Page 1


But first,

I am

Ik word omschreven door ouders, vrienden of naasten als perfectionistisch, bedachtzaam, behulpzaam, liefdevol en bescheiden. In dit magazine wil ik mezelf laten zien maar door middel van teksten, denkwijzen en foto’s. Ik ben graag bezig met fotografie maar ook met experimenteren. Ik wil de lezer trigger om zelf op onderzoek uit te gaan over het gemaakte beeld.

“De geest is geen vat om gevuld te worden, maar een vuur om ontstoken te worden.” - Plutarchus

2


It’s your turn Ik ervaar, voel, kijk, lees en beproef. Beeld en verhaal hebben in mijn leven veel betekenis. Ik maak beelden en laat ze vrij in hun perspectief. 24 mislukkingen of toevoegingen? Ervaar, voel, kijk, lees en beproef.

3


We go way back

Een boek 10 keer lezen maar vergeten zijn hoe het eindigd

Welk beeld wordt er geassocieerd bij het noemen van het woord ‘’druppel’’. Hoe valt de druppel op jouw huid, hoe voelt die aan en hoe ziet die eruit volgens jou. Om de puurheid en de simpelste vorm te beproeven, wordt er in het begin nog geen enkel effect toegepast. Een simpele beweging, die we in dagelijkse situaties tegenkomen. Een beweging die op sommige momenten wordt bekritiseerd als normaal of herkenbaar. We voelen de beweging op het lichaam, langzaam of soms razendsnel. Het beeld staat stil, wordt de druppel nog steeds in hetzelfde perspectief geplaatst?

4


Wh

at

do

u yo

e? se

at

Wh

do

u

yo

k?

in

th

5


Craving For Desire De wereld staat - zij het slechts even stil, gevoel van oneindigheid, nietigheid, van alles zijn en niets zijn.

6


7

.

A mask tells us more than a face


8


So.. are you ready to play? Ik begon met het druppelen van water. De eerste paar seconden waren het spannendst. Je kan het vergelijken met een eerste date, je weet wat er je te wachten staat, maar je weet nooit hoe het af gaat lopen. Ik wist dat er een druppel zou vallen, ik wist alleen niet wat het eindresultaat zou zijn. De structuur van water is vrij licht waardoor erop de plaat vrijwel een totaal ander effect ontstond. Zeep, melk, koffie noem het maar op, alles heb ik geprobeerd. Ook het spelen met de snelheid van de druppel, hoe vaak laat je een druppel vallen en hoeveel seconden na elkaar?

What do you think? What do you like? What do you see?

Ready? Set? Go..

9


10


What happend Van melk naar zeep. Van vellen gekleurd papier naar tafelkleden. Het onderzoeken begon toen ik per ongeluk een vel papier tegen de wand had gezet en die was vergeten weg te halen, de kleur maar ook de compositie veranderde totaal. Het was allemaal niet de bedoeling maar was het een fout of toevoeging?

Niet alleen leren, ervaren. Niet alleen lezen, absorberen. Verander niet alleen, transformeer. Niet alleen vertellen, pleiten. Niet alleen beloven, bewijzen. Bekritiseer niet alleen maar, moedig aan. Denk niet alleen na, denk na. Neem niet alleen, geef. Niet alleen zien, voelen. Droom niet alleen. Niet alleen horen, luisteren. Niet alleen praten, handelen. Niet alleen vertellen, laten zien. Besta niet alleen, leef. - Roy T. Bennett,

11


12


9 toevoegingen of 9 mislukkingen you can answer

Deze sessie van maar liefst 24 foto’s waarvan ik er in dit magazine 9 heb laten zien, is een groot experiment geworden. Mijn idee was dat ik een druppel wilde fotograferen in zijn puurste vorm. Uiteindelijk eindigde ik met het gebruiken van doeken, flitserlampen met gekleurd papier en andere vloeistoffen. Voor mij is het een hele openbaring geweest, ik begon met een strak idee en eindigde met een resultaat wat ik nooit had verwacht. Ik heb mezelf daarna ook de vraag gesteld: ‘‘zijn het 24 mislukkingen of toevoegingen?’’. Het antwoord is voor mij simpel: de mislukkingen hebben voor mij geleid tot toevoegingen. But, what do you think?

“We zijn verslaafd aan onze gedachten. We kunnen niets veranderen als we ons denken niet kunnen veranderen. “ - Santosh Kalwar

13

Magazine AH  
Magazine AH  
Advertisement