Page 1

Poštovani, Sa zadovoljstvom vas pozivamo da budete polaznik druge generacije Škole digitalne komunikacije, koja se organizuje u Beogradu i počinje u ponedeljak, 7. maja 2012. Danas veliki broj ljudi koristi društvene mreže i svakodnevno se informiše putem interneta, ali nisu svi upoznati sa mogućnostima i prednostima koje novi vid komunikacije pruža. Škola digitalne komunikacije je prava prilika za one koji žele da nauče nešto više o načinu na koji društvene mreže i internet mogu da doprinesu poslovanju. Predavanja su organizovana radnim danima u trajanju od tri sata, od 18 do 21 čas. Nakon predavanja polaznici će pristupiti izradi projekta. Projekat predstavlja kreiranje online kampanje, koju će zatim imati prilke da realizuju. U produžetku se nalazi program škole i kratke biografije predavača. Ukoliko želite da postanete polaznik druge generacije Škole digitalne komunikacije popunite prijavu i pošaljite je mejlom. Cena programa je 650 evra (u dinarskoj protivvrednosti) + PDV.

Uspešno poslovanje zahteva praćenje novih tendencija i korišćenje svih prednosti koje nam digitalno komuniciranje pruža.

Rok za prijavu je petak, 27. april 2012. godine.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije kontaktirajte nas na: Iva Crvak 063 384 106 iva.crvak@represent.rs ili Lana Andrić 063 385 034 lana.andric@represent.rs Na raspolaganju su vam i telefoni agencije Represent Communications 011/ 715 2 500 i 715 2 485.

Radujemo se druženju sa vama kroz sticanje novih znanja!


SADRŽAJ škola digitalne komunikacije

Zašto online PR

Učesnici će saznati na koji način su društvene mreže promenile komunikaciju među ljudima, kako se definicija anonimnosti promenila zahvaljujući internetu i kako postići dobru komunikaciju sa onima koji to ne žele. Saznaćete zašto su budžeti, koje kompanije odvajaju za online komunikaciju, sve veći i kakva je naša digitalna budućnost.

ponedeljak, 7. maj, 18-21h

dr Borislav Miljanović

Generalni direktor agencije Represent Communications. Završio je Pravni fakultet u Beogradu i magistrirao, a zatim i doktorirao komunikologiju na Fakultetu političkih nauka. Formirao službu za odnose s javnošću BK grupe. Osnovao službu za odnose s javnošću pri kraljevskom dvoru. Radio je kao urednik i novinar u brojnim medijima (BK televizija, TV Politika, Studio B, Blic...). Jedan je od prvih članova udruženja IPRA (International Public Relations Association) iz Srbije. Kreirao je i sprovodio brojne komunikacijske kampanje, kako za klijente profitnog, tako i neprofitnog sektora.

Planiranje online kampanja utorak, 8. maj, 18-21h

Cilj predavanja je da se predstave nova znanja vezana za proces planiranja online kampanje, koji su faktori koje bi trebalo uzeti u obzir prilikom veb aktivnosti, kako odrediti online ciljeve i kako ih ostvariti, koja su pitanja na koja bi trebalo odgovoriti pre lansiranja kampanje, kako izmeriti rezultate online aktivnosti, kako pravilno pristupiti komunikacijskom problemu da bi se povećala vidljivost. Ovo predavanje odgovoriće na praktična pitanja koja bi svi trebalo da postave sebi pre/za vreme/nakon online kampanje. O čemu je bitno razmisliti pre lansiranja online kampanje, kako da se minimalizuju rizici i kako da se postigne najbolji efekat?

Ivana Vučković

powered by

Prevodilac u China road and bridge corporation Beograd. Ivana je rođena 1977. godine. Dve godine je radila kao strateški planer u agenciji Represent Communications, gde je bila zadužena za strateško postavljanje komunikacija i analizu trendova tržišta. Diplomirala je kineski jezik i književnost, nakon čega je radila u Kini kao menadžer komunikacija zaTraders Hotel, Beijing i konsultant za PR agenciju Hill and Knowlton PR China, gde se specijalizovala za korporativne, marketing i online komunikacije. Radila je sa klijentima kao što su P&G, Westin Hotel, Almond Board of California, Coca-Cola, HP, Levi’s i Institut za održive zajednice. Tečno govori kineski i engleski jezik, ima diplomu Chartered Institute of Public Relations iz Londona (stečenu dopisno u„virtuelnoj učionici” - putem online programa). Zaljubljena je u internet.


škola digitalne komunikacije

Društvene mrežekako ih na pravi način koristiti sreda, 9. maj, 18-21h

Učesnici će saznati pravi način na koji je moguće koristiti društvene mreže i upoznaće se sa dobrim primerima iz svetske prakse, koje je moguće prilagoditi i aplicirati kod nas. Odgovor na pitanje kako na pravi način koristiti društvene mreže u ostvarivanju profesionalnih ciljeva i građenju reputacije, učesnici će dobiti na ovom predavanju.

Miloš Đajić

Predsednik Društva Srbije za odnose s javnošću. Završio je Fakultet muzičke umetnosti „Univerzitet umetnosti u Beogradu”, smer violončelo. Od 1999. godine radi kao viši stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Radi u Centru modernih veština od 1998. godine. Bavi se organizacijom velikog broja seminara, piše predloge projekata, radi na razvoju partnerstva sa nevladinim organizacijama, direktor je Fonda za unapređenje demokratije „Ljuba Davidović” od 2005. godine. Prisutan je na svim društvenim mrežama, njegovi postovi se citiraju i prepričavaju.

Aktivizam na društvenim mrežama četvrtak, 10. maj, 18-21h

powered by

Na ovom predavanju učesnici će imati priliku da kroz primere raznih svetskih kampanja vide kako je moguće koristiti različite društvene mreže i internet za postizanje nekog cilja i mobilizaciju pojedinaca, grupa i organizacija.

Nebojša Radović

Bloger. Nebojsa Radovic je pažnju na sebe privukao ličnim blogom www. eniax.net koji pokriva teme o savremenom internet poslovanju, ali i sveprisutnom trendu poslovnog korišćenja društvenih medija. Svojim pisanjem i predavanjima na brojnim domaćim konferencijama posvećenih internet marketingu, pozicionirao se kao jedan od vodećih domaćih stručnjaka za upotrebu društvenih medija. Aktivan je i u nevladinom sektoru, gde se ističe rad u omladinskoj organizaciji AIESEC. Godinu dana je proveo kao IS menadžer AIESEC-a Srbije, gde je svojim radom doprineo da AIESEC Srbije u konkurenciji od sto zemalja osvoji ING nagradu za liderstvo u brendingu. Tokom poslednjih 10 godina uspešno je sarađivao sa nekoliko nevladinih organizacija među kojima su najpoznatije Mea Urba Ivanjica, Grupa 484, Sopče Kragujevac, Centar E8 i Y-Peer.


škola digitalne komunikacije

Proces kreiranja komunikacije kroz online i mobilne kanale (komunikacije)

Goran Ocokoljić

Kreativni direktor MRM Worldwide agencije. Rođen je 1970. godine. Njegov rad na veb i online projektima u zemlji i inostranstvu datira od 1996. godine, kada počinje i njegovo interesovanje za internet, kao medij kome ima pristup veliki broj ljudi. Između 2004. i 2009. na Fakultetu za dizajn održao je veliki broj predavanja. Od 2007. do 2009. bio je kreativni direktor McCann Erickson agencije.

utorak, 15. maj, 18-21h

Pisanje za veb sreda, 16. maj, 18-21h

U okviru ovog predavanja učesnicima će se predstaviti kom­ pletan kreativno - produkcioni proces stvaranja kampanja kroz online i mobilne kanale komunikacije. Upoznavanje sa kreativnim i produkcionim procesom u postavljanju i realizaciji niskobudžetnih kampanja. Od ideje, preko produkcije do postavljanja kreativnih elemenata na nove medije..

Kako se kreiraju poruke dovoljno kvalitetnog ali i zanimljivog sadržaja? Na koji način se kreira poruka koja je toliko interesantna da želimo odmah da je podelimo sa drugim ljudima? Zašto su neke poruke toliko čitane i nalaze se na svim forumima i društvenim mrežama? Koji pristup je poželjno negovati kada se obraćamo ciljnim javnostima putem online medija? Nakon ovog predavanja bićete bogatiji za odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana za pisanje u okviru online medija.

Tijana Vukojičić

Samostalni konsultant za komunikaciju, predavač i kopirajter. Tijana Vukojičić se profesionalno bavi komunikacijom poslednjih desetak godina. Pisala je za online magazine i portale, bavila se internom i eksternom komunikacijom u nevladinom i vladinom sektoru, radila kao predavač i konsultant za projekte Svetske banke i USAID-a, bavila se medijskim istraživanjima i analizama, radila kao kopirajter u agencijama i velikim kompanijama, vodila programe reforme komunikacije u ministarstvima i bila jedan od osnivača privatne agencije za nove medije i komunikacije (internet komunikacija). Kao kreator, član i vođa tima, učestvovala je u nizu kampanja za poboljšanje imidža, unapređenje komunikacijskih i prodajnih kapaciteta, vodila PR projekte kao strateg, osmislila i sprovela niz edukativnih modula za agencije, kompanije, kao i zaposlene u državnoj administraciji.

powered by


škola digitalne komunikacije

Direktna komunikacija kroz online i mobilne kanale komunikacije četvrtak, 17. maj, 18-21h

Relja Jović

Direktor MRM Worldwide agencije. Rođen 1975. godine u Beogradu. Od 1991. godine objavljuje tekstove u časopisu Svet kompjutera. Uređivao je i vodio TV emisije Profi Bajt i CD Bajt na TV Politika, zatim postaje glavni i odgovorni urednik PC GamesSerbia. Autor i urednik je najstarije radio emisije o visokoj tehnologiji u Srbiji - PC Petak. Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa Mikro - PC World pet godina. Piše autorske tekstove za dnevni list Politika. Radi kao konsultant na brojnim projektima u zemlji i inostranstvu u oblasti novih medija, marketinga, informacionih tehnologija i menadžmenta. Član je International Federation of Journalist u Briselu.

Oglašavanje na internetu i svaki viral para vredi utorak, 22. maj, 18-21h

Kroz ovo predavanje učesnici će se upoznati sa celovitim procesom direktne komunikacije sa online medijima. Pre­ davanje će obuhvatiti proces od momenta stvaranja baza kontakata i njenih aktivacija, pa sve do praćenja rezultata. Predavanjem će biti obuhvaćen i pregled aktuelnih zakona i procedura koji su na snazi u našoj zemlji, a preduslov su za ispravno korišćenje ovih kanala.

Predstaviće se načini na koje je moguće oglašavati se na internetu i kako sa veoma ograničenim budžetom postići željene rezultate. Definisaće se gde se nalaze oni koji su zainteresovani za iste ciljeve kao i vi. Učesnici će se upoznati sa pojmom viralne kampanje i kako mogu da kreiraju aktivističke sajtove. Takođe, saznaćete kako da mobilne telefone kreativno i funkcionalno koristite u kampanjama.

Ivan Dimitrijević

Senior Online Media Planner u agenciji Fastbridge. Zadužen je za strateško planiranje online medijske komunikacije klijenata kao što su The Coca-Cola company, Sony Ericsson i Mobilna telefonija Srbije. Osmislio je i vodio interne treninge za Color Press Group, na temu kreiranje sadržaja za veb sajtove, kao i obuku marketing odeljenja za prodaju online oglasnog prostora. Jedan je od osnivača prvog domaćeg IT foruma, EliteSecurity.org. Aktivan je bloger na www.webmanijak.com.

powered by


škola digitalne komunikacije

Budite na korak ispred – mogućnosti mobilnih komunikacija sreda, 23. maj, 18-21h

Krizna komunikacija utorak, 29. maj, 18-21h

Upoznavanje sa novim geo - lokacijskim servisima (Foursquare, Gowalla, Yelp, Facebook Places), aplikacijama za iPhone i Android, servisima budućnosti (augmented reality) i njihovom poslovnom upotrebom. Učesnici će se obučiti kako da ih koriste tokom kampanja.

Tihomir Stojanović

E-PR Executive u agenciji Represent Communications. Tihomir Stojanović je rođen 1980. godine u Beogradu. Kreirao je 2003. godine svoj autorski projekat „Mreža kreativnih ljudi” i online zajednicu koja trenutno okuplja oko 20.000 ljudi. Od 2009. godine radi u agenciji McCann Erickson PR kao E-PR Executive na online projektima za klijente, a pre toga kao veb koordinator međunarodne kompanije Metro Cash & Carry. Ima trenersko iskustvo u oblasti osmišljavanja i vođenja kreativnih radionica. Svoja znanja unapređivao je i kroz veliki broj stručnih obuka. Već pet godina piše lični blog. Autor je prvog korporativnog bloga kompanije Sezampro hosting i kolaborativnog bloga

Otkriće se polaznicima kako da prepoznaju krizu i kako da adekvatno na nju odreaguju. Polaznici će saznati kako da ovladaju kanalima i tehnikama koje će načinjenu štetu smanjiti. Predavanje će otkriti načine na koje možete da sprečite da se kriza iz virtuelnog sveta „prelije” u štamapane medije i na televiziju.

Krešimir Macan

Direktor „Manjgura“ agencije za odnose s javnošću. Krešimir Macan je hrvatski PR stručnjak specijalizovan za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije. Danas uspešno vodi sopstvenu konsultantsku agenciju Manjgura. Od 1998. je bio prvi direktor korporativnih komunikacija i portparol Hrvatske radio televizije. Sredinom 2003. imenovan je za savetnika PredsednikaVlade RH za komunikacije. Od 2004. do 2008. je izvršni director Madison Consultinga, hrvatske agencije za odnose s javnošću. Radio je na brojnim promotivnim i PR kampanjama HRT-a i Vlade kao autor i član tima. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, govori četiri strana jezika. Član je Hrvatskog udruženja za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Evropskog udruženja političkih komunikatora (EAPC). powered by


škola digitalne komunikacije

Priprema kampanja sreda, 30. maj, 18-21h

Svi učesnici obuke dobiće projektni zadatak da osmisle i napišu online kampanju do pet strana, za šta će imati na raspolaganju 15 radnih dana. Nakon toga E-PR tim agencije Represent Communications će oceniti kampanje i dati savete za unapređenje, koji će imati za cilj da omoguće realizaciju svake od kampanja. Rok za ocenjivanje je četiri nedelje, nakon čega se očekuje da se kampanje implementiraju. Tokom procesa implementacije svim učesnicima biće dodeljen konsultant iz agencije koji će im biti na raspolaganju. Ocenjivanje uspešnosti kampanja će biti predstavljeno u pisanom obliku na kraju čitavog procesa.

Tihomir Stojanović

E-PR Executive u agenciji Represent Communications.

Napomena: Agencija Represent Communications zadržava pravo izmene programa

powered by

Škola digitalne komunikacije 2012  

Agencija Represent Communications drugu godinu zaredom organizuje Školu digitalne komunikacije. Predavanja će trajati od 7. do 30. maja 2012...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you