__MAIN_TEXT__

Page 1


Å glede seg vilt! på den følelsen av å glede seg vilt til noe, så tenker jeg også på Jesu gjenkomst. Som kristne har vi virkelig noe vi kan glede oss vilt til! Det virker kanskje litt ekstra vanskelig fordi vi ikke helt vet nøyaktig når det vil skje, men jeg tror at Gud har tenkt på nettopp det. Sabbaten er en dag som er gitt oss mennesker som gave. Den minner oss, blant annet, om skapelsen, om hvordan Gud hadde tenkt det for oss fra begynnelsen av, og om hvordan han skal gjenopprette det når han skaper en ny himmel og en ny jord. På den måten kan vi, hver Sabbat, hver eneste uke, få en liten smakebit av det evige livet.

Jeg husker godt da jeg var liten og det nærmet seg jul. Jeg gledet meg vilt! Det hendte av og til at jeg satte på julemusikk allerede i høstferien bare for å få en smakebit av jula. 1. desember var full av spenning, ikke bare for det som gjemte seg i julekalenderen, men da begynte den virkelige nedtellingen til julaften! Det ble ekstra perfekt med snø, julelys overalt, lukten og smaken av mandariner og pepperkaker og all annen julemat. Med andre ord: Jeg gledet meg vilt!

Derfor brenner jeg for å gjøre Sabbaten til en flott dag som man kan glede seg vilt til! Hva kan du gjøre for at Sabbaten kan bli en slik dag? Hvis Sabbatene våre blir slike dager, tror jeg at vi lettere vil glede oss vilt også til dagen da Jesus skal komme igjen.

Nå i voksen alder gleder jeg meg fremdeles til jul, kanskje riktignok på en litt annen måte enn da jeg var liten. Men jeg har alltid likt å glede meg til ting generelt sett. Jeg har alltid likt å glede meg til bursdager, ferier osv. Og når jeg tenker

Skrevet av pastor May Anette Tallini 1


Møter og gudstjenester Tema for talene i 1. kvartal: «Barn og unge i Bibelen» JANUAR: 2

11.45

Gudstjeneste v/May Anette Tallini

9 16

11.45 11.45

Gudstjeneste v/Victor Marley Gudstjeneste v/May Anette Tallini

23

11.45

Gudstjeneste v/Ronnie Oddane

30

11.45

Gudstjeneste v/Damiano Tallini

FEBRUAR: 6

19.30 Gudstjeneste v/Marita Andersen

13

11.45 Gudstjeneste v/Jason Harral

20 27

11.45 Gudstjeneste v/SABU 11.45 Gudstjeneste v/Damiano Tallini

MARS: 6

11.45 Gudstjeneste v/Daniel Pel

13 20

11.45 Gudstjeneste v/Claes Lundström 19.30 Gudstjeneste v/Marita Andersen

27

11.45 Gudstjeneste v/Damiano Tallini

Direktesending: https://tyrifjord.adventistkirken.no/#live-on-demand 2


HJEMMELAGET KNEKKEBRØD På oppfordring – tekst ved Else Guleng Den første oppskriften har jeg fått av en ansatt på REMA 1000, Eikli. Og sannheten er at jakten på det beste knekkebrødet nå er over. Og så er det sannelig glutenfritt!

REMA-HILDES KNEKKEBRØD (30 – 40 knekkebrød) 2 dl solsikkefrø - 1 dl linfrø - 1 dl sesamfrø 2 dl mandelmel 2 ss fiberhusk 1 ts salt og 5 dl vann Litt urtesalt til dryss oppå knekkebrødene Bland alt det tørre. Rør så inn vannet. Fordel massen på to stekebrett kledd med bakepapir. Bruk hendene, eller slikkepott til å trykke massen ut til et rektangel som dekker stekebrettet. Det blir best resultat å smøre tynt utover. Massen blir fort tykkere, så arbeid raskt. Brettene steker samtidig i 70 minutter ved 160o på varmluftfunksjon. Bruk lenger tid og svakere varme om ønskelig. Brettene må bytte plass noen ganger underveis. For få uker siden falt jeg for fristelsen til å prøve Veganmisjonens knekkebrød. Det var så mye skryt av det på bloggen: tenk om det var enda bedre enn min favoritt? At det er mye bedre, tror jeg ikke, men det er heller ikke mye dårligere. Det inneholder ikke nøtter/mandler, og det er noen ganger en fordel. Dette er også glutenfritt.

HELT ENKELT KNEKKEBRØD www.veganmisjonen.no 6 dl frø, (Jeg bruker 2 dl hver av sesamfrø, solsikkefrø, gresskarfrø) 1 ts salt - 3 ss fiberhusk - 4 dl varmt vann (50o) Bland det tørre i en bakebolle og rør inn vannet. Bland godt. Det blir raskt en geleaktig masse. Bre deigen utover ett eller to bakepapirkledte stekebrett. Det går enklere om du væter hendene eller slikkepotten med vann. Prøv å få det så jevnt og tynt som mulig. Stek ved 200o i 15 minutter. Ta ut stekeplata. Ta tak i bakepapiret og snu deigen opp ned. Dra bakepapiret forsiktig av deigen. Dette er nå en myk og smidig leiv. Kutt den i biter med pizzahjul eller kniv. Skru ned ovnsvarmen til 150o og stek videre i ca. 60 minutter, eller til knekkebrødene er tørre. Jeg bruker varmluft og gløtte på ovnsdøra. Det kan hende at de trenger en ekstra halvtime; det kommer an på tykkelsen. La knekkebrødene bli helt avkjølt før du legger dem i en tett boks. LYKKE TIL .

3


BARNESIDEN KLARER DU Å SVARE PÅ ALLE SPØRSMÅLENE? FASITEN FINNER DU NEDERST PÅ NESTE SIDE Hvilken type fugl er det flest Gud laget alle slags

3

ville dyr og alle slags fe

og alle slags kryp på

.

marken

Og Gud så at

.

det var godt

1.

Mos

25

?

av i Norge

1. 2. 3. 4.

skjære

kråke

kjøttmeis

Hvilke dyr går i hi om

?

løvsanger

vinteren

Det kan være to

1. 2. 3. 4.

rev

bjørn

,

,

Verdens største ugle

.

bor i Norge

pinnsvin

Hubro

Den er

.

4

.

riktige svar her

jerv

utrydningstruet

1

?

Hvor gammel kan den bli

1. 5 2. 10 3. 70

år

år

,

Elgen er det høyeste

.

år

dyret i norske skoger

.

deres kalles elgkalv

ville

Ungen

Hvor mye

tror du at en elgkalv kan legge

?

Blåhvalen er verdens største

pattedyr

- 36 ?

er hjertet

2

.

m lang

hvor stort

Det står i Bibelen at Jesus

Menneskehjertet

.

er som en knyttet hånd

1. 2. 3.

som en bøtte

som en lenestol

som en bil

6

på seg pr uke

.

en gang red inn i Jerusalem

?

Hva slags dyr red han på

1. 2. 3.

hest

ku

geit

4. 5.

folen til et esel

en elefant

1. 1 2. 5 3.7

kg

kg

kg

5


Å VINNE VENNER FOR GUD Sabbatsskolen er et kjent og kjært ord i våre kretser, og det betyr bibelstudium. Alminnelig litteratur gir kunnskap og selvinnsikt, men vi tror at Bibelen er mer enn en god bok, for den er inspirert av himmelens og jordens skaper. Samtidig som Skriften er skrevet til meg personlig, blir den enda bedre hvis vi leser den sammen med andre. Og derfor har vi bibelstudium hver sabbat før gudstjenesten, og når vi forstår hva sabbaten betyr, er det felles studium en del av livets skole. Vi kan så å si skrive oss inn i bibelfortellingene, de er ikke død historie. Temaet for 3. kvartalet i 2020 er hvordan vi skal vinne venner for Gud, og Jesus sier til disiplene:

menighetens idé og egenskap: Et fellesskap med Jesus i liv og tjeneste. Utfordringen er å se andre med hans øyne og høre med hans ører.

En venn er én som forstår fortiden din, har tro på framtiden din og aksepterer deg akkurat som du er. En sann venn er én som går inn når de andre går ut. Det er vanskelig, men muligheten er ubegrenset, for å sitere overskriften i en av leksene. Først og fremst er det vårt privilegium å fortelle om Jesus, med ord og handlinger. Ingen glede kan måle seg med å treffe en gammel venn, det måtte da være å få en ny, ifølge Rudyard Kipling. Det er også Guds glede, for han ønsker å «sammenfatte alt i Kristus, alt i himmel og på jord.»

«Jeg kaller dere venner, for jeg har sagt dere alt jeg har hørt av min Far»

(Joh 15,16). Det gjelder også oss. De troendes samfunn er et fellesskap som hjelper oss til å være Jesu disipler. Vi er i Kristus, og Kristus er i oss, skriver Paulus. Det er

Ove S. Berntsen

Fasit til barnesiden v/Sigrun: nr 1 er 70 år, nr 2 en bil, nr 3 løvsanger, nr 4 er 5 er 7 kg, nr 6 nr 4. 5

2 og 3, nr


Diakoni i tunge tider Ved May-Britt Bunes

Tjenesten har denne høsten vært noe preget av Coronasituasjonen, men vi har gjennomført styremøter. Besøkstjenesten har til dels vært erstattet av telefonkontakter. Vårt tilbud om organisering av innkjøp av mat til personer som er i karantene, gjelder fortsatt. Kontaktperson for dette er May-Britt Bunes, tlf. 469 56623

Flere eldre har i disse Coronatider valgt å ikke komme til kirka på sabbaten. Tilbakemeldingen fra flere av de eldre er at de under disse rådende omstendighetene har det bra. De setter stor pris på å kunne følge gudstjenestene hver sabbat ved å se på streamingen på nettet. På den måten opprettholder de også en kontakt med menigheten. Hole kommune har igangsatt et prosjekt med formål å gi et bedre tilbud til eldre hjemmeboende. Det er et samarbeid mellom frivillige og kommunen ved pleie- og omsorgstjenesten. Vår menighet er med i dette tiltaket og har etablert et godt samarbeid med kommunen. Det er behov for telefon - og besøksvenner. Kommunen utarbeider rutiner for ivaretagelse av smittevern. Ta kontakt med diakonitjenesten dersom du kan være en slik venn. Dette halvåret ble det ved tre anledninger, 6. juli,12. aug. og 11. nov., sendt ut informasjon fra menigheten via våre Informasjon- og omsorgsgrupper. Dette har vært informasjon om regler for menigheter og smittevern. Vi setter pris på om vi kan få epost-adresser. Da går det fortere å sende ut informasjon. Send sms til May Britt. Oppgaver for gruppeledere: -Be for og være spesielt oppmerksom i forhold til medlemmer i sin gruppe. -Formidle informasjon om ulike tiltak og aktiviteter i menigheten.

Vi ønsker alle en Velsignet jul og godt Nyttår 6


SLIK TENKER JEG FOR TIDEN

I dag vil jeg fokusere på Matt 22:35-39. «Og en av dem, en lovlærd, fristet ham og sa: Mester! Hvilket bud er det største i loven? Han sa til ham: Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første budet. Men et annet er like stort. Du skal elske din neste som deg selv.»

Fil 4,7 «Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.» Denne påstanden er også et løfte om at Gud kan bære oss gjennom alt. Når Jesus er i oss og vi i Ham, blir vi den best mulige versjonen av oss selv.

Hilsen Gunnar Jørgensen

Her sier Jesus at vi skal elske vår skaper og gjenskaper. Men vi skal også elske vår neste. Vår neste? Det er opplagt at jeg elsker min ektefelle, barn, barnebarn osv. Hvem ellers? Naboen, han og hun i menigheten, butikkekspeditøren, tiggeren, kvoteflyktningen og asylsøkeren? Er det slik at jeg elsker disse menneskene? Og hvis jeg gjør det, hvorledes vil dette komme til uttrykk ovenfor dem?

Et vers jeg har lagt ekstra merke til i det siste er Jeremia 19.5 «De bygde offerhauger for Baal for å brenne barna sine i ilden som brennoffer for Baal. Det har jeg ikke pålagt dem og ikke sagt til dem; det har aldri vært i mine tanker.». Jeg har Abraham i tanke når jeg leser dette verset. Han blir bedt om å ofre sin eneste sønn. Men jeg tror det aldri var i Guds tanker at Isak skulle bli ofret, men Gud ville vise Abraham og oss at han tok det offeret for oss når han ofret sin sønn. Jeg ser en Gud i bibelen som ikke vil oss vond, og har en plan. Han har en løsning på alt vondt. Om ikke dette livet er smertefritt, så vet jeg han har en plan med evighetsperspektiv. Ja takk, Gud!

Ta for eks de to sistnevnte gruppene. Ønsker jeg våre asylsøkere velkommen, eller er det om å gjøre å få dem ut av landet så fort som mulig. Kunne jeg tenke meg å tilby kirkeasyl til forfulgte og utsatte personer? Har jeg et ansvar her? 2 Mos 23: 9 leser vi: «En fremmed skal du ikke undertrykke. Dere vet jo hvordan en fremmed er til mote, dere var jo selv fremmed i landet Egypt.»

Som kristne er det vår plikt å hjelpe vår neste. Hilsen Harald Bunes

Hilsen Silja Leknes 7


Mitt vitnesbyrd

kan vi få mer BDNF? Det er nesten enkelt og ikke noe nytt. Vi kjenner rådet igjen som trening, næring, søvn og å ikke stresse.

Om Gud er for oss, hvem kan da være mot oss? (Romerbrevet

Gud har alltid gitt oss et valg, og ikke bare kan vi velge om vi vil leve et liv som fremmer økt nivå av BDNF, men vi kan også velge hvilken del av hjernen BDNF skal fremme vekst i. Her er det, igjen, egentlig ikke noe nytt fordi vi kjenner igjen uttrykket «øving gjør mester». Det vi gjør, det vi tenker på, det vi ser på, det som vi velger å omgi oss med, det påvirker oss og det lærer vi av. Det blir en del av oss på samme måte som barna mine uttrykker seg som meg, eller Christer. Selv om vi ikke lenger er barn, fortsetter vi å lære enn om vi ikke lenger kan lære et nytt språk eller to uten mye innsats.

8:31b)

Jeg har likt dette verset helt siden jeg var liten. Det gir meg trøst og styrke å vite at den mektigste personen i hele universet står på min side. Uansett hva jeg møter i livet mitt finnes det noen som vil hjelpe meg gjennom det.

Mvh Daniel Stavdal

Det er derfor jeg er så glad i det som står i 2. Korinter 3,18: Og vi, som uten slør for ansiktet ser Herrens herlighet som i et speil, vi blir alle forvandlet til dette bildet, fra herlighet til herlighet, og dette skjer ved Herrens Ånd. Når vi ser Guds herlighet, blir vi forvandlet til det. Det er derfor så viktig å se opp til Jesus hver eneste dag. Når vi ser på Jesus som tilgir mens han holder på å bli korsfestet, kan vi lære hvordan vi kan tilgi de som har såret oss.

MIYUKI ANDVIK

Jeg har to fantastisk barn! En jente på 9 år og en gutt på 11 år. Jeg har snakket engelsk med dem siden de var født og dermed kan de snakke både engelsk og norsk. Det er utrolig at barn kan lære på den måten. Listen over det de har lært av meg er lang, for ved at de har sett og observert meg, har de lært både det gode og det dårlige av meg. Dere kjenner sikkert meg igjen i barna mine på samme måte som jeg kjenner igjen dere i barna deres.

Vi blir forvandlet til det vi ser og tenker på, for det er slik hjernen vår fungerer. Dermed kan vi aldri bli mer enn det vi tilbeder. Helt vidunderlig å tenke da at Gud er uendelig. Han er uendelig kjærlighet, uendelig liv, uendelig tålmodighet, uendelig tilgivelse, uendelig uendelig…

Hvordan skjer det egentlig? Noe viktig i læringsprosessen er hjernederivert nevrotrofisk faktor (brain derived neurotrophic factor, BDNF). BDNF øker hjernens plastisitet. Det vil si, BDNF hjelper oss å lære og tilpasse oss. Lav BDNF-nivå er assosiert med blant annet depresjon. Hvordan 8


Personvernerklæring – Tyrifjord Adventistkirke 2021 Denne personvernerklæringen gjør rede for menighetens håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og venner av menigheten. Personopplysninger hverken deles, selges, overføres eller på annen måte utleveres til tredje part ut over hva som er beskrevet under. Behandlingsansvarlig er pastor Damiano Tallini og førsteforstander Sigrun Eckhoff

Innsyn, retting, sletting eller kontakt Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til sekretær kirsti@boehmer.no Øvrig kontaktinformasjon finner du på https://tyrifjord.adventistkirken.no/

Personopplysninger om medlemmer

Det rettslige grunnlaget for arkivering av personopplysninger om menighetens medlemmer finnes i:  Lov om trudomssamfunn og ymist anna  Forskrift om registrerte og uregistrerte trossamfunn Følgende personopplysninger arkiveres: Navn, stilling, sivilstand, fødselsnummer, fødested, adresse, telefonnummer (mobil og/eller fasttelefon), e-postadresse og tidspunkt for opptak i menigheten og evt. overflytting fra en adventistmenighet til en annen. Relevant språkkunnskap kan også samles inn. Opplysningene registreres lokalt i menigheten samt i Adventistkirkens sentrale medlemsregister. Lister over fødselsnummer sendes hvert år til Fylkesmannen i Oslo og Viken/Brønnøysundregisteret for kontroll ved beregning av offentlige tilskudd til Adventistkirken. Kontaktinformasjonen benyttes til utsending av medlemsblad og annen aktuell medlemsinformasjon.

Vigsler Personopplysninger utfylt på formular utarbeidet av det offentlige, arkiveres om ektepar som er blitt viet av en pastor i Adventistkirken med utgangspunkt i:  

Ekteskapsloven Forskrift om registrering og melding om vigsel

Kurs, arrangementer og leirer

Personer som melder seg på kurs, arrangementer, leirer og lignende i menighetens regi, føres opp på lister som en del av planleggingen og gjennomføringen av arrangementet. Listene slettes evt. anonymiseres etter gjennomført arrangement.

Nyhetsbrev og diverse informasjon

Medlemmer får tilsendt medlemsblad og annen relevant informasjon. Listen over mottakere oppdateres ved jevne mellomrom, nye medlemmer tilføyes og utgåtte medlemmer strykes. Menigheten kan også tilby nyhetsbrev/kunngjøringer som sendes til medlemmer og venner av menigheten. Venner av menigheten må aktivt registrere sin e-post hos menigheten for å komme på distribusjonslisten. Mottakere av nyhetsbrevet kan når som helst melde fra om at de ikke ønsker å stå som mottakere ved å sende en e-post til kirsti@boehmer.no

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet vårt mest mulig relevant for våre besøkende. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger (kun antall). Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren. (Retningslinjene er vedtatt i menighetsstyret 17.06.2019, 29.11.20). 9


Nytt fra menighetsstyret v/ Sigrun Eckhoff

Vedtak 39/20-2:

Menighetsstyret har utpekt et

HØSTEN 2020 har fungert ganske bra – alt tatt i betraktning. Både barnesabbatsskole og grupper for voksne har fortsatt hele høsten. For voksne har gruppene vært på zoom.

smittevernsutvalg på tre personer som gis fullmakt til å administrere nødvendige smittevernstiltak under Koronapandemien. Utvalget har fullmakt til å treffe nødvendige tiltak om smittevern iht. råd og veiledning fra nasjonale og lokale helsemyndigheter. Utvalget har ansvar for å formidle all nødvendig informasjon til menighetsmedlemmer, besøkende gjester og andre berørte parter. Utvalget rapporterer til ADMIN og menighetsstyret som har det endelige ansvaret for smittevern i menigheten.

På gudstjenestene var oppmøtet bra helt til 14. nov da antall i salen ble redusert fra 200 til 50. Den siste tiden har tilstedeværelse variert mellom elever fra TVS, barnefamilier, og voksne uten barn. Retningslinjer ved utmelding. Orientering. Et medlem har juridisk rett til utmelding. Den pastor som er godkjent av fylkesmannen, skriver under utmeldinger.

Smittevernsutvalget består av følgende medlemmer fram til sommeren 2021:

Pastor tar kontakt med vedkommende. Det skal ikke stemmes over utmeldelser.

Rektor TVS, leder (Styrkår Dramstad) 1. forstander (Sigrun S. Eckhoff) Pastor Tallini

Det skal ikke gå lang tid før den det gjelder, mottar skjemaet om utmelding. Styret skal orienteres om navn. Forretningsmøtet får vite antall inn/ut hvert år. Om noen spør om navn, kan det opplyses. 10


Nye medlemmer høsten 2020

dere som står på med alt teknisk arbeid .

Marianne Dyrud og Tone Viken er opptatt 31.10. HJERTELIG velkommen . We love you!!

Vedtak: Det bevilges det nødvendige beløp ca kr 23.000 til ny PC og lisens til bruk for teknisk avdeling. Christer Andvik står for innkjøp. (Okt 20)

Oppussing av pastors kontor. (Sak 55/20)

Bevilgning til ny PC til teknisk avdeling

Det trengs oppdatering av pastors kontor (på hjørnet under skolekjøkken på TVS). Rommet brukes som grupperom for pastors bibelgrupper og møter med elever. Det er viktig at rommet er innbydende og passende for ungdommer. Det er også et behov for en vask i disse koronatider.

Det har nylig vært avholdt møte i teknisk avdeling om behov og mulig løsning av streamingutfordringene. Menigheten er helt avhengig av at teknisk avdeling fungerer godt. Det er mye mulig at menigheten igjen må redusere antall til stede utover vinteren grunnet økende koronasmitte.

Det er mulig å få til en vask/kjøkkenkrok med strømtilkobling. Vann kan hentes i taket, opplyser Øyvind Leknes, og han sjekker med arkitekttegninger, om mulighet for felles avløp for pastorkontoret og kjøkkengarderoben.

Da blir teknisk avdeling menighetens livlinje til våre medlemmer. Det er behov for ny PC som kan stå i aulaen på teknisk bord. Den nåværende kan da flyttes opp på medierommet som backup PC. (Man kan ha backup sender som kobler inn når/hvis youtube er ujevn.) Det er en vurderingssak hvor denne backup-PCen skal stå. Christer Andvik vil prøve ut med en lånt maskin før endelig plassering og innkjøp. Takk for flott innsats til

Vedtak: Det bevilges kr 50.000 til oppussing av pastorkontoret Pastorteamet samarbeider med Øyvind Leknes, Styrkår Dramstad og Bjørnsten Arntsen om å sette i gang modernisering av rommet. Pastorene velger ut nye, passende møbler. (sept 20) 11


gulvstokker, isolere og legge nytt gulv. Peisen må fjernes, og det planlegges å legge inn en moderne ovn. Dagfinn Klund og elever på elektrolinja vil stå for renovering av det elektriske anlegget. Samlede kostnader vil komme på omkring kr 150.000. Barnehagen har sagt seg interessert i å bruke hytta, og være med og dele på kostnadene. Speiderlaget vil søke Sparebankstiftelsen om støtte, men menigheten må uansett legge ut, og det er ikke sikkert at speiderne vil motta noe støtte.

Oppdatering av Info- og omsorgsgruppene Gruppene er oppdatert høsten 2020. Personer som ikke er medlemmer kan også være med, etter eget ønske. Vedtak: Ungdomspastor bes om å ta ansvar for å få informasjon om hvor døpte elever flytter hen fra Tyrifjord. Det informeres om at vi følger menighetshåndbokens råd om å informere menigheten på det nye stedet hvis noen flytter til deres område. Dette for at de kan bli vel mottatt i den nye menigheten de kommer til.

Vedtak: De antatte kr 150.000 til renovering av speiderhytta tredeles mellom TVS, barnehagen og menigheten. (sak 50 november 2020)

GDPR – del 3 (Sak 51/20)

Ungdomspastor Marita Andersen ble bedt om å følge opp de elevene som gikk ut TVS våren 2020, og som tilhører vår menighet. Hvor bor de nå? Vi vil gjerne sende dem kvartalsblad og info via omsorgsgruppene. Gruppene er fått nytt navn: Informasjon - og omsorgsgrupper.

Vedtak: For framtiden vil styret gjennomgå lister og rutiner for personvern hver januar måned. (Menighetens oppdaterte personvernerklæring ligger på menighetens hjemmeside.)

Nytt om smittevern (Sak 52/20) Skolen har kjøpt inn en damprensemaskin som skal brukes i flere sammenhenger når det gjelder smittevern. Stolene i aulaen vi også bli renset inni mellom. Menigheten skal ikke dele på kostnadene.

Vedlikehold av speiderhytta Rektor Dramstad orienterte om arbeidet som gjøres med å renovere speiderhytta. Det er leid inn to personer til å gjøre noe av arbeidet med å bytte deler av vegg, 12


May Anette Tallini vil se inn i alternative elektroniske virkemidler for å lette registreringen av frammøte til gudstjenesten.

LITT OM ØKONOMI

Tyrifjord menighet har gjennom koronatider vist at vi «samler oss skatter i himlen». Hjertet er opptatt av Guds sak – sagt med andre ord.

REKORD-beløp til ADRAs hjelpeaksjon i 2020 Da høsten kom, og folk ikke hadde lyst til å samle penger fra dør til dør, ble menigheten klar over at det ville bli nødvendig med en ekstra innsats for å hjelpe til å samle penger 10% av totalbeløp, til prosjektene ADRA Norge arbeider med. NORAD gir da 90% av det som trengs.

Kollekter og gaver kommer trofast inn til vårt arbeid . Imidlertid ser det ut til at noen av oss har glemt å hjelpe til med «tempelskatt»/lokaleleie. Vi gir TVS kr 120.000 pr år for bruk av lokaler. Dette er et rimelig beløp. Tyrifjord videregående skole er på alle måter en kjempegrei samarbeidspartner. Der er aldri et skeivt ord mellom oss. Vi som er medlemmer betaler kr 700 pr hode (ikke barn) pr år i lokaleleie. Så langt i år er det bare betalt inn kr 36.000,I fjor var det mye mer. Kanskje er grunnen at det blir glemt når man ikke er i kirken, og derfor ikke får en kunngjøring med påminnelses giro inni. Men nå er det sagt. VIPPS er 622787 

TYRIFJORD MENIGHET har i år samlet kr 155.639,- Et fantastisk beløp som ikke hadde vært mulig uten din innsats . TUSEN TAKK. I tillegg kommer beløp vi har innbetalt til ADRAs nummer på Mjøndalen arrangementet 14.november.

Talefokus for 1. kvartal 2021: Barn og unge i Bibelen. Talefokus for 2. kvartal 2021: De vanskelige spørsmålene.

TBUS har også samlet 150% over hva som ble samlet i fjor. TVS holder fortsatt på utover våren 2021. Endelig resultat er ikke klart.

Må Gud beskytte og bevare hver enkelt i Tyrifjord adventistmenighet i 2021 

13


Kontakt oss:

Pastorer: May Anette Tallini 476 45 166 may.anette.tallini@adventist.no Damiano Tallini 416 39 245 damiano.tallini@adventist.no Kvartalsbladet for Adventistkirken Tyrifjord skal være et bindeledd mellom administrasjon, medlemmer og venner av menigheten. Her vil man finne informasjon om hva som skjer, samt oppbyggende kommentarer og stoff til oppmuntring på himmelveien. Vi overlater til andre å gi rom for meningsytringer av politisk, eller kontroversiell karakter.

ØKONOMI: NYTTIGE NUMRE  VIPPS :10 41 61 – Tyrifjord menighet VIPPS: 62 27 86 Gudstjeneste kollekt VIPPS: 62 27 85 Sabbatsskole-kollekt VIPPS: 62 27 87 Lokale-leie Tiende til DNU konto 3000.30.33100 Konto 2280.34.12247 er Adventistkirken Tyrifjord Kvartalsbladet utgis en gang i kvartalet. Det er også mulig å motta bladet digitalt som en pdf-fil. Dersom vi kan sende deg bladet elektronisk, kan du bruke følgende link til å registrere deg: eepurl.com/dPPtE1 I redaksjonen: Sigrun Eckhoff, May Anette og Grete Bøhmer Journalister: Ove S. Berntsen og Else Guleng Forside og bakside: Sindre Hammersbøen Oppsett: Solveig Krusholm

Marita Andersen 926 80 391 marita.andersen@adventist.no 1.forstander: Sigrun Eckhoff 412 22 733 sigrun.eckhoff@gmail.com Forstandere: Styrkår Dramstad 913 00 532 styrkar.dramstad@tyrifjord.vgs.no Jóhann E. Jóhannsson 405 10 645 johann.e.johannsson@gmail.com Jonathan Telfer jt.telfer@gmail.com Sekretær: Kirsti Bøhmer kirsti@boehmer.no

902 77 237

936 97 195

Kasserer: Sidsel Dahl 995 33 783 sidsel.dahl@gmail.com Bønnekoordinator: Thorvald Guleng tguleng@online.no

456 88 578

Menigheten har en forbønnstjeneste hvor vi ber for hverandre, ta gjerne kontakt hvis du ønsker forbønn. Diakonileder: May-Britt Bunes maybune@online.no

469 56 623


Profile for Tyrifjord Syvendedags Adventistkirke

Tyrifjord Adventistkirkes menighetsblad nr 1 - 2021 (kvartal 1)  

Tyrifjord Adventistkirkes menighetsblad nr 1 - 2021 (kvartal 1)  

Advertisement