Page 1

NAVODILA ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE OKENSKIH SISTEMOV – REHAU Odločili ste se za okna, ki so najnovejši dosežek moderne tehnike. Toda če želite, da bi okna uspešno služila svojemu namenu in bi v daljšem obdobju tudi ohranila popoln videz, ne prezrite naslednjih nasvetov:

NASVETI ZA ZRAČENJE Okna iz REHAU – okenskih sistemov se tesno zapirajo in omogočajo precejšen prihranek toplotne energije. Če to prednost združimo s pravilnim zračenjem, omogočamo vzpostavitev zdrave notranje klime. Nasveti so naslednji : - še posebej pozimi zračite večkrat na dan. Pri tem je bolje, da okna za krajši čas povsem odprete, kot da bi jih za dalj časa odprli samo na nagib ( kip ) : toplotne izgube so neznatne, če se pohištvo in stene ne ohladijo - temeljito zračenje vseh prostorov v trajanju 10-20 minut je še posebej pomembno zjutraj. Hitreje gre, če z odprtjem nasproti ležečih oken poskrbite za poteg zraka. - tekom dneva za izmenjavo izrabljenega zraka s svežim zadostuje približno pet minut temeljitega zračenja, sicer imamo okna povsem zaprta.

NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE NASVETI ZA PRVO ČIŠČENJE Po montaži novih oken bodo morda na okvirjih ostali madeži cementne ali apnene malte. Odstranite jih z vodo, kateri primešate malo gospodinjskega čistila, da preprečite poškodbe tesnil in okovja. NASVETI ZA NEGOVANJE Pri čiščenju ne uporabljate jedkih sredstev ali agresivnih razredčil kot so aceton ali nitro razredčilo, ker lahko poškodujejo okvirje in tesnila. Za odstranitev zasušenih in mastnih madežev je najprimernejše posebno čistilo REHAU, katerega dobite pri vašem dobavitelju oken in vrat. Razen tega je treba vsaj enkrat letno s kapljico olja naoljiti premične dele okovja, tako da se okna vedno z lahkoto odpirajo in zapirajo. Pri tem je potrebno kontrolirati in po potrebi očistiti odprtine za odvod drenažne vode. Delo z rezalko v bližini stavbnega pohištva lahko poškoduje površino. V takih primerih je potrebno celotno površino stavbnega pohištva mehansko zaščititi z negorljivo oviro. Stavbno pohištvo je potrebno zaščititi tudi pri izvajanju gradbenih del. Gradbeni materiali lahko poškodujejo površino stavbnega pohištva oz. spremenijo videz površin. Z upoštevanjem naših nasvetov, boste z vašimi okni nedvomno zelo zadovoljni še dolga leta.


NAVODILA ZA UPORABO Rokovanje z okni Okna in balkonska vrata so za uporabo zelo enostavna. Odpirajo se enoročno z vrtenjem pololive ( kljuke ) za 90 ali 180 stopinj v levo ali desno. Pri vrtenju pololive za 90˚ se krilo okna odpre okoli vertikalne osi, pri vrtenju za dodatnih 90˚ pa se odpre na ventus ( kip). Pri dvokrilnih oknih in balkonskih vratih se pomožno krilo odpre šele, ko je glavno krilo že odprto in sicer s potegom stranske rdeče ročice navzgor. Panoramske stene se odpirajo na enak način s tem, da se pri vrtenju kljuke v horizontalni položaj krilo odpre na ventus ( kip), z vrtenjem kljuke za dodatnih 90˚ v vertikalni položaj pa se krilo stene lahko premakne vstran. OPOZORILO : Ko je okno odprto, je strogo prepovedano vrtenje pololive ( kljuke ) za 90˚ navzgor, da bi se okno odprlo na ventus ( kip). To lahko storite izključno pri zaprtem oknu !

Navodila rehau uporaba in vzdrzevanje  
Navodila rehau uporaba in vzdrzevanje  
Advertisement