Page 22

Verleiden

Flirtend ‘ de zomer door

Het hele sociale verkeer zou zoveel soepeler lopen als we elkaar meer zouden verleiden’, stelt hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk. Maar waar gaat het eigenlijk om bij verleiden en flirten? De ander een goed gevoel geven, een leuke, boeiende ontmoeting hebben en bovenal: meer contact en meer plezier in je leven! Heb je er al zin in? Lees deze warming-up voor een feelgood summer.

Het hoeft niet altijd om de ware liefde te gaan. Je kunt ook je medestudent, buurvrouw, docent of treinconducteur verleiden. Iedereen kan het leren. door Frances Gallimore illustratie Lae

22

Wees benaderbaar Vind je het eng om op iemand af te stappen? Zorg er dan voor dat hij of zij jou aanspreekt. “Nodig de ander uit en geef hem of haar de gelegenheid om het spel te spelen”, zegt Esther Popelier, eigenaar en coach van de Flirt Company. Ter voorbeeld: als je bij een groepje vrienden staat zal die leuke persoon niet snel naar je toekomen. Maar als je oogcontact maakt, glimlacht, een knikje geeft en vervolgens in je eentje naar de bar loopt, geef je hem of haar de gelegenheid om op jou af te stappen. Leuk weetje uit het boek van Roos Vonk: een onderzoekster observeerde gedurende meer dan tweeduizend uur mannen en vrouwen in Amerikaanse cafés en nachtclubs. Wat bleek: de vrouwen die het vaakst werden benaderd door mannen waren helemaal niet de mooiste vrouwen, maar degenen die de meeste flirtsignalen uitzonden.

nr 19/20 — 22 juni 2016

ADVALVAS

Nr 19 20 22 juni 2016  

Onafhankelijk magazine van de Vrije Universiteit, Amsterdam. Verschijnt 20 keer per jaar, om de week.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you