Page 1

Fetească regală regală Merlot Un vin sec, roşu care contribuie la ridicarea renumelui Podgoriei Dealu Bujorului, fiind obţinut din struguri cultivaţi în condiţii ecologice. Are o culoare roşierubinie, suficient de intensă, când este tânăr apar nuanţe de albastru sau violet. Parfumul şi aroma sunt delicate şi asociate fructelor de pădure, este bine echilibrat, catifelat cu o tentă uşor picantă.

Un vin alb, obișnuit sec de culoare galbenă cu reflexe uor verzui, cu un corp armonic constituit, în ciuda unui grad alcoolic mai modest şi a unui plus de aciditate. Vinul atinge apogeul calităților sale după 2-3 ani de păstrare. Este un vin cu eleganță şi finețe deosebită, un vin de sărbătoare, dar se poate consuma şi zilnic.

Şarba

Băbească neagră

Este un vin obținut din soiul cu acelaşi nume. Are o aromă destul de intensă, sugerând mirosul de trandafiri, care se diminuează prin învechire. Este un vin feminin, delicat şi generos, se bea cu degetarul şi nu cu paharul.

Băbească gri Strugurii culeşi la maturitatea deplină dau un vin alb sec cu nuanţe galben -verzui, fructuos cu aromă varietală de soi, fapt ce-l recomandă la festivităţi. Culesul tardiv al strugurilor, duce la obţinerea de vinuri demiseci sau demidulci cu aciditate mai scăzută, dar tot fructuoase. De obicei vinurile au aciditate mai ridicată, pline de prospeţime şi supleţe când sunt consumate tinere. După un an de învechire capătă valenţe cu totul deosebite, neîntâlnite la alte soiuri din podgorie. În anii favorabili se poate obţine un vin dulce cu o tărie alcoolică mai mare de 12% vol.

PRINTESA PRINTESA COVURLUIULUI V-aţi imaginat că Prinţesa Covurluiului e o fată? Nu, e doar o esenţă de viţă veche, un copil al cercetătorilor de la SCDVV Bujoru, născut dintr-o poveste. Este denumirea comercială a vinului obţinut din strugurii supramaturaţi, înobilaţi de putregaiul nobil al soiului Riesling Italian. Vinul obţinut din aceşti struguri este dulce, cu peste 50g zaharuri, o aciditate destul de ridicată, ca urmare a concentrării acizilor prin deshidratarea strugurilor. Vinul prezintă un gust dulce şi fin de lemn de stejar ca urmare a învechirii lui în butoaie de stejar, iar culoarea este tipică vinurilor licoroase de tip oxidativgalben intens spre chihlimbariu.

Este un vechi soi românesc. Un vin fructuos, suplu, uşor,cu aciditate ridicată. In anii buni, are o splendidă culoare rubinie, cu reflexe coacăzii. Gustul este plăcut, cu o anumită vivacitate specifică şi cu final persistent. Are o fructuozitate şi o savoare cu totul particulară. Extrem de băubil, puțin astringent datorită conținutului mai redus de tanin decât în cazul vinurilor roşii.

Cabernet Sauvignon Este un vin roşu cu reputaţie distinctă, cu o culoare roşie intensă, corpolent, cu extractivitate ridicată şi gust vegetal. Vinul tânăr este puţin astringent şi agresiv, prin învechire îndelungată în vas de stejar câştigă robusteţe şi arome alese devenind agreabil şi generos.


Fetească Fetească neagră neagră Un vin ce exprimă cel mai bine aptitudinile naturale ale podgoriei Dealu Bujorului, solul feruginos, asupra căruia se revarsă din belşug lumina şi căldura solară este, se pare, factorul determinant al acestui dar al naturii. Prin culoarea sa roşie rubinie atrage privirea, aroma este plăcută şi originală şi aminteşte de cea a coacăzelor negre sau sugerează mirosul de prune uscate.

STATIUNEA DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURA SI VINIFICATIE BUJORU Oraș Tg.Bujor Strada G-ral Eremia Grigorescu nr.65 Județ Galaţi, cod 805200 Tel.0236/340640; fax 0236/340642 e-mail scdvvbujoru@clicknet.ro www.scdvvbujoru.ro

Vinuri de masă îmbuteliate în PET, seci, demiseci şi demidulci, roşii şi albe cu o concentraţie alcoolică de minim 10% vol, culoare , dulceaţă şi arome naturale.

Realizarea unui management administrativ performant pentru creşterea vizibilităţii instituţionale -proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională Editura PAX AURA MUNDI GALATI Februarie 2011 ,,Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Podgoria Dealu Dealu Bujorului Programul Operaţional Sectorial ,,Creşterea Competivităţii Economice” -cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională ,,Investiţii pentru viitorul dumneavoastră,,

Vinuri SCDVV Bujoru - Proiect POS  

Vinuri SCDVV Bujoru - Proiect POS

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you