PACTE ESTATAL per a la sobirania alimentària, l'educació ambiental i la sostenibilitat del territori

Page 1

Col·lecció ppt.breus

(6)

P A C T E

Per a la sobirania alimentaria, l’educació ambiental i

la sostenibilitat del territori. Estratègia 2015-2030

«Pacto del Granado»

ESTATAL

Josep Montasell i Dorda. 18 de novembre 2015


En el ppt.Breus (4) “VEGA EDUCA. Salvemos la Vega de Granada. Otra Vega es posible” es feia referència a quatre joves de la Vega de Granada que havien impulsat el «Proyecto Pedaladas por la Vega: 15 de julio-15 de agosto 2015. De la Vega de Granada a la Toscana, Florencia», amb el suport de la “Plataforma Salvemos la Vega” i del col·lectiu de professors que conformen “VegaEduca” liderat pel historiador i professor d’institut de secundària Javier Alonso Magaz. De l'èxit de la Pedalada va sorgir la necessitat d’organitzar la “I Jornadas Federación Estatal Intervegas: Estratégia 2015-2031. Para la Sobiranía Alimentaria y Defensa del Territorio: Protección y Dinamización de los Territorios Agrarios”.

Jornades celebrades a Granada els dies 13 i 14 de novembre de 2015.

D’aquestes jornades, on hi eren presents organitzacions en defensa del espais agraris i gestors d’espais agraris de totes les comunitats autònomes de l’Estat Espanyol, va sorgir el « Pacto estatal por la Sobiranía Alimentaria, la educación Ambiental y la sostenibilidad del territori. Estrategia 2015-2030». Document que configura aquest ppt.Breus (6)


Dia 15 de juliol de 2015. Davant de l’ajuntament de Granada a punt de començar la pedalada Granada-Florència


Durant les “Jornadas Intervegas” també es va presentar el llibre «El Parque Agrario. Una figura de transición hacia nuevos moelos de gobernanza territorial y alimentaria» En ell es recopilen diverses reflexions, anàlisis i metodologies d’experts en la matèria que tracten d’avançar en la definició d’un model de Parc Agrari per orientar noves experiències que vulguin articular aquesta figura en el seu territori.

A l’esquerra Carolina Yacamán (amb olleres fosques) i Ana Zazo (amb blusa groga) coordinadores del llibre “El Parque Agrario”

Podeu descarregar el llibre a l’adreça: http://www.heliconia.es/wp-content/uploads/2015/10/Parque-Agrario_Yacaman-Zazo.pdfDia 14 de juliol de 2015. Raimon Roda, gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, signa el Pacte

Raimon Roda signatari del “Pacto Intervegas” en nom del Consorci del Parc Agrari del aix Llobregat i Josep Montasell en nom de la Fundació Agroterritori junt a la placa commemorativa de la signatura del Pacte. Placa situada al Cortijo de la Marquesa, GranadaIssuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.