Page 39

39

www.agrointeligenta.ro

de faptul că mustul fermentează mult prea repede, iar vinul obținut nu are calități gustative și aspectul pe care vi-l doriți. ”Fermentarea rapidă a mustului se produce atunci când acesta este ținut la o temperatură mai mare de 20°C. Este foarte bine ca mustul să fie ținut la fermentat în pivniță. Dacă este păstrat afară, toamna, temperatura este mult prea mare și mustul va fermenta în 2-3 zile. Perioada este prea scurtă pentru a lăsa să se contureze notele de gust și de aspect, ceea ce conduce la obținerea unui vin fără caracteristici deosebite”, precizează Marius Vasiu.

5

Vinul nu se limpezește

Potrivit specialistului de la Jidvei, dacă nu tragi vinul de pe drojdie imediat după ce s-a încheiat procesul de fermentare, limpezirea se produce mai greu. ”Mulți nu au răbdare și consumă vinul cât aceasta este încă tulbure și, în mod clar, gustul și culoarea nu aparțin unui vin de calitate. Limpezirea vinului este ultima etapă a procesului de vinificație și dacă până la acel moment s-au respectat toți pașii, este păcat să nu aveți un plus de răbdare pentru a obține un vin desăvârșit”, a explicat Marius Vasiu, tehnolog în cadrul Cramelor Jidvei.

Acest articol a fost publicat în cadrul campaniei “Vin de casă din must de la Jidvei”, care îi invită pe toți gospodarii care doresc să își producă singuri un vin 100% natural, din struguri românești, să comande must de la Crama Jidvei la prețul de 4 lei/kilogram. Pentru detalii despre campanie puteți suna la 0755.706.000, accesa www.mustdejidvei.ro sau puteți scrie la adresa de email: must@jidvei.ro.

Agr activ

Revista Agrointeligenta - August 2016  

Revista Agrointeligenta este o publicatia lunara ce se distribuie gratuit cu saptamanalul Capital si catre fermieri prin Posta Romana. Pentr...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you