Page 1

magazine

Op bezoek bij de winnaar van de Van Geloven award

“Wij kiezen alleen voor de hoogste kwaliteit snacks” Trends, ontwikkelingen en snackinspiratie Drie kroketten met een eigen signatuur Kwekkeboom, Van Dobben en De Bourgondiër

Jaargang 8 - Nummer 18 - November 2017


4

Woordje van...

Inhoud Op bezoek bij

De Snackbar lunch and dinner

Peter Doodeman CEO Van Geloven

Trends en ontwikkelingen

7

In de markt

Alweer bijna een jaar geleden werd bekend dat Van Geloven branchegenoot Swinkels en een deel van de snackmerken van Royaan overnam. Mooi nieuws voor ons als organisatie, maar ook voor jou als ondernemer. Want samen zijn we succesvol. In de loop van dit jaar werd de overname steeds beter zichtbaar. We zijn er om jou als ondernemer verder te helpen en zijn daarom continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dit doen we door slim in te spelen op de markt, onze kennis te delen en jouw gasten centraal te stellen. We willen je inspireren om je gasten te verleiden tot een hogere besteding en zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, die inspelen op de trends in de markt. Alles om jou een duurzaam rendement te laten realiseren.

Beurskalender Van Geloven staat regelmatig op horecabeurzen. Kom eens langs bij onze stand. Wij vertellen je graag meer over onze producten.

Op 1 juli is ons vernieuwde Salesteam van start gegaan, waardoor je wellicht een andere contactpersoon binnen onze organisatie hebt gekregen. We hebben ons team van rayonmanagers nu ingedeeld in een fastservice- en een horecateam om jou als ondernemer nog beter te kunnen helpen. In deze uitgave van het Van Geloven magazine lees je meer over het vernieuwde Van Geloven en zetten we al onze merken voor jou op een rij. Ook vind je in dit blad een overzicht van onze rayonmanagers: wie is wie en in welke gebieden zijn zij actief? Natuurlijk bieden we ook veel inspiratie, tips van ondernemers ĂŠn een kijkje in de keuken van Souflesse. Tevens gaan we op bezoek bij De Snackbar lunch and dinner, de kersverse winnaar van de Van Geloven Imago Award 2017. Hoe maken eigenaar Kenny van den Berkmortel en zijn team het verschil voor hun gasten?

Horecava RAI Amsterdam

JANUARI M

D W

M

D

V

Z

Z

FEBRUARI

D W

D

V

Veel leesplezier! Peter Doodeman, CEO Van Geloven

HorecaEvenTT Assen

Colofon Dit magazine is een uitgave van Van Geloven, exclusief voor de foodservicebranche in Nederland. Volg Van Geloven op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste snacknieuws. @vangeloven of twitter mee over dit magazine via #@vG18. Heb je opmerkingen of eigen input voor dit magazine, neem dan contact met ons op via info@vangeloven.com Van Geloven BV Kraaivenstraat 1, 5048 AB Tilburg, Postbus 5047, 5004 EA Tilburg, T 013 - 464 06 80, www.vangeloven.com

2 | van Geloven magazine

Z

Z

8

Marketinginspiratie Social media voor je cafetaria

En verder... Strooigoed van Mora 6 Meer over onze snacks 10 Een kijkje in de keuken van... 12 Snackinspiratie 16

Redactie Marketing out-of-home, Van Geloven BV, Yvonne Schillemans, Swaans Communicatie Met dank aan Marketing4Results, Ronald Koppes, Wilma en Leon Leijtens, Gerard Tesselaar, Dave Voss, De Snackbar lunch and dinner Ontwerp De Zaak Fortuin Fotografie Peek Creative Studios

Dit magazine is gedrukt op papier met het FSC-keurmerk.

14

Even voorstellen Dit zijn onze rayonmanagers!

van Geloven magazine | 3


Al onze merken op een rij...

Op bezoek bij

De Snackbar lunch and dinner

Ontwikkeld en groot geworden vanuit het zuiden van het land. Hier worden de luxe rundvleeskroketten en -bitterballen van kroketterij De Bourgondiër bereid volgens traditioneel recept. De kroketten en bitterballen hebben een krokante korst en een vulling van smeuïge ragout met overheerlijk draadjesvlees. En deze lekkere kroketten en bitterballen zijn er ook speciaal voor in de oven!

Tips van Kenny • Volg de trends en blijf vernieuwen, maar kies wel voor gerechten en snacks die bij je passen. • Loop zelf dagelijks voorop in de zaak en ben het gezicht voor de gasten en je personeel. • Zet niet een alleen nieuw gerecht op de kaart, maar verkoop het ook. Zorg voor een goede foto, een logo en vertel gasten wat het gerecht zo bijzonder maakt. • Houd je personeel in ere en betrek ze bij je cafetaria. Samen maak je het verschil!

“We willen dat gasten niet één, maar drie keer per week onze zaak bezoeken” De winnaar van de Van Geloven Imago Award 2017 is bekend! De Snackbar lunch and dinner in Deurne ging er tijdens de uitreiking op 30 oktober met de titel vandoor. “We zijn heel trots dat we hebben gewonnen”, vertelt eigenaar Kenny van den Berkmortel. “De afgelopen tijd hebben we De Snackbar lunch and dinner flink vernieuwd en introduceerden we onder andere een nieuw hamburgerconcept. Het resultaat mag er zijn! De Imago Award is een mooi compliment voor onze zaak.”

vindt Kenny. “Er is veel meer concurrentie, waardoor je meer moet doen om succesvol te zijn. Blijven vernieuwen is daarbij heel belangrijk. In de afgelopen tien jaar hebben we vier keer verbouwd én diverse nieuwe concepten geïntroduceerd. De meest recente verbouwing vond vorig jaar plaats. Toen lanceerden we ook onze nieuwe menukaart, met het nieuwe burger- en broodconcept. Zaken als onze huisstijl en menukaart ontwerp ik zelf. Zo maak ik nog steeds gebruik van mijn achtergrond als grafisch vormgever.”

De Snackbar lunch and dinner is een echt familiebedrijf. De ouders van Kenny startten de zaak in 1984. Veertien jaar geleden nam Kenny – van oorsprong grafisch vormgever – de zaak over. Sinds hij aan het roer staat is De Snackbar lunch and dinner flink aan het vernieuwen. “Horecaondernemen is nu heel anders dan dertig jaar geleden”,

Kiezen voor kwaliteit De Snackbar lunch and dinner is veel meer dan enkel een cafetaria. Naast friet en snacks, kunnen gasten er ook terecht voor bijvoorbeeld een pasta, wokgerecht, salade of broodje. Kenny: “Wij vullen het gat tussen cafetaria en restaurant. Met de meest recente verbouwing zetten we zelfs nog een

4 | van Geloven magazine

stapje richting restaurant. Kwalitatief zijn onze gerechten net zo goed of zelfs beter!” Hoeveel gerechten er ook op de kaart staan: de roots van de zaak worden niet vergeten. “Friet zal altijd onze core business blijven”, zegt Kenny. “En ook onze snacks krijgen veel aandacht. Kwaliteit staat ook hierbij voorop. We kiezen voor A-kwaliteit snacks zoals de Souflesse en de kroketten van Kwekkeboom en De Bourgondiër. Daar kunnen we op bouwen en komen gasten nog eens voor terug. Maar wij willen dat gasten niet één, maar drie keer per week een bezoek brengen aan onze zaak. Voor een frietje met een snack, maar daarnaast ook voor een wokgerecht of pasta wanneer ze doordeweeks een keer laat thuis zijn en voor een belegd broodje bij de lunch. Steeds vaker zien we dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Daar zijn we erg blij mee!”

Het ‘uit eten-gevoel’ Naast een goede kwaliteit is ook beleving een belangrijk speerpunt van De Snackbar lunch and dinner. Kenny: “Gasten kunnen bij ons afhalen, maaltijden laten bezorgen, maar ook komen eten. Hierbij creëren we een echt ‘uit eten-gevoel’. De zaak is gezellig aangekleed en we zorgen bijvoorbeeld voor een goede productpresentatie, op mooi servies of houten planken. Op de menukaart staat voor ieder wat wils. Vaak zien we bijvoorbeeld dat de kinderen genieten van frietjes met een snack, terwijl de ouders kiezen voor biefstuk, een burger of maaltijdsalade.” Waardering van de gasten “Mijn vader zei altijd: de jeugd heeft de toekomst”, vertelt Kenny verder. “Hij stond vroeger al altijd open voor mijn ideeën. Maar het geldt ook als ik kijk naar onze gasten. In onze zaak is er veel aandacht

voor kinderen. We hebben bijvoorbeeld een verjaardagskalender waar zij hun naam op kunnen laten zetten. Op hun verjaardag ontvangen ze dan een kaart van ons én een tegoedbon voor een kindersmulbox. Veel kinderen zijn fan van onze zaak en nemen vervolgens hun ouders mee. Hopelijk zijn zij op latere leeftijd nog steeds fan van De Snackbar lunch and dinner!”

Van Lieshout Snackwaren is dé frikandellenspecialist van Nederland. Het merk bedient de professionele markt met producten als Goudfrik, Bikfrik, Frikandel Classic en de Horeca Extra. Naast frikandellen produceert Van Lieshout diverse hamburgers en gehaktproducten, waaronder de Gehaktstaaf Classic en de overheerlijke Berehapgehaktbal.

De waardering van de gasten: daar doen ze het voor bij De Snackbar lunch and dinner. Kenny: “We doen heel weinig aan reclame. Mond tot mond reclame is het belangrijkste wat er is. Met het hele team zorgen we ervoor dat gasten met een glimlach op hun gezicht de deur uit gaan. Vervolgens gaat de rest vanzelf!”

van vanGeloven Gelovenmagazine magazine|| 5


Actie

Trends & Ontwikkelingen

Al onze merken op een rij...

in de markt

Nieuwe trends: freakshakes Freakshakes: ben jij er al bekend mee? Een freakshake bestaat uit een milkshake naar keuze met daarop een toef slagroom, een saus naar keuze en diverse toppings, zoals stukjes cake, cookie of donut, fruit of snoepjes. De caloriebommen komen oorspronkelijk uit Australië, maar zijn inmiddels ook een hit in de Verenigde Staten en Engeland. Ook in Nederland zijn de eerste freakshakes inmiddels gespot in de horeca. Iets voor jouw gasten?

Strooigoed van Mora Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Komende week gaat de Mora Sinterklaascampagne van start. Een groot aantal cafetaria’s heeft zich ingeschreven voor de actie en verrast daarmee haar kleine én grote gasten met een leuke giveaway: een kleurrijke drinkbeker! Lekker om uit te snacken, te drinken of om te gebruiken als de kleintjes hun schoen zetten.

GRATIS DRINKBEK bij stro oigo ed van Mora

Bij aanko op van een portie Mora kipfingers of Mora kipnuggets een gratis drinkbeker cadeau!

ER!

De sinterklaasperiode is de gezelligste én lekkerste tijd van het jaar. Precies in deze periode – van 17 november tot en met 6 december – staat Mora in de spotlights in de cafetaria. De cafetaria’s die deelnemen aan de campagne ontvingen bij hun bestelling van drie dozen Mora Kipnuggets of Mora Kipfingers een promotiepakket met vijftig drinkbekers én een kraskaart waarmee ze kans maken op één van de drie Mora Beachcruiser fietsen. Gasten van deze cafetaria’s ontvangen bij aankoop van een portie Mora Kipnuggets of Mora Kipfingers een drinkbeker.

Promotietips voor de deelnemers Natúúrlijk promoot jij de actie in jouw cafetaria met de items uit het promotiepakket - de poster, vlaggenlijn en het toonbankdisplay – en het digitale beeldmateriaal dat te downloaden is via onze beeldbank (www.vangeloven.com/ beeldbank). Maar ook zo kun je de actie in de spotlights zetten! • Presenteer de bekers speels in de vitrine met Mora Kipnuggets of Mora Kipfingers erin. • Geef een korting op milkshakes uit de beker (meer sales). • Maak een feestelijke sinterklaaspresentatie met de drinkbekers en wat strooigoed (alvast wat lekkers voor de klant tijdens het wachten!).

Met snackspecialiteiten als de Kipkorn®, Viandel®, Sito Gold® en de Mora Kipfingers® veroverde het innovatieve Mora een zeer stevige positie in de professionele én de consumentenmarkt. Met meer dan vijftig jaar ervaring weet Mora wat mensen lekker vinden. Dit resulteert in een zeer uitgebreid assortiment heerlijke snacks van een uitmuntende kwaliteit. Met Mora haal je gegarandeerd een gangmaker in huis. Mmm...van Mora!

Bijzondere kroketten en bitterballen Het aantal bijzondere kroketten en bitterballen groeit nog steeds. Van kroketten gevuld met pulled pork tot een vegetarische bitterbal met bietenvulling: het kwam de laatste maanden allemaal voorbij. In Utrecht opende deze maand zelfs de Croquetten Boutique: een luxe krokettenzaak met een breed assortiment bijzondere kroketten. Ook wanneer het gaat om rundvleeskroketten zijn er belangrijke verschillen te proeven. Geeft iemand bijvoorbeeld de voorkeur aan een kroket met blokjesvlees of met draadjesvlees? Consumenten zijn zich steeds bewuster van de variatie die er is. Dat biedt kansen! Geef jouw gasten de keuze uit meerdere soorten kroketten en vertel hen wat de snacks kenmerkt. Zo zorg je voor beleving en smaken ze extra lekker!

De gehaktballen van Willie Dokter zijn al meer dan 30 jaar lang een begrip. Iedereen kent de smaak van onze klassieke gehaktbal. Elke gehaktbal wordt op ambachtelijke wijze bereid volgens een uniek recept dat al die tijd ongewijzigd is gebleven. Het assortiment van Willie Dokter kent ook hamburgers, miniballetjes en gehaktstaven.

Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze actie. Heb je deze actie gemist? Houd dan goed je brievenbus in de gaten voor een volgende leuke campagne…

6 | van Geloven magazine

van Geloven magazine | 7


Marketinginspiratie

Met deze tips haal je meer uit social media

Doen of niet doen:

Social media voor je cafetaria Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We delen foto’s van een vakantie of een lekker diner, maar gebruiken – bijvoorbeeld - Facebook ook om bedrijven die we interessant vinden te volgen. Steeds meer bedrijven zijn actief op social media en delen hier onder andere nieuws en aanbiedingen. Hieronder zijn ook veel cafetaria’s. Een kans voor jou als ondernemer? Marketing4Results zet de voor- en nadelen van social media op een rij en geeft tips waarmee je meer uit social media kunt halen!

8 | van Geloven magazine

Voordelen • Een groter bereik: veel mensen in de omgeving van jouw cafetaria gebruiken social media. Door hier zelf ook gebruik van te maken, kunnen (potentiële) gasten jouw cafetaria beter vinden. • Plaatsen van aanbiedingen: via social media kun je jouw gasten gericht aanbiedingen sturen en hen verleiden om naar de cafetaria te komen. • Online vindbaarheid: gasten zoeken steeds vaker online naar je menukaart of bekijken reviews voordat ze kiezen waar ze gaan eten of afhalen. Het is daarom belangrijk om online vindbaar te zijn. • Verlengstuk van gastvrijheid: via social media kun je vragen beantwoorden, interactief met gasten het gesprek aangaan en direct inspelen op negatieve recensies.

Nadelen • Tijdrovend: social media zijn in basis interactief. Je gasten verwachten dat ze geholpen worden en dat je regelmatig je account bekijkt. • Lange adem: het inzetten van sociale media kan behoorlijk wat doorzettingsvermogen vergen voordat het resultaat zichtbaar wordt. • Alles is openbaar: alles wat op social media verschijnt is voor de hele wereld zichtbaar. Positieve, maar ook negatieve reacties.

• Bepaal je doel. Meer naamsbekendheid, het vinden en binden van klanten of versterken van je imago? Bepaal voor je met social media aan de slag gaat, wat je met jouw bedrijf wilt uitstralen. Vervolgens laat je jouw aanbiedingen en uitingen daarbij aansluiten. • Maak een protocol voor je personeel. Stel regels op wat wel en niet gezegd mag worden op social media. Leg de verantwoordelijkheid voor het beheer van je sociale kanalen bij één persoon of bij meerdere medewerkers, waarbij de medewerkers een bericht afsluiten met hun naam. Zo is voor de gast duidelijk wie heeft gereageerd. • Beloon actieve gasten. Beloon actieve gasten voor hun medewerking aan jouw bekendheid, bijvoorbeeld door een like-en-winactie. • Zorg voor een juiste inrichting van Facebook. Maak geen persoonlijke, maar een openbare bedrijfspagina voor je cafetaria. Zo hoef je nieuwe connecties niet goed te keuren en kunnen ook mensen die jou niet volgen je berichten lezen. • Reageer op online reviews. Zie online recensies als een kans, ook wanneer deze negatief zijn. Door op negatieve gasten te reageren en hen (openbaar) opnieuw uit te nodigen kun je van een ontevreden gast een terugkomende gast maken. Reageer ook op positieve recensies. Deze zorgen voor vertrouwen, wat weer nieuwe gasten aantrekt. • Ga niet spammen. De twee voornaamste redenen waarom Facebook-gebruikers je ‘ontvolgen’ is omdat posts te saai zijn of het er teveel zijn. Bekijk in je social mediastatistieken welke content de meeste aandacht krijgt van je gasten en gebruik die kennis voor nieuwe posts.

Over Marketing4Results Marketing4Results is hét bureau op het gebied van trade marketing, categorymanagement en shopper insights in foodservice. Zij creëert realistische en resultaatgerichte groeimogelijkheden voor leveranciers, grossiers en formules die actief zijn binnen deze markt.

Uit de praktijk… Op Facebook spotten we de volgende goede voorbeelden uit de praktijk. Laat je inspireren!

Al onze merken op een rij...

De meest gevraagde croquetten en bitterballen van het van oorsprong Amsterdamse Van Dobben zijn een begrip in heel Nederland. Geliefd vanwege de rijke ragout met lekkere blokjes rundvlees in een dun krokant jasje. De producten van Van Dobben zijn altijd (al meer dan 70 jaar!) van eerlijke slagerskwaliteit, stoer van vorm en royaal gevuld met alleen de allerbeste ingrediënten. Naast de croquetten en bitterballen maakt Van Dobben ook andere lekkernijen, zoals een borrelmix, saucijzenbroodjes, luxe kaassouffles en kip goudklompjes. Verspreid gratis publiciteit verder Post iemand iets positiefs over jouw zaak? Dan is het een kleine moeite om dit bericht verder te delen. Tip: check of er in jouw gemeente actieve social media kanalen zijn. Volg ze, laat ze weten dat jij (en jouw kanaal) bestaat en deel berichten die betrekking hebben op jouw zaak.

Als marktleider op het gebied van Oosterse snacks, staat Welten Snacks garant voor de beste bami- en nasiproducten voor de professionele markt. Met hun heerlijke en unieke smaak vormen onze snacks met recht een categorie met pit. Het assortiment van Welten Snacks omvat ook diverse maaltijden.

Vergroot je bereik op een speelse manier Tag, deel (en win) zijn de toverwoorden voor wie met de hulp van zijn fans zijn bereik wil laten groeien. Vraag je volgers een vriend te taggen en jouw bericht te delen om kans te maken op bijvoorbeeld een gratis lunch. Tip: koppel je actie aan een feestdag of ander bijzonder moment, zoals Valentijn of Nationale Vriendinnendag.

van Geloven magazine | 9


Al onze merken op een rij...

Meer over onze snacks

Het uitgebreide assortiment kroketten is hét visitekaartje van Ad van Geloven Snacks. Zowel de traditionele vleeskroket als de specialiteitenkroket – bijvoorbeeld de goulash- en kaaskroket – zijn echte succesnummers. Daarnaast biedt het merk een assortiment deegproducten, krokante en goedgevulde loempia’s en diverse varianten kip- en varkenssaté. Tot slot biedt Ad van Geloven Snacks ook minivarianten van de heerlijke snacks aan.

Van Dobben, Kwekkeboom en De Bourgondiër

Drie kroketten met een eigen signatuur Welke kroket of croquet past in jouw assortiment?

De ene kroket is de andere niet! Dat weten we bij Van Geloven als geen ander. Binnen ons portfolio vallen drie verschillende kwaliteitsmerken op het gebied van kroketten. Alle drie heel erg lekker, maar ook totaal anders. Weet jij wat de croquetten van Van Dobben, Kwekkeboom en de kroketten van kroketterij De Bourgondiër kenmerkt? Van Dobben In Amsterdam opende Aat van Dobben in 1945 de befaamde Van Dobben eetsalon. Met zijn kennis uit de slagerswereld ontwikkelde hij een origineel recept voor een luxe croquet met een rijke ragout met lekkere blokjes rundvlees in een dun krokant jasje. De Van Dobben croquet! Kwekkeboom In 1903 opende Henri Kwekkeboom zijn patisserie op de Rapenburg in Amsterdam. Hier ontwikkelde hij met zijn achtergrond in patisserie de bekende Kwekkeboom-receptuur: een croquet van verfijnde kwaliteit. De croquet heeft een lange, smalle vorm en een heerlijk kruidige ragout, met een scheutje slagroom. De Bourgondiër Ontwikkeld en groot geworden vanuit het zuiden van het land. Hier worden de luxe rundvleeskroketten van kroketterij De Bourgondiër bereid volgens traditioneel recept. De robuuste kroketten worden royaal gevuld met smeuïge ragout en overheerlijk draadjesvlees.

10 | van Geloven magazine

Deze collega-ondernemers hebben hun keuze al gemaakt. Laat je overtuigen door het enthousiasme van deze ambassadeurs voor Van Dobben, Kwekkeboom en De Bourgondiër!

Smaak

Een rijke rundvleesen bouillonsmaak

Kruidig, beetje pittig, maar tegelijk zacht en romig

Volle, romige rundvleessmaak. De smaak van het zuiden

Vorm

Kort en dik

Lang en smal

Lang en dik

Vlees

Blokjes

Blokjes

Draadjes

Vulling

Licht en romig

Kruidige ragout, met scheutje slagroom

Smeuïge, romige, iets donkerdere ragout

Korst

Dunne, knapperige korst

Krokante korst door een extra laagje paneer

Grove, krokante korst

Koppes Snacks & Van Dobben Bij Koppes Snacks in Haarlem kiezen ze al ruim twintig jaar voor Van Dobben. “Traditioneel en goed”, vat Ronald Koppes, mede-eigenaar van het familiebedrijf, die keuze samen. “We werken in onze cafetaria alleen met producten van A-kwaliteit, daarom hebben we de kalfsvlees croquet en kaas croquet van Van Dobben in ons assortiment. De ambachtelijke croquet wordt gemaakt van pure ingrediënten en dat levert een goede smaak op. In al die jaren hebben we nooit overwogen om over te stappen op een ander merk omdat de traditionele, romige en dikke croquet nu eenmaal het beste bij ons en onze klanten past!” Smultaria & Kwekkeboom De Kwekkeboom croquet heeft de meeste smaak, vindt Gerard Tesselaar, eigenaar van Smultaria in Schagen. “De croquet is beter gekruid dan andere merken, met een goede bouillon en goed rundvlees. Dat maakt

‘m extra smaakvol. Omdat de ragout niet te romig en dik is, is deze rundvleescroquet ook uitermate geschikt voor de automatiek. Daarin blijft de verfijnde snack knapperig van smaak en, niet geheel onbelangrijk, aantrekkelijk voor het oog! Wij kiezen al zo’n tien jaar voor Kwekkeboom vanwege de constante, hoge kwaliteit van de croquet. Dat is waardevol, omdat onze gasten bewust voor ons én onze authentieke croquet kiezen. De Vergulden Èrpel & De Bourgondiër Voor Wilma en Leon Leijtens van De Vergulden Èrpel in Waalwijk is er maar één kroket: De Bourgondiër. “Royaal van vorm, mooie structuur, goede bite en smeuïg zoals een kroket hoort te zijn. Bij ons is De Bourgondiër de standaardkroket, zo bieden we onze gasten altijd die luxe, Bourgondische beleving. Hier bestel je geen kroketje, want we geven altijd extra informatie: wil de gast de Bourgondische rundvleeskroket of toch liever de kalfskroket? Welke hij ook kiest, de snack prikkelt de zintuigen. Het verschil met andere merken? Natuurlijk het draadjesvlees als vulling, maar ook het formaat. De Bourgondiër is voor levensgenieters.”

Laan Snacks staat voor een uitgebreid assortiment hoogwaardige snacks. De roots van Laan liggen in Noord-Holland, waar het in 1968 begon met het maken van heerlijke kroketten. In de loop der jaren is het merk flink gegroeid en biedt het een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige snacks, waaronder Oosterse snacks, burgers en kaassoufflés.

van vanGeloven Gelovenmagazine magazine|| 11


Een kijkje in de keuken van...

Al onze merken op een rij...

“Per uur rollen hier zo’n 20.000 Souflesses van de band”, vertelt plant manager Maarten Reuken. “Het productieproces duurt van begin tot eind ongeveer 2 uur.”

Van deeg en kaas… De vulling van de Souflesse bestaat uit smaakvolle kaas. “In grote ketels voegen we hier water en ingrediënten aan toe, zodat er een glad mengsel ontstaat. Ondertussen wordt ook het deeg bereid. Het mengen van de ingrediënten voor het deeg – bloem, water, margarine en zout – gebeurt met een machine, waarbij we factoren zoals de temperatuur en de mengsnelheid volledig kunnen controleren. Hierdoor ontstaat een mooi egaal deeg van een constante hoge kwaliteit. Stapsgewijs wordt dit deeg steeds dunner uitgerold tot hele dunne laagjes. Het restdeeg wordt hierbij niet weggegooid, maar opnieuw gebruikt om verspilling te voorkomen.”

De Souflesse is een culinaire kaassoufflé verkrijgbaar in de varianten kaas, ham-kaas, tomaat-mozzarella, bacon-kaas, kebab-kaas en is tevens verkrijgbaar als mini-kaas- en mini-assortibox. Dankzij de unieke vorm is de Souflesse niet alleen makkelijker te eten, de kaas is ook gelijkmatiger verdeeld over de hele soufflé. Zo proef je bij iedere hap die heerlijke kaassmaak.

… tot Souflesse

Wist je dat... • ...de Souflesse de #1 kaassoufflé in Cafetaria is? • ...in 5 jaar tijd het merk 3x zo groot is geworden? • ...de Souflesse al in meer dan 1730 cafetaria’s verkrijgbaar is?

De Souflesse Meer kaas, meer smaak. Dat is de Souflesse! De Souflesse mag zich met recht een culinaire kaassoufflé noemen. Deze kaassoufflé heeft een golvende vorm, dunne korst en bevat extra veel kaasvulling, zodat je bij iedere hap kaas proeft. Hoe wordt deze unieke snack gemaakt? We namen een kijkje in de keuken bij onze fabriek in Cuijk, waar de Souflesse wordt bereid.

12 | van Geloven magazine

Vervolgens worden het deeg en de kaas samengevoegd. “De kaas wordt op het deeg gespoten en voorzien van een tweede deeglaag. Een laagje water en bloem zorgt er hierbij voor dat de lagen goed aan elkaar plakken. De snacks worden in de kenmerkende golfvorm van de Souflesse en op lengte gesneden. Het deeg wordt voorzien van een eiwitoplossing en het voor de Souflesse unieke paneermeel. De kaassoufflés zijn nu af en worden meteen erna ingevroren.”

Kwaliteitszegel De ingevroren Souflesses worden met de hand verpakt in dozen van twintig stuks. “Deze dozen worden voorzien van de thtdatum en de track en trace code, zodat elke kaassoufflé volledig traceerbaar is. Tot slot krijgen de dozen het 100% exclusiviteitszegel van de Souflesse en worden ze verpakt op pallets. Ze kunnen nu op weg naar de cafetaria’s!”

Souflesse wordt vernieuwd! Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe look en nieuwe promotiematerialen. Wordt vervolgd...

Een constante hoge kwaliteit De Souflesse is een kwaliteitskaassoufflé die exclusief verkrijgbaar is in de horeca. Maarten: “Om de hoge kwaliteit van de snack te garanderen, vinden er gedurende het productieproces diverse controles plaats op het deeg, de kaas en het totaalproduct. Zowel het gewicht en het formaat als het uiterlijk van de snack worden gecontroleerd. Ook vindt ieder uur een bakproef plaats, waarbij de geur, smaak en bakeigenschappen beoordeeld worden. Alles voor de perfecte Souflesse!”

Het geheim van de Souflesse Ton van der Aa, oprichter van het Souflesse merk: “De Souflesse ontstond eind 2008. We wilden een kaassoufflé ontwikkelen met een betere verhouding kaas en deeg, die écht naar kaas smaakte. Met dat doel kozen we voor een lange, smalle vorm. Samen met onze leverancier ontwikkelden we een kaas met een meer belegen kaassmaak. We ontwikkelden een paneermeel, speciaal voor Souflesse. En een unieke vorm waardoor je echt bij elke hap kaas proeft! Met deze snack laat je als ondernemer zien dat je voor kwaliteit gaat!” Wist je dat... ...de productielijn waar de Souflesse wordt bereid in 2010 compleet vernieuwd is? Het is één van de mooiste en meest moderne lijnen binnen Van Geloven.

van Geloven magazine | 13


Even voorstellen

Peter Balkema

Roy Kokke

Jaap Schep

Functie: Rayonmanager Horeca & Fastservice Ervaring: 15 jaar Favoriete snack: De snacks van Mora: een innovatief merk met bijzondere snacks. Passie: Het leukste aan mijn functie vind ik het meedenken met een ondernemer. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we allemaal vooruit gaan? Dat we elkaar versterken? Vragen? Bel of e-mail me: 06-51295701 of pbalkema@vangeloven.com

Functie: Rayonmanager Fastservice (a.i.) & Horeca Ervaring: 10 jaar Favoriete snack: Ik ben een echte krokettenliefhebber. Draadjes of blokjes, uit de hand of op brood: ik lust het allemaal! Dus ik zit erg goed met merken als De Bourgondiër, Van Dobben en Kwekkeboom. Passie: Elke dag ontmoet ik weer tevreden ondernemers. Met passie voor de zaak zorgen zij voor een assortiment dat past bij de wensen en smaak van hun gasten. Die komen immers elke dag in hun zaak om van de verschillende hapjes, en (lunch) gerechten te genieten! Vragen? Bel of e-mail me: 06-10879703 of rkokke@vangeloven.com

Functie: Rayonmanager Fastservice Ervaring: 40 jaar Favoriete snack: De rundvleeskroket. Kwekkeboom, Van Dobben en De Bourgondiër: ik vind ze allemaal lekker! Passie: Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Elke dag is anders en elke klant ook. Ik ben helemaal in mijn element wanneer ik onze mooie merken verkoop of promoot. Vragen? Bel of e-mail me: 06-22381534 of jschep@vangeloven.com

prek met Wil je graag een ges Bel hem jouw rayonmanger?fspraak! gerust voor een a

Om na de overname van Royaan en Swinkels met onze merken goed in te spelen op de verschillende behoeftes van klanten, kozen we voor een nieuwe, kanaalgerichte aanpak. Sinds 1 juli werken we in twee teams: één voor cafetaria’s en één voor restaurants en (grand) cafés. Elke rayonmanager is specialist in zijn kanaal en weet hierdoor nóg beter wat er speelt en welke behoeften jij als ondernemer hebt. Onze rayonmanagers stellen zich graag aan je voor!

Peter Balkema

Roy Kokke

Horeca Peter Balkema Sjoerd van Brussel Sven Hoogenboom Roy Kokke Rik Tromp Piet Vlasblom

87

86

44 45

92 84

17

99 98

97

93

96 94

79 83 16 18 77 19 14 82 80 15 1111 76 20 10 13 81 38 21 11 1314 74 38 14 36 12 73 37 22 23 24 37 72 35 2524 27 67 34 71 39 68 69 26 28 70 40 31 30 29 66 42 41 33 65 32 53 52 49 51 54 47 48 58 46 50 56 57 59 55

Rick Tromp

Dit zijn onze rayonmanagers!

89 90 85

43

Rik Tromp

91 88

17

91

91

88 88

43

Jaap Schep

Al onze merken op een rij...

Rayonmanager

95 78

75

Wie kent de naam Kwekkeboom niet? Met zijn eigen herkenbare signatuur, een scheutje slagroom, om zijn producten perfect op smaak te brengen is Kwekkeboom een begrip bij cafetaria’s. Rond 1900 begon de heer Herman Kwekkeboom met zijn eerste patisserie winkel op de Rapenburg in Amsterdam. Vandaag de dag heeft Kwekkeboom een breed assortiment; van Rundvlees Croquetten tot Goudse Kaassoufflés, en Hollandse Garnalen Croquetten.

60 61

6463 Functie: Teamleider Rayon 63 62 Management Horeca Ervaring: 4 jaar Favoriete snack: De kroketten van Van Dobben. Omdat ik hier het langste mee werk, maar ook omdat het een merk is waarbij binnen Amsterdam iedereen een bepaalde emotie en gevoel heeft. En ze zijn erg lekker! Passie: Het leukst vind ik de afwisseling en het contact met de klanten. Ik geef leiding aan een ervaren salesteam, maar hou ook feeling met de markt door ondernemers te adviseren. Ik geniet van het contact met klanten. Verschillende klanten zie en spreek ik zelfs ook buiten het werk om. Vragen? Bel of e-mail me: 06-12846870 of rtromp@vangeloven.com

Sjoerd van Brussel

Piet Vlasblom

Peter van Vondel

Bas Bemelen

Sven Hoogenboom

Sjoerd van Brussel

Piet Vlasblom

Peter van Vondel

Bas Bemelen

Sven Hoogeboom

Functie: Rayonmanager Horeca Ervaring: 28 jaar Favoriete snack: De Bourgondiër: een heel goed en uniek product. Passie: Ik vind het geweldig dat ik bij zoveel verschillende horecazaken onze mooie merken mag verkopen. Elke klant is een uitdaging. Dat is het mooie aan ons vak! Vragen? Bel of e-mail me: 06-22381532 of pvlasblom@vangeloven.com

Functie: Rayonmanager Fastservice Ervaring: 40 jaar Favoriete snack: De Van Dobben kalfskroket Passie: Ik vind het superleuk om de hele dag op pad te zijn, klanten te ontmoeten en hen enthousiast te maken over onze snacks. Elke dag is anders! Vragen? Bel of e-mail me: 06-20446763 of pvanvondel@vangeloven.com

Functie: Teamleider Rayon Management Fastservice Ervaring: 10 jaar Favoriete snack: Dat is al jaren de Van Lieshout frikandel! Al ben ik ook fan van de Mora Ribster. Die is wat zoeter van smaak, maar juist hierdoor erg lekker. Passie: Van nieuwe strandtent tot passionele cafetaria: de diversiteit van mijn klanten geeft veel energie. Door mijn ruime ervaring weet ik inmiddels waar mijn klanten behoefte aan hebben. Met onze snacks en/of marketingactiviteiten probeer ik hier zo goed mogelijk op in te spelen. Vragen? Bel of e-mail me: 06-23049561 of bbemelen@vangeloven.com

Functie: Rayonmanager Horeca Ervaring: 4 jaar Favoriete snack: De kroketten van Van Dobben: een sterk consumentenmerk met een typisch Amsterdams karakter. Passie: De adviserende rol die je dagelijks vervult voor je klanten spreekt mij erg aan. Iedere dag weer sparren met horecaondernemers. Van Geloven staat voor kwaliteit en dat is mooi om over te dragen aan de ondernemers. Vragen? Bel of e-mail me: 06-51624918 of shoogeboom@vangeloven.com

Functie: Rayonmanager Horeca Ervaring: 15 jaar Favoriete snack: Ik stond aan de wieg bij het ontstaan van Kroketterij de Bourgondiër. Die kroket is dan ook mijn favoriet. Het is een merk wat bij mij past. Passie: Ik vind het superleuk om de diversiteit te zien van de bedrijven van mijn klanten. Ik geef hen advies, denk mee en bied inspiratie. Soms kan ik met de ideeën van de ene klant een ander verder helpen. Energie van goede ondernemers geeft mij ook weer meer energie. Vragen? Bel of e-mail me: 06-51295722 of svanbrussel@vangeloven.com

Kaassouffléspecialist KB produceert al sinds 1969 de enige echte kaassoufflé. De roomzachte kaasvulling van de soufflés kent vele fans en maakt dat de kaassoufflé de grootste vegetarische snack van Nederland is geworden. De kaassoufflés zijn in diverse vormen, gewichten en smaken verkrijgbaar en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Fastservice

Rayonmanager Peter Balkema Bas Bemelen Roy Kokke (a.i.) Jaap Schep Peter van Vondel

91

88

14 | van Geloven magazine

89 90

88 17

91

91

88

87

86 85

92 84

99 98

97

93

96 94

95

van Geloven magazine | 15


Snackinspiratie

Tip Check onze Van Geloven site voor meer inspiratie en recepten met Willy Dokter gehaktbal en andere producten.

Panini met Willy Dokter gehaktbal met mosterdsaus en uitjes Ook in deze editie weer een mooi voorbeeld hoe je vertrouwde snacks in een nieuw jasje kan steken en je hierdoor meer marge op kunt halen door slechts enkele, eenvoudige ingrediënten toe te voegen. Dit keer in de spotlight: Panini Willy Dokter gehaktbal met mosterdsaus en uitjes. Willy Dokter gehaktbal is een begrip, met zijn unieke receptuur is hij de lekkerste in zijn soort. En met dit handige recept kun je je gasten verrassen door ze iets nieuws aan te bieden. Dit heb je nodig: • Gehaktbal • Panini • Cheddar kaas Zo doe je dat: Open de panini en beleg één zijde met de knapperige sla. Snijd de bereide Willie Dokter gehaktbal in 5 à 6 plakjes en beleg de panini dakpansgewijs. Plaats tussen de plakjes gehaktbal de plakjes kaas. Leg hier bovenop een aantal uienringen en sluit af met de mosterdsaus. Sluit de panini en grill hem in een aantal minuten op ongeveer 200°C in een klapgrill tussen een velletje bakpapier.

• Uienringen • Rucola of andere sla • Mosterdsaus

Margecalculatie Willy Dokter gehaktbal Panini Cheddar kaas Ui Rucolagarnituur Mosterdsaus

€ 1,00 € 0,41 € 0,34 € 0,01 € 0,07 € 0,07

Kostprijs € 1,90 Advies verkoopprijs € 5,95

Marge

€ 4,05

Van Geloven Magazine november 2017  

Van Geloven Magazine november 2017

Van Geloven Magazine november 2017  

Van Geloven Magazine november 2017

Advertisement