Page 36

19.30h Processó en honor de Sant Bartomeu Pas del tabernacle de Sant Bartomeu pels carrers i les places de la vila, acompanyat de tots els sitgetans i les sitgetanes que ho desitgin. Presidirà aquest acte processional el senyor rector de la parròquia, Mn. Josep Pausas Mas, i hi assistirà l’Il·lustríssim Ajuntament. Com és costum, el tabernacle anirà precedit de tots els balls populars, els grallers i la Banda L’Espiga d’Or de Deltebre. El ganfaró parroquial i el tabernacle de Sant Bartomeu serà portat pel cos de portants de Sant Bartomeu i Santa Tecla. S’ha designat com a Pendonista de la Bandera de Sant Bartomeu al Sr. Esteve Ferré i Planas, qui ha nomenat com a Cordonistes la Srs. Josefina Planas i Fortuny i Olga Ferré i Planas, conjuntament amb els Srs. Marc Hill i Gumà i Ignasi Rubí i González. La Processó de Sant Bartomeu farà el següent recorregut: Baluard, plaça de l’Ajuntament, d’en Bosch, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, passeig de la Ribera, Nou, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard. Al pas de la processó pel passeig de la Ribera, el seguici religiós serà saludat amb salves de morterets i tocs de campanes. La Cobla Sitgetana interpretarà les sardanes Els Gegants de Sitges i La Processó de Sant Bartomeu, dels mestres Tomàs Gil i Membrado i Antoni Català i Vidal, respectivament. En arribar la processó al Baluard, els balls i músics envoltaran el tabernacle, fent el darrer homenatge al nostre Patró, mentre esclaten focs artificials i repiquen de valent les campanes durant la més que emotiva ENTRADA DE SANT BARTOMEU A L’ESGLÉSIA PARROQUIAL. A continuació, a dins del temple, pregària de cloenda. Tot seguit, davant de l’Ajuntament, BALLADA FINAL DE LES BÈSTIES DE FOC I DELS GEGANTS, per acomiadar els actes tradicionals de la nostra Festa Major.

En acabar, FI DE FESTA al Palau del Rei Moro. Acte organitzat per l’Agrupació de Balls Populars de Sitges.

36

A la mateixa hora, al passeig de la Ribera, GRAN BALL DE FESTA MAJOR amb l’actuació de l’orquestra La Banda Puig i de diversos DJ’s.

DIUMENGE 25 D’AGOST 11.30h Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla MISSA EN SUFRAGI DELS DIFUNTS DE LA NOSTRA VILA. Som convidats a recordar els qui, amb nosaltres, visqueren amb goig la nostra festa. Preguem perquè visquin l’alegria que mai s’acaba.

12.30h Hort de Can Falç VERMUT DE SANT LLI.

18.00h A les escales de la punta Fotografia “20 anys fent Castells”. I a dos quarts de set a la plaça de l’Ajuntament, EXHIBICIÓ CASTELLERA DE FESTA MAJOR, amb les colles Minyons de Terrassa, Castellers de les Roquetes i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

18.30h Hort de Can Falç BALL PER A LA GENT GRAN amb el duet musical Josep & Kim.

22.00h Parròquia CONCERT D’ORGUE de Sant Bartomeu, a càrrec de Jordi Cabré. L’activitat s’emmarca dins el cicle Els Orgues de Catalunya, organitzat per l’Associació Catalana de l’Orgue..

22.30h Passeig de la Rivera FES-TE LA PENÚLTIMA, un concert per acomiadar la Festa Major amb so, imatge, llum... i la música d’elTour 2M13, que revoluciona el públic per on passa, amb els DJ’s Ernest Codina, Roger Carandell, Gino Diamantini i moltes sorpreses més.

22.15h Platja Sant Sebastià REVETLLA SARDANISTA DE CLOENDA amb la Cobla Maricel. Amb un vistós joc de pirotècnia i degustació de coca i vi bo, acomiadarem la Festa Major.

FOGALL nº30 any 2013  

Revista de cultura popular de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges

Advertisement