__MAIN_TEXT__

Page 45

N a t ion e ll t / in t e r na t ion e ll t

Näringsminister Annie Lööf gästar Matrona Näringsminister Annie Lööf besöker i september Matrona, det kvinnliga affärsnätverket som startade i Solna och som numera finns utbrett över hela Storstockholm.

M

Av Christer Fälldin Foto Anna-Karin Nyman

ötet med Annie Lööf blir ett speciellt möte där alla medlemmarna i de olika Matrona-grupperna deltar. Men mötet kommer även att vara öppet för en del gäster. – Vi kommer att bjuda in några personer som inte är med i nätverket. Jag gissar att vi blir ett hundratal personer, det brukar vi vara på våra stora event. Jag brinner för entreprenörskap och har också skickat ett ex av min bok, Våga Vilja Företag till Annie Lööf, säger Lena Törner, grundare av Matrona.

Mötet sker i början av september, exakt dag, plats och lokal är ännu inte fastställt. Matrona har uppmärksammats mycket i medierna för att vara ett renodlat affärsnätverk med fokus på affärer. – Vårt framgångskoncept i Matrona är att vi fokuserat på stora företag som medlemmar. Därför gör vi också massor med business i Matrona och vi känner oss oerhört hedrade i Matrona över att näringsministern vill besöka oss, säger Lena Törner.

Matrona föder Patrona

– ett nytt manligt affärsnätverk Lena Törner, skaparen av det kvinnliga affärsnätverket Matrona, tar i höst ett gränsöverskridande steg. I augusti startar hon ett nytt nätverk – för män. Varumärket blir Patrona, förstås.

F

Av Christer Fälldin

örsta mötet sker sannolikt i augusti, men datum är inte helt spikat ännu. Ett antal initiala informationsmöten för att kunna starta nätverket hålls före sommaren, bla på Ballbreaker. Varför startar du ett nytt manligt affärsnätverk – som kvinna? – Det är så många män som har bett oss genom åren att göra det. De har varit gäster på någon av våra Matronagrupper, och de har verkligen uppskattat Matrona-businessen, som de har uppfattat som ett mycket bra affärsnätverk, säger Lena Törner, grundare av Matrona.

Aff ärsplats 45

Profile for Dino Mujkanovic

Affärsplats Solna #3  

Affärsplats Solna är ett lokalt affärsmagasin som produceras av MDG Publishing i ett samarbete med Solna Stad och Affärsverkstaden.

Affärsplats Solna #3  

Affärsplats Solna är ett lokalt affärsmagasin som produceras av MDG Publishing i ett samarbete med Solna Stad och Affärsverkstaden.

Advertisement