Page 1

№4, Aprilie 2013 ISSN 1857-4378

PUBLICAŢIE CREŞTINĂ LUNARĂ

«Este scris: Omul nu va trăi numai cu pâine, ci şi cu orice cuvânt rostit de Dumnezeu». (Matei. 4:4)

Comoara

,

Ascunsa «Veţi

cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi» (In.8:32).

PERICOLUL

Ridiculizării

2

BOGAŢI în dărnicie

5

Mica fetiţă,

Grădinăritul cu dr. Mittleider

care mi-a schimbat viaţa

6

7


2

COMOARA ASCUNSĂ

Legenda celor 8 minute

AFLĂ PRIMUL

№4 (47) Aprilie 2013

Vitale Colesnic

Pericolul

În popor se spune: «În ziua de întâi aprilie, eu nu-l cred pe nimeni», iar alţii aaugă: «întreaga lună aprilie să nu crezi pe nimeni».

Ridiculizării


DE VEGHE

ÎN PUNCTUL DE

№4 (47) Aprilie 2013

Alexandr Lisicinîi

DISPERARE

COMOARA ASCUNSĂ

3

Reveniri de Primăvară

„Şi era o femeie, care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge. Ea suferise mult de la mulţi doctori; cheltuise tot ce avea, şi nu simţise nici o uşurare; ba încă îi era mai rău” (Marcu 5:25, 26). Evanghelistul Marcu relevă laconic şi foarte precis detaliile importante pentru înţelegerea esenţei acestei istorii biblice.

De ce nu suntem fericiţi...? ÎN CĂUTAREA LUI DUMNEZEU


4

COMOARA ASCUNSĂ

Fiecare zi e deosebită

На Перекрестке

№4 (47) Aprilie 2013

Statornică în Credinţă

Întotdeauna frumoasă V-aţi gândit vreodată de ce în prezenţa unei femei cei din jur îşi îndreaptă ţinuta, încearcă să producă impresia că sunt mai deştepţi, mai educaţi şi în ceva chiar mai minunaţi, iar în prezenţa alteia, chiar dacă toţi au o atitudine bună faţă de ea, se comportă netacticos?

Gânduri înţelepte S-ar putea să nu ştim ce ascunde viitorul, dar ştim Cine îl pregăteşte. Educaţia este ceea ce ne rămâne după ce am uitat tot ce-am fost învăţaţi. Unii oameni sunt ca bătăturile, nu se arată decât după ce treaba este gata.


PUTEREA ALEGERII Aşa se întâmplă că în lumea noastră întotdeauna au fost şi sunt oameni săraci şi bogaţi. Această temă actuală este dezvăluită şi în Biblie. Este un fapt recunoscut de toţi că în societate omul sărac este perceput ca un chip pozitiv, iar cel bogat – ca unul negativ. Şi deşi există multe plângeri referitor la cei bogaţi, dintr-un motiv oarecare, toţi doresc să fie bogaţi, cu toate că Hristos a preîntâmpinat: „Cât de anevoie vor intra în Împărăţia lui Dumnezeu cei ce au avuţii!” (Luca 18:24). Analizând aceste cuvinte spuse de către Mântuitorul nostru, să ne punem întrebarea: care este totuşi atitudinea lui Dumnezeu faţă de oamenii bogaţi? Îi iubeşte El oare?

N

№4 (47) Aprilie 2013

BOGAŢI ÎN DĂRNICIE

Găsiţi un motiv de a fi fericiţi

e plângem de soartă şi ne simţim nefericiţi. Dar nu este totul atât de rău, după cum ni se pare. În realitate dumneavoastră sunteţi un om fericit, dacă… Dacă în frigiderul dumneavoastră este mâncare, aveţi cu ce vă îmbrăca, aveţi deasupra capului un acoperiş şi aveţi pe ce dormi, atunci dumneavoastră sunteţi mai bogat, decât 75% dintre locuitorii Pământului. Dacă aveţi bani în bancă sau în portmoneu, şi încă ceva mărunţiş undeva într-o puşculiţă, atunci vă puteţi considera un om înstărit. Dacă în această dimineaţă v-aţi trezit şi vă simţeaţi mai mult sănătos decât bolnav, atunci sunteţi mai binecuvântat, decât acel milion de oameni care nu vor mai ajunge să trăiască până săptămâna viitoare.

COMOARA ASCUNSĂ

Nicolae Jucaliuc „Ferice de cel ce îngrijeşte de cel sărac! Căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăveşte; Domnul îl păzeşte şi-l ţine în viaţă…” (Psalmul 41:1,2).

Dacă nu sunteţi ameninţat de război, singurătatea închisorii, chinuri de pe urma torturilor, suferinţă din cauza foametei, atunci dumneavoastră sunteţi într-o stare mai bună, decât 500 de milioane de suferinzi. Dacă puteţi participa la întruniri religioase fără frică de persecuţii, arestare, tortură sau moarte, atunci dumneavoastră sunteţi mai binecuvântat decât 3 miliarde de oameni. Dacă părinţii dumneavoastră sunt încă în viaţă şi totodată încă nu sunt despărţiţi, atunci sunteţi un om de excepţie chiar şi în partea „civilizată” a lumii! Dacă sunteţi cu adevărat mulţumitor lui Dumnezeu şi de aceea ţineţi capul sus şi zâmbiţi, atunci sunteţi binecuvântat, deoarece majoritatea oamenilor ar putea să procedeze la fel, dar nu o fac. Dacă aveţi posibilitatea de a-l ţine pe cineva de mână, a-l îmbrăţişa sau pur şi simplu a-l bate prieteneşte pe umăr, atunci sunteţi binecuvântat, pentru că puteţi dărui atingerea vindecătoare a dragostei lui Dumnezeu. Dacă sunteţi în stare să citiţi aceste cuvinte, atunci sunteţi binecuvântat chiar şi prin faptul că, spre deosebire de dumneavoastră, mai mult de 2 miliarde de oameni sunt pur şi simplu analfabeţi.

5


6

COMOARA ASCUNSĂ

Mica fetiţă, care mi-a schimbat viaţa U

neori dragostea vine într-un mod neaşteptat, în locuri surprinzătoare şi chiar într-un timp nepotrivit. Noi putem să ne confruntăm cu ispita de a reacţiona cu nerăbdare şi cu iritare la apariţia ei, chiar şi cu nemulţumire şi brutalitate. Dar inima iubitoare nu va reacţiona aşa...

PASTILĂ pentru SUFLET

№4 (47) Aprilie 2013

Lori Perkins


PUTEREA ALEGERII

№4 (47) Aprilie 2013

Nu uitaţi să „puneţi jos paharul” !

COMOARA ASCUNSĂ

7

Pietro Bandinelli

Grădinăritul după metoda Mittleider Abia s-a topit zăpada, că au şi început grijile agricultorilor. Răsadurile înverzesc pe pervaz, aşteptând vremea plantării. Cum va arăta grădina d-stră în această vară? Mulţi crescători de zarzavaturi au însuşit şi aplică cu succes metoda doctorului Mittleider.

O BUCATĂ DE PRĂJITURĂ


8

COMOARA ASCUNSĂ

№4 (47) Aprilie 2013

De ce există răul şi suferinţa? Le va învinge vreodată binele?

«DESTINUL PLANETEI».

Întreabă-l despre cartea «Destinul Planetei» pe distribuitorul ziarului «Comoara Ascunsă»!

w w w. a d ve n t i s t. m d Site-ul oficial al Bisericii Adventiste de ziua a şaptea din Moldova * Ştiri

Tehnoredactare: Iulia Smali, Sergiu Lupaşco EditTipar Grup S.R.L. Tiraj: 42 000 ex. Comanda 268

Expresul de dimineaţă

* Video * Articole * Galerie foto * Predici * Biblioteca * Şcoala de Sabat * Devoţional * Audio * Panou

Univers FM & Vocea Speranţei

92,8 Mhz

Expresul de dimineaţă de luni până vineri de la 9.00 la 12.00 Altfel de emisiuni pentru altfel de oameni

Comoara Ascunsa  

Comoara Ascunsa

Advertisement