Page 1

2

KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA

16. svibnja 2013.

INOVACIJE KOJE GOSPODARSKI ŽIVOT ZNAČE

U Pleternici otvoren Tehnologijsko-inovacijski centar s Inkubatorom Tehnologijsko-inovacijski centar s Inkubatorom za razvoj ruralnog gospodarstva i poduzetništva je osmišljen kako bi se promovirale nove tehnologije, inovacije i općenito poduzetništvo u ruralnim područjima i pomoglo mladim poduzetnicima u njihovim prvim poduzetničkim koracima gospodarstva te osiguranje infrastrukturne, financijske i savjetodavne potpore inovativnim i tehnološki utemeljenim projektima. Ciljne skupine ovog projekta su postojeća mala i srednja poduzeća i nova mala i srednja poduzeća u županiji. Tehnologijsko-inovacijski centar s Inkubatorom će postati najvažnije mjesto u gradu za poduzetnike i obrtnike. Smješten unutar Poduzetničke zone Pleternica, to će biti omiljeno mjesto gdje se susjedi, ruralni proizvođači međusobno susreću, surađuju i razvijaju svoje poduzetničke ideje. Ovdje uče, razmjenjuju znanje i izgrađuju nove oblike U Pleternici je jučer otvoren Tehnologijsko-inovacijski centar s Inkubatorom za razvoj ruralnog gospodarstva i poduzetništva. Otvorenju su prisustvovali predstavnici Grada Pleternice i Požeškoslavonske županije te brojni drugi ugledni gosti iz političkog i gospodarskog života. 'Tehnologijsko-inovacijski centar s Inkubatorom veliki je projekt za Pleternicu i podu-

PRILOG POD POKROVITELJSTVOM

'Tehnologijskoinovacijski centar s Inkubatorom veliki je projekt za Pleternicu i poduzetnike. Osmišljen je da pomogne mladim poduzetnicima u njihovim prvim poduzetničkim koracima koji su najteži', Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice zetnike. Osmišljen je da pomogne mladim poduzetnicima u njihovim prvim poduzetničkim koracima koji su najteži. Projekt je sufinancirala Europska unija s učešćem od 60 posto, a ostala sredstva smo dobili iz državnih fondova', poručila je dogradonačelnica Pleternice i kandidatkinja za gradonačelnicu tog grada Antonija Jozić. Gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić također je istaknuo važnost ovog projekta.

'Kamo sreće da sam ja mogao koristiti usluge ovakvog centra kada sam se počinjao baviti poduzetništvom. Ovaj projekt je garancija gospodarskog razvoja Pleternice, a bez tog razvoja nema ni budućnosti ovog grada', rekao je Lucić. I župan Požeško-slavonske županije Marijan Aladrović također je u svojem izlaganju pohvalio ovaj projekt i istaknuo njegovu važnost. Promoviranje novih tehnologija Centar je osmišljen kako bi se promovirale nove tehnologije, inovacije i općenito poduzetništvo u ruralnim područjima. Aktivnost su usmjerene na povezivanje znanosti i

'Kamo sreće da sam ja mogao koristiti usluge ovakvog centra kada sam se počinjao baviti poduzetništvom. Ovaj projekt je garancija gospodarskog razvoja Pleternice, a bez tog razvoja nema ni budućnosti ovog grada', Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice suradnje i kooperacije koji mogu dovesti do novih poslovnih prilika za sve, kao i postupni prosperitet za proizvođače ili pružatelje usluga. Inkubator kao generator novih ideja Inkubator generira nove uspješne poduzetničke pothvate, ali je i mjesto koje promovira i širi pozitivnu energiju o poduzetništvu i proaktivnom načinu života. Tehnologijsko-inovacijski centar s Inkubatorom će smjestiti Pleternicu na kartu svjetskih 'business-friendly' područja, u kojima je zadovoljstvo i užitak raditi i stvarati. Grad Pleternica, zajedno sa svojim Poduzetničkim centrom prenijet će sva svoja znanja i iskustva na poduzetnike i pomoći im u razvoju njihove poduzetničke ideje. Grad Pleternica je dokazao kako zna privući bespovratna sredstva, ne samo iz ministarstava i državnih fondova, nego i iz pretpristupnih fondova Europske unije.

Uredi za rad poduzetnika Stanarima za inkubaciju nudi se 6 ureda, svaki ured u prosjeku ima 20 četvornih metara, od toga su dva ureda namijenjena ženama poduzetnicama - PINK OFFICE. Uredski prostori su fiksni i svi su jednako namješteni kvalitetnim uredskim namještajem što poboljšava uvjete rada i smanjuje početne troškove poslovanja. Inkubator ima i dvije hale namijenjene za proizvodne djelatnosti, svaka veličine 215 četvornih metara. Prostor proizvodnih hala je prazan tako da se može brzo i lako reorganizirati prema potrebama budućih stanara. Omogućen je priključak na svu potrebnu infrastrukturu u skladu s različitim sektorima koji će koristiti prostor. Stanari će se moći koristiti i moderno opremljenom konferencijskom dvoranom sa 36 sjedećih mjesta, te raspoloživim prezentacijskim setom. Stanarima će biti na raspolaganju i manja kantina. Na recepciji će biti internet kutak s dva računala priključena na internet kojima će se moći koristiti ne samo stanari već i svi posjetitelji centra. (I.K.)

Stanarima za inkubaciju nudi se šest ureda. Svaki ured u prosjeku ima 20 četvornih metara, od toga su dva ureda namijenjena ženama poduzetnicama - PINK OFFICE.

02  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you