Page 1

Catàleg de les biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre Què és un catàleg? Un catàleg és una relació de tots els materials que hi ha a la biblioteca, i indica el lloc i l’estat en què es troben aquests documents. Per a què serveix el catàleg Argus? Per saber quins documents tenim a la Biblioteca Pública de Tàrrega. També podem saber els documents que hi ha a la resta de biblioteques de Catalunya. Com hi hem d’entrar? Entrarem a la pàgina web http://elmeuargus.biblioteques.gencat.cat/search*cat Com podem buscar els documents? -Per títol. -Per autor. -Per paraula clau. -Per matèria.


Cerca per Títol Quan farem la cerca per títol? Farem aquest tipus de búsqueda quan sapiguem el títol exacte del document. Com es fa? 1. Primer de tot triarem la biblioteca de Tàrrega. 2. Després seleccionarem la cerca per títol. 3. En tercer lloc escriurem el títol a l’espai en blanc.

Recorda! Sempre que el títol comenci per un article, aquest no s’ha de posar. Exemple: Busco un llibre que es titula: Els dracs estan de pega A l’espai en blanc posarem: dracs estan de pega


Cerca per Autor Quan farem la cerca per autor? Farem aquest tipus de búsqueda quan sapiguem l’autor del document. Com es fa? 1. Primer de tot triarem la biblioteca de Tàrrega. 2. Després seleccionarem la cerca per autor. 3. En tercer lloc escriurem el nom de l’autor a l’espai en blanc.

Recorda! Per buscar per l’autor de l’obra, sempre s’ha de posar el cognom seguit d’una coma i el nom. Mai posarem primer el nom i després el cognom. Exemple: Busco els llibres de l’escriptor Enric Larreula A l’espai en blanc posarem: Larreula, Enric


Cerca per Paraula clau Quan farem la cerca per paraula clau? Farem aquest tipus de búsqueda quan només sapiguem algunes paraules soltes que identifiquen el document. Com es fa? 1. Primer de tot triarem la biblioteca de Tàrrega. 2. Després seleccionarem la cerca per paraula clau. 3. En tercer lloc escriurem totes les paraules que sapiguem sobre el document a l’espai en blanc.

Exemple! Busco una película del Harry Potter que sé que al títol té la paraula piedra, pèro no recordo res més. A l’espai en blanc posarem: harry potter piedra


Cerca per Matèria Quan farem la cerca per matèria? Farem aquest tipus de cerca quan busquem documents sobre un tema en concret, però no sapiguem cap títol ni autor en concret. Com es fa? 1. Primer de tot triarem la biblioteca de Tàrrega. 2. Després seleccionarem la cerca per matèria. 3. En tercer lloc escriurem la matèria a l’espai en blanc.

Exemple! Busco llibres i dvd que parlin dels planetes. A l’espai en blanc posarem: planetes Sortirà un llistat de llibres i dvd que tracten aquest tema.

Argus per a nens  
Argus per a nens  

Document d'ajuda per fer la cerca al catàleg Argus i dirigit als alumnes de primària.

Advertisement