Page 1


CARTA PRESIDENT Benvolguts, És un plaer per mi introduir aquest “booklet d’esponsorització” de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut, una organització que aplega els estudiants de ciències de la salut d’arreu de Catalunya. L’AECS és una associació que ja compta amb 118 anys d’història continuant amb la tasca que van iniciar els nostres precedents. La nostra missió és oferir als estudiants una formació professional complementària sense oblidar temes fonamentals com els drets humans, la salut pública o la salut reproductiva, imprescindibles per una formació completa. A més, com a futurs professionals de la salut, creiem que tenim molt a dir i molt a aportar per a la promoció de la salut en tots els àmbits de la nostra societat. És per això que us encoratgem a recolzar-nos mitjançant alguna de les opcions que es presenten en aquest “booklet”, fent possible el nostre treball i millorant la formació d’aquells professionals que algun dia treballaran per a tots nosaltres. Salutacions cordials, Pau Bosch Nicolau President 2010-2011


LA FINALITAT: D’AECS és proporcionar una educació en valors ètics i saludables a la comunitat. Per això programem activitats per a la conscienciació ciutadana en àmbits de salut i prevenció, i millorant la formació dels futurs professionals en el àmbit de la salut i la ciència que seran els encarregats en un futur de realitzar aquesta tasca.

DADES DE CONTACTE Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) Oficina: AECS C/Can Caralleu nº1-7 08017 Barcelona Catalunya, Espanya AECS Vicepresident d’afers externs Email: vpe@aecs.org Web: www.aecs.org Dades bancaries Caixa Catalunya Oficina central (pl. Antonio Maura, 6) Número de compte: 2013-0500-12-0213193921


Què és l´AECS? L’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), és una associació d’Estudiants universitaris de caire social, científic i cultural. Una entitat prestadora de serveis a la Joventut, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, en el si de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMSCB) i en la Societat Andorrana de Ciències ( SAC). En 2009 AECS contava amb la col·laboració de 1500 socis, distribuïts per tot el territori català. Des de finals del segle XIX AECS ha treballat ininterrompudament per i amb la societat. Mitjançant les nostres petites activitats hem aconseguit conscienciar diverses generacions fent entendre que la salut és un valor fonamental i universal, i que es tasca de tothom vetllar per ella. Els nostres objectius: L’AECS vol servir a la societat i als estudiants de ciències de la salut de tot el territori català, baleàric i andorrà mitjançant les següents tasques: ●

Informar sobre les malalties més prevalents en la nostra societat.

Donar les eines necessàries per la prevenció de malalties i pautes per una vida saludable.

Conscienciació de problemes sanitaris mundials

Millorar la formació dels futurs professionals de la salut mitjançant activitats pràctiques, cursos i programes de mobilitat.

Incitar als estudiants entra en el món de la recerca ja que és la base del futur.

Conscienciació de la integració a la nostra societat de sectors amb risc d’exclusió social: immigració, discapacitats, nens, dones, gent gran...


PAPER DELS SPONSORS

L’AECS vol construir una societat conscienciada en els assumptes que més preocupen a la salut mundial. A través de la nostra xarxa d’associats oferim a la societat, i més concretament als estudiants, l’oportunitat d’experimentar un aprenentatge intercultural, voluntariats i serveis a la comunitat. El vostre suport financer contribueix al desenvolupament d’activitats, cursos, xerrades informatives en escoles i universitats, programes de mobilitat internacional, programes de conscienciació ciutadana, tallers de salut i molts projectes més. Donant recolzament a les nostres activitats, o patrocinant les nostres publicacions i trobades fareu possible que l’estructura de la nostra associació i l’encarrilament dels nostres projectes tinguin lloc. A més, donant suport a la nostra organització i activitats demostrareu la vostra conscienciació per la salut en la nostra societat. AECS treballa amb altres organitzacions com la lliga contra el càncer, telèfon de la SIDA, amb l’Organització Catalana de Transplantaments (OCATT) i l’ institut català de la Salut.HELP? També ens trobem dintre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de la Societat Andorrana de Ciències i la Federació Internacional d’Associacions d’Estudiants de Medicina (IFMSA) la qual està reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS)


PÀGINA WEB La pàgina web d’AECS www.aecs.org, dóna una visió general de la història,estructura, activitats i esdeveniments que tindran lloc. A més a més, la nostra web permet l’accés a les publicacions, arxius i noticies sobre la nostra associació. També es pot trobar informació sobre les activitats d’intercanvi, convocatòries i inscripcions a cursos, tallers i molt més. Més de 3000 estudiants visiten la nostra web per informar-se del que tindrà lloc en el seu territori i així poder participar amb la nostra associació.

InfoAECS: Es tracta d’una publicació de nova creació on volem explicar tot el que ha tingut lloc durant aquest any en la nostra associació. La revista serà publicada cada octubre i distribuïda entre tots els membres de l’associació i altres estudiants per fer difusió de totes les activitats que han tingut lloc. La revista consta de memòries narrades dels diferents projectes, un disseny més original, informal i atractiu per als estudiants. Aquesta es distribuirà en format paper i electrònic, per tant es mourà per tot el territori català, baleàric i andorrà. Vostè pot ser el primer en patrocinar les memòries i arribar a més estudiants.


PÓSTERS: Els pòsters dels diferents grups de treball i les activitats d’AECS són distribuïts per totes les nostres facultats. També es distribueixen durant les nostres activitats, arribant als estudiants a la resta societat en projectes de promoció de la salut. Dies mundials, setmanes de la salut i tallers als lleure són els esdeveniments on més difusió es fa dels nostres valors. ASSEMBLEA GENERAL: La nostra associació es reuneix dues vegades a l’any, una a l’abril i una a l’octubre. Aquest any s’organitzaran a Girona i Reus. Les assemblees generals (AG) són un fòrum de discussió de noves idees, iniciació de nous membres i de formació extracurricular en matèries de lideratge, organització del temps, treball en equip i realització de projectes. Mitjançant petits grups de treball (small working groups) i entrenaments (trainigs) permetem que els estudiants adquireixin certes habilitats per desenvolupar les tasques de la nostra xarxa associativa. Una part important d’aquestes trobades són les ponències tan dels estudiants que mostren els seus projectes com de convidats de l’àmbit de la ciència que ens donen una visió oberta de com és la realitat sanitària a Catalunya.

TROBADES NACIONALS I INTERNACIONALS: La nostra associació forma part i col·labora amb altres associacions tan nacionals com internacionals com el Consell d’Estudiants de Medicina de Catalunya (CEMCat), el Consejo Estatal de Estudiantes de Medicina (CEEM), la Federació d’organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), Secretaria General de Joventut (SGJ) i la Federació Internacionals d’Associacions d’Estudiants de Medicina (IFMSA). L’AECS envia una delegació formada de 2 a 12 dels nostres socis que representen als estudiants catalans d’AECS en les trobades més importants del nostre sector. Ens permet compartir noves visions i incorporar nous coneixements com a motor de progrés dels nostres projectes. Països de tot el món coneixen la nostra cultura,el nostre país i els nostres productes i costums. Per nosaltres és un honor tenir la oportunitat de mostrar el nostre país arreu del món.


INTERCANVIS I PRÀCTIQUES La nostra associació organitza practiques tan nacionals com internacionals en hospitals i grups d’investigació de tot el món. Més de 500 estudiants milloren la seva formació mitjançant l’AECS i el nostres sistema d’intercanvis. De la mateixa manera, molts estudiants venen a Catalunya a gaudir de les mateixes avantatges que els nostres estudiants, i tenen l’oportunitat de conèixer els nostres país, la nostra cultura i el nostre sistema sanitari i d’investigació. Al voltant de 100 països de tot el món col·laboren amb nosaltres en aquest programa interno-nacional. Ens pots ajudar a millorar la formació de centenars d’estudiants cada any, i donar a conèixer els nostres productes als futurs metges i treballadors de l’àmbit de la salut. BEQUES D’INTERCANVI Les beques d’intercanvis són una modalitat en el nostre programa d’intercanvis on volem premiar als estudiants més avantatjats amb una beca per a estudiar durant un més en qualsevol país del món amb el qual tinguem conveni. Les nostres beques proporcionen allotjament i dietes així com una petita aportació monetària complementària. DIES MUNDIALS Aprofitant els dies concrets marcats al calendari per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’AECS organitza activitats per informar, conscienciar i educar a la població sobre temes com la diabetis, la SIDA, l’alzheimer, els drets humans o el càncer entre d’altres. Mitjançant xerrades informatives, videofòrums, campanyes al carrer i tallers educatius; aconseguim arribar a la societat per donar-los-hi petits consells i millorar-ne la salut.

SETMANA DE LA SALUT Aquest projecte intenta donar a conèixer totes les activitats de l'associació en una setmana mitjançant activitats, tallers, fòrums i cursos. A més a més, també pretén fomentar els hàbits de vida saludables i complementar la formació del estudiants de ciències de la salut. És una acvitat organitzada per estudiants i dirigida a estudiants i a tota la comunitat.


LA CAMINADA CONTRA EL CÀNCER AECS sempre ha estat involucrada en l’educació en temes de salut de la comunitat. La caminada: és un projecte en el que volem apropar els hàbits de vida saludable, com l'exercici diari i una bona alimentació a la població, alhora que proporcionem informació sobre la malaltia. Més de 2000 persones han participat en l’última caminada organitzada durant l’any passat, hi van assistir persones de totes les edats amb ganes de fer exercici i viure una vida saludable.

BREATH Amb aquest projecte ens posem en contacte amb instituts de les ciutats i poblacions catalanes per tal que els estudiants de ciències de la salut puguin dirigir-se als estudiants adolescents d’educació secundària amb l’objectiu de sensibilitzar-los en el tema del tabaquisme. L’objectiu del projecte és formar formadors adolescents, a lÍders de cada classe perquè siguin ells mateixos qui formin desprès als seus companys. Amb aquest peer-education, s’obtenen resultats molt satisfactoris. Al final del projecte, s’organitza una caminada contra el tabac amb tots els participants. On s’anima a la gent a unir-se al moviments, repartim samarretes i fent l’acte simbòlic de trencar una cigarreta

HOSPITAL OSSET DE PELUIX (HOP) El HOP és un projecte amb el qual volem introduir a nens de 5 a 8 anys en un ambient hospitalari, de manera que els nens puguin viure l'ambient sanitari des de el punt de vista de ser ells els pares dels ossets de peluix i veure que és el que se li fa al seu peluix. Tenen l’oportunitat de preguntar als estudiants tots els dubtes sobre la feina dels professionals de la salut alhora que pretenem ajudar-los a perdre la por a les bates blanques.


JORNADES A l’AECS estem compromesos amb la formació dels nostres estudiants, per això, organitzem jornades i tallers on poden millorar les seves competències en temàtica tan diversa com les habilitats clíniques bàsiques, la salut pública o la investigació

PREMIS GEMMA ROSSEL I ROMERO Cada any, la nostra associació premia a estudiants que realitzin durant aquell curs un treball d’investigació en universitats, laboratoris i centres sanitaris de tot el món. Els premis Gemma Rosell i Romero, realitzats a la universitat de Barcelona, són l’oportunitat de donar a conèixer els projectes d’investigació que més interessen a la comunitat científica, i es un forum on incitar als estudiants a millorar la seva formació i promoure el futur de la recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) en temes de la salut.


COM PODEU COL·LABORAR AMB NOSALTRES?

Hi ha 2 nivells d’actuació, escull que t’interessa més : ●

Local: AECS es divideix en 4 seccions territorials que són Lleida, Girona, Barcelona i Reus/Tarragona.

General: tot el territori

També existeixen diferents modalitats col·laboració: ●

Apadrina una activitat: pots patrocinar només aquelles activitats que t’interessin, tenim una gran oferta d’activitats on escollir.

Col·labora amb AECS: tenim diferents graus de col·laboració dividits en 4 grups


Bronze PREU: 500€ ■

BENEFICIS: ●

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres programes nacionals

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres pòsters

Argent PREU: 1000€ ■

BENEFICIS: ●

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres programes nacionals

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres pòsters

Nom i logo corporatiu de l’esponsor al newsletter electònic mida A6

Presència ens les títols de crèdit del nostre video promocional

Or

PREU: 2500€ ■

BENEFICIS: ●

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres programes nacionals.

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres pòsters

Nom i logo corporatiu de l’esponsor al newsletter electònic mida A5

Presència ens les títols de crèdit del nostre video promocional

Banner de l’esponsor a la web de l’AECS


Platí o benefactor d’AECS ■

PREU: 5000 € o més

BENEFICIS: ●

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres programes nacionals i internacionals

Nom i logo corporatiu de l’esponsor en els nostres pòsters

Nom i logo corporatiu de l’esponsor al newsletter electònic mida A4

Presència ens les títols de crèdit del nostre video promocional

Banner de l’esponsor a la web de l’AECS

Agraïment verbal durant els nostres discursos oficials

“Un cop de mà”: ets una empresa petita? T’interessa col·laborar d’una altra manera?. Busquem material per les nostres activitats; si creus que la teva empresa pot ajudar-nos, aquesta és la teva modalitat.

BASES I DATA LÍMITS La data límit per l’aprovació oficial d’esponsorització és per l’Assemblea General d’Abril i Octubre de l’associació L’aprovació oficial d’esponsorització es farà omplint la Sol·licitud d’esponsorització que adjuntem amb el document.


Paquet d'esponsarització  

Paquet d'esponsarització

Paquet d'esponsarització  

Paquet d'esponsarització