Agenda Cultural - Maig/Juny '18

Scroll for more

Page 1

Il·lustració de Portada: 18º Festival de cinema de Sant Joan d’Alacant.

AGENDA CULTURAL Maig - Juny 2018


- LA PORTADA XVIII FESTIVAL DE CINEMA SANT JOAN D’ALACANT

El 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant ha registrat fins a 945 treballs inscrits, 75 més que la passada temporada, deixant clar que el cinema curt ha passat a ser un recurs primordial per a molts cineastes. El curtmetratge nacional compta cada any amb més i millors obres, presents a nivell nacional i internacional, que fan que confeccionar la llista de finalistes i el palmares siga una labor cada vegada més complexa. Com a festival cinèfil i defensor dels interessos dels curtmetratgistes, el Festival de Sant Joan també proposa cada vegada més activitats paral·leles, a la recerca de la integració en el municipi d’una proposta cultural i audiovisual capacitada per a enamorar a a el públic durant la setmana del certamen. La professionalitat i el rigor de l’organització queden patents en la imatge del festival, que enguany estarà dedicada a l’obra mestra de Stanley Kubrick, 2001:Una odissea de l’espai (1968), que compleix 50 anys. També es mostra respecte i compromís amb el cinema espanyol en l’elecció d’un jurat professional, de reconegut prestigi en el sector audiovisual. En definitiva, la presència del certamen entre els 30 millors del país a nivell de curtmetratges no és casual, i els nostres principis s’han vist reconeguts en els últims anys amb el certificat AIC de qualitat o la col·laboració amb els Goya, essencial per als treballs que cerquen puntuar per a ser preseleccionats per l’Acadèmia. En l’inici de la setmana de cinema, dissabte 12 de maig, la banda titular de la Societat Musical La Paz realitzarà un espectacular concert de bandes sonores per a l’obertura del festival, acompanyada per les imatges de les pel·lícules que editaran els alumnes de realització audiovisual de l’IES L.G.Berlanga. En la gala de clausura del 19 de maig, en la qual també treballaran els alumnes, es lliuraran els premis a aquelles obres vistes en el festival del 14 al 18 de maig que el jurat, finalment, considere com les més rellevants en cada categoria.


AGENDA D’ACTES

- 02 Maig al 19 Maig:

III Concurs d’aparadors de Cinema.

- 08 Maig:

17:00h. Criatura Lab. Taller d’art col·laboratiu que consistirà en la realització d’una criatura feta amb materials reciclables i eines d’ús quotidià, donant com resultat una creació única i interactiva, que quedarà exposada en la Casa de Cultura del 12 al 19 de maig.

- 10 Maig:

19:30h. “Cinefòrum” Starship Troopers de Paul Verhoeven. Auditori de la Casa de Cultura.

- 11 Maig:

17:00h.MasterClass “Maquillaje Alfombra Roja”. Noelia Espinós ofereix una Màster Class, amb motiu de la setmana del Festival del Cinema de Sant Joan, especialitzat en “Maquillatge de Catifa Roja”. Casa de Cultura.

- 12 Maig:

11:30h. Flashmob. La companyia de dansa Naracé oferirà un espectacle itinerant des de la plaça de l’Ordana a la plaça Maisonnave. 12:30h. “Música a la plaça” amb The Red Apples, a Tarantino’s Motherf**ker Tribute. Grup dedicat a versionar les bandes sonores del cinema de Quentin Tarantino. Plaça Maisonnave. 20:00h. Inauguració 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant.

- 14 Maig:

20:00h. Projeccions: FRAGMENTOS DEL REY DESMEMBRADO / BENDITO MACHINE VI / SCRATCH / MADRE / TARDE PARA EL RECREO. Auditori Casa de Cultura

- 15 Maig:

18:00h. Xarrada: “Cómo se escribe un guión cinematográfico: De la oruga a la mariposa” per Mariano Sánchez. Casa de Cultura. 20:00h. Projeccions: TALIA / MISS WAMBA / COLORES / YO NUNCA / EL CAMINO DE SANTIAGO. Auditori Casa de Cultura.

- 16 Maig:

20:00h. Projeccions: EL VESTIDO / AREKA / HELL WEST / LES BONES NENES / 72% / EL NIÑO QUE QUERÍA VOLAR. Auditori Casa de Cultura.

- 17 Maig:

20:00h. Projeccions: OFF ICE / BIENVENIDO A CASA / UNFINISHED, 2017 (MIXED MEDIA) / BACKGROUND / PALOMITAS / CUNETAS de Pau Teixidor. Auditori Casa de Cutura.

- 18 Maig:

18:00h. Taller “Anima muñecos de plastilina con tu móvil”: Taller de Stop Motion, en el qual els participants modelaran, crearan i donaran vida a personatges amb aquest material. Els participants deuran portar Tablet o mòbil amb l’aplicació gratuïta Stop Motion Studio per a IOS o Android i si ho desitja ninots articulats com a Lego o Playmobil. Centre de la Joventut. 20:00h. Projeccions: CERDITA / SILENCIO POR FAVOR / DOMESTICADO / RIP / VACÍO / ALLEYCATS. Auditori Casa de Cultura.

- 19 Maig:

10:00h. Planeteri: Fins a aproximadament les 17:00h. Es realitzaran al voltant de 6 passades amb un recorregut de 30 minuts. Casa de Cutura. 20:00h. Clausura del 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant. Auditori Casa de Cutura.
INFANTIL I FAMILIAR

04/MAIG LA GALLINA DE LOS HUEVOS DE ORO

Zum Zum Teatre - Catalunya A partir de 4 años - Castellano

18:00h - Entrada donativo: 3€ Auditori de la Casa de Cultura ¿Os gusta el dinero?... ¿Mucho?

Los granjeros de esta historia no perdían el tiempo pensando en el dinero y siempre repartían lo poco que tenían con quien más lo necesitaba, pero un día una gallina llegó a su granja y puso un huevo de oro. ¿Os imaginas si os pasa a vosotros? La Gallina de los huevos de oro es una historia que cuenta que el dinero es un “cuento”.

01/JUNY CÚAL ES MI NOMBRE...? DA.TE Danza - Andalucía A partir de 2 años - Castellano

18:00h - Entrada donativo: 3€ - Auditori de la Casa de Cultura Un sofá que es un tren, una alfombra convertida en espejo, una montaña de césped que se mueve, lámparas de amapola… La identidad se fortalece con los años pero tu esencia esta en ti, desde que naces amas, ríes y lloras igual que cualquiera. No importa ni tu ropa, ni de donde vengas, ni cual sea tu nombre. Esto sucede durante la infancia; no cuentan las etiquetas, un mundo maravilloso nace ante nuestros ojos cuando lo único que necesitamos es nuestra imaginación y un amigo con el que compartir nuestros sueños.

Entra en nuestro espectáculo y diviértete ¿acaso importa cómo te llames?AGENDA CULTURAL Maig - Juny 2018

- 02 Maig:

20:00h. V Jornades d’animació a la lectura. Amb Félix Albo. Biblioteca.

- 03 Maig:

19:30h. IX Mostra d’Art JoséGa. Exposició de Fotografia per Vicente Martínez. Casa de Cultura. 19:30h. V Jornades d’animació a la lectura. Amb Inés Bengoa. Centre 3ª edat.

- 04 Maig:

18:00h. “Petit Teatre” Festival de teatre per a la infància. “La gallina de los huevos de oro” de Zum Zum Teatre. Auditori de la Casa de Cultura. 19:00h. Xarrada Qué Saps? Recomendaciones eficaces para acabar con la ansiedad. Biblioteca. 20:00h. XI Cicle de Música Antiga “Sancti Iohannis”. Confèrencia per Rubén Jordán. Salons Parroquials.

- 05 Maig:

12:30h. “Música a la Plaça” amb Albaladre Consort. Parc Municipal. 20:00h. Teatre “Estoy bailando” de Nos Movemos. Auditori de la Casa de Cultura. 20:00h. XI Cicle de Música Antiga “Sancti Iohannis”. Duo Pérez&Veldman. Parroquia.

- 06 Maig:

11:00h. V Jornades d’animació a la lectura. Tallers i actuació de del grup “Ball de San Vito”. CP Crist de la Pau. 12:00h. Creus de Maig. Casa d’Andalusia “Rafael Alberti” de Sant Joan d’Alacant. 20:00h. XI Cicle de Música Antiga “Sancti Iohannis”. The Archsduke’s Consort. Parroquia.

- 08 Maig:

17:00h. 18º Festival de Cine Sant Joan d’Alacant. Criatura Lab. Biblioteca Municipal.

- 10 Maig:

19:30h. 18º Festival de Cine Sant Joan d’Alacant. “Cinefòrum” Starship Troopers de Paul Verhoeven. Auditori de la Casa de Cultura. 20:00h. Jornades d’animació a la lectura. Amb Momi Ogalla. Biblioteca Municipal.

- 11 Maig:

17:00h. 18º Festival de Cine Sant Joan d’Alacant. MasterClass “Maquillaje Alfombra Roja”. Casa de Cultura.

- 12 Maig:

11:30h. 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant. Flashmob. Desde l’Ordana fins a Plaça Maissonave. 12:30h. 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant. “Música a la Plaça” The Red Apples, a Tarantino’s Motherf**ker Tribute. Plaça Maisonnave. 20:00h. Inauguració 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant. Auditori Casa de Cultura.

- 13 Maig:

19:00h. Estrena de “Nexos” de la secció de Dansa de la Jove Companyia d’Alacant. Auditori Casa de Cultura.

- Del 14 al 18 de Maig:

19:00h. Projecció de curtmetratges seleccionats del 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant. Auditori de la Casa de Cultura.

- 15 Maig:

18:00h. 18º Festival de Cinema de Sant Joan. Xarrada “Cómo se escribe un guión cinematográfico: De la oruga a la mariposa”. Casa de Cultura.

- 17 Maig:

19:00h. Xarrada Qué Saps? Usa tu cerebro al máximo, per Marta Ruipérez. Biblioteca Municipal.

Del 18 al 20 de Maig:

Festes de Mª Auxiliadora. Cañaret.

- 18 Maig:

18:00h. Taller Infantil. ¿Hacemos un libro?, impartit per Menti Iborra. Biblioteca Municipal. 18:00h. 18º Festival de Cine Sant Joan d’Alacant. Taller “Anima muñecos de plastilina con tu móvil”. Centre de Joventut.

- 19 Maig:

10:00h. 18º Festival de Cine Sant Joan d’Alacant. Planetario. Casa de Cultura. 20:00h. Clausura del 18º Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant. Auditori Casa de Cultura.

- 20 Maig:

12:00h. Concert de Primavera a cárrec de l’Orquestra de Pols i Pua de Sant Joan d’Alacant. Auditori Casa de Cultura.

- 21 Maig:

10:30h. Taller de memoria “Usa tu cerebro al máximo”. Centre 3ª edat.


AGENDA CULTURAL Maig - Juny 2018

- 24 Maig:

19:00h. Xarrada Qué Saps? El cerebro y las hormonas, per Marta Ruipérez. Biblioteca Municipal.

- 25 Maig:

19:00h. Exposició Joana Árias Sánchez. Casa de Cultura.

- 26 Maig:

20:00h. Coronació Regna i Rei del Casal de la 3ª edat. Auditori Casa Cultura.

- 27 Maig:

20:00h. Teatre “Julio César” de Teatro Epidauro. Auditori Casa de Cultura. Carrera Ciclista. Circuit urbà. “Premi Fogueres de Sant Joan”.

Del 1 al 3 de Juny:

Fira Andalusa. Plaça Maisonnave.

- 01 Juny:

18:00h. “Petit Teatre” Festival de teatre per a la infància. “Cuál es mi nombre...?” de Da.Te Danza. Auditori Casa de Cultura.

- 02 Juny:

20:00h. Exposició “Señales y Sirenas” de l’alumnat del Taller de Fotografia de la Regidoria de Cultura. Casa de Cultura. 21:00h. Cercavila del Foc. Eixida Plaza Constitució per Jaime I i Rambla, fins a Església Sant Joan Baptista.

- 09 Juny:

“VI Rallye 1000 corbes Costa Blanca. Trofeu Vila de Sant Joan 2018” Eixides en Rambla a les 8:00h i 16:00h. Lliurament de trofeus 19:00h, Plaça d’Espanya. Exposició de vehicles clàssics de 13:30 h a 16:00h i de 19:00h a 21:00h. 20:00h. Pregó i concert de Fogueres. Plaça José Carreras.

- 11, 12 i 13 Juny:

18:00h. Audicions SM La Paz. Auditori Casa de Cultura.

Del 14 al 17 de Juny:

Festes de Sant Antoni de Pàdua. Santa Faç.

- 15 Juny:

19:00h. Festival fi de curs tallers municipals de majors. Centre 3ª edat.

- 16 Juny:

19:00h. Exposició de manualitats de Lucentum Associació de mestresses de casa, consumidors i usuaris de Sant Joan. Casa de Cultura. 20:00h. Teatre “Canelobre, el vuelo de la mosca” de Atrapa Teatro. Auditori Casa de Cultura. 21:00h. Carrera Nocturna Fogueres de Sant Joan. Circuit urbà 5K i 10K.

Del 20 al 24 de Juny: Fogueres de Sant Joan.

Del 22 al 24 de Juny:

Fira modernista Fogueres de Sant Joan.

- 03 Juny:

- 23 Juny:

- 05 Juny:

- 25, 26, 27 i 28 Juny:

- 06 Juny:

- 29 Juny:

19:00h. Teatre “Nochevieja 1989” del alumnat del 19:00h. XV Campanya de concerts d’intercambis taller de teatre de la regidoria de Cultura. culturals. Parc Municipal. Colla “El sorroll” de casAuditori Casa de Cultura. telló i Colla “Els amuntegats” de Sant Joan. 20:00h. Concert académic SM La Paz. Auditori Casa 18:00h. Audicions SM La Paz. Auditori Casa de de Cultura. Cultura. 20:00h. Concert académic SM La Paz. Auditori Casa Orgull LGTBIQ+. de Cultura. 19:00h. Audicions Orquestra de Pols i Pua de Sant Joan d’Alacant. Auditori Casa de Cultura.

- 07 Juny:

19:00h. Xarrada Qué Saps? El cerebro optimista, per Marta Ruipérez. Biblioteca Municipal.

- 30 Juny:

21:00h. XXXV Festival d’orquestres de Pols i Pua. Auditori Casa de Cultura.


Este es el momento en que los amigos se multiplican

Y el momento de elegir tu mueble de exterior. Tienes tantas posibilidades que te será fácil sacar partido a tu espacio exterior. Y si tienes piscina, cuenta con nosotros para ponerla a punto. Infórmate en aki.es o en tu tienda

#tanfácilquenotelocrees

AKÍ SANT JOAN D’ALACANT – Ctra. Valencia, km 89


TEATRE 05/05 Estoy bailando

19:00h. Proyecto Nos Movemos - Castellano

“- ¿Y cómo bailas si no tienes música? - Pues cantas. - ¿Y cómo bailas si no puedes cantar? - Pues bailas en silencio. - ¿Y cómo bailas si te han hecho tanto daño que no puedes sostenerte en pie? - Pues bailas en la silla, pero te jodes, y bailas.” La fiesta es la máxima expresión de la paz, el amor y la alegría. Sin embargo, a lo largo y ancho del planeta y la historia, los regímenes autoritarios han prohibido, censurado o utilizado como propaganda, el arte, la cultura y la celebración, matándolos o pervirtiéndolos ¿la única manera de presentar batalla?: Bailar.

27/05 Julio César

20:00h. Teatro Epidauro - Castellano

Toda revolución nace de la utopía. La búsqueda de una sociedad más libre y justa impulsa al revolucionario a derrocar al tirano. Pero ¡ay si hace uso de la sangre en nombre del pueblo! Un caballo llamado ambición se le desboca en su fuero interno. El libertador se despoja de su vestimenta de revolucionario para adoptar el hábito del tirano. Shakespeare lo sabe. Se viste de forense para diseccionar los rincones más oscuros y complejos del alma humana.

03/06 Nochevieja 1989

20:00h. Taller Teatre Regidoria Cultura - Castellano

La Nochevieja de 1989 en la que Marisa Naranjo se atraganto con las campanadas dio el pistoletazo de salida a los años 90. Una década de cambios, tanto sociales, como culturales, que nos han convertido en la sociedad que somos hoy. Nochevieja 1989 es una comedia con doce fotogramas de aquella transición de los ochenta a los noventa: La transformación de la pareja, el papel de la mujer, la comunicación, el terrorismo, la reformulación del concepto de familia, la integración del colectivo LGTB… son algunos de los temas sociales que tratamos. No recomendada para menores de 18 años

16/06 CANELOBRE, el vuelo de la mosca 20:00h. Atrapa Teatro - Castellano

Canelobre es la historia, situada en los últimos momentos de la guerra civil, de dos amigos que trabajan como mecánicos reparando motores de los aviones modelo Polikarpov, también conocidos como Moscas, en la fábrica situada dentro de las grutas del Canelobre, dentro de la última zona republicana. Radiografía del alma humana, con dos personajes que no paran de discutir pero que, por otra parte, se quieren como hermanos. Encerrados en una cueva, protegidos del mundo exterior, el mismo mundo que les está esperando.

Entrada Lliure Aud. Antonio Gil


MÚSICA 04/05/06/MAIG XI Cicle Música Antiga “Sancti Iohannis” 20:30h - Entrada Lliure - Parroquia Sant Joan

Dia 4: Confèrencia per Rubén Jordán. Dia 5: Duo Pérez&Veldman. Dia 6: The Archsduke’s Consort.

20/MAIG Concert de Primavera

12:00h - Entrada Lliure - Auditori de la Casa de Cultura A càrrec de l’Orquestra de Pols i Pua de Sant Joan d’Alacant.

05/06/JUNY Concerts académic s SM La Paz

20:00h - Entrada Lliure - Auditori de la Casa de Cultura

23/JUNY XV Campanya de concerts d’intercambis culturals 19:00h - Entrada Lliure - Parc Municipal

Colla “El sorroll” de castelló i Colla “Els amuntegats” de Sant Joan d’Alacant.

30/JUNY XXXV Festival d’orquestres de Pols i Pua

20:00h - Entrada Lliure - Auditori de la Casa de Cultura Organitza l’Orquestra de Pols i Pua de Sant Joan d’Alacant.


DANSA 13/MAIG Nexos

de la Jove Companyia d’Alacant

19:00h - Entrada Lliure - Auditori de la Casa de Cultura NEXOS es un espectáculo de danza, pero también es la pieza angular de un proyecto que representa el presente y el futuro de la danza en el mundo. Danza contemporánea de la mano de tres coreógrafos consagrados: Asun Noales, Gustavo Ramírez Sansano y Sol Picó. Tres miradas muy diferentes con un origen común, Alicante, componen esta pieza interpretada por trece bailarines. Nexos es la prueba de que el arte es capaz de unir distintas sensibilidades, engarzarlas y ofrecer una experiencia diferente e impregnada de talento, pasión y sobre todo danza.

-Jove Companyia d’AlacantLa Jove Companyia d’Alacant es una entidad creada con el fin de profesionalizar el sector de las artes escénicas a través de la inserción laboral de los jóvenes estudiantes de las diferentes disciplinas y profesiones que engloba este sector. Contamos con tres sedes permanentes de la compañía en Sant Joan d’Alacant como primer municipio sede, así como en el Teatro Principal de Alicante y el Centre Cultural l’Escorxador d’Elx; con ello, se pretende establecer las sinergias necesarias para favorecer, entre otros, el sector de las artes escénicas en la provincia de Alicante. Queremos que los jóvenes puedan ejercer su primer empleo en el sector de las artes, tanto los artistas como otros profesionales del sector; productores, técnicos, maquilladores, diseñadores, escenógrafos, etc. con el objetivo de ganar los expertos suficientes para lanzarse al mundo profesional. Al fin y al cabo, se pretende crear esa sinergia entre los jóvenes pre profesionales y los profesionales que colaboran con este proyecto.

*Fotografías de Germán Antón


16.06 02.06 25.05 03.05

EXPOSICIONS

pintura//fotografia//escultura// instal·lació// intervenció// il·lustració // dibuix// art...

Exposició “IX Mostra d’Art JoséGa” de Vicente Martínez. A les 19:30 hores. Sala Pablo Lau de la Casa de Cultura. Fins al 18 de maig. Exposició pintura Joana Árias Sánchez, guanyadora “50º certamen de pintura Vila de Sant Joan”. A les 20:00 hores. Sala Pablo Lau de la Casa de Cultura. Exposició “Señales y Sirenas” del alumnat del taller de fotografia la regidoría de Cultura. A les 20:00 hores. Hall de la Casa de Cultura. Exposició de manualitats de Lucentum Associació de mestresses de casa, consumidors i usuaris de Sant Joan. A les 20:00 hores. Sala Pablo Lau de la Casa de Cultura.

CINE-FòRUM LITERARI Auditori Antonio Gil

Entrada Lliure 19:30 hrs V.O.S.E.

10.05 STARSHIP TROOPERS Paul Verhoeven (Estados Unidos, 1997). Está basada en la novela homónima de Robert A. Heinlein (1959).

En una sociedad futura, se arenga a los estudiantes para que se alisten en el ejército y se conviertan en ciudadanos. Johnny Rico se alista para seguir a su novia, pero acabará participando en una cruenta guerra contra los insectos del planeta Klendathu, tras la muerte de sus padres a causa de un meteoro lanzado por esos insectos contra su ciudad natal.


ACTIVITATS I ACTES

06 MAIG “Creus de Maig” Casa d’Andalusia “Rafael Alberti”. 18 al 20 MAIG “Festes de Mª Auxiliadora” Cañaret. 18 MAIG Taller Infantil “¿Hacemos un libro?” Impartit per Menti Iborra. 18:00h. Casa de Cultura. 21 MAIG Taller de memoria “Usa tu cerebro al máximo” 10:30h. Centre 3º Edat. 26 MAIG “Coronació Regna i Rei del Casal de la 3ª edat” 20:00h. Auditori de la Casa de Cultura. 27 MAIG Carrera Ciclista “Premi Fogueres de Sant Joan” Circuit urbá. 01 al 03 JUNY “Fira Andalusa” Plaça Maissonave. 02 JUNY “Cercavila del Foc” 21:00h. Eixida Plaza Constitució per Jaime I i Rambla, fins a Església Sant Joan Baptista. 09 JUNY “VI Rallye 1000 corbes Costa Blanca. Trofeu Vila de Sant Joan 2018” Eixides en Rambla a les 8:00h i 16:00h. Lliurament de trofeus 19:00h, Plaça d’Espanya. Exposició de vehicles clàssics de 13:30 h a 16:00h i de 19:00h a 21:00h. 09 JUNY “Pregó i concert de Fogueres” 21:00h. Plaça José Carreras. 14 al 17 JUNY “Festes de Sant Antoni de Pàdua” Santa Faç. 15 JUNY “Festival fi de curs tallers municipals de majors” 19:00h. Auditori Casa de Cultura. 16 JUNY “Carrera Nocturna Fogueres de Sant Joan” Circuit urbà 5K i 10K. 20 al 24 JUNY “Fogueres de Sant Joan” 22 al 24 JUNY “Fira modernista Fogueres de Sant Joan”

XARRADES

04 MAIG “Qué Saps? Recomendaciones eficaces para acabar con la ansiedad” Charla gratuita impartida por Víctor Rodríguez Sánchez,

conferenciante internacional y docente universitario sobre temas de salud mental. La ansiedad se ha convertido en uno de los mayores problemas de la Sociedad actual, afectando a 2 millones de personas en España que la sufren, empeora la calidad de vida y genera grandes costos sociales y económicos. 19:00h. Biblioteca Municipal.

17 MAIG “Qué Saps? Usa tu cerebro al máximo”

Por Marta Ruipérez, doctora en Neurociencias. El cerebro es un órgano fascinante del cual intentamos extraer toda la información posible para comprenderlo cada vez mejor. 19:00h. Biblioteca Municipal.

24 MAIG “Qué Saps? El cerebro y las hormonas” Por Marta Ruipérez,

doctora en Neurociencias. 19:00h. Biblioteca Municipal.

07 JUNY “Qué Saps? El cerebro optimista” Por Marta Ruipérez, doctora en Neurociencias. 19:00h. Biblioteca Municipal.


Auditorio@santjoandalacant.es 965 941 129