Page 11

leje, men han kom ikke. Hvor hård kan et menneske være, spørger jeg mig selv om endnu. Faster døde i Revninge, det sidste sted hun kom til at bo. Jeg var elleve år da hun døde. Jeg holdt utrolig meget af hende. Hun var altid sød, mild og kærlig, og jeg tror også hun holdt af mig. Jeg var jo en pige.

Poul blev en omflakkende sjæl. Han kom ind som soldat og blev gift, mens han var soldat, fik en datter og rejste til Grønland uden kone og barn. Der blev han i hele sit arbejdsliv. Hvorfor mon? Han var barn af en anden mand, som han ikke boede hos, havde kun sin mor, så aldrig sin halvbror, måtte flakke om med sin mor sammen med hendes mand, som ikke var hans far. Hvordan tror I, det må have været.

FAMILIEBESØG PÅ SJÆLLAND

BESØG AF FRITZ

Billedred. Frede Rasmussen

Olaf og hans kone var gode og fine mennesker. De kendte jo hele historien om, hvordan Kathrine var blevet fordrevet med sin søn, og hvordan faren derefter opdragede Fritz til at hade sin mor. Men ingen talte med eller til ham, man blandede sig ikke frivilligt i hans affære. Poul var Olafs søn, det vidste begge ægtefæller. De var begge så glade for

Tænk, en skønne dag stod der en mand i gården hos os. Han hed Fritz, fasters søn. Han ville meget gerne se sin mors fødegård og hans familie. Min far var jo hans morbror. Han havde sin kone og børn med, fasters børnebørn. Det var en underlig dag. Jeg ved ikke, hvad de snakkede om. Det var far og Fritz, der talte sam-

Kathrine i den hvide kjole, en ukendt dame og Kathrines bror (Kathrine Sørensens far).

besøgte hendes fødehjem? Man kan jo bilde et barn meget ind en tid, men ikke for altid. FASTERS OLDEBARN

Pludselig en dag for et par år siden får jeg besøg af fasters oldebarn med mand og børn. Hun havde fundet sin slægt gennem kirkebøgerne. Hun kom alene for at få fortalt sin oldemors historie. Hun havde hørt om Kathrine, og ville gerne høre mere om hende og, hvordan historien egentlig var, og om det virkelig kunne passe, hvad hun havde fået fortalt. Til gængæld fik jeg historien fra den anden side, men der var ikke meget at sige. Kun navne som stod i kirkebøgerne. Hun fik samme historie som I nu har fået. I bund og grund tror jeg, man gjorde tre mennesker fortræd. Poul, Fritz og Kathrine!

11

Det var afslutningen på Kathrine Sørense fortælling om sin faster Kathrine.

Familiebesøg hos Olaf og hans kone i deres have.

Poul, at de inviterede os alle over i en weekend: far, mor, faster og hendes nye mand, Niels, Poul og jeg. Olaf ville gerne se sin søn vokse op. Poul var også på sommerferie hos Olaf og hans kone. Men af en eller anden grund slog Poul hånden af sin far Olaf. Det har jeg aldrig forstået.

men, men da var hans mor død for længst. Hvordan tror I så Fritz har haft det, da han kunne begynde at tænke over sin mor og måske havde fået alle hendes breve? Ja jeg kan kun gætte. Men sådan går det ofte. Hvorfor kom han ellers og

Kathrine Sørensen Kathrine er født på Agedrup Lindegaard og bor der som 7. generation stadig. Hun har i 10 år været formand for Ældre Sagen i Odense, har bl.a. været i Agedrup Menighedråd i 8 år og i Fyens Stiftsråd i 6 år. Har også været 1. suppleant til Odense Byråd. P.t. går hun op i at male og har en del udstillinger rundt i landet.

AGEDRUP RUNDT 144 - OKTOBER 2018

AR144  
AR144