhet

Seriekoppling

10,0 med motor

Vindklass

3

Enligt EN13561

DA 30-MARKISEN ÄR UTRUSTAD MED EN ALUMINIUMKASSETT SOM SKYDDAR MOT REGN OCH SMUTS

DA 20

Är en fallarmsmarkis utan kassett.

DA 30

Är en fallarmsmarkis med kassett

Manövrering Standardkulörer

Tillvalskulörer

Utvändig eller invändig manövrering med dragband av polyester är standard. För lagring och skydd av bandet, kan markisen kompletteras med banduppsamlare. Som tillval finns manövrering med vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar, t ex fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Montering

Markisen monteras enkelt direkt på fönsterfodret, på vägg eller i nisch. Som tillval finns nischfästen som gör att markisen kan justeras 45–185 mm i djupled.

Fallarmar

Armprofiler är tillverkade av strängpressat aluminium och armkomponenter av pressgjutet zink. Fallarmar med justerbar spänning för optimal dukspänning. Vindsäkrade fallarmar rekommenderas om markisen kommer att utsättas för hård vind.

Markisduk

Välj från en bred kollektion med allt från enfärgade till randiga vävar.

Markisstativ

Markisstativet med detaljer finns som standard i 3 färger: Vitt, Grått och Svart med struktur. Med något längre leveranstid kan man få stativet i ytterligare 10 färger, matchade för att passa ihop med de vanligast förekommande husfärger och fasader.


Homestyling HEMBESÖK MED PERSONLIG TOUCH!

Vi erbjuder dig professionell hjälp med konsultation, måttagning och förslag på gardinupphängning och solskydd för ditt hem. Du bokar in dig för ett hembesök tillsammans med vår erfarna inredare Louise Ramlöv. Tillsammans diskuterar vi vad som behöver göras och vilken omfattning det kommer att ha. Vi gör sedan besök hemma hos dig där vi tar mått och känner in din personliga stil och

miljö för att kunna ge förslag på rätta lösningar och inspirerande uppsättningar. Därefter träffas vi i en av våra butiker för att du ska få möjlighet att botanisera i vårt stora utbud. Du får sedan ett inredningsförslag och en offert levererad till dig där vi lämnar pris på komplett jobb med allt inkluderat. Våra duktiga sömmerskor syr sedan upp materialet och våra montörer åker tillsammans ut med inredare för att få allting på plats, precis som det ska vara. Smidigt - professionellt - personligt!

Vill du lyfta ditt hem till en ny nivå? maila louise.ramlov@ahsgroup.se, eller ring på 011-12 69 20, 013 - 13 10 09 eller 0762 - 28 65 00


....ibland är det

IN SID AN

som räknas

Vår specialitet är in- och utvändig fönstermiljö. Det innebär att du hos oss alltid kan hitta ett brett sortiment hemtextil och inredning från kända varumärken som Marimekko, Almedahls, Ljungbergs och Svanefors med flera. Vi har även egen tillverkning av plissé- och lamellgardiner, som är tidsenliga, praktiska och estetiskt tilltalande lösningar för att skärma av, mörklägga eller värmereglera ett rum. Inget säger att mörkläggning måste vara synonymt med en grå persienn – låt din fantasi flöda vid utformningen av ditt solskydd!


a, Närte helt in menundra? r h fle i har r. v , n Lug odelle m

Fredriksdalsgatan 45, Norrköping / 011-18 53 00 Tornbyvägen 3, Linköping / 013-13 10 09 Skäggebyvägen 40, Finspång / 0122-164 81

w w w. a h s g ro u p . s e

Markisbroschyr hustyp B3  

En snabb översikt över rekommenderade solskyddslösningar för ditt nya hem på Ekängen.

Advertisement