Page 1

Numele şi prenumele

semnătura

data

nota

semnătura

PERFORMANŢE DE ZBOR ŞI PLANIFICAREA ZBORULUI chestionar examen – eliberare / revalidare / reînnoire licenţă pilot de Aeronave Ultrauşoare Motorizate – MOTODELTAPLAN

1. Cum este afectată distanţa de decolare când la bord sunt 2 persoane şi rezervorul de combustibil este plin? a) creşte; b) scade; c ) nu se modifică.

a) nimic deosebit dacă temperatura în atmosferă este sub zero grade; b) nu sunt afectate performanţele motorului; c) supraalimentarea motorului cu benzină şi înecarea acestuia.

2. Dacă în zbor, un lateu de pe intrados cade din buzunar este posibil: a) să afecteze manevrabilitatea; b) să deterioreze elicea.

8. La decolare este indicat să se planifice o distanţa de rezervă? a) da, poate fi folosită pentru aterizare în caz de oprirea motorului; b) nu, se ţine cont doar de lungimea de decolare specificată în Manualul de Intreţinere şi Exploatare;

3. IAS reprezintă? a) viteza indicată la bord; b) viteza reala faţă de fileurile de aer; c) viteza fată de sol. 4. Daca în zbor motodeltaplanul trage în dreapta se verifică după aterizare: a) curbura lateurilor; b)unghiul dintre redresoare şi borduri; c) presiunea în roţile trenului. 5. Factorii atmosferici care pot duce la jivraj sunt: a) viteza vantului; b) presiunea atmosferică scăzută; c) temperatura scazută şi umiditate crescută. 6. Dacă înainte de pornirea motorului pilotul nu verifică poziţia manetei de gaze (MG): a) este o greşeală gravă care poate duce la deteriorarea motodeltaplanului; b) nu este important daca nu se specifică in Manualul de Intreţinere şi Exploatare; 7. Dacă după pornirea motorului pilotul uită şocul tras ce se poate întâmpla în zbor?

9. Neefectuarea lucrărilor regulamentare poate afecta performanţele zborului? a) nu; b) da; c) în unele cazuri. 10. Creşterea vitezei de zbor duce la? a) creşterea rezistenţei la înaintare; b) efort mai mare pe bara de comandă; c) solicitarea mai mare a structurii aripii.

Performante umane si limitari - 2 - motopara  

Performante umane si limitari - 2 - motopara

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you