Page 26

Figura 7. Ghidul trebuie să explice participanților cum se identifică anumite specii de animale, utilizând determinatoare tipărite (foto Dan T. Ionescu)

Va observa în același timp dacă toți participanții au acces la observații și sunt mulțumiți de ceea ce văd sau aud (Figura 7). La tururile unde există participanți cu cerințe diferite (de exemplu pentru păsări, libelule, sau păsări și broaște), ghidul va trebui să organizeze în așa fel excursia încât toți turiștii să fie satisfăcuți. Există și situații în care participanții sunt fie începători, fie total neinițiați în cunoașterea faunei sălbatice. 24

Un tip special de tură este cel destinat inițierii turiștilor în determinarea animalelor pe teren, participanții putând fi adulți sau copii. Programul turistic va fi unul special, accentul fiind pus pe activitatea de observare și comportamentul turiștilor în natură. Ghidul va pune participanții în temă referitor la aceste aspecte, cel mai simplu printr-un material tipărit și discutat în teren cu aceștia.

Profile for Association of Ecotourism in Romania

Observarea faunei si florei  

Manual de bune practici pentru ghizi

Observarea faunei si florei  

Manual de bune practici pentru ghizi

Profile for aerbrasov
Advertisement