Page 1

PretenĹŁiile cresc. Gama de produse 2011.


Cu mult în faţă.


Pretenţiile oamenilor asupra tehnologiei şi mediul înconjurător sunt din ce în ce mai mari, şi aşa apare necesitatea de a spori continuu productivitatea reducând timpii de staţionare. Pentru a face faţă acestor provocări, CLAAS oferă o gamă completă de maşini adaptate cerinţelor dumneavoastră exacte şi conceput pentru a spori avantajul competitiv pentru anii care vor veni.


O reţetă de succes.

Gama de produse CLAAS este rezultatul unor decenii de cercetare şi de experienţă, realizată printr-o cooperare strânsă cu cei mai mari experţi - clienţii nostri.

4

6 CLAAS POWER SYSTEMS

16

Combine de recoltat

18

MAXFLO / VARIO

20

Noul LEXION

22

LEXION 770 – 740

24

LEXION 670 – 620

26

TUCANO 480/470

28

TUCANO 450 – 320

30

AVERO 240

32

DOMINATOR 150 – 130

34

Combine de recoltat furaje

36

JAGUAR 980 – 930

38

ORBIS

42

JAGUAR 900 – 830

44

Tractoare

46

XERION 5000/4500

48

XERION 3800/3300

50

AXION

52

ARION 600 / 500

54

ARION 600 C

56

ARION 400

58

AXOS

60

ELIOS / NEXOS

62

Încărcătoare frontale

64


Încărcătoare telescopice

66

Specificaţii

SCORPION 6030 CP

68

Combine de recoltat

SCORPION 9040 –7030

70

Combine de recoltat furaje

114

Tractoare

116

110

Prese de balotat

72

Încărcătoare telescopice

120

ROLLANT 455/454 RC / UNIWRAP

74

Prese de balotat

122

ROLLANT

76

Tehnologie de recoltat furaje

124

VARIANT

78

QUADRANT 3400/3200

80

Service

130

QUADRANT 2200/2100

82

Tehnologie de recoltat furaje

84

COUGAR

86

DISCO

88

CORTO

96

VOLTO

98

LINER 4000

100

LINER

102

CARGOS

106

QUANTUM

108

CLAAS dezvoltă continuu produsele sale pentru a satisface cerinţele clienţilor. Acest lucru înseamnă că toate produsele se pot schimba fără notificări prealabile. Toate descrierile şi specificaţiile din această broşură ar trebui să fie luate în considerare ca aproximative şi pot include echipamente opţionale care nu fac parte din specificaţiile standard. Această broşură este proiectată pentru a fi utilizată în întreaga lume. Vă rugăm să consultaţi dealer-ul CLAAS cel mai apropiat şi lista de preţuri pentru detalii. Unele panouri de protecţie au fost eliminate în scopuri fotografice, în scopul de a prezenta funcţia în mod mai clar. Pentru a evita orice risc de pericol, nu eliminaţi aceste panouri de protecţie. În acest sens, vă rugăm să consultaţi instrucţiunile din manualul operatorului.

Conţinut | 5


EASY. Numele spune tot.


În cabină Controlul maşinii şi optimizarea performanţelor direct din cabină. În câmp Creşterea productivităţii direct în câmp. În direcţie Monitorizarea maşinii şi diagnoză de la distanţă Patru componente crează conceptul EASY, fiecare componentă are un rol şi o funcţie importantă făcând împreună o combinaţie puternică.

În fermă Soluţii software pentru operaţii agricole.

O combinaţie de sisteme CLAAS pot fi rezumate într-un singur cuvânt: EASY EASY înseamnă Efficient Agriculture Systems. De la configurarea maşinii şi a sistemelor de direcţie la soluţii software pentru o gamă largă de aplicaţii, EASY le aduna pe toate sub un singur nume.


În cabină. Controlul maşinii şi optimizarea performanţelor direct din cabină. Nu există un înlocuitor pentru un operator bine instruit şi cu multă experienţă. Sistemele noastre sunt bazate pe buna judecată a operatorului pentru a obţine o configurare perfectă a maşinii pentru orice situaţie, şi permiţănd atingerea potenţialului maxim al maşinii de fiecare dată.

Tractoarele, combinele şi combinele de recoltat furaje CLAAS sunt echipate cu terminal CEBIS, care serveşte ca un element de control, de monitorizare şi informare. Afisajul facil al terminalului cât şi modul de configurare al acestuia permit modificarea rapidă şi eficientă a funcţiilor de baza a masini. Doar câteva elemente de control centralizate sunt utilizate pentru a gestiona întreaga gamă de funcţii de control şi monitorizare.

8

CEBIS MOBILE - Terminalul mobil de la CLAAS păstrează aceeaşi structură de funcţionare ca şi CEBIS-ul şi serveşte ca un terminal suplimentare pentru optimizarea procesului. GPS PILOT, TELEMATICS şi CEMOS pot rula simultan şi orice aplicaţie dorită poate fi afişată în orice moment. Cu cartarea producţiei, VA (Aplicaţii variabile) şi ISOBUS, sistemul poate fi deasemenea uşor abgradat pentru aplicaţiile "agriculturii de precizie".


Sistemul electronic CEMOS de optimizare a maşinii îmbunătăţeşte capacitatea de utilizare a maşinii pentru a îmbunătăţi procentul randamentului.

COMMUNICATOR. Terminalul compatibil ISOBUS poate fi folosit pentru a opera CLAAS CAM PILOT şi toate ataşamentele testate ISO

Medalie de aur DLG 2009.

|9


În câmp. Creşterea productivităţii direct în câmp. Chiar şi cei mai buni operatori, nu pot fi peste tot în acelaşi timp. Din acest motiv am dezvoltat sisteme perfect pentru direcţie, măsurare, analiză vizuală, şi introducerea datelor, chiar acolo unde aveţi nevoie de ele, alături de dumneavoastră în câmp.

GPS PILOT foloseste un semnal satelit pentru a ghida maşina în siguranţă şi fără efort în direcţii paralele de deplasare sau de-a lungul contururilor variabile. Sistemul ajută operatorul în utilizarea maşinii pe toată lăţime de lucru şi reduce suprapunerea pentru a realiza o calitate superioară a muncii într-un timp mai scurt, indiferent de condiţiile de lumină sau meteorologice.

10

LASER PILOT localizează marginea culturi şi ghidează maşina pe câmp cu o precizie impecabilă. Sistemul este foarte fiabil în toate condiţiile meteorologice, independent de GPS sau semnalele radio.


AUTO PILOT. Un senzor mecanic înregistrează poziţia maşinii, transmiţând semnale unităţii de direcţie şi ghidează maşină în mod automat. Sistemul AUTO PILOT permite pierderi zero la recoltare chiar şi la viteze mari de operare cu vizibilitatea scăzută, reducând semnificativ volumul de muncă al operatorului.

Camera de filmat 3D high-tech, CAM PILOT-ul înregistrează aspectul câmpului în faţa maşinii. Sistemul ghidează automat maşină pe rândurile de cultură.

| 11


În direcţie. Monitorizarea maşinii şi diagnoză de la distanţă Păstrarea unei vederi de ansamblu asupra tuturor maşinilor cât şi asupra resursele de personal este o sarcină din ce în ce mai provocatoare pentru prestatorii de serviciu şi marile ferme, în special atunci când se doreşte eficienţă maximă în orice moment - sosirea la timp în câmp, trasee de logistică cât mai scurte şi executarea rapidă a ordinelor.

TELEMATICS permite operatorilor preluarea datelor cheie de performanţă şi date operaţionale cu privire la maşină prin intermediul internetului. Economisiţi timp preţios prin exportul datelor dumneavoastră pe cartela de date. Sistemul permite, de asemenea, ca datele dumneavoastră să fie transferate cu permisiunea dumneavoastră deasemenea către partenerii CLAAS, oferind astfel specialiştilor CLAAS oportunitate de a analiza şi de a se pregăti în mod eficient pentru a oferi asistenţă la faţa locului.

12

Monitorizaţi performanţele maşinii dumneavoastră în orice moment. Creşterea eficienţei logistice şi organizaţionale prin monitorizarea exactă a locaţiei dumneavoastră cu TELEMATICS. Exploateaza avantajele de analiză pentru client şi datele sale specifice. Interogări directe, cum ar fi randamentul sau costul combustibilului pe hectar pentru o mai mare eficienţă.


GPS

Mobilfunk

RS

GP

CLAAS TELEMATICS Webserver Internet

Economisiţi timp preţios cu CLAAS prin diagnoză de la distanţă. Această caracteristică remarcabilă acordă personalului de service acces direct la toate performanţele maşinii dumneavoastră şi la datele electronice prin intermediul Internetului. Dacă apare o problemă, personalul nostru poate ajunge de multe ori la ea chiar de la distanţă. Dacă o problemă necesită o vizită la faţa locului, personalul nostru deţine toate informaţiile necesare, şi ei vor aduce cu ei deasemenea toate piese de schimb necesare.

1 2

3

Internet

Maşinile primesc semnale transmise de sateliţi GPS. Masinile trimit coordonatele GPS şi datele de performanţă legate de maşină cât şi rapoarte la serverul web TELEMATICS prin intermediul telefoniei mobile. Aceste date sunt accesibile fermelor şi partenerilor de service prin intermediul internetului.

| 13


În fermă. Soluţii software pentru operaţii agricole. Un anumit grad de pătrundere al afaceri este esenţială pentru agricultura de succes - este imperativ pentru a maximiza potenţialul, optimizarea procesului cât şi o utilizare cât mai eficientă a resurselor. CLAAS oferă soluţii de software inteligente sub brand-ul AGROCOM pentru a vă sprijini în operaţiunile dumneavoastră.

AGROCOM MAP. Monitorizează producţia la hectar şi descoperă zonele cu cel mai mare randament prin hărţi ale randamentului generate în aplicaţia AGROCOM MAP.

14

NET AGRO. Module de înaltă performanţă pentru o "agricultură de precizie" combină domeniul managementului de card a culturilor, gestionarea terenurilor şi de cartografiere a randamentul pe baza hărţilor digitale. Hărţi cu randament potenţial ridicat indică zonele cu randament şi în cazul în care metodele aplicate au fost cele mai eficiente. Aspecte problematice, cum ar fi deficitul de substanţe nutritive, compactarea solului, şi drenarea sau probleme legate de buruieni poat fi detectate rapid şi uşor cu ajutorul unor hărţi foarte detaliate.


AGROCOM BIOGAZ ajută utilizatorii în gestionarea resurselor şi capacităţile în mod eficient. Acest lucru este deosebit de important dat fiind faptul că instalaţiile de biogaz moderne sunt operate în reţele, şi au adesea furnizori diferiti. Dacă, de exemplu, stocurile de porumb sunt pe terminate într-unul dintre silozuri, toate stocurile de porumb din apropiere vor fi indicate utilizatorului.

SUPERKUH. Când vine vorba de produsele lactate, fiecare cent contează. Eficienta maximă este, prin urmare, o necesitate. SUPERKUH este un ajutor indispensabil, şi cu o achiziţie de date şi mentenanţă aduce un successul în afaceri. SUPERKUH combină gestiunea stocurilor, analiza de ieşire, raportare şi documentare totul într-un singur loc.

| 15


CPS. CLAAS POWER SYSTEMS. Puterea eficientă este mai mult decât un motor. CLAAS POWER SYSTEMS (CPS), am adus împreună multe componente de calitate pentru a crea un sistem care este într-o clasă proprie - cea care furnizează întotdeauna puterea în mod eficient oricând este nevoie. CPS este adaptarea ideală la sistemul de lucru, dotat cu o tehnologie de economisire a combustibilului, care se plăteşte rapid de la sine.

Putere inteligentă

Toate componentele conlucrează pentru a aduce recolta în conformitate cu condiţiile de recoltare. Putere atunci când avem nevoie - o numim "Putere Inteligentă".

16


= putere

+ inteligenţă

De la Mercedes-Benz la Caterpillar, şi de la 4 cilindri în linie la V6 - controlul inteligent al motorului este un element crucial pentru CLAAS POWER SYSTEMS, asigurând putere nerestricţionată la un consum redus de combustibil.

CPS combina inteligent toţi parametrii de funcţionare ai sistemului de acţionare. Componente fundamentale specifice pentru activităţi normale sunt activate intenţionat şi rezerve de putere sunt mobilizate, prin reducerea altor consumatori de putere neesenţiali.

CLAAS POWER SYSTEMS | 17


Inovaţii în 2011.

Ultima generaţie de combine de pe piaţă.

Nou! LEXION 770 - 740.

Nou! MAXFLO.

š Heder VARIO, cu lăţime de până la 12 m š Combinarea sistemului de batozare cu APS cu sistemul de separare ROTO PLUS = APS HYBRID SYSTEM š Sistem de curăţire cu JET DE AER şi curăţire 3-D (pentru panta) š Volum buncăr de 12.000 litri, TOCATOR SPECIAL CUT II şi împrăştietor pleavă š Viteză de deplasare de până la 40km/h š Senile de cauciuc TERRA TRAC şi tehnologia Ultra Flex pentru o protecţie optimă a solului Page 24

š Acces îmbunătăţit al materialului către canalul de alimentare şi uniformizarea acestuia cu ajutorul lanţurilor transportoare. š Viteza lanţurilor transportoare poate fi controlată din cabină cu ajutorul CEBIS-ului. š Ghidarea materialului simplă şi eficace către canalul de alimentare. š Şasiu sustentabil pentru o mai bună absorbţie a şocurilor din heder š Posibilitatea modificării lăţimii la depunerea paielor în brazde.

18

Page 20


Nou! LEXION 670 – 620.

Nou! VARIO 1050.

š Nou, cabină premium confortabilă şi comodă š Control vizual al returului şi controlul electronic al producţiei š Randament mărit cu 20% cu ajutorul sistemului de batozare - APS š Procesare profesională al paielor cu SPECIAL CUT II şi distribuţie activă a acestora pe întreaga lăţime de lucru š Acces uşor la punctele de mentenanţă

š Un nou concept de antrenare - cu antrenare în ambele părţi, sincronă - a transmisiei, pentru o deplasare optimă în teren. š Antrenare lineara a barei cu cuţite, divizată. š Rabator şi melc de alimentare cu sustinere centrală. š Melc de alimentare, cu diametru mărit, de 660 mm pentru o protecţie la înfăşurare mult mai bună şi pentru o preluare rapidă a materialului. š AUTO CONTOUR şi LASER PILOT

Page 26

Page 21 Combine de recoltat | 19


MAXFLO. Noul ,,MAXFLO‘‘ dovedeşte capacităţile mărite de transport al materialului datorita benzilor transportoare, mai ales în terenurile cu randament mediu.

Cuplă multifuncţională cu sistem central de blocare

Şasiu întărit LASER PILOT

Control automat al vitezei de rotaţie a rabatorului

AUTO CONTOUR

Rabator şi melc de alimentare sprijinite central, bară de cuţite formată din două segmente. Lanţuri transportoare

Contracuţit liniar divizat.

Element de ghidaj

š La sistemul MAXFLO, melcii suplimentari, laterali, dirijeaza materialul către melcul central de alimentare. š Rabatorul pozitionat central, prin forma sa unică împiedică înfăşurarea materialului recoltat.

š Cu ajutorul elementelor de ghidaj de la mijlocul hederului, plantele sunt dirijate uşor şi rapid către melc şi în final către canalul de alimentare.

š Viteza lanţurilor transportoare pote fi ajustată continuu din CEBIS.

š Şasiul de la hederul MAXFLO are o construcţie specială ce asigură o mai bună absorbţie a şocurilor š Este posibilă modificarea simplă a laţimii de depunere a paielor în brazde.

20


VARIO. Rabator şi melc de alimentare sprijinite central, bară de cuţite formată din două segmente. Suport nou pentru rabator

Control automat rabator LASER PILOT

Multicupă, sistem central de blocare Heder VARIO

Bările de la rabator, ajustabile în partea din spate

Despicator de lan Contracuţit liniar divizat.

AUTO CONTOUR

Transmisie sincronizată pe ambele părţi

Transmisie sincronizată pe ambele părţi š Operare optimă, silenţioasă a hederului š Mentenanţă scazută š Fără acţionare cu lanţ sau curea.

Rabator şi melc de alimentare sprijinite central, bară de cuţite formată din două segmente. š Stabilitate mai mare š Flux îmbunătăţit al recoltei š Frecvenţă crescută de taiere

Pentru păioase, masa de tăiere poate fi prelungită cu 20 cm, sau redusă cu 10 cm. Pentru rapiţă, masa de tăiere poate fi deplasată spre partea din faţă cu 50 cm. Heder rapiţă perfect integrat.

Razuitori reglabili. Distanţa dintre răzuitori şi melcul de alimentare cu diametrul de 660 mm , se poate regla, uşor, din exterior. Acest lucru reduce posibilitatea înfăşurării materialului recoltat pe melc.

MAXFLO şi VARIO | 21


Noul Lexion. Cea mai puternică, combină a firmei CLAAS deschide noi orizonturi. Fiind concepută ca o combina de ultima serie ofera o multitudine de inovaţii, asigurând astfel o productivitate sporita.

Noua cabină, optimizată din punct de vedere al confortului şi zgomotului vă permite focalizarea către un condus lin şi eficient al combinei. š Buncăr mai adânc cu 150 mm , fereastra către acesta fiind mai mare cu 50% š Parbriz mai lat cu până la 150mm.

Nou, sistemele de informare, programare şi ghidare CEBIS, CEMOS, CRUISE PILOT, AUTOPILOT şi CLAAS TELEMATICS asigură un confort unic în manevrabilitate şi control.

Noile sisteme electronice de ultimă generaţie îmbunătăţesc funcţiile de control electronic. Comunicarea rapidă de date în cadrul reţelei arată că LEXION-ul este pregătit pentru provocările viitorului.

Control vizual al returului de pe scaunul soferului din cabină şi GRAINMETER-ul pentru controlul electronic al cantităţilor sunt parametrii importanţi în vederea optimizării setării funcţiilor combinei, pentru folosirea la maxim a potenţialului de performanţă al acesteia.

22


Capacitatea de încărcare a motorului Pierderi Vizibilitate canalului de alimentare

6 km/h

8 km/h

4 km/h Performanţă

CLAAS CRUISE PILOT pentru controlul precis al debitului de material recoltat. Acesta menţine automat LEXION-ul la limita maximă de productivitate, obţinând astfel rezultate maxime la recoltat.

Mai multă putere şi o reacţie mult mai rapidă. Instalaţia hidrostatică redimensionată la un debit cu 50% mai mare şi o presiune de utilizare de 200 bar, pune în practică chiar ceea ce doriţi: rapiditate şi precizie.

Cerexbib

Roţi standard

 5857 cm2

2,4 bar

7314 cm2

1,6 bar

Anvelopele ,,Michelin Cerexbib‘‘ asigură o suprafaţă de contact cu solul îmbunătăţită cu 22% la acceaşi lăţime de transport, o mai bună tracţiune, mai puţin patinaj şi un consum de combustibil redus.

CLAAS MONTANA face ca lucrul în pantă să semene cu cel de la câmpie. Noua hidraulică de lucru îmbunătăţeşte deasemenea şi funcţionarea întregului sistem de control MONTANA. Pe lângă aceasta reglajul AUTO CONTOUR al hederului devine deasemenea şi mai precis.

Noul Lexion | 23


Cupla multifuncţională

APS + ROTO PLUS = APS HYBRID SYSTEM

CEBIS şi CEMOS GPS PILOT LASER PILOT Tocător SPECIAL CUT

Împrăştietor pleavă Rabator şi melc de alimentare cu susţinere centrală.

Suflantă pleavă

Tracţiune integrală Control automat rabator Heder VARIO

Podea de retur de separare

Despicator de lan Sistem de curaţare cu JET STREAM 3-D TERRA TRAC AUTO CONTOUR Transmisie sincronizată pe ambele părţi

24

Turbină suflantă


LEXION 770 – 740. Pretenţiile cresc. Ne-am ascultat clienţii; sugestiile lor şi cerinţele lor au fost o parte critică a dezvoltării noului LEXION seria 700. Rezultatul este un sistem de succes cu inovaţii inspirate.

Noua generaţie de TERRA TRAC. š Suspensie independentă hidropneumatică pentru roţile de tracţiune cât şi pentru roţile directoare, cu role de sprijin pentru reglarea automată a înălţimii şi o stabilitate îmbunătăţită în curbe

De talie mondială pe drum. š Adecvate pentru deplasarea pe drumuri la viteze de 30 sau 40 km/h š Cu lăţimi de transport de 3,28 m (LEXION 750) š Cu lăţimi de transport de 3,49 m (LEXION 770/760)

Blând pe teren. š Cu 66% mai puţină presiune pe sol decât la maşinile cu roţi. š Tracţiune îmbunătăţită ( porumb / condiţii de umiditate / pantă ) š O mai mare stabilitate în panta

Repede la camp şi înapoi. š Rată de descărcare îmbunătăţită de până la 110 litri pe secundă š Prelevare convenabilă de probe de pe platforma cabinei operatorului. š Măsurarea randamentului cât şi a umidităţii cu QUANTIMETRU în CEBIS LEXION 770–740 | 25


LEXION 670 – 620. Cu mult în faţă.

Post batator Tobă de batere Accelerator

APS un sistem de batozare unic, cu accelerare a fluxului de material. Acest sistem, este brevetat şi patentat de către firma CLAAS. Avantajul decisiv al CLAAS-ului apare deja înainte de toba de batere. O accelerare rapidă a materialului de la 3 m/s la 20 m/s produce o serie de acţiuni extrem de eficiente.

Sistemul MSS asigură o separare a boabelor rămase în spic, în toate condiţiile. Decisiv pentru o performanţă mai ridicată a separarii este afânarea intensivă a patului de paie în special în condiţiile dificile de recoltat. În acest scop toate combinele LEXION cu scuturători, sunt prevăzute cu sistemul de separare cu gheare multiple MULTIFINGER SEPARATOR SYSTEM (MSS) – o toba cu gheare ghidate, poziţionată deasupra scuturătorilor.

Buncar cu deschidere automată a capacului. Cu un volum mare de până la 10.500 litri, noul LEXION dă dovadă de adevarată măreţie şi cu privire la capacitatea volumetrică – lucru completat şi de multe alte atuuri. Prin noua serie LEXION, CLAAS vă oferă posibilitatea de a alege un volum mare al buncarului de boabe – în funcţie de necesarul dumneavoastră.

26


Seria LEXION 600 se ridică la nivelul celor mai înalte pretenţii. Oferă soluţii inteligente care să vă facă munca mult mai uşoară şi care să asigure o productivitate sporită. Configuraţi-vă LEXION-ul în funcţie de pretenţiile dumneavoastră.

MSS CEBIS GPS PILOT

Scuturători de înaltă performanţă Motor Caterpillar

Cabină ergonomică

LASER PILOT

Cuplaj multifuncţional

SPECIAL CUT II Tocător

Împrăştietor pleavă Suflantă pleavă Tracţiune integrală

Heder VARIO Sistem de curăţare 3D Deplasare hidrostatică

Podea de retur de separare Turbină suflantă

Despicator de lan

Ultra Flex sau TERRA TRAC Sistem de batozare APS AUTO CONTOUR

LEXION 670 – 620 | 27


TUCANO 480/470. O combinaţie de succes APS HYBRID SYSTEM.

Caracteristicile combinei TUCANO corespund cu cele ale fratelui său mai mare, Lexion. Cabină mare, extrem de comfortabilă, cu joystick multifuncţional, cu o gama largă de ataşamente faţă şi heder VARIO sunt doar cateva dintre multiplele avantaje pe care TUCANO le oferă. Acum, am adus, deasemenea, componenta de bază a Lexion-ului în clasa medie: Sistemul nostru APS HYBRID SYSTEM

Cabină

APS + ROTO PLUS = APS HYBRID SYSTEM

Mercedes Benz / Caterpillar CEBIS

Cuplaj multifuncţional Canal de alimentare în formă de V

ACTIVE SPREADER

Tocător SPECIAL CUT

Distribuitor paie Heder VARIO Tracţiune integrală Despicator de lan

Control automat rabator

28

Sistem de curăţare 3D LASER PILOT

Podea de retur de separare

AUTO CONTOUR

Turbină suflantă


Sistemul de Batozare APS

Separarea ROTO PLUS

APS HYBRID SYSTEM - tehnologie de treierat de la CLAAS - reprezintă o combinaţie de două sisteme remarcabile: Sistemul de batozare APS şi sistemul de separare extrem de eficient ROTO PLUS.

Avantajele: š Viteza tobelor în sistemul de batere poate fi reglată în mod independent faţă de viteza rotorului longitudinal. š Treierat fără pierderi, cu o prelucrare perfectă a materialului recoltat.

Repartizate pe toată lăţimea de lucru: ACTIVE SPREADER Cu cât este mai mare lăţimea de tăiere şi volumul de paie, cu atat trebuie să fie mai precisă şi uniformă răspândirea paielor. ACTIVE SPREADER de la CLAAS vă oferă soluţia potrivită.

Un mare avantaj şi control de primă clasă. Sistemul de informare electronic CEBIS, cu afisaj mărit face ca setarea combinei să se faca foarte simplu.

TUCANO 480/470 | 29


TUCANO 450 – 320. Gata pentru orice.

Post bătător Tobă de batere Accelerator

Confortabilă şi comodă, pentru o mai buna accesibilitate. Centrul de control al combinei TUCANO a fost conceput pentru a îndeplini cerinţele, dorinţele şi nevoile dumneavoastră, asigurându-se că nimic nu vă va distrage de la munca depusă.

Sistemul de batozare cu APS la TUCANO seria 400 š Accelerarea îmbunătăţită a fluxului de material. š Forţe centrifugale mari š Separarea cerealelor cu până la 30% mai mult, în zona de pre-curăţire

TUCANO poate recolta: rapiţă, grâu, porumb, floareasoarelui, mazăre, fasole, linte, seminţe de trifoi şi soia, la fel de bine, ceea ce face acest model de combină foarte versatil redefinind eficienţa.

Senzorii optici ai PILOT LASER-ului, folosesc un fascicul de lumină laser pentru a scana linia de demarcaţie dintre marginea culturi şi cultură. LASER PILOT-ul poate fi montat opţional pe partea stângă sau pe ambele părţi ale hederului

30


Cabină

APS Sistem de separare intensivă Motor Mercedes Benz

CEBIS Cuplaj multifuncţional Tocător SPECIAL CUT

Canal de alimentare în formă de V

Distribuitor paie Despicator de lan

Tracţiune integrală

Heder VARIO

Sistem de curăţare 3D

Scuturători deschişi, de înaltă performanţă Control automat al rabatorului AUTO CONTOUR II

LASER PILOT

Turbină suflantă

Indiferent daca sunt 5 sau 6 scuturători, distribuirea materialului recoltat pe scuturător este uniformă. Aceştia au o lungime de 4,40 m, deschişi în partea din spate, ceea ce asigură o separare perfectă a tuturor boabelor rămase.

Aceste modelele sunt echipate cu 4 respectiv 6 turbine sau o suflantă radială, ceea ce asigură o consistenţă a presiunii aerului şi o distribuţie uniformă a acestuia, chiar şi la o solicitare mărită în funcţie de încărcarea pe site.

După trecerea prin mecanismul de batozare, scuturatori şi sistemul de curăţare, boabele rezultate sunt depozitate în buncărul cu o capacitate de 9000 l.

Simpla apăsare a unui buton, mareşte forţa de tracţiune pentru a putea înainta chiar şi în cazul celor mai nefavorabile condiţii de sol. Aveţi la dispozitie tracţiunea celor 4 roţi - fără întretinere.

TUCANO 450 – 320 | 31


AVERO 240. Excelenţa compactă.

Prima în clasa sa cu APS. Sistemul de separare cu APS lucrează deja foarte bine pe LEXION şi pe TUCANO. Acum pentru prima dată acest sistem este disponibil şi pe gama compactă.

Post bătător Tobă de batere Accelerator

Sistemul de informaţii compact CLAAS (CSI) terminalul ergonomic integrat în panoul de operare. Acesta oferă o imagine de ansamblu asupra unei mari varietăţi de date.

+50 cm

+20 cm

Sistem de batozare APS š Accelerarea îmbunătăţită a fluxului de material. š Forţe centrifugale mari š Separarea cerealelor cu până la 30% mai mult, în zona de pre-curăţire

-10 cm

Standard

Heder VARIO. Pentru păioase, masa de tăiere poate fi prelungită cu 20 cm, sau redusă cu 10 cm. Pentru rapiţă, masa de tăiere poate fi deplasată spre partea din faţă cu 50 cm.

32

Principiul compact CLAAS. Sistemul de batere APS este atât de eficient încât procesul de separare în cadrul combinei AVERO este realizat cu doar 4 scuturători. Acest lucru are un impact economic vizibil.


Cabină

APS Sistem de separare intensivă

CIS Motor Caterpillar Cuplaj multifuncţional

Tocător de paie

Heder VARIO Sistem de curăţare 3D

Scuturători de înaltă performanţă Despicator de lan

Deplasare hidrostatică

Suflantă de curăţire de mare viteză.

AVERO 240 | 33


DOMINATOR 150 – 130. Doar un alt membru al familiei.

34


Cea mai mică combină construită de CLAAS, a câştigat o reputaţie remarcabilă în ultimele decenii. Ori de câte ori este folosită, ai sentimentul că nu este o parte a parcului de maşini, ci mai degrabă o parte a familiei, cu toate avantajele pe care pe care implică. Un membru al familiei este întotdeauna acolo când ai nevoie de el, disponibil la orice oră, gata de lucru imediat şi de o încredere absolută.

DOMINATOR este echipat cu unitatea de recoltat CLAAS, care şi-a dovedit utilitatea în domeniu de-a lungul timpului. Treierarea curată, manipularea care asigură protejarea boabelor, separarea optimă şi cu mare eficienţă vă garantează calitatea excelentă a grânelor, calitate care este cerută pe piaţa în ziua de azi.

Impresionantul sistem de curăţare 3D dezvoltat de firma CLAAS face deasemenea parte din pachet. š Sistem de nivelare dinamic prin controlul activ al sitei superioare š Performanţă constantă optimă chiar şi pe pante cu o înclinare de 20%. š Fără uzură, sistem fără întreţinere. š Post echipare rapidă şi simplă

Fără Sistem 3D

Cu Sistem 3D

> 20%

> 20%

Recoltare optimă. Forma scuturatorilor intensivi asigură o calitate a paielor optimă pentru baloţi. Dacă nu doriţi să utilizaţi paiele, puteţi pur şi simplu cupla tocătorul de paie. Patruzeci de cuţite şi o turaţie de 3300 rpm au ca rezultat, paie bine tocate răspândite uniform pe întreaga lăţime de lucru.

DOMINATOR 150 – 130 | 35


Tăierea contează JAGUAR lucrează perfect.


Chiar şi echipamente excelente pot fi îmbunătăţite. Noul JAGUAR arată modul în care experienţa dobândita cu cel mai de succes model de maşină de recoltat furaje din lume poate fi transferată la generaţia următoare, prin intermediul dezvoltări în concordanţă cu o mulţime de idei noi, pentru noi perspective în practică. Cu un design de ansamblu impresionant JAGUAR a câştigat medalia de argint a Societăţii Germane de Agricltură (Landwirtschafts-Deutsche Gesellschaft DLG) în 2007, şi AUTO FILL control jgheab de descărcare automat a câştigat medalia de aur în 2009.


Cabina Deluxe CLAAS VISTA îndeplineşte în mod constant o cerinţă dură de a face munca operatorului mai uşoră în toate condiţiile posibile. JAGUAR le are pe toate: vizibilitate bună 360°, libertate completă de mişcare şi un nivel extrem de scăzut de zgomot, care vă permite să vă concentraţi la munca dumneavoastră. 38

“Accesul rapid" işi merită numele său, oferind acces rapid şi uşor la toba de tăiere. Întreaga carcasă a cilindrilor de alimentare poate fi uşor mutată într-o parte. Rezultatul: Întreţinere convenabilă şi timp minim de instalare.


Mai multă performanţă. La CLAAS JAGUAR, totul funcţionează optim împreună micile detalii individuale, va ajută sa beneficiaţi de tot ceea ce vă aşteptaţi să ofere un utilaj de recoltat furaje de primă clasă - în toate condiţiile de recoltare - absolut profesionale, foarte eficiente şi economice.

Viteză variabilă de descărcare Măsurare greutăţi materialului recoltat Control al descărcării OPTI FILL

Cabină mare şi foarte bine organizată

AUTO FILL Operare cu ajutorul afisajului color CEBIS Construcţie cu un MOTOR sau DOUĂ

TELEMATICS

SPĂRGĂTOR INTENSIV

Tracţiune integrală

Rezervor mare de combustibil

Detector de pietre

Distribuţie optimă a greutăţii QUICK ACCESS accesibilitate rapidă

Cilindrul de tăiere V-MAX

Toba V-MAX întarită, asigură o mai buna calitate a tocării şi productivităţii, mai mult confort la montaj şi nu în ultimul rând mai multă siguranţă. Aşadar, mai multă performanţă cu mai puţin combustibil.

Sistem de ajustare a presiunii pneurilor.

Un flux în linie dreapta al materialului este conceptul de succes al JAGUAR-ului. Produs cu o lăţime şi înălţime optimă şi randament cu eficienţă maximă. Dovada: Randament maxim în tone cu un necesar minim de putere de la motor.

JAGUAR 980 – 930 | 39


Mai mult JAGUAR. Rezultatul este determinat de modul în care toate echipamentele lucrează împreună. De asemenea , în acest sens, JAGUAR-ul nu lasă nimic de dorit şi vă oferă tot ce aşteptaţi de la o combină de recoltat furaje de prima-clasă: eficientă, performantă, profesională.

Măsurarea greutăţi materialului recoltat

Gestionarea lucrului

QUANTIMETER măsurarea materialului prelucrat

SPARGATOR INTENSIV în două dimensiuni pentru tocarea optimă a materialului. Instalarea rapidă şi demontare rapidă oferă flexibilitate în recoltare. Astfel, trecerea de la recoltat iarba la porumb este rapidă şi uşoară. De calitatea furajului vă veţi îndrăgosti.

40

Doză de aditiv în funcţie de materialul prelucrat

Descărcarea acceleratorului cu ieşire variabilă. Deschidere mare în timpul funcţionării normale pentru eficienţă de ansamblu ridicată şi deschidere mică pentru descărcare necesară deseori pentru diferite tipuri de tocare.


AUTO FILL. Încărcarea automată a remorcilor de transport CLAAS pentru a face munca operatorului mai uşoară. Analiza imaginilor 3-D detectează nivelul de umplere şi controlează procesul, care poate fi urmărit pe un monitor.

Noul tub de descărcare oferă o rezistenţă foarte mare la o greutate redusă. Construcţia sa modulară permite in plus o adaptare rapidă la diverse lăţimi de lucru (până la 9.00 m).

Există două tipuri de motoare pentru întreaga gamă a familiei JAGUAR, OM 460 LA R6 + OM 502 LA V8 , de la 412 CP până la 830 CP.

Conceptul general al JAGUAR-ului este intrarea directă împreună cu fluxul de material liniar.

JAGUAR 980 – 930 | 41


Versatil. Seria ORBIS pur şi simplu taie mai bine: š š š š

ORBIS 900: 12 rânduri, 9,00 m lăţime de lucru ORBIS 750: 10 rânduri, 7,50 m lăţime de lucru ORBIS 600: 8 rânduri, 6,00 m lăţime de lucru ORBIS 450: 6 rânduri, 4,50 m lăţime de lucru

Cu un design compact, un flux optim al materialului recoltat şi o funcţionare extrem de robustă, tăiere ce poate fi realizată independent de rânduri. Antrenarea pur mecanică asigură o mare eficienţă prin intermediul DIRECT DISC şi PICK UP.

Echipamentul ORBIS 450 este ultimul echipament din gama hederelor ORBIS. Noul heder de porumb, se distinge prin design-ul simplu, fluxul optim de cultură şi echipamente foarte bine aranjate.

Cu conceptul special DIRECT DISC 610 sau 520, atasate în faţă, CLAAS oferă recoltare şi tocare directă, profesională , într-o trecere, la toata gama JAGUAR.

Heder-ul direct DIRECT DISC taie plantele cu o cositoare cu discuri, având la bază cositoarea DISCO. Tavalugul cu lopeţi special, transportă materialul recoltat la melcul de alimentare.

42


PICK UP 380 / 300. PICK UP-ul CLAAS preia materialul recoltat, la cel mai mare randament. Adaptarea optimă la forma solului cat şi o stabilitate marită garantează acest lucru.

Blocaj central stânga pentru manevrare comodă.

Roata şi pick-up-ul la acelaşi nivel pentru o bună adaptare la sol.

Cinci rânduri de gheare pentru o preluare eficientă a materialului.

Alimentare performantă, puternică. Melcul de alimentare este mărit în diametrul cu 25% rezultând astfel un randament mărit. Întăririle suplimentare măresc stabilitatea.

Diametrul melcului mai mare pentru un randament mai bun.

Cuplaj rapid pentru cuplajul automat.

Cutie de viteze automată pentru un flux optim al materialului.

ORBIS | 43


š š š š š

Recoltarea porumbului cu ORBIS 750/600/450 Adunare iarbă cu PU 300 Recoltare plante întregi cu DIRECT DISC 520 Recoltare porumb cu CONSPEED Recoltarea salciei cu dispozitivul frontal de tăiere pentru pădure ( lemn ) HS-2

44

Toba V-CLASSIC. Eficacitatea tobei tocătorului de la JAGUAR GREEN EYE este legendară. Unele din avantajele CLAAS JAGUAR sunt: cea mai bună calitate a tocării cât şi un randament mărit, la un necesar minim de putere.


Versatilitatea vă oferă un avantaj crucial. CLAAS vă oferă JAGUAR -ul de care aveţi nevoie. Principiul fundamental pentru cele mai bune vânzări mondiale al combinelor autopropulsate de furaje este eficienţa. Peste 25.000 de maşini vândute la nivel mondial dovedesc conceptul unic al design-ului

JAGUAR. JAGUAR GREEN EYE, are o gamă foarte largă a puterii, de la 254 KW/345 CP la JAGUAR 830 până la 458 KW/ 623 CP(după norma ECE R 24) la JAGUAR 900.

Flux optim de material Cabină mare şi bine organizată

Oscilare automata a deflectorului de material

CIS - CLAAS INFORMATION SISTEM Motor puternic Mercedes Benz

Gama de dispozitive frontale CLAAS asigură versatilitatea în operare

Detector de pietre

Cilindru tăietor V-CLASSIC

Conceptul de antrenare directa, experimentat: organele performante de tocare sunt antrenate direct de la arborele motorului. Aceasta garantează eficienţă, precum şi un consum redus de combustibil.

cu transmisie fiabilă de putere directă

SPĂRGĂTOR PORUMB

Motoarele puternice Mercedes Benz oferă puterea necesară de zi cu zi a JAGUAR-ului GREEN EYE. Controlul electronic al injectiei asigură un raspuns optim de putere cât şi un cuplu impresionant.

JAGUAR 900 – 830 | 45


De la 72 la 524 Cp. 34 de modele pe care le puteţi alege.

XERION 5000 şi 4500. Motor în 6-cilindri de la 487 la 524 Cp.

ARION 400. Motor în 4-cilindri de la 90 la 125 Cp.

š š š š

š š š š

Un nou concept Admisie aer modificată Nou - pendul de tracţiune, performant Transmisie continuă variabilă până la 50km/h

46

Înălţime mică de 2,74 m Ampatament mărit Joystick multifumcţional unic pentru varianta CIS Încărcător frontal, ridicare şi priză de putere faţă, cu posibilitatea montarii post-vanzare.


ELIOS. Motor în 4-cilindri de la 72 la 88 Cp.

NEXOS. Motor în 4-cilindri de la 72 la 101 Cp.

š š š š

š 3 lăţimi: VE, VL şi F š Patru versiuni de transmisie cu până la 24 trepte viteza faţă / spate š Circuit hidraulic de până la 85l/min

Înălţime mică - 2,40 m Dimensiuni compacte Centru de greutate jos Circuit hidraulic de până la 85l/min

Tractoare Claas | 47


Putere inteligentă – tractoare 4x4.

Cotieră multifuncţională CMOTION - Noul levier multifuncţional pentru control

Până la şase perechi de prize hidraulice spate

Sistem automat de direcţie GPS-PILOT

CAT-C13 6-cilindri, max. 487–524 cp*

Priză de putere spate cu 1,000 rpm cu reducerea turaţiei motorului (1,730 rpm)

Capotă dintr-o bucată

Ventilatoare cu reversare hidraulică

Cu până la 3 perechi valve hidraulice auxiliare cu dublă acţiune în partea din faţă Ridicator frontal de putere, cu reglare în înălţime/adâncime ISOBUS în standard

Rezervor de combustibil de 1000 litri

Concepte disponibile TRAC, TRAC VC şi S TRAC 48

Transmisie continuă variabilă, max. 50 km/h în ambele sensuri de deplasare

Anvelopare cu diametrul maxim de 2,15m

*În conformitate cu ECE R 120


XERION 5000 şi 4500.

Un nou, concept de control CEBIS.

Noua manetă multifuncţională CMOTION - mai simplu pentru utilizator, datorită conceptului de control cu trei degete.

Capota dintr-o bucata asigură o vizibilitate optimă în faţă.

Ventilatoare cu reversare hidraulică.

XERION 5000/4500 | 49


O maşină cu posibilităţi nelimitate XERION 3800 şi 3300.

O greutate admisă de peste 36 de tone, dă posibilitatea unei echipări variate.

O rata optimă de lucru la semănat cu varianta SADDLE TRAC şi un buncăr integrat de seminţe de 11 m³.

Cea mai confortabilă cabină reversibilă de pe piaţă. Vedere perfectă asupra implementelor.

Eficienţă optimă a transferului de putere cu varianta TRAC VC, pentru aplicaţii la priza de putere.

50


Terminal CEBIS Operare intuitivă

Sistem automat de direcţie GPSPILOT

Cuplare spate cu capacitate constantă de ridicare de 11,7 t

CAT-C9 6-cilindri, max. 335–379 Cp* Cu până la 5 perechi de valve hidraulice auxiliare cu dubla acţiune înpartea din spate

Priză de putere - 1,000 rpm

Ventilator reversibil în standard

Cu până la 4 perechi valve hidraulice auxiliare cu dubla acţiune în partea din faţă

Tiranţi fată, integraţi, cu o capacitate continuă de ridicare de 8.2 t Cadru stabil, robust

ISOBUS în standard

Capacitate de încărcare maximă pe ax de 18 t.

Concepte disponibile TRAC, TRAC VC şi S TRAC

Transmisie continuă variabilă, max. 50 km/h în ambele sensuri de deplasare

*În conformitate cu ECE R 24 XERION 3800/3300 | 51


Putere focalizată - AXION.

Un tractor cu performanţe şi caracteristici impresionante. Disponibil cu CMATIC, o transmisie variabilă continu, care convinge prin nivelul ridicat de eficienţă şi utilizare.

CEBIS şi cotieră multifuncţională. Opţional, valve cu comandă electronică şi CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT (memorarea secventelor la tractoare - ex. ridicare plug, schimbare viteza, rotire plug)

Valve hidraulice cu comandă mecanică şi cotieră, pentru versiunile CIS (CLAAS INFORMATION SYSTEM).

Transmisie continuă variabilă - CMATIC

Cabină cu suspensie în 4 puncte

52


DRIVESTICK pentu operarea transmisiei

Cotieră multifuncţională

Pregătit pentru ISOBUS

Terminal CEBIS cu comanda electronica a valvelor hidraulice sau terminal CIS cu comanda mecanica a valvelor hidraulice

CLAAS CSM - memorarea comenzi la tractoare - ex. ridicare plug, schimbare viteza, rotire plug

Max. 176–230 Cp* (260 Cp - Booster)

Cu până la 8 valve hidraulice cu comanda electronică

Cabină cu suspensie în 4 puncte

33 kg/hp (45 kg/kw) Un bun raport putere greutate şi o mare capacitate de încărcare

Ax frontal cu suspensie paralelogramică

Putere dezvoltată de pâna la 260 Cp cu CLAAS POWER MANAGEMENT CPM *În conformitate cu ECE R 24

HEXASHIFT sau transmisie continuă variabilă CMATIC

Ampatament lung pentru confort în exploatare şi o distribuţie ideală a greutăţi

AXION | 53


Stabileşte noi standarde de până la 175 Cp - ARION 600 şi 500. Cu o gamă de putere între 100 şi 175 Cp, ARION 600 şi 500 oferă o versatilitate foarte mare şi deschide noi oportunităţi: toate opţiunile sunt accesibile de la micuţul de 105 Cp. Aceste opţiuni fiind rezervate doar tractoarelor de peste 200 Cp.

Cotieră multifuncţională şi DRIVESTICK în standard

GPS PILOT şi CAM PILOT sisteme automate de orientare

Terminal CEBIS cu până la 6 valve hidraulice cu comandă electronică

Până la 14 proiectoare, incluzănd şi 4 proiectoare Xenon

Trapă sau luminator

Nou sistem de cuplare spate cu control opţional al patinării

Afişaj CIS cu până la 4 valve mecanice plus încă o valvă cu control elecronic cu ELECTROPILOT

Pregătit pentru ISOBUS

Capacitate maximă de ridicare de 8 t la ARION 640

Cabină cu suspensie în 4 puncte

Motor DPS 4.5-l, 4-cilindri (ARION 500) Motor DPS 6.8-l, 6-cilindri (ARION 600) cu sistem de injecţie Common Rail, cu tehnologie cu 4 valve, Turbo cu geometrie variabilă, intercooler, recircularea gazelor de evacuare.

54

Ampatament mărit Transmisie perfectă HEXASHIFT

Suspensie axă faţă PROACTIV

40 sau 50 km/h la 1,900 rpm, disponibil la toate modelele, cu excepţia ARION 510 (doar 40km/h)


CEBIS şi cotieră multifuncţională, valve cu comandă electronică şi CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT (memorarea secventelor la tractoare - ex. ridicare plug, schimbare viteza, rotire plug)

CIS cu valve mecanice, adiţional cu încă două valve cu comandă electronică.

O potrivire perfectă cu încărcătorul frontal CLAAS

Mentenanţă uşoară, datorită capotei dintr-o bucată

ARION 600 / 500 | 55


O alternativa deşteaptă – ARION 600 C. Dacă sunteţi în căutarea unui tractor fiabil, cu care să executaţi lucrarile zilnice, nu mai căutaţi, l-aţi găsit ARION 600 C.

Cabină comfortabilă şi spaţioasă.

Schimbarea celor 16 viteze fără pedala de ambreiaj, doar prin intermediul tastelor +/- de pe maneta acceleraţiei de mână.

Ampatament lung, o buna distribuţie a greutatii şi un mecanism puternic de ridicare spate pentru ataşamente grele.

O potrivire perfectă cu încărcătorul frontal CLAAS

56


Schimbarea fără ambreiaj prin apăsarea butoanelor +/-

Aer condiţionat şi luminator de sticlă

Cu până la 10 lumini de lucru Cu până la 4 valve hidraulice mecanice TCE 15 pentru operarea mecanismului de ridicare

Circuit hidraulic de 60 sau 98 l/min

Capotă dintr-o bucată Patru trepte de viteză la priza de putere: 540/ 540E/ 1000/ 1000E

Cabină cu suspensie în 4 puncte

Treaptă de viteză super-înceată, de la 140 m/h

Motor DPS 6-cilindri (Common Rail) cu un maxim de la 125 la 150 Cp*

Ampatament lung pentru o distribuţie bună a greutăţii si pentru un confort mărit

Transmisie QUADRISHIFT

*În conformitate cu ECE R 24 ARION 600 C | 57


Totul într-un singur loc ARION 400. Tehnologie testată, având un design compact şi modern, asociată cu cel mai ridicat nivel de confort şi o ergonomie de mare clasă.

Varianta CIS: CLAAS POWER MANAGEMENT CPM, CLAAS INFORMATION SYSTEM CIS integrat în tabloul de bord, priză de putere automată, computer de bord şi joystick multifuncţional

Trapă lată de sticlă

Joystick multifuncţional pentru manipularea încărcătorului frontal; doua valve de comandă pentru mecanismul de ridicare în faţă sau spate

Două unităţi electronice de comandă, cu reglarea duratei şi a cantităţii

Capotă motor, dintr-o singură bucată, şi sistem de racire uşor accesibil

Până la 6,5 t capacitate max.de ridicare, în spate

4 cilindri 4,5 l , motoare cu 90 până la 125 Cp*

Ampatament lung (2,564 mm) pentru confort în exploatare şi o distribuţie ideală a greutăţi Tiranţi frontali, integraţi (2,8 t) cu priză frontală de putere şi încarcator frontal - disponibil pentru redotare Înălţime totală: 2,736 mm (anvelopare: 16.9 R 34) *În conformitate cu ECE R 24 58

Cutie de viteze QUADRISHIFT cu patru trepte de comutare a sarcinii, patru grupe automatizate şi funcţie automatică de comutare QUADRACTIV cât şi inversor fără ambreiaj REVERSHIFT


Prin intermediul cabinei sale sofisticate, ARION 400 oferă cel mai ridicat nivel de confort şi ergonomie.

Joystick multifuncţional pentru manevrarea a doua valve electrice şi a cutiei de viteză QUADRISHIFT.

Cu înalţimea sa mică şi cu construcţia sa compacta, ARION-ul 400 este tractorul perfect pentru a desfaşura activitatea împreuna cu un încarcator frontal şi pentru muncile din cadrul fermei.

Funcţiile automate ale ARION-ului 400, ca de ex. automatica prizei de putere, usureaza întoarcerea.

ARION 400 | 59


AXOS - Un prieten adevărat.

Cu cât un tractor este mai mic, cu atât trebuie să fie mai versatil. Cu dimensiunile sale compacte AXOS demonstrează o enormă adaptabilitate la toate activităţile din cadrul fermei.

Cabina întărită FOPS (Falling Object Protective Structure) cu trapă de sticlă şi reversor REVERSHIFT fac AXOS-ul ideal în munca cu încărcătorul frontal.

Având o înalţime totală, minimală, şi o lungime totala, mică, AXOS-ul se strecoară peste tot.

Datorită ecartamentului său mare şi distribuţiei optimă a greutăţii, AXOS este în elemetul sau şi în câmp cu implementele sale.

Prin intermediul capotei dintr-o singură bucată aveţi acces uşor şi rapid la toate punctele care necesită service şi mentenanţă.

60


Cu până la 8 lumini de lucru

Trapă şi iluminator

Inversor REVERSESHIFT cu trei posibilitaţi de cuplaj

Trei variante de cabină: tavan înalt, tavan jos şi platformă

Înalţime totală, minimală, de 2,46 m , la versiunea cu tavan mai jos

Capotă dintr-o bucată Acces amplu în cabină prin intermediul uşilor care se deschid în faţă

Încărcător frontal CLAAS, complet integrat

Până la trei viteze ale prizei de putere: 540/540 ECO/1000

Podea plată a cabinei Motoare turbo TIER 3 cu pompa mecanică de injectie Gardă mare la sol

Cinci variante de cutie de viteze ce îndeplinesc toate cerinţele

Lungime totală scurtă

Ampatament lung şi o distribuţie ideală a greutăţi

AXOS | 61


Cel mai versatil. ELIOS. Ca si “rege” al clasei compacte, ELIOS-ul îşi arată forţa în cadrul activitaţilor zilnice, fiind uşor de manevrat şi fiabil

La dotarea REVERSHIFT tasta de cuplaj de pe maneta de comutare, permite ca vitezele să se poată schimba într-un mod confortabil.

Cu sau fără cabină – ELIOS-ul intră peste tot, datorită înălţimii sale totale, mici.

Raza mica de întoarcere ce permite ca activităţile sa se desfasoare în mod rapid şi uşor, chiar si pe cele mai inguste suprafete.

Datorită centrului său jos de greutate ELIOS-ul este partener-ul ideal şi în cazul activităţilor în pantă

62


Tractoare cu ecartament îngust, multifuncţionale. NEXOS.

Având trei lăţimi diferite şi posibilitatea dotarii cu o gamă largă de anvelope, variantele VE, VL şi F oferă soluţia potrivită pentru fiecare utilizator.

Cu motorizare în 4 cilindrii, NEXOS-ul oferă o performanţă ridicată de putere, de la 72 până la 101 Cp.

Cele 24 de viteze permit ca în cazul fiecarui tip de activitate să se aleagă viteza optimă de lucru.

Având trei pompe hidraulice si o capacitate de până la 85 l/ min, NEXOS-ul poate îndeplini cele mai diversificate cerinte.

NEXOS-ul îşi demonstrează nivelul înalt de verstilitate, în cazul tuturor condiţiilor.

ELIOS / NEXOS | 63


Orice lucru se poate face uşor cu încărcătorul frontal CLAAS.

Vizibilitate excelentă a zonei de lucru, datorită luminatorului

Furtune integrate în cadru pentru o vizibilitate bună şi pentru a se evita distrugereaa acestora

Cuple hidraulice simple Mach 2 pentru conectarea manuală pentru implemente Ghidaj hidraulic paralel PCH pentru o capacitate mărita de încărcare, la un nivel înalt de precizie

Sistemul SCS: sincronizează a 3-a funcţie cu miscarea pe verticală a cupei

Capacitate de ridicare excelentă Sistem FITLOCK pentru cuplare/decuplare rapidă

MACH pentru cuplarea rapidă a funcţiilor electrice şi hidraulice AXOS şi ARION vin din fabrică cu preinstalare în vederea echiparii cu încărcător frontal

64

O gamă largă de implemente

FASTLOCK pentru cuplarea/ decuplarea rapidă a implementelor fără hidraulică şi funcţii electrice

SPEEDLINK pentru cuplarea/decuplarea complet automată a implementelor


În paralel cu binecunoscutele încărcătoare frontale seria FL cu ghidare paralelă hidraulică, CLAAS oferă deasemenea seria FL-C cu sau fără ghidare paralelă mecanică.

Cabina întărită FOPS (Falling Object Protective Structure) cu trapă de sticlă pentru o privire optimă a zonei de lucru.

SHOCK ELIMINATOR absoarbe eficient socurile.

Trei variante convenabile din care se poate alege: PROPILOT, FLEXPILOT, ELECTROPILOT.

Încărcător frontal CLAAS | 65


Pune concurenĹŁa la respect.


SCORPION, încărcătorul telescopic perfect adaptat pentru orice cerinţă agricolă modernă. CLAAS a introdus în acest segment un utilaj cu un nou concept: putere, versatilitate, performanţă superioară, confort şi fiabilitate.


Intrările înguste în hambar şi porţile mici sunt o simpla joacă de copil pentru SCORPION. Chiar şi în spaţii închise, acest utilaj demonstrează rezistenţa şi versatilitatea. Nu există locuri unde acestă "bestie" compactă să nu poate pătrunde

68

Cu o viteza maximă de 40 km/h pe şosea şi 30 km/h în modul de tracţiune integrală, SCORPION-ul îşi demonstrează repede superioritatea.


Un maestru compact. SCORPION 6030 CP oferă productivitate optimă la dimensiuni compacte, acesta fiind construit special pentru activităţi agricole în cadrul fermei.

Cabină confortabilă cu o vizibilitate perfectă

Cuplare hidraulică cu auto-nivelare

Rezervor combustibil de 120l

Braţ telescopic cu o înălţime de ridicare de 6m şi o capacitate de ridicare de 3t

Joystick pentru operarea sistemul de încărcare şi a circuitului auxiliar de control, precum şi schimbarea direcţiei 74.9-kW / 102-Cp Motorizare Deutz

Circuit hidraulic continuu de 85-l sau de 135-l cu pompă variabilă de deplasare, tracţiune hidrostatică sau VARIPOWER

Axe de direcţie robustă, 45% autoblocabile, diferenţial în axa faţă Stabilitatea excelentă datorită centrului de greutate cât şi a distribuţiei excelente a greutăţii

Motorul cu patru cilindri furnizat de Deutz îi asigură SCORPION-ului 6030 CP un cuplu impresionant. Dispunerea motorului asigură acces excelent asupra tuturor punctele de întreţinere.

Funcţie automata de amortizare a oscilaţiei

Toate elementele de operare sunt aranjate ergonomic în cabina spaţioasă a utilajului. Fiecare funcţie importanta poate fi controlată convenabil prin intermediul joystick-ului, permiţând astfel mâini stângi să rămână tot timpul pe volan.

SCORPION 6030 CP | 69


SCORPION - emblema puterii.

Spaţiile de operare înguste sunt deosebit de bune pentru a demonstra flexibilitatea enormă a SCORPION-ului, cu dimensiunile sale compacte de gabarit şi rază de bracare de doar 3,60m.

La SCORPION, mâna stângă a operatorului rămâne întotdeauna pe volan, în timp ce funcţiile de conducere şi de încărcare sunt efectuate cu mâna dreaptă prin intermediul joystick-ul.

Fluxul direct de aer previne depunerea prafului şi a mizeriei. Aerul rece trece mai întâi prin radiatoare, învăluind motorul şi iese prin partea de sus prin spatele maşinii.

SCORPION-ul este disponibil cu un braţ telescopic configurat pentru o înălţime de ridicare de până la 9,00 m şi o forţă de ridicare de 4,0 t.

70


Cabină confortabilă cu o vizibilitate perfectă.

Rezervor combustibil de 190l

Două faruri suplimentare de lucru montate pe braţul telescopic. Cuplare robustă a implementelor cu un unghi de pivotare de 163°

Braţ telescopic bine cuplat în cadru cu înălţime de ridicare de până la 8,95-m şi o capacitate de ridicare de până la 4,4 t. Două sisteme hidraulice: pompă continuă de putere de 110l/min sau 150l/min pompă load sensing (pompă cu compensare de debit funcţie de efort) Motoare de 88kW/120Cp sau 103kW/140Cp cu ventilator SCS cu funcţie de curăţare

Operare cu o singură mână prin intermediul joystick-ului Cadru rezistent la torsiune, cu ghidarea laterală a braţului.

Axe de direcţie fiabile cu diferenţial faţă 100% blocabil

Eficient, transmisie infinit variabilă VARIPOWER de la 0 la 40 km/h Stabilitatea excelentă datorită centrului de greutate optim cât şi a distribuţiei excelente a greutăţi

Nivel hidraulic constant la SCORPION-ul 9040

SCORPION 6030 CP | 71


Baloţi foarte bine presaţi. O productivitate mărită.


De la primirea primului brevet pentru înnodător în 1921, CLAAS şi-a demonstrat continuu spiritul de pionierat şi puterea inovatoare. Odată cu lansarea pe piaţă a noi game Rollant 455/454, CLAAS introduce o presă pentru baloţi rotunzi cu performanţe de neegalat. Aceasta în combinaţie cu UNIWRAP, este imbatabilă - pur şi simplu cea mai rapidă.


Mai mulţi baloţi pe oră Rollant 455/454 RC / UNIWRAP

Trapă cu comandă hidraulică š Trapă pentru deblocare angrenaje š Adaptare automată la fluxul de material

Nou, Hidraulică MPS PLUS š Presiunea de balotare 60 - 120 bar, ajustabilă din cabină. š Densitate mărită a balotului

Lamă durabilă de cuţite ROTO CUT Cuţite cu lamă durabilă - ROTO CUT Sistem ROTO CUT cu schimbarea lamelor, 0,12, 13, sau 25 lame; selectabil din cabină - balotare fară limită cu un maxim de performanţă.

Depozit pentru rezerva de folie cu acţionare hidraulică a capacului. Capacitate pentru 6 role de folie pe fiecare parte, echivalent cu un randament crescut de până la 20%.

74


Noua gamă Rollant 400 se bazează pe mai mult de 30 de ani de experienţă şi expertiză în construcţia baloţilor rotunzi. Până la 51 de tone de siloz pe oră sunt compactate în baloţi bine înfoliati. Noul Rollant se distinge prin funcţionarea sa rapidă şi în condiţii de siguranţă, randament mărit şi, desigur mentenanţă minimă necesară.

Lanţuri mari cu rezistenţă sporită

Nou, role întărite pentru compactare

Control ISOBUS cu monitorizare prin CLAAS COMMUNICATOR

Cameră de compresie cu sistem hidraulic compact MPS PLUS

Proces de înfoliere cu peste 30% mai rapid; în doar 23 de secunde bobinează 6 straturi de folie. 12 secunde pentru transferul balotului (de la deschidere trapei până la închiderea acesteia) Braţe laterale pentru înfoliere rapidă

Pickup 2.10-m Rolă mare

Roţi late 550/60-22.5 sau opţional 600/55-26.5

Preîntinderea foliei cu 67% sau 82% pentru o ambalare etanşă a balotului şi pentru reducerea consumului de folie

Ghidare pe stânga şi dreapta pentru compatibilitate pantă Spaţiu de înfoliere înclinat spre camera de presare pentru un transferul uşor şi sigur al balotului

ROLLANT 455 / 454 RC / UNIWRAP | 75


ROLLANT – numele spune totul.

MAXIMUM PRESSURE SYSTEM MPS II – miezul. š Densitate mai mare a balotului š Presiune de până la 1,3 tone pentru un miez bine compactat; 4,8 tone presiune de închidere pentru compactarea baloţilor. š Baloţi compactaţi, uşor de depozitat

Sistem de tocare durabil. š ROTO CUT cu 16 lame speciale şi rotor de tăiere š Calitate de tăiere remarcabilă, cu o cerinţă de putere mai mică

Operare convenabilă š CLAAS COMMUNICATOR cu ROLLANT 355 RC COMFORT şi ROLLANT 355 RC UNIWRAP š CLAAS Terminal Mediu pentru ROLLANT 355 RC, ROLLANT 354 RC şi ROLLANT 354

76


Presarea silozului impune cerinţe tehnologice speciale. Când alte sisteme ajung la limite, atunci ROLLANT-ul arată de ce este în stare, deoarece principiul de lucru al celor 16 tăvălugi de oţel, asigura formarea fără probleme a baloţilor, chiar şi în condiţii de umezeală şi noroi.

Baloţii de calitate nu merită nimic mai mult š Cu plasă sau sfoară š Economie de timp prin automatizarea ROLLATEX š Sistem sofisticat de ajustare pentru legarea strânsă pe toată lăţimea balotului, inclusiv pe margini

ROLLANT cu UNIWRAP - combinaţia perfectă š Înfolierea şi balotarea se desfăşoară simultan š Înfolierea cu şase straturi de folie în cel mai scurt timp posibil š Locul de înfoliere este mai jos ca înălţime pentru o depunere uşoară a balotului š Ideală pentru lucrul în pantă

Preîntindere folie cu până la 67% sau 82% (opţional) š Reducerea costurilor de folie cu 15% š Doua braţe de 750 mm pentru o înfoliere rapidă TWISTER BALOŢI. š Baloţi rotiţi (pentru depunere vertical).

ROLLANT | 77


NEW: VARIANT PRO 385 RC / 380 RC / 380 / 365 RC / 360 RC / 360. š Trapă pentru deblocare angrenaje š Adaptare automată la fluxul de material, datorită sistemului de avertizare timpuriu.

78

ROTO CUT š Început fiabil al balotului š Viteză mare de luru š Compactare maximă a miezului


Personalizarea diametrului baloţilor. CLAAS VARIANT a fost prima presă rotundă de pe piaţă cu un pick-up de 2,10m. Acest proiect deja binecunoscut, oferind un randament enorm şi o caracteristică de performanţă ieşită din comun, este alegerea ideală pentru balotarea unui furaj de calitate.

Împachetarea rapidă cu plasă a redus şi mai mult timpul de balotare

Sistem de control al densităţii cu mecanism hidraulic activ si cu doi cilindri de tensionare

Legarea cu sfoară sau plasă

Exclusiv: Dimensiunea balotului, Presiunea controlabilă din cabină în interiorul şi în exteriorul balotului

Benzi de cauciuc dintr-o bucata, fiabile, de înaltă rezistenţă Cuplu mare, cuplat cu o curea cu viteza de 3.0 m/s

Ajustarea infintă a diametrului balotului

Performanţă maximă a pick-up-ului XL cu lăţime de lucru de 2,10-m şi opţional cu role de presare a culturilor pentru un debit accelerat de cultură.

Operare convenabilă š VARIANT 385/365: CLAAS COMMUNICATOR sau CLAAS Medium Terminal š VARIANT 370/350: CLAAS Standard Terminal sau CLAAS Medium Terminal

VARIANT PRO cu podea cu înălţime variabilă

VARIANT 370/350 - randament maxim š Pentru fermele producatoare pe paie, recoltare de fân şi balotare. š Tehnologie profesională la o valoare foarte accesibilă.

VARIANT | 79


QUADRANT 3400 / 3200 – alegerea profesională pentru o curaţire eficientă.

QUADRANT 3400 - sistem de alimentare inteligent. š Precameră cu sistem hidraulic de compresare š O compactare perfectă a balotului

QUADRANT 3200 – sistem de alimentare robust. š Capacitate de multe tone pe oră. š Viteză mare de luru š Accelerarea şi omogenizarea fluxului de material

QUADRANT 3400 – Mare viteză de legare. š Înodătoare pivotante cu acţionare excentrică š Clemă pentru controlul firului pentru o înodare sigură !!!!

QUADRANT 3200 FINE CUT. š Nou: 49-lame de tăiere š Randament maxim la 35,000 tăieri/min š 20-mm bine tăiaţi

80


Cererea de densitate optimă a balotului, ratele mai mari de lucru cât şi randamentul maxim este acum mai bun ca niciodată. Gama QUADRANT 3000 răspunde acestui apel, stabilind noi obiective de referinţă, ca o nouă clasă cu performanţe industriale - şi nu doar în fân, paie şi siloz, dar şi în culturile regenerabile, cum ar fi cânepă. Pe parcursul anului QUADRANT deschide noi căi pentru întregirea şi generarea veniturilor.

Cameră de presare controlată hidraulic

6 înodătoare de înaltă performanţă

Camera de presare controlată din cabină

CLAAS COMMUNICATOR cu tehnologie ISOBUS

Presă de cultură cu dublu roller

Axe tandem sau axe viratoare tandem TURBO FAN

ROTO CUT: 25-cutite dublu întărite Ghidaj reglabil în 4 trepte al greblei de alimentare

Rotor de taiere şi transportor de mari dimensiuni pentru o performanţă mărită

Trapă pentru deblocare angrenaje

QUADRANT 3400/3200 | 81


QUADRANT 2200 RF/RC ADVANTAGE / QUADRANT 2100 RF/RC – successul într-o nouă formă. CLAAS a stabilit noi standarde pe piata baloţilor pătraţi cu dimensiunea de 1.20 x 0.70 m. Densitatea maximă a balotului, uşor de transportat şi o formă mare a balotului QUADRANT de 1.20 x 0.70 m, este dimensiunea ideală pentru manipularea profesională a baloţilor. Pe de altă parte, pentru siloz şi fân, activitatea principală în regiunile unde avem câmpuri mai mici, QUADRANT 2100 oferă o dimensiune mai compactă a balotului de 0.80 x 0.70 m.

POWER FEEDING SYSTEM. š Acţiune continuă a melcului de alimentare š Randament mai bun cu 20% š Palele rotorului elicoidale

82

Acţionare š Viteză mare la cuplu minim š Acţionare şi ambreiaje fără mentenanţă š Protecţie interactivă a pick-upului şi a rotorului


QUADRANT 2200 ADVANTAGE. š pick-up de 2,10 m cu presare cu roller dublu š ROTO FEED şi ROTO CUT cu ridicare 3 trepte š Curăţarea înodătoarelor cu TURBO FAN

QUADRANT 2100 ROTO CUT. š POWER FEEDING SYSTEM cu 16-cuţite š Curaţirea directă a înodătorilor cu TURBO FAN

QUADRANT 2200/2100 | 83


Noutăţi în 2011.

Descoperă ceva nou: tehnologia de recoltare furaje, în 2011.

Nou! DISCO 3100 FC / FRC PROFIL cu ACTIVE FLOAT. Leaderul în economia de carburant.

Nou! DISCO 2700 RC CONTOUR. Expertiză în lucernă.

š Adaptare optimă la sol şi protejarea gazonului š Contaminarea redusă a furajului pentru un furaj de calitate mult mai bună š Consumul de combustibil redus cu până la 20%, în funcţie de condiţiile de recoltare

š Cositoare montată în spate cu conditioner cu role pentru un tratament delicat al culturilor cu frunze, cum ar fi lucerna š lăţime de lucru de 2,6 m š ACTIVE FLOAT - suspensie hidropneumatică š P-CUT bară de cosit cu SAFETYLINK

84


Nou! LINER 3500. Legenda continuă.

Nou! CARGOS 9600 / 9500 / 9400 – de două ori mai bun, de două ori mai eficient.

š Lucrând cu o lăţime variabilă (hidraulic) de la 9,90 m la 12,50 m š Sistem continuu de lubrefiere CLAAS Profesional a carcasei rotorului cu cele 12 braţe š Ridicarea individuală a rotorilor este în dotarea standard š CLAAS Terminal Standard sau CLAAS COMMUNICATOR

š CARGOS 9600, 9500, 9400 cu 100, 88 şi 76-m3 volum de încărcare la o capacitate medie de compresie – robusteţe şi longevitate fără compromis. š Dimensiuni de anvelope de până la 30.5 inci ridica standarul atunci când vine vorba de remorci cu dublu rol š Indicator de greutate a sarcini afişează informaţiile despre greutate dintr-o privire

Tehnologie de recoltat furaje | 85


COUGAR 1400 - a stabilit un nou record mondial la cosit performant. Astăzi, recoltarea rapida şi eficienta de iarbă sau siloz, împreună cu o înaltă calitate a furajelor, este mai importantă ca niciodată. Stiinta recoltarii furajelor fiind intr-un trend ascendent, este necesara o dezvoltare a capacitatii de recoltare si de o putere mai mare a utilajelor. COUGAR are o putere de invidiat, la o performanta de încredere, care vă oferă tot ce aveti nevoie pentru a recolta cu success furajele – capacitate de muncă incredibilă şi consum de combustibil eficient, combinată cu o productivitate extrem de ridicata.

Performanţe de top š Capacitate de recoltat incredibilă şi consum de combustibil eficient, combinată cu o productivitate extrem de ridicată. .

Vizibilitate deplină š Poziţia braţelor laterale permite un mers în linie, absolut corect, şi controlul perfect al tuturor unităţilor de cosit, în ciuda laţimii uriaşe.

Copierea perfectă a solului š ACTIVE FLOAT PLUS pentru o calitate a ierbii cosite perfectă cu un minim de uzură.

Inginerie superioară. š Poziţie ideală la volan pentru o bună vizibilitate š Utilizare fără efort cu ajutorul joystick-ului

86


Pregatire pentru transport în doar un minut.

Suspensia hidropneumtică ACTIVE FLOAT PLUS, asigură o presiune optimă faţă de sol, independent de pozitia vehiculului.

Cabină rotativă cu suspensie pe aer, pentru o bună vizibilitate în camp şi pe şosea.

Viteză de transport de 40km/h

Manevrabilitate excepţională datorită celor 4 roţi directoare

COUGAR | 87


DISCO - cositoare cu lăţime mare de lucru – incredibil de performantă. Cu o paletă foarte diversificată, CLAAS oferă o gamă variată de opţiuni pentru cositori. Fie că este vorba de DISCO 9300 C DUO - cea mai mare maşină de cosit montată în faţă de pe piaţă, cu 9,10 m lăţime de lucru - sau o alternativa de cosit cu sau fără condţioner ori o unitate de cosire automată , alegerea este a dumneavoastră.

Tăiere perfectă cu bară de cosit P-CUT. š š š š š š

Indentarea cu efect de tunel Bară nituită cu acoperitoare de 6-mm Discuri de cosit au cutie de viteze cu sateliţi 24-mm-ecartament Rulmenti robuşti din industria de automobile Inserţii hardox

SAFETYLINK. š Puncte de forfecare definite pe fiecare disc previn în mod eficient şi fiabil deteriorarea barei de cosit š Înlocuirea rapidă a pinionului de viteze şi a rulmentului, sau a intregului modul š Timpii morţi minimi în timpul recoltării

ACTIVE FLOAT suspensie hidropneumatică. š Modificarea în orice moment a suspensiei aparatului de cosit, direct de pe scaunul şoferului chiar şi în mişcare.

88


Cositori cu discuri, pentru suprafeţe mari, cu prindere centrală, pentru o operare silentiosă.

Compatibilitate totala cu ISOBUS Conexiuni hidraulice necesare: 2 x cu acţiune simplă

DISCO 8400 C / RC CONTOUR 8.10 m (8.30 m) ACTIVE FLOAT - suspensie hidropneumatică DISCO 9100 C CONTOUR 8.90 m (9.10 m) Distribuitor de material pentru maşinile cu condiţioner opţional

Siguranţă de soc, care deviază în spate şi în sus

Protecţii de cauciuc rabatabile hidraulic, opţional pentru DISCO 9100 C CONTOUR Funcţie de ridicare (stânga/ dreapta) P-CUT bară de cosit cu SAFETYLINK Arbori cardanici cu interval de gresare la 250 h

DISCO 9300 C DUO. DISCO 9300 C DUO. Cea mai lată costitoare de pe piaţă, reprezintă ca şi DISCO 8600 C DUO robusteţea absolută, cea mai buna calitate cu privire la cosit şi cel mai ridicat nivel de confort.

DISCO 9100 / 8400 CONTOUR fără condiţioner. DISCO 9100 C / 8400 C CONTOUR cu conditioner cu gheare . DISCO 8400 RC CONTOUR cu condiţioner cu role. Acestea sunt cositorile tip fluture, de înaltă performanţă, pentru combinaţii faţă/spate cu eficienţă maximă şi lăţime mare de lucru – şi aceasta la mai puţini CP.

DISCO 8550 AS. Împreună cu combinaţia cu greblă, pe o brazdă se pot pune 8,00 m iarba cosita, ceea ce poate uşura greblatul şi se poate aduna rapid o cantitate mare de material in special pentru silozuri de plante sau pentru instalaţiile de biogaz. În functie de conditiile de recoltat se poate utiliza combinatia cu grebla, sau distributia marita cu 3 greble împrăştiătoare.

DISCO cositori de mare suprafaţă | 89


F PROFIL - adaptare superioară la condiţiile de sol Adaptare perfectă la condiţiile de sol prin cinematica F PROFIL, unică, combinată cu confortul de mers şi cu cea mai buna calitate a tăierii – combinaţia ideală pentru cositorile de mare suprafaţă şi pentru cositorile montate în spate. š Adaptare tridimensională la sol, independent faţă de nivelul tractorului š O tăiere curată a furajelor cât şi o contaminare neglijabilă a acestora. ACTIVE FLOAT – Suspensie profesională. Cu ACTIVE FLOAT, presiunea maşinii asupra solului poate fi adaptată la condiţiile predominante în orice moment, direct din cabină. Manometru mare vizibil din cabină indică valoarea presiunii actuale. Rezultatele: š Adaptare optimă la sol şi protejarea gazonului š Contaminarea redusă a furajului pentru un furaj de calitate mult mai bună š Consumul de combustibil redus cu până la 20%, în funcţie de condiţiile de recoltare, configuraţi şi tractorul folosit š Uzură minimă

90


Cositoarele frontale DISCO. Întotdeauna în frunte.

DISCO 3100 F PROFIL. DISCO 3100 F Profil fără sistem de pregatire şi cu toate caracteristicile referitoare la performanţă, ale seriei DISCO, este completarea potrivită pentru cositorile cu latime mare de lucru, DISCO 9100 şi 8400 CONTOUR sau pentru cositorile montate în spate.

DISCO 3100 FC / FRC PROFIL. Pentru toţi cei care doresc să recolteze fără probleme cele mai mari cantităţi de furaje, CLAAS oferă DISCO-ul 3100 FC PROFIL cu condiţier cu gheare cât şi DISCO-ul 3100 FRC PROFIL cu sistem de pregatire pentru condiţionerul cu role. Ambele au în dotarea standard un dispozitiv de împrăştiere cu placuţe tip greblă.

DISCO 3050 FC. DISCO 3050 FC este maşina potrivită pentru toţi cei care caută o cositoare frontală puternică, cu condiţioner cu gheare. Este dotată cu cinematica cositorilor F PROFIL şi este de neegalat ca raport preţ-performaţă, fară a renunţa la calitate.

Cositoare frontale DISCO | 91


DISCO CONTOUR cu remorcare centrala – imbatabil cu privire la urmărirea conturului solului şi a calităţi cositului. Informaţii cu privire la cositoarele noastre cu remorcare laterală spate, gasiti pe www.claas.com

92

Transport special. š Stabilitate mare la transport š Raport bun de repartizare a greutatii pe axa frontală şi din spate š Înălţime redusă de transport


DISCO cositoare purtată spate. Copiază terenul fără efort.

ACTIVE FLOAT suspensie hidropneumatică š Ajustarea suspensiei se face din cabină š Rabatare de transport cu amortizare în poziţia finală şi sistem automat de blocare.

DISCO C CONTOUR cu condiţioner š Pregatirea furajului cu depunere uniformă şi usoară DISCO RC CONTOUR cu condiţioner cu role. š Pregatirea atentă a furajului cu multe frunze

Cositori purtate în spate | 93


Cositorile tractate DISCO – putere pură pe două roţi. Cositoarele tractate CLAAS, conving printr-o adaptare optimă la sol, în orice condiţii. Indiferent daca lăţimea de lucru este de 3,00 m, 3,40 m sau de 3,80 m, putând fi montate central sau lateral, cu sau fără condiţioner – tehnologia DISCO convinge prin calitatea şi siguranţa utilizării.

Dotat în mod optim, cu condiţioner cu gheare. Prindere centrală: DISCO 3900 TC, DISCO 3500 TC, DISCO 3100 TC Prindere laterală: DISCO 3050 TC, DISCO 3050 TC AS, DISCO 3050 TC FLAPGROUPER

Furajul cu multe frunze este pregătit în mod atent prin conditionerul cu role. Prindere centrală: DISCO 3500 TRC şi DISCO 3100 TRC Prindere laterală: DISCO 3050 TRC, DISCO 3050 TRC AS

Prin combinaţia cu greblă, poloage late pentru JAGUAR sau CARGOS. Prindere centrală: DISCO 3100 TC AS Prindere laterală: DISCO 3050 TC AS, DISCO 3050 TRC AS, DISCO 3050 TC FLAPGROUPER

94


Cositoare tractată cu discuri şi prindere centrală

Prindere centrală, cu transmisie dublă cu cap rotativ, pentru o mobilitate maximă Disponibil în lăţimi de lucru de 3.00m, 3.40m, 3.80m şi în lăţimi de transport

Sistem nou pentru ajustarea la ecartamentul tractorului

Gardă mare la sol, peste 500 mm în timpul transportului DISCO 3100 TC AS combinaţie cu greblă pentru o depunere dublă a furajului, de ca. 2,50 m

ACTIVE FLOAT - suspensie hidropneumatică Siguranţă de soc, care deviază în spate şi în sus

P-CUT bară de cosit cu SAFETYLINK

ACTIVE FLOAT suspensie hidropneumatică. š Reglarea presiunii de descarcare – şi pe timpul mersului š Necesar redus de putere şi de combustibil š Adaptare optimă la sol şi protejarea gazonului

Bară de tracţiune pivotantă centrală pe fiecare parte. š Combinaţie între doi cilindri cu efect simplu, care în acelaşi timp joacă rolul de opritor. š Conexiune stabilă între protap şi unitatea de cosit š Ajustare fără probleme, la ecartamentul tractorului, prin intermediul celor patru pozitii de conectare š Cosire pe cărări tehnologice sau în cerc

Execuţia cadrului, cu tractarea a unităţii de cosit. š Cea mai bună calitate a tăierii, în special în condiţii dificile š Remorcare centrală a unităţii de cosit pentru cea mai bună adaptare la sol şi pentru o calitate bună a tăierii

DISCO cositoare tractată | 95


CORTO - Aşa se coseşte corect.

Performanţă şi calitate a cositului. CORTO reprezintă tehnologia de vârf -flexibilă şi de nădejde - pentru o suprafaţă mai mare într-un timp cat mai scurt.

Nici o şansă de vreme rea. Cositul perfect nu garantează o calitatea ridicată a furajului de bază. De aceea aproape toate cositoarele CORTO pot să fie dotate cu sistemul eficient de pregatire CLAAS.

O privire optimă de ansamblu. CORTO, cu lăţimi de lucru de la 2,65 m până la 3,05 m, poate fi montată în faţă pentru a oferi o bună vizibilitate asupra suprafeţei de cosit.

PROFIL - ghidajul la sol definit din nou. š Adaptarea 3D la sol, cu ghidaj extrem de scăzut. š În cazul denivelarilor mari ale solului, acestea nu vor afecta cositul.

96


Cositorile CORTO sunt o garanţie pentru cositul rapid, eficient şi sigur, cu o putere mare de recoltare. Indiferent daca vă hotărâţi asupra unei maşini purtate faţă sau spate, sau tractate – întotdeauna vă puteţi baza pe cositorile CORTO.

CORTO | 97


VOLTO – rezultate perfecte pe întreaga lăţime de lucru.

Rama triunghiulară, stabilă, conducte de legatură de dimensiuni mari dispuse la 45° între rotori şi suprafeţele mari ale flanşelor, asigură o bună stabilitate.

98

Conceptul inteligent de antrenare PERMALINK. Piesele turnate, rezistente cu suprafaţă mare de contact prin intermediul degetelor aplatizate permit mişcări de rabatare de până la 180°.


Obiectivul nostru: Micşorarea timpului de uscare la minim şi asigurarea unei calităţi bune a furajului. Prin intermediul greblei imprastiatoare VOLTO, CLAAS oferă tehnologie modernă cu o lăţime de lucru de la 4,50 m până la13,00 m – în forma tractată sau cu prindere în 3 puncte, corespunzând din punct de vedere al performanţei, calităţii de lucru şi confortului în utilizare.

Transmisia nu necesită mentenanţă. O trasatură esenţială la VOLTO 1320 T, 870 T, 870, 770 T, 770 şi 670 o reprezintă transmisia în baie de ulei capsulată.

Margini ca trase cu liniarul. Opţional dispozitiv de împrăştiere pe margine pentru aproape toate utilajele VOLTO cu fixare pe cadrul greblei împraştiatoare, oscilant mecanic sau hidraulic.

VOLTO | 99


LINER 4000 – Greble adunătoare, într-o noua dimensiune.

Patru este câştigător. š Patru rotori fiecare cu o lăţime de lucru de 3.80m š Înălţime de transport sub 4,00 m, prin intermediul coborârii sasiului principal şi al rotorilor direct din cabină.

Şasiu principal, cu suspensie, ajustabil hidraulic. š Deplasare în siguranţă (înălţime mică de transport), distanta mare faţă de sol, în poziţie de lucru. š Anvelopare lată: 620/40 R22.5

Perfecţionat pentru performanţă şi durabilitate š Cele mai puternice braţe de ghidaj, cu un diametru mare al ţevii š Rulmenţi dubli la braţele suporţilor cu gheare

Operare convenabilă ISOBUS š Deservire simplă din scaunul tractorului, prin intermediul CLAAS COMMUNICATOR cu management la capătul parcelei.

100


LINER-ul 4000 într-o concepţie nouă, cu laţimea de lucru de 15,00 m, grebla cu formă specială, creează condiţii perfecte pentru utilizarea JAGUAR-ului, şi al CARGOS-ului.

Siguranţa în pantă, prin strângerea braţelor cu corpuri rotative, în poziţia de capăt de rând. Lăţime de lucru de 12,20m la 15.00m Lăţime brazdă de 1,50m la 2.60m

Arbori cardanici cu interval de gresare la 250 h

Reglare variabilă fără trepte a greblei de împrăştiat

PROFIX fixare braţ gheare: fara joc şi fără uzură

14 gheare pe rotor

Carcasă lubrifiată continuu

Viteză de transport 50 km/h

Prelata pentru grebla de împrăştiat automată rabatabilă hidraulic

Şasiu cu corp rotativ cu 4 roţi de dimensiune mare; opţional 6 roţi pe spate

GRASS CARE: 3D urmăreşte conturul solului

LINER 4000 | 101


Perfecţionat pentru performanţă şi durabilitate. š Cele mai puternice braţe de ghidaj, cu un diametru mare al ţevii š Depozitare stabilă, dublă, a suporţilor cu gheare

102

Sistem 3-D de adaptare la sol, GRASS CARE. š Corpuri rotative prinse la cardan, pentru o adaptare pe lungime şi pe diagonală faţă de direcţia de mers š Ghearele nu sapă în sol în momentul coborârii rotorilor.


LINER cu depunere centrală a materialului. Cele mai ridicate performanţe ale greblei şi schimbare rapidă între culturi, fără a trebui să coborâţi din tractor nici măcar o dată, acest lucru il pot face doar greblele CLAAS pozitionate central.

Înălţime de transport <4m fără detaşare braţelor cu gheare

Înălţime de transport <4m fără detaşare braţelor cu gheare

PROFIX protecţie pentru braţul cu gheare

Lubrifiere continuă a carcasei rotorului

Viteză de deplasare de până la 50 km/h Greblare uniformă chiar şi la viteze mari de deplasare datorită şasiului cu 6 roţi.

Înălţime de transport sub 4,00 m. š Transport fără detaşarea braţelor cu gheare, prin intermediul rotorilor care se pot coborî hidraulic, pentru transport sigur si pentru un centru de greutate mai jos.

LINER 2900/2800: cu operare convenabilă prin ISOBUS. š Operare convenabilă, utilizând CLAAS Standard Terminal š Opţional, ridicare electrohidraulică a rotorilor şi reglarea înălţimii rotorilor.

LINER | 103


LINER cu depunere laterală a greblei. La LINER-ul cu depunere laterala a greblei CLAAS oferă greble de împrastiat, cu lăţimi de lucru între 6,30 m şi 8,00 m. Astfel CLAAS are maşina potrivita pentru fiecare fermă indiferent de mărimea acesteia.

LINER cu depunere laterală a greblei. š Depunere pe o singură brazdă (LINER 1750) š Funcţia TWIN - posibilitate depunere pe două brazde (LINER 1650 TWIN, 1250 PROFIL, 750 TWIN şi 650 TWIN)

104

Funcţia TWIN. În funcţie de producţia de furaj sau de tractor aveţi posibilitatea de a pune doua greble mai mici sau una mare.


Înălţime de transport sub 4,00 m. š Nu trebuie să părăsiţi cabina š Fără detaşarea braţelor cu gheare š Decuplarea hidraulică a mecanismului telescopic al rotorilor, dupa închidere

Cu greblele LINER 470 T, 470 S, 430 S, 390 S şi 350 S cu un rotor, CLAAS se adresează în special fermelor care îşi organizează singure recoltatul furajului şi care de cele mai multe ori lucreaza parcele mici.

LINER | 105


CARGOS 9600 / 9500 / 9400. O singură gamă, de două ori mai multe beneficii.

EFFICIENT FEEDING SYSTEM - conceptul fluxului de material š O capacitate mai mare de încărcare cu consum redus de carburant š Prin intermediul precompactării şi descarcarii compacte se asigură un radament mare şi o performanţă mare de încarcare.

Un nou concept de agregat de încărcare şi tăiere š Rotor din materiale foarte rezistente la uzură, cu un diametru de 860 mm şi cu aripi de transport late de 22 mm. š 40 lame cu o lungime teoretică a tăierii de 38 mm

Cresterea sarcinii utile cu 3t, ca şi maşină de tocat š Ansamblu de încarcare cu un sistem rapid de cuplaj, care se poate demonta în doar 15 minute š Demontare rapidă a tăvălugului de dozaj

Operare convenabilă prin ISOBUS š Încărcare şi descarcare automată, cu sensor de integrat de umplere š Memorarea a până la 20 de comenzi individuale š Indicator de greutate a sarcini afişează informaţiile despre greutate dintr-o privire

106


CLAAS îşi completează gama de produse pentru furaje verzi cu o altă maşina astfel impunând din nou standardele. Cu CARGOS-ul 9600, 9500 şi 9400, CLAAS introduce o nouă gamă de remorci cu utilizare şi eficienţă dublă.

CARGOS 9600, 9500, 9400 cu 100, 88 şi 76-m3 volum de încărcare la o capacitate medie de compresie

Capac frontal rabatabil hidraulic cu sistem integrat automat de umplere

Panouri laterale robuste

Cadru de bază puternic din profil C, cu o lăţime de 300 mm şi gros de 8 mm

Podea screper stabilă, din oţel zincat la cald, cu patru lanţuri transportoare, puternice. Proţap foarte puternic, cu suport lat, având o sarcină admisă de sprijin de 4t

Şasiu hidropneumatic pentru o stabilitate perfectă în pantă şi în mers Pick-up de 2,00m cu suspensie hidropneumatică şi roţi pendulatoare

O descărcare mai mare cu până la 15% în plus, printr-o compresare prealabilă, în forma de V

Anvelopare: 800/40 R26.5, 710/50 R26.5 sau 710/50 R30.5

EFFICIENT FEEDING SYSTEM (EFS) cu necesar de putere şi combustibil redus

CARGOS | 107


QUANTUM. De la început, pe drumul către succes. Construcţie robustă concepută pentru sarcini mari, cu o capacitate enormă de încarcare, cu anveloparea lată, cu costurile minime de mentenanţă şi cu siguranţă în operare, QUANTUM-ul este o maşină de recoltat furaje verzi, de înaltă calitate, fiind în orice situatie, un partener de încredere pentru fermieri şi pentru prestatorii de servicii.

Pentru operarea continuă în condiţii dificile. š Construcţia cadrului, rezistentă la deformări š Suport cadru, cu profil stabil în formă de C š Cu platformă masivă, prinsă în suruburi, compactă

ROTO CUT. š Tăiere scurtă, precisă şi uniformă, în vederea pregătirii perfecte a silozului š Rotor mare, neghidat, cu gheare duble, din oţel cu bor š QUANTUM 6800 şi 5800 cu 40 lame şi 38-mm lungime de tăiere

Exclusiv la CLAAS: Aparatul de tăiere se deschide hidraulic în două etape. š Desfundarea blocajelor se face direct din cabina š Sistem de tăiere şi transport, uşor accesibil QUICKOUT schimbarea rapidă a cuţitelor, fără utilizarea uneltelor ajutătoare. š Deblocarea automata a siguranţelor individuale, în momentul deschiderii aparatului de tăiere 108


Operare convenabilă prin ISOBUS. š Funcţie de încărcare - descărcare automată š Activităţi automatizate cât şi numeroase funcţii de siguranţă şi de verificare programate. š Memorarea lucrărilor pentru 20 de clienţi

Seria P. š Pentru fermele în cadrul carora furajele ocupa un loc important şi pentru prestatori de servicii cât şi pentru instalaţiile de uscare a furajelor verzi. š Capacitate mare de încărcare şi o constructie extrem de robustă pentru o utilizare de durată şi pentru o producţie zilnică ridicată.

Seris S. š Tăvălugi de dozaj pentru un nivel omogen al furajului š Trapă de acces în standard š Opţional, al treilea tăvălug de dozaj

QUANTUM | 109


LEXION 770 / 770 TERRA TRAC Heder Dimensiuni disponibile Reversare hidraulică Deplasare hidrostatică Oprire instantă heder LASER PILOT stânga şi dreapta GPS PILOT CRUISE PILOT

LEXION 750 / 750 MONTANA 750 TERRA TRAC

LEXION 740

V 1200 (11.97 m) – V 540 (5.46 m) / C 900 (9.12 m) – C 600 (6.07 m) ● ● ● 8 – 60 8 – 60 8 – 60 ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

● 8 – 60 ○ ○ ○ –

● ● 1700 600

● ● 1700 600

● ● 1420 600

● ● 1420 600

2 4200 445 ●

2 4200 445 ●

2 4200 445 ●

2 4200 445 ○

m2

● 8-turbine ○ 6,2 ● ○ ○

– 6-turbine ○ 5,8 ● ○ ○

● 6-turbine ○ 5,1 ● ○ ○

● 6-turbine ○ 5,1 ● ○ ○

l

12000

10500

9600

Quantimetru Cartarea terenului

● ●

○ ○

10500 (9600 MONTANA) ○ ○

Tocător Tocator SPECIAL CUT II, 108 cuţite Tocator SPECIAL CUT II, 72 cuţite Tocător STANDARD CUT, 64 cuţite Tocător STANDARD CUT, 52 cuţite Poziţionare hidraulică Împrăştietor pleavă Împrăştietor pleavă cu distribuire radială

○ – ○ – ● – ○

○ – ○ – ● – ○

– ○ – ○ ● ○ ○

– ○ – ○ ● ○ ○

– – – ● (770 TERRA TRAC)

– – ● (760 TERRA TRAC) –

● (750 MONTANA) ● (750 MONTANA) ● (750 TERRA TRAC) ○ (750 TERRA TRAC)

– – – –

Mercedes Benz 390/530

Mercedes Benz 350/476

Caterpillar 371/431

Caterpillar 287/390

431/586 ● ○ 1150

390/530 ● ○ 1150

343/466 ● ○ 1150/950 (800 MONTANA)

317/431 ● ○ 800

Sistem de batozare Sistem APS MULTICROP Lăţime tobă Diametru Tobă Sistem rezidual de separare Sistem ROTO PLUS Lungime Rotor Diametru rotor Suprafaţă variabilă de separare rotor Curăţire Sistem de curaţare cu JET DE AER Tip ventilator Sistem de curăţare 3D Aria totală a casei sitelor Ajustarea electrică a sitelor Returnează afişaj în CEBIS GRAINMETER Buncăr Volum

m

LEXION 760 / 760 TERRA TRAC

rpm

mm mm Nr. mm mm

Mecanism de rulare Nivelarea pantei până la 17% Nivelare longitudinală până la 6% Senile TERRA TRAC Sistem TERRA TRAC cu suspensie şi compensare automatică Motor Producător Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 120) Putere maximă (ECE R 120) Norma TIER 3 EUROMOT llla Monitorizare consum combustibil Capacitate rezervor de combustibil

kW/Cp kWCp

l

110 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet la claas.com

○ ○


LEXION 670 / LEXION 660 670 MONTANA / 670 TERRA TRAC Heder Dimensiuni disponibile Reversare hidraulică Deplasare hidrostatică Oprire instantă heder LASER PILOT stânga şi dreapta GPS PILOT CRUISE PILOT

LEXION 640

LEXION 630 / LEXION 620 630 MONTANA

V 1200 (11.97 m)–V 540 (5.46 m) / C 900 (9.12 m)–C 540 (5.46 m) ● ● ● ● 8 – 60 8 – 60 8 – 60 8 – 60 ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ – – –

● 8 – 60 ○ ○ ○ –

● 8 – 60 ○ ○ ○

● ● 1700 600

● ● 1700 600

● ● 1700 600

● ● 1700 600

● ● 1420 600

● ● 1420 600

6 4.4 7.48 9.85 ●

6 4.4 7.48 9.85 ●

6 4.4 7.48 9.85 ●

6 4.4 7.48 9.85 ●

5 4.4 6.25 8.23 ●

5 4.4 6.25 8.23 ●

6-turbine ○ 5.8 ● ○ ○

6-turbine ○ 5.8 ● ○ ○

6-turbine ○ 5.8 ● ○ ○

6-turbine ○ 5.8 ● ○ ○

4-turbine ○ 4.8 ● ○ ○

4-turbine ○ 4.8 ● ○ ○

10500 ○ ○

10500/9600 ○ ○

9600/8600 ○ ○

8600/8100 ○ ○

8600 ○ ○

8600/7800 ○ ○

Tocător Tocător SPECIAL CUT II, 88 cuţite Tocător SPECIAL CUT II, 72 cuţite Tocător STANDARD CUT, 64 cuţite Tocător STANDARD CUT, 52 cuţite Poziţionare hidraulică Împrăştietor pleavă Împrăştietor pleavă cu distribuire radială

● – ○ – ● ○ ○

● – ○ – ● ○ ○

● – ○ – ● ○ ○

● – ○ – ● ○ ○

– ● – ○ ● ○ –

– ● – ○ ● ○ –

Mecanism de rulare Nivelarea pantei până la 17% Nivelare longitudinală până la 6% Senile TERRA TRAC

● (MONTANA) ● (MONTANA) ● (TERRA TRAC)

– – –

– – –

– – –

● (MONTANA) ● (MONTANA) –

– – –

Caterpillar 287/390

Caterpillar 261/355

Caterpillar 230/313

Caterpillar 205/279

Caterpillar 230/313

Caterpillar 205/279

317/431 ● ○ 800

278/378 ● ○ 800

249/339 ● – 800

205/279 ● ○ 800

249/339 ● – 600

205/279 ● ○ 600

Sistem de batozare Sistem APS MULTICROP Lăţime tobă Diametru Tobă Sistem rezidual de separare Cai Lungime cai Suprafaţa cailor Suprafaţa de separare MULTIFINGER SEPARATOR SYSTEM Curăţire Tip ventilator Sistem de curăţare 3D Aria totală a casei sitelor Ajustarea electrică a sitelor Returnează afişaj în CEBIS GRAINMETER Buncăr Volum Quantimetru Cartarea terenului

Motor Producător Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 120) Putere maximă (ECE R 120) Norma TIER 3 EUROMOT llla Monitorizare consum combustibil Capacitate rezervor de combustibil

m

LEXION 650

rpm

mm mm Nr. m m2 m2

m2

l

kW/Cp kW/Cp

l

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă

Specificaţii: Combine de recoltat | 111


TUCANO 480 Heder Dimensiuni disponibile Reversare hidraulică Deplasare hidrostatică Control automat heder CONTOUR II AUTO CONTOUR II Control turaţie rabator Ajustare înălţime rabator LASER PILOT stânga

m rpm

TUCANO 470

TUCANO 450

TUCANO 440

TUCANO 430

TUCANO 340

V 900 (9.12) – V 540 (5.46) / C 900 (9.12) – C 370 (3.71) ● ● ● ● 8 – 60 8 – 60 8 – 60 8 – 60

● 8 – 60

● 8 – 60

● ○ ● ○ ○

● ○ ● ○ ○

● ○ ● ○ ○

● ○ ● ○ ○

● ○ ● ○ ○

● ○ ● ○ ○

● ● 1580 450

● ● 1580 450

● ● 1580 450

● ● 1320 450

– ● 1580 450

Sistem de batozare Sistem APS MULTICROP Lăţime tobă Diametru Tobă

mm mm

● ● 1580 450

Sistem rezidual de separare Sistem ROTO PLUS Lungime Rotor Diametru rotor Cai Lungime cai Sistem de separare intensivă

Nr. mm mm Nr. m Nr.

1 4200 570 – – –

1 4200 570 – – –

– – – 6 4.4 2

– – – 6 4.4 2

– – – 5 4.4 2

– – – 6 4.4 2

m2

● 6-turbine ○ 5.65 ○ ● ●

● 6-turbine ○ 5.65 ○ ● ●

● 6-turbine ○ 5.65 ○ ● ●

● 6-turbine ○ 5.65 ○ ● ●

● 4-turbine ○ 4.70 ○ ● ●

● 6-turbine ○ 5.10 ○ ● ●

l Grade l/s

9000 98 75

9000 98 75

9000 98 75

8500 98 75

8000 98 75

7500 98 75

Tocător Tocător SPECIAL CUT, 88 cuţite Tocător SPECIAL CUT, 68 cuţite Tocător STANDARD CUT, 60 cuţite Tocător STANDARD CUT, 52 cuţite Împrăştietor pleavă montat HD Împrăştietor paie

● – – – ○ ○

● – – – ○ ○

○ – ○ – ○ ○

○ – ○ – ○ ○

– ○ – ○ ○ ○

○ – ○ – ○ ○

Mecanism de rulare 4 TRAC

Mercedes Benz OM 926 LA R6/7.2 Electronic 2200 220/299 240/326

Mercedes Benz OM 926 LA R6/7.2 Electronic 2200 220/299 –

Mercedes Benz OM 906 LA R6/6.4 Electronic 2200 205/279 –

Mercedes Benz OM 906 LA R6/6.4 Electronic 2200 190/258 –

Mercedes Benz OM 906 LA R6/6.4 Electronic 2200 205/279 –

– ● 650/750

● – 650

● – 500/650

● – 500/650

● – 500/650

Curăţire Sită de cultură interschimbabile Tip ventilator Sistem de curăţare 3D Aria totală a casei sitelor Ajustarea electrică a sitelor Recirculare retur către accelerator Vizibil din cabină în timpul operării Buncăr Volum Unghi pivotare Rată de descărcare

Motor Producător Model Cilindri / Cilindree Controlul injecţiei Turaţie nominală de lucru Putere maximă (ECE R 120) Creştere de putere (la 100 rpm sub turaţia nominală ECE R 120) Emisii standard EUROMOT IIIa Norma TIER 3 EUROMOT llla Capacitate rezervor de combustibil

Caterpillar C9 Nr. / Litri R6/8.8 Electronic 2100 kW/Cp 261/355 kW/Cp 274/373

l

– ● 750

112 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet la claas.com


TUCANO 330 Heder Dimensiuni disponibile

Reversare hidraulică Deplasare hidrostatică Control automat heder CONTOUR II AUTO CONTOUR II Control turaţie rabator Ajustare înălţime rabator LASER PILOT stânga

m

rpm

TUCANO 320

● 8 – 60

● 8 – 60

DOMINATOR 150 V 600 (6.07)/ V C 600 (6.09 m), C 510 (5.18 m) 540 (5.46) C 660 (6.68) – C 370 (3.71) ● ○ 8 – 60 –

● ○ ● ○ ○

● ○ ● ○ ○

● ○ ●1 ●1 –

– – Manual Manual –

– – Manual Manual –

– – manual2 Manual –

– ● 1320 450

● ● 1060 450

– ○ 1060 450

– ○ 1060 450

– ○ 1060 450

V 900 (9.12) – V 540 (5.46) C 900 (9.12) – C 370 (3.71)

AVERO 240

DOMINATOR DOMINATOR 140 130 C 450 (4.57 m), C 420 (4.27 m), C 390 (3.96 m), C 360 (3.66 m), C 300 (3.05 m) ○ –

○ –

Sistem de batozare Sistem APS MULTICROP Lăţime tobă Diametru Tobă

mm mm

– ● 1320 450

Sistem rezidual de separare Cai Trepte cai

Nr. Nr.

5 4

5 4

4 4

4 4

4 4

4 4

Lungime cai Suprafaţa cailor Sistem de separare intensivă

m m2 Nr.

4.4 5.8 2

4.4 5.8 2

3.9 4.13 1

3.9 4.13 1

3.9 4.13 1

3.9 4.13 1

● ● ● Ventilator radial Ventilator radial Suflantă de curăţire de mare viteză. ○ ○ ○ 4.25 4.25 3.00 ○ ○ – ● ● ● ● ● ●

● Suflantă de curăţire de mare viteză. ○ 3.00 – ● ●

● Suflantă de curăţire de mare viteză. ○ 3.00 – ● ●

● Suflantă de curăţire de mare viteză. ○ 3.00 – ● ●

7500 98 75

6500 98 75

5600 101 51

4000 N/A N/A

3200 N/A N/A

3200 N/A N/A

Tocător Tocător SPECIAL CUT, 80 cuţite Tocător SPECIAL CUT, 68 cuţite Tocător STANDARD CUT, 52 cuţite Tocător STANDARD CUT, 40 cuţite Împrăştietor pleavă montat HD Împrăştietor paie

– ○ ○ – ○ ○

– ○ ○ – ○ ○

– – – ○ – –

– – – – – ○

– – – – – ○

– – – – – ○

Mecanism de rulare 4 TRAC

Mercedes Benz OM 906 LA R6/6.4 Electronic 2200 150/204

Caterpillar C 6.6 R6/6.6 Electronic 2200 146/198

Caterpillar C 6.6 R6/6.6 Electronic 2200 116/158

Caterpillar C 6.6 R6/6.6 Electronic 2200 100/136

Caterpillar C 6.6 R6/6.6 Electronic 2200 100/136

● 500/650

● 400

● 280

● 280

● 200

Curăţire Sită de cultură interschimbabile Tip ventilator

Sistem de curăţare 3D Aria totală a casei sitelor Ajustarea electrică a sitelor Recirculare retur către accelerator Vizibil din cabină în timpul operării Buncăr Volum Unghi pivotare Rată de descărcare

Motor Producător Model Cilindri / Cilindree Controlul injecţiei Turaţie nominală de lucru Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 120) Emisii standar EUROMOT IIIa Capacitate rezervor de combustibil

m2

l Grade l/s

Mercedes Benz OM 906 LA Nr. / Litri R6/6.4 Electronic 2200 kW/Cp 190/258

l

● 500/650

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile 1 Electrohidraulic 2 Opţional electric Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă

Specificaţii: Combine de recoltat | 113


JAGUAR 980 Motor Producător Cilindri Putere motor ECE R 120 la 1800 rpm Putere motor ECE R 24 la 1800 rpm Capacitate cilindrică Rezervor combustibil Monitorizare consum combustibil Antrenare mers, cutie de viteze cu 2 trepte OVEDRIVE automat (hidrostatic) Tracţiune integrală Rezervor adiţional apă Heder porumb, în funcţie de nr. rânduri (la 75 cm)/lăţime de lucru Direcţionare automată pentru hederul de porumb PICK UP DIRECT DISC Sistem CLAAS CONTOUR Lăţime carcasă de alimentare Tăvălugi de alimentare şi de pre-formare COMFORT CUT, în funcţie de tipul tobei şi de echipare cu cuţite Lăţime cilindri de tăiere Diametru cilindri de tăiere Viteză cilindri de tăiere V-MAX 36

JAGUAR 970

JAGUAR 960

JAGUAR 950

JAGUAR 940

JAGUAR 930

Mercedes Benz 2 x OM 460 LA 2 x R6 555 (755) 537 (730) 2 x 12.8 (25.6) 1350 ○ ●

Mercedes Benz OM 502 LA V8 480 (653) 456 (623) 16 1350 ○ ●

Mercedes Benz OM 502 LA V8 390 (530) 372 (507) 16 1350 ○ ●

Mercedes Benz OM 502 LA V8 350 (476) 333 (453) 16 1350 ○ ●

Mercedes Benz OM 460 LA 6 în linie 315 (428) 303 (412) 12.8 1000 ○ ●

○ 270 12/9, 10/7.5, 8/6 ○

○ 270 12/9, 10/7.5, 8/6 ○

○ 270 10/7.5, 8/6

○ 270 10/7.5, 8/6

○ 270 8/6, 6/4.5

○ 270 10/7.5, 8/6, 6/4.5 ○

3.80/3.00 5.20/6.10 ● 730 4 3.5 – 37.5

3.80/3.00 5.20/6.10 ● 730 4 3.5 – 37.5

3.80/3.00 5.20/6.10 ● 730 4 3.5 – 37.5

3.80/3.00 5.20/6.10 ● 730 4 3.5 – 37.5

3.80/3.00 5.20/6.10 ● 730 4 3.5 – 44

3.80/3.00 5.20/6.10 ● 730 4 3.5 – 44

750 630 1200 V36 / 2x18 V18 / 2x9 V12 / 2x6 –

750 630 1200 V36 / 2x18 V18 / 2x9 V12 / 2x6 –

V24 / 2x12 V12 / 2x6 V20 / 2x10 V10 / 2x5 ●

V24 / 2x12 V12 / 2x6 V20 / 2x10 V10 / 2x5 ●

750 630 1200 V36 / 2x18 V18 / 2x9 V12 / 2x6 V28 / 2x14 V14 / 2x7 V24 / 2x12 V12 / 2x6 V20 / 2x10 V10 / 2x5 ●

750 630 1200 V36 / 2x18 V18 / 2x9 V12 / 2x6 V28 / 2x14 V14 / 2x7 V24 / 2x12 V12 / 2x6 V20 / 2x10 V10 / 2x5 ●

750 630 1200 V36 / 2x18 V18 / 2x9 V12 / 2x6 V28 / 2x14 V14 / 2x7 V24 / 2x12 V12 / 2x6 V20 / 2x10 V10 / 2x5 ●

750 630 1200 V36 / 2x18 V18 / 2x9 V12 / 2x6 V28 / 2x14 V14 / 2x7 V24 / 2x12 V12 / 2x6 V20 / 2x10 V10 / 2x5 ●

● ○

● ○

● ○

● ○

● ○

● ○

○ 233 ○ ○ ○

○ 233 ○ ○ ○

○ 233 ○ ○ ○

○ 233 ○ ○ ○

○ 233 ○ ○ ○

○ 233 ○ ○ ○

Mercedes Benz 2 x OM 460 LA 2 x R6 kW (HP) 630 (857) kW (HP) 610 (830) l 2 x 12.8 (25.6) l 1350 ○ ●

l m

m m mm mm mm mm rpm

V-MAX 28 V-MAX 24 V-MAX 20 Sistem de ascuţire automată a cuţitelor din cabină Setarea automată a contracuţitului din cabină INTENSIV CRACKER D=196 mm, 100 dinţi şi 30% diferenţă de viteză INTENSIV CRACKER D=250 mm, 125 dinţi şi 30% diferenţă de viteză Reglare variabilă a coloanelor acceleratorului OPTI FILL, snec descărcare Grade AUTO FILL TELEMATICS Piese extrem de rezistente la fluxul de uzură de cultură

114 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet la claas.com


JAGUAR 900 Motor Producător Cilindri Putere motor ECE R 120 la 1800 rpm Putere motor ECE R 24 la 1800 rpm Capacitate cilindrică Rezervor combustibil + opţional rezervor adiţional Monitorizare consum combustibil Antrenare mers, cutie de viteze cu 2 trepte OVEDRIVE automat Antrenare integrală, mecanică, prin cardan Rezervor adiţional apă Heder porumb, in functie de randuri, randuri/ latime Direcţionare automată pentru hederul de porumb PICK UP Presetare înălţime de tăiere + CONTOUR presiune sol DIRECT DISC Lăţime carcasă de alimentare Tăvălugi de alimentare şi de pre-formare Viteze de alimentare V-CLASSIC 6 trepte, mecanic, laţimi de tocare

JAGUAR 890

JAGUAR 870

JAGUAR 850

JAGUAR 830

Mercedes Benz OM 502 LA V8 390 (530) 372 (507) 16 ● 850 + 150

Mercedes Benz OM 502 LA V8 350 (476) 333 (453) 16 ● 850 + 150

Mercedes Benz OM 460 LA 6 în linie 315 (428) 303 (412) 12.8 ● 850 + 150

Mercedes Benz OM 460 LA 6 în linie 270 (367) 254 (345) 12.8 ● 850 + 150

○ ● Hidristatic

○ ● Hidristatic

○ ● Hidristatic

○ ● Hidristatic

○ ● Hidristatic

○ 410 10/7.5 + 8/6 + 6/4.50 ○

○ 410 10/7.5 + 8/6 + 6/4.50 ○

○ 410 8/6 + 6/4.50

○ 410 8/6 + 6/4.50

○ 410 8/6 + 6/4.50

m

3.80/3.00 ●

3.80/3.00 ●

3.80/3.00 ●

3.80/3.00 ●

3.80/3.00 ●

m mm

5.20 730 4 6 20-24-28 cuţite 5/6.5/8.5/11/21 = 20 cuţite 750 630 1200 În formă de V 20/24/28 ● Automatic

5.20 730 4 6 20-24-28 cuţite Toate modelele

5.20 730 4 6 20-24-28 cuţite Toate modelele

750 630 1200 În formă de V 20/24/28 ● Automatic

5.20 730 4 6 20-24-28 cuţite 4/5.5/7/9/14/17 = 24 cuţite 750 630 1200 În formă de V 20/24/28 ●/○

750 630 1200 În formă de V 20/24/28 ●/○

5.20 730 4 6 20-24-28 cuţite 3.5/4.5/6/8/12/15 = 28 cuţite 750 630 1200 În formă de V 20/24/28 ●/○

○ ●

○ ●

○ ●

○ ●

○ ●

Mercedes Benz OM 502 LA V8 kW (HP) 480 (653) kW (HP) 458 (623) l 16 l ● 850 + 150

l m

mm

Lăţime cilindri de tăiere mm Diametru cilindri de tăiere mm Viteză cilindri de tăiere rpm Aranjarea cuţitelor Numărul de cuţite Sistem de ascuţire automată a cuţitelor din cabină Ajustare automată, contra taiere CORN CRACKER cu 100 dinţi şi 20% diferenţă de viteză, 196 mm diametru CORN CRACKER cu 80 dinţi şi 30% diferenţă de viteză, 196 mm diametru Dispozitiv automat oscilare

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă.

Date tehnice tocator de câmp | 115


Lungime totală Înălţime totală

XERION 5000 Caterpillar C13 6 12500 cm3 rpm 2000 kW/HP 358/487 (ECE R 120) kW/HP 385/524 (ECE R 120) ZF ECCOM 4.5 Infinit variabilă km/h 50/40 1000 ● l/min 205 Maxim 6 spate, maxim 3 faţă kg 13,600 Pneumatică sau mecanică mm 7493 mm Max. 3801

XERION 4500 Caterpillar C13 6 12500 2000 330/449 (ECE R 120) 355/483 (ECE R 120) ZF ECCOM 4.5 Infinit variabilă 50/40 1000 ● 205 Maxim 6 spate, maxim 3 faţă 13,600 Pneumatică sau mecanică 7493 Max. 3801

XERION 3800 Caterpillar C9 6 8804 2100 253/344 (ECE R 24) 279/379 (ECE R 24) ZF ECCOM 3.5 Infinit variabilă 50/40 1000 ● 190 Maxim 5 spate, maxim 4 faţă 11,700 Pneumatică sau mecanică 6630 3720/3930 (SADDLE TRAC)

XERION 3300 Caterpillar C9 6 8804 2100 224/305 (ECE R 24) 246/335 (ECE R 24) ZF ECCOM 3.5 Infinit variabilă 50/40 1000 ● 190 Maxim 5 spate, maxim 4 faţă 11,700 Pneumatică sau mecanică 6630 3720

Ecartament Rază viratoare Contragreutate

mm m kg

3500 7.5 13,400

3300 6 12,600

3300 6 12,600

ARION 630 DPS 6/TI 6788 2200 103/140 110/150 – HEXASHIFT 24/24 6 50/40 540/540E 1000/1000E ● 110 2 la 6 6,900 ● 5155 3007 2820 4.9 6220 11,000

ARION 620 DPS 6/TI 6788 2200 96/130 99/135 – HEXASHIFT 24/24 6 50/40 540/540E 1000/1000E ● 110 2 la 6 6500 ● 5155 3007 2820 4.9 5950 10,250

ARION 610 DPS 6/TI 6788 2200 85/115 92/125 – HEXASHIFT 24/24 6 50/40 540/540E 1000/1000E ● 110 2 la 6 6500 ● 5155 2985 2820 4.8 5720 8,800

Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la viteza nominală a motorului Puterea maximă Tip transmisie Raport Faţă/Spate Viteză maximă Turaţie Priză de putere Automatizare priză de putere Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Cabină cu suspensie

Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 24) Putere Max (ECE R 24) Puterea maximă cu CPM (ECE R 24) Tip transmisie Raport Faţă/Spate Număr de trepte powershift Viteză maximă Turaţie Priză de putere Automatizare priză de putere Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Cabină cu suspensie Lungime totală Înălţime totală Ecartament Rază viratoare Contragreutate Greutate maximă admisă

3500 7.5 13,400

ARION 640 DPS 6/TI 6788 cm3 rpm 2200 kW/HP 110/150 kW/HP 114/155 kW/HP 129/175 HEXASHIFT 24/24 6 km/h 50/40 540/540E 1000/1000E ● l/min 110 2 la 6 kg 8,000 ● mm 5155 mm 3007 mm 2820 m 4.9 kg 6260 kg 11,000

116 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet la claas.com


AXION 850 Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 24) Putere Max (ECE R 24) Puterea maximă cu CPM (ECE R 24) Tip transmisie Raport Faţă/Spate Număr de trepte powershift Viteză maximă Turaţie Priză de putere

Automatizare priză de putere Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Cabină cu suspensie Lungime totală Înălţime totală Ecartament Rază viratoare Contragreutate Greutate maximă admisă

Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 24) Putere Max (ECE R 24) Puterea maximă cu CPM (ECE R 24) Tip transmisie Raport Faţă/Spate Număr de trepte powershift Viteză maximă Turaţie Priză de putere Automatizare priză de putere Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Cabină cu suspensie Lungime totală Înălţime totală Ecartament Rază viratoare Contragreutate Greutate maximă admisă

AXION 840 CMATIC DPS 6/TI 6,788 2200 151/205

AXION 840

154/210 177/240 CMATIC Infinit variabilă – 50/40 540 540E 1000 1000E ● 150 3 to 8 9,676 ● 5,721 3,203 2,985 5.19 7,416 12000

154/210 177/240 HEXASHIFT 24/24

ARION 630 C DPS 6/TI 6,788 cm3 rpm 2200 kW/HP 103/140 kW/HP 110/150 kW/HP – QUADRISHIFT 16/16 4 km/h 40 540/540E 1000/1000E – l/min 98 2 la 4 kg 6,900 ○ mm 5,155 mm 2,937 mm 2,820 m 4.8 kg 5,870 kg 9,250

DPS 6/TI 6,788 cm3 rpm 2200 kW/HP 165/225 kW/HP 169/230 kW/HP 193/260 HEXASHIFT 24/24

km/h

l/min kg mm mm mm m kg kg

6 50/40 540 540E 1000 1000E ● 150 3 to 8 10,229 ● 5,721 3,203 2,985 5.19 8,098 14,000

AXION 820 CMATIC DPS 6/TI 6,788 2200 135/183

AXION 820

142/193 166/227 HEXASHIFT 24/24

6 50/40 540 540E 1000 1000E ● 150 3 to 8 9,676 ● 5,721 3,203 2,985 5.19 7,416 12000

142/193 166/227 CMATIC Infinit variabilă – 50/40 540 540E 1000 1000E ● 150 3 to 8 9,460 ● 5,721 3,153 2,985 5.15 7,238 12000

ARION 620 C DPS 6/TI 6,788 2200 96/130

ARION 610 C DPS 6/TI 6,788 2200 85/115

99/135 – QUADRISHIFT 16/16 4 40 540/540E 1000/1000E – 98 2 la 4 6500 ○ 5,155 2,937 2,820 4.8 5600 8,800

92/125 – QUADRISHIFT 16/16 4 40 540/540E 1000/1000E – 98 2 la 4 6500 ○ 5,155 2,915 2,820 4.8 5,500 8,800

DPS 6/TI 6,788 2200 151/205

AXION 810 CMATIC DPS 6/TI 6,788 2200 120/164

AXION 810

129/176 153/209 HEXASHIFT 24/24

6 50/40 540 540E 1000 1000E ● 150 3 to 8 9,460 ● 5,721 3,153 2,985 5.15 7,238 12000

129/176 153/209 CMATIC Infinit variabilă – 50/40 540 540E 1000 1000E ● 150 3 to 8 9,460 ● 5,721 3,153 2,985 5.15 7,148 12000

ARION 540 DPS 4/TI 4,525 2200 96/130

ARION 530 DPS 4/TI 4,525 2200 92/125

ARION 520 DPS 4/TI 4,525 2200 85/115

ARION 510 DPS 4/TI 4,525 2200 77/105

99/135 114/155 HEXASHIFT 24/24 6 50/40 540/540E 1000/1000E ● 110 2 la 6 6500 ● 4,889 2,961 2,560 4.5 5,470 8,800

94/128 – HEXASHIFT 24/24 6 50/40 540/540E 1000/1000E ● 110 2 la 6 6500 ● 4,889 2,961 2,560 4.5 5,470 8,800

90/122 – HEXASHIFT 24/24 6 50/40 540/540E 1000/1000E ● 110 2 la 6 6500 ● 4,889 2,961 2,560 4.5 5,470 8,800

82/112 – HEXASHIFT 24/24 6 40 540/540E 1000/1000E ● 110 2 la 6 6500 ● 4,889 2,916 2,560 4.4 5,380 8,800

DPS 6/TI 6,788 2200 135/183

DPS 6/TI 6,788 2200 120/164

6 50/40 540 540E 1000 1000E ● 150 3 to 8 9,460 ● 5,721 3,153 2,985 5.15 7,148 12000

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă

Specificaţii tractor | 117


Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 24) Putere Max (ECE R 24) Puterea maximă cu CPM (ECE R 24) Tip transmisie Raport Faţă/Spate Număr de trepte powershift Viteză maximă Turaţie Priză de putere Automatizare priză de putere Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Cabină cu suspensie Lungime totală Înălţime totală Ecartament Rază viratoare Contragreutate Greutate maximă admisă

Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 24) Putere maximă (ISO 14396) Tip transmisie Raport Faţă/Spate Număr de trepte powershift Viteză maximă Turaţie Priză de putere

Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Lungime totală Înălţime totală Ecartament Rază viratoare Contragreutate Greutate maximă admisă Ecartament minim

ARION 430 CIS DPS 4/TI 4,525 cm3 rpm 2200 kW/HP 81/110

ARION 430 DPS 4/TI 4,525 2200 81/110

ARION 420 CIS DPS 4/TI 4,525 2200 75/100

ARION 420 DPS 4/TI 4,525 2200 75/100

ARION 410 CIS DPS 4/TI 4,525 2200 66/90

ARION 410 DPS 4/TI 4,525 2200 66/90

kW/HP 85/115 kW/HP 92/125 QUADRISHIFT 16/16 4 km/h 40 540/540E 1000/1000E ● l/min 98 2 la 4 kg 6500 – mm 4442 mm 2811 mm 2564 m 4.4 kg 4900 kg 8800

85/115 – QUADRISHIFT 16/16 4 40 540/540E 1000/1000E – 98 2 la 4 6500 – 4442 2811 2564 4.4 4900 8800

77/105 85/115 QUADRISHIFT 16/16 4 40 540/540E 1000/1000E ● 98 2 la 4 6500 – 4442 2761 2564 4.4 4900 8800

77/105 – QUADRISHIFT 16/16 4 40 540/540E 1000/1000E – 98 2 la 4 6500 – 4442 2761 2564 4.4 4900 8800

70/95 77/105 QUADRISHIFT 16/16 4 40 540/540E 1000/1000E ● 98 2 la 4 6500 – 4442 2736 2564 4.4 4800 8800

70/95 – QUADRISHIFT 16/16 4 40 540/540E 1000/1000E – 98 2 la 4 6500 – 4442 2736 2564 4.4 4800 8800

NEXOS 240 F FPT 4/TI 4500 cm3 rpm 2200 kW/HP 74/101

NEXOS 230 F FPT 4/TI 3200 2300 65/88

NEXOS 220 F FPT 4/TI 3200 2300 57/78

NEXOS 210 F FPT 4/T 3200 2300 53/72

NEXOS 240 VL FPT 4/TI 4500 2200 74/101

NEXOS 230 VL FPT 4/TI 3200 2300 65/88

kW/HP 74/101 TWINSHIFT 24/24 2 km/h 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos l/min 82 2/4 2/4 kg 3160 mm 4403 mm 2330 mm 2161 m 3.76 kg 2825/3200 kg 4400 mm 1457/1482

65/88 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3160 4316 2330 2074 3.66 2755/3130 4400 1457/1482

57/78 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3160 4316 2330 2074 3.66 2755/3130 4400 1457/1482

53/72 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3160 4316 2330 2074 3.66 2755/3130 4400 1457/1482

74/101 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 82 2/4 3160 4403 2305 2185 3.75 2660/3110 4400 1260/1291

65/88 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3160 4316 2305 2098 3.64 2590/3040 4400 1260/1291

118 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet de la claas.com


Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la viteza nominală a motorului Puterea maximă Tip transmisie Raport Faţă/Spate Număr de trepte powershift Viteză maximă Turaţie Priză de putere

Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Lungime totală Înălţime totală Ecartament Rază viratoare Contragreutate Greutate maximă admisă

Motor Număr de cilindri Capacitate cilindrică Turaţie nominală de lucru Puterea la turaţia nominală a motorului (ECE R 24) Putere maximă (ISO 14396) Tip transmisie Raport Faţă/Spate Număr de trepte powershift Viteză maximă Turaţie Priză de putere

Volum maxim total la turaţie nominală Număr de valve auxiliare Capacitate maximă de ridicare spate Lungime totală Înălţime totală Ecartament Rază viratoare Contragreutate Greutate maximă admisă Ecartament minim

AXOS 340 Perkins 4/TI 4400 cm3 rpm 2200 kW/HP 74/100 (ECE R 24) kW/HP 74/100 (ECE R 24) TWINSHIFT 20/20 2 km/h 40 540/540E 1000

AXOS 330 Perkins 4/TI 4400 2300 66/90 (ECE R 24) 66/90 (ECE R 24) TWINSHIFT 20/20 2 40 540/540E 1000

AXOS 320 Perkins 4/T 4400 2300 63/86 (ECE R 24) 63/86 (ECE R 24) TWINSHIFT 20/20 2 40 540/540E 1000

AXOS 310 Perkins 4/T 4400 2300 54/74 (ECE R 24) 54/74 (ECE R 24) TWINSHIFT 20/20 2 40 540/540E 1000

l/min

60 2 la 3 4200 4181 2660/2511 2489 4.3 3730 7500

60 2 la 3 4200 4181 2660/2511 2489 4.3 3730 7500

60 2 la 3 3300 4181 2610/2461 2489 4.3 3650 7500

kg mm mm mm m kg kg

60 2 la 3 5100 4181 2710/2561 2489 4.4 4200 8500

ELIOS 230 F.T.P. 4/TI 3200 2300 65/88 (ISO 14396) 65/88 (ISO 14396) TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3240 4335 2397 2098 3.77 2805/3165 5100

ELIOS 220 F.T.P. 4/TI 3200 2300 57/78 (ISO 14396) 57/78 (ISO 14396) TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3240 4335 2397 2098 3.77 2805/3165 5100

ELIOS 210 F.T.P. 4/T 3200 2300 53/72 (ISO 14396) 53/72 (ISO 14396) TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3240 4,335 2397 2098 3.77 2805/3165 5100

NEXOS 220 VL FPT 4/TI 3200 cm3 rpm 2300 kW/HP 57/78

NEXOS 210 VL FPT 4/T 3200 2300 53/72

NEXOS 230 VE FPT 4/TI 3200 2300 65/88

NEXOS 220 VE FPT 4/TI 3200 2300 57/78

NEXOS 210 VE FPT 4/T 3200 2300 53/72

kW/HP 57/78 TWINSHIFT 24/24 2 km/h 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos l/min 85 2/4 2/4 kg 3160 mm 4316 mm 2305 mm 2098 m 3.64 kg 2590/3040 kg 4400 mm 1260/1291

53/72 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 3160 4316 2305 2098 3.64 2590/3040 4400 1260/1291

65/88 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 2610 4316 2282 2098 3.55 2505/2810 4100 1000/1077

57/78 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 2610 4316 2282 2098 3.55 2505/2810 4100 1000/1077

53/72 TWINSHIFT 24/24 2 40 540/540E 1000 Priză de putere poziţionată mai jos 85 2/4 2610 4316 2282 2098 3.55 2505/2810 4100 1000/1077

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă.

Specificaţii tractor | 119


SCORPION 9040

SCORPION 7045

SCORPION 7040

SCORPION 7030

SCORPION 6030 CP

4000 8950

4400 7100

4000/44008 7100

3300/35007 7100

3000 6050

Deutz TCD2012 L04 103/140

Deutz TCD2012 L04 88/120

Deutz TCD2012 L04 88/120

Deutz TD 2011 L04 74.9/102

cm3

Deutz TCD2012 L04 88/120 sau 103/140 420/520 215/205 4 4040

520 205 4 4040

420 215 4 4040

420 215 4 4040

3502 215 4 3620

VARIPOWER PLUS VARIPOWER

VARIPOWER

Hidrostat/VARIPOWER

Viteză varibilă Viteză maximă

km/h km/h

VARIPOWER (PLUS) 0–7/0–30 30/40

0–7/0–30 40

0–7/0–30 30/40

0–7/0–30 40

0–7/15/0–30 30/40

Rezervoare Rezervor combustibil3 Rezervor lichid hidraulic4

l l

190 100

190 100

190 100

190 100

120 105

Grade

Axe cu planetare 100% Max. 40/40

Axe cu planetare 100% Max. 45/45

Axe cu planetare 100% Max. 45/45

Axe cu planetare 100% Max. 45/45

Axe cu planetare Auto-blocabil 45% Max. 45/45

Caracteristici Capacitate de ridicare Înălţime Motor Producător Model Puterea la 2400 rpm (ISO 14396)1 Cuplu maxim la 1600rpm Consumul minim specific Nr. de cilindri Capacitate cilindrică

kg mm

kW/HP Nm g/kWh

Tracţiune Hidrostatică

Axe Axe faţă/spate Diferenţial faţă blocabil Deblocare diferenţial Frână de operare şi parcare 40km/h Anvelopare

Frână de servici hidraulică asistată cu circuit dublu

Locaţie

Axe faţă/spate

Frână de parcare Tip Locaţie

"Park Lock" Axa faţă

120 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet la claas.com

Frână de servici hidraulică pe disc Ax cardanic (axe faţă/ spate)

Frână de mână pe disc Ax cardanic (axe faţă)


SCORPION 9040 Direcţie (hidrostatică) Tip direcţie Tip direcţie 0–40 km/h5

SCORPION 7045

SCORPION 7040

SCORPION 7030

SCORPION 6030 CP

110 l / 210 bar

110 l / 210 bar

150 l / 210 bar (opţional) –

Virare roţi faţă spate Axa faţă

Sistem hidraulic Pompă 88kW/ 120Cp, valvă loadsensing Pompă load-sensing 88kW/ 120Cp, valvă load-sensing Pompă load-sensing 103kW/ 140Cp, valvă load-sensing Pompă load-sensing 74,9kW/ 102Cp, valvă load-sensing Pompă 74,9kW / 102Cp, valvă loadsensing Unitate de control servo

150 l / 250 bar

150 l / 250 bar

150 l / 250 bar (opţional) –

135 l / 240 bar

85 l / 240 bar

4–7x

4–7x

4–7x

4–7x

4x

Sistem electric Alternator AC Baterie

V/A V/Ah

12/95 12/135

12/95 12/135

12/95 12/135

12/95 12/135

14/95 12/88

Greutate Greutate proprie6 Greutate maximă admisă

kg kg

8600 10000

8100 10000

7800 10000

75007 10000

56007 8500

15.5-25 EM60 149B IND 17.5 LR24 A-570 150 A8 AS 460/70 R24 XMCL 159A8 AS 460/70-24 TR01 159A8 AS 460/70 R24 152A8 IND 19.5 LR24 A-570 149A8 AS 500/70 R24 IT 530 IND 500/70 R24 XMCL 164A8 AS 440/70 R28 152A8 AS 600/50-22.5 153A8 AS

15.5-25 EM60 149B IND 17.5 LR24 A-570 150 A8 AS 460/70 R24 XMCL 159A8 AS 460/70-24 TR01 159A8 AS 460/70 R24 152A8 IND 19.5 LR24 A-570 149A8 AS 500/70 R24 IT 530 IND 500/70 R24 XMCL 164A8 AS 440/70 R28 152A8 AS 600/50-22.5 153A8 AS

15.5-25 EM60 149B IND 17.5 LR24 A-570 150 A8 AS 460/70 R24 XMCL 159A8 AS 460/70-24 TR01 159A8 AS 460/70 R24 152A8 IND 19.5 LR24 A-570 149A8 AS 500/70 R24 IT 530 IND 500/70 R24 XMCL 164A8 AS

15.5-25 EM60 149B IND 17.5 LR24 A-570 150 A8 AS 460/70 R24 XMCL 159A8 AS 460/70-24 TR01 159A8 AS 460/70 R24 152A8 IND 19.5 LR24 A-570 149A8 AS 500/70 R24 IT 530 IND 500/70 R24 XMCL 164A8 AS

405/70-20 MPT01 AS 405/70 R20 XZSL 155A2 IND 405/70 R24 MPTO1 AS 405/70 R24 SPT9 IND 460/70 R24 XMCL 159A8 AS 17.5 LR24 A-570 150 A8 AS

600/50-22.5 153A8 AS

600/50-22.5 153A8 AS

Anvelopare Mărime anvelope

1

Valori aplicabile la TIER 3 Cuplul maxim la 1600rpm 3 DIN 51 601, doar 45 Cetan. 4 DIN 51 521, T3 5 La versiunea de 40 km/h, raportul înalt este posibil doar cu tracţiunea faţă 6 Fără implemente, cu operator şi combustibil 7 Cu greutatea opţională de 300kg 8 Cu greutatea opţională de 600kg 2

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă

Date tehnice încărcător frontal | 121


Lăţime pick-up Alimentarea Nr. cuţite ROTO REVERSARE* Carcasa tocătorului reglabilă pe înălţime Nr. de role MPS II MPS PLUS Diametru Balot Rampă evacuare balot Gresarea lanţurilor Terminal de control CLAAS COMMUNICATOR Anvelopare 11.5/80-15.3 15.0/55-17 19.0/45-17 500/45-22.5 550/60-22.5 560/45-22.5 620/55-26.5

Lăţime pick-up Alimentarea Nr. cuţite ROTO REVERSARE Nr. de role MPS II MPS PLUS Diametru Balot Rampă evacuare balot Gresarea lanţurilor Terminal de control CLAAS Terminal Standard CLAAS Terminal Mediu CLAAS COMMUNICATOR Anvelopare 11.5/80-15.3 15.0/55-17 19.0/45-17 500/45-22.5 550/60-22.5

ROLLANT ROLLANT 355 RC UNIWRAP 355 RC/355 RC COMFORT 2.10 2.10 2.10 2.10 2.10 2.10 HD ROTO CUT HD ROTO CUT HD ROTO CUT HD ROTO CUT HD ROTO CUT HD ROTO CUT 25 (0, 12, 13, 25) 25 (0, 12, 13, 25) 25 (0, 12, 13, 25) 25 (0, 12, 13, 25) 16 16 – – – – ● ○ ● ● ● ● – –

m

m

m

m

ROLLANT ROLLANT ROLLANT 455 RC UNIWRAP 454 RC UNIWRAP 455 RC

ROLLANT 454 RC

16 – ● 1.25–1.35 – ●

16 – – 1.25–1.35 – ●

16 – ● 1.25–1.35 ● ●

16 – – 1.25–1.35 ● ●

16 ● – 1.25 – ●

16 ● – 1.25 ● ●

● (355 CMT)

– – – – ● – ○

– – – – ● – ○

– ● ○ – – ○ –

– ● ○ – – ○ –

– – – – – – –

– ● ○ ○ – – –

ROLLANT 354 RC 1.85/2.10 HD ROTO CUT

ROLLANT 354 2.10 HD ROTO FEED

ROLLANT 350 RC 2.10 ROTO CUT

ROLLANT 350 R 2.10 ROTO FEED

ROLLANT 340 R 2.10 ROTO FEED – – 16 – – 1.25 ● ●

ROLLANT 340 1.85 Greblă de alimentare – – 16 – – 1.25 ● ●

ROLLANT 268 1.80 Greblă de alimentare – – 17 – – 1.50 ● ●

16 ○ 16 – – 1.25 ● ●

– ○ 16 – – 1.25 ● ●

14 ○ 16 ● – 1.25 ● ●

– ○ 16 ● – 1.25 ● ●

– ● ○

– ● –

● ○ –

● ○ –

● ○ –

● ○ –

● – –

– ● ○ ○ –

– ● ○ ○ –

● ○ ○ – –

● ○ ○ – –

● ○ ○ – –

● ○ ○ – –

● ○ ○ – –

122 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet la claas.com


Lăţime pick-up Alimentarea

m

Nr. cuţite Curea dintr-o bucată Dispozitiv “soft center” cu presiune şi diametru reglabilă Carcasa tocătorului PRO reglabilă pe verticală Diametru Balot m Terminal de control CLAAS Terminal Standard CLAAS Terminal Mediu CLAAS COMMUNICATOR Anvelopare 11.5/80-15.3 15.0/55-17 19.0/45-17 500/50-17

Lăţime pick-up POWER FEEDING SYSTEM Alimentarea

m

Nr. cuţite Bătăi piston rpm Cameră balot lungime x m lăţime x înălţime Lungime Balot m Terminal de control CLAAS Terminal Mediu CLAAS COMMUNICATOR Manual Număr de înodători Numărul rolelor de sfoară din cadrul cutiei pentru sfoară Singură axă Axe tandem Axe tandem viratoare Anvelopare: Singură axă 500/55-20 600/50-22.5 700/45-22.5 Anvelopare: Axe tandem 500/55-20 520/50-17 Anvelopare: Axe tandem viratoare 500/50-17 F+ 500/55-20 620/50-22.5 620/55-26.5 710/50-26.5

VARIANT 385 RC 2.10 HD ROTO CUT 14 4 ●

VARIANT 380/RC 2.10 ROTO FEED / ROTO CUT – /14 4 ●

VARIANT 365 RC 2.10 HD ROTO CUT

VARIANT 370 2.10 ROTO FEED

VARIANT 350 2.10 ROTO FEED

14 4 ●

VARIANT 360/RC 2.10 ROTO FEED / ROTO CUT – /14 4 ●

– 5 ●

– 5 ●

0.90–1.80

0.90–1.80

0.90–1.55

0.90–1.55

0.90–1.80

0.90–1.55

– ● ○

– ● ○

– ● ○

– ● ○

● ○ –

● ○ –

– ● ○ ○

– ● ○ ○

– ● ○ ○

– ● ○ ○

● ○ ○ –

● ○ ○ –

QUADRANT 3400 RC

QUADRANT 3400 RF

QUADRANT 3200 RC/FC

QUADRANT 3200 RF

QUADRANT 2100/RF/RC

QUADRANT 1150

– 51 3.00 x 1.20 x 0.70 0.50–3.00

QUADRANT 2200 RF / RC ADVANTAGE 2.10 ○ ROTO FEED/ ROTO CUT –/25 51 3.00 x 1.20 x 0.70 0.50–3.00

2.35 – ROTO CUT

2.35 – ROTO FEED

2.10 ● ROTO FEED

25 46 3.00 x 1.20 x 1.00 0.50–3.00

– 46 3.00 x 1.20 x 1.00 0.50–3.00

2.10 ● ROTO CUT/ FINE CUT 25/49 51 3.00 x 1.20 x 0.70 0.50–3.00

2.10 ● ROTO FEED/ ROTO CUT –/16 51 2.75 x 0.80 x 0.70 0.50–2.50

2.00 – Greblă de alimentare – 65 2.50 x 0.80 x 0.50 0.80–2.40

– ● – 6 24 x 11,5 kg

– ● – 6 24 x 11,5 kg

– ● – 6 24 x 11,5 kg

– ● – 6 24 x 11,5 kg

○/● – ● 6 24 x 11 kg

– ● – 4 24 x 11 kg

– – ● 4 16 x 11 kg

– ● ○

– ● ○

● ○ ○

● ○ ○

● ○ –

● ○/○ –/○

● – –

– – –

– – –

– ● ○

– ● ○

– ● ○

– ●/● –

● – –

● –

● –

○ ●

○ ●

– ●

– ●/●

– –

– – ● ○ ○

– – ● ○ ○

– – ● – –

– – ● – –

– – – – –

–/● ○/○ – – –

– – – – –

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă.

Date tehnice prese | 123


DISCO cositori de mare suprafaţă Lăţime de lucru Lăţime de transport Cuplare Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Dispozitive de comandă hidraulice.

Capotă de împrăştiere a masei recoltate Greblă cu disc oscilant Acoperitoare de protecţie hidraulică Conectare prin cablu ISOBUS CLAAS COMMUNICATOR

DISCO cositori de mare suprafaţă Lăţime de lucru Lăţime de transport Cuplare Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Dispozitive de comandă hidraulice. Capotă de împrăştiere a masei recoltate Greblă cu disc oscilant Acoperitoare de protecţie hidraulică Conectare prin cablu ISOBUS CLAAS COMMUNICATOR

Cositori purtate în spate

Lăţime de lucru Cuplare Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Dispozitive de comandă hidraulice.

Capotă de împrăştiere a masei recoltate Protecţii pliabile hidraulic

Cositori purtate în spate Lăţime de lucru Cuplare Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Dispozitive de comandă hidraulice. Capotă de împrăştiere a masei recoltate Protecţii pliabile hidraulic

9300 C DUO 8600 C DUO Montate faţă-spate sau montate în faţă 8,10 / 8,302, 4 m 8,90 / 9,102, 4 m 2.95 2.95 Categorie III III Nr. 2x8 2x7 ● ● LS + retur liber sau 1 x LS + retur liber sau 1 x acţionare simplă cu retur acţionare simplă cu retur (DUO + 1 x acţionare (DUO + 1 x acţionare simplă) simplă) ○ ○ – – ○5 ○5 ○ ○ ○ ○

9100 CONTOUR Montate faţă-spate 8,902, 4 2.95 III 2x8 ● 2 x acţionare simplă

8,90 / 9,102, 4 2.95 III 2x8 ● 2 x acţionare simplă

– ● ○5 ○ –

○ – ○5 ○ –

8400 CONTOUR Montate faţă-spate m 8,102, 4 m 2.95 Categorie III Nr. 2x7 ● 2 x acţionare simplă – ● – ○ –

9100 C CONTOUR

3100 RC CONTOUR

8550 AS PLUS

8,10 / 8,302, 4 2.95 III 2x7 ● 2 x acţionare simplă ○ – – ○ –

8,10 / 8,302, 5 2.95 III 2x7 ● 2 x acţionare simplă – – – ○ –

8,002, 4 3.00 II 2x7 ● 1 x acţionare simplă ● – – – –

39001 CONTOUR 35001/3100 C CONTOUR Legare centrală m 3.80 3.40 Categorie III II/III2 Nr. 9 8 ● ● 1 x acţionare 1 x acţionare dublă (+1 x dublă (+1 x acţionare simplă) acţionare simplă) – –/○ ○ –

34501 Culpare laterală m 3.40 Categorie II Nr. 8 ● 1 x acţionare simplă – –

9100 C CONTOUR

31001/3100 C CONTOUR

3100 RC CONTOUR

27001/2700 C CONTOUR

2700 RC CONTOUR

3.00 II/III 7 ● 1 x acţionare dublă (+1 x acţionare simplă) –/○ –

3.00 III 7 ● 1 x acţionare dublă (+1 x acţionare simplă) – –

2.60 II 6 ● 1 x acţionare dublă (+1 x acţionare simplă) –/○ –

2.60 II 6 ● 1 x acţionare dublă (+1 x acţionare simplă) – –

30501/3050 C

26501/2650 C

2650 RC

3.00 II 7 ● 1 x acţionare simplă –/○ –

2.60 II 6 ● 1 x acţionare simplă –/○ –

2.60 II 6 ● 1 x acţionare simplă – –

124 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet la claas.com


Cositoare frontale DISCO Lăţime de lucru Cuplare Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Dispozitive de comandă hidraulice. Capotă de împrăştiere a masei recoltate Protecţii pliabile hidraulic

DISCO cositoare tractată Lăţime de lucru Lăţime de transport Cuplare Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Dispozitive de comandă hidraulice.

Capotă de împrăştiere a masei recoltate Anvelopare

31001 F PROFIL Cositoare frontale m 3.00 Categorie Triunghi Nr. 7 ● – – ○5

3900 TC Proţap central m 3.80 m 3.82 Categorie III Nr. 9 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă (1 x acţionare simplă) ○ 340/55 – 16 12 PR

DISCO cositoare tractată

Lăţime de lucru Lăţime de transport Cuplare Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Dispozitive de comandă hidraulice.

m m Categorie Nr.

Capotă de împrăştiere a masei recoltate Anvelopare

DISCO Lăţime de lucru Necesar de putere Cuplare Discuri Cuţite pe disc Prinderea cuţitelor pe disc Turaţie PTO

m kW/Cp Categorie Nr. Nr. rpm

3100 FC PROFIL

3100 FRC PROFIL

3050 FC

3.00 Triunghi 7 ● - / 1 x acţionare simplă6 ● ○5

3.00 Triunghi 7 ● - / 1 x acţionare simplă6 – ○5

3.00 Triunghi 7 ● – ○ –

3500 TC

3500 TRC

3100 TC

3100 TRC

3100 TC AS

3.40 3.40 II 8 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă (1 x acţionare simplă) ○ 340/55 – 16 12 PR

3.40 3.40 II 8 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă (1 x acţionare simplă) – 340/50 – 16 12 PR

3.00 3.00 II 7 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă (1 x acţionare simplă) ○ 340/55 – 16 12 PR

3.00 3.00 II 7 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă (1 x acţionare simplă) – 340/50 – 16 12 PR

3.00 3.00 II 7 ● 3(2) x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă

○ 340/55 – 16 12 PR

3050 TC

3050 TRC

3050 AS/3050 TRC AS

3050 TC FLAPGROUPER

Proţap lateral 3.00 3.00 II 7 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă ○ 11.5/80 – 15.3 8 PR sau 340/55-16 12 PR

3.00 3.00 II 7 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă – 11.5/80 – 15.3 8 PR

3.00 3.00 II 7 ● 2 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă ○/– 340/55 – 16 12 PR

3.00 3.00 II 7 ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă – 11.5/80 – 15.3 8 PR

290

250

210

210 RC

2.85 37/50 II 7 2 Cu bolţ 540

2.45 33/45 II 6 2 Cu bolţ 540

2.10 30/40 II 5 2 Cu bolţ 540

2.10 40/55 II 5 2 Cu bolţ 540

1

În funcţie de model, modelele DISCO fără condiţioner pot fi echipate cu o placă reglabilă de pale de fân sau disc pale de fân. Capacitate min. de ridicare a tractorului: 7,400 kg 3 Cu poziţie de echilibru 4 Laţimea de lucru inclusiv maşina de tuns din faţă 5 Necesar pentru acoperirea plierii hidraulice: 1 x acţionare dublă 6 Pentru ACTIVE FLOAT 2

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă

Specificaţi tehnologiei de furaje | 125


COUGAR Lăţime de lucru Lăţime de lucru, depinde de anvelopare Anvelopare iarbă 800/60 R34 Anvelopare iarbă 900/55 R32 Lungime de transport Viteză permisă de transport Discuri Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor Motor Cilindri Putere Capacitate cilindrică Rezervor combustibil Tracţiune Tracţiune integrală, mecanică Cabină comfortabilă, cu aer condiţionat

CORTO Lăţime de lucru Lăţime de transport Cuplare Turaţie PTO Tamburi Cuţite pe tambur Anvelopare Capotă de împrăştiere a masei recoltate

CORTO

Lăţime de lucru Lăţime de transport Cuplare Turaţie PTO Tamburi Cuţite pe tambur Anvelopare

1400 C

1400 RC

m

14.00

14.00

m m m km/h Nr.

3.00 3.30 11.50 40 (25) 5x7 ● Mercedes-Benz OM 457 LA 6 în linie 350/480 12 960 Hidrostatică ● ●

3.00 3.30 11.50 40 (25) 5x7 ● Mercedes-Benz OM 457 LA 6 în linie 350/480 12 960 Hidrostatică ● ●

Model kW/Cp l l

310 N Cositori purtate în spate m 3.05 m 2.45 Categorie II rpm 1000 Nr. 4 Nr. 3 – –

3150 F/FN PROFIL Cositoare frontale m 3.05 m 3.00 Categorie Triunghi rpm 1000 Nr. 4 Nr. 3 –

Capotă de împrăştiere a masei recoltate

VOLTO Lăţime de lucru Cuplare Rotori Braţe pe rotor PERMALINK Prinderi universale duble Dispozitive de comandă hidraulice. pentru mecanismul de rabatare

pentru mantă hidraulică de protecţie

m Categorie Nr. Nr.

270 N/NC

210 N

185 N

2.65 – II 540 4 3 – ● pentru NC

2.10 – II 540 2 4 – –

1.85 – II 540 2 3 – –

3100 FC

290 FN

275 F PROFIL

270 FN

3100 N / NC Cositoare tractată 3.05 3.00 II 1000 4 3 11.5/80 – 15.3 8 PR –

3.05 3.00 Triunghi 540/1,000 4 3 –

2.82 2.76 Triunghi 540/1,000 4 3 –

2.65 2.60 Triunghi 1000 4 3 –

2.65 2.60 Triunghi 540/1,000 4 3 –

1320 T 1050 T Greblă împrăştietoare tractată 13.00 10.00 II II 10 8 7 7 ● – – ●

870 T

770 T

75 T

8.70 II 8 6 ● –

7.70 II 6 7 ● 1 x stânga

7.50 II 6 6 – ●

1 x acţionare simplă 1 x acţionare dublă 1 x acţionare dublă – + 1 x acţionare dublă 1 x acţionare simplă – 1 x acţionare simplă 1 x acţionare simplă – 1 x acţionare dublă

126 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet de la claas.com


VOLTO Lăţime de lucru Cuplare Rotori Braţe pe rotor PERMALINK Prinderi universale duble Dispozitive de comandă hidraulice. pentru mecanismul de rabatare

m Categorie Nr. Nr.

1x acţionare dublă 1x acţionare simplă

pentru mantă hidraulică de protecţie

LINER Lăţime de lucru Cuplare Rotori Braţe pe rotor Şasiu contur

870 770 Prindere în 3 puncte 8.70 7.70 II II 8 6 6 7 ● ● – 1 x stânga

m Categorie Nr. Nr.

1x acţionare dublă 1x acţionare simplă

670

77

64

58

52

45

6.70 II 6 6 ● –

7.70 II 8 5 ● –

6.40 II 6 6 – ●

5.80 II 6 5 ● –

5.20 II 4 6 ● –

4.50 II 4 6 ● –

1x acţionare simplă 1x acţionare dublă

1x acţionare dublă 1x acţionare simplă

1x acţionare simplă 1x acţionare dublă

1x acţionare simplă 1x acţionare dublă

1x acţionare simplă 1x acţionare dublă

1x acţionare simplă 1x acţionare dublă

4000 3500 Asezare centrală 12.20–15.00 9.90–12.50 III II 4 4 14 12 Şasiu cu 4 roţi Şasiu cu 4 roţi cu suspensie laterală ● ● LS sau 1 x LS sau 1 x acţionare dublă acţionare dublă

2900

2800

2700

2600

7.40–8.20 II 2 12 Şasiu cu 4 roţi cu suspensie laterală ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă ○ ○

6.80–7.40 II 2 12 Şasiu cu 4 roţi

6.20–6.80 II 2 11 Şasiu cu 4 roţi

● 1 x acţionare simplă

● 1 x acţionare simplă

○ ○

– ○

Şasiu cu 6 roţi Rotor cu ridicare individuală (valvă pe 3 căi) Rotor cu ridicare individuală, electrohidraulic Ajustare înălţime electrohidraulică

○1 –

– –

8.00–9.00 II 2 14 Şasiu cu 4 roţi cu suspensie laterală ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă ○ ○

LINER

1750 Asezare laterală 8.00 II

Suspensie complet flotantă Dispozitive de comandă hidraulice.

Lăţime de lucru Cuplare

m Categorie

Rotori Braţe pe rotor Şasiu contur

Nr. Nr.

Suspensie complet flotantă Dispozitive de comandă hidraulice.

Şasiu cu 6 roţi Ajustare înălţime electrohidraulică LINER Lăţime de lucru Cuplare

m Categorie

Rotori Braţe pe rotor Şasiu contur Dispozitive de comandă hidraulice.

Nr. Nr.

2 14 Şasiu cu 4 roţi cu suspensie laterală ● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă ○ ○ 470 T Un singur rotor 4.60 Bară oscilantă / cuplă 1 13 Şasiu cu 4 roţi 1 x acţionare simplă

1650 TWIN

1250 PROFIL

750 TWIN

650 TWIN

6.80–7.90 II

6.20/6.902 II

2 12 Şasiu cu 4 roţi

2 11 Şasiu cu 4 roţi

4.00–7.50 Bară oscilantă / cuplă 2 12 Şasiu cu 4 roţi

3.50–6.30 Bară oscilantă / cuplă 2 11 Şasiu cu 4 roţi

● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă ○ –

● 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă3 – –

● (spate) 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă – –

● (spate) 1 x acţionare simplă + 1 x acţionare dublă – –

470 S

430 S

390 S

350 S

4.60 II

4.20 II

3.80 II

3.50 II

1 13 Şasiu cu 4 roţi –

1 13 Şasiu cu 4 roţi –

1 11 Şasiu cu 4 roţi –

1 11 Şasiu cu 4 roţi –

1

Ajustare infinit variablă pe înălţime Cu distanţier adiţional (opţional). 3 Funcţie TWIN (opţional) 2

● Standard ○ Opţional – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă

Specificaţi tehnologiei de furaje | 127


CARGOS Volum încărcare (DIN) Volum încărcare la compresie minimă Lăţime de curăţare pick-up Rânduri de gheare (pick-up) Garda la sol de sub pick-up Proţap reglabil Diametru rotor Rânduri de gheare (rotor) Cuţite Cea mai mica lungime teoretică de tăiere Antrenare podea screper, cu 2 trepte Lungime totală Înălţime cu anveloparea standard Înălţime cu anveloparea standard Greutate maximă admisă Sarcina de cuplaj admisibilă Control ISOBUS Axe viratoare tandem Axe viratoare tandem Virare activă axe tandem 3 axe tandem Proţap cu suspensie hidraulică 710/50 R 26.5 710/50 R 30.5 800/45 R 26.5 Modul de descărcare spate cu 3 role de golire Unghi dublu larg al ax-ului PTO CLAAS COMMUNICATOR Kit lumini1 Conectare prin cablu ISOBUS Control al încărcării Bolt de măsurare a cuplului de încărcare Senzor de plin Prelată Suspensie hidraulică pick-up

9600

9500

9400

m3 m3 mm Nr.

50 100 2000 5

44 88 2000 5

38 76 2000 5

mm mm Nr. Nr. mm

750 860 9 40 38 ● 11,790 2910 3980 34 4 ● – – – ● ● ● ○ ○ □ □ ● ● ○ ○ ○ ○ ○ ○

750 860 9 40 38 ● 10,650 2910 3980 24 / 343 4 ● – ● ○ ○ ● ● ○ ○ □ □ ● ● ○ ○ ○ ○ ○ ○

750 860 9 40 38 ● 9,510 2910 3980 24 4 ● ● ○ ○ – ● ● ○4 ○ □ □ ● ● ○ ○ ○ ○ ○ ○

mm mm mm t t

1

Include buncăr luminat şi lumini de mers înapoi Cu scăriţă 3 Greutate maximă admisă cu 3 axe tandem 4 Doar cu axe hidropneumatice 2

● Standard ○ Opţional □ Alternativă – Nu sunt disponibile Echipamentul poate varia în funcţie de ţară. Lista de preţ, aplicabilă este definitivă

128 | Informaţii suplimentare sunt disponibile la partenerul dumneavoastră de vânzări CLAAS sau pe internet de la claas.com


QUANTUM

6800 S

5800 S

5700 S

4700 S

3800 K

3500 S

Volum încărcare (DIN 11741) Volum încărcare la compresie minimă Lăţime de curăţare pick-up Garda la sol de sub pick-up Proţap reglabil Diametru rotor Rânduri de gheare (rotor) Cuţite Cea mai mica lungime teoretică de tăiere Antrenare podea screper, cu 2 trepte Lungime totală Înălţime cu anveloparea standard

m3 m3 mm

38 64.6 2000

34.5 59 2000

34.5 58.7 1800

29 49.3 1800

31.8 – 1800

26.5 – 1800

mm mm Nr. Nr. mm

680 860 9 40 38

680 860 9 40 38

680 860 9 33 45

680 860 9 33 45

680 860 9 33 45

680 860 9 33 45

Înălţime cu anveloparea standard Greutate maximă admisă

mm t

● 10500 2550 (650 anvelope standard) 3990 20

● 9800 2550 (650 anvelope standard) 3990 20

● 9800 2550 (500 anvelope standard) 3870 16

○ 8700 2550 (500 anvelope standard) 3870 16

– 8200 2550 (500 anvelope standard) 3680 11 (17")

Sarcina de cuplaj admisibilă

t

2

2

2

2

– 9250 2550 (500 anvelope standard) 3410 11 (17") 13 (20", 22.5") 1.2 (17") 2.0 (20", 22.5")

Control ISOBUS

Unghi dublu larg al ax-ului PTO Proţap cu suspensie hidraulică Kit lumini1 Trapă acces Acoperiş metalic Al treilea tavalug de dozaj

● ● ○ ●2 ● ○

● ● ○ ●2 ● ○

● ○ ○ ● ● ○

● ○ ○ ● ● ○

□ – – – – –

□ – – ● – –

QUANTUM

6800 P

5800 P

5700 P

4700 P

3800 P

3500 P

mm mm

1.2 (17")

Volum încărcare (DIN 11741) Volum încărcare la compresie minimă Lăţime de curăţare pick-up Garda la sol de sub pick-up Proţap reglabil Diametru rotor Rânduri de gheare (rotor) Cuţite Cea mai mica lungime teoretică de tăiere Antrenare podea screper, cu 2 trepte Lungime totală Înălţime cu anveloparea standard

m3 m3 mm

40 72 2000

37 67 2000

37 66.6 1800

32 57.6 1800

33.2 – 1800

28 – 1800

mm mm Nr. Nr. mm

680 860 9 40 38

680 860 9 40 38

680 860 9 33 45

680 860 9 33 45

680 860 9 33 45

680 860 9 33 45

Înălţime cu anveloparea standard Greutate maximă admisă

mm t

● 10,100 2550 (650 anvelope standard) 3990 20

● 9,410 2550 (650 anvelope standard) 3990 20

● 9,410 2550 (500 anvelope standard) 3870 16

○ 8,310 2550 (500 anvelope standard) 3870 16

– 8,100 2550 (500 anvelope standard) 3680 11 (17")

Sarcina de cuplaj admisibilă

t

2

2

2

2

– 9,250 2550 (500 anvelope standard) 3680 11 (17") 13 (20", 22.5") 1.2 (17") 2.0 (20", 22.5")

Control ISOBUS

Unghi dublu larg al ax-ului PTO Proţap cu suspensie hidraulică Kit lumini1 Trapă acces Acoperiş metalic Al treilea tavalug de dozaj

□ ● ○ ●2 ● –

□ ● ○ ●2 ● –

□ ○ ○ – ● –

□ ○ ○ – ● –

□ – – – – –

□ – – – – –

mm mm

1.2 (17")

Specificaţi tehnologiei de furaje | 129


Service şi Piese de schimb Faţa fiabilităţii.

Contact faţă-în faţă cu persoane în care puteţi avea încredere. CLAAS şi partenerii CLAAS nu cred în furnizarea unui service sau a pieselor de schimb oricum, preferăm să ne ocupăm de dumneavoastră personal. Acest lucru înseamnă că puteţi asocia faţa tehnicienilor noştri care vin nerăbdători la dumneavoastră în fermă, sau a specialiştilor noştri de piese de schimb care ştiu exact de ce aveţi nevoie. Împreună formează o echipă puternică, ei sunt cei care pe parcursul întregului an vă stau la dispoziţie. Pentru a vă putea bizui pe aceaştia, noi acordăm o importanţă deosebită reţelei noastre de dealeri. Noi ştim cât de importantă este aprovizionarea bună cu piese de schimb cât şi un service rapid, în special în timpul campaniei. Pe lângă piese de schimb ORIGINALE CLAAS, articole ca de exemplu, folia, plasa şi sfoara pentru baloţi cât şi gama de lubrifianţi întregesc oferta noastră. Contractele de service CLAAS vă oferă un plus de siguranţă dumneavoastră şi utilajului dumneavoastră.

Depozitul central de piese de schimb, de la Hamm, are în gestiune peste 125.000 de piese de schimb diverse, care de acolo sunt trimise în toate lumea.

130

CLAAS şi dealerii săi vă stau la dispoziţie cu angajaţi bine calificaţi, instrumente speciale şi sisteme moderne de analiză ca de ex. Sistemul de diagnoză la distanţă CLAAS.


PIESELE ORIGINALE CLAAS oferă cel mai înalt standard de fiabilitate. Calitate premium şi, în special, exact ceea ce aveţi nevoie, atunci când aveţi nevoie.

Maximum de fiabilitate operaţională combinat cu o excelenta valoare a banului - aceasta este ideea din spatele CLAAS MAXI CARE ®. Această garanţie extinsă pentru utilajul dumneavoastră vă oferă o protecţie specială.

Service | 131


S.C. Agrocomert Holding S.A. Str. C. Brediceanu Nr. 2 300077 TimiĹ&#x;oara Tel: 00 40-256-408500 Fax: 00 40-256-434098 ahctim@agrocomert.rdstm.ro www.agrocomert.ro 541019330710 AN DC 1110

Claas - Gama de produse 2011  

Gama de utilaje Claas pentru anul 2011