Page 11

Billedred. Frede Rasmussen 1950, og det blev et moderne hus med træk og slip og indlagt vand. Ikke mange havde det i byen. SAMLINGSPUNKT FOR UNGE

Anna kom til Odense fra Esbjerg for at komme i lære som modist, ved vi, men hvordan hun og hjemmefødningen Eigil fandt sammen, er uvist. Sikkert er, at de blev gift og flyttede ind i det nye hus, der i luftlinje vel ligger tre-fire hundrede meter fra Eigils fødehjem i Ræveskoven. Hun forlod hattemagerjobbet og blev medhjælpende hustru, og et par år senere kom sønnen Henning til verden. Og en tredje mand til familiens førerhus, for når far og mor arbejdede sammen, så lå og senere sad Henning i bilen. Vuggestue, dagpleje eller børnehave var en by i Rusland. Man skulle tro, han tog skade uden pædagoger om sig, men han klarede sig godt og havde et hjem med åbne døre. På et tidspunkt, da vi var unge sammen med Henning, var dagligstuen næsten hver aften befolket af unge mennesker, der fik serveret kaffe og småkager som den naturligste ting i verden. Der kunne sagtens være ti-tolv unge rundt i stuen, og fredag og lørdag gik det vildere til med et par øl eller tre, inden flokken drog på værtshus.

I starten blev affaldet kørt til Fredemarksgårdsvej. Efter sammenlægningen med Odense Kommune i 1970 kom der mere ordnede forhold.

ÆGGEKAGE OG TREDJE HALVLEG

Anna og Eigil kunne også omdanne stuen til et langt bord og invitere Fjordagers bedste fodboldhold på æggekage efter en kamp. Det blev ofte til en ret lang tredje halvleg, hvor de to glade givere tydeligt nød selskabet. Huset ligger stadig på Lunden 29 og ligner sit selv bortset fra, at der er kommet en garage til og en tilbygning mod Åsum-siden. Den blev bygget, da Annas bror, Hans, blev syg og manglede husly. Han flyttede ind og boede der til sin død ligesom Eigil selv. Nogle år efter ægtefællens død solgte Anna huset og flyttede i lejlighed i Saven. Her blev det til en god pensionisttid sammen med Thea Knudsen og andre ældre. Anna var også her et samlingspunkt og med i klubben, der nørklede

11 Anna og Eigils hus ligger stadig på Lunden 29 og ligner sig selv bortset fra, at der er tilført en garage og en tilbygning mod Åsum-siden.

til Mother Theresa og senere blandt meget andet til det lokale Bullerup-Agedrup Hallens Fond. Slægten lever videre i byen. Sønnen Henning og Kia Dyrehauge bor i Daltoften, og deres søn, Sune, bor med sin kone og søn på hjørnet af Markhaven og Lunden og driver Den Madglade. Rent faktisk i netop det hus, som Ejnar “Gas” Jensen, byens anden vognmand, byggede og boede i i mange år.

Helge Rasmussen Helge Rasmussen er født i Agedrup og har været lærer på Agedrup Skole i en menneskealder. I dag arbejder han som meddeler på Fyens Stiftstidende. Denne historie om Anna og Eigil Dyrehauge baserer sig på Helge Rasmussens hukommelse, men i højere grad på samtaler med Henning Dyrehauge, der også har leveret billederne.

AGEDRUP RUNDT 145 - DECEMBER 2018

AR145  
AR145