Skogsnolia 2019

Page 9

Skogsnolia delar ut jämställdhetspris I år kommer Skogsnolias nyinstiftade jämställdhetspris att delas ut under mässans genomförande. Priset kommer att gå till en utställare som utmärkt sig för sitt arbete med jämställdhet, öppenhet och normkritik under mässans genomförande. Priset delas ut lördagen den 15 juni klockan 12.00 på samma scen som invigningen (vid tävlingsbanorna).

Checklista för att visa ökad bredd Till alla utställare har det skickats en checklista som tagits fram tillsammans med branschen. Den innehåller viktiga frågeställningar kring allt från marknadsföring och representation inför genomförandet av mässan. Där finns punkter med som bland annat: Vem riktar vi oss till vår monter? Vem exkluderar vi och varför? Med finns också punkter som: Har vi förutfattade meningar kring vilka som kan tänkas vara intresserade av innehållet i montern?

Skotartävling och nordisk landslagsduell i Timbersports Sågspån och träflisor yr när Timbersports gör avstamp på Skogsnolia den 13–15 juni. Dessutom avgörs skol-SM i skotarkörning på mässan. På torsdagen har svenska landslaget en uppvisning av de spektakulära grenarna i Timbersports. På fredag och lördag bjuds det norska landslaget in till en actionfylld tävling. Timbersports lockar fans över hela världen och är känt för att vara en publikvänlig, spännande och adrenalinfylld sport med en entusiastisk publik. Sporten har sitt ursprung i USA, Kanada, Nya Zeeland och Australien som yrkestävling för skogsindustrin. Den andra tävlingen är skol-SM i skotarkörning – öppen för alla gymnasieelever på landets naturbruksgymnasium. Efter vårens regionala uttagningar i Kalix, Ljusdal och Kalmar gör nu finalisterna upp i den stora finalen på Nolia. Enligt Ebbe Lindberg, tävlingsansvarig på SE Skogsentreprenörerna som arrangerar tävlingen, har den blivit allt viktigare för att synliggöra branschen och skickligheten som krävs: – Många tror ju att det handlar om att manövrera maskinen, men lika viktigt är ju

FOTO: Sebastian Marko

att effektivt och rationellt kunna planera trakten. Missa inte de rafflande tävlingarna. Tävlingsområdet för skol-SM hittar du i anslutning till Skogsentreprenörernas Loggers Camp vid monter 2058 och Timbersports hittar du vid monter 2031.

SÅGA SNABBARE. SÅGA LÄNGRE. SÅGA BÄTTRE.

Husqvarna

VÄLKOMEN TILL VÅR MONTER PÅ SKOGSNOLIA Se våra nyheter Husqvarna 550 XP® Mark II /545 Mark II

Skogsnolia | 13-15Juni Juni2019 2019- - 99 Skogsnolia | 13-15