AEGEE-Enschede Magazine

Page 1Welkom!

Hoii kersverse kiddo of ondertussen misschien al wel lid! Allereerst welkom in Enschede en welkom bij AEGEE. Voor je ligt het AEGEE magazine van 2020, een special edition voor de Kick-In. In dit magazine vind je alles over de Kick-In, het studentenleven in Enschede en van alles over de AEGEE. Wil jij het beste uit je studententijd halen? Ben je benieuwd wat AEGEE jou kan bieden? Ga comfortabel zitten en neem rustig de tijd om het magazine door te lezen. Natuurlijk is de Kick-In dit jaar allemaal net even wat anders. Als commissie hebben wij dit ook wel gemerkt met de voorbereidingen; van een fysieke KickIn, naar alles online, naar een beetje fysiek & beetje online. Ondanks dat hopen we dat je een supergave tijd gaat beleven tijdens de Kick-In en daarna. Wil je meer weten van AEGEE? Neem dan ook eens een kijkje op onze website, volg ons op Instagram en Facebook.

Welcome! Hi Fresh Kiddo or new member!

Firstly, welcome in Enschede and welcome at AEGEE. You are reading AEGEE magazine of 2020, a special edition of the Kick-In. In this magazine you can find everything about the Kick-In, the student life in Enschede and everything about AEGEE. Do you want to have the best student life? Are you curious what AEGEE has to offer you? Sit back and take your time to read the magazine! Of course this year is slightly different than previous years. As a committee, we had to adjust our program many times. From fully physical to fully online, to both physical and online. Despite all this, we hope you will enjoy your Kick-In and the time after that! Do you want to know more about AEGEE? Take a look at our website and follow us on Instagram and Facebook.

We wish you lots of fun with your study and see you We wensen je veel plezier met je studie en soon at AEGEE! hopelijk zien we jou bij AEGEE langs komen! Kind regards, the AEGEE Kick-In Committee 2020 Groetjes namens de Kick-In commissie 2020 van AEGEE Lukas, Job, Bram, Jochem, NilĂŠ, Jacomine, Eline en Chiel Lukas, Job, Bram, Jochem, NilĂŠ, Jacomine, Eline en Chiel

3


Inhoud Inhoud 02 Open 04 Kick-In 06 Ervaringen leden 08 Vrienden voor 10 het Leven Disputen 12 Jaarclubs 14 Asterion 16 Avontuur 18 Activiteiten 20 Europa 22 Enschede 24 Highlights 26 Activisme 28 Commissies 30 Bestuur 32

24

22


20 06 30 12 20

10


OPEN

“We zijn dé open studentenverniging, en daar zijn we trots op”


Open – Zonder ontgroening en hiërarchie zijn wij dé open gezelligheidsvereniging van Enschede. Bij AEGEE geloven we in het creëren van goede vriendschappen op basis van gedeelde positieve ervaringen. ‘Open’ gaat bij ons verder dan het niet hebben van een ontgroening. Je ziet het elke activiteit, borrel of feest terug. Niet is verplicht, iedereen is er altijd omdat ze er willen zijn. Iedereen is gelijk en samen maken we het leuk!

kick-in 06 Haip & KAMP 07 leden 087


kick-in AEGEE-Enschede is een studentenvereniging, wat betekent dat we een vereniging zijn voor studenten van alle soorten studies, achtergronden en afkomsten. Iedereen die studeert is welkom. Bij AEGEE, dé open studentenvereniging van Enschede, betekent dit ook echt welkom. Je hoeft dus niets te bewijzen, we hebben geen verplichte introductie of hiërarchie. Bij AEGEE-Enschede geloven we in goede vriendschappen, op basis van positieve ervaringen. Deze ervaringen lopen uiteen van zeildagen tot gave feesten, van skireizen tot interessante lezingen en van gala’s tot cantussen. Kortom: voor ieder wat wils. Welkom! Welkom in Enschede en welkom bij AEGEE! Jouw studententijd in Enschede is vandaag begonnen en zal de beste tijd van je leven worden. Natuurlijk is dit jaar alles net even wat anders, maar ondanks alles ga jij ook de gaafste Kick-In hebben en je studentenleven een super start geven! Deze week zal vol zitten met activiteiten waardoor jij Enschede en het studentenleven zal leren kennen. We moedigen je aan om dit echt te gaan ontdekken, dus doe lekker mee met de activiteiten van de Kick-In. Daarnaast heeft AEGEE ook nog een eigen programma waarmee we jou een nog gavere tijd willen geven. Zo kun je meedoen met de grootste Pubquiz van Enschede, dagelijks gave prijzen winnen met uitdagende challenges en genieten van live muziek!

AEGEE Pubquiz Het is alweer acht jaar geleden sinds de eerste AEGEE Pubquiz. Inmiddels is het uitgegroeid tot hét evenement van de Kick-In. Met ruim 1500 deelnemers verspreid over twaalf kroegen op en om de Oude Markt is het de grootste activiteit van de Kick-In. Dit jaar zal de eerste online editie van de pubquiz zijn. De quiz zal via een livestream te volgen zijn en heel Enschede kan meedoen! De deelnemers van de Kick-In kunnen fantastische prijzen winnen, zoals waardebonnen van de beste horeca uit Enschede!

8


HAIP Na de Kick-In is het tijd voor Het After Intro Programma, oftewel de HAIP, de introductieperiode van AEGEE-Enschede. De HAIP is dĂŠ manier om AEGEE te leren kennen! Tijdens Het After Intro Programma leer je in de eerste vier weken van het nieuwe collegejaar de vereniging en haar leden kennen. Mee doen? Dat kan! De HAIP is hĂŠt moment om de vereniging te leren kennen en deel te nemen aan een van de gave activiteiten. Wil je nou meer weten of je aanmelden voor de HAIP? Kijk dan op de website of vraag een lid van de HAIPcommissie! Om mee te doen aan de HAIP hoef je (nog) niet lid te zijn van AEGEE, waardoor het de ideale manier is om te bepalen of AEGEE bij jou past en jij bij AEGEE past! Kamp Naast de HAIP om de vereniging te leren kennen, is er ook jaarlijks een kamp weekend in het begin van het collegejaar. Op deze manier leren de eerstejaars de vereniging kennen en de vereniging ook de nieuwe leden. Ook als je (nog) niet lid bent, kun je mee op kamp en zo bepalen of AEGEE de vereniging is die bij jou past!

9


babs, 20

Rik, 22

Student Popacademie & MediaMusic

student Business & IT

Hi! Ik ben Babs, een tweedejaars. Tijdens mijn eerste jaar aan ArtEZ, het conservatorium van Enschede, merkte ik dat ik in een enorme ‘muziek bubbel’ was beland. Alle studenten in mijn omgeving waren dag in dag uit met hetzelfde bezig: muziek. Begrijp me niet verkeerd, ik praat dolgraag over muziek, maar het leek me ook wel eens verfrissend om in contact te komen met andere studenten. Me inschrijven bij een studentenvereniging leek me daarom een goede oplossing! Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld voor ik me inschreef bij AEGEE, AEGEE heeft in mijn ogen zo’n andere sfeer dan de andere studentenverenigingen in Enschede. AEGEE sprak me aan omdat ik mijn eerste keer op de kroeg al echt een ‘doe lekker wat je wil, alles is oké’ sfeer proefde. AEGEE sprak me aan omdat ik meteen met open armen ontvangen ben. AEGEE sprak me aan omdat er zoveel verschillende mensen rondlopen, met verschillende karakters en verschillende verhalen. AEGEE is perfect voor mij.

Hoi, ik ben Rik Smale en ik ben vijfdejaars AEGEE lid. Ik ben in september 2016 begonnen met Business en IT, waar ik nu nog met veel plezier mee bezig ben. In de Kick-In kwam ik bij een AEGEE doegroep terecht en daar heb ik al veel gezien van AEGEE. Aan het eind van de Kick-In besloot ik lid te worden. De enkele twijfels die overbleven, verdwenen tijdens de HAIP. AEGEE is een vereniging vol leuke mensen waarbij ik mijzelf kan zijn. AEGEE kost net zoveel tijd als je er in wil stoppen, je kiest zelf of en welke commissies je wil doen en wanneer je naar de kroeg gaat. Het mooie bij AEGEE is dat niemand je raar aankijkt als je een keertje niet naar de kroeg bent geweest. Daarom is AEGEE juist heel goed te combineren met je studie.

Ik heb me bij AEGEE ontzettend kunnen ontwikkelen als persoon. Ik heb veel geleerd over samenwerken en het organiseren van activiteiten. Ook heb ik hele leuke vriendengroepen geIk zou AEGEE-Enschede in één zin kunnen ommaakt zoals mijn dispuut ΚΑΔΜΟΣ. In één zin zou schrijven, maar ik doe het met één woord: grenik AEGEE omschrijven als een gezellige, diverse zeloos. Je raakt nooit uitgepraat, er is altijd wat te vereniging waarin ieder zijn plekjekan vinden. beleven en er is altijd wat te leren. AEGEE heeft áltijd wat te bieden en de ervaringen die je opMijn hoogtepunt bij AEGEE was mijn jaar als sodoet bij AEGEE, blijven je mogelijk ook voor altijd ciëteitsbestuurder. Hierbij heb ik met mijn medebij. bestuurders een jaar lang voor de kroeg mogen zorgen en alle leden mogen verwelkomen in AsteMijn hoogtepunt bij AEGEE was misschien wel rion op vele gave borrels, activiteiten en feesten! de HAIP, de introperiode van AEGEE, want hoe wij toen werden ontvangen, als eerstejaars, was Volgend jaar ga ik mij focussen op het afronden van heerlijk. We kregen alle aandacht, werden regemijn bachelor, maar je zult mij nog steeds elke week lmatig aangesproken en konden daardoor ook in de kroeg zien. Daarnaast blijf ik de penningmeester goed de leden van AEGEE-Enschede leren kenondersteunen bij het controleren van de boekhoudnen. Verder was de invulling van die periode ook ing samen met de rest van de KasControle commissie. hartstikke leuk: toffe activiteiten, gekke feestjes. Ik heb enorm genoten van die periode want we zijn toen echt met open armen verwelkomt.

10


Sanne, 22

Casper, 25

Student Industrial Design

student Advanced Technology

Mijn naam is Sanne Meijer, ben nu vierdejaars lid en studeer Industrieel ontwerpen. Ik ben lid geworden omdat ik bij een AEGEE doegroep zat waarmee ik een super leuke Kick-In heb beleefd. Daarna heb ik nog heel lang getwijfeld omdat ik eigenlijk niet ook nog wilde sporten en dacht dat ik dan niet meer aan studeren toe zou komen. Maar juist het feit dat niemand mij toen gepusht heeft om lid te worden, was genoeg om me over de drempel te halen.

Hoii! ik ben Casper de Regt, 5e jaars student, Advanced Technology bachelor/Sustainable Energy Technology master. In mijn eerste jaar ben ik lid geworden bij AEGEE omdat ik op zoek was naar een leuke groep studenten om een gave studententijd mee te beleven.

Als eerstejaars ben ik niet zo veel bij AEGEE activiteiten of kroeg avonden geweest. Ik zat eigenlijk alleen met mijn jaarclub zodat ik de leuke mensen toch sprak, maar genoeg tijd overhield om te studeren. Dat is wel veranderd, in mijn tweede jaar heb ik een commissie gedaan en heb daarna een jaar bestuur gedaan. Nu steek ik nog steeds veel tijd in commissies, gewoon omdat ik dat zo leuk vind om met de mensen iets neer te zetten. Aan de ene kant heel veel leuke ervaringen op borrels en activiteiten en gewoon een groep mensen waar je lief en leed mee kan delen. Maar aan de andere kant heb ik er ook veel van opgestoken, van verschillende workshops, maar ook de commissies en het bestuur. AEGEE is voor ing waar iedereen

mij een verenigzijn plek kan vinden.

Volgend jaar ga ik met mijn master beginnen, dus ik moet nog even kijken hoeveel tijd ik overhoud. Studie gaat natuurlijk wel voor. Maar het lijkt me wel heel leuk om nog een grote commissie zoals de Kick-In te doen komend jaar.

AEGEE-Enschede biedt dit, naar mijn ervaring, het beste. Ik heb ook niet getwijfeld om lid te worden, de leden van AEGEE paste het beste bij me. De beste ervaringen van mijn studententijd hebben plaatsgevonden bij AEGEE. Vakanties met mijn jaarclub en dispuut, kerstdiners en gala’s; na vijf jaar studeren is er te veel om op te noemen. Ik woon in de stad, dus de kroeg is voor mij een plek waar ik altijd naartoe kan gaan. Door commissies en mijn dispuut, P.C.S.A. Incognito, heb ik veel ervaringen opgedaan in het organiseren van activiteiten. Tegelijkertijd bouw je op deze manier ook al een groot netwerk op, binnen en buiten Enschede. Natuurlijk als “de beste vereniging van Enschede” maar AEGEE biedt ook iets unieks, een ongedwongen studententijd met een extreem groot Europees netwerk. In mijn eerste jaar ben ik mee geweest op de Belgische Bier en Abdijentocht (de BBA), waarbij we drie dagen lang met de vereniging langs vele Abdijen in België zijn gereisd. Ook de jaarclubvakantie in mijn tweede jaar staat me nog erg goed bij. In twee weken zijn we met de jaarclub op bezoek geweest bij AEGEE-Budapest, -Praag, en -Wenen.

Het leukste wat ik met AEGEE heb gedaan was een bootborrel met mensen van AEGEE-Leiden. Na mijn bestuursjaar kende ik al een aantal mensen, maar op de boot leerde je snel mensen kennen die je op het feest, maar ook op andere borrels samen met AEGEE-Leiden weer tegen komt.

11


vrienden voor

“hier kan iedereen zijn wie die wilt zijn”


het leven

Vrienden voor het leven – Bij AEGEE-Enschede bouw je een groep hechte vrienden op waar je nog lang na je studententijd op terug kunt vallen. Vanaf het begin zul je kennis maken met gelijkgestemden binnen de vereniging AEGEE-Enschede kent zes disputen, dit zijn verticale verbanden van een groep die samen een bepaalde band hebben. Een verticaal verband houdt in dat er leden uit verschillende lichtingen in zitten. Om alle nieuwe leden eerst de kans te geven om een jaarclub te vormen worden eerstejaars pas vanaf 1 februari benaderd om mee te borrelen met de disputen.

jaarclubs 12 disputen 14 onze kroeg 1613


Jaarclubs In je eerste jaar bij AEGEE vorm je een jaarclub tijdens het jaarclubtraject. Dit is een groep die je vormt met anderen van je jaarlichting. Jaarclubs zijn vriendengroepen die samen activiteiten doen zoals samen eten of op vakantie gaan. Jaarclubs die lang bestaan en actief zijn bij de vereniging kunnen eeuwig worden door activiteiten of feesten te organiseren. Het Jaarclubtraject Het jaarclubtraject is er om je kennis te laten maken met je lichtinggenoten om zo uit te zoeken met wie je een jaarclub wil vormen. Hiervoor organiseert de vereniging leuke activiteiten zoals poolen of karten. Ook zijn er gezellige avonden waar je langs gaat bij oudere jaarclubs om mee te maken wat een jaarclub inhoudt. Brief inleveren Als je een groepje gevonden hebt, ga je je bekend maken aan het bestuur. Dit gebeurt via een brief waarin je de naam van de jaarclub, de leden en je proost beschrijft. Deze brieven zijn vaak op een ludieke manier gemaakt. Een jaarclub heeft een stalen buis dichtgemaakt waarin een puzzel zat, een andere jaarclub heeft de brief geschreven op een rolmaat, en weer een andere jaarclub heeft een USBstick ingeleverd, waarop de brief in morse code te horen was, maar dan met kip-geluiden in plaats van piepjes. Presentatie Na een brief gestuurd te hebben kan je gaan voorbereiden voor de presentatie van je jaarclub voor de vereniging. Dit is hĂŠt moment om je jaarclub, logo en naam te laten zien. Hiervoor kan je allerlei manieren verzinnen om het te laten zien zoals een video of presentaties op aparte objecten zoals een luxaflex. Na de presentaties krijg je als je jaarclub groepen langs die je feliciteren. Verder met je jaarclub Zodra je officieel een jaarclub bent, houdt het natuurlijk niet op. Je kan als groep samen activiteiten gaan doen, gezellig samen avondeten voordat je naar onze kroeg Asterion komt of samen op vakantie gaan. Samen met je jaarclub is elke activiteit geweldig. Een jaarclub is je vriendengroep met wie je een geweldige studententijd tegemoet gaat.

Jaarclubtraject 2020 begint direct na de HAIP!

Interesse? Meld je bij bestuur voor meer informatie over de activiteiten!

14


genootschappen Binnen de vereniging hebben we groepen mensen die een gedeelde interesse hebben en daarom een genootschap hebben gevormd. Deze genootschappen organiseren activiteiten die over hun interesse gaat met elkaar maar ook voor de vereniging. Zo is er onder andere het Whisky genootschap “Gluck Gluck”, het Marvelgenootschap “Marvellous” en het vrouwelijke bestuurders genootschap “de Superchokers”. Deel je een interesse met een groep dan kun je je aansluiten bij een genootschap. Heb je een idee voor een nieuw genootschap en een groep mensen met dezelfde interesse dan kun je er ook één oprichten!

Residenties AEGEE-Enschede kent verschillende verenigingshuizen: AEGEE Residenties. In deze huizen worden uiteraard mooie feestjes gevierd en gaat het verenigingsleven vaak verder door andere activiteiten als jaarclubeten, borrels of mooie feesten

15


Disputen AEGEE-Enschede kent zes disputen, dit zijn verticale verbanden van een groep die samen een bepaalde band hebben. Om alle nieuwe leden eerst de kans te geven om een jaarclub te vormen worden eerstejaars pas vanaf 1 februari benaderd om mee te borrelen met de disputen.

P.C.S.A. Incognito

Het Primum Collegium Societatis AEGEE-Enschede Incognito is het eerste, oudste, voornaemste en tevens rijckste dispuut van de vereniging. Er heerst een liefde voor disputeren en er wordt veel waarde gehecht aan traditionele gebruiken en mores. Het dispuut telt 63 Heeren, waarvan een groot deel, na hun afdruk op het studentenleven in AEGEE-Enschede te hebben achtergelaten, het Enschedese al heeft verlaten. Maar binnen Incognito geldt niet, dat zo gauw men uit het oog lijkt te zijn, men uit het hart verdwenen is. Het dispuutsleven betekent: vriendschap voor altijd. Deze banden worden daarom versterkt bij het beoefenen van de talloze tradities die het dispuut rijck is, zoals de jaarlijkse metropoolreis, het exquise kerstdiner en de eindejaarsbarbecue.

MonduDamo

Hierbij willen wij, heĚ t damesdispuut van AEGEE-Enschede, ons graag even aan jullie voorstellen! Ons dispuut bestaat uit een hechte groep dames, die alles uit hun studententijd willen halen. Eens in de twee weken op woensdagavond is onze dispuutsborrel in CafeĚ Shooters. Daarnaast hebben wij als dispuut ook traditionele jaarlijkse activiteiten zoals een kerstdiner en een diesweekend. Ook organiseren wij verschillende activiteiten voor AEGEE. Mocht je meer over ons willen weten, spreek ons dan vooral aan. Wij beantwoorden al je vragen met liefde! We hopen jullie allemaal te zien in Asterion! Met Malkara groet, Damesdispuut MonduDamo

16


KΑΔΜΟΣ

De queeste naar Europa, die gaat nog altijd door! Na 26 jaar en 73 Kadmoten verder is het nog steeds niet gelukt ons zusje Europa te lokaliseren. Het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Kroatië, Sicilië, Montenegro... Nergens was zij te bekennen. In onze thuishaven in Enschede zijn wij erg betrokken bij AEGEE-Enschede: liftweekenden, cocktailparty’s, kookworkshops, cantii. Ieder jaar organiseren wij de leukste activiteiten voor de vereniging! Daarnaast is KΑΔΜΟΣ veelal vertegenwoordigd in het sociëteitsbestuur, dagelijks bestuur, en commissies. Maandelijks hebben wij onze speciaalbierborrel in de Beiaard en wekelijks zijn velen van ons te vinden in Asterion. Spreek gerust eens een van onze groen geklede helden aan in de kroeg! Op onze Held!

Pandemonium

“Zou je moeder trots op je zijn?” Dit steeds wederkerende vraagstuk is de basis zijn van ieders studentenleven. Wij van Pandemonium hechten veel waarde aan deze vraag, omdat wij weten dat wij onze moeders (en jullie moeders) niet teleurstellen. Wij zijn de slechtste niet en geven de beginnende student met minimale levenservaring een tip om de moeders weer enigszins trots te krijgen. Stap uit die comfortzone, dit is immers een begrenzing van je persoonlijkheid. Groei, door niet de onzelfverzekerde lafaard in jezelf te laten winnen, maar de durvende avonturier eruit te halen.

Quenouille

Hallo allemaal, Jaaaaaa, hebben jullie ook zo’n zin in de Kick-In? Wij zijn Dispuut Quenouille en we kunnen niet wachten op alle leuke feestjes en activiteiten! We zullen onszelf eerst nog even voorstellen. Quenouille bestaat uit een club vrouwen die allemaal totaal verschillend zijn, maar onderling toch goed bij elkaar passen. We houden ervan om samen het avontuur op te zoeken, zoals het sportieve klimbos, een bierproeverij, een verre reis of een gezellige borrel in onze stamkroeg Friends Backstage. We zijn te herkennen aan onze prachtige, blauwe dassen. Hopelijk leer je ons tijdens de Kick-In beter kennen! Veel plezier toegewenst alvast! Veel Qusjes, Quenouille

Eximiae Unitatis

Beste Kiddo, Wij zijn dispuut Eximiae Unitatis, het jongste en enige gemengde dispuut van AEGEE-Enschede! We zijn een dispuut met een grote verscheidenheid aan persoonlijkheden en vermaken ons goed met elkaar. Dat komt door onze voorliefde voor speciaalbier en door de inzet die we graag tonen of getoond hebben voor de vereniging. We nemen de tijd om onze mede AEGEE’er te leren kennen en daarom nodigen we mensen vanaf hun tweede AEGEE jaar uit om te komen kletsen/borrelen/bier drinken/gezellig doen. Net als elke andere AEGEE’er zijn we altijd wel in voor een praatje over van alles en nog wat! Nostri!

17


Asterion Op de begane grond van de Pakkerij bevindt zich een sociëteit, direct boven de biertanks, waar het schuimende Grolsch je al snel tegemoet komt. Dit is Asterion, de kroeg van studentenvereniging AEGEE-Enschede. Hier komen de leden van AEGEE-Enschede samen op dinsdagen vanaf 20:30 en donderdagen vanaf 21:00 om samen te genieten van elkaars gezelschap! Ook worden er regelmatig feesten georganiseerd door de leden van AEGEE. Omdat we onze eigen kroeg hebben, kunnen we goed los gaan met de aankleding van de feesten en natuurlijk bij de feesten zelf! Geschiedenis De prachtige locatie in de Pakkerij die Asterion nu is, is het niet altijd geweest. Eind jaren ‘80 was de borrelplek van AEGEE-Enschede opgericht, maar destijds was het nog in café De Geus. Sindsdien is Asterion door vele locaties in Enschede getrokken, om in 1994 toch eindelijk zijn prominente positie in de Pakkerij in te nemen. Vanaf toen is de kroeg volgehangen met bordjes, schildjes, kroegobjecten en vele andere voorwerpen die onze verdere geschiedenis vertellen. Daarnaast is Asterion meegegaan met de tijd en bezit nu een wijds arrangement aan apparatuur om de beste feesten en activiteiten te kunnen huishouden! Sociëteitsbestuur (SB) Het Sociëteitsbestuur bestaat uit 4-6 personen die zich een jaar lang inzetten om Stichting Sociëteit Asterion te laten functioneren. Zo moet er van alles ingekocht worden, maar moet er ook orde gehouden worden tijdens kroegavonden. Ook de tappers en DJ’s worden door hen geïnstrueerd. Maar naast alle kroegavonden verzorgen zijn er ook administratieve en onderhoudstaken die daarmee samenhangen, verdeeld over de verschillende functies. Faciliteren is hun primaire taak, maar ondernemen is iets wat zij ook graag doen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een themafeestje of ledenuitje. SB’20 heeft zich als volgt geconstitueerd: Bjorn van Braak – Praeses et BCP (midden) Soraya Buls – ab Actis et Interpres (tweede links) Sander Peters – Quaestor et MusiCie (tweede rechts) Daniëlle ten Velde – Mercator et Aedilis (eerste links) Gyan Lamers – Retentio et Acquisitor et Paracentis (eerste rechts)

Aanbod Naast dat het heerlijke Grolsch bij ons de tap uit stroomt, heeft Asterion een degelijk aanbod aan speciaalbier, wijnen en voornamelijk gemixte dranken. Wij zijn in het bezit van de grootste sterke drankvoorraad in de Pakkerij en daardoor kan je kiezen uit een hele lijst van mixdrankjes en shotjes om nóg beter te kunnen genieten van de borrel!

18


Florine, 22

jos, 25

Student Technische Geneeskunde

student embedded systems

Hooooi, ik ben Florine en ik word dit jaar derdejaars AEGEE lid. Drie jaar geleden ben ik begonnen met de studie Technische Geneeskunde aan de UT. Tijdens mijn Kick-In heb ik toen heel erg zitten twijfelen of ik me zou inschrijven bij AEGEE of een andere vereniging. Na veel denkwerk ben ik toen toch lid geworden bij een andere vereniging. Al snel merkte ik dat ik daar niet helemaal op mijn plek was. Ik schreef me uit en ben het jaar daarna naar AEGEE gegaan. Bij AEGEE zaten mensen waarbij ik me meer op mijn gemak voelde. AEGEE is een plek waar iedereen lekker zichzelf kan zijn en waar mensen openstaan voor iedereen. AEGEE is wat intiemer en dat vind ik fijn.

Hey. Ik ben Jos, ik woon nu drie jaar in Enschede en ga binnenkort beginnen met afstuderen aan een master Embedded Systems. Eigenlijk kwam ik compleet per ongeluk bij AEGEE terecht. Mensen van mijn doegroep vroegen of ik een keer mee ging om er een hapje te eten, en ik vond het er zo gezellig dat ik al gauw lid werd.

Ik ga bijna elke dinsdag en donderdag met veel plezier naar de kroeg. Er is altijd wel iemand waarmee je een praatje kan maken, over de meest uiteenlopende zaken. Zo kan er gediscussieerd worden of de meest willekeurige onzin worden verteld. Ook is er altijd wel iemand in voor een spelletje beerpong of een ander kaartspel. Niks moet, alles kan. Soms is het een avond lekker rustig borrelen, maar soms kan een avond ook heerlijk escaleren in een feestje. Doordat je met iedereen altijd gezellig een praatje kan maken, kan je helemaal zelf bepalen hoeveel tijd je doorbrengt bij AEGEE. Als je het even druk hebt kom je een keertje niet en als je denkt ik heb zin in een leuke avond, dan kom je gewoon.

AEGEE kost je zoveel tijd als je wil en ik ben het ene jaar actiever geweest dan het andere, maar ik was al redelijk actief mee aan het lopen tijdens mijn pre-master en die was prima te doen. Eigenlijk is het heel goed om even te ontspannen naast je studie, en ik haal die ontspanning uit kanopolo, borrels en feestjes! Ik heb binnen de vereniging sowieso al een hechte groep vrienden gemaakt, ik ben namelijk enorm fan van mijn jaarclub, Crescendo, met wie ik elke zomer op vakantie ben geweest, meerdere 21-diners hebben gedeeld en de leukste feestjes heb bezocht. Ik denk dat mijn hoogtepunt bij AEGEE dan ook het houden van ons eigen feestje als jaarclub was. Ook heb ik activisme binnen AEGEE gedaan; we zijn namelijk bezig geweest met de AEGEE almanak van 2020, een soort jaarboek van de vereniging. Daar heb ik ook erg veel van geleerd, naast hoe leuk het was. AEGEE en de mensen binnen AEGEE hebben me de afgelopen Jaren erg uit mijn schulp laten kruipen.

EĂŠn van mijn leukste herinneringen bij AEGEE is het kamp en dan vooral de cantus. Hierbij worden de verhalen van het het afgelopen jaar, op een leuke manier verteld. Om dat allemaal weer een keer te horen, is gezellig met de hele vereniging.

Dit studiejaar ga ik beginnen met mijn afstudeeropdracht, dus ik ga nu (als het goed is) mijn laatste jaar tegemoet. Een nieuw hoofdstuk inslaan is natuurlijk erg leuk en spannend, al word ik wel een beetje weemoedig als ik denk aan de afgelopen jaren bij AEGEE. Maar het feestje is nog niet voorbij, ik ben Ik voel me zo thuis bij de gezelligheid, dat ik volgend op dit moment bezig met mijn intrede bij een heel jaar een bestuursjaar ga doen bij AEGEE-Enschede! leuk dispuut, Eximiae Unitatis. Daar verwacht ik na Zie ik jou volgend jaar ook? mijn studie ook nog gezellig mee te kunnen doen!

19


aVONTUUR

“ook buiten enschede kun je de meest unieke momenten beleven”


Avontuur – Leden van AEGEE houden van een uitdaging en zetten zich graag in naast hun studie. Er is voor iedereen wel een avontuur te beleven, van themafeesten op de kroeg tot de gaafste vakanties in Europa. Met 160 zusterverenigingen in heel Europa is AEGEE-Enschede niet alleen! Hierdoor kun je kennismaken met studenten uit heel Europa en kun je de meest unieke momenten beleven die je niet in Enschede zult vinden.

ACTIVITEITEN 22 vakanties 2421


Activiteiten Zeildag Met valkjes de meren onveilig maken, heerlijk genieten van het zonnetje, de wind door je haren… Wie wil dat nu niet? En dan ook nog eens met je vrienden van AEGEE, onder het genot van een drankje en op het einde van de dag natuurlijk samen barbecueën. Werkacties Elk jaar staat AEGEE-Enschede op diverse festivals, zoals de Zwarte Cross en Hardfest en dat volledig gratis. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is op het festival lekker biertjes tappen. Daarmee hebben we een gratis festival, een geweldige tijd met mede AEGEE’ers en je haalt ook nog eens geld op voor de vereniging! Kroegeten Eens in de maand trekt de Bon AppeCie alles uit de kast om een lekkere maaltijd voor de vereniging te koken. Elke keer proberen ze er iets bijzonders van te maken. Van kaasfondue, tot stoofvlees en van paella tot curry! Deze culinaire hoogstandjes wil je niet missen! Wijn borrel Bij deze borrel maakt ons meestal gedronken goudgeel gerstenat plaats voor een ander drankje, namelijk wijn. Een wijnkenner komt ons vertellen over wijnen uit een specifiek land of gebied. En probeert ons de leer van het proeven van wijn goed uit te leggen.

22


Bootborrel Eén keer per jaar reizen we aan het begin van juni af naar onze zustervereniging in Leiden om daar op de grachten van de mooie stad te genieten van de zon en een drankje. Op de boot leer je natuurlijk de leden van AEGEE-Leiden kennen, om daarna samen een feestje te bouwen op hun vaste borrellocatie! Efteling Met de hele vereniging op schoolreisje naar de Efteling, daarvan komt bij iedereen het kind in zich weer naar boven. Compleet met lunchpakket en kleurboekje een hele dag vertoeven tussen de magische taferelen en je adrenaline boosten in de achtbanen en attracties.

SinterCantus Rond 5 december komt de goedheiligman ook nog even langs om in de kroeg een fantastische cantus te geven. De Sintercantus is een zang- en drinkfestijn, waarbij Sinterklaas en zijn pieten orde houden in de kroeg en ons begeleiden met hun favoriete sinterklaas en cantus liedjes. Deze cantus wil je echt niet missen… Agora Een Algemene Ledenvergadering die een hele week duurt, hoe kan dat nou leuk zijn? Als lid van AEGEE-Enschede kun je een keer mee op Agora en je komt erachter! Je zult een week beleven waarbij overdag serieuze zaken besproken worden over de voortgang en toekomst van AEGEE in heel Europa, maar ‘s avonds de leukste feesten georganiseerd worden. Je leert niet alleen veel over de structuur van het netwerk en hoe discussies gevoerd worden, ook leer je heel veel nieuwe mensen en culturen kennen!

23


summer university Via ons Europese netwerk van zusterverenigingen krijgen we elk jaar verschillende zomervakanties aangeboden. Deze worden door heel Europa georganiseerd en er is voor ieder wat wils. Wil je eilandhoppen in Griekenland, cultuur ervaren in Italië, raften in de Pyreneeën, of liften van Estland naar Eindhoven? Het kan allemaal en nog veel meer. De kosten zijn uiteraard voor een studentenprijs. Voor een maximumbedrag van €14,- per nacht is het een goedkope manier van vakantie vieren. De lengte van een Summer University ligt tussen de 6-10 dagen voor de korte variant en 14-21 dagen voor de normale.

Timo, 23 Student Electrical Engineering

Ik ben Timo, 23 jaar oud en nu al ongeveer vijf jaar lid bij AEGEE-Enschede. Ik ben zelf bij drie Summer Universities betrokken geweest, één keer als organisator van de SU in Enschede en Amsterdam en twee keer als deelnemer.

De eerste SU waaraan ik heb deelgenomen was in Zagreb en Zadar in Kroatië in 2018. Het thema was Smells like Green Spirit, wat dus betekende dat deze SU redelijk georiënteerd was op sustainability, iets waar ik eigenlijk helemaal niet zo veel mee had. We waren met een groep van rond de 25 man en we hadden een supervol programma dat begon in Zagreb en eindigde aan de kust in Zadar. Enkele hoogtepunten waren hiken in de prachtige bergen rondom Zagreb, het bezoek aan de Plitvice meren en vervolgens het slapen in een gymzaal op slechts vijftig meter vanaf de zee in Zadar. We konden bijna elke dag wakker worden en meteen in zee springen, wel handig met 38 graden. We hadden een erg hechte groep en ik heb nog steeds veel contact met een aantal deelnemers.

24

Mijn tweede Summer University als deelnemer was in Lviv en Odessa in Oekraïne in 2019. Deze SU had een compleet ander thema dan die van mijn eerste, namelijk extreme sports. Er was wederom een superleuke groep, en er was meteen een gevoel van binding. De activiteiten op deze SU waren vrij intens, met als absoluut hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, dat ik van 40 meter hoogte vanaf de rand van een stadion gebungeejumped heb. De SU begon in Lviv, waarna we per nachttrein naar de kust bij Odessa gingen en vervolgens zijn we nog naar de Karpaten, een gebergte in het zuiden van Oekraïne gegaan. SUs hebben mij veel gebracht, niet alleen een hoop internationale vrienden, maar ook een hele dosis extra levenservaring en herinneringen die ik nooit meer zal vergeten. Ik gun iedereen deze ervaringen!


STADSGRAVENSTRAAT 75 053 4308712 OF 06 34512797

WWW.SALOONDEWIGWAM.NL DINSDAG TOT EN MET ZATERDAG OPEN 25


eNSCHEDE

“Enschede is een stad om je thuis te voelen”


Enschede – DÊ stad voor technologie, innovatie en creativiteit. Met ruim 30.000 studenten is Enschede een echte studentenstad met vele kansen. Enschede heeft veel te bieden, ook voor studenten. Zo is het de eindlocatie van de Batavierenrace en in de zomer kun je genieten van fantastische festivals. Enschede is een stad om zelf te ontdekken!

highlights

26 27


highlights Oude Markt De gezellige Oude Markt is het hart van de binnenstad. Restaurants, cafés, bars en nachtclubs zijn er te vinden rondom de middeleeuwse kerk. Van bruin café tot hippe bar en trendy studenten kroegen. In de zomer lopen de zonovergoten terrassen snel vol. Ook zit de Oude Markt vol met plekken om heerlijk te eten. Van Sushi en Tapas in Spaanse stijl tot hamburgers en bier. H.J. van Heekplein Wil je shoppen of lekker rondsnuffelen in de winkels? Dan moet je in Enschede op hetvan Heekplein zijn. Dit grote moderne plein is het hart van de winkelstad. Je vindt er grote winkels van bekende ketens als Zara, Mango, H&M en Primark. Daarnaast vindt er twee keer per week een grote markt plaats. Om dit grote plein liggen allerlei kleine straatjes met unieke winkels, knusse cafés en toffe restaurants. Parken Enschede is veel parken rijk. Dichtbij het centrum bevindt zich het Volkspark, het oudste Volkspark van heel Nederland. Tussen de binnenstad en de Universiteits Campus bevinden zich nog meer parken waaronder het Abraham Ledeboerpark, welke behoort de top 5 mooiste parken van de wereld!

Grolsch Brouwerij Het gele goud dat geschonken wordt in de meeste kroegen van Enschede, zeker ook in Sociëteit Asterion, wordt gebrouwen op steenworp afstand. De Grolsch Brouwerij bevindt zich bij de A35 en is een karakteristiek herkenningspunt voor Enschede. De brouwerij is geopend voor rondleidingen en proeverijen.

enschede 28

70 10 159.734 Buurten

Wijken

Inwoners


Go Planet Parc Gelegen naast het Kennispark bevindt zich de entertainment boulevard van Enschede; een centrale plek waar jong en oud zich kan vermaken. Naast verschillende eetgelegenheden is de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, hier gevestigd. Ook kun je hier schaatsen, bowlen, lasergamen, e-karten en nog veel meer!

Muziekkwartier Tussen het station en het centrum ligt het Muziekkwartier. Dit bestaat uit het Wilminktheather, Muziekcentrum Enschede en Metropool, waar iedere EnschedeĂŤr kan genieten van theatervoorstellingen en concerten.

Roombeek Roombeek is de nieuwste wijk van Enschede, ondanks dat het nabij de binnenstad gelegen is. Nadat op 13 mei 2000 hier de grote vuurwerkramp heeft plaatsgevonden, is dit stadsdeel opnieuw opgebouwd tot een cultureel hoogtepunt. Doe eens mee met een van de vele stadsrondleidingen die hier gegeven worden en ervaar de architectuur en de geschiedenis van Enschede Textielstad. Ook de beeldende tak van ArtEZ, de kunstacademie AKI, bevindt zich in deze wijk, een perfecte plek hiervoor! Vliegveld Twenthe In het noorden van Enschede bevindt zich een groot natuurlijk gebied en evenementlocatie Vliegveld Twenthe. In vroegere tijden was dit een plek waar soldaten hun training hadden en militaire vliegtuigen hun basis hadden. Tegenwoordig wordt het nog maar zelden gebruikt als vliegveldbasis, maar kun je er terecht voor een leuk festival! Evenementen Enschede is een bruisende stad en er is altijd iets te beleven. Jaarlijks zijn er veel evenementen en terugkerende activiteiten. Zo zijn er culturele evenementen zoals Kunst in het Volkspark, ProefEet en GOGBOT. Ook sportactiviteiten zoals de Enschede Marathon en festivals zoals Freshtival of Grolsch Summer Sounds vinden jaarlijks plaats en trekt veel bezoekers.

29


aCTIVISME

“Studeren en activisme is bij AEGEE perfect te combineren”


Activisme – Naast studeren kun je actief worden binnen commissies en besturen om zo je studentenleven te verrijken. Wij vinden het belangrijk dat onze leden zich buiten hun studie ontwikkelen. Door het doen van commissiewerk leer je organiseren, ontwerpen, koken en nog veel meer!

Commissies 34 bestuur 3631


Commissies Door het hele jaar heen zijn er allerlei activiteiten voor en door door de leden. Leden kunnen lid worden van een commissie. Een commissie bestaat uit vijf tot acht leden welke zich inzetten voor de vereniging. Dit kan door bijvoorbeeld het maken van de jaarlijkse almanak, het organiseren van het gala en andere diesactiviteiten en zo ook de Kick-In commissie.

SjaarsCie

Zoals de naam al suggereert bestaat de eerstejaarscommissie volledig uit eerstejaars. De SjaarsCie organiseert één van de grootste feesten van het jaar. Deze commissie is de perfecte instap om naast je studie actief te worden bij een studentenvereniging. Daarnaast is het natuurlijk gaaf om te zien hoe iedereen op ‘jouw’ feestje uit z’n dak gaat!

AcCie

De activiteitencommissie is ook een goede commissie om ervaring mee op te doen. Gedurende het jaar organiseert de AcCie drie activiteiten voor de leden van AEGEE-Enschede. De activiteiten lopen uiteen van waterskiën tot wandklimmen, en van een glowgolfen tot bieryoga. Welke activiteit organiseer jij komend jaar?

AcquisiCie

De acquisitiecommissie helpt de External Affairs van het bestuur met het zoeken naar sponsoren en werkacties. Daarnaast kom je in contact met bedrijven en kun je inhoudelijke activiteiten organiseren. Als je interesse hebt om in contact te komen met bedrijven en AEGEE-Enschede aan mooie samenwerkingen te helpen dan is dit de commissie voor jou!

Almanak Commissie

Ieder jaar brengt de almanakcommissie een almanak uit waarin alle verbanden en relaties van de vereniging een plaats krijgen. De commissie zorgt ervoor dat alle stukken op tijd binnen zijn en zorgt dat deze mooi gelay-out worden. Ook als je onervaren bent met vormgeven kun je bij deze commissie veel leren!

32


jOCHEM , 19

Okke, 22

student bIOMEDISCHE TECHNOLOGIE

Student communicatie wetenschappen

Hoi daar! Ik ben Jochem, eerstejaars en ik heb net mijn propedeuse voor Biomedische Technologie binnen! Ik heb met tijdens de KickIn ingeschreven met mijn doegroep en ik deed dat voor de indruk die AEGEE op mij had gemaakt: vrijblijvend maar zeker bruisend met leuke dingen. Ik wist dat ik het meeste uit mijn studententijd wilde halen als ik kon, maar had eigenlijk geen idee hoeveel ik naast mijn studie kon doen voordat ik achterstand kreeg? Achteraf bleek dat ik me nooit zorgen had moeten maken! Ik ben bij de meeste activiteiten en bijna alle kroegavonden maar wanneer mijn studie wat tijd nodig heeft, loopt dat vloeiend over. Tot nu toe heb ik zeer veel uit mijn lidmaatschap gehaald: een gezellige jaarclub, interessante en toegewijde commissies en het prachtige dispuut P.C.S.A. Incognito! Naast alle mooie evenementen ik heb ervaren, ben ik ook gegroeid op sociaal vlak en in ondernemerschap. Iedereen ontvangt je met open armen en je komt in contact met een wijd spectrum leden die elk hun passies hebben! Verder wordt je gestimuleerd om zelf gave evenementen te creëren, als je hier interesse in hebt en de vrijheid die je daar krijgt is immens. Ik doe nu de Kick-In Commissie en hoewel het met corona zwaar kan zijn, wordt mij als eerstejaars wel echt de mogelijkheid gegeven om mijn inbreng tot uiting te brengen! Zelfs in mindere tijden als tijdens de lockdown was AEGEE er voor mij.

Heeeee, ik ben Okke en ik ga volgend jaar naar m’n tweede jaar Communicatie Wetenschappen. Ik ben twee jaar geleden lid geworden tijdens de Kick-In. Ik was na twee dagen al overtuigd door het enthousiasme van de leden. Eenmaal ingeschreven wist ik nog niet wat ik kon verwachten, maar al snel werd duidelijk dat ik me helemaal thuis ging voelen. Ik heb een superleuke Jaarclub en zit sinds dit jaar ook bij het allerleukste dispuut: Eximiae Unitatis. De hoeveelheid mensen die ik heb leren kennen is voor mij het belangrijkste van AEGEE. Ik heb heel veel goede vrienden gemaakt en van die vrienden heb ik veel geleerd, vooral door het organiseren van activiteiten. Soms ben ik een maand niet heel actief en ga ik gewoon een aantal avonden naar de kroeg. Op andere momenten ben ik druk bezig met commissies. Zo heb ik vorige zomer een aantal weken fulltime aan de kick-in gewerkt. Dat kan je volledig zelf invullen! Ik hoop dat we komend jaar, na een begin waarbij we nog netjes afstand moeten houden, toch weer veel gave feesten en activiteiten kunnen organiseren. De feesten zijn voor mij toch altijd de hoogtepunten van het jaar. Ik hoop dat ik er dit jaar zelf ook nog 1 kan organiseren.

In één zin omschrijf ik AEGEE als de vereniging met open deuren die er altijd voor haar leden en studenten in Enschede is zodat zij uit hun studentenleven kunnen halen wat ze willen! Het komende jaar ben ik van plan om mijn bachelor door te zetten, hopelijk daar nog een commissie of twee naast te doen en vooral genieten van al wat Enschede mij te bieden heeft! Het hoogtepunt van AEGEE voor mij was Kamp, aangezien het de afsluiter was van de HAIP en daarmee het punt waarop ik wist dat ik hier niks meer van zou willen missen.

33


Bestuur De vereniging wordt bestuurd door leden van de vereniging. Elk jaar zijn 4-6 bestuursleden full time bezig met het draaiende houden van de vereniging. Ook begeleidt het bestuur de commissies en staat ze altijd klaar voor de leden. In september draagt het bestuur het stokje weer over naar het volgende. Board XXXIV der AEGEE-Enschede bestaat uit Marissa Mul, Eline Vonk en Orla Rispens. In september zal het kandidaatsbestuur bestaande uit Chiel Verstappen, Arina van Rijswijk, Job Velthuis en Florine Glastra zich settelen op het kantoor van de vereniging en het besturen van de vereniging op zich nemen.

Board XXXIV

Kandidaatsbestuur ‘20-‘21

© 2020 AEGEE-Enschede Alle rechten voorbehouden Kick-In 2020 AEGEE-ENSCHEDE Oude Markt 24 7511 GB Enschede Netherland

34

Tel: +31 (0)53 432 10 40 Kick-in@aegee-enschede.nl Facebook /aegeeenschede Instagram /aegeeenschede


Marktstraat 13 7511 GC Enschede tel: 053-2030166 enschedecity@despar.info

SPAR city Enschede

je vindt het bij SPAR city Enschede en #verder

je vindt het bij SPAR

35

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

07:00 - 22:00 uur 07:00 - 22:00 uur 07:00 - 22:00 uur 07:00 - 00:00 uur 07:00 - 00:00 uur 07:00 - 00:00 uur 12:00 - 22:00 uur

openingstijden

SPAR City de Heurne

SPAR City de Heurne

SPAR City de Heurne

1.00 0.50

gekoeld, flesje 500 ml

belegd broodje �SPAR water naar keuze

�SPAR vers

�WAARDEBON

1.00 1.00

vers getapte naar keuze yoghurt

�SPAR vers belegd broodje

�WAARDEBON

1.00 2.00

naar keuze

belegde broodjes naar keuze

�SPAR vers belegd broodje

�WAARDEBON SPAR City de Heurne

SPAR City de Heurne

SPAR City de Heurne

1.00 0.50

naar keuze

�SPAR vers

belegd broodje �SPAR koffie naar keuze

�WAARDEBON

1.00 1.00

diverse varianten

verse smoothie naar keuze

�SPAR vers belegd broodje

�WAARDEBON

1.00 2.00

naar keuze

pizza slice naar keuze

�SPAR vers belegd broodje

�WAARDEBON

SPAR City de Heurne

SPAR City de Heurne

je vindt het bij SPAR

SPAR city Enschede

1.00 1.00

flesje 250 ml

vers geperst sap naar keuze

�SPAR vers belegd broodje

�WAARDEBON

1.00 2.00

naar keuze

verse panini naar keuze

�SPAR vers belegd broodje

�WAARDEBON

Marktstaat 13,7511 GC Enschede

bonvoordeel SPAR city Enschede


cONTENT Content Open Kick-In Friends for Life Year Clubs Fraternities Asterion Adventure Activities Vacations Enschede Highlights Activisme Committees Board

34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62

54

52


50 36 60 42 50

38

37


OPEN

“We are proud to be thé open student association in Enschede”


Open – Without a hazing and hierarchy, we are thé open student association of Enschede. At AEGEE we believe in creating good friendships on the basis of shared positive experiences ‘Open’ for us means more than not having an initiation ritual. You’ll recognize it in every activity, drink or party. Nothing is obligated, everyone is always here because they want to be here. Everyone is equal and together we make it fun!

kick-in 06 Haip & CAMP 07 39


kick-in AEGEE-Enschede is a student association, which means that we are an association for students of all different possible studies, backgrounds and origins. Everyone who studies is welcome. At AEGEE, thé open student association of Enschede, this truly means welcome. You don’t have to prove anything, we don’t have an obligatory introduction or hierarchy. At AEGEE-Enschede we believe in good friendships, on the basis of positive experiences. These experiences range from saildays to awesome parties, from skitrips to interesting lectures and from proms to cantusses. In short; something for everyone. Welcome! Welcome in Enschede and welcome to AEGEE! Your student time in Enschede has started today and will be the best time of your life. This year, everything is a little different than other years. Despite that, we ensure you will get the most exciting Kick-In and give your student life a great start. This week will be full of activities to learn about Enschede and the student life here. We encourage you to join and discover everything the Kick-In has to offer. Besides the general program of the Kick-In, AEGEE offers you also an (online) programme. You can join the largest pubquiz of Enschede, win daily prizes with challenges and enjoy our life music!

AEGEE Pubquiz It’s already eight years ago since the first AEGEE Pubquiz was organized! With the biggest event of the Kickk-In with more than 1500 in twelve pubs on the Oude Markt. This year will be the first online edition and everyone can join! De new kiddos can win amazing prizes, like vouchers for the best pubs in Enschede!

40


HAIP After the Kick-In it’s time for The After Intro Programma, HAIP in short, AEGEE-Enschede’s introduction period. The HAIP is thé way to get to know AEGEE! During The After Intro Program, in the first 4 weeks of the year, you’ll get to know the association and her members through Interested? Join the HAIP! The HAIP is thé perfect moment to meet our association, and to take part in all of the epic activities. Do you want to know more about the HAIP, or maybe even sign up? Go to our website, or simply ask a member from the HAIP committee! You don’t have to be a member of AEGEE if you want to participate in the HAIP, which makes it the ideal way to find out whether or not AEGEE is something for you! Kamp In addition to the HAIP, if you want to get to know AEGEE better, there is also a our annual camp in the beginning of the college year. This is an ideal way to get to know the association, and also the perfect moment for the association to get to know the new members. Even if you’re not yet a member, you can still sign up for camp and find out whether AEGEE is thé perfect association for you!

41


Friends for life

“At AEGEE everyone can be who they want”


Friends for life – At AEGEE-Enschede you build a group of close friends on whom you can fall back for long after your student time. From the beginning you will get acquainted with like-minded people within the association. Within the association there is the possibility to unify yourself with these people in our different forms of unification. For example we have yearclubs, fraternities and societies, groups with whom you can undertake the greatest things, share interests or create the best stories with.

Year clubs 42 fraternities 44 asterion 46 43


year clubs In your first year at AEGEE you form a year club during the year club trajectory. This is a group which you form with other fellow first-years. Year clubs are groups of friends who do activities together such as eating together or going on vacation. Year clubs that exist for a long time and are active in the association can become active by organising activities or parties. Year Club Trajectory The year club trajectory is there to get you acquainted with your fellow first-years in order to figure out with whom you want to form a year club. This is why the association organises fun activities like pooling or karting. Furthermore there are fun evenings where you can visit older year clubs to discover what being a year club fully entails. Year Club Letter If you’ve found a group, you’ll announce yourself to the Board. This happens by sending a letter in which you describe your year club’s name, members and cheers. These letters are often made in a playful manner. One year club has made a metal tube in which there was a puzzle, a different year club wrote their letter on a tape measure and another one put it on a USB-stick in morse code, but with chicken sounds instead of beeps. Presentation After having sent your letter, you’ll go and get prepared for the presentation of your year club to the association. This is thé moment to show off your year club, logo and name. To do this you can think of many different ways to show it, like a video or presentations on odd objects such as luxaflex. After the presentation all sorts of clubs will come by and congratulate you. The Life as a Year Club Once you’re an official year club, it doesn’t stop there of course. You can do activities together as a group, have nice dinners together before going to Asterion or going on vacation together. Together with your year club, every activity is amazing. A year club is your friend group with whom you’ll be entering an amazing student time.

year club traject 2020 begins directly after the HAIP! Interested? Send an email to the board for more information!

44


Society Within the association we have groups of people who share an interest and thus formed a society. These societies organise activities regarding their interest, but also those of the association. There is for example the whiskey society “Gluck Gluck”, the marvel society “Marvellous” and the female board society “de Superchokers”. When you share an interest with a group you can join a society. If you have an idea for a new society and a group of people with the same interest, then you too can establish a society!

Residences AEGEE-Enschede knows various association houses: AEGEE Residences. Naturally, great parties get thrown in these houses and the association life goes on in other activities like Year Club dinner, drinks or beautiful parties.

45


Fraternities AEGEE-Enschede has three fraternities, two sororities and one mixed sorority. These are groups of members who have a special bond, and a shared interest. To give the first years a chance to form a Year Club, you can start visiting them starting from February 1st

P.C.S.A. Incognito

Fraternity Primum Collegium Societatis AEGEE-Enschede Incognito is the first, oldest, most prominent and also richest fraternity of the association. We care for our traditions and mores. The fraternity currently consist of 62 Men, of which a large part, after having left their imprint on the student life in AEGEE-Enschede, has left the city of Enschede already. But within Incognito it is not true that as soon as one seems to be out of sight, he is out of mind. The fraternity life means: friendship for ever. We keep in touch by joining each other in our annual metropole journey, Christmas dinner and end-of-the-year barbecue.

MonduDamo

Ladies sorority MonduDamo would like to introduce ourselves here to you. Our sorority consists of a close-knit group of ladies who want to get the most out of their student lives. Once every two weeks on Wednesday evening, we party at CafĂŠ Shooters. We also organize various activities for AEGEE. We answer all your questions with love! We hope to see you all in Asterion! With Malkara greeting, Damesdispuut MonduDamo

46


KΑΔΜΟΣ

For 26 years and by 73 men already, we are pursuing our quest for Europe. Unfortunately, to no avail. However, in our home base in Enschede, at AEGEE-Enschede, we stand strong together, organising hitchhiking weekends, cocktail parties, cooking workshops, cantii, etc. for our association, while still having our own monthly drinks, weekly visits to Asterion and often being represented in committees and the association and pub board. Got any questions for us? Feel free to contact us in Asterion!

Pandemonium

“Would your mother be proud of you?”. This recurring question that is the basis of everyone’s student life. We at Pandemonium attach great value to this question, because we know that we do not disappoint our mothers. Get out of that comfort zone. After all, this is a limitation of your personality. Grow, by refusing to let the self-confident coward in you win. In contrast, dare to take out the adventurer in yourself.

Quenouille

Hi everyone! We are sorority Quenouille and we cannot wait for all the cool parties and activities organized by AEGEE! Quenouille consists of a group of women who are all very different, but still fit well with each other. We love adventures, like climbing, travelling or even having a fun night together in Enschede. You can recognize us by our beautiful blue ties. We hope to get to know you a bit better during the kick-in! Sweet kisses from Quenouille

Eximiae Unitatis

Dear AEGEE- Kiddo We are fraternity Eximiae Unitatis, the youngest and only mixed fraternity of AEGEE-Enschede! We are a fraternity of diverse personality and friendship. We take the time to acquaint ourselves with our fellow members, therefore we only ask second year AEGEEan to join our ranks. Just like any AEGEEan we enjoy conversation on all topics! Nostri!

47


Asterion On the ground floor of the Pakkerij a pub finds itself, directly above the beertanks, where the foaming Grolsch will meet you shortly. This is Asterion, the pub of student association AEGEE-Enschede. Here the members of AEGEE-Enschede gather on tuesdays from 20:30 and thursdays from 21:00 to enjoy each other’s company together! There are often parties, organised by members of AEGEE. Because we have our own pub, we can really let loose with the decoration and of course the parties themself! History The beautiful location in the Pakkerij is not where Asterion has always been. At the end of the 80s the place where AEGEE-Enschede drinks was founded, but at the time it was in café De Geus. Since then Asterion has travelled through many locations in Enschede, to finally take up its prominent place in the Pakkerij in 1994. Ever since the pub has been hung full of boards, shields, pub objects and lots of other items that tell our further history. Besides that, Asterion has gone on to own a wide arrangement of equipment in order to host the best parties and activities! Sociëteitsbestuur (SB) The Pub Board consists of 4-6 people who do their best for a year long to keep Foundation Society Asterion functioning. A lot of things have to be purchased, but there also needs to be kept order during pub evenings. The barkeepers and DJ’s are also instructed by them. But besides taking care of all the pub evenings there are also administrative and maintenance tasks that come with it, divided among the different functions. Facilitating is their primary task, but entrepreneuring is also one of their pursuits. Think of organising a theme party or trip for members. SB’20 is formed as follows: Bjorn van Braak – Praeses et BCP Soraya Buls – ab Actis et Interpres Sander Peters – Quaestor et MusiCie Daniëlle ten Velde – Mercator et Aedilis Gyan Lamers – Retentio et Acquisitor et Paracentis

What we offer Alongside the delicious Grolsch which flows out of our taps, Asterion has a decent supply of specialty beer, wines and mostly mixed drinks. We are in possession of the biggest assortment of strong spirits in the Pakkerij and that means you can choose from a whole list of mixed drinks and shots to enjoy the evenings éven more!

48


49


adventure

“AEGEE is the adventure of a lifetime�


Adventure – Members of AEGEE love a challenge and like to make an effort besides their study. There is a lot of adventure to be had, from theme parties in the pub to the most awesome trips in Europe With 160 sister associations throughout Europe, AEGEE-Enschede is not alone! Through this you can get to know students from the whole of Europe and you can experience the most unique moments you won’t find in Enschede!

Activities 50 travel trips 5251


Activities Sailday Infesting the lakes with falcon boats, enjoying the lovely sun, the wind in your hair… Who wouldn’t want that? And on top of that with your friends from AEGEE, while enjoying a nice drink and at the end of the day of course BBQing together.

Work Actions Every year AEGEE-Enschede attends various festivals, like the Zwarte Cross and Hardfest and that’s completely free of charge. The only thing we have to do in return is tapping beer on the festival. This means a free festival, a great time with co-AEGEEans and you even collect some money for the association! Pub Dinner Once a month the Bon AppeCie makes a great effort to cook a delicious meal for the association. Every time they try to make something different. From cheese fondue, to stewed meat and from paella to curry! You don’t want to miss the culinary highlights! Wine Drinks At this drink our usual yellow golden barley juice makes place for a different drink, wine. A wine expert commes to tell us about wines from a specific country or region and tries to explain to us how one truly tastes a wine.

52


Boat Drinks One time a year in the beginning of July, we travel down to our sister association in Leiden in order to enjoy the beautiful city, the sun and a drink from the canals. On the boat you naturally get to know members of AEGEE-Leiden, to later throw a party on their set drink location! Efteling Going on a school trip with the whole association to the Efteling, that brings the child out in everyone. Complete with lunch and a colouring book spending your day in the middle of magical scenes and boosting your adrenaline in rollercoasters and attractions.

Sinter Cantus Around the fifth of december the good holy man makes a visit to the pub to give a fantastic cantus. The Sintercantus is a sing- and drink fest, where Sinterklaas and his pieten keep the order in the pub and accompany us with their favourite sinterklaas en cantus songs. You really don’t want to miss this cantus... Agora A General Members Assembly that goes on for a week, how could that be fun? As a member of AEGEE-Enschede you can travel along to the Agora and you’ll find out! You’ll experience a week where serious tasks are discussed during the day about the development and future of AEGEE in the whole of Europe, but at night the best parties are organised. Not only do you learn about the structure of the network and how discussions are held, but you also get to know a ton of new people and culture.

53


summer university Via our European network of sister associations we get offered various summer vacations every year. These are organised throughout Europe and there’s something for everyone. Want to hop islands in Greece, experience Italian culture, raft in the Pyrenees or lift from Estonia to Eindhoven? That’s all possible and much more. The costs are of course at a student price. For a maximum of €14,- per night it is an affordable way of celebrating vacation. The length of a Summer University is between 6 to 10 days for the short variant and 14-21 days for the normal one.

Timo, 23 Student Electrical Engineering

My name is Timo. I am 23 years old and have been a member of AEGEE-Enschede for about 5 years. I have been part of Summer Universities (SU) three times, once as an organiser of the SU in Enschede and Amsterdam, and twice as a participant.

During the first SU I participated, I traveled to Zagreb and Zadar in Croatia in 2018. The theme was Smells like Green Spirit, which means that the SU was about sustainability, something I was not really into. The group consisted of 25 people and the programme was very full. We started in Zagreb and ended in Zadar. A few highlights were hiking in the beautiful mountains around Zagreb, visiting the Plitvice lakes, and sleeping in a gym just 50 meters away from the beach. We could wake up every day and go for a swim, which was good since it was 38 degrees Celsius.The group was very close and I still have regular contact with some participants. My second SU as a participant was in Lviv and Odessa in Ukraine in 2019. This one had a very different theme than my first, namely extreme sports.

54

There was once again a very fun group and immediately a bond was formed between us. The activities were intense, with the absolute highlight bungee jumping of the 40m high roof of a stadium. The SU started in Lviv and we rode a night train to the coast near Odessa. After this we traveled to the Karpaten, a mountain range in the South of Ukraine. The SUs have brought me much, not just many international friends, but also a dose of life experiences and memories I will never forget. I wish everyone these experiences.


55


eNSCHEDE

“Enschede is a city to feel at home”


Enschede – ThÊ city for technology, Innovation and creativity. With more than 30.000 students Emschede is a real student city with many opportunities. Enschede has lots to offer, also for students. It is the finish of the Batavierenrace and in the summer you can enjoy fantastic festivals. Enschede is a city do discover yourself!

highlights

56 57


highlights Oude Markt The bustling Oude Markt is the heart of the city. Restaurants, cafés, bars and nightclubs can be found around the medieval church. From brown café to hip bar and trendy student pubs. In the summer these sunny terrasses quickly flow full with people. Furthermore, the Oude Markt offers lots of place where you can eat delicious food: Japanese sushi, Spanish Tapas and the good ol’ hamburgers and beer! H.J. van Heekplein Do you want to go shopping or just rustle through the stores? In Enschede that means a trip to the Van Heekplein! This huge modern plaza is the heart of the shopping centre. You’ll find big stores from well-known chains like Zara, Mango, H&M and Primark. Furthermore there is a big market twice a week, where you can visit all the fresh stands! Around this big square there’s multitudes of small alleys with unique shops, cosy cafés and cool restaurants. Parks Enschede has many parks. Just outside the city centre is the Volkspark, the oldest public park of the Netherlands. Centrally located between the inner city and the University Campus are many more parks like the Abraham Ledeboerpark, which is in the top 5 most beautiful of the entire world.

Grolsch Brewery The yellow golden liquid that is served in most pubs and restaurants in Enschede, you can be sure it is also in Sociëciteit Asterion, is brewed steps away. The Grolsch Brewery is located beside the A35 en is a characteristic landmark of Enschede. The brewery is open for tours and tastings.

enschede 58

10 70 159.734 Areas

Neighborhoods

Inhabitants


Go Planet Parc Located next to the Kennispark is the entertainment boulevard of Enschede; a central place where people of all ages can enjoy themselves. Apart from several restaurants and pubs, the Grolsch Veste, the stadium of FC Twente, is located here. You can also go ice skating, bowling, laser gaming, e-karting, and many other things here.

Muziekkwartier Between the trainstation and the city centre lies the Muziekkwartier. This exists out of the Wilminktheatre, Muziekcentrum Enschede, and Metropool, where every EnschedeĂŤr can enjoy a play or concert.

Roombeek Roombeek is the newest neighbourhood of Enschede, even though it is located just outside the old city centre. After the fireworks disaster of 13th of May 2000, this part of the city was rebuilt to a cultural highpoint. Participate in one of the city tours and experience the architecture and the history of Enschede Textile City. The Art Academy AKI is also located in this neighbourhood, a perfect place. Airport Twenthe North of Enschede is a large nature reserve and event location Vliegveld Twenthe. In the past this was a place for soldiers to train and a base for military aircrafts. Today it is rarely used as a base for aircrafts, but you can go here for a fun festival.

Events Enschede is a bustling city and there is always something to do. Every year there are events and recurring activities. There are cultural events like Kunst in het Volkspark, ProefEet, and GOGBOT. The city also has sport events like the Enschede Marathon and festivals like Freshtival or Grolsch Summer Sounds which are yearly events with many visitors.

59


aCTIVISM

“learning new skills is an opportunity”


Activisme – Naast studeren kun je actief worden binnen commissies en besturen om zo je studentenleven te verrijken. Wij vinden het belangrijk dat onze leden zich buiten hun studie ontwikkelen. Door het doen van commissiewerk leer je organiseren, ontwerpen, koken en nog veel meer!

Committees 60 board 6161


Committees Throughout the year there are all sorts of activities for and by the members. Members can become member of a committee. A committee consists of 5-8 members who make an effort for the association. This can be done for example by making the yearly almanac, organising the gala and other Diesactivities and also the Kick-In Committee.

SjaarsCie

As the name suggests the first year’s committee consists entirely of first year members. The SjaarsCie organises óne of the biggest parties of the year. This committee is the perfect setup to becoming active in a student association next to your study. Moreover it’s of course awesome to see how everyone is partying the roof off the building at ‘your’ party!

AcCie

The activity committee is also a good committee to gain experience with. Throughout the year the AcCie organises three activities for the members of AEGEE-Enschede. These activities range from water skiing to wall climbing and from glow golfing to beer yoga. Which activity will you be organising this year?

AcquisiCie

The Acquisition Committee helps the External Affairs from the Board with looking for sponsors and workactions. Besides that you also get in contact with companies and you can organise substantive activities. If you’re interested in getting in contact with companies and helping AEGEE-Enschede with acquiring these beautiful collaborations, then this is your committee!

Almanak Committee

Every year the almanac committee publishes an almanac wherein all the connections and relations of the association get a place. The committee takes care that all the segments are in on time and makes sure that they get layed-out nicely. Even if you’re inexperienced with designing, you can learn a lot with this committee!

62


Board The association is driven by members of the association. Every year 4-6 board members are busy full-time to keep everything in the association going. The Board also guides the committees and is always prepared to help the members. In September, they will pass on their task. Board XXXIV of AEGEE-Enschede consists of Marissa Mul, Eline Vonk and Orla Rispens. In September the Candidate Board consisting of Chiel Verstappen. Arina Rijswijk, Job Velthuis and Florine Glastra will settle in the association’s office and take the task of managing the association upon them.

Board XXXIV

Candidate Board ‘20-‘21

© 2020 AEGEE-Enschede All rights preserved Kick-In 2020 AEGEE-ENSCHEDE Oude Markt 24 7511 GB Enschede Netherlands

Tel: +31 (0)53 432 10 40 Kick-in@aegee-enschede.nl Facebook /aegeeenschede Instagram /aegeeenschede

63Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.