Page 1

AdventureDk

Ecuador, galapagos & peru


Gør din verden større - rejs, lær og oplev! Adventuredk har speciale i grupperejser for unge mellem 18-30 år. Vores mål er at give dig mulighed for at rejse, lære og opleve sammen med andre unge i trygge rammer. Som rejsende med Adventuredk kommer du helt tæt på. Du møder fremmede kulturer og folkeslag bl.a. via homestays hos stammefolk og frivilligt arbejde. Nogle lande byder på meget adventure, andre mere kultur eller frivilligt arbejde. Rejserne varierer mellem 4 uger og 4 måneder. Læs mere om vores rejser på www.adventuredk.dk Mange hilsner Adventuredk crew Julie, Lasse, Elisabeth, Michael & Vibeke

For din garanti er Adventuredk medlem af rejsegarantifonden nr. 1875.


Kort om rejsen... Rejsen tager jer fra Quitos markeder til højlandets sneklædte vulkantoppe. I bor et par dage hos indianere og drager derfra mod de unikke Galapagos øer. I snorkler med søløver og tager på opdagelse blandt dyrene på de smukke ubeboede øer. I Amazonas oplever I indianere og dyreliv fra kano. I rejser sydpå og når det enorme Peru. Efter strand, surf og en beachbuggie tur drager I op i bjergene til det gamle inkarige. Højdepunktet her er trekkingturen til Machu Picchu, inkaernes forsvundne by. Adventure Kultur Kan kombineres Varighed Gruppestørrelse

2 måneder 18

4 ugers rundrejse Ecuador 3 ugers rundrejse i Peru 1 uges rundrejse på Galapagos øerne Trekking på Inkastien til Machu Picchu Snorkling, kano, canopy og rafting Sandboarding og beachbuggie Mountainbiking og ridning i bjergene Indianere og shamanere Ecuadors Amazonas og dyreliv Det enestående dyreliv på Galapagos Lamaer, alpakaer og kondorer Farvestrålende markeder Panfløjte, guitar og salsarytmer Overnatning hos lokalbefolkningen Verdens højeste aktive vulkan, Cotopaxi Imponerende Andesbjerge og store sletter

3


Rundrejse Uge 1 & 2: QUITO, ÆKVATOR, MARKEDER, INDIANERE OG HOMESTAY Sydamerikas bjerge kommer tæt på, når I lander i Ecuadors hovedstad Quito, der ligger i 2800 meters højde. Her mærker I den tynde luft, når I skal på opdagelse i byen, der er omgivet af sneklædte bjerge og vulkaner. Ecuador betyder Ækvator, og det er netop første stop på jeres to måneders intense rejse. I ”midten af verden” hiver polerne i jer, og I skal se om, I kan få et æg til at balancere på et søm. Herefter oplever I den charmerende hovedstad med gamle bydele og flotte pladser. Her kommer I for første gang tæt på de glade og imødekommende lokale. I skal på opdagelse i tågeskoven, Mindo, hvor I vandrer, bader i vandfald og zipliner over trætoppene. Hav kameraet klar til billeder af de mange kolbrier. I Mindo besøger I desuden en sommerfuglefarm. Tilbage I Quito har I et par fridage til at opleve Quito på egen hånd, tage på marked og handle og snakke med de lokale, og I kan tage på bar og danse salsa. I bor i bydelen Mariscal Sucre, der summer af cafeliv og fest, og her kan I møde folk fra hele verden.

Næste stop er Otavalo, som er kendt over hele verden for deres unikke håndværk. Det farverige marked i byen er et af Sydamerikas mest berømte, og I skal på opdagelse blandt boderne, der er fyldt med farvestrålende tekstiler, traditionelle hatte, smykker, hængekøjer og musikinstrumenter. I Otavalo bor indianerne Otavaleos, som I skal bo hos i 3 dage. I lærer at lave traditionel mad, og måske giver I en hånd med i marken. Efter et par dage hos indianerne siger I farvel til familien og drager mod Cotopaxi, Ecuadors højeste og mest aktive vulkan. Folk her lever som cowboys. De holder kvæg og har rodeos. Her er der mulighed for at I kan ride på heste som lokale cowboys, mountainbike i den storslåede natur eller trekke på vulkanen op i 4800 meters højde. I besøger et marked og skal opleve vulkanen Quilotoa. I trekker ned i krateret, hvor der er en kæmpe sø. Turen op foregår på ryggen af muldyr.

5


Rundrejse Uge 3: VULKANER, ADVENTURE, REGNSKOV, COWBOYS OG AMAZONAS De næste 4 dage skal I på jungletur i Amazonas. Undervejs ser i den flotte natur med vandfald. I kommer ind i regnskoven, hvor I ser dyreliv og møder de indfødte. I slapper af i hængekøjer og sejler på floden Rio Napo i de indfødtes kanoer og ser Amazonas fisk. I bader i naturlige pools. I går på opdagelse, ser dyrelivet og lærer om de planter, som de indfødte bruger til medicin. I svinger i lianer som Tarzan og bader i vandfald. Om eftermiddagen skal I besøge Quichua indianerne og lære om deres kultur og traditioner. Sidste dag i junglen skal I på 25 km´s vild white water rafting. Næste stop er Banos, der er omgivet af bjerge, floder og høje vandfald. Her står adventuremulighederne i kø. Backpackere fra alle mulige lande mødes her til adventure om dagen og fest om aftenen. I skal ud og se kæmpe vand-

fald og på tur rundt i det enestående landskab. I har et par fridage, hvor I kan kaste jer ud i tubing, canopy, mountainbike, trekking eller dune buggies. Om aftenen kan I lære salsatrin på en af byens mange barer. Man kan ikke undgå at blive høj af al den action. Fyldt af oplevelser kører I til Riobamba og gør undervejs holdt for at nyde udsigten til Ecuadors højeste vulkan. I overnatter i Riobamba, inden I skal med den på kendte og naturskønne togstrækning Nariz del Diablo, som er kendt for at være den sværeste togstrækning, der er bygget i hele verden. I oplever det smukke landskab og når Ingapirca, som er ældgamle inkaruiner og de mest betydningsfulde i Ecuador.

7


Rundrejse Uge 4: VILCABAMBA, MOUNTAINBIKING, CUENCA, SHOPPING & GUAYAQUIL Cuenca anses af mange for at være Ecuadors smukkeste by. I skal på rundttur i de brostensbelagte gader og se farvestrålende pladser, monumenter, museer og markeder. Stemningen er noget helt særlig. I ser, hvordan man laver panamahatte, som oprindeligt er fra Ecuador. I besøger landsbyerne Gualaceo og Chordeleg, der er kendt for deres sølv og guld. I har også en fridag til at opleve Cuenca på egen hånd.

Rejsen fortsætter til Vilcabamba - et skønt område med perfekt klima. Her skal I udforske området på mountainbike og hesteryg. I rejser videre til Guayaquil, Ecuadors største by med 3 millioner indbyggere. I skal se de farvestrålende plazaer og parken fyldt med leguaner. På Malecon ser I havnefronten og statuen af Simon Bolivar og San Martin. I den historiske park lærer I om Ecuadors kultur og historie og ser dyrelivet.

9


Rundrejse Uge 5: GALAPAGOS, ENESTÅENDE DYRELIV OG VULKANER I flyver til et af verdens vidundere; Galapagos øerne. De golde vulkanøer 1000 km ude i det smukke blå Stillehav byder på unikke dyrearter. Øerne er specielt kendt for kæmpeskildpadderne og for Charles Darwin, som udarbejdede sin teori om ”arternes oprindelse” på dette fantastiske sted. Dyrelivet på disse øer har aldrig været truet af mennesker, så man skal passe på, ikke at træde på søvnige søløver eller havleguaner, som soler sig. I den lille lufthavn møder I jeres guide, som tager jer til byen Puerto Ayora. Havnebyen er helt speciel, overalt ser I søløverne og de smukke fugle. Med speedbåd sejler I til øen Isabela, hvor I bor på hotel. I besøger Flamingo Lagunen og kommer for første gang tæt på flamingoer, sulerne med de blå fødder, pelikanerne, de or-

ange krabber og søløverne. l vandrer op til vulkankratere, som stadig er aktive. I snorkler i det klare vand og ser farverrige fisk, pingviner, skildpadder, rokker og masser af søløver. Om eftermiddagen skal I på sejltur, hvor højdepunktet er snorkling med hajer. Næste dag sejler I afsted tidligt om morgenen til øen Santa Cruz. Her skal I op i højlandet og se de vilde kæmpeskildpadder. I besøger Charles Darwins Research Station og opeveler de mange forskellelige arter af skildpadder. Efter en rundrejsen har I en fridag til at dase på stranden sammen med søløverne. Kameraet fyldt med smukke billeder flyver I tilbage til Guayaquil.

11


Rundrejse Uge 6 & 7: PERU, SOL, STRAND, lima, SURFING OG CUSCO Fra Guayaquil rejser I sydpå til Peru og kommer til Mancora. En lille hyggelig fiskerby ca. 120 km syd for grænsen til Ecuador. Her har I 4 dage fri til at dase på stranden, surfe eller gøre lige hvad I har lyst til. Surfere og sportsfiskere kommer fra hele verden, da området er kendt for gode bølger og store fisk som merlin, sværdfisk og tun. Om aftenen kan I besøge de mange strandrestauranter, caféer og musiksteder.

Byen Cusco ligger i 3300 meters højde og er omgivet af bjerge. Byen var inkaernes hovedstad og er fra omkring 1200-tallet. Der er en gammel legende om, hvordan solguden og hans søn valgte, at det var stedet Cusco, der skulle være hovedstad for inkariget. I Pisac skal I besøge det farverige marked. Slentre rundt nyde stemningen og se de små boder med frugt, grønt, kød på stribe, nødder, linser, juice og varme retter.

Fra stranden kører I sydpå af ”Pan-american highway” ca. 1.000 km til Lima. Her skal I opleve smukke katedraler, torve og markeder. I rejser videre op i Andesbjergene til den hellige dal. Undervejs gør I stop i byen Huacachina, hvor I skal sandboarde og køre i beachbuggies. I har en fridag, så I har mulighed for at flyve en tur henover de mystiske Nazca linjer.

Næste større stop på vejen er Ollantaytampo. Her tabte spanierne et stort slag til Inkaerne. Selve ruinerne er utrolig smukke, og den eneste Inka bosættelse, som stadig i dag er beboet. I har en fridag, hvor I kan slappe af og samle kræfter inden udfordringerne starter på inkastien.

13


Rundrejse 8: INKASTIEN, ANDESBJERGENE, MACHU PICCHU OG solopgang Jeres 4 dages trekkingtur ad inkastien til den storslåede inkaruin Machu Picchu starter. I kommer igennem små landsbyer med smilende lokale, grønne dale og tætte skove. Hele tiden har I udsigten til snedækkede bjergtinder. Jeres trekkingteam har telte, vand og mad med til jer og sørger godt for jer. I vandrer på inkastiens velbevarede trapper og gennem tunneller, op til 15 km om dagen og i højderne (fra 2300 til 4200 meter)! Så det er hårdt arbejde. Men synet af Machu Picchu ved solopgang, når du går gennem solporten, er den ultimative belønning! Machu Picchu er

fantastisk, vidunderligt og ubeskriveligt. Det er som om, man kan mærke inkaerne. Jeres guide fører jer gennem dette kolossale ruinområde og fortæller om historien og hemmelighederne bag dette helt specielle sted. I rejser tilbage til Cusco med tog. Her har I en dag til at komme jer inden turen går videre til Lima. I Lima er det tid til shopping og til afskedsmiddag med jeres gruppe. Med en rygsæk fyldt med oplevelser og souvenirs rejser I hjem til Danmark eller videre ud i verden.

15


Adventuredk - Bredgade 34 - 7400 Herning - Tlf. 97 21 68 00 info@adventuredk.dk - www.adventuredk.dk Vi tager forbehold for eventuelle trykfejl, prisstigninger og ĂŚndringer.

Adventuredk - Ecuador, Galapagos & Peru  

2 mdrs. grupperejse for unge til Galapagos, unikt dyreliv, højland, jungle, inkaer og adventure. Tag med på en rejse, der sætter spor, når I...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you