Page 1

Agr貌noms Vlex Servei de consulta i cerca de legislaci贸

per als col路legiats


Agrònoms Vlex. Servei de consulta i cerca de legislació El COEAC ofereix un servei telemàtic de consulta sobre legislació i jurisprudència, que està a disposició de tots els col•legiats i col•legiades.

Què trobareu en aquest servei? Dins la secció “Suport i assessorament” es troba l’apartat “Legislació”. En aquest apartat d’agronoms.cat es poden trobar dos recursos: • Un repositori mensual de la normativa que es publica al BOE i al DOGC relacionada amb el sector agrari i el món rural. • L’accés als serveis d’Agrònoms Vlex, una biblioteca electrònica especialitzada en legislació, jurisprudència i doctrina.


per als col·legiats

La nostra activitat professional, cada vegada més, necessita d’un major suport d’informació. Una informació que, de vegades, és força canviant i que requereix d’una actualització permanent. Amb el servei d’Agrònoms Vlex, teniu l’oportunitat d’accedir a la següent documentació:

1. Legislació: legislació estatal, autonòmica (inclou totes les autonomies) i comunitària, actualitzada diàriament a primera hora del matí amb el contingut íntegre de tots els butlletins oficials. 2. Jurisprudència: totes les sentències dels tribunals de tot l’Estat. Aquesta base de dades té l’avantatge que es troba permanentment actualitzada. 3. Doctrina: revistes i llibres electrònics procedents de les editorials i juristes de prestigi, a text complet. 4. Notícies: actualitat jurídica i el text complet dels principals diaris d’informació general. Busqueu les notícies que més us interessen, agrupades per temes d’interès.

Agronòms Vlex es caracteritza per un sistema de gestió documental amb un extraordinari motor de cerca. La cerca és ràpida, senzilla i molt intuïtiva.

Com podeu utilitzar aquest servei? • Tots els col•legiats podeu accedir lliurement i sense limitacions des del portal web del COEAC. • Tots els documents seleccionats, els quals us siguin d’interès a “text complet” es poden sol•licitar a la secretaria tècnica del Col•legi.


Conegueu un cas real Nom: Pau Oromí Martí Núm. col•legiat: 775


Agrònoms Vlex és una eina informàtica de consulta molt eficaç i potent en matèria jurídica. A la nostra enginyeria 2AGRO, que es dedica exclusivament al món del peritatge, en bona part amb finalitats judicials, resulta cabdal poder disposar d’aquest servei que ens proporciona el Col•legi. Ens permet poder consultar, en tot moment, des del portal web del COEAC, tot allò que ens interessa per elaborar els nostres dictàmens en quant a legislació aplicable i jurisprudència. Els avantatges d’Agrònoms Vlex, respecte a altres buscadors menys especialitzats (cas de Google i altres) són, a criteri nostre, els següents: • Per la seva àmplia gamma de continguts, quan endegues una cerca tens la certesa que ho trobaràs tot. A Agrònoms Vlex es bolquen tres tipologies d’informació: 1. Legislació (publicada al Diari Oficial de la Unió Europea, al Butlletí Oficial de l’Estat, als Butlletins Oficials Autonòmics, etc.) 2. Jurisprudència (sentències del Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem, Tribunals Superiors de Justícia, Audiències Provincials, Jutjats de Primera Instància, Tribunal de Justícia de la Comunitat Europea, etc.) 3. Informació jurídica en general (llibres, revistes, notícies de premsa, dossiers, etc.) • Per l’exhaustiva actualització d’aquests continguts Agrònoms Vlex et garanteix poder consultar tota la legislació i la informació jurídica, des del mateix dia o l’endemà de la seva publicació. En quant a la jurisprudència, els terminis varien en funció del tribunal, però sempre és qüestió de pocs dies. • Per la facilitat de cerca de la informació, molt intuïtiva, així com per la comoditat d’ús. Només cal connectar-se al portal web del Col•legi, accedir gratuïtament a l’aplicatiu, acreditar-se com a col•legiat i ... a navegar.


Conegueu un cas real Pau Oromí Martí

A 2AGRO utilitzem molt habitualment l’aplicatiu Agrònoms Vlex, tant per a consultar legislació com jurisprudència. Us donaré alguns exemples recents. Varem consultar el Real Decret 1492/2011, que aprova el nou Reglament de valoracions de la Llei de sòl, el mateix dia que es va publicar al BOE (a l’apartat de Legislació d’Agrònoms Vlex), així com l’opinió que li mereix a alguns dels juristes més prestigiosos del país (a l’apartat de Notícies). També recordo que, farà un parell de setmanes, vaig cercar sentències (a l’apartat de Jurisprudència d’Agrònoms Vlex) que em poguessin servir de font d’inspiració en un cas molt complicat que duia entre mans relatiu als perjudicis que pot arribar a ocasionar l’execució d’una línia d’alta tensió en una explotació dedicada a agricultura ecològica. Acabo amb una consulta, efectuada ahir mateix, a la recerca dels procediments expropiatoris que han afectat, en els últims anys, als termes d’Olesa de Montserrat i Esparraguera. Les referències obtingudes ens serviran, sens dubte, de punt de partida per abordar un nou treball que ens ha entrat en aquesta zona.

Gràcies al servei de consulta i cerca de legislació que ofereix el COEAC en Pau té accés ràpid a informació de l’àmbit judicial sempre que la necessita. Tu com a col•legiat/ada del COEAC també et pots beneficiar d’aquest servei que t’ofereix una amplia font de consulta en l’àmbit jurídic. Per fer ús d’aquest servei visita la secció legislació, a l’apartat Suport i assessorament del portal web del COEAC.


El COEAC vol millorar i potenciar el servei al col·legiat. Volem explorar nous camins que aportin més valor afegit i que es tradueixin en un benefici real per als col·legiat.

Si continuem mantenint-nos cohesionats les oportunitats i avantatges seran més importants per cadascú de nosaltres.

Agronoms Vlex: Servei de consulta i cerca de legislacio  

Beneficis Reals per als col·legiats, amb el servei de consulta i cerca de legislacio.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you