Page 1

magazine

“Gevoel voor je gasten is het allerbelangrijkst” In gesprek met Het Oude Raedthuys

Heel veel trends & inspiratie Een kijkje in de keuken van Van Lieshout Snackwaren Jaargang 7 - Nummer 15 -  September 2016

Win een hotelovernachting voor je team tijden s de Horecava


5

Woordje van...

Inhoud Snack van de Mmmaand Mora Sitostick en Kipkorn

Yvonne Schollaardt Marketing Manager OOH

Op bezoek bij

De echte zomermaanden zijn achter de rug. Het seizoen waarin buiten op een terras in de zon volop frietjes, snacks en ijsjes gegeten worden. Toch zijn er – met wellicht nog een mooie nazomer in het vooruitzicht – nog volop nieuwe kansen en mogelijkheden voor jou als horecaondernemer. Van Geloven wil jou graag helpen deze te benutten! Met deze nieuwe editie van het Van Geloven magazine willen we je inspireren met succesvolle tips, verrassende recepten om vertrouwde snacks in een nieuw jasje te steken en leuke acties die komende tijd van start gaan.

Het Oude Raedthuys

Van Geloven staat regelmatig op horecabeurzen. Kom eens langs bij onze stand. Wij vertellen je graag meer over onze producten.

Centraal in dit magazine staat deze keer de winnaar van de Van Geloven Imago Award 2015: Het Oude Raedthuys uit Cothen. Ondernemer Nick van der Linden vertelt hoe hij met zijn team steeds blijft innoveren, het juiste assortiment bepaalt en vooral hoe je gevoel houdt bij je gasten. Daarnaast geeft Nick het belang van kwaliteit aan. Hij zegt: “Gasten proeven het verschil tussen een ‘gewone’ snack en bijvoorbeeld De Bourgondiër of Bikfrik.”

Horec abe Rosma urs len

SEPTEMBER

Om te inspireren, presenteren we weer een van onze klassiekers in een nieuw jasje, namelijk de Van Lieshout frikandel geserveerd in een panini. Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van onze Van Lieshout productielocatie in Helmond. Wat is het geheim achter de constante kwaliteit van de frikandel?

Z

M

D

W D

V

Z

Gastvrij Rotterdam

Van Geloven helpt graag om trends te signaleren en door te vertalen naar jouw cafetaria. Gezondheid is een onderwerp dat steeds weer terug komt. Maar hoe kun je hier als cafetariahouder het best mee omgaan? Dat lees je op pagina 8 en 9. Tot slot lichten we de Mora Snack en Kipkorn van de Mmmaand toe. In veel cafetaria’s is deze actie een groot succes! De perfecte manier om jouw gasten te verrassen én uit te dagen om eens iets anders te proberen. Vanaf oktober zetten we de Sitostick en Kipkorn in het zonnetje. Om deel te nemen, bestel je vijf dozen van deze snacks (combineren mag). Je ontvangt dan één gratis doos snacks, plus een speciaal promotiepakket. Om de snacks eens op een andere manier te presenteren, bieden we inspiratierecepten die je ook op een mooie manier kunt promoten in je cafetaria.

Z

OK TOBER

M

D

W D

Z

M

D

W D

V

Z

BBB Maastrich t

Horeca Relatiedagen Hardenberg

Colofon Van Geloven BV Kraaivenstraat 1, 5048 AB Tilburg, Postbus 5047, 5004 EA Tilburg, T 013 - 464 06 80, www.vangeloven.com

2 | van Geloven magazine

Z

NOVEMBER

Yvonne Schollaardt

Heeft u opmerkingen of eigen input voor dit magazine, neem dan contact met ons op via info@vangeloven.com

V

Horecabeurs Groningen

Voor nu heel veel leesplezier en doe je voordeel met onze tips en suggesties. Zo wordt het ongetwijfeld een geweldige periode tot de feestdagen!

Dit magazine is een uitgave van Van Geloven, exclusief voor de foodservicebranche in Nederland. Volg Van Geloven op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste snacknieuws. @vangeloven of twitter mee over dit magazine via #@vG15.

6

Beurskalender

9

Winactie

Win een hotelovernachting voor je team tijdens de Horecava in Amsterdam

En verder... Trends & Ontwikkelingen in de markt 4 Marketinginspiratie 8 Een kijkje in de keuken van Van Lieshout Snackwaren 10

Redactie Marketing out-of-home, Van Geloven BV, Yvonne Schillemans, Swaans Communicatie Met dank aan Restaria Het Oude Raedthuys, Marketing4Results Ontwerp De Zaak Fortuin Fotografie Peek Creative Studios

Dit magazine is gedrukt op papier met het FSC-keurmerk.

12

Snackinspiratie Panini Bikfrik met tomaat, ui, spek en Cheddar kaas

van Geloven magazine | 3


Trends & Ontwikkelingen

Snack van de Mmmaand

in de markt

Gek met je snack De discodel (een frikandel met discodip), pannenkoek patat speciaal, pizza frikandel speciaal: een flink aantal cafetaria’s scoorde de afgelopen maanden met de vreemdste snacks. Lekker of niet: via social media verworven de snacks en hun makers in korte tijd veel bekendheid. Een mooie omzetkans.

Storytelling en -sharing Een goede manier om je te onderscheiden en gasten aan je te binden, is door storytelling en -sharing. Vertel het verhaal van jouw producten aan je gasten. Waarom staan bepaalde snacks bij jou op het menu of waarom kies je voor biologische friet? Vervolgens delen gasten dit verhaal met vrienden, familie, collega’s en hun volgers op social media. Vaak gebeurt dit middels een foto: zorg er dus voor dat producten en maaltijden er top uitzien.

Haute friture Persoonlijke producten Mensen vinden het fijn wanneer ze iets te kiezen hebben. Of nog beter: wanneer ze zelf hun burger, frietje, salade of ijsje samen mogen stellen. Zo kunnen ze een product perfect afstemmen op hun eigen smaak en voorkeur. McDonalds speelt hier op in door gasten zelf de topping en saus van hun McFlurry te laten kiezen. Ook voor cafetaria’s biedt deze trend mogelijkheden. Laat gasten bijvoorbeeld zelf de toppings kiezen op hun burger of ijsje. Ook leuk: ze zelf hun frietje compleet laten maken met sauzen en bijvoorbeeld uitjes.

Passende verpakkingen Een mooie verpakking zorgt voor een betere (smaak) beleving. Plastic verpakkingen zijn nog niet verdwenen, maar steeds meer cafetaria’s kiezen voor bakjes van stevigere en milieuvriendelijke materialen. Een verpakking moet bovendien passen bij het product: ambachtelijke friet smaakt bijvoorbeeld extra lekker in een duurzame zak.

4 | van Geloven magazine

Een van de trends van dit moment: klassieke producten die zich onderscheiden door kwaliteit. Ook op het gebied van friet is een flinke kwaliteitsslag gaande. Steeds meer horecagelegenheid en cafetaria’s bieden bijvoorbeeld verse of ambachtelijke friet aan. Sommigen verheffen friet bakken zelfs tot een kunst: zo opende topchef Sergio Herman deze zomer zijn Frites Atelier, waar je kwaliteitsfriet met verschillende sauzen en toppings kunt eten. Wat dacht je van friet met truffelmayonaise en Parmezaan?

Zet de Sitostick en Kipkorn in de spotlights

®

®

n behoeve van te n ge in it u le a it Dig te downloaden jn zi g in st ca ow rr a n om/beeldbank . op www.vangeloven .c ingen in Je vindt de uit g/snack in de map ‘narrowcastnd ’. van de maa

In veel cafetaria’s is het een groot succes: Mora’s Snack van de Mmmaand! De perfecte manier om jouw gasten te verrassen én uit te dagen om eens iets anders te proberen. De Snack van de Mmmaand gemist? Geen punt: je kunt nog steeds meedoen. Vanaf oktober zijn de Sitostick en Kipkorn Snack van de Mmmaand. Rayonmanager Wesley Broekman: “Met de Snack van de Mmmaand zet je steeds een andere Mora-snack in de spotlights. Zo hou je je gasten scherp en verleid je hen om eens iets anders te proberen. Vanaf oktober zijn de Sitostick en Kipkorn Snack van de Mmmaand. Om deel te nemen bestel je vijf dozen van deze snacks (combineren mag). Je ontvangt dan één doos snacks gratis, plus een speciaal promotiepakket!” Meer rendement? Inspireer met verrassende recepten Wesley: “Wil je meer rendement halen uit je snacks? Verras je gasten dan met iets extra’s. In het promotiepakket vind je inspiratierecepten voor de Sitostick en Kipkorn waarmee je gasten variatie biedt en zelf meer rendement kunt behalen. En natuurlijk: toonbankdisplays en posters om de inspiratiesnacks onder de aandacht te brengen.” Deel mee in het succes! Plaats vanaf 1 oktober je bestelling op www.vangeloven.com/snackvandemaand of neem contact op met je rayonmanager.

Snack van de Mmmaand promotiepakket: • Mora’s Snackplateau (optioneel) • 2 x vitrinekaartje van de Sitostick en Kipkorn om bij het Snackplateau te zetten • 2 x A5 toonbankdisplay van de Sitostick en Kipkorn ter promotie van de producten • 2 x A5-toonbankdisplay van de inspiratierecepten van de Sitostick en Kipkorn ter promotie • 2 x inspiratiereceptkaart van de Sitostick en Kipkorn inclusief margeberekening • 2 x A3-poster van de inspiratierecepten van de Sitostick en Kipkorn ter promotie

van Geloven magazine | 5


Op bezoek bij

Het Oude Raedthuys

“We vinden het belangrijk om in beweging te blijven”

Van Geloven Imago Award Het Oude Raedthuys is de winnaar van de Van Geloven Imago Award 2015. Inmiddels is het alweer bijna tijd voor de uitreiking van 2016. Sleept jouw cafetaria volgende maand de Imago Award binnen?

Nick vertelt: “Van oorsprong is Het Oude Raedthuys écht het oude raadhuis van Cothen, maar het pand doet al sinds 1976 dienst als cafetaria. Zelf ben ik sinds 1994 werkzaam in de zaak. In eerste instantie als bijbaantje naast school en mijn opleiding aan de Pabo. Maar toen ik als leraar aan de slag ging, bleef ik in de weekenden helpen

6 | van Geloven magazine

in de cafetaria. Ik speelde met het plan om een eigen cafetaria te beginnen toen de toenmalige eigenaar mij aanbood om de zaak over te nemen. Dat wilde ik graag! Sinds 1 februari 2007 zijn mijn vrouw en ik de eigenaren van Het Oude Raedthuys.” Altijd in beweging In de loop der jaren is Het Oude Raedthuys flink veranderd: van de kleurstelling tot een nieuwe bakwand en van ledverlichting tot de komst van een ijsstation. “We vinden het belangrijk om in beweging te blijven, onszelf uit te dagen en te vernieuwen”, zegt Nick. “In 2017 passen we de kleuren van Het Oude Raedthuys opnieuw aan. Ik vind het leuk als klanten opmerken: hé, er is weer iets anders.” Met verschillende concepten bedient Het Oude Raedthuys een brede doelgroep. “We bieden broodproducten aan onder de

naam Brood op de Plank en burgers met de concepten Burgerhuys en Nicky burgers. Daarnaast hebben we ijsconcept Nijs, Koffie met Taert, sushi onder de naam SusHier en zijn nu bezig met de ontwikkeling van frietspecialiteiten onder de naam Maesterlijk. Gasten kunnen bij ons bestellen via de bestelapp Ellen (www.best-ellen.nu). De verschillende namen zorgen ervoor dat mensen de concepten als aparte takken van ons bedrijf zien. Het voelt hierdoor alsof ze hun broodje niet in een cafetaria bestellen, maar in een luxe lunchroom. Daar is de kwaliteit ook naar!” Presentatie op maat “Een praatje maken met gasten, goede kwaliteit producten en een goede presentatie: dat is voor ons de standaard”, stelt Nick. “Door gerechten mooi en met een

VA

GO

glimlach te presenteren voeg je iets extra’s toe. Hoe we gerechten precies serveren hangt ook af van de gast. Vaak gebruiken we hiervoor een houten kistje – een verwijzing naar de fruitteelt in deze streek – met daarin een papieren zak met friet, snacks, een bakje saus, een bakje salade en een vaatje zout. Voor oudere gasten, waarvan we weten dat ze hun friet liever met bestek eten, serveren we de maaltijd op een mooi opgemaakt bord. Gevoel voor je gasten is in de horeca het allerbelangrijkst!” Klantenpassie Het succes van Het Oude Raedthuys is volgens Nick een teamprestatie. “Goede mensen zijn ontzettend kostbaar voor een ondernemer. We hebben een heel fijn team dat elkaar blind vertrouwt. Het voelt als familie!” Ook klantenbinding krijgt veel

aandacht. “We werken met een spaarsysteem via onze app, waarmee je kunt sparen voor korting. Daarnaast is er een fysieke klantenpas: Klantenpassie. Klanten sparen hiermee voor korting op hun maaltijd of kunnen het kortingsbedrag doneren aan een goed doel. Het Oude Raedthuys steunt verschillende goede doelen en verenigingen, in het dorp maar ook landelijk. In het kader van de Samenloop voor Hoop verkochten we vorig jaar bijvoorbeeld 600 Mora Staches. Hiermee haalden we in samenwerking met Van Geloven 1200 euro op voor KWF Kankerbestrijding.”

D

2016

IMA

Het Oude Raedthuys in Cothen staat voor een groot en goed assortiment producten, continue vernieuwing en bovenal een geweldig team. “We zijn perfect op elkaar ingespeeld en doen het echt samen”, stelt Nick van der Linden, die zichzelf dan ook geen eigenaar noemt, maar hoofdcollega. En met resultaat! Niet voor niets won Het Oude Raedthuys afgelopen jaar de Van Geloven Imago Award.

N GELO

VEN

“Gevoel voor je gasten is het allerbelangrijkst”

AWAR

Tips van Nick van Het Oude Raedthuys • Personaliseer je cafetaria. Ben jezelf en maak keuzes die bij jou passen. • Zet eens een andere snack op de kaart en attendeer gasten hierop. Vaak vinden ze het leuk om iets nieuws te proberen. • Kies voor kwaliteit: gasten proeven het verschil tussen een ‘gewone’ snack en bijvoorbeeld De Bourgondiër of de Bikfrik van Van Lieshout. • Luister naar de rayonmanager: die heeft vaak goede ideeën.

van Geloven magazine | 7


Marketinginspiratie

Winactie

Genieten versus gezondheid Gezondheid is een thema dat steeds belangrijker wordt. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de invloed van voeding op ons lichaam en de vraag naar gezonde producten neemt ook in de foodservicemarkt toe. Hoe zit dat in de cafetaria? En hoe kun jij hier als cafetariaondernemer op inspelen? Marketing4Results zocht het uit!

Help de consument Probeer consumenten te helpen om een gezonde keuze te maken. Voeg gezondere producten zoals salades en fruit toe aan je assortiment of vervang producten voor een gezonder alternatief. Zet deze producten in de spotlights door ze opvallend te presenteren en door met promotiemateriaal de aandacht van gasten te trekken.

Veel consumenten vinden het belangrijk om gezond te eten, maar wat zij precies als gezond bestempelen, verschilt. De één vindt een product zonder toevoegingen als zout en suiker gezond, voor de ander is een product gezond wanneer het duurzaam of biologisch is. Ook andere factoren zijn van belang. Zo eten veel consumenten thuis en op hun werk graag gezond, maar kiezen ze hier bij een bezoek aan de cafetaria juist niet voor. Dit is echt een verwenmoment. Toch is de verwachting dat ook in cafetaria’s steeds meer vraag komt naar gezondere alternatieven, zodat de consument de keuze heeft. Dat biedt kansen! Door je assortiment stapsgewijs gezonder te maken, blijf je als cafetaria up-to-date en kun je je onderscheiden van andere cafetaria’s. Zo kun je ook doelgroepen aanspreken die normaal gesproken de cafetaria zouden overslaan. De volgende succesfactoren voor een gezond(er) assortiment zijn (door onder andere Kwalitaria) genoemd:

Smaak is key De smaak van producten blijft in de cafetaria het allerbelangrijkst. Deze wordt voor een groot deel bepaald door toegevoegd zout, suiker, vetten, smaakversterkers en E-nummers. Die kunnen dus niet in één keer uit producten worden gehaald. De verwachting is dat er in de toekomst wel meer snackvarianten komen zonder E-nummers of met een gereduceerd zoutgehalte.

Storytelling Door het juiste verhaal over je producten te vertellen, gaat gezondheid meer leven onder je gasten. Vertel bijvoorbeeld waar de aardappelen vandaan komen en welk rundvlees er wordt gebruikt voor het maken van de rundvleeskroket. Dit zorgt voor beleving en aandacht en maakt de herkomst van je producten transparant.

8 | van Geloven magazine

Wij denken graag met je mee! Wil je samen met je vertegenwoordiger van Van Geloven eens sparren over de mogelijkheden om een gezond(er) aanbod in jouw cafetaria aan te bieden? Neem dan gerust contact op! Jouw rayonmanager kan je nog veel meer tips en voorbeelden geven.

Over Marketing4Results Marketing4Results is hét bureau op het gebied van trade marketing, category management en shopper insights in foodservice. Zij creëert realistische en resultaatgerichte groeimogelijkheden voor leveranciers, grossiers en formules die actief zijn binnen deze markt.

Wil jij een verantwoord assortiment bieden? Ga dan ook aan de slag met de volgende tips! Verantwoord frituren Frituur producten op een verantwoorde manier: in vloeibaar frituurvet dat rijk is aan onverzadigde vetten die het cholesterolgehalte verlagen, waardoor het past in een verantwoorde bedrijfsvoering. Wanneer je frituurt volgens de spelregels voor verantwoord frituren, kun je je aanmelden bij de campagne ‘Verantwoord frituren’ en dit ook aan gasten laten weten door middel van bijvoorbeeld een gevelschildje of deursticker. Kijk voor meer informatie op www.friturenindehoreca.nl. Portiegroottes Bied verschillende portiegroottes aan. Dit geldt niet alleen voor friet, maar ook voor snacks. Vaak worden snacks in cafetaria’s in een gewoon formaat of juist extra groot aangeboden, maar waarom niet een kleinere kroket of andere snack? De consument kan zo kiezen of hij gaat voor een ultiem verwenmoment in de vorm van een hele maaltijd of een ‘guilty pleasure’ in de vorm van een klein frituurproduct. Kleine aanpassingen Door kleine aanpassingen in je assortiment kun je consumenten al helpen met het maken van een gezonde(re) keuze. Denk aan sauzen met een lager vetgehalte en burgers en broodjes met extra groentetoppings (rauwkost of gegrilde groente). Een andere optie is om naast wit brood ook bruin of speltbrood aan te bieden.

Win een hotelovernachting voor je team tijdens de Horecava Van 9 tot en met 12 januari 2017 is het weer tijd voor de Horecava in Amsterdam: dé horecabeurs van het jaar. Een evenement dat je niet mag missen! Van Geloven is ook dit jaar weer van de partij op de beurs. En: we organiseren nu al een superleuke winactie. Doe mee en maak kans op toegangskaarten en een hotelovernachting voor je hele team* tijdens de Horecava! Hoe kun je winnen? In al onze magazines vind je een inspiratierecept (pagina 12) waarmee we jou willen inspireren. Tijdens deze winactie draaien we de rollen om en vragen we jou en je team om jullie inspiratierecept met een snack van Van Geloven te delen. Stuur het recept mét foto naar: actie@vangeloven.com. De meest originele en lekkerste inzending wint deze mooie prijs. De winnaar ontvangt hierover bericht via zijn rayonmanager. We zijn benieuwd naar jullie inspiratierecepten!

*Maximaal vijf personen

van Geloven magazine | 9


Een kijkje in de keuken van...

Al 40 jaar een begrip in Helmond Van Lieshout Snackwaren is sinds 2002 onderdeel van Van Geloven. Toch is de lange historie van het merk nog duidelijk terug te vinden. Zo verwijst de naam nog steeds naar oprichter Chris van Lieshout. Volgend jaar bestaat het bedrijf veertig jaar. Dan pakken we groots uit met speciale jubileumacties. Daarover later meer!

Van Lieshout Snackwaren Er zijn kroketmensen en frikandellenmensen. Bij Van Lieshout behoren ze overduidelijk tot die laatste categorie. Maar liefst 1 miljoen frikandellen kunnen er per dag in de fabriek in Helmond geproduceerd worden.

Van Lieshout is dé frikandellenspecialist van Nederland en dat merk je meteen, zodra je de fabriek betreedt. Hier zijn ze trots op hun product! Er worden veel verschillende soorten frikandellen gemaakt, van de ‘normale’ frikandel die je in de meeste cafetaria’s tegenkomt, tot de Bikfrik en de Supergigant.

hechten nog steeds veel waarde aan vakmanschap. Onze honderd medewerkers controleren gedurende het productieproces de kwaliteit van de frikandellen op allerlei vlakken.” Voordat de frikandellen in de doos verdwijnen, worden de frikandellen met een kleine afwijking er handmatig uitgepikt, zodat alleen de beste exemplaren in de cafetaria’s en bij andere verkooppunten terecht komen.

Kwaliteitscontroles Unieke recepturen en vakmanschap maken de Van Lieshout frikandel de ‘enige echte’, vertelt Milko Florio, Manager Kwaliteit & Ontwikkeling. “Van begin tot eind voeren we kwaliteitscontroles uit, zodat we zeker weten dat de frikandellen die de fabriek verlaten, de frikandellen zijn waar we trots op zijn.” Het begint al bij het vlees dat binnenkomt. De meeste frikandellen worden gemaakt van kippen- en/of varkensvlees dat onder meer wordt gecontroleerd op het gehalte eiwit, vet en vocht. Milko: “Onze recepturen zijn opgebouwd uit verschillende vleesgrondstoffen, het is dus belangrijk dat deze van constante kwaliteit zijn. Met de vleesanalyse verzekeren we onszelf ervan dat het vlees van topkwaliteit is.” Het vlees komt bevroren binnen bij Van Lieshout en wordt samen met een kruidenmengsel en paneermeel gemalen tot vleesdeeg. Dit vormt de basis voor de frikandel. De frikandellen worden gevormd door een deegstroom op frikandellengte te snijden, deze worden gepasteuriseerd in heet water, teruggekoeld en vervolgens machinaal ingepakt en ingevroren.

Proeflokaal Tot slot is er het proeflokaal waar elke ochtend door een team van kwaliteitsmedewerkers de frikandellen worden bekeken en geproefd. Op de tafel worden de versgebakken frikandellen op een rij gelegd om te worden gekeurd. Er ligt één frikandel van ieder uur productieproces van de voorgaande dag op tafel om geproefd te worden. Kwaliteitsmedewerker Jan vertelt: “Zo sporen we eventuele afwijkingen snel op, deze halen we eruit voordat de frikandel de fabriek verlaat. We letten op uiterlijk, beet en smaak. Is ‘ie niet te zacht, is ‘ie kruidig genoeg, wijkt de vorm af? We keuren altijd met minimaal twee personen, omdat we ongeveer de helft van de frikandellen kunnen keuren. Daarna is je mondgevoel verzadigd. Ook na 15 jaar proeven vind ik ze overigens nog steeds lekker. De Bikfrik is mijn favoriet!” Van begin tot eind staan constante kwaliteit en vakmanschap dus voorop bij Van Lieshout. “En dat proef je”, besluit Milko. “We zijn niet voor niets dé frikandellenspecialist van Nederland!”

Vakmanschap Milko: “Natuurlijk zijn onze productieprocessen grotendeels geautomatiseerd, maar we

10 | van Geloven magazine

van Geloven magazine | 11


Snackinspiratie

Tip Trek de aandacht van jouw gasten! Neem deze smakelijke panini Bikfrik op in je assortiment en gebruik de bijgevoegde poster om dit te communiceren naar je gasten. Extra afbeeldingen kun je downloaden via onze beeldbank.

Panini Bikfrik met tomaat, ui, spek en Cheddar kaas Natuurlijk wil je jouw gasten continu blijven verrassen met nieuwe en verbeterde producten. Maar dat is niet altijd gemakkelijk! Onze culinair adviseur Dave Voss helpt je graag op weg met een flinke dosis snackinspiratie: “Ik laat je zien hoe je vertrouwde snacks in een nieuw jasje kunt steken én hoe je hier meer marge op kunt halen door slechts een aantal eenvoudige ingrediënten toe te voegen. Dit keer in de spotlight: de Panini Bikfrik met tomaat, ui, spek en Cheddar kaas. Jouw nieuwe bestseller?!” Dit heb je nodig: • Van Lieshout Bikfrik • Panini • Ui (in ringen) • Tomaat (in plakjes)

• Ontbijtspek • Cheddar kaas • Peterselie • Burger Relish saus

Zo doe je dat: Ontdooi de Bikfrik, snijd hem in en frituur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak het ontbijtspek krokant op de bakplaat. Snijd de bereide panini open en beleg deze met het spek, de uienringen en plakjes tomaat. Leg hier bovenop de gefrituurde frikandel. Schenk tenslotte de saus over de frikandel en garneer met een plakje Cheddar kaas en peterselie.

Margecalculatie Van Lieshout Bikfrik Panini Ui Tomaat Ontbijtspek Cheddar kaas Peterselie Burger Relish saus

€ 0,40 € 0,50 € 0,07 € 0,07 € 0,30 € 0,10 € 0,01 € 0,06

Kostprijs Advies verkoopprijs

€ 1,51 € 4,50

Marge

€ 2,99

Van Geloven Magazine editie September 2016  
Van Geloven Magazine editie September 2016  
Advertisement