Page 1

AdventureDk Nepal & Tibet


Gør din verden større - rejs, lær og oplev! Adventuredk har speciale i grupperejser for unge mellem 18-30 år. Vores mål er at give dig mulighed for at rejse, lære og opleve sammen med andre unge i trygge rammer. Som rejsende med Adventuredk kommer du helt tæt på. Du møder fremmede kulturer og folkeslag bl.a. via homestays hos stammefolk og frivilligt arbejde. Nogle lande byder på meget adventure, andre mere kultur eller frivilligt arbejde. Rejserne varierer mellem 4 uger og 4 måneder. Læs mere om vores rejser på www.adventuredk.dk Mange hilsner Adventuredk crew Julie, Lasse, Elisabeth, Michael & Vibeke

For din garanti er Adventuredk medlem af rejsegarantifonden nr. 1875.


Kort om rejsen... Rejsen starter i farverige Kathmandu og fortsætter til Himalayas smukke bjerge, landsbyer, brusende floder og bjergsøer. Undervejs skal I trekke, rafte, ro i kajak, på elefantsafari og opleve fantastiske Tibet. Rundrejsen slutter på et adventure resort, hvor I kan bungy jumpe fra en hængebro. Den sidste del af rejsen kan I vælge mellem frivilligt arbejde på et børnehjem eller Everest base camp trek til foden af verdens højeste bjerg. Adventure Kultur Frivilligt arbejde Kan kombineres Varighed Gruppestørrelse

2-3 måneder

3 ugers rundrejse i Nepal 1 uges tur til Tibet med fly og bus 3 dage i Chitwan, Nepals jungle 3 dages adventuretur til Last Resort 5 dages trekkingtur i Himalaya 2 dages rafting på Seti floden Sighseeing i Kathmandu, Patan og Bhaktapur Frivilligt arbejde eller Everest base camp trek Sneklædte bjergtoppe ved solopgang Besøg stammefolk og landsbyer Riverrafting, kajak og bungy jump Junglesafari på elefantryg Aber, fugle, næsehorn og elefanter Shopping på eksotiske markeder og basarer Templer, brusende floder og små landsbyer Munke, bjergpas, dybblå søer og yakokser

18

3


Rundrejse Uge 1: AFREJSE, KATHMANDU OG sightseeing Fælles afrejse fra Kastrup til Kathmandu. Efter en traditionel nepalesisk modtagelse i lufthavnen, bliver I kørt til jeres hyggelige hotel midt i byen. Her kan I slappe af efter den lange flyrejse. Om aftenen er der velkomstmiddag og briefing fra jeres guide.

steder. Gadebilledet er et virvar af mennesker, hellige køer, cykeltaxier, knallerter og gamle biler. På Durbar Square kan I være heldige at få et glimt af Nepal levende gudinde og I Monkey tempel, springer aberne rundt om jer.

Næste dag begynder I at udforske de små gader, de eksotiske butikker og små spisesteder. Byen syder af liv, og her blandes templer og basarer i en helt unik atmosfære. Det føles næsten som at bevæge sig rundt i et levende museum. De næste par dage står sightseeing. Kathmandu og Patan har et væld af religiøse monumenter, paladser, pladser og spirituelle

Trods den hektiske aktivitet hersker der en speciel ro over byen, især omkring de store tempelkomplekser. Man mærker straks befolkningens åndelighed, og selvom de fleste nepalesere lever i fattigdom, bevarer de stadig troen og smilet. Aften og nattelivet kan udforskes på byens mange eksotiske restauranter, caféer eller barer.

5


Rundrejse Uge 2: TREKKING, storslåede bjerge OG landsbyer De næste 5 dage skal I på trekking i Nepals bjerge. I skal gå gennem rododendronskove, små nepalesiske landsbyer og smukke bjerglandskaber med risteraser. I møder pilgrimme og stammefolk og oplever hellige stupaer. Højeste punkt på turen er 2.765 meters højde, og I trekker fra 3-6 timer per dag. Tidlig morgen forlader I Kathmandu og ankommer til Dhulikhel efter ca. 2 timer. Første trek er ca. 3 timer til Namobuddha-stupaen, et af de helligste pilgrimssteder for buddhister i Nepal.

De næste par dage skal I nyde morgensolen over sneklædte bjergtoppe, møde forskellige folkeslag som Newar, Tamang, Brahman og Magar. Folk er utrolig venlige og vil meget gerne tale med jer. I skal se hvordan folket arbejder på traditionel vis med håndkraft og vandbøfler. Om aftenen spiser I sammen ved bålet, og I overnatter i telte. Lokale bærere og en kok sørger godt for jer, og I vil sikkert bliver imponeret over deres hjælpsomhed og styrke. I får masser af tid til at ”sludre” med guider og lokale, I møder på jeres vej.

7


Rundrejse Uge 3: POKHARA, junglesafari og rafting Fra Katmandu kører I mod Nepals store trekkingby Pokhara, hvor I har 4 overnatninger. Byen er beliggende mellem Himalayas bjerge ved den smukke Pewa sø og er Nepals tredjestørste by med ca. 100.000 indbyggere. Første dag i Pokhara skal gruppen ro i kajak på Pewa søen. Herefter er dagene til fri afbenyttelse. Har I lyst til mere adventure, byder byen på paragliding, sejlads på søen, mountainbiking, rafting, trekking m.m. I kan også bruge dagene på at udforske byen, shoppe eller bare nyde udsigten over bjergene og Nepals største sø. I forlader Pokhara og kører ca. 1 time til Damuali hvor jeres 2 dages rafting tur starter. Nepal er et af de bedste steder i verden at rafte, og kan tilbyde forskellige sværhedsgrader. Raftingturen på Seti floden er en god begyndertur, hvor I har tid til at nyde udsigten undervejs. Første dag rafter I ca. 3 timer, inden I slår lejr på flodbredden. I spiser aftensmad ved bålet

og overnatter i telte. Næste dag rafter I til Gaighat, hvorfra turen går videre til Chitwan nationalparken. Chtiwan har 932 kvadratkilometer uberørt skov og savanne med hundredvis af forskellige fuglearter, næsehorn, tigre, leoparder, hjorte, aber og krokodiller. I skal bo i nationalparken på et wildlife resort. De næste par dage skal I på safari til fods, på elefantryg, i kano og i landrover. Undervejs oplever I dyrelivet fra ryggen af elefanten, som vandrer uforstyrret gennem det barske terræn. Kommer I tæt på et af parkens næsehorn, føles det trygt at sidde højt oppe på det stærke dyr. I besøger elefanterne i campen og får indblik i parkens afhængighed af ”kæmperne”. I campen kan I også komme ud at bade med elefanterne. I kører tilbage til Kathmandu, hvor der afholdes et informationsmøde om turen til Tibet.

9


Rundrejse Uge 4: TIBET, HIMALAYA BJERGENE og last resort Landet på verdens tag er en helt speciel oplevelse. I flyver fra Kathmandu til Lhasa i Tibet, og turen varer ca. 1 time. Hvis vejret er klart, er der den mest fantastiske udsigt over Himalayas tinder. Resten af dagen slapper I af, så I stille og roligt vænnes til højderne. Duften af røgelse, pilgrimmenes gang om templerne og de mange snoede gader giver Lhasa en næsten uvirkelig middelalderlig stemning. I basaren sælges håndværk, grøntsager, yaksmør og andre ting. I får selvfølgelig tid til at gå rundt på egen hånd og opleve dette fantastiske sted. De næste par dage skal I opleve det storslåede Potala-palads med ca. 1000 værelser fordelt på 13 etager, det fantastiske Jokhang-tempel fra 600-tallet som drager tusindvis at pilgrimme til og Sera-klosteret, det største kloster i Tibet. I besøger også Dalai Lamas sommerpalads, NorbuLinka. Det var herfra Dalai Lama flygtede i 1959, da de kinesiske tropper invaderede paladset.

Mættet med indtryk forlader I Lhasa. På vejen tilbage til Nepal oplever I det tibetanske højland, Rongbuk kloster, Mount Everest, turkisblå bjergsøer, fossende vandfald og de små traditionelle landsbyer, hvor folk stadig dyrker jorden ved hjælp af hårdt manuelt arbejde og yakokser. I får udsigt fra det højeste pas, La Gyatchu (5220 meter), hvor der er panoramaudsigt over Himalaya bjergkæden. I besøger Shakya klosteret og det imponerende Tashilhumpu kloster i Xigatse. Ved ankomst til Nepal stopper I ved det lille paradis “The Last Resort” hvor I har 2 overnatninger. I skal bungy jumpe fra 165 meter eller rapelle, zip-line og rafte på brusende floder. Tilbage i Kathmandu bliver I inviteret til en traditionel nepalesisk afskedsfest.

11


Uge 5-8: Everest base camp trek Er du til mere adventure og frisk på en udfordring, så brug den næste måned på det ultimative adventure, nemlig trekking til Everest Base Camp, et af verdens flotteste trekkingture. Turen til foden af verdens højeste bjerg er ikke nem, derfor bruger I den første uge til træning og forberedelse. I smukke Nagarkot står den på mountainbiking, løb og trekking. Herefter et par afslapningsdage i Kathmandu med yoga og foredrag, hvor en proffesionel Everest bjergbestiger, fortæller jer om turen til toppen af Everst og forberede jer på de udfordringer som venter jer.

Turen til Everest Base Camp starter med en flyvetur fra Kathmandu til Lukla. De næste 14 dage vandrer I op til Everest Base Camp (5.300 m.) og fortsætter til Kala Pattar i 5.500 meters højde med fantastisk udsigt til Mt. Everest. Undervejs oplever I sherpaerne som lever i små traditionelle bjerglandsbyer med deres farverige bedeflag og smukke klostre. I flyver tilbage til Kathmandu, hvor I får velfortjent nepalesisk massage og dampbad. N.B. turen kræver at du har god fysik!

13


Uge 5-8: FRIVILLIGT ARBEJDE Vælger du frivilligt arbejde, kommer du til at arbejde på et børnehjem. Gruppen bliver inddelt i hold af 3-4 personer, så I kan hjælpe og støtte hinanden. I bliver indkvarteret på børnehjemmet eller privat hos børnehjemmets ansatte, så I får endnu mere kendskab til den nepalesiske kultur. Børnehjemmene har fra ca. 15-50 børn i alderen 0-17 år og ligger i Kathmandu og omegn. Kommunikationen med børnene foregår mest ved kropssprog, dog kan de større børn tale lidt engelsk.

I kommer til at hjælpe til om morgenen og igen om eftermiddagen, når børnene kommer hjem fra skole. Opgaverne kan være alt fra hjælp til tandbørstning, madlavning og til at lege med børnene. Til tider kan det være lidt svært, at man ikke har de goder, man er vant til hjemmefra, men smilene fra børnene opvejer alt. Vigtigst af alt er den omsorg og opmærksomhed som børnene får fra jer. Det er her, I virkelig gør en forskel.

15


Adventuredk - Bredgade 34 - 7400 Herning - Tlf. 97 21 68 00 info@adventuredk.dk - www.adventuredk.dk Vi tager forbehold for eventuelle trykfejl, prisstigninger og ĂŚndringer.

Adventuredk - Nepal & Tibet  

Grupperejse for unge 18-30 år i Nepal & Tibet med rafting, trekking, kajak, junglesafari og frivilligt arbejde på børnehjem. Oplev Himalayas...

Adventuredk - Nepal & Tibet  

Grupperejse for unge 18-30 år i Nepal & Tibet med rafting, trekking, kajak, junglesafari og frivilligt arbejde på børnehjem. Oplev Himalayas...

Advertisement