Page 11

ssen - Billedred. Frede Rasmussen

Brolandvej 10 ● Bygget i 1920, da det tidligere hus brændte. ● Anna og Søren Sørensen boede der indtil Annas død i 1985. Da var Søren død ti år før. ● I 1986 flyttede Bent tilbage i barndomshjemmet.

Brolandvej 10, hvor Bent Sørensen bor.

fald til træning i Munke Mose hos storklubben OB og nåede nogle kampe på klubbens mellemrækkehold, men ikke divisionsholdet. En dygtig innerwing var han dog og rigeligt stærk til at blive en del af et stærkt Seden-hold efter OBtiden. Senere igen kom han så retur til AUI, Agedrup Ungdoms- og Idrætsforening, hvor fire brødre Petersen, Ove „Bizz“, Henning, Børge og Jørgen „Galla“ samt Helge Clausen og Aksel Vennekilde var nogle af de stærke medspillere. Lidt uhørt endte den lille klub i Mellemrækken lige under Fynsserien, og det blev nødvendigt med lys på banen i den mørke tid.

Telefonpæle kom i jorden og det første lysanlæg etableret. Det lyste kun visse dele af banen ordentligt op, og ingen ville i dag nøjes sådanne forhold. Det var dengang. Som 28-årig var den aktive karriere slut, men Bent er stadig OB’er om en hals, kommer på Odense Stadion, og skulle du løbe ind i ham i Brugsen eller i gang inde i haven, så er han yderst velorienteret om holdets situation. THRIGE

Ikke så snart var syv års skolegang på Agedrupvej slut, før en nabo fik Bent ansat på Thrige i Skibhuskvarteret som arbejdsdreng. Nærmere bestemt var jobbet at være kontorbud på driftskontoret, der skulle sørge for at beskeder kom frem til de rette i produktionen. Ikke en dårlig måde at lære virksomheden at kende på. For en ung mand uden præcise planer om en bestemt uddannelse kom tilbuddet som sendt fra himmelen: Kom i lære som elektromekaniker...

11

Læs videre i næste nummer af Agedrup Rundt, nr. 151.

Helge Rasmussen

Racercyklen kommer stadig frem, og badminton spiller 83-årige Bent Sørensen et par gange om ugen.

Helge Rasmussen er født i Agedrup og har været lærer på Agedrup Skole i en menneskealder. I dag arbejder han som meddeler på Fyens Stiftstidende. Denne artikel er skrevet af Helge efter samtale med Bent Sørensen.

AGEDRUP RUNDT 150 - OKTOBER 2019

Profile for Agedrup Kirke

AR150  

AR150  

Profile for agekirke