Agriprom Stalinrichting

Page 1

AGRiPROM Koematrassen - Flexibele ligboxen - Rubber matten - Kalverhutten

Agriprom Stalmatten BV De Grift 7 7711 EP Nieuwleusen 0529 45 53 20 www.agriprom.nl

g n i m r a Easy F

AGRiPROM totaal koe comfort


“Totaal koe comfort van AGRiPROM biedt u concrete mogelijkheden om uw huidige of toekomstige melkveehouderij activiteiten te optimaliseren!”

Totaal koe comfort is onze filosofie!

Deze term is door Agriprom geïntroduceerd in 1991. Hij komt voort uit de tijd dat er door fokvee organisaties vooral gehamerd werd op verbetering van het genetisch niveau van eiwit en melk. Diervoederproducenten benadrukte daarnaast vooral het optimaliseren van voeding. Hoewel belangrijk, zijn dit slechts twee aspecten van het totale plaatje. Welzijn werd vaak genegeerd en korte termijn kostenbesparingen op dit aspect waren normaal. Studies naar koe gedrag laten echter zien dat koeien die in een comfortabele en hygiënische omgeving worden gehuisvest gezonder leven, langer leven en daarom ook meer melk produceren. Dankzij deze studies en door onze eigen ervaring kunnen wij u ook adviseren wat voor úw koeien comfortabel is en voor u economisch interessant en arbeidsbesparend is.

Vandaar de introductie van Totaal Koe Comfort waarbij er altijd geredeneerd wordt vanuit het welzijn van de koe om zo een maximaal rendement op de investering te genereren, gezondheidsproblemen te voorkomen en te besparen op arbeidskosten. De koe omgeving die wij voor ogen hebben moet voldoen aan de gevraagde efficiëntie van de moderne veehouderij en aan de eisen die door externe partijen worden gesteld. Koeien moeten zich kunnen gedragen in hun stal zoals in de natuur: comfortabel opstaan en gaan liggen, zich veilig voelen en hun sociale gedrag kunnen uiten in de kudde. Gebeurt dat ook op uw bedrijf of laten uw koeien ook andere signalen zien? Denk bijvoorbeeld aan de meest voorkomende gezondheidsproblemen op moderne melkveebedrijven: hoog celgetal, mastitis, pijnlijke dikke hakken of hittestress. Dit zijn mede gevolgen van comfort problemen. Hier valt voor uw koeien en voor u winst te behalen en wij willen u hierin graag adviseren!

Factoren bij Totaal Koe Comfort Huisvesting & ligplaats

• Licht en ruimte • Comfortabele koematrassen • Diervriendelijke ligboxen • Diervriendelijke voerhekken • Gewrichtsbesparende vloeren • Ventilatie en koeling

Hygiëne

• Hygiëne poeder op ligbed • Vliegenvang maatregelen • Uiergezondheidsproducten • Maatregelen tegen mastitis • Individuele kalverhuisvesting

Gespecialiseerd in de melkveehouderij Wij zijn een groep enthousiaste, professionele, agrarisch opgeleide mensen uit de praktijk van alle dag. Wij overleggen graag met u over uw bedrijf.

Management

• Celgetal of LDH metingen • Ketose metingen • Testen op micro-organismen • Antibiotica testen • Bedrijfsmanagement software

Kwaliteit verzekerd Onze producten zijn DLG gecertificeerd. Daarnaast zetten wij onafhankelijke onderzoeksinstellingen in om onze producten te testen.

Voeding & water

• Voedingssupplementen op basis van probiotica • Aanvullende gels en bolussen bij bijvoorbeeld (slepende) melkziekte

Exclusieve fabricage en montage Wij werken alleen op exclusieve basis met de beste fabrikanten van rubber, latex en ijzer. Ons montage team levert service op maat.

2


Gelfoam koematras Gelfoam heeft zich bewezen als materiaal voor een optimale drukverdeling. De onderste laag is bovendien watervast. De koematras is DLG getest op duurzaamheid en blijvende elasticiteit.

GEL-MATRESS energetic ecolatex® + gelfoam

De Gelmatras is de nieuwe duurzame en comfortabele koematras van Agriprom. De koematras bestaat uit een gelamineerde kern met gelfoam, latex en ecorub. Deze combinatie zorgt voor een watervast, uiterst comfortabel en duurzaam geheel. De Gelfoam matras • Heeft een optimale drukverdeling • Blijft veerkrachtig, vervormt niet • Wordt niet glad • Koeien staan eenvoudig op • Is goed te reinigen • Behoeft weinig tot geen zaagsel • Is arbeidsbesparend Topmat van natuurlijk rubber De 4,5 mm topmat is degelijk en bestaat uit natuurlijk rubber. Het rubber is versterkt door een koordlaag die voorkomt dat de mat uitloopt. De bovenzijde van de topmat is afgewerkt met een sneldrogend hamerslag profiel voor een optimale grip. Ook kan gekozen worden voor een 4 mm topmat met weefsel profiel. Ook deze topmat is versterkt met een koordlaag. De rubberen toplagen kunnen gereinigd worden met een hogedrukreiniger (max. 120 bar vlakstraal). Onderlaag met gelfoam De onderlaag bestaat uit 3 lagen. De bovenste laag is het vertrouwde Energetic Ecolatex® die zorgt voor elasticiteit en het niet vervormen van de matras. De middelste laag bevat de nieuw ontwikkelde gelfoam. Gelfoam verdeelt het gewicht van de koe optimaal en zorgt ervoor dat de matras nog beter meebeweegt met de poten en hakken van de koe. De onderste laag is een watervaste Ecorub® laag die zowel de gel laag als het Ecolatex beschermt tegen vocht.

Technische specificaties Max. breedte

2000 mm

Lengte rollen

tot 50 m

Dikte rubber

4,5 mm

Dikte watervaste onderlaag

50 mm

3


Agriflex koematras Comfortabele koeien produceren meer. Agriflex is een robuust koematras-systeem met elastische ecolatex platen. De rubber topmat is degelijk en bestaat uit 100% rubber. Het rubber is versterkt door een polyester koordlaag.

AGRiFLEX energetic ecolatex®

Met de Energetic® Ecolatex koematras hebben de koeien een maximaal comfort. De matras blijft egaal en vervormt niet. De Agriflex koematras • Blijft veerkrachtig, vervormt niet • Is comfortabel en duurzaam • Wordt niet glad • Koeien staan eenvoudig op • Is goed te reinigen • Behoeft weinig tot geen zaagsel • Is arbeidsbesparend Topmat van 100% natuurlijk rubber De 4 mm topmat is degelijk en bestaat uit 100% rubber. Het rubber is versterkt door een koordlaag die voorkomt dat de mat uitloopt. De bovenzijde van de topmat is afgewerkt met een weefsel profiel voor een optimale grip. Ook kan gekozen worden voor 4,5 mm topmat met sneldrogend hamerslag profiel. Ook deze mat is versterkt met een koordlaag. De rubberen toplagen kunnen gereinigd worden met een hoge druk reiniger (max. 120 bar vlakstraal). De echte Energetic® Ecolatex onderlaag Het unieke, elastische Energetic® Ecolatex bevat een hoog gehalte aan natuurlijk rubber. Het “geheugen” van dit natuurlijke rubber zorgt voor een blijvende, comfortabele elasticiteit. Geen enkel ander materiaal kent een vergelijkbare elasticiteit.

Technische specificaties Max. breedte

2000 mm

Lengte rollen

tot 50 m

Dikte rubber

4 mm

Dikte watervaste onderlaag

35 / 45 mm

Energetic® Ecolatex is bovendien waterafstotend, schimmelwerend en heeft een bacterieremmende werking.

4


Mammouth Koematras Comfortabele koeien produceren meer. Mammouth is een robuust koematras-systeem met elastische ecolatex platen. De extra dikke rubber topmat is degelijk en bestaat uit 100% rubber. Het rubber is versterkt door een polyester koordlaag.

MAMMOUTH energetic ecolatex®

Duurzame en robuuste koematras met 9 mm toplaag en de vertrouwde Energetic® Ecolatex onderlaag. De Mammouth koematras • Blijft veerkrachtig, vervormt niet • Is comfortabel en duurzaam • Wordt niet glad • Koeien staan eenvoudig op • Is goed te reinigen • Behoeft weinig tot geen zaagsel • Is arbeidsbesparend Topmat van 100% natuurlijk rubber De 9 mm topmat is degelijk en bestaat uit 100% natuurlijk rubber. Het rubber is versterkt door een koordlaag die voorkomt dat de mat uitloopt. De bovenzijde van de topmat is afgewerkt met een sneldrogend hamerslag profiel voor een optimale grip. De rubberen toplaag kan gereinigd worden met een hoge druk reiniger (max. 120 bar vlakstraal). De echte Energetic® Ecolatex onderlaag Het unieke, elastische Energetic® Ecolatex bevat een hoog gehalte aan natuurlijk rubber. Het “geheugen” van dit natuurlijke rubber zorgt voor een blijvende, comfortabele elasticiteit. Geen enkel ander materiaal kent een vergelijkbare elasticiteit. Energetic® Ecolatex is bovendien waterafstotend, schimmelwerend en heeft een bacterieremmende werking.

Technische specificaties Max. breedte

1800 mm 1900 mm op aanvr.

Lengte rollen

tot 50 m

Dikte rubber

9 mm

Dikte watervaste onderlaag

32 / 35 mm

5


Aquaflex Watermatras Het waterbed met de zachtheid van een koematras Comfortabele ligoplossing met een duurzaam watermatras gecombineerd met onze zachte Ecorub onderlaag.

AQUAFLEX waterbed + matras

Geen hakbeschadigingen meer Het watermatras beweegt met de hakken en poten mee en verlicht de drukpunten. De elastische Ecorub onderlaag vangt de knieën op wanneer de koe gaat liggen. Verbeter de hygiene Het watermatras is eenvoudig schoon te maken. Melk en urine lopen van het oppervlak af en krijgen geen kans om geabsorbeerd te worden door beddingmateriaal. Zo is er een veel kleiner risico op infecties aan uier of speen en kan het celgetal eenvoudig worden verlaagd. Minder arbeid De waterbedden worden op rol geleverd en zijn eenvoudig zelf te installeren (of wij doen dit) en hebben weinig onderhoud nodig. Wij raden aan om Brize hygiene poeder te gebruiken of een gelijksoortig product. Verder is er geen beddingmateriaal nodig. Verbeter het koe comfort Koeien moeten 12 tot 14 uur kunnen rusten voor een optimale productie. Onderzoek toont aan dat koeien comfortabel liggen en deze uren eenvoudig te bereiken zijn op de waterbedden. Hoogwaardige materialen Het 100% natuurlijk rubberen waterbed is versterkt met een nylon net. Het heeft een sneldrogend en anti-slip profiel. Wij testen zelf ons rubber op slijtage en treksterkte. De Ecorub laag wordt al jaren toegepast in onze producten en is gemaakt om onder hoge belasting elastisch te blijven en niet te vervormen.

Technische specificaties Aqua-Flex 110x180 cm Aqua-Flex 115x180 cm Aqua-Flex 120x180 cm Waterbed

van natuurlijk rubber, versterkt met nylon

Onderlaag

watervast Ecorub

6


Release flexibele ligboxen Dankzij het ontwerp en het materiaal van de Release flexibele ligbox kan de koe onbelemmerd gaan liggen en opstaan zonder kans op beschadigingen. Tegelijkertijd bieden de afscheidingen voldoende begeleiding om recht in de ligbox te gaan liggen. De diervriendelijke flexibele ligbox is gemaakt van hoogwaardig kunststof. De buis is bevestigd aan een gebogen standpaal aan de voorzijde van de box. De gebogen standpaal zorgt voor een robuust geheel. De in diepte verstelbare schoftboom wordt bevestigd aan het horizontale gedeelte van de gebogen standpaal. De voordelen van Release • Uiterst diervriendelijk • Koeien hebben genoeg ruimte om te gaan liggen • en om op te staan • Voorkomt blessures en wonden • Koeien kunnen niet klem komen te zitten • In hoogte verstelbare afscheidingsbuis • In diepte verstelbare schoftboom Release heeft geen belemmeringen aan de voorkant van de ligplaats waardoor de koe niet gehinderd wordt bij het opstaan. Koeien beschadigen zich niet en kunnen niet klem komen te zitten onder de afscheiding. Koeien die moeilijk ter been zijn hebben minder moeite met het gaan liggen en opstaan. Hierdoor creëert u nog meer koe comfort. Natuurlijk koe comfort De gepatenteerde (patentnummer: 1038063) en dier vriendelijke afscheiding van hoogwaardig kunststof is uniek. De afscheiding is bevestigd aan een opzetstuk aan de voorzijde van de box. De gebogen standpaal zorgt voor een robuust geheel. De verstelbare schoftboom is bevestigd aan het horizontale deel van de gebogen standpaal. Het ontwerp zorgt ervoor dat de koe op een natuurlijke manier zal gaan liggen. Optioneel • Gegolfde schoftboom • Ook geschikt voor diepstrooisel

Technische specificaties Breedte

Aanpasbaar

Hoogte

tot 1,50 m

Standpaal

Gegalvaniseerd ijzer

Flexibele afscheiding

Hoogwaardig kunststof

7


Voerhekken Flexibel voerhek Release Verhoog het koe comfort met het Flexibel voerhek Release dat meebeweegt met de koe. Koeien hebben meer bereik en kunnen daarom meer voer opnemen vanaf dezelfde plek. Het systeem is geruisloos omdat er gebruik wordt gemaakt van een rubber veerelement in de dwarsbalk en vanwege de kunststof afscheiders. Koeien zullen minder stress ervaren bij het vreten en zodoende meer binnenkrijgen. Doordat het voerhek geen uitstekende elementen of een dwarsbalk heeft kunnen koeien zich niet beschadigen. • • • • •

Koeien hebben een groter bereik en nemen meer voer op Koeien beschadigen zich niet Afscheiders gemaakt van hoogwaardig kunststof Vreetplaatsen zijn in breedte verstelbaar Voerhek kan 30° naar voren buigen

Zelfsluitend voerhek Dit voerhek is geheel ontworpen voor het comfort van de koe en het gemak voor de veehouder. Zo kunnen koeien individueel worden vastgezet en losgelaten. Het voordeel van dit hoogwaardige veiligheidsvoerhek is dat een koe ook via de onderkant haar kop uit het voerhek kan krijgen in het geval van behandeling van zieke koeien. Het voerhek is geruisloos door de rubber elementen. • • • • •

Eenvoudig en veilig te gebruiken Koeien kunnen individueel worden losgelaten Oormerk vriendelijke bouw Beweegbare delen zijn bedekt met rubber voor geluidsvermindering Zwaar en solide, gegalvaniseerd ijzer

Afmetingen De lengte van het voerhek kan variëren van 1 meter tot 6 meter lang. Vanaf 4 meter wordt een extra steunpaal bevestigd. De hoogte van het voerhek kan aangepast worden aan elke situatie. Het aantal plaatsen varieert per lengte. Het voerhek voldoet aan de MDV gestelde eis van 75 cm per vreetplek. Vraag naar afwijkende afmetingen. Opties: • Speciale maten voor jongvee • Passages

Lengte (m)

Koeplaatsen

1 1,5 2 3 4 5 6

1 2 3 4 5 t/m 8 5 t/m 10 8 t/m 12

8


Rubber matten Speciaal voor de melkveehouderij heeft Agriprom een serie rubber matten ontwikkeld die lang mee gaat en veel comfort biedt voor de koe. De matten hebben verschillende toepassingen zoals: Bodembedekking voor de melkstal, loopgangen en wachtruimtes. Bodembedekking voor ligboxen of voer-ligboxen van een loopstal voor melkkoeien en jongvee. De rubber matten van Agriprom hebben de volgende eigenschappen • Het rubber is 100% natuurlijk • De matten blijven veerkrachtig en vervormen niet • De matten zijn schokabsorberend • Bevordert natuurlijk koe gedrag, de matten worden niet glad • De toplaag is goed schoon te maken met hoge drukreiniger • Installatie is eenvoudig uit te voeren

Comfort Noppenmat met rand 10/10

Comfort Noppenmat 13/5

Comfort Puzzelmat 15/3

Breedte Dikte Lengte Gewicht

160 / 170 / 180 cm 10 mm + 10 mm nop Op rol tot 50 m 13 kg / m²

Breedte Dikte Lengte Gewicht

120/ 160 / 180 / 200 cm 13 mm + 5 mm nop Op rol tot 50 m 17 kg / m²

Afmetingen Dikte

91 x 121 cm (incl. rand) 15 mm + 3 mm nop

Gewicht

19,1 kg / m²

Profiel

Hamerslag boven Noppen onder

Profiel

Hamerslag boven Noppen onder

Profiel

Pebble boven Split cirkel onder

Voor ligboxen of voer ligboxen van koeien, jongvee en kalveren. Ook voor R boxen.

Voor loopgangen in melkveestallen, wachtruimtes of melkstallen. Geschikt voor een mestschuif.

Voor loopgangen, melkstallen en paardenboxen.

Comfort Stalmat 17 (Losse mat)

Comfort Puzzlemat 18/1 (Recycled)

Easy Fix Roosterrubber

Breedte Dikte Lengte

100 / 110 / 120 cm 15 mm + 2 mm ribbel 130 / 140 / 150 / 160 / 165 / 175 / 185 / 200 19,5 kg / m²

Afmetingen Effectieve afm. Dikte

183 x 120 of 250 cm 177 x 115 of 245 cm 18 mm + 1 mm ribbel

Afmetingen Dikte

Geschikt voor meest voorkomende roosters Aflopend 22 tot 18 mm

Gewicht

20,5 kg / m²

Gewicht

17 kg / m

Lijnprofiel boven Ribbel onder

Profiel

Pebble boven Ribbel onder

Profiel

Geprofileerd boven

Gewicht Profiel

Bodembedekking in melkvee-, jongvee- en kalverstallen

Voor loopgangen, melkstallen en paardenboxen

Voor bedekking van roosters. Uniek gepatenteerd systeem.

9


Stalinrichting Koeborstel

Nieuwe generatie energie zuinige koeborstel

Deze comfortabele borstel begint direct op een vriendelijke snelheid te draaien bij aanraking van de koe. De koeborstel kan zowel linksom als rechtsom draaien in een schommelende beweging. Hierdoor worden de borstel haren niet naar één kant gedrukt. Door toepassing van intelligente software draait de borstel altijd in de juiste richting. De borstelharen hebben een grote diameter en zijn eenvoudig te vervangen. Eén koeborstel is voldoende voor 50 tot 60 koeien. • • • •

Met het gebruik van een 24 Volt motor is het energieverbruik van de borstel extreem laag. De borstel heeft geen uitlooptijd en stopt daardoor direct met draaien zodra het contact tussen het dier en de borstel verbroken wordt. Zeer veilig: bij te hoge weerstand of bij warmte stopt de borstel onmiddellijk. Door gebruik van een robuuste nylon borstel is het borsteleffect maximaal. De borstelharen vervormen nagenoeg niet.

Knieboom Relaxboard Diervriendelijke ligplaatsbegrenzing

Relaxboard is een ligplaatsbegrenzing voor alle soorten ligboxbedekkingen, om te voorkomen dat koeien te ver naar voren in de box gaan liggen. Door te ver naar voren liggen wordt de box bevuild of ontstaan er problemen bij het opstaan. De Relaxboard heeft effectieve diervriendelijk gebogen vormen die plaats besparen en koeien toelaat eenvoudig te gaan liggen en op te staan zonder te haken of te schuren. Om ruimte te besparen is de voorkant uitgevoerd met afgeronde hoeken en een grotere helling dan aan de achterkant die de aanvoer van zaagsel beter mogelijk maakt. • •

De elementen met afgesloten uiteinden overlappen elkaar onderling, zodat een doorgaande vorm ontstaat met versterkte tussenwanden op elke gewenste lengte. Geheel uitgevoerd in HDPE, een materiaal dat zeer sterk en bestand is tegen grote temperatuurverschillen en dat niet verouderd. Relaxboard is geproduceerd door middel van thermovorming, een productiewijze die ervoor zorgt dat het kunststof minder stress- en breukgevoelig is. Dit in tegenstelling tot het goedkopere ‘rotomolding’.

Technische specificaties • Breedte: 230 mm Lengte: 2100 mm (Effectieve lengte: 2050 mm)

Hoogte: 150 mm

Cool-down koelsysteem Voorkom hittestress

Het koelen van stallen tijdens warme perioden is belangrijk omdat koeien al vanaf 23˚C last hebben van hittestress. Gekoelde stallen zullen minder last hebben van ongedierte, waardoor de dieren rustiger blijven en energieker zijn. De luchtvochtigheid wordt voortdurend gecontroleerd. Flexibel Koelsysteem Ons hoge druk koelsysteem bestaat uit flexibele synthetische leidingen en gepatenteerde nozzles van roestvast staal en nylon. Het gebruik van deze materialen zorgt voor een hoge duurzaamheid en flexibiliteit. • • • • •

Verstuift water zodat koeien, voer en ligbedden niet nat worden Koeien zijn actiever door lagere temperatuur Eenvoudig te installeren Zeer laag watergebruik Optimaal stalklimaat, minimale kosten

10


Calf-Tel Kalverhutten Kalverhutten die een leven lang meegaan Calf-Tel kalverhutten zijn uniek door de combinatie van het materiaal high density polyethyleen (HDPE) en de productiemethode. De productiemethode bestaat namelijk uit een thermovormingsproces van HDPE. Dit zorgt voor een veel krachtigere moleculaire binding binnen het kunststof dan bij andere kunststof productiemethoden. Vandaar dat deze hutten enorm sterk zijn en niet scheuren. Je ziet bij onze klanten dat de Calf-Tel hutten in veel gevallen meer dan 25 jaar mee gaan, ook bij extreme weersomstandigheden. CalfTel is marktleider in de VS waar de weersomstandigheden zeer extreem kunnen zijn. HDPE is bovendien licht van gewicht, niet poreus en ondoordringbaar voor pathogenen en mestzuren (in tegenstelling tot hout en andere poreuze materialen waarin bacteriële groei eenvoudig ontstaat). Het materiaal is eenvoudig te reinigen. De kalverhut reflecteert het zonlicht en is volledig ondoordringbaar door licht, zodat het kalf beschermd is tegen zon en UV straling. Er ontstaat dus geen zweterig broeikaseffect.

Calf-Tel Pro / Deluxe De kalverhut die 16% meer bruikbare binnenruimte heeft dan concurrerende hutten op de markt. Bevat een verstelbare achter ventilatie / bedding deur en meerdere kostenbesparende en arbeidsbesparende mogelijkheden. Indien u binnen voeren wenst dan kunt u kiezen voor de Calf-Tel Deluxe. Het binnen voeder station is duurzaam en beschermt het voer tegen het weer. • Maximale binnen ruimte • Efficiënte achteropening • Ontworpen zodat elk kalf haar eigen micro-omgeving kan opzoeken Buiten en binnen voeder opties mogelijk Extra ventilatie opties beschikbaar Hekwerk opties beschikbaar

Calf-Tel MultiMax Wanneer individueel opgevoede kalveren in grote groepen worden geplaatst, ervaren ze veel stress door concurrentie en sociale druk. Dit lijdt tot verminderde groei en gezondheid. Door 3 tot 6 gelijkwaardige kalveren van 6 weken en ouder in de Multimax te plaatsen verloopt de omschakeling geleidelijk. De dieren wennen aan de sociale groep en hun groei en gezondheid zal geleidelijk verlopen. • Achter voermogelijkheid • Grote ingang voor maximale ventilatie • Door de hoogte kunnen de dieren er langer in verblijven • Behandelde houten basis voor een stevige fundatie • Dakventilatie voor goede circulatie

Calf-Tel Pen systeem Uitbreidbare kalverhut voor binnengebruik. De Calf-Tel pen heeft alle voordelen van de bekende CalfTel opfoksystemen geïntegreerd in een kosten effectief, uitbreidbaar en management gericht systeem. Het eerste Calf-Tel Pen systeem bestaat uit: Een voorkant, inclusief fleshouder, twee emmerhouders en twee emmers. Twee zijkanten. Eén achterkant. Alle panelen zijn apart leverbaar, zodat er veel verschillende opstellingen gecreëerd kunnen worden. Met de beugel kunt u zeer eenvoudig een groepshuisvesting creëren. • Uitbreidbaar • Sluitbare ventilatie openingen • Eenvoudig te verschuiven • Installatie door 1 persoon

Afmetingen

Afmetingen

Afmetingen

Buiten: 220 x 122 x 138 cm

Buiten: 220 x 273 x 183 cm

Breedte: 122 cm

Binnen: 212 x 114 x 122 cm

Binnen: 208 x 259 x 180 cm

Lengtes: 214 of 183 cm

Gewicht: 33 kg

Gewicht: 107 kg

Hoogte: 114 cm

11


AGRiPROM totaal koe comfort

Agriprom Stalmatten BV De Grift 7 7711 EP Nieuwleusen 0529 455320 www.agriprom.nl